Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ερρίφθη ο κύβος για ΔΕΠΑ, θολό τοπίο για ΔΕΣΦΑ, σενάρια για το τίμημα

Μια με δύο προσφορές για τη ΔΕΠΑ, και δύο για τον ΔΕΣΦΑ, εκτιμά το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ότι θα υποβληθούν τη Δευτέρα το απόγευμα, με την εκπνοή δηλαδή της προθεσμίας του περιβόητου πλέον αυτού διαγωνισμού.
Για τη μεν ΔΕΠΑ, η σίγουρη προσφορά είναι αυτή της Gazprom, και αυτή που μέχρι χθες…
«παιζόταν» εκείνη της κοινοπραξίας M+M (όμιλος Μυτιληναίος-όμιλος Βαρδινογιάννης). Όσο για τον ΔΕΣΦΑ, οι ενδείξεις που είχε μέχρι και χθες το βράδυ το ΤΑΙΠΕΔ ήταν πώς προσφορές θα καταθέσουν και οι δύο βασικοί ανταγωνιστές, τόσο η Socar όπως και η Sintez. Το σχήμα ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ- PPF, μάλλον δεν θα υποβάλει προσφορά.
Στη περίπτωση της ΔΕΠΑ, το αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι η Gazprom και το μόνο που μένει να μάθουμε είναι το τίμημα της προσφοράς της. Η αρχική ενδεικτική προσφορά που είχαν καταθέσει προ μηνών οι Ρώσοι μιλούσε για 765 εκατ. ευρώ. «Κρυφή επιθυμία» ωστόσο του ΤΑΙΠΕΔ, έπειτα και από την ικανοποίηση της πλειονότητας των πολλών και σκληρών όρων που έθεσαν στο τραπέζι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, είναι το ποσό αυτό να… αυξηθεί κοντά στα 800 εκ. ευρώ ή και παραπάνω !
Όσο για την αποτίμηση της ΔΕΠΑ, αυτή, για ευνόητους λόγους, θα γίνει γνωστή μαζί με το άνοιγμα των προσφορών των διεκδικητών της, καθώς αν τη γνωρίζουν εκ των προτέρων είναι φυσιολογικό να «προσαρμοστούν» πάνω της. Εκτιμήσεις πάντως την τοποθετούν κάπου κοντά στα 700 εκ. ευρώ.
Υπενθυμίζουμε ότι το Δημόσιο πουλάει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ το 65% της ΔΕΠΑ και τα ΕΛΠΕ το υπόλοιπο 35%. Συνεπώς μόνο το 65% του τιμήματος του πλειοδότη θα μπει στο ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς το υπόλοιπο 35% θα μπει στην τσέπη των ΕΛΠΕ, προκειμένου να αυξηθεί η αξία τους, ενόψει και της επικείμενης δικής τους ιδιωτικοποίησης.
Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του ΔΕΣΦΑ, όπου το ΤΑΙΠΕΔ πουλά το 31% και τα ΕΛΠΕ το 35%. Εδώ τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα απ’ ότι με τη ΔΕΠΑ. Εκτιμήσεις για το ποιος είναι «φαβορί» μεταξύ της Socar και της Sintez δεν είναι εύκολο.
Εκτιμάται πάντως ότι η αποτίμηση του ΔΕΣΦΑ θα πρέπει να υπολογίζεται στα 600 εκ. ευρώ.
Το βέβαιο είναι ότι η κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς από τη Socar, σημαίνει πολλά για την τύχη του αγωγού ΤΑΡ, καθώς η επένδυση της αζέρικης εταιρείας στην Ελλάδα, συνδυάζεται με την επιλογή του συγκεκριμένου αγωγού. Στο γεγονός αυτό στηρίζεται και το σκεπτικό κυβερνητικών παραγόντων ότι το «ιδεώδες» θα ήταν η ΔΕΠΑ να περάσει στα χέρια της Gazprom και ο ΔΕΣΦΑ στα χέρια της Socar.

energypress.gr

http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5360.html
Read more

4,160 ΝΟΜΙΜΕΣ θέσεις εργασίας άνοιξαν στην Μανωλάδα μετά τα γεγονότα και τους ελέγχους. Για να δείτε πόσοι τρώνε από το δουλεμπόριο, στην πλάτη της κοινωνίας.


Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΔΝΤ

Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ “ΣΟΦΩΝ” ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Η ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑ. ΠΟΣΑ ΜΑΥΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ;

Μετά τα γεγονότα της Μανωλάδας, όπως ήταν επόμενο, εντάθηκαν οι έλεγχοι με αποτέλεσμα το δουλεμπόριο να βρεθεί για πρώτη φορά υπο διωγμόν. ΑΜΕΣΑ, άνοιξαν 4,160 θέσεις εργασίας για νόμιμους εργαζόμενους. ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ! Φανταστείτε την καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων, των δημοσίων εσόδων, του ΦΜΥ κλπ από μόλις μία περιοχή όπου κυριαρχούσε ο νόμος του δουλοκτήτη προύχοντα, του λαδωμένου κρατικού υπαλλήλου, δημοσιογράφου, πολιτικού και του δουλέμπορου ισλαμοφασίστα. Αναλογιστείτε τώρα εάν αυτά συμβαίνουν σε μία Μανωλάδα, τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αυτή η “λεπτομέρεια” δισεκατομμυριων, πως ξέφυγε στα λαμόγια του ΔΝΤ; Στους Παπανδρέηδες, Παπακωνσταντίνηδες, στις Τρόικες και όλα τα άλλα καθάρματα που πληρώνονται 100άδες εκατομύρια για να προτείνουν να κόψουμε συντάξεις και να αυξήσουμε τα καύσιμα; Και να “δοξολογούν” για να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας;  Αντιλαμβάνεστε τις επιπτώσεις και την εξυγίανση της ηθικής μας αλλά και τις οικονομίας εάν απλούστατα υποχρεωθούν τα λαμόγια να κάνουν την δουλειά τους από κάθε πόστο;

Η αλήθεια δυστυχώς είναι ότι όλοι, από τα όρνεα του ΔΝΤ εως τον δουλέμπορο του χωριού, τρώνε πάνω στις σάρκες της Ελλάδας. Αυτό πρέπει να το σταματήσουμε, αν θέλουμε να γλιτώσουμε και από αυτούς και από τα δεινά μας.

Στη Μανωλάδα καίγονται για «χέρια»!

Στροφή (180 μοιρών!) προς το ελληνικό εργατικό δυναμικό κάνουν οι φραουλοπαραγωγοί της Ηλείας, «ανοίγοντας» 4.160 θέσεις εργασίας για άνεργους Ελληνες. Με τους ελέγχους για τη νομιμότητα των αλλοδαπών εργατών να έχουν ενταθεί στην περιοχή ύστερα από τις αιματηρές συμπλοκές τον περασμένο Απρίλιο, συνολικά 116 παραγωγοί-καλλιεργητές στη Μανωλάδα και στη Βουπρασία απευθύνθηκαν στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας, ζητώντας επειγόντως -μέχρι την προσεχή Τετάρτη- Ελληνες εργάτες για τα χωράφια τους.

Οι αποδοχές

Οπως αναφέρουν στην επιστολή τους, ο κάθε εργαζόμενος θα απασχολείται για έξι ώρες καθημερινά σε πενθήμερη βάση και θα αμείβεται με μεροκάματο 25 ευρώ. Σε περίπτωση που οι ημέρες ή και οι ώρες απασχόλησης στα χωράφια αυξηθούν, οι παραγωγοί δεσμεύονται για την… αναπροσαρμογή του μεροκάματου, με τρόπο που θα ορίζεται ξεκάθαρα στη συμφωνία που θα υπογράφουν.

Οι καλλιεργητές εκτιμούν ότι με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η «πληγωμένη» παραγωγή, αλλά και οι εξαγωγές, θα ενισχυθούν χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά που παραμένουν «πληγωμένα» από την κρίση και την ανεργία, και ταυτόχρονα θα αποκαταστήσουν την «εικόνα» τους, που αμαυρώθηκε στο σύνολό της, εξαιτίας των λίγων, όπως λένε, ασυνείδητων συναδέλφων τους.

Ενήμερο το υπουργείο

Σύμφωνα με το ilialive.gr, για την πρωτοβουλία των παραγωγών έχουν ήδη ενημερωθεί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, από τους οποίους οι παραγωγοί ζητούν να στηρίξουν την πρωτοβουλία. Εμπόδιο στο εγχείρημά τους φαίνεται ότι είναι ο χρόνος, καθώς, όπως τονίζουν, τα περιθώρια είναι στενά και οι υποψήφιοι Ελληνες εργάτες θα πρέπει να έχουν βρεθεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Σχετικά με τα αίτια που τους οδήγησαν σε αυτή την κίνηση, οι καλλιεργητές υποστηρίζουν ότι με το κλίμα που δημιουργήθηκε ύστερα από τα πρόσφατα γεγονότα (σ.σ.: επιστάτες άνοιξαν «πυρ» και τραυμάτισαν 31 εργάτες από το Μπανγκλαντές που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους) η καλλιέργεια φράουλας, με εξαγωγές 100.000.000 ευρώ, κινδυνεύει να καταστραφεί, αφού αρκετοί εργάτες έφυγαν με την εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων.

Κώστας Καντούνης – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Read more

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΝΤΡΟΠΗΣ! ΜΕΓΑΛΟΛΑΜΟΓΙΟ ΕΒΑΖΕ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ!


Τα email που αποκαλύπτει το koutipandoras.gr

Για πολύ γερό στομάχι.

Η συμμορία των διεφθαρμένων του μνημονίου σε πλήρη ανάπτυξη.

Ο καίσαρας Παπανδρέου και η παρέα του. Η τρομερή σύμβουλος κυρία Σιούτη που υπήρξε ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ και το υποκείμενο που τολμούσε να αποκαλεί τους Έλληνες “Διεφθαρμένους”, την τοποθέτησε νομική σύμβουλο του!

ΓΥΡΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΟΜΜΑ! ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙΣ ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ.

Tο ρόλο ανθρώπου που καθορίζει επιλογή κυβερνητικών θέσεων φαίνεται πως παίζει ο επικεφαλής του ΔΟΛ,Σταύρος Ψυχάρης μέσα από mail τα οποία βρίσκονται στη δικογραφία για τη γνωστή υπόθεση των παροχών ηλεκτρικής ενέργειας- Energa και Hellas Power.
Όπως αποκαλύπτεται από τα mail o Σταύρος Ψυχάρης είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον κατηγορούμενο για λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στην υπόθεση, Αχιλλέα Φλώρου. Μάλιστα λίγο πριν αυτός προφυλακιστεί για το γνωστό σκάνδαλο ζητά από τον εκδότη του ΔΟΛ, να τοποθετήσουν στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ), νυν ΑΔΜΗΕ, άνθρωπο της επιλογής τους.
Από ό,τι προκύπτει από τη δικογραφία και τα mail ο Ψυχάρης παραδέχεται ότι έχει ξανακάνει το ίδιο. Δηλαδή έχει παρέμβει και στο παρελθόν, πριν την αλληλογραφία και έχει αναλάβει να προωθήσει την τοποθέτηση του συγκεκριμένου ανθρώπου, λέγοντας μάλιστα πως αν ο υφυπουργός κ. Παπαγεωργίου δεν έχει την πρέπουσα συμπεριφορά «θα φάει καρπαζιές από το αφεντικό του», στο οποίο ο Ψυχάρης εμφανίζεται να στέλνει μήνυμα SMS για να πιέσει. Είναι ενδιαφέρον, ότι ενεργό ρόλο στα ραντεβού που κλείνει ο Ψυχάρης με τον υφυπουργό παίζει η γνωστή σύμβουλος του κ. Παπανδρέου, Γλυκερία Σιούτη.
Τα καυτά mail
Η αλληλογραφία αφορά γενικότερα θέματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία Energa και για τα οποία ενημερώνεται άμεσα ο εκδότης.
Τον Αυγούστο του 2012, ο μέχρι πρότινος προφυλακισμένος Αχιλλέας Φλώρος, στέλνει στον Σταύρο Ψυχάρη το βιογραφικό του Δημήτρη Ζήση και υπενθυμίζει στον Ψυχάρη ότι τον ενδιαφέρει να τοποθετηθεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ), ο οποίος ουσιαστικά είναι ο φορέας που καθορίζει τα πάντα γύρω από την ενέργεια στην Ελλάδα και τη λειτουργία των εταιρειών ενέργειας.
Λέει συγκεκριμένα:
«Αγαπητέ μου Σταύρο
Σχετικά με το βιογραφικό που έλαβες σου υπενθυμίζω ότι πρόκειται για τη Διεύθυνση του ΛΑΓΗΕ (πρώην ΔΕΣΜΗΕ) σε αντικατάσταση του κ. Αντωνόπουλου διευθύνων σύμβουλος (που φεύγει). Έχε υπ όψιν σου ότι δεν πρόκειται για πολύ επίζηλη θέση
Αρμόδιος υπουργός ο κ. Παπαγεωργίου
Ευχαριστώ
Αχιλλεας Φλώρος»
Σε mail του ο Σταύρος Ψυχάρης απαντά:
«Αγαπητέ μου Αχιλλέα έχω από τότε προσπαθήσει καθώς όμως περιπλέω στα πελάγη δεν έχω άμεση πληροφόρηση για την εξέλιξη. Επειδή έχει περάσει εύλογος χρόνος (αν και στα παρασκήνια τα μεγάλα μαχαίρια προσπαθούν αόκνως), νομίζω ότι μπορώ να παρέμβω και πάλι. Δεν έχω όμως τα χαρτιά μαζί μου. Μπορείς να μου στείλεις ηλεκτρονικά ένα αντίγραφο του βιογραφικού κτλ;
Δικός σου
Στ. Ψ.»
Οι «καρπαζιές» που έφαγε ο υφυπουργός
Το Σεπτέμβριο του 2012, ο Αχιλλέας Φλώρος όπως φαίνεται από τα mail που στέλνει ο Αχιλλέας Φλώρος στον Ψυχάρη έχει φιλοξενηθεί (μάλλον στο σκάφος Ψυχάρη) κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Από τη συνομιλία επίσης φαίνεται ότι τον Οκτώβριο ο Αχιλλέας Φλώρος παίρνει διαβεβαιώσεις ότι πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό ΥΠΕΚΑ αλλά τελικώς το ραντεβού δε φαίνεται να γίνεται. Για το λόγο αυτό στέλνει επείγον mail στον Ψυχάρη στις 16 Οκτωβρίου στο οποίο αναφέρει:
«Αγαπητέ Σταύρο
Παρά τα επανειλημμένα τηλεφωνήματα στη γραμματεία του κ Παπαγεωργίου από την κ. Σιούτη δεν ορίστηκε συνάντηση μέχρι τώρα. Η κα Σιούτη επέμενε ότι ο ίδιος ο κ. υπουργός μού είχε τηλεφωνήσει για το ίδιο θέμα την περασμένη Κυριακή. Κάτι δεν πάει καλά.
Φιλικότατα
Αχιλλέας»
Και ο Ψυχάρης απαντά:
«Αγαπητέ Αχιλλέα
Στις 17:00 και 18:00 χθες Τρίτη έστειλα ένα SMS στον προϊστάμενο του κ. Παπ (εννοεί τον υπουργό κ. Λιβιεράτο) αναφέροντας την ανεξήγητη συμπεριφορά του . Θέλω να μου πει ποια ώρα, ποιος και σε ποιον τηλεφώνησε και όρισε το αυριανό ρβ ώστε να ξέρω τι γίνεται. Όποιος πάει αύριο θα πρέπει να γνωρίζει ότι ενδεχομένων ο Παπ έφαγε καρπαζιές από το αφεντικό του το οποίο θα μου πει τα καθέκαστα μόλις επανέλθει από τας Ευρώπας. Περιμένω τις απαντήσεις ώστε να δούμε τι ακριβώς θα πούμε”.
Την επόμενη μέρα ο Αχιλλέας Φλώρος ενημερώνει τον Ψυχάρη, ότι το ραντεβού κλείστηκε. Γράφει συγκεκριμένα στις 11:16 πμ:
«Αγαπητέ μου Σταύρο τελικά κλείστηκε χθες ραντεβού με τον Παπαγεωργίου για αύριο Πέμπτη στις 12 μμ. Θα σε ενημερώσω στη συνέχεια.
Αχιλλέας»
Επανέρχεται μετά από μια βδομάδα ζητώντας από τον Ψυχάρη να ασκήσει και πάλι πίεση προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα με την τοποθέτηση του δικού του ανθρώπου στη ΔΕΣΜΗΕ.
Γιατί καιγόταν ο Φλώρος
Παρά την παρεμβατικότητα του Σταύρου Ψυχάρη και τις ομολογίες του για «καρπαζιές» που πέφτουν μετά από απαίτησή του, ο Δημήτρης Ζήσης δεν τοποθετήθηκε τελικώς ως διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΜΗΕ. Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του 2012 ο ΔΕΣΜΗΕ, σταμάτησε να λειτουργεί ως ενιαίος Οργανισμός και «έσπασε» στον ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και τον ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Ηλεκτρικής Ενέργειας).
Η τοποθέτηση του κ. Ζήση στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου είχε ιδιαίτερη σημασία για την Energa και τον πρόεδρο της Αχιλλέα Φλώρο. Και αυτό διότι ο ΛΑΓΗΕ είναι εκτός των άλλων ο καθ ύλην αρμόδιος Οργανισμός που μεριμνά για τις πληρωμές των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών ενέργειας, όπως η Energa.
Λίγες μέρες μετά ξέσπασε το γνωστό σκάνδαλο της Energa και των παροχών ηλεκτρικής ενέργειας και μετά από εισαγγελική έρευνα πέντε στελέχη της μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Αχιλλέας Φλώρος.
Οι αγιογραφίες του Βήματος για το Φλώρο
Είναι εντυπωσιακό ότι η εφημερίδα του κ. Ψυχάρη «Το Βήμα», στις 5 Μαΐου 2013 και ενώ επρόκειτο να συζητηθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο η αποφυλάκιση του Αχιλλέα Φλώρου, με ολοσέλιδο δημοσίευμα της υποστηρίζει πως οι προφυλακισμένοι για την υπόθεση Energa δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα αλλά πλήρωσαν απλώς τον πόλεμο συμφερόντων.
Αναφέρεται μάλιστα σε «άδικη μεταχείριση και επανεξέταση των κατηγοριών» τις οποίες μάλιστα αποδίδει σε νομικούς κύκλους.
Λίγες μέρες αργότερα το Δικαστικό Συμβούλιο αποφυλακίζει τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων και τον Αχιλλέα Φλώρο, «επιβεβαιώνοντας» το Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος έβλεπε άδικη νομική μεταχείριση.
Το νομικό περίεργο της αποφυλάκισης
Το περίεργο νομικά είναι ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εξετάζοντας την αποφυλάκιση των τεσσάρων έπρεπε τυπικά να προχωρήσει σε αυτόματη ανανέωση της προφυλάκισης αφού δεν είχαν αλλάξει οι συνθήκες για τις οποίες είχαν προφυλακιστεί.
Δηλαδή, κανένας από αυτούς δεν είχε πρόβλημα υγείας ώστε να μην γίνει η τυπική ανανέωση της προφυλάκισης. Παρόλα αυτά το Συμβούλιο, τούς έκρινε ότι δεν είναι ύποπτοι φυγής χωρίς να δικαιολογεί τι άλλαξε από την απόφαση που τους θεωρούσε ύποπτους.

Να σημειωθεί ότι στη φυλακή παραμένει ο υιός Φλώρου. Το νομικό ερώτημα λοιπόν που μπαίνει είναι τι είναι αυτό που κάνει τον υιό Φλώρο ύποπτο φυγής, αλλά τον πατέρα Αχιλλέα Φλώρο και τους υπόλοιπους μη ύποπτους. Η απόφαση αποφυλάκισης είναι πρωτοφανής για τα νομικά χρονικά, αφού όπως υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι η ανανέωση της εντολής προφυλάκισης είναι εντελώς τυπική και οι λόγοι που την αναιρούν σε τέτοιες περιπτώσεις είναι μόνο λόγοι υγείας.
ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr
Read more

ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΤΟ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΜΣΕΝ!


ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΚΥΒΑΛΑ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ

Αυτό το κάθαρμα που βλέπετε, αμείβεται με το αστρονομικό ποσό των 242.000 ευρώ. Αυτός ζητά να 
εφαρμοστούν στη χώρα μας επώδυνα μέτρα, που καταστρέφουν μέρα με τη μέρα τη χώρα και τον λαό. Σε αυτόν κάθονται στα τέσσερα οι πολικοί μας ηγέτες.

Αυτοί που προσποιούνται τους οικονομολόγους, όπως ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας, κάθονται ...στα τέσσερα σε ό,τι παρανοϊκό τους ζητήσει ο οικονομικός δολοφόνος Τόμσεν. Αντί να πουν «όχι, αυτά που λες να κάνουμε δεν οδηγούν στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας αλλά στην καταστροφή της χώρας και του λαού», υπακούουν τυφλά, σαν τα πρόβατα ή τα σκυλιά, στον εγκληματούντα Τόμσεν. 
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ , του ταμείου που παραδέχεται πλέον δημοσίως ότι έκανε λάθος στο πρόγραμμα που εφάρμοσε στην Ελλάδα, είναι σαφές ακόμη και στη γιαγιά του κατσικοχωρίου, ότι αυτός ο τύπος εφαρμόζει πρόγραμμα διαμελισμού της Ελλάδος και πλήρους εξόντωσης του ελληνικού έθνους.O χαρτογιακάς του ΔΝΤ τον οποίο έφερε στην Ελλάδα ο ΓΑΠ (που πρέπει να φυλακιστεί ισοβίως για το έγκλημα σε βάρος της χώρας), ζητάει τώρα να απολυθούν οι εφοριακοί και να καταργηθούν οι εφορίες! Να δημιουργηθούν δηλαδή ιδιωτικές εφορίες οι οποίες θα ρημάξουν τους πάντες και τα πάντα.

Αυτή η βρωμόφατσα ο Τόμσεν, απαγορεύει την μείωση του ΦΠΑ εστίασης στο 13% ενώ αντιθέτως προτίθεται να ανεβάσει τον ΦΠΑ σε άλλες υπηρεσίες ή αγαθά όπου είναι ακόμη σχετικά χαμηλός. 
Ο ίδιος ο Τόμσεν έχει επιβάλει φορολογία που έχει εξουθενώσει τους φορολογούμενους πολίτες, ενώ τώρα δίνει εντολές να προχωρήσουν οι κατασχέσεις και στην πρώτη κατοικία. Ο ελληνικός λαός που τα τελευταία 3 χρόνια ζει τον εφιάλτη της κατεδάφισης του μισθού του και της σύνταξής του έως και 55%, ο πολύπαθος κοσμάκης που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει χαράτσια και φόρους τον ένα μετά τον άλλον, όχι μόνο δεν του ελαφρύνουν οι τράπεζες τις δανειακές δόσεις αλλά προχωρούν (με εντολή Τόμσεν) στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του!

Ο οικονομικός δολοφόνος Τόμσεν ζητεί την κατάργηση μειώσεων φόρου για εργαζομένους σε παραμεθόριες περιοχές και την κατάργηση ευνοϊκής φορολόγησης των ακριτικών νησιών και των μικρών νησιών με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους.

Οι φωστήρες τύπου Σαμαρά και Στουρνάρα, μπορούν να μας πουν εάν όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν με την ανάταξη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας; Ή είναι καθαρό σχέδιο οικονομικών εγκληματιών να καταστρέψουν μια χώρα και να τη διαμελίσουν; 


Αυτά όλα τα πολιτικά σκύβαλα της τρικομματικής κυβέρνησης που υπακούουν στον Τόμσεν και στο ΔΝΤ, παρά το ότι το τελευταίο παραδέχθηκε την καταστροφή που προξένησε στην Ελλάδα, είναι προδότες! Εάν δεν ήταν, θα έστελναν εδω και τώρα στο διάολο τον Τόμσεν και τους εκπροσώπους της τρόικας.
Εάν η Ελλάδα θέλει να αυτοκτονήσει ως χώρα, μπορεί και μόνη της, δεν χρειάζεται το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ.
Όμως, οι πολιτικοί υπηρέτες των τραπεζιτών και των τοκογλύφων-οικονομικών δολοφόνων, συμβάλουν με τον πιο προδοτικό τρόπο στο έγκλημα σε βάρος της χώρας και του λαού.
Read more

Michael Bolton - When a man loves a woman 1080p

Read more

ΒΟΜΒΑ! Ο Πάπας αναγνώρισε και επίσημα την γενοκτονία των Αρμενίων!

Είχε κάνει το ίδιο και ως καρδινάλιος στην Αργεντινή. Ισχυρότατο χαστούκι στην Τουρκία και τα φερέφωνα της ανά τον κόσμο.

Ως «την πρώτη γενοκτονία του εικοστού αιώνα» προσδιόρισε ο Πάπας Φραγκίσκος τη σφαγή των Αρμενίων κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μεταξύ των ετών 1915 και 1918, σύμφωνα με τα αρμενικά μέσα ενημέρωσης.
Η αναγνώριση του Πάπα ήρθε μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν αναδειχθεί επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Φραγκίσκος ο Α΄, ως καρδινάλιος της Αργεντινής,  είχε καθορίσει τις σφαγές των Αρμενίων από τους Οθωμανούς ως Γενοκτονία.

Το 2006, κατά τη διάρκεια μια τελετής στο Μπουένος Άιρες που ήταν αφιερωμένη στην 91η επέτειο των τραγικών γεγονότων, ο κατόπιν Πάπας, είχε καθορίσει τη σφαγή των Αρμενίων, ως «το μεγαλύτερο έγκλημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εναντίον του αρμενικού λαού και όλης της ανθρωπότητας»! (Πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα)

Read more

Ελληνοτουρκικές ζυμώσεις στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ

Ελληνοτουρκικές ζυμώσεις στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ
Ο Αλ. Παπαχελάς, ο Οδ. Κυριακόπουλος και οι έξι Τούρκοι που μετέχουν στην κρυφή σύνοδο
Για μια ακόμα χρονιά, η οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία αλλά και οι κυοφορούμενες γεωπολιτικές αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή απασχολεί τα μέλη της «Λέσχης Μπίλντεμπεργκ» και τους δόκιμους προσκεκλημένους της.
Από την Πέμπτη, τα μέλη αυτής της μυστικής αδελφότητας βρίσκονται στη Βρετανία και έως αύριο θα απεργάζονται όσα τους εξυπηρετούν για να προωθήσουν τους σκοπούς τους. Υπό όρους απόλυτης μυστικότητας εξετάζονται τα προβλήματα του κόσμου είναι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η πιθανότητα κοινωνικών εντάσεων αλλά και οι εξελίξεις στη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη με σημείο αναφοράς τις διαδηλώσεις στη γειτονική Τουρκία καθώς και το σθένος που επιδεικνύει ο πρόεδρος κ. Μπασάρ Αλ Άσαντ έναντι στις ορδές των μισθοφόρων ισλαμιστών που βαφτίστηκαν ως «αντάρτες» για να βυθίσουν τη Συρία στο χάος του αίματος.
Όπως λένε έγκυρες πηγές, δεν είναι τυχαίο ο θόρυβος για τα λάθη που έχουν γίνει στο «ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης» από την κρίση. Τυχαίες επίσης δεν είναι οι χθεσινές αιχμές της τουρκικής ηγεσίας για την κριτική που δέχεται σχετικώς με τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζει τα επεισόδια και τις λαϊκές αντιδράσεις.
Αίσθηση προκαλεί επίσης ότι στη μυστική σύνοδο στο ξενοδοχείο "Grove", στο Γουάτφορντ, συμμετέχουν από την Ελλάδα ο δημοσιογράφος κ. Αλέξης Παπαχελάς αλλά και ο επιχειρηματίας κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος. Ταυτοχρόνως μαζί τους από την τουρκική πλευρά, στη συνεδρίαση της Μπίλντεμπεργκ παίρνουν μέρος ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ερντογάν κ. Αλή Μπαμπατσάν, η δραστήρια αρθρογράφος της «Μιλλιέτ» κ. Ασλή Αϊντίντασμπας, ο λέκτορας του πανεπιστημίου Καντίρ Χας (και αρθρογράφος της «Χαμπερτούρκ») κ. Σολί Οζέλ, ο βουλευτής του (αντιπολιτευτικού) Ρεπομπλικανικού Κόμματος κ. Σαφάκ Παβέη, ο παλιός υποστηρικτής της ελληνοτουρκικής φιλίας, ο ισχυρός άνδρας του ομώνυμου Ομίλου κ. Μουσταφά Κοτς, καθώς και ο εκπρόσωπος του αντίπαλου ομίλου («Σαμπαντζή») κ. Χαλούκ Ντιντσέρ.
Αυτή η ελληνοτουρκική ομάδα αναμένεται να εστιάσει το ενδιαφέρον της «Λέσχης Μπίλντεμπεργκ» και θα δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής σε όσα δρομολογούνται σε περιφερειακό επίπεδο. Άλλωστε παρών θα είναι για μια ακόμα χρονιά ο αειθαλής κ. Χένρυ Κίσσινγκερ, ο οποίος έχει συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις που έχουν πλήξει τον Ελληνισμό από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 με επίκεντρο την Κύπρο, την ελληνική γλώσσα, το ορθόδοξο φρόνημα των Ελλήνων αλλά και τις παραδοσιακές δομές (την οικογένεια και την παιδεία). Ανάλογες εξελίξεις δρομολογούνται κατ' αρχήν για την Τουρκία και στη συνέχεια για τη Μέση Ανατολή, λένε εκείνοι που ξέρουν καλά ποια είναι τα θέματα στην ατζέντα.
Πώς συστάθηκε η λέσχη Bilderberg
Η Λέσχη ή Ομάδα Bilderberg συναντήθηκε για πρώτη φορά το 1956 στο Ξενοδοχείο Bilderberg λίγο έξω από το Άρνεμ της Ολλανδίας, μια συμβολική περιοχή, αφού εκεί είχαν λάβει χώρα μια από τις πιο ιστορικές μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Προφανώς και το όνομά της το έλαβε από το εν λόγω ξενοδοχείο και όχι από κάποιο από τα αρχικά της μέλη, όπως πολύς κόσμος νομίζει. Δεν υπάρχει, δηλαδή, κάποια ισχυρή οικογένεια Bilderberg που βρίσκεται πίσω από τις ετήσιες συσκέψεις.
Αυτό που υπάρχει, όμως, είναι μια ομάδα περίπου 130 ατόμων, πολλά εκ των οποίων είναι ισόβια μέλη της, όλοι τους αρχηγοί κρατών ή πολιτικοί σε υψηλές θέσεις, τραπεζίτες και επιχειρηματίες. Ο σκοπός της πρώτης σύσκεψης του 1956 ήταν να συζητηθεί το πρόβλημα της ανάπτυξης ενός αντι-αμερικανισμού την δεκαετία του '50 στην Δυτική Ευρώπη και να βρεθούν λύσεις αντιμετώπισής του. Ηγέτες δυτικοευρωπαϊκών χωρών ή εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν στο Άρνεμ και τα αποτελέσματα των συζητήσεών τους θεωρήθηκαν τόσο επιτυχή, ώστε αποφάσισαν να καλούν την άτυπη Λέσχη Bilderberg (που πλέον είχε αποκτήσει και όνομα) σε μια ετήσια σύσκεψη, κάθε φορά και σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ενώ κάθε 4 χρόνια θα μετακόμιζε στη άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ ή τον Καναδά.
Επτασφράγιστο μυστικό οι αποφάσεις της Λέσχης
Το τι συζητείται στην ετήσια σύσκεψη της Λέσχης Bilderberg είναι μυστικό. Ακόμη και τα πρακτικά που τηρούνται δεν περιέχουν τα ονόματα των ομιλητών πριν από κάθε πρόταση. Ωστόσο, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς από την σύνθεση της ομάδας και από την παραδοχή των μελών της ότι στο τέλος πάντοτε καταλήγουν σε μια κοινή απόφαση για δράση, ότι όσα λέγονται στις αίθουσες των πολυτελών ξενοδοχείων που επιλέγονται κάθε έτος είναι προς όφελος των επιχειρήσεων που αποτελούν μόνιμα μέλη της Λέσχης –και, βεβαίως, όσων κλάδων και συνεργατών εκπροσωπεύουν αυτές. Και ότι τις αποφάσεις που λαμβάνονται, καλούνται να τις εφαρμόσουν τα πολιτικά στελέχη που προσκαλούνται.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/315310/ellinotoyrkikes-zymoseis-sti-synedriasi-tis-leshis-mpilntempergk#ixzz2VdcFJLti
Read more

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

altΠαραπλανητικές πληροφορίες κυκλοφόρησαν προκειμένου να  παρερμηνευτεί η θέση της Εκκλησία της Ελλάδος ως προς την υπόθεση των  ανταλλαγών της Μονής Βατοπαιδίου.
Πως έγινε αυτό; Την τυπική παραίτηση λόγω καθυστέρησης της πρόσφατης παρέμβασης  της Εκκλησίας της Ελλάδος παρερμήνευσαν καθόλου τυχαία διάφοροι κύκλοι, ώστε  κατά τη μόνιμη συνήθεια τους, να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις  που δεν έχουν και δεν είχαν καμία σχέση με την αλήθεια. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Εκκλησία της Ελλάδος, οι Τράπεζες και οι ιδιώτες ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις της Μονής Βατοπαιδίου και προκαλεί αλγεινή εντύπωση η κυκλοφορία της περί του αντιθέτου είδησης από το ΑΠΕ (Αθηναικο πρακτορείο ειδήσεων) , κάτι που αναπαράχθηκε από διάφορα ΜΜΕ. 



Σύμφωνα  πληροφορίες του "Αγιορείτικου Βήματος" από εκκλησιαστικούς και δικαστικούς  κύκλους  :



Από την έρευνα προκύπτει ότι, συζητήθηκαν στις 7.6.2013 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αγωγές του Δημοσίου κατά της Μονής Βατοπαιδίου, των Τραπεζών Εθνικής, Πειραιώς και Eurobank και πολλών ιδιωτών και εταιρειών, για το ζήτημα των ανταλλαγών. 


Ίδιες αγωγές συζητούνται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σε μεταγενέστερες δικασίμους. 

Σε όλες τις δικασίμους παρέμβαση υπέρ της Μονής και των λοιπών εναγομένων άσκησε στα μέσα Μαϊου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.



Λόγω μη επαρκούς χρόνου για την επίδοση της παρέμβασης στο Δημόσιο (2 μήνες) η παρέμβαση μόνο για τη δικάσιμο της 7.6.2013 στη Θεσσαλονίκη δεν συζητήθηκε. Τράπεζες και ιδιώτες υποστηρίζουν όσα και η Μονή Βατοπαιδίου και η Ιερά Σύνοδος  τη νομιμότητα των ανταλλαγών.

Επίσης  προσπάθεια παραπλάνησης έγινε  με τον υπερτονισμό των απόψεων μίας μάρτυρος της οποίας η κατάθεση δεν είχε τίποτα το εξαιρετικό σε σχέση με τις υπόλοιπες

Ήδη, με δύο αποφάσεις του το Πρωτοδικείο Αθηνών (3744/2012 και 4711/2012), έχει κρίνει ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του Δημοσίου για παράνομες ανταλλαγές, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να παραιτηθεί από 25 και πλέον αγωγές του κατά της Μονής!


Τα Πρωτοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης έκριναν τις αρχικές παραιτήσεις του Δημοσίου παράνομες, γιατί δεν είχε τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία, και επιδίκασαν δικαστική δαπάνη στη Μονή Βατοπαιδίου. 


Τέλος να σημειωθεί ότι η απόφαση της Θεσσαλονίκης αναμένεται το φθινόπωρο.

Διαβάστε εδώ την παρέμβαση της Εκκλησίας της Ελλάδος:
http://www.agioritikovima.gr/agnea/23051-apotuchimeni-pr
Read more

Ομιλία Παπακωνσταντίνου: Τα δύο συν ένα σημεία που χρήζουν προσοχής



Γράφει ο Μακεδών 

Παρακολουθώντας την χθεσινή ομιλία στην Βουλή του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, λίγο πριν αποφασιστεί η διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του σε βαθμό κακουργήματος,στέκομαι σε δύο σημεία. 

Το πρώτο είναι πως περίμενα να παραθέσει επιχειρήματα που να γίνουν αποδεκτά, πως δεν είναι αυτός που έσβησε τα ονόματά των συγγενών του, αλλά κάποιος άλλος που πιθανόν να είχε συμφέρον και πως η λίστα δεν παραδόθηκε επίσημα. 

Το κύριο όμως επιχείρημά του, ήταν η απορία του γιατί δεν παραπέμπονται μαζί του οι κ.κ. Βενιζέλος και Διώτης. Αυτό πράγματι είναι ένα ερώτημα, στο οποίο οι απαντήσεις επίσης δεν πείθουν. Βέβαια, ως αναμενόταν, δεν θεώρησε απαραίτητο να αναφερθεί και στον κ. Γ. Παπανδρέου, τον σύντροφό του ή κατ’ άλλους συνένοχό του. Με την ακολουθούμενη υπερασπιστική γραμμή, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θέλησε να πείσει πως η δίωξή του για κακούργημα οφείλεται σε πολιτικούς λόγους. 

Το δεύτερο στοιχείο είναι πως απουσίασε εχθές η συνήθης έπαρση του πρώην υπουργού και πρώην πολιτικού. Μου προκαλούσε αλγεινή εντύπωση το αυταρχικό ύφος που διέβλεπα στις απαντήσεις του, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ένα ύφος, απολύτως γνώριμο και σύνηθες σε πολλούς συντρόφους του, που δεν γνώρισαν ακόμη το εδώλιο του κατηγορουμένου. 

Καμιά πρόθεση για εξήγηση των αποφάσεων και πράξεων που φαίνονται διαβλητές, αλλ’ αντεπίθεση με ύφος πάντα εισαγγελέα, που καυτηριάζει όσους αποτολμούν να αμφιβάλλουν για την ειλικρίνεια των λεγομένων τους. Η ίδια τακτική από τον κ. Τσοχατζόπουλο και κυρίως από συνδικαλιστές, που συνήθισαν να αποκτούν με εκβιαστικές και αδιαφανείς μεθόδους προκλητικά προνόμια. 

Μάλιστα, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε εαυτόν ως αδικούμενο, όταν φάνηκε πως θα δάκρυζε. Κι ακόμη περισσότερο, ενοχλήθηκε που ο κ. Ευ. Βενιζέλος τον θεώρησε ως «βαρίδιο» ομού μετά τον κ. Α. Τσοχατζόπουλο. 

Σε ένα μόνο συμφωνώ με τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Ότι βουτηγμένοι σε σκάνδαλα είναι πολλοί -πάρα πολλοί- πολιτικοί, και όχι μόνον από το πρώην κόμμα του, οι οποίοι «λησμονήθηκαν» από τις διωκτικές αρχές. Ας ελπίσουμε, πως η λήθη είναι προσωρινή. 

Υ.Γ. Αναγνώστης της στήλης επισημαίνει με δημοσιευμένο σχόλιό του στην Voria.gr, -αναφορικά με το άρθρο για τον κίνδυνο που διατρέχει η Ευρώπη από τον ισλαμισμό- τις ευθύνες της Δύσης για την εξαθλίωση του Τρίτου Κόσμου. Δεν ήταν ανάγκη να έχει επιθετικό ύφος το σχόλιό του, αφού συμφωνούμε απολύτως. 

Ο δήθεν πολιτισμένος δυτικός κόσμος, χρησιμοποιεί ως σκλάβους ένα μέρος από αυτούς που μεταναστεύουν, όπως το ίδιο κάνει και στις ίδιες τις πατρίδες τους. 

Ούτε η Ελλάδα εξαιρείται εν πολλοίς, με τον αλήστου μνήμη τέως πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη, να μας εξηγεί ότι ωφελείται η χώρα από την μαύρη εργασία των λαθρομεταναστών, επειδή τα τεχνικά έργα -των Ολυμπιακών Αγώνων- γίνονται φθηνότερα (!). Ομολογία δηλαδή, ότι η κυβέρνησή του ασκούσε επίσημα δουλεμπόριο. 

Φυσικά, αυτό δεν ισχύει για όλους τους λαθρομετανάστες, επειδή τα εγκληματικά στοιχεία που υπάρχουν δεν είναι και λίγα. 

Υπάρχει και δεύτερη παρατήρηση, την οποία παραθέτω επακριβώς

«Το ειδωλο σου -αν κρινω απο το ψευδονυμο σου- ηταν μεγαλος υποστηρικτης του πολυπολιτισμου. Αλλα οτι μας συμφερει». 

Κανένας «Μακεδών» δεν ήταν υπέρ τoυ πολυπολιτισμού. Απεναντίας όλοι ήσαν υπέρ της οικουμενικότητας. Όπου οικουμενικότητα -η ελληνική οικουμενικότητα- παρήγε και διέχυσε στην ανθρωπότητα υψηλά νοήματα, ηθικές αξίες. Το κυριότερο, σεβάστηκε τις ιδιαίτερες πατρίδες, τους πολιτισμούς, τα ήθη και τα έθιμα των λαών. Αυτά έπραξε ο Αλέξανδρος ο Μακεδών. 

Αντίθετα, η πολυπολιτισμικότητα επιδιώκει την ομογενοποίηση, την καταναλωτική εξομοίωση, την αγελοποίηση. 

Και το κυριότερο... Επιβάλλεται με ιμπεριαλιστικό τρόπο, βίαια χωρίς να λογαριάζει τους λαούς, τους οποίους φυσικά δεν ρώτησε ποτέ αν συμφωνούν. 


Πηγή: Βόρεια
Read more

Μα που βρέθηκε εργατολόγος με 6,5 εκατομμύρια αδήλωτα; Στο MEGA τον διαφήμιζαν;

Ε, κύριε “αριστερέ” Οικονομέα; Λέτε να τα έβγαλε από τίποτα ζάπλουτους ή από εργατάκια και καθαρίστριες;

Τον… τσίμπησε το ΣΔΟΕ!

Γνωστός εργατολόγος της Αθήνας, ο οποίος είχε παλαιότερα συχνή παρουσία (ακόμα και τραγουδώντας) σε τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και εμπλοκή σε πολιτικοοικονομική υπόθεση-σκάνδαλο, φαίνεται ότι έπεσε στα δίχτυα του ΣΔΟΕ, καθώς από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν στην κατοχή του έσοδα ύψους 6.992.000 ευρώ, που είχε… ξεχάσει να τα δηλώσει στην Εφορία. Αντίστοιχα, στην ίδια παράβαση της απόκρυψης εσόδων υπέπεσε ένας δικηγόρος στον Πειραιά, ο οποίος εμφανίζεται με αδήλωτα έσοδα ύψους 3.470.000 ευρώ, και ένας χειρουργός από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δεν δήλωσε εισόδημα 2.110.000 ευρώ.

Από τους υπόλοιπους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ τον Μάιο, ξεχωρίζουν τρεις επιχειρήσεις από τη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων η μία ήταν ΠΑΕ, οι οποίες εξέδωσαν ή έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 10.623.000 ευρώ. Επίσης, εντοπίστηκε μεγάλη επιχείρηση της Κρήτης, της οποίας ο εκπρόσωπος υπερκοστολογούσε τον πάγιο εξοπλισμό που προμηθευόταν από το εξωτερικό και βρέθηκε ότι είχε καταθέσει τη διαφορά ύψους 1.450.000 ευρώ σε offshore εταιρία.

Μόνο στην περιοχή της Αττικής, οι έλεγχοι έφεραν στην επιφάνεια επτά επιχειρήσεις οι οποίες εξέδωσαν 1.190 εικονικά και 81 πλαστά τιμολόγια και με τον τρόπο αυτό κάλυψαν ανύπαρκτες συναλλαγές ύψους 31.700.000 ευρώ. Αλλες 15 επιχειρήσεις έλαβαν 1.275 εικονικά και πλαστά τιμολόγια ύψους 23.341.000 ευρώ. Πρόκειται για επιχειρήσεις παραγωγής γεωργικών φαρμάκων, απορρυπαντικών, καθώς και μια εταιρία ναυπήγησης σκαφών, μια εταιρία πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και μια διαφημιστική εταιρία.

Υπήρξε μάλιστα εταιρία, της οποίας ο εκπρόσωπος ήταν στη φυλακή και παρ’ όλα αυτά προμήθευε εικονικά τιμολόγια σε επιχειρήσεις, ανάμεσα στις οποίες ήταν και μια νησιωτική δημοτική αναπτυξιακή επιχείρηση. Το ύψος των πλαστών και εικονικών τιμολογίων που εκδόθηκαν μόνο από αυτή τη συγκεκριμένη εταιρία ανέρχεται στο ποσό των 9.000.000 ευρώ.

Από την Δημοκρατία
Read more

Καραμανλής: Θέλω διακριτικότητα


Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Αεροπορικώς φτάνει σήμερα στην Θεσσαλονίκη ο Κώστας Καραμανλής προκειμένου να παρακολουθήσει τις προσυνεδριακές εργασίες της ΝΔ, αλλά θα παραστεί και στην ομιλία του Πρωθυπουργού που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Μακεδονία Παλλάς.

Παρά τις προτροπές που δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες από πολιτικούς του φίλους της Β. Ελλάδας προκειμένου να συναντηθεί μαζί τους ή να δειπνήσει με «γαλάζια» στελέχη ο Κώστας Καραμανλήςσύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ήταν κατηγορηματικός «Θέλω διακριτικότητα» φέρεται να απάντησε στα δεκάδες τηλεφωνήματα που δέχθηκε.

Ο πρώην Πρωθυπουργός θα ακολουθήσει ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα στην Θεσσαλονίκη που ακολουθεί πάντα από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος ο Αντώνης Σαμαράς.

Θα μείνει στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης και θα αναχωρήσει για την Ραφήνα, αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του Πρωθυπουργού στο προσυνέδριο της ΝΔ. «Θα είναι μια επίσκεψη εξπρές» λένε συνομιλητές του.

Ο Κώστας Καραμανλής από την πρώτη στιγμή στήριξε και στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά ακόμα και στις διαρροές που γίνονται από το περιβάλλον του είναι πάντα προς σ αυτή την κατεύθυνση.

Νυν και πρώην Πρωθυπουργός έχουν να συναντηθούν από τις αρχές Μαρτίου όταν και οι δύο παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. 
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=239459&catID=1
Read more

Γεννηθήκαμε Ελεύθεροι ..

..ζούμε σα σκλάβοι 
και πεθαίνουμε 
σαν τα σκυλιά



Φαντάσου να μην είχαμε 
το δωρο της επιλογής
Με την κοινή λογική 
χτίζονται τα κελιά 
του αιώνα

aeriko
Read more

Εκδήλωση αγάπης και στήριξης για τους μαθητές που έχουν πρόβλημα σίτισης του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΑΦΙΣΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ 2.


















Ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης διοργανώνει μουσική εκδήλωση για την στήριξη των μαθητών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης.
Καλούνται όλοι οι μαθητές ,γονείς, φορείς , την Κυριακή 9 Ιουνίου ώρα 19.30μ.μ-. στο κλειστό Γυμναστήριο Δ.Α.Κ Κοζάνης να συμμετέχουν στη μουσική εκδήλωση.

Συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι εξής καλλιτέχνες:
Γκρούπ 1ο
Κώστας Γεροκώστας (κιθάρα -φωνή), Ανθή Κωλέτση (φωνή), Γιάννης Παπαευαγγέλου (πλήκτρα),
Παντελής Μόσχογλου (μπουζούκι), Γιάννης Κοτρότσιος (κιθάρα- φωνή), Γιάννης Μαργαρίτης (φωνή)

Γκρούπ 2ο
ΕΝ ΠΛΩ Θάνος Γιαννόπουλος (κιθάρα -φωνή), Χρύσα Ουζούνη (φωνή)
Δημήτρης Τσιμπέρης (μπουζούκι), Δημήτριος Κίτσιος (μπάσο)

Γκρούπ 3ο
Κώστας Μπαλατσούκας (κιθάρα-φωνή), Σάκης Πολύζος (μπαγλαμάς-φωνή),
Φώτης Γκουντούλας (Μπουζούκι),  Τάσος Πεσλής (κιθάρα –φωνή)

Γκρούπ 4ο
Παναγιώτης Δαγκλής (μπουζούκι),   Κατερίνα Τσιάρα (φωνή),
Παναγιώτης Ευαγγελόπουλος (κιθάρα) ,Θάνος Τρέμης (μπάσο)

Γκρούπ 5ο
Βαγγέλης Τζιμόπουλος (κιθάρα-φωνή),
Κωνσταντίνα Τεντόγλου(φωνή), Χάρης Μαυρομάτης(μπουζούκι)

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ  .
Τα έσοδα θα διατεθούν για τους παραπάνω μαθητές.


Read more

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα προσλάβουμε όσους και πέρσι αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Τον αριθμό των  8500 αναπληρωτών που είχαμε πέρυσι με  κρατική επιχορήγηση τον  αναπληρώνουμε φέτος, παρότι έχουμε 2500 αναπληρωτές από την κρατική επιχορήγηση, μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ, ούτως ώστε να φτάσουμε πάλι στον ίδιο αριθμό.
Τη δήλωση αυτή έκανε  ο υπουργός Παιδείας  Κ. Αρβανιτόπουλος, στη Βουλή , κατά τη διάρκεια συζήτησης πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία των ΑΕΙ.





Read more