Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Παληγιάννης Βασίλειος:Ενημερωτικό Σημείωμα Μετατάξεις - Αποσπάσεις – Προσλήψεις Αναπληρωτών

Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.                 
Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287                                        
e-mail: paligiannis@hotmail.gr                                             Αθήνα, 21/09/2013
 
 
Ενημερωτικό Σημείωμα
Μετατάξεις - Αποσπάσεις – Προσλήψεις Αναπληρωτών
 
     Με βάση ερωτήματα συναδέλφων μας σχετικά με τις μετατάξεις, αποσπάσεις και προσλήψεις αναπληρωτών, σας ενημερώνω τα εξής:
 
     1. Μετατάξεις
     Έως σήμερα, δυστυχώς, δεν εξετάστηκαν οι ενστάσεις των συναδέλφων μας της πρώτης φάσης μετατάξεων εκπαιδευτικών από τη Β/θμια στην Α/θμια.  Ο αριθμός των ενστάσεων κατά την εκτίμηση των υπηρεσιών ξεπερνά τις 1.700.
     Αριθμός που πρέπει να προβληματίσει την πολιτική ηγεσία για την εγκυρότητα και διαφάνεια των μετατάξεων.
     Πιθανόν εντός της ερχόμενης εβδομάδας να εξεταστούν οι ενστάσεις και ταυτόχρονα να ξεκινήσει η διαδικασία της Β΄ φάσης των μετατάξεων προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 4.600 περίπου μετατάξεων.
     Η μη έγκαιρη ολοκλήρωση των μετατάξεων θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.
 
     2. Αποσπάσεις
     Το πιθανότερο είναι εντός της ερχόμενης εβδομάδας (μάλλον Πέμπτη) να συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ για τη Β΄ φάση των αποσπάσεων. Έως σήμερα δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας και κυρίως τα κενά με βάση τα οποία θα πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις.
     Γεγονός αναμφισβήτητο είναι πως πολλοί συνάδελφοί μας με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, με δύο και τρία παιδιά εξακολουθούν να βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους. Η κραυγή αγωνίας τους για διάλυση των οικογενειών τους είναι, τουλάχιστον, από τους αιρετούς κατανοητή.  Σκοπός είναι να γίνει κατανοητή και από την πολιτική ηγεσία, η οποία πρέπει να δείξει ανθρώπινο πρόσωπο και μέσα στα πλαίσια της εκπαιδευτικής πραγματικότητας να ικανοποιήσει, όσο το δυνατόν, περισσότερες αποσπάσεις.
     Σε ότι αφορά στις αποσπάσεις ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής, που δεν εξετάστηκαν στην πρώτη φάση, θα πρέπει να εξεταστούν μαζί με τις επανεξετάσεις δασκάλων και νηπιαγωγών.
     Περιθώρια αναβολής της συνεδρίασης του ΚΥΣΠΕ δεν υπάρχουν. . .
     Εντός της εβδομάδας πιθανόν να πραγματοποιηθεί και μικρός αριθμός αποσπάσεων σε φορείς και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
 
     3. Προσλήψεις Αναπληρωτών
     Φέτος θα έχουμε, για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση, τις λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών.
     Ήδη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση προσλήφθηκαν 1.257 εκπαιδευτικοί (516 ΠΕ70 και 741 ΠΕ 60).Οι 93 εναπομείνασες πιστώσεις για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν αφήνουν κανένα περιθώριο κάλυψης των αναγκών των σχολείων μας.
     Προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ θα γίνουν για συγκεκριμένες δράσεις.
     Θυμίζω πως την περσινή σχολική χρονιά οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανήλθαν σε 4.493 με πιστώσεις Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και σε 3.714 με πιστώσεις ΕΣΠΑ, σύνολο 8.217.
 
     Στο μεταξύ τα κενά, ιδιαίτερα στην Ειδική Αγωγή, δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς. Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει και να αποδεχτεί μια τέτοια κατάσταση που υποβαθμίζει, αν όχι ισοπεδώνει, τον πιο ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης την Ειδική Αγωγή.
     Η επικρατούσα κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης προβληματίζει, ανησυχεί και προκαλεί εύλογες και δυναμικές αντιδράσεις καθώς και κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών.
     Η δημόσια εκπαίδευση, ιδιαίτερα σήμερα που ζούμε τα αποτελέσματα του οικονομικού Αρμαγεδώνα, θα πρέπει να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει την καλύτερη επένδυση για ένα καλύτερο αύριο της χώρας μας.
 
Πάντα στη διάθεσή σας
 
Παληγιάννης Βασίλειος
Read more

Γιατί δεν θα βγάλουν εκτός Βουλής τη Χρυσή Αυγή


Πολύ κουβέντα γίνεται για να βγει η Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής. Και όλη η κουβέντα είναι άσκοπη και για τα μάτια του κόσμου.
Τη Χρυσή Αυγή ΔΕΝ θα την βγάλουν από τη Βουλή. Τουλάχιστον όχι με την αιτιολογία της σύστασης 
εγκληματικής οργάνωσης. Κι αυτό, επειδή δημιουργείται δεδικασμένο για το ΠΑΣΟΚ.

Μην ξεχνάμε το εκατομμύριο του Τσουκάτου που μεταφέρει ευθύνες στον Σημίτη
Μην ξεχνάμε τον ήδη φυλακισμένο Τσοχατζόπουλο
Μην ξεχνάμε την περίπτωση Μαντέλη
Μην ξεχνάμε τις μαύρες τρύπες στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ
Μην ξεχνάμε τις έρευνες που κάνει στο ΠΑΣΟΚ το ΣΔΟΕ

Για να γλιτώσει λοιπόν το ΠΑΣΟΚ, άρα και η σημερινή κυβέρνηση, θα κρατήσουν το «πανηγύρι» της αποπομπής της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή και μετά θα το προσπεράσει η… ειδησεογραφία.

Και καλά σαράντα που λέμε στον τόπο μας…
Read more

GREEN DAY "Wake me up when September ends" + Lyrics on Screen

Read more

Γιώργος Σεφέρης: Η μοίρα να έχεις γεννηθεί Έλληνας και να είσαι άνθρωπος που εδώ και 80 γενεές οικοδόμησε τον Παρθενώνα


«Είμαστε ένας λαός, με παλικαρίσια ψυχή, που κράτησε τα βαθιά κοιτάσματα της μνήμης του σε καιρούς ακμής και σε αιώνες διωγμών και άδειων λόγων. Τώρα που ο τριγυρινός μας κόσμος μοιάζει να θέλει να μας κάνει τρόφιμους ενός οικουμενικού πανδοχείου, θα την απαρνηθούμε άραγε αυτή τη μνήμη;
Θα το παραδεχτούμε τάχα να γίνουμε απόκληροι; Δε γυρεύω μήτε το σταμάτημα, μήτε το γύρισμα προς τα πίσω, γυρεύω το νου, την ευαισθησία και το κουράγιο των ανθρώπων που προχωρούν εμπρός».

Λόγια ανεξίτηλα - επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε, σε μία Ελλάδα που ταλανίζεται από αμέτρητους εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες αποσύνθεσης που τις τελευταίες μέρες αγγίζει τα απώτατα όριά της - από καρδιάς γραμμένα δια χειρός ενός ποιητή που πέθανε σαν σήμερα, στις 20 Σεπτεμβρίου του 1971. Του Γιώργου Σεφέρη.
«Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει...». Μία ποιητική ενόραση και συνάμα προσωπική - βγαλμένη εκ βιώματος - ομολογία που άρθρωσε άλλοτε ο Σεφέρης (και έκτοτε έχει διατυπωθεί ακόρεστα από μύρια στόματα) αναφερόμενος σε αυτό που πάντοτε βρισκόταν στο επίκεντρο της ποιητικής δημιουργίας του μεγάλου μας ποιητή, αλλά και στην καρδιά της ψυχικής του οικονομίας. Ποιο είναι αυτό; Αν χρειαζόταν να το περιγράψουμε με μία λέξη, θα λέγαμε δίχως περιστροφές: η ελληνικότητα... Μία αυθεντική εμπειρία του «ελληνικού» στοιχείου που έχει πλέον εκλείψει μαζί με όλους εκείνους τους μεγάλους εκφραστές της: τον Καβάφη (1863-1933), τον Σικελιανό (1884-1951), τον Παλαμά (1859-1943), τον Σολωμό (1798-1857). Ποιητές όλων των εποχών και των αιώνων που θα έλθουν και θα περάσουν από τα χώματα ετούτης της γης.
Ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής για την επέτειο του θανάτου του, παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα από το ιστορικό κείμενο του Οκτάβ Μερλιέ για τον Σεφέρη με τίτλο: «Ο Γιώργος Σεφέρης και ο Ελληνισμός»:
Με επευφημίες και τραγούδια συνοδεύει στον τάφο η Ελλάδα τις μεγάλες φωνές που σωπαίνουν για πάντα. Τι ωραία φιλοφροσύνη για τον πανηγυρισμό, ύστερ' από την επικήδεια τελετή. Της εισόδου του Λόγου στο βασίλειο της δόξας!
Όταν, το 1952, πέθανε ο μεγάλος Βεάκης, η σορός του πέρασε, μόλις τέλειωσε η νεκρώσιμη ακολουθία, μέσα από 'να πλήθος [που χειροκροτούσε για τελευταία φορά, όπως στό τέλος μιας από τις συγκλονιστικές παραστάσεις του, τον τραγικό ηθοποιό που δεν θα τον ξανάκουγε πια.
Όταν το 1943, στην κατοχή, πέθανε ο βάρδος του ελλην ισμού Κωστής Παλαμάς, ό λαός της Αθήνας, με επικεφαλής τον Άγγελο Σικελιανό, τον συνόδεψε ως τον τάφο του κι άφησε να αντιλαλήσει πάνω από το λείψανό του, τη στιγμή της ταφής του, ο εθνικός ύμνος· και τραγουδήθηκε τόσο δυνατά απ' αυτό το ποτάμι των φωνών, που ακούστηκε ως τους πρόποδες της Ακρόπολης.
Στο Γιώργο Σεφέρη επιφυλάχτηκε μια άλλη τιμή. Οι πολυάριθμοι νέοι πού 'ρθαν φέρνοντάς του ο καθένας ένα λουλούδι, τραγούδησαν γύρω από το φέρετρό του, την ώρα που το οδηγούσαν στο κοιμητήριο, ένα από τα μελοποιημένα ποιήματά του.
[...]
Ναι. Οι μεγάλοι ποιητές της σημερινής Ελλάδας είναι σαν τις λέξεις – θεμέλια της γλώσσας τους: η γέννησή τους φτάνει ως τις αρχές του ελληνισμού.

Ενώ ο Καβάφης (1863-1933) ειν’ ένας Αλεξανδρινός της ελληνιστικής εποχής, ο Σικελιανός (1884-1951), ο Παλαμάς (1859-1943), ο Σολωμός (1798-1857) είναι όλων των εποχών. Ακόμη και ο Παπαδιαμάντης (1851-1911) μοιάζει μ΄έναν δευτέρας τάξεως εθνικό θεό χαμένον ανάμεσά μας. Έχοντας με τρόπο αξιοθαύμαστο επιζήσει της καταστροφής του ναού του, που, χωρίς άλλο, μεταμορφώθηκε σε παρεκκλήσι αγίου, σε χρόνια πολύ μακρυνά, κατόρθωσε να μείνει ζωντανός ως τις ημέρες μας, αφού προηγουμένως κρύφτηκε ανάμεσα στους αναχωρητές και τους Πατέρες της Εκκλησίας· κι ύστερα ανακατεύθηκε –αγνώριστος και φίλος- με τους παλιούς μοναχούς, τους σοφούς και φρόνιμους του αιώνα του.

Ο Γιώργος Σεφέρης έχει γεννηθεί, όπως αναφέρουν τα Ληξιαρχικά Βιβλία, το 1900, στην αρχή, δηλαδή, του αιώνα. Για μένα η γέννησή του φτάνει ως τη δεύτερη χιλιετηρίδα προ Χριστού. Είναι σύγχρονος του Ελπήνορα, των συντρόφων του Οδυσσέα –που φάγανε τ’ αργοκίνητα κοπάδια του Ήλιου- , σύγχρονος του Ορέστη, που σκόνταψε στις πέτρες των Μυκηνών· σύγχρονος της Ελένης, που ξέρει καλά πως δεν έφτασε ποτέ στην Τροία: «Στις Μυκήνες, λέει, σήκωσα τις μεγάλες πέτρες και τους θησαυρούς των Ατρειδών και πλάγιασα μαζί τους στο ξενοδοχείο της «Ωραίας Ελένης του Μενελάου»· χάθηκαν μόνο την αυγή που λάλησε η Κασσάνδρα μ’ έναν κόκορα κρεμασμένο στο μαύρο λαιμό της...» Είναι σύγχρονος του Οιδίποδα, της Αντιγόνης, του Σωκράτη...

«Χώρες του ήλιου και δεν μπορείτε ν’ αντικρύσετε τον ήλιο».
«Χώρες του ανθρώπου και δεν μπορείτε ν’ αντικρύσετε τον άνθρωπο».

Παράξενη μοίρα να είσαι, να έχεις γεννηθεί έλληνας και να εξακολουθείς να είσαι άνθρωπος που εδώ και 80 γενεές οικοδόμησε τον Παρθενώνα. Το μεγαλείο του ποιητή συνίσταται στο ότι δοκιμάζει αν αξίζει τη μοίρα του. Η αγωνία του συνίσταται στο ότι αμφιβάλλει, πάντα, αν είναι άξιος αυτής της μοίρας. Συνίσταται στο ότι αναρωτιέται, αν ο τόπος και οι άνθρωποι είναι ίδιοι, αν κάτω από τη φθορά των αιώνων λησμόνησαν οι άνθρωποι κι έχασαν τη συνείδησή τους.

Θα ιδούμε ότι, γι’ αυτόν, το ν’ αμφιβάλλει και να αισθάνεται την πληγή του, σημαίνει να βεβαιώνει, ήδη, την ύπαρξή του. Πρέπει, λοιπόν, να δεχτεί να ξαναντυθεί τον εξουθενωτικό χιτώνα του Νέσσου –την παράδοση- · πρέπει να δεχτεί να κρατήσει στ’ αδύνατα χέρια του τη μαρμάρινη κεφαλή, που το βάρος της θα του τσακίσει τους ώμους. Θα περπατήσει ανάμεσα στις παλιές ακρωτηριασμένες πέτρες απ’ τις οποίες είναι γεμάτη η ελληνική γη, αναζητώντας το χαμένο τόπο όπου γεννήθηκε εδώ και χιλιάδες χρόνια. Εξαντλημένος, θα ψάξει να βρει καταφύγιο μέσα στις στέρνες της σιωπής, για ν’ ακούσει, μέσα εκεί, τη φωνή της ψυχής, ενώ, πάνω στις πλάκες που τις σκεπάζουν, θα τρέχουν τα πολυθόρυβα βήματα των αγκαλιασμένων από τον ήλιο και τη μάταιη ταραχή πόλεων.

Τέτοια είναι, τουλάχιστον κατά ένα μεγάλο μέρος, η ελληνική ζωή του Γιώργου Σεφέρη, που θα ήθελα, τώρα, να ανακαλέσω στη μνήμη μας.


Πηγή
http://trelogiannis.blogspot.gr/2013/09/80.html
Read more

Η ΜΟΡΦΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ


Την ίδια στιγμή που ο Γ.Ρουπακιάς οδηγείται στον ανακριτή για την αποτρόπαια δολοφονία του Π.Φύσσα, η κοινωνία εμφανίζεται να έχει περιέλθει σε κατάσταση χάους, λίγο πριν την έλευση της τρόικα, ακριβώς όπως βολεύει κέντρα εξουσίας έξωθεν της χώρας.

Ουδείς ασχολείται με το επερχόμενο νέο Μνημόνιο και δεν βλέπει την Μορφή των γεγονότων που έρχονται (Τhe Shape of the things to come, όπως έγραφε και ο H.G. Wells).

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε στις 9 το πρωί ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, προκειμένου να απολογηθεί. Η μεταφορά του στα δικαστήρια του Πειραιά έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μέχρι και άνδρες της αντιτρομοκρατικής ήταν παρόντες.

Ο Ρουπακιάς αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Αγνωστο πάντως παραμένει τι θα υποστηρίξει αυτή τη φορά ο 45χρονος δράστης. Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως ο 45χρονος θα υποστηρίξει ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς είχε πει πως βρέθηκε τυχαία στο σημείο της συμπλοκής. Στη συνέχεια όμως άλλαξε την κατάθεση του και είπε στους αστυνομικούς πως είχε κάποιο ραντεβού στην περιοχή και γι αυτό και βρέθηκε εκεί. Ωστόσο την τρίτη φορά επικαλέστηκε αυτοάμυνα και είπε πως ενεπλάκη στον καβγά όταν κάποιος τον χτύπησε πισώπλατα και εκείνος έβγαλε το μαχαίρι για να αμυνθεί.

Ο θάνατος ενός ανθρώπου και ειδικά με τέτοιο τρόπο είναι πάντοτε μείζον θέμα. Όμως πολλές ομαδες ανθρώπων είτε της κυβέρνησης, είτε της αντιπολίτευσης, είτε των αναρχικών την χρησιμοποιούν για να επιτύχουν τους σκοπούς τους, που σε κάποια σημεία, αν δεν συμπίπτουν, προκαλούν όμως το ίδιο αποτέλεσμα.

Στην παρούσα φάση είναι η έλευση της τρόικα η οποία φέρνει επί της ουσίας νέο Μνημόνιο, και νέα μέτρα, και δεν ασχολείται ΚΑΝΕΙΣ αυτή τη στιγμή στη χώρα. Πολύ έντεχνα σε μια απροετοίμαστη από το σοκ κοινωνία, σύντομα θα τεθεί το δίλημμα "ή μνημόνιο ή ταραχές", και θα εκβιαστεί ο κόσμος να στραφεί προς την πρώτη λύση.

Τις ταραχές τις βιώνει ήδη η κοινωνία. Αναρχικοί επιτίθενται σε παιδιά που φωτογραφίζονται με την ελληνική σημαία στο facebook (και βαφτίζουν τους εαυτούς τους αντιφασίστες), έχουμε πυροβολισμούς στον αέρα από αστυνομικό στην προσπάθειά του να σωθεί από επιτιθέμενους (πάλι) αναρχικούς,έχουμε απελευθέρωση λαθρομεταναστών από επίθεση (πάλι) αναρχικών σε αστυνομική περίπολο, και σωρεία άλλων γεγονότων που δείχνουν ότι πολύ έυκολα η κατάσταση θα τεθεί εκτός ελέγχου.

Αν συνυπολογίσουμε 2000000 λαθρομεταναστών, νέοι στην πλειοψηφία τους, και με προέλευση από χώρες που κόβουν κεφάλια δημοσίως και...χασκογελάνε, καταλαβαίνουμε ότι το δίλημμα "μνημόνιο ή σταθερότητα" θα "παίξει" σύντομα.

Την ίδια στιγμή με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής απαγορεύτηκε διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» που είχε προαναγγείλει για το Σάββατο η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στο Περιβολάκι της Νίκαιας.

«Δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06.00 ώρα του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και την 24.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση-εκδήλωση, που σχετίζεται με την διανομή τροφίμων και άλλων ειδών από πολιτικά κόμματα, σε όλους τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους στην περιοχή του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ιωάννη Ρέντη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Δηλαδή η διανομή τροφίμων στους συμπολίτες μας κατέληξε να είναι πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας. Καταργείται δηλαδή το δικαίωμα ενός νόμιμα εκλεγμένου κόμματος να διαθέσει τους πόρους του στους πολίτες αυτής της χώρας!

Έχουμε περιέλθει σε κατάσταση πολιτικής και κοινωνικής ανωμαλίας, από την οποία κερδίζουν ποιοί άλλοι; Οι υποστηρικτές του Μνημονίου, οι Γερμανοί, και όλα τα "καλά" παιδιά που θέλουν την εξαφάνιση της χώρας.

Η συγκεκριμένη πολιτική εκφοβισμού των Ελλήνων έρχεται σε μία περίοδο όπου:

To «success story» τύπου Βιοχάλκο καταδεικνύει καθημερινά τη σκληρή πραγματικότητα ανύπαρκτης πλέον οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε από τις συναντήσεις του στο εξωτερικό με άδεια χέρια αφού όλοι οι ιθύνοντες στην ΕΕ τον παρέπεμψαν στο Βερολίνο, και κοινώς ουδείς ασχολήθηκε μαζί του.

Την ίδια στιγμή η DIE ZEIT κατηγορεί τον Ε.Βενιζέλο, ότι ζήτησε από τον Άσμουσεν να "μαγειρευτούν" τα στοιχεία του ελλέιμματος. Νέα παρακάλια δηλαδή, για να σωθούν.


Το Βερολίνο δεν προτείνει παρά μόνο ένα νέο μνημόνιο με της ιδίας σκληρότητας μέτρα. 

Τα γκάλοπ δείχνουν μία πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μία ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής, κατάσταση η οποία δεν αναμένεται να μεταβληθεί στο προσεχές μέλλον, μάλλον να επιδεινωθεί για την κυβερνητική παράταξη.Αυτός είναι άλλωστε και ο βασικός λόγος στοχοποίησης του Λαϊκού Συνδέσμου.

Οι απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων βρίσκονται προ των πυλών.

Οι απεργίες στον δημόσιο τομέα θα δημιουργήσουν ένα νέο κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο (έχουμε την αίσθηση ότι με την αλλαγή της ατζέντας τις τελευταίες μέρες, θα χάσουν τη δυναμική τους. Ήδη η ΟΛΜΕ τις πενθήμερες απεργίες τις περιόρισε σε 48ωρες).

Ο έλεγχος της κοινοβουλευτικής ομάδος τόσο της ΝΔ όσο όμως και του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως δεδομένη, ειδικά εάν και εφόσον έρθουν διατάξεις για πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, περεταίρω απολύσεις και μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Η ενέργεια Ρουπακιά είναι κατάπτυστη, και καταδικαστέα, στοίχισε τη ζωή ενός νέου, και ταλαντουχου ανθρώπου. Μέσω αυτής όμως όλως τυχαίως, τρομοκρατείται πάλι η κοινωνία λίγο πριν το κρίσιμο "σταυροδρόμι" συναντησής με ένα νέο επαχθές Μνημόνιο. Και το χειρότερο, τα ΜΜΕ κάνουν τα πάντα για να υποδαυλίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια ειρηνοποίησης της κοινωνίας.

Όπως φάνηκε και από τους παραπάνω λόγους το σύστημα έχει κάθε συμφέρον να "ταϊσει" το κοινωνικό χάος.


Read more

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ζητήσει η τρόικα

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ζητήσει η τρόικα
-Ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό -Κατάλογος «φωτιά» με μέτρα που καίνε την τσέπη των Ελλήνων
Άνιση μάχη με το χρόνο δίνει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να καταφέρει να «μπαλώσει» όσο το δυνατόν περισσότερες τρύπες μπορεί, μέχρι τον πρώτο έλεγχο της τρόικας.
Οι επικεφαλής των δανειστών φτάνουν στην Ελλάδα στις 22 Σεπτεμβρίου και στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός, καθώς τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για την έναρξη της δυσκολότερης μέχρι σήμερα διαπραγμάτευσης.
Ο πρωθυπουργός στις επαφές του με τους Μπαρόζο, Ρομπάι και Σουλτς θέλησε να στείλει σαφές μήνυμα ότι η κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αν και απέφυγαν εντέχνως την οποιαδήποτε δέσμευση, συμφώνησαν για αναβολή της συζήτησης ή τουλάχιστον της ανακοίνωσης νέων μέτρων.
Οι επικεφαλής των ελεγκτών θα ζητήσουν πλήρη ενημέρωση για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2013, ώστε να καλυφθούν άμεσα οι αποκλίσεις.
Ωστόσο, η «καυτή πατάτα» της αξιολόγησης είναι το δημοσιονομικό κενό που έχει ανακαλύψει η τρόικα για τη διετία 2015-2016, που ξεπερνά τα 4,5 δισ. ευρώ.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι δανειστές έχουν ζητήσει ήδη από την προηγούμενη άνοιξη η κυβέρνηση να ετοιμάσει το πλέγμα των μέτρων που θα καλύψουν αυτή την τρύπα που προκύπτει.
Αν και το σύνολο το νέων μέτρων που θα συμφωνήσουν οι ελεγκτές με την κυβέρνηση δεν έχει κλειδώσει, είναι γνωστό ότι ο κατάλογος θα περιλαμβάνει:
  • Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των άλλων ΔΕΚΟ.
  • Αύξηση των εισιτηρίων του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών.
  • Διατήρηση της «έκτακτης» εισφοράς αλληλεγγύης για τρία ακόμα χρόνια.
  • Περικοπές σε μισθούς, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.
  • Αύξηση τελών κυκλοφορίας.
  • Νέο σύστημα υπολογισμού αντικειμενικών τιμών, που θα φέρει αυξήσεις σε αρκετές περιοχές.
  • Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο εμφιαλωμένο νερό.
  • Ακόμα μεγαλύτερη περικοπή φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων φόρου, αρχίζοντας από τους χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά και από την κατάργηση της έκπτωσης που προκύπτει από τις ιατρικές δαπάνες.
  • Διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Η απαίτηση των δανειστών μεταφράζεται ως προτροπή να φορολογηθούν περιουσιακά στοιχεία που έως τώρα δεν υπολογίζονταν, όπως, για παράδειγμα, αγροτεμάχια εκτός σχεδίου που δεν αποφέρουν κανένα εισόδημα.
  • Κατάργηση φόρων και τελών υπέρ τρίτων.
  •  Νέος φόρος ακινήτων. Η διαφορά του ενός δισεκατομμυρίου που προκύπτει στα βεβαιωμένα έσοδα που ζητεί η τρόικα από αυτά που προτείνει η κυβέρνηση, φέρνει όλο και πιο κοντά τη διατήρηση του χαρατσιού στα ακίνητα.
  • Απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Εστω και αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη, η τρόικα συνεχίζει να πιέζει για σταδιακή απελευθέρωση.
  • Αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ.
Ορισμένα από αυτά τα μέτρα έχουν ήδη συμφωνηθεί ενώ για κάποια άλλα η διαπραγμάτευση αναμένεται ιδιαιτέρως σκληρή. Είναι ξεκάθαρο πως η κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα και στην κυβέρνηση το ξέρουν καλά αυτό.
Ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη από τις απαιτήσεις των δανειστών μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πτώση της κυβέρνησης. Άλλωστε το ζήτημα της πολιτικής αποσταθεροποίησης το έθεσε στις Βρυξέλλες και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εκφράζοντας την ανησυχία του για το κύμα απεργιών που έχει ξεσπάσει ήδη στη χώρα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/348631/ayta-einai-ta-nea-metra-poy-tha-zitisei-i-troika#ixzz2fXjJX6yn
Read more

ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!


ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «Νομοθετούμε εκτός Συντάγματος!»ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ! (ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)

ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ, ΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΝΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ, ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΦΥΓΑΔΕΥΕΙ.

«Νομοθετούμε εκτός Συντάγματος!»

Γράφει ο Πέτρος Κουσουλός 
Ηλεκτρονική αλληλογραφία-φωτιά η οποία εμφανίζει τον πρώην υπουργό Οικονομικών και ποινικά ελεγχόμενο για τον χειρισμό της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να ομολογεί την παράδοση του ελληνικού Συντάγματος στους δανειστές, αποκαλύπτει το e-reportaz.gr. Πρόκειται για e-mail το οποίο απέστειλε ο πρώην υπουργός στο τότε οικονομικό επιτελείο τον Μάρτιο του 2011, μια μόλις ημέρα μετά τοΣυμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου συζητήθηκε το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους.
Στο ηλεκτρονικό μήνυμα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξηγεί στα επιτελικά στελέχη του ΥΠΟΙΚ τη μεγάλη νίκη που πέτυχε η Ελλάδα στο Συμβούλιο κορυφής και απροκάλυπτα εξαγγέλλει τη νομοθέτηση νέων δημοσιονομικών κανόνων «όπως θέλουμε εμείς, όχι απαραίτητα στο Σύνταγμα»!
Το έγγραφο-ντοκουμέντο αποτελεί αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχεία για τον τρόπο άσκηση της εξουσίας και τη χάραξη της οικονομική πολιτικής, τσαλαπατώντας Σύνταγμα, Νόμους και εργασιακά δικαιώματα. Με κυνικό τρόπο ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής Οικονομίας δείχνει το «δρόμο» στους συνεργάτες του. Ένας δρόμος ο οποίος «γκρεμίζει» το θεμελιώδη Νόμο του ελληνικού Κράτους, το ελληνικό Σύνταγμα.
Το email
To μεσημέρι της 12 Μαρτίου 2011 από το προσωπικό email του κ. Παπακωνσταντίνου αποστέλλεται ένα ηλεκτρονικό μήνυμα. Αποδέκτες του μηνύματος είναι τα στελέχη του ΥΠΟΙΚ, όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Δημήτρης Κουσελάς, ο Ηλίας Πλασκοβίτης, ο Τάσος Μπάνος, κλπ. Στο email ο κ. Παπακωνσταντίνουεξηγεί στους συνεργάτες του τα αποτελέσματα της συνεδρίασης -την 11η Μαρτίου- του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε. που εξέτασε το θέμα της επιμήκυνσης στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Ο πρώην υπουργός διαχωρίζει «τι πήραμε» και «τι δώσαμε».
Αφού πρώτα ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζει «πολύ καλό το αποτέλεσμα» στη συνέχεια αναλύει το τι πήραμε όπως: την επιμήκυνση, μείωση επιτοκίου κατά μια μονάδα, δέσμευση για φόρο χρηματοπιστωτικού τομέα, δυνατότητα του ευρωπαϊκού μηχανισμού να αγοράζει ομόλογα απευθείας στην πρωτογενή αγορά, κ.α.
Στη συνέχεια του μηνύματος ο πρώην «τσάρος» και βασικός εμπλεκόμενος της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ εξηγεί και το «τι δώσαμε» κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και αναφέρει ανερυθρίαστα ότι στο συγκεκριμένο πλαίσιο η ελληνική πλευρά αποδέχτηκε την κατάλυση του ελληνικού Συντάγματος!
Στην κατηγορία «δώσαμε» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές και ότι θα νομοθετήσουμε δημοσιονομικούς κανόνες «όπως θέλουμε εμείς, όχι απαραίτητα στο Σύνταγμα»!
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα αποτελεί τη συνέχεια παλαιότερης εσωτερικής αλληλογραφίας του ΥΠΟΙΚ όπου αποκαλύπτονταν οι λόγοι για τους οποίους το μεγαλεπήβολο εγχείρημα της άμεσης συνέργειας των ελληνικών τραπεζών στον έλεγχο των καταθέσεων του εξωτερικού ξέμεινε από καύσιμα! Πρόκειται για email του Φεβρουαρίου του 2011 όπου καταγραφόταν ο τρόπος που δεν συμπεριλήφθηκαν -την τελευταία στιγμή- σε φορολογικό νομοσχέδιο οι διατάξεις που αφορούσαν τη διαβίβαση στοιχείων από τις τράπεζες προς την ΓΓΠΣ για τους καταθέτες του εξωτερικού. Ενδεικτικό είναι το μήνυμα που απέστειλε ο τότε διοικητής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδης Σπινέλης, προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου εκφράζοντας την απογοήτευσή για το γεγονός ότι αφαιρέθηκαν διατάξεις που θα επέτρεπαν αληθινούς ελέγχους στα ελληνικά κεφάλαια του εξωτερικού.

Παραγραφή αδικημάτων; ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ!
Τη στιγμή, λοιπόν, που από την εσωτερική αλληλογραφία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτουν οι απερίγραπτες πολιτικές που ακολουθήθηκαν προκειμένου αφενός να «προστατευτούν» οι φοροφυγάδες του εξωτερικού και αφετέρου να καταλυθεί το ελληνικό Σύνταγμα, η δικαστική εμπλοκή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης. Ο ογκώδης φάκελος της δικογραφίας που απεστάλη από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής στο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο πλέον καλείται να αποφασίσει την παραπομπή ή όχι του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο κατηγορούμενο για δυο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα. Η δικογραφία βρίσκεται στον εμπειρότατο δικαστικό λειτουργό, κ. Ιωσηφ Τσαλαγανιδη, ειδικό ανακριτή ο οποίος καλείται να διενεργήσει την ανάκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες  η διερεύνηση των ποινικών αδικημάτων για τα οποία ελέγχεται ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές διάστημα.
Νομικοί κύκλοι, ωστόσο, αναφέρουν ότι σε δικαστικό επίπεδο επικρατεί σκεπτικισμός κατά πόσο έχουν παραγραφεί η όχι τα αδικήματα που βαραίνουν βάσει της πρότασης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, τον πρώην υπουργό. Μετά την νομική σκέψη που θα εκφράσει ο κ. Τσαλαγανιδης σε ότι αφορά την παραγραφή η όχι των αδικημάτων ο φάκελος Παπακωνσταντίνου θα ανατεθεί στον αντεισαγγελέα του Αρείου πάγου, κ. Αναστάσιο Κανελλόπουλο ο οποίος και θα καταθέσει την πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου πάγου. Το αρμόδιο συμβούλιο θα έχει τον τελευταίο λόγο για την ποινική τύχη του πρώην υπουργού.
Την ίδια στιγμή με…αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η δικαστική διερεύνηση των καταθετών της διαβήτης λίστας. Το βασικό πρόβλημα των Αρχών είναι ο όγκος των δεδομένων. Ωστόσο η κωλυσιεργία προκαλεί εύλογα ερωτηματικά ως προς το πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα. Για την ίδια υπόθεση έχουν ασκηθεί διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα στους συγγενείς του πρώην υπουργού.
Read more

ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ "ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ" Άγριος ξυλοδαρμός 18χρονου επειδή είχε αναρτήσει στο fb την ελληνική σημαία!

Αναρχικοί και αριστεριστές παρακινούμενοι από το κλίμα που έχουν δημιουργήσει τα πολλά ΜΜΕ και δηλώσεις κυβερνητικών (μέχρι και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε σε μια δήλωση που μπορεί να ... παρεξηγθεί) ξυλοκόπησαν μέχρι αναισθησίας έναν 18χρονο στην Πάτρα επειδή είχε στο προφίλ του στο facebook μία ελληνική σημαία!
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ομάδα - κατ'ευφημισμόν - "αντιεξουσιαστών", στην πραγματικότητα συμμορίες περιθωριακών ταραχοποιών επιτέθηκαν χθες το βράδυ  σε έναν 18χρονο, ο οποίος καθόταν σε παγκάκι της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, γιατί είχαν δει ανάρτηση που είχε κάνει ο νεαρός στο  Facebook με ... ελληνική σημαία κάτι το οποίο θεωρήθηκε υπέρτατη πρόκληση και ο νεαρός "εθνικιστής και μέλος της συμμορίας της Χρυσής Αυγής".
Ο 18χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παρέμεινα νοσηλευόμενος
Νωρίτερα, σύμφωνα με το thebest.gr, είχαν προηγηθεί επεισόδια με δύο τραυματίες στην πλατεία Όλγας, όταν αναρχικοί συγκρούστηκαν με την αστυνομία και ομάδες πολιτών που θεώρησαν ότι ήταν "χρυσυγίτες".
Αυτή η θεωρία των "δύο άκρων" που καλλιεργούν τα κυβερνητικά κέντρα και η τρόϊκα προκειμένου να επιβιώσει η πολιτική των Μνημονίων μέσω του αποπροσανατολισμού και του εκφοβισμού της κοινωνίας, φαίνεται ότι τελικά θα έχει πολλά θύματα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Read more

Αναθεώρηση Προσωπικού Συντάγματος


Ο πόλεμος δεν ξεκίνησε ποτέ διότι ζούμε την εποχή των μαχών. Των προσωπικών μαχών. Η απότομη αλλαγή της ζωής μας και των συνήθειών μας μάς έκανε καταρχάς να ψάχνουμε να βρούμε τον φταίχτη. Τον βρήκαμε στα πρόσωπα των πολιτικών καρικατούρων που αιώνες κυβερνούσαν ζωές σαν τις δικές μας. Οργιστήκαμε μαζί τους. Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε να τους κόψουμε τα λαρύγγια και να κρεμάσουμε τα κουφάρια τους ανάποδα στην πλατεία Συντάγματος. 
Μετά όμως ξαφνικά είδαμε ότι η καθολική οργή άρχισε να διασπάται εντέχνως από το ίδιο το σύστημα σε κόμματα αναχώματα τραβεστί αριστεράς, σε κόμματα παρακρατικά, σε κόμματα νοικοκυραίων δεξιών και σε ανένταχτους που τα δίνουν όλα να γίνουν ένα ποσοστό καλό σε κάθε εκλογική αναμέτρηση με την ελπίδα συμμετοχής σε έναν πολιτικό συνασπισμό. Και εκεί άρχισε να ξεφουσκώνει η οργή για το πολιτικό σύστημα και άρχισε η οργή για τον παλαμακιστή του κάθε κακομοίρη που θέλει να σε κυβερνήσει χωρίς να ξέρει πώς, αλλά δεν τον ενδιαφέρει και πολύ διότι όπως πάντα τον τρόπο διακυβέρνησης θα τον πάρει έτοιμο σε χαρτί από το ανάλογο διεθνές σύστημα που θα τον χρηματοδοτήσει. 
Η οργή πέρασε στο βλέμμα που ρίχνει ο καθένας μας σε εκείνον που δεν έχασε τίποτε το ουσιαστικό και πάνω από όλα έχει κόμμα να υπερασπιστεί. Η οργή έγινε ένα μεγάλο ερωτηματικό για αυτούς που αδίκως έχασαν και χάνουν τα πάντα αν και πάλεψαν σκληρά να τα αποκτήσουν. Δεν είναι και μικρό πράγμα να σε σέρνουν με χειροπέδες για ένα χρέος που σου επέβαλλαν και την ίδια στιγμή ο άεργος τεμπέλης της ζωής να πίνει τον καφέ του παρακολουθώντας την δική σου κατάντια κάνοντας παράπονα για το επίδομα που το θεωρούσε όχι επίδομα αλλά δικαίωμα. Και η οργή βρήκε τον στόχο. Υπεύθυνος για την κατάντια, την ανεργία, την αυτοκτονία είναι ο διπλανός. 
Ποιος όμως δημιούργησε τον διπλανό; Ποιος ήταν αυτός που έδωσε το δικαίωμα να θεωρεί ο κάθε υπάνθρωπος ότι η ζωή του είναι πολυτιμότερη του αποδεδειγμένα ανθρώπου; Ποιος ήταν αυτός που παραχώρησε έδαφος από τα δικά του δικαιώματα ζωής σε συντεχνίες; Το δικαίωμα για όλα αυτά το έδωσες εσύ που κοιτάς από τον 5ο όροφο και αναρωτιέσαι πώς είναι να πέφτεις. Εσύ, που κάθε φορά που βλέπεις σχοινί αναρωτιέσαι πώς είναι να αιωρείσαι. Εσύ, που όταν όλοι φεύγουν από το σπίτι κοιτάς το δίκαννο του παππού και αναρωτιέσαι αν φθάνει το δάκτυλό σου την σκανδάλη όταν θα έχεις την κάνη μέσα στο στόμα σου.Είδε κανείς τις μέρες που ζήσαμε να αυτοκτονούν μαζικά συντεχνίες; Η μοναξιά και η αξιοπρέπεια δεν χωράνε σε συντεχνίες. Και τις συντεχνίες δεν τις νικάς διότι είναι παιδιά του πολιτικού συστήματος που εσύ υπερασπιζόσουν νομίζοντας ότι υπερασπιζόσουν την δημοκρατία. 
Φθάνεις, λοιπόν, στο δια ταύτα. Γιατί να φθάσεις εσύ ως εδώ; Γιατί εσύ φταις. Διότι τώρα που τα έχεις χάσει όλα και μένει μόνο ο εαυτός σου για να οργιστείς πρέπει να τα βάλεις κάτω τα πράγματα και να δεις ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι για συνάνθρωποι αλλά η πλειοψηφία τους είναι μόνο συναλλασσόμενοι. Το Σύνταγμα Δικαιωμάτων που εσύ όρισες ως ευαγγέλιο στο μυαλό σου πρέπει να το αναθεωρήσεις διότι επέβαλλες νόμους απαράβατους αλλά ξέχασες να θέσεις ως πρώτο άρθρο το εξής: Δικαίωμα δικαιωμάτων έχουν μόνο οι αποδεδειγμένα συνάνθρωποι.Φταις γιατί ποτέ η ευθύνη δεν ήταν ομαδική. Ήταν πάντα ατομική και για τον λόγο αυτό στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν σύρεσαι ως ομάδα αλλά ως άτομο. 
Τώρα που δεν έχεις τίποτε να συναλλάξεις, τίποτε που η μάζα να θεωρεί άξιο εκμετάλλευσης δες την αλλιώς την κατάσταση και σώσε ό,τι αξίζει να σωθεί. Η αναζήτηση δεν θα σε κουράσει καθόλου, διότι αυτός ο κατάλογος δεν είναι μακρύς. Στην λίστα θα βρεις αυτούς που σε τέτοιους καιρούς δεν δίνουν μάχες αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας μέσω ομάδων που έχουν συστατικά συντεχνίας. Για αυτούς η κρίση γεννήθηκε την ώρα που γεννήθηκαν κι αυτοί. Θα τους βρεις εκεί που ήταν πάντα και σε καιρούς παχιών αγελάδων να δακρύζουν για ένα δέντρο που αδίκως κόπηκε, για ένα πουλί που ένα χορτάτο παιδί το έκανε στόχο με την σφεντόνα του, για ένα Γιατί που μένει πάντα αναπάντητο. 
Εκεί στέκουν με το στόμα σφιγμένο αυτοί που δεν χώρεσαν ποτέ σε κόμμα, σε συντεχνία, σε ομάδα συμφερόντων. Σαν παιδιά μια ολόκληρη ζωή έχουν τα μάτια χαμηλά για την τιμωρία που τους ορίστηκε και που δεν τους άξιζε. Θα τους δεις να κόβουν το καρβέλι της αξιοπρέπειας σε λειψές φέτες γνωρίζοντας ότι σε έναν πόλεμο με τον εχθρό πρέπει να έχεις νικήσει τον εαυτό σου με χορτασμένη ψυχή.
Read more

Η κατάσταση της πλατείας Γιολδάση και των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Κοζάνη μετά την επέμβαση των ΜΑΤ και τις συμπλοκές με τους αντιεξουσιαστές (Βίντεο)

gioldasiΗ κατάσταση της πλατείας Γιολδάση και των γραφείων της Χρυσής Αυγής μετά την επέμβαση των ΜΑΤ και τις συμπλοκές με τους αντιεξουσιαστές. Δείτε το βίντεο του kozan.gr…


Read more

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ…

Read more

Ποιος ωφελείται;

φονικόΓράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης

Χθες λέγαμε «ποιος φταίει !»

… ας δούμε λοιπόν και «ποιος ωφελείται», από τις εξελίξεις έντασης και βίας!!

- Εδώ και τρεις (3) μέρες, το 90% του χρόνου των ΜΜΕ, αφορά στο θάνατο του 34χρονου, από ένα Χρυσαυγήτη τραμποούκο και σε «εμπρηστικές» δηλώσεις πολιτικών παραγόντων και αλληλοκατηγοριών κομμάτων, για σκόπιμη πρόκληση έντασης, πυροδότησης επεισοδίων, κλίματος αναταραχής και βίαιης ανατροπής της Κυβέρνησης.

- Εδώ και τρεις (3) μέρες απεργεί και διαδηλώνει η μισή (περίπου) Ελλάδα και κανείς δεν ασχολείται και δε μαθαίνει τίποτα.

- Η εκπαίδευση είναι σε αφασία, η υγεία – κοινωνική πρόνοια εξαερώθηκαν, το ασφαλιστικό σύστημα βούλιαξε, οργανισμοί κλείνουν, άνθρωποι απολύονται, μπαίνουν σε διαθεσιμότητα κλπ, αλλά ξαφνικά έπαψε να μας ενδιαφέρει.

- Τούτη είναι η περίοδος «επίθεσης» της Εφορείας, με εκκαθαριστικά, ΦΑΠ, ΕΤΑΚ, φορολογίες χωραφιών, Τέλη Κυκλοφορίας και Φόρους Πολυτελείας, φημολογούμενες νέες μειώσεις στις συντάξεις, καταργήσεις παροχών και επιδομάτων, αλλά ξαφνικά δείχνουμε να είμαστε «υπεράνω» και να αδιαφορούμε.

- Ο περιβόητος «αντι-τρομοκρατικός νόμος» που βρίσκεται από το 1992 σκονισμένος στα συρτάρια, ξαφνικά άρχισε να αποκτά νόημα, να ξεσκονίζεται και να επιστρατεύεται – με πρωτοφανή μάλιστα συνταγματική ομοψυχία αποδοχής του και συσπείρωση εφαρμογής του – για να αντιμετωπίσει τη Χ.Α. (… κι όποιον άλλον πλέον μας λάχει, που μέχρι σήμερα είχε ασυλία).

- Στις Βρυξέλες παίζεται «χοντρό παιχνίδι» για εμάς (χωρίς εμάς), συζητούνται νέα πακέτα «πάρε – δώσε», ο πρακτικός και τυπικός παραγκωνισμός της Χώρας μας από δομές και αποφάσεις (βλ Προεδρία ΕΕ), νέοι κανονισμοί και στρατηγικές της ΕΕ κλπ, αλλά εμείς έχουμε δικά μας, πολύ σοβαρότερα για να ασχοληθούμε.

- Στην τελευταία κρίσιμη προεκλογική εβδομάδα των Γερμανικών εκλογών, η κα Μέρκελ και οι λοιποί περί αυτήν Ευρωπαίοι ηγέτες, απέκτησαν πλέον ένα ακόμα έμπρακτο (και τραγικό) πολιτικό επιχείρημα, αυτό του πραγματικού κινδύνου αποσταθεροποίησης του «ασθενούς» Νότου και του ευρώ, εξ αιτίας ανάδειξης του εθνικισμού και της Χ.Α.

- Η Ανατολική Μεσόγειος «φλέγεται» κυριολεκτικά, η γεωπολιτική κατάσταση διαμορφώνεται σε νέες βάσεις, γίνεται ένα απίστευτο παζάρι ανακατανομής ρόλων και ζωτικών χώρων, μοιράζονται οι ΑΟΖ, αλλά εμείς ασχολούμαστε με τη «μούχλα» του οίκου μας.

…… και στο βάθος (κατά το Νοέμβρη) «εκλογές», λόγω εκτάκτων αναγκών της Χώρας, από το κλίμα έντασης και ταραχών …. που δημιουργεί η Χρυσή Αυγή, η οποία οδεύει στα «εκτός νόμου» (και εκλογικής διαδικασίας), ικανοποιώντας έτσι «το λαϊκό αίσθημα», τη νομιμότητα και Συνταγματική τάξη, αλλά και την επιβίωση …. των επισφαλώς κατεστημένων κομματικών σχηματισμών !! Τα συνθήματα, απλά και ξεκάθαρα :

- Με τη Χ.Α. εκτός εκλογικής διαδικασίας : «Ευρώ ή Δραχμή» !!

- Με τη Χ.Α. εντός εκλογικής διαδικασίας : «Εμφύλιος» !!

Read more

όρια




Δεν φταίνε οι άλλοι..
ούτε καν εκείνοι που κατά καιρούς έχουμε δείξει με το δάχτυλο..

εμείς,  εμείς..

μόνο εμείς φταίμε που δεν υπερασπιστήκαμε τα ''ναι''  και τα ''όχι'' μας..
με το φεγγαρι αγκαλια
Read more

Καλημέρα... Μην κουραστεις να μ αγαπας- Λακης Παππας

Read more

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΆΙΖΕΡ: Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΉ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΤΟΥ, ΛΊΓΑ ΛΕΠΤΆ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΊΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΆΝΕΙ ΝΑ ΔΑΚΡΎΣΕΤΕ

Έπειτα από 1213 ώρες σκληρής υπηρεσίας κατά του εγκλήματος, ο Kaiser, ένας αστυνομικός σκύλος Κ-9, αποφασίστηκε να υποβληθεί σε ευθανασία, καθώς έπασχε από μια νεφρική νόσο.
Ο Kaiser «εντάχθηκε» στην Αστυνομία το 2011, όταν μια οικογένεια προσφέρθηκε να τον δωρίσει στο αστυνομικό τμήμα του Plymouth, στην ηλικία των 5 μηνών.
Όλο αυτό το διάστημα προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες και ήταν ο καλύτερος «συνεργάτης», σύμφωνα με το αφεντικό και «συνάδελφό του», Jamie Lebretton.
Ο Jamie ήταν αυτός που πήρε και τη δύσκολη απόφαση της ευθανασίας, όταν οι κτηνίατροι του ανακοίνωσαν ότι ο Kaiser πάσχει από μια νεφρική νόσο που θα τον οδηγούσε σε βασανιστικό θάνατο.
Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του προς την τελευταία του κατοικία τουλάχιστον 15 αστυνομικοί τον χαιρέτησαν ντυμένοι με την επίσημη ενδυμασία της υπηρεσίας. 
Read more

Πρόβες ανωμαλίας: Άγριος ξυλοδαρμός αστυνομικού στην Δάφνη

20130920-073912.jpgΣε “αντιφασιστική” συγκέντρωση. Ο αστυνομικός ήταν εκτός υπηρεσίας, προφανώς τον αναγνώρισαν και του επιτέθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροβόλησε στον αέρα για να γλιτώσει. Η χώρα διολισθαίνει στο χάος από τα 
παρακρατικά χτυπήματα. Θαυμάσιο χαλί για την φυγάδευση αυτών που την κατέστρεψαν.







http://olympia.gr/2013/09/20/%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%AC%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BE%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B4%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B1/
Read more

Μεταμεσονύχτα εκπομπή-πλυντήριο για τον κ. Μπάμπη. Σε ρόλο λευκαντικού ο Λαφαζάνης!


Πέμπτη βράδι, ξημερώματα Παρασκευής, διάλεξε ο Αλαφούζος να ξεπλύνει τον Μπάμπη-σοβαρή χρυσή αυγή-Παπαδημητρίου.
Έτσι έδωσε εντολή στην Σία-δεν πάω ποτέ σπίτι μου- Κοσιώνη να στήσει μια εκπομπή για την 
ναζιστική βία με καλεσμένους εκτός από τον Μπάμπη, τον Κεφαλογιάννη, τον Πορτοσάλτε, μια βουλευτή του ΚΚΕ και τον Λαφαζάνη, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε σαν το λευκαντικό στο αυτοσχέδιο πλυντήριο για λογαριασμό του Μπάμπη Παπαδημητρίου.
Αυτή τη φορά κ. Μπάμπης εξαπέλυε μύδρους κατά της χρυσής αυγής. Από "σοβαρή" έγινε "μόρφωμα" και είμαστε ακόμη στην αρχή...

Read more