Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστρέφουν στα IEK καθηγητές που είχαν μπει σε διαθεσιμότητα

Στα σχολεία επιστρέφουν καθηγητές από τεχνικές ειδικότητες, 55 ημέρες μετά την υπαγωγή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας, μετά από απόφαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.
 
Η σχετική πρωτοβουλία, εκτιμάται ότι κινείται στην κατεύθυνση της εκτόνωσης του κλίματος στην εκπαίδευση, μετά και τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ, αλλά και της κόντρας; με τους πανεπιστημιακούς. Είχε προηγηθεί και σχετικό αίτημα της ΟΛΜΕ, να καταργηθεί το άρθρο 82 του ν.4172/13 και να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ στις θέσεις τους.
 
Οι εκπαιδευτικοί που επιστρέφουν στις θέσεις τους, ανήκουν σε 50 ειδικότητες (ενδεικτικά αργυροχρυσοχοΐα, γραφιστική, φωτογραφία, τεχνίτες αυτοκινήτων, κομμωτική, αισθητική, υδραυλικοί κ.α.). Όπως έλεγαν κύκλοι του υπουργείου Παιδείας υπάρχει «άμεση πρόνοια του υπουργού για τους εκπαιδευτικούς που μπήκαν σε διαθεσιμότητα».
 
Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, που υπέγραψε την Τετάρτη ο κ. Αρβανιτόπουλος, αποτελεί συνέχεια στην ουσίατης ψήφισης του Νόμου την προηγούμενη εβδομάδα, με τις διατάξεις του οποίου συστάθηκαν 925 θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα Ι.Ε.Κ. (Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης),και στις Σ.Ε.Κ. (Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης). Η υπουργική απόφαση, εστιάζει στην κατανομή των θέσεων αυτών, οι οποίες θα καλυφθούν από τους εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, στις 23 Ιουλίου 2013. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr