Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ "Ν" ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ



«Τα είπα με το Ν και με το Σίγμα!»
Του Σπύρου Μάρκου, διευθυντή 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαρίσης

 ΠΑΕΙ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΣΤΑ ΕΒΕΡΕΣΤ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΕΝΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΤΥΡΙΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑΝ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΝ.
Ο ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ....
ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΕΝΟΣ: ¨ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ, ΟΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ "Ν" ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ... ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΣΑ";
ΟΠΟΤΕ, ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΛΕΕΙ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΑ: "ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΖΑΜΠΟ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟ..."
Κάθε γράμμα του Ελληνικού Αλφαβήτου εκπέμπει ήχο και εικόνα. Κάθε λέξη τέθηκε από τους «Ονοματοθέτες», με ακρίβεια και όχι τυχαία και έχει
άμεση σχέση Αιτίας και Αιτιατού, μεταξύ Σημαίνοντος και Σημαινομένου.

* Το "Ν" συντονίζει τον εγκέφαλο.*
*Σχετικά πρόσφατα (1996) στο Ιατρικό Περιοδικό MEDIZIN-JOURNAL στην Γερμανία, δημοσιεύτηκε μία επιστημονική εργασία, σύμφωνα με την οποίαν: «Η εκφορά του γράμματος «Ν» μεταφέρει οξυγόνο στον εγκέφαλο και ότι δεν ήταν τυχαίο το γεγονός της τοποθέτησης του «Ν» στο μέσον ακριβώς του
Αλφαβήτου - στο πρώτο Ελληνικό Αλφάβητο με τα 27 γράμματα». Επίσης, στο Χάρβαρντ, από ιατρικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι η απαγγελία των Ομηρικών Επών στο πρωτότυπο, εκτός των άλλων, κάνει καλό στην καρδιά, ως
αναπνευστική άσκηση.*

Και δικαιούμαι να ερωτήσω: Γιατί εμείς γίναμε διώκτες του «Ν»;

Ως μάχιμος εκπαιδευτικός και συγγραφέας του συγγράμματος: ΔΥΣΛΕΞΙΑ, Αθήνα 1994, Εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, 6η Έκδοση, νομιμοποιούμαι να ρωτήσω, αλλά και να προτείνω στο τέλος: Η Ελληνική Γλώσσα έχει πάρει πλέον μία μορφή τέτοια που δεν έχει ανάγκη από άλλες ακρότητες.

Όμως αναρωτιέμαι: Είναι τυχαίο άραγε που καταργήσαμε το γράμμα «Ν» στο τέλος των λέξεων και τα σχολικά μας βιβλία γράφουν το «εμβαδό»(!), αντί το εμβαδόν! Στα σχολικά βοηθήματα όμως διαβάζομε « το εμβαδόΝ », δηλ. εκεί διατηρείται το Ν, ενώ το επίσημο Κράτος στα βιβλία (ΥΠΕΠΘ,
Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) το έχουν καταργήσει !!

Για ποιον λόγο αυτή η ακρότητα; Για ποιον λόγο επίσημα διδάσκομε στα σχολεία μας κανόνες που κατασκευάστηκαν αυθαίρετα, π.χ. χθες συνάντησα το Δήμαρχο (το φίλο, το Σύμβουλο κλπ.).

Το γράμμα Ν είναι οργανικό και όταν το κόβομε πονάει. Είναι σαν να κόβομε το δακτυλάκι μας... Εάν κάποιος αντιτείνει ότι αυτό είναι μία ασήμαντη λεπτομέρεια, θα πρέπει να του πούμε ότι «η λεπτομέρεια κρατάει τον Παρθενώνα»!

Να θυμίσω όμως εδώ και το ωραίο, ειρωνικό κείμενο του Οδ. Ελύτη: «ΓΙΑ ΜΙΑΝ ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ», όπου καταλήγει, "Κανένας Ηρώδης δεν θα τολμούσε να διατάξει τέτοια γενοκτονία, όπως αυτή του τελικού -Ν-, εκτός κι αν του' λειπε η οπτική του ήχου».

Ο Γ. Ρίτσος έγραψε επίσης: «Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει».

Δυστυχώς, όμως, διαπιστώνομε σήμερα ότι μετά το Νι, έρχεται και η σειρά του τελικού Σίγμα (ς). Κάποιοι δημοσιογράφοι στα κανάλια λένε κιόλας: «η μέθοδο», η «οδό», «η πλήρη! ένταξη» (!)... Καλλιεργούν έτσι αυθαίρετα ένα αρνητικό γλωσσικό πρότυπο στους νέους μας με την τεράστια δύναμη
των ΜΜΕ και το σχολείο ανήμπορο να αντιδράσει, αλλά και την κοινωνία παθητικά να δέχεται ως περίπου μοιραία την εξέλιξη αυτή.

Μετά από όλα αυτά διατυπώνω την εξής άποψη και καταθέτω στο Συνέδριό σας την δική μου «Θεωρία» για το εν λόγω ζήτημα: Διεθνώς μελετάται η μοναδική μουσικότητα της Ελληνικής Γλώσσας και ο αντίκτυπός της στην
πνευματική διαύγεια του ανθρώπου.
*Το γράμμα «Ν» διεγείρει τον εγκέφαλο θετικά και ενεργοποιεί τον άνθρωπο να σκέφτεται σωστά.*

*Το τελικό Σίγμα ηρεμεί τον άνθρωπο. Αυτό το δέχεται και η σύγχρονη Ψυχιατρική.*

Οι Αρχαίοι Έλληνες τα γνώριζαν όλα αυτά και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μόνον εμείς, οι Έλληνες, λέμε: «Τα είπα με το Νι και με το Σίγμα» και δεν λέμε με άλλα γράμματα (παρ΄ όλο που έχομε στις καταλήξεις των λέξεων και άλλα γράμματα), διότι το Νι ενεργοποιεί το μυαλό μας να σκεφθούμε σωστά και το Σίγμα ηρεμεί την ψυχή μας, αφού μιλήσουμε δημόσια ή ιδιωτικά.
Η σύγχρονη Ψυχογλωσσολογία δέχεται ότι η Γλώσσα και η Σκέψη γεννιούνται ταυτόχρονα και εξελίσσονται παράλληλα και συνιστούν ανά πάσα στιγμή μία αξεχώριστη ενότητα.

*Η Γλώσσα ενσαρκώνει την Σκέψη και η Σκέψη μετουσιώνεται σε Γλώσσα.*
Είναι ένα νόμισμα με τις δύο όψεις του. Δεν μπορεί να υπάρχει η μία πλευρά, χωρίς την άλλη. Δεν μπορούσε να υπάρξει Ελληνική Σκέψη χωρίς την Ελληνική Γλώσσα. Είναι γεγονός ότι η ποιότητα και ποσότητα «καταγραφών» στην Σκέψη προσδιορίζει και το νοητικό επίπεδο κάθε λαού. Επομένως και το νοητικό επίπεδο καθορίζει και την ικανότητα της δημιουργίας Πολιτισμού.

* Το Ελληνικόν Αλφάβητον, στην πορεία των χιλιάδων ετών του ήταν αρχικά: Ιδεογραφικό, στη συνέχεια επινοήθηκε το Εικονογραφικό, έπειτα φθάσαμε
στο Γραμμογραφικό, κατόπιν στο Συλλαβογραφικό (Γραμμική Α και Β) και τέλος καθιερώθηκε το ισχύον σήμερα Φθογγογραφικό, που είναι αξεπέραστο
και στο οποίο οφείλεται η δημιουργία της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Οικουμενικού Πολιτισμού.*

Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε, ως κόρην οφθαλμού, την Ελληνική Γλώσσα και
να αντισταθούμε στην κακοποίησή της.

ΠΗΓΗ
oimos-athina.blogspot.com
Read more

Όταν η «αρκούδα» νιώθει απειλή βγάζει «νύχια»



Γράφει ο Κίμων Γεωργακάκης
Πολιτικός Επιστήμων 

Έντονη κινητικότητα υπάρχει όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και γεωστρατηγικό επίπεδο. Η άρνηση του Κρεμλίνου να συμβαδίσει με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης (υψηλή φορολογία, αποβιομηχανοποίηση, συγκέντρωση δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου κ.α.), αναγκάζει το ΝΑΤΟ να σχεδιάζει την περίπτωση στρατιωτικής αντιμετώπισης της Ρωσίας. 

Τα θέμα είναι πως η πολεμική τεχνολογία των Ρώσων είναι πολύ ανεπτυγμένη. Συνεπώς η Ρωσία, αν και αποτελεί μειοψηφία στους συσχετισμούς δυνάμεων του πλανήτη, δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση αμελητέα δύναμη από τα στρατιωτικά επιτελεία της Δύσης. Με απλά και προσεκτικά βήματα το ΝΑΤΟ, δηλαδή οι Η.Π.Α., προσπαθεί να περικυκλώσει την Ρωσία, με αφορμή δήθεν απειλές άλλων χωρών εναντίον της παγκόσμιας ειρήνης. 

Ξεκινάμε από την αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη, για την οποία εκφράζει έντονες αντιρρήσεις η Μόσχα. Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι θα αποτελέσει μια γραμμή άμυνας των Ευρωπαίων συμμάχων της από πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν και της Βόρειας Κορέας. Πρόσφατα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, επιβεβαίωσε την αμετάβλητη θέση των ΗΠΑ σχετικά με την εγκατάσταση αντιπυραυλικών συστημάτων άμυνας στην Ευρώπη στο έδαφος της Πολωνίας και της Ρουμανίας μέχρι το 2018. 

Στην Τουρκία εγκαταστάθηκαν, μετά από υποτιθέμενη «παράκληση» της Άγκυρας για προστασία από την Συρία, αντιπυραυλικά συστήματα Ρatriot. Θεωρώ ότι στόχο έχουν ενδεχόμενη κάθοδο της Ρωσίας στην Μέση Ανατολή (διαβάστε εδώ). Πέραν τούτου το ΝΑΤΟ έχει σκοπό να παρέμβει αποφασιστικά στην συγκεκριμένη περιοχή, προκειμένου να λυθούν τα φλέγοντα ζητήματα, με πρώτο το Παλαιστινιακό, για να προχωρήσει η Εύρω-Μεσογειακή Ένωση ή όποιο άλλο σχέδιο έχουν κατά νου. 

Στην περιοχή του Ειρηνικού, η Ιαπωνία εγκατέστησε κι αυτή Patriot με δικαιολογία την απειλή από την Βόρεια Κορέα, ενώ οι Η.Π.Α. για τον ίδιο λόγο, όπως ισχυρίζονται, σχεδιάζουν να αναπτύξουν συστοιχία πυραύλων THAAD (αντιπυραυλική άμυνα) στο νησί του Γκουάμ, που βρίσκεται στην Ωκεανία στα τρία τέταρτα της απόστασης μεταξύ Χαβάης και Φιλιππίνων. Επίσης δεν μπορούν να αγνοηθούν η έντονη στρατιωτική δραστηριότητα των ΗΠΑ στην Κορεατική Χερσόνησο, το νέο στρατιωτικό σύμφωνο συνεργασίας Σεούλ – Ουάσιγκτον, η πρόσφατη ανάπτυξη 2.500 Αμερικανών πεζοναυτών και αμερικανικών πλοίων και αεροπλάνων στην ναυτική βάση του Ντάργουιν στην Αυστραλία και τέλος οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Φιλιππίνων. 

Βλέπουμε λοιπόν ότι σιγά-σιγά η Ρωσία κυκλώνεται από παντού και κάπως πρέπει να αντιδράσει. Ο Πούτιν δεν έχει ξεχάσει ακόμα την πράξη του ΝΑΤΟ να τον προκαλέσει πολεμικά μέσω Γεωργίας. Σε περίπτωση σύρραξης, της οποίας την χρονική στιγμή κανείς δεν μπορεί με ακρίβεια να προβλέψει, η Ρωσία έχει να αντιμετωπίσει δυτικά τις ευρωπαϊκές δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Μπορεί στο οικονομικό κομμάτι το Κρεμλίνο να τα έχει βρει εν μέρει π.χ. με την Γερμανία αλλά σε στρατιωτικό επίπεδο η δυτική και κεντρική Ευρώπη παραμένει πιστή σύμμαχος των Η.Π.Α. Ας μην ξεχνάμε την «πρόθυμη» συμμετοχή Γερμανών και συμμάχων τους να συμβάλλουν στην ανάπτυξη πυραύλων Patriot στην Συρία. 

Ανατολικά βρίσκονται οι δυνάμεις της Ιαπωνίας και της Νότιου Κορέας, οι οποίες έχουν προβεί σε κοινά ναυτικά γυμνάσια με πλοία του αμερικανικού στόλου. ΝΑ της Ρωσίας υπάρχει η Κίνα, η οποία μέχρι στιγμής διατηρεί καλές σχέσεις με το Κρεμλίνο, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως θα αντιδράσει σε περίπτωση πολέμου. Στην Κεντρική Ασία τα επικίνδυνα παιχνίδια ισχύος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ ανεβάζουν το θερμόμετρο (Αρμενία, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν). Ενδεχόμενος απόλυτος έλεγχος της Συρίας αλλά και του Ιράν θα «ανεβάσει» τα αμερικανικά και συμμαχικά στρατεύματα στο «μαλακό υπογάστριο» της Ρωσίας που οδηγεί στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και άρα κοντά στα σύνορα της. 

Η «Αρκούδα» αντιλαμβάνεται ότι περικυκλώνεται και βγάζει «νύχια». Η εντολή του Πούτιν για αυξημένη στρατολόγηση το επόμενο διάστημα, οι δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων για ετοιμότητα της χώρας να αντιμετωπίσει απειλή χρησιμοποιώντας στρατιωτική ισχύ καθώς και η ξαφνική άσκηση-συναγερμός στην Μαύρη Θάλασσα κοντά στην Τουρκία, δείχνουν πως το Κρεμλίνο είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή. Εξάλλου η Μόσχα έχει προειδοποιήσει για τις προαναφερθείσες περιοχές λόγω της έντονης ανάμειξης του δυτικού παράγοντα. 

Αυτά είναι εν τάχει τα τωρινά γεωστρατηγικά δεδομένα στον πλανήτη. Πάντα υπάρχουν βέβαια και οι αστάθμητοι παράγοντες. Συνήθως οι Ρώσοι για να προλάβουν καταστάσεις, χτυπούν πρώτοι. Αυτό είναι και το πιθανότερο σενάριο. Εντούτοις κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει με ακρίβεια το πότε και το που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι δύο σημερινοί πόλοι ισχύος. Το εναρκτήριο λάκτισμα θα μπορούσε για παράδειγμα να δοθεί στην Ανατολική Μεσόγειο. 

http://kostasxan.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2933.html
Read more

Κοντά στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών το υπουργείο Παιδείας



Την αύξηση του διδακτικού ωραρίου μελετά το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να καλύψει κενά και με δεδομένο το πάγωμα προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με δημοσίευμα μελετάται να αυξηθεί το ωράριο των εκπαιδευτικών κατά οκτώ ώρες το μήνα, δηλαδή κατά δύο ώρες την εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, οι νεοδιόριστοι δάσκαλοι και όσοι έχουν ώς 10 χρόνια προϋπηρεσία θα κληθούν ενδεχομένως να διδάξουν 26 ώρες την εβδομάδα, από 24 που ισχύει μέχρι σήμερα, ενώ καθηγητές με προϋπηρεσία έως 6 χρόνια θα βρίσκονται στις αίθουσες 23 ώρες την εβδομάδα από 21.
Όπως υπολογίζεται, από την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών θα «εξοικονομηθούν» περίπου 10.000 θέσεις αναπληρωτών
http://www.lykavitos.gr/2013/04/blog-post_3941.html
Read more

Κουβέλης: 180.000 μέχρι το 2015 θα φύγουν από το Δημόσιο


Σε συμφωνία για τους τρόπους απομάκρυνσης όσων δημοσίων υπαλλήλων επιθυμεί η τρόικα φαίνεται πως κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί έπειτα από την έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η σύσκεψη ξεκίνησε στη 1.30 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα με τη συμμετοχή και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος εκλήθη στις 4 το απόγευμα να μεταβεί στο Μαξίμου.
Η μείωση του προσωπικού θα γίνει εμπροθέσμως, νομίμως και με αποτελεσματικό τρόπο, δήλωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος μετά το πέρας της σύσκεψης.
Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε πως βασικό στοιχείο στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου θα αποτελέσει η «αξιολόγηση των δομών [...] και των προσώπων», προσθέτοντας ότι οργανισμοί που θα αξιολογηθεί πως δεν έχουν «λόγο ύπαρξης» θα καταργηθούν, αλλά και προσωπικό που «δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσία, θα τίθεται εκτός».
Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε πως «δεν αποφασίζουμε να κόψουμε κεφάλια γενικώς και αορίστως» και συνέχισε λέγοντας ότι "μέχρι το 2015 αυτοί που θα έχουν αποχωρήσει θα είναι περισσότεροι από 180.000"! 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82-180000-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF-2015-%CE%B8%CE%B1-%CF%86%CF%8D%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF#ixzz2QMHJjADE
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook
Read more

Το τελικό σχέδιο για τις απολύσεις στο Δημόσιο - Στο στόχαστρο και 2.408 «ασυνεπείς» δασκάλοι και καθηγητές!



Στη δίνη του κυκλώνα των απολύσεων μπαίνουν επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, «κοπανατζήδες» και όσοι έχουν καταθέσει πλαστά έγγραφα και βεβαιώσεις σπουδών για να κερδίσουν μία θέση στο Δημόσιο. Περίπου 2.000 υπάλληλοι από τις παραπάνω κατηγορίες θα βρεθούν, με συνοπτικές διαδικασίες, στην έξοδο μέχρι τον Ιούνιο. Θα ακολουθήσουν ακόμα 5.000-5.500 μέχρι το τέλος του έτους, ενώ συνολικά 20.000 άτομα θα απολυθούν μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο.
Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής», το… τσουνάμι των απολύσεων θα σαρώσει ολόκληρο το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Θα «πιάσει» από υπαλλήλους που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από την εργασία τους, κάνοντας αδικαιολόγητη χρήση αδειών για λόγους υγείας, μέχρι και εκπαιδευτικούς που δεν επιτελούν σωστά το καθήκον τους. Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκονται έλεγχοι σε εφοριακούς, δημόσιες υπηρεσίες και δήμους, με τους επιθεωρητές να τσεκάρουν κάθε καταγγελία που θα οδηγήσει στο «ξεσκέπασμα» οποιασδήποτε ποινικής ή πειθαρχικής ευθύνης.
Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται στα… σκαριά νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την επιτάχυνση της πειθαρχικής διαδικασίας στο Δημόσιο. Μέσα στα ενδεχόμενα που εξετάζονται σοβαρά για να μειωθεί ο χρόνος της πειθαρχικής διαδικασίας είναι να καταργηθεί το ένα και μοναδικό δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο. Να υπάρχουν, δηλαδή, μόνο πρωτοβάθμια και στη συνέχεια ο υπάλληλος να έχει δικαίωμα προσφυγής μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στόχος των παρεμβάσεων, που θα περιλαμβάνουν τη θέσπιση αυστηρότερων ορίων για την έκδοση κάθε απόφασης, αλλά και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα στην εκδίκαση τυχόν ενστάσεων επί της πρωτόδικης απόφασης, είναι να τεθούν, σε πρώτη φάση, εκτός Δημοσίου 2.000 επίορκοι και «κοπανατζήδες», αλλά και εργαζόμενοι με πλαστά πτυχία και βεβαιώσεις σπουδών.
Ειδικά για την τελευταία κατηγορία προσωπικού, θα υπάρχει στενή συνεργασία των υπουργείων με το Βρετανικό Συμβούλιο, την Αμερικανική Ενωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο, προκειμένου να πιαστούν στα… πράσα οι υπάλληλοι με πλαστά πτυχία ξένων γλωσσών. Για το σκοπό αυτό, μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα σταλεί εγκύκλιος προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ η διαδικασία θα επεκταθεί μελλοντικά και σε μεγαλύτερο εύρος υποβαλλόμενων εγγράφων, όπως οι βεβαιώσεις επάρκειας σε δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών και η αναγνώριση πτυχίων, στο πλαίσιο της αξιολόγησης του προσωπικού που θα σαρώσει μέχρι το τέλος του 2013 ολόκληρο το φάσμα της Δημόσιας Διοίκησης.
Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει η χώρα μας απέναντι στο Μηχανισμό Στήριξης, αλλά με βάση και το Πειθαρχικό Δίκαιο, κάθε εργαζόμενος που θα «πιάνεται» με ψευδή πιστοποιητικά θα μπαίνει απευθείας...
στον… πάγο και θα διώκεται για ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες, οι οποίες οδηγούν στην οριστική παύση. Παράλληλα, εάν ο εργαζόμενος περάσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας, θα λαμβάνει αρνητική βαθμολογία στη διαδικασία αξιολόγησης, γεγονός που θα τον οδηγήσει άρον άρον στην απόλυση.
Στην ενημέρωση που παρέσχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, προς τους εκπροσώπους του Μηχανισμού Στήριξης, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε πως μέχρι το τέλος Απριλίου το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης θα παραδώσει αναλυτική έκθεση, στην οποία θα περιγράφεται το στάδιο προόδου για κάθε εκκρεμή πειθαρχική υπόθεση.
Παράλληλα, μετά τη συγχώνευση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών, θα δημιουργηθεί ειδική υπηρεσία. Προορισμός της θα είναι η συνεχής παρακολούθηση της προόδου των πειθαρχικών υποθέσεων, ώστε να υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα. Από εδώ και στο εξής, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΤτΚ», όλες οι υποθέσεις επιόρκων θα βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των επιθεωρητών, ώστε να ελέγχεται η πορεία των διώξεων, αλλά και η πρόοδος στην εκδίκασή τους.
Στις συνεχείς συσκέψεις με την Τρόικα, οι εκπρόσωποι της Τριμερούς ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο υπουργό για τους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει οι επιθεωρητές σε δημόσιες υπηρεσίες, με στόχο τον εντοπισμό (σε πρώτη φάση) όσων απουσιάζουν αυθαίρετα από το πόστο τους. Ηδη, οι έλεγχοι έχουν επεκταθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Παιδείας και Τουρισμού, καθώς και στον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού.
Οσον αφορά στα πειθαρχικά συμβούλια, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα είδος οικονομικού… μπόνους στα μέλη τους (τα καθήκοντα που εκτελούν είναι εκτός του πεδίου της κύριας ασχολίας τους) με στόχο να εξασφαλιστεί ακόμα περισσότερο η αποτελεσματικότητα, με την εύρυθμη λειτουργία τους να παρακολουθείται και να ελέγχεται από το Σώμα των Επιθεωρητών.
Οι επικεφαλής της Τριμερούς έχουν ήδη στα χέρια τους μεταφρασμένο το απόσπασμα του νόμου, για να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους δνε μπορούν να αποχωρήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι με «διαδικασίες- εξπρές». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νομικές υπηρεσίες έχουν πιάσει δουλειά ώστε να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα και να ξεπεραστεί το συγκεκριμένο ανάχωμα.
Λίστα με 2.408 «ασυνεπείς» δασκάλους
ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ από τα στοιχεία που παρέδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην τρόικα, από το 2012 μέχρι και το Μάρτιο του 2013 έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για 60.000 υποθέσεις. Το Σώμα Επιθεωρητών ελέγχει τις υποθέσεις αυτές, ενώ έχει ξεκινήσει και η πειθαρχική διαδικασία. Οι εκκρεμείς υποθέσεις στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια είναι 1.550.
Οπως επισημαίνουν στελέχη της δημόσιας διοίκησης, σύμφωνα με το Πειθαρχικό Δίκαιο όλα τα πειθαρχικά παραπτώματα μπορούν δυνητικά να καταλήξουν σε απόλυση. Η διαδικασία της επεξεργασίας των φακέλων είναι σε εξέλιξη και θα επιταχυνθεί.
Αναφορικά με τις εκκρεμείς υποθέσεις στα δευτεροβάθμια πειθαρχικά, αυτές φτάνουν τις 577. Σε εβδομαδιαία βάση εξετάζονται περίπου 20. Επίσης:
* Από το 2012 μέχρι σήμερα υπάρχουν 91 αποφάσεις για οριστική απόλυση.
* Εντός του Μαρτίου εξετάστηκαν 26 περιπτώσεις και έχουν εκδοθεί οκτώ αποφάσεις απόλυσης.
* Εάν ληφθεί υπόψη ο εβδομαδιαίος ρυθμός των αποφάσεων και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των πειθαρχικών υποθέσεων θα καταλήξουν σε έξοδο για τους υπαλλήλους, τότε άμεσα η ελληνική πλευρά αναμένει 170 αποφάσεις για απολύσεις.
* Από τον Νοέμβριο του 2012 βρίσκονται σε στάδιο πριν από την απόλυση-αργία 940 υπάλληλοι. Αυτοί απομακρύνονται αμέσως από την εργασία τους, λαμβάνοντας το 1/3 του μισθού τους. Ταυτόχρονα, για ειδικές παραβάσεις και εγκλήματα, που οδηγούν σε οριστική απόλυση, εξετάζεται η πιθανότητα να επιβληθούν αυστηρότερα οικονομικά μέτρα.
Οπως προκύπτει από τις ενημερώσεις προς τους εκπροσώπους του Μηχανισμού Στήριξης, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και το Σώμα Επιθεωρητών, συγκέντρωσε λίστα με 2.408 δασκάλους, οι οποίοι κρίνονται ασυνεπείς στην άσκηση των καθηκόντων τους. Από αυτούς:
Οι 1.634 είναι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
* Οι 774 είναι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι επιθεωρητές πραγματοποιούν έρευνες για να εντοπιστούν οι λόγοι της ασυνέπειάς τους και να τους απαγγελθούν πειθαρχικές κατηγορίες. Εάν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι τεθούν σε κινητικότητα, τότε θα λάβουν αρνητική αξιολόγηση.
Στο κόσκινο των ελεγκτών 446.911 δημόσιοι υπάλληλοι
ΠΕΡΙΠΟΥ 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα περάσουν εκτός Δημοσίου μέχρι το τέλος του 2014. Για το λόγο αυτό θα τεθούν επί τάπητος τριμηνιαία πλάνα, ενώ συνολικά 12.500 εργαζόμενοι από το στενό «πυρήνα» του Δημοσίου, αλλά και τον ευρύτερο τομέα θα πρέπει να έχουν βγει σε κινητικότητα μέχρι το τέλος του προσεχούς Ιουνίου.
Η ελληνική πλευρά φαίνεται να γεφυρώνει το χάσμα που τη χώριζε από την Τριμερή και, όπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες, θ’ αναλάβει τη δέσμευση ν’ απολυθούν άμεσα -ως τον ερχόμενο Ιούνιο- 2.000 επίορκοι υπάλληλοι. Θ’ ακολουθήσουν 5.500 αποχωρήσεις υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013 και επιπλέον 12.500 αποχωρήσεις με ορίζοντα το 2014.
Σύμφωνα με το ελληνικό σχέδιο, στο οποίο αναμένεται να μπουν οι τελευταίες πινελιές μέσα στα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα, μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν αξιολογηθεί δομές στις οποίες απασχολούνται 446.911 υπάλληλοι. Από αυτούς, σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα μπορούν να περάσουν 19.290 άτομα. Ειδικότερα:
* Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στα υπουργεία, σε έναν ορισμένο αριθμό νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 59.176 άτομα και σε διαθεσιμότητα - κινητικότητα θα περάσουν περίπου 2.350.
* Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των φορέων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και του υπουργείου Δημοσίας Τάξης.
* Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση 18 φορέων του υπουργείου Υγείας, 16 φορέων του υπουργείου Εσωτερικών, τριών φορέων του υπουργείου Παιδείας και τριών φορέων του υπουργείου Εργασίας.
* Θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το δεύτερο μεγάλο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων και οργανισμών του Δημοσίου. Περίπου 749 φορείς βρίσκονται στο… μικροσκόπιο και σε αυτούς σήμερα απασχολούνται 12.921 υπάλληλοι.
* Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα οποία απασχολούνται 152.540 άτομα.
* Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του 20% των ΟΤΑ, του 20% των φορέων του υπουργείου Δικαιοσύνης, του 20% των φορέων της γενικής κυβέρνησης και του 50% των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.
Από εκεί και πέρα και μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να έχουν αξιολογηθεί δομές στις οποίες απασχολούνται 203.876 υπάλληλοι. Από αυτούς, σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα μπορούν να περάσουν 15.867 άτομα. Ειδικότερα:
* Το τρίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου - Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του 70% των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του 70% των φορέων του υπουργείου Υγείας, των 2/3 των φορέων των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, του 70% των φορέων του υπουργείου Δικαιοσύνης και του 70% των φορέων της γενικής κυβέρνησης.
* Το δίμηνο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλων των υπόλοιπων φορέων των υπουργείων Υγείας, Παιδείας και Δικαιοσύνης, του 100% των φορέων της γενικής κυβέρνησης και όλων των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.
Υπό συνεχή παρακολούθηση θα βρίσκεται και ο κανόνας «μία πρόσληψη για καθεμία υποχρεωτική αποχώρηση». Οπως προκύπτει από τη συμφωνία Ελλάδας - Τριμερούς, που βρίσκεται στα… σκαριά, για το 2013 θα προσλαμβάνονται ένας υπάλληλος για κάθε μία υποχρεωτική αποχώρηση. Εάν αξιολογείται ότι δεν επιτυγχάνονται οι συνολικοί στόχοι, θα μειώνεται αυτή η αναλογία των προσλήψεων. Κατά τα λοιπά, θα ισχύει ο μνημονιακός κανόνας της «μίας πρόσληψης ανά πέντε αποχωρήσεις».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΤΣΙΟΣ

Tύπος της Κυριακής
Read more

#Magnitsky Τώρα: Η Ρωσία απαντά στις ΗΠΑ δημοσιεύοντας 18 ονόματα.


20130413-111721.jpg

Όπως γράψαμε εχθές, άμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας στην δημοσίευση των ονομάτων 18 Ρώσων αξιωματούχων στο πλαίσιο της λίστας Magnitsky.
Όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο Λαβρόφ, η Ρωσία δημοσίευσε και αυτη 18 ονόματα Αμερικάνων αξιωματούχων ανάλογου βαθμού με αυτη των Ρώσων που δημοσίευσαν οι ΗΠΑ.
Δεν πρόκειται πάντως για υψηλόβαθμους, οπότε εκτός απο την απαγόρευση μετακίνησης
εκατερωθεν, το θέμα παγώματος λογαριασμών – περιουσιακών στοιχείων, μάλλον θα πέσει στο κενό.
Η συνέχεια όμως ενδέχεται να είναι πολυ πιο σοβαρή.

Read more

Η τρόικα «εκβιάζει» πάλι ενώ ο Σαμαράς «αδειάζει» τον Κουβέλη!


ΜΑΞΙΜΟΥ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ
Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου έλεγε στους Έλληνες ότι πρέπει να... πανηγυρίσουν για την έγκριση της δόσης-μαμούθ ύψους 55,2 δισ. ευρώ!
Η προπαγάνδα δεν σταμάτησε όμως εκεί: όσοι λιγοστοί δημοσιογράφοι είχαν προειδοποιήσει ότι εκείνη η έγκριση δεν σήμαινε τίποτε άλλο παρά αλλεπάλληλους εκβιασμούς που θα συνεπαγόταν η τμηματική καταβολή εκείνης της δόσης τους επόμενους μήνες, επιχειρήθηκε να φιμωθούν. Θυμίζουμε την χαρακτηριστική περίπτωση της παραίτησης του Θάνου Δημάδη από τον ΣΚΑΪ έπειτα και από την απόπειρα λογοκρισίας του ρεπορτάζ του με εντολή του Πρωθυπουργικού γραφείου (διαβάστε εδώ),  επειδή με ρεπορτάζ του από τις Βρυξέλλες μετέφερε την πραγματικότητα: ότι δηλαδή η τμηματική εκταμίευση της δόσης θα ισοδυναμεί με πολύ σκληρή εποπτεία, που πράγματι επιβλήθηκε τελικά στην Ελλάδα.
Σήμερα, αυτό που βλέπουμε είναι να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας ο τραγέλαφος μίας κυβέρνησης που είναι ανίκανη να διαπραγματευτεί τα στοχειώδη. Είναι η ίδια κυβέρνηση που υποσχόταν πριν μερικούς μήνες πως... «η Ελλάδα τώρα ξεκινάει», «ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη οσονούπω έρχεται» και ότι «η ανάκτηση της αξιοπιστίας μας θα χαλαρώσει τις πιέσεις από την μεριά των δανειστών μας». Όλα αυτά όμως αποδείχθηκαν ελπίδες χωρίς αντίκρισμα, καθώς για ακόμα μια φορά η Τρόικα έρχεται, παίρνει αυτά που θέλει και η κυβερνητική τριανδρία παρακολουθεί αμίλητη τους εκβιασμούς να πέφτουν σύννεφο.
Έχουμε γράψει κατ' επανάληψη ότι ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ότι δεν έχει περιθώρια για αλλαγές στο Μνημόνιο, όπως προεκλογικά έταζε στους πολίτες. Έχουμε επίσης γράψει ότι όλα είναι προσυμφωνημένα μέχρι κεραίας με τους δανειστές. Πρόκειται για αποφάσεις, τις οποίες οι πολιτικοί μας δεν έχουν το ανάστημα να τις ομολογήσουν στον κόσμο, αλλά επιλέγουν να τις εμφανίζουν ως τετελεσμένους εκβιασμούς από την Τρόικα.
Ατυχείς χειρισμοί στο Eurogroup
Οι τελευταίες εξελίξεις- έπειτα κι από το χθεσινό Eurogroup- καταδεικνύουν την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει πάρει το μήνυμα ότι χωρίς απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εδώ και τώρα, η δόση δεν θα εκταμιευτεί. Κατά από την πίεση της Γερμανίας για απολύσεις στο δημόσιο, ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει κι αυτός με την σειρά του στον δικό του εκβιασμό: προς την μεριά όμως αυτήν την φορά του κ. Φώτη Κουβέλη. Η δήλωση του κ. Σαμαρά ότι επιτρέπονται οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, των οποίων η οργανική θέση καταργείται, συνιστά εμφανές άδειασμα του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ.Κουβέλη και της προσωπικής του επιλογής στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Α. Μανιτάκη.
Κανείς δεν παραβλέπει βέβαια και τη γκρίνια που υπάρχει στην κυβέρνηση για τους κακούς χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα την τελευταία εβδομάδα τόσο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, όσο και στο Eurogroup του Δουβλίνου όπου δέχθηκε την απόλυτη ψυχρολουσία από τους εταίρους.
Από 'δω και πέρα ένα είναι σίγουρο: ότι δεν πρέπει να τρέφουμε και την παραμικρή αυταπάτη ότι η έννοια της «επαναδιαπραγμάτευσης» του Μνημονίου μπορεί να έχει αντίκτυπο προς την χαλάρωση των σκληρών όρων της Τρόικας. Η Ελλάδα έχει δεθεί πισθάγκωνα και κανείς πολιτικός της κυβέρνησης δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να μας «σώσει».
Το NEWSBOMB έχει ήδη γράψει κάτι που και πάλι θα επιβεβαιωθεί: ότι δηλαδή η κυβέρνηση θα μας παρουσιάσει ως επιτυχία το γεγονός ότι η δόση του Απριλίου θα εκταμιευτεί χωρίς την λήψης πρόσθετων μέτρων περικοπών. Τα μέτρα θα μετατεθούν τον Ιούνη, μετά και την παράκληση που φέρεται να έχει ζητήσει ο κ. Στουρνάρας από την Τρόικα ώστε τα σκληρά μέτρα να μετατεθούν για το καλοκαίρι όταν ο ίδιος δεν θα είναι πλέον στην θέση του μετά και τον επικείμενο ανασχηματισμό.
Τα σχόλια μετά απ' όλα αυτά είναι φυσικά περιττά.  


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/297791/i-troika-ekviazei-pali-eno-o-samaras-adeiazei-ton-koyveli#ixzz2QMEZHIN3
Read more

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος φασισμός από την ισοπεδωτική ομοιομορφία και την δαιμονοποίηση κοινωνικών ομάδων.



20130413-153015.jpg
Δεν θα ξαναγράψω τα ίδια και τα ίδια (δομές κανόνες λειτουργία κριτήρια)
Δεν θα αναζητήσω να μας πουν που είναι το 1,000,000 Δ Υπάλληλοι….
Δεν θα υπενθυμίσω ότι οι πολιτικοί οι συνδικαλιστές και ο ιδιωτικός τομέας δεν θέλουν Κράτος αλλά …βιλαέτι εξυπηρετήσεων συνεπικουρούμενοι από μερίδα υπαλλήλων δυστυχώς.
Δεν θα ξανά ζητήσω θέσπιση κανόνων και στόχων, αξιολόγησης και ανταμοιβής ή ποινής (καθώς οι μισθοί και οι προαγωγές είναι παγωμένες και από απολύσεις θα μας πουν οι άλλοι και όχι η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία με θέσπιση κριτηρίων και αποτελέσματος 
αξιολόγησης)
Δεν θα γελάσω ή θα χλευάσω τους άσχετους που σχολιάζουν και ζητούν ονοματεπώνυμο – διεύθυνση (προσωποπαγή θέση;) υπαλλήλου που αποχωρεί και θυμούνται και την κατάργηση οργανικής θέσης και το Σύνταγμα αλά καρτ (…με ποιο κριτήριο αφού οι οργανικές θέσεις δεν έχουν ονοματεπώνυμο)
Δεν θα ξαναπώ ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος φασισμός από την ισοπεδωτική ομοιομορφία και την δαιμονοποίηση κοινωνικών ομάδων.
Να ρωτήσω απλά…. τείνοντας στο πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο των υπερασπιστών όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια ….θα νομοθετήσουν δόσεις δανείων ή αποχωρήσεις ή ρυθμίσεις με αντάλλαγμα €; Γιατί αν εγώ ως υπάλληλος κάνω τη δουλειά μου με προαπαιτούμενα ….. οτιδήποτε ως απαίτηση για την έκδοση πράξης είμαι …κακός; επίορκος; ανεπαρκής; κοπανατζής; τεμπέλης; λαδωμένος; χρηματίζομαι;
ΥΓ
τις προηγούμενες ημέρες έπεσε τρελό γέλιο και πλέον δεν εργάζεται κανένας στην Υπηρεσία (από όσους συνεργαζόμουν και εμπιστευόμουν) ….ήρθαν κλιμάκια ελέγχου για το ωράριο….οι αιώνιοι βαρόνοι κοπανατζήδες και συνδικαλιστές (άδειες) και λουφαδόροι είναι πάντα καλυμμένοι με χτυπημένες κάρτες (μην πέσει κανένας ελεγκτής από τα σύννεφα μόνο…) …και κάνουν παρατήρηση σε υπάλληλο που είχε σημάνει την κάρτα 07,16 αντί 07,00 …στην απορία ότι όλο το προηγούμενο διάστημα λόγω φόρτου εργασίας έφευγε μετά τις 17,00 και όχι 15,00 , εργαζόμενος εθελοντικά χωρίς υπερωρίες (όπως φαίνεται και από την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων ανάρτησης στο διαδίκτυο σύνταξη εγγράφων / υπολογιστής σήμανση κάρτας), η απάντησή τους ήταν ότι ελέγχουν την τήρηση του ωραρίου πχ 07,00 – 15,00 και δεν τους ενδιαφέρει το μετά τις 15,00!!! μετά εγώ θα πρέπει να πείσω πάλι τον υπάλληλο να ανταποκριθεί σε προθεσμίες αλλά εντός του ωραρίου….ελέω τρόικας ΓΛΚ και ανθρώπινης εγκεφαλικής διεργασίας ορισμένων.
Read more

Ντέμης Ρούσσος you-Loving (με στίχους)

Read more

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΡΕΜΑΛΙ ΚΑΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΣ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ!



20130413-155434.jpgΠΗΡΕ ΜΙΖΑ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΟ ΟΠΛΩΝ ΤΟ 2000!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ
ΛΑΔΩΜΕΝΟΥΣ…
 Από τον Γιώργο Δ. Oμολόγησε δημοσίως
ότι δέχθηκε δωρεά 100.000 μάρκων από έμπορο όπλων. Oλοι ζητούν
παραίτηση του Bόλφγκανγκ Σόιμπλε. O Xριστιανοδημοκράτης πρόεδρος θα
σηκώσει βάρος του σκανδάλου. BEPOΛINO. Mε «εξιλαστήριο θύμα»
παρομοιάζεται ο Xριστιανοδημοκράτης πρόεδρος Bόλφγκανγκ Σόιμπλε,
μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των παράνομων χρηματοδοτήσεων.
Θύμα εξιλαστήριο και παρά λίγο θύμα δολοφονικής απόπειρας, ο κ.
Σόιμπλε, πολιτικός προικισμένος, διορατικός και δραστήριος παρά την
ατυχία του να είναι
καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα, μοιάζει τώρα
καταδικασμένος να σηκώσει στους ώμους του όλο το βάρος του
«συστήματος Kολ». Aκόμη και ο φιλικός προς αυτόν Tύπος ζητά την
παραίτησή του, οι λιγότερο αυστηροί του δίνουν «πίστωση χρόνου»,
ελλείψει εναλλακτικής λύσης, ενώ ορισμένοι διακρίνουν στην όλη
υπόθεση την προσπάθεια να εξαναγκαστεί κ. Kολ να αποκαλύψει τα
ονόματα των δωρητών, που τροφοδοτούσαν τους μυστικούς λογαριασμούς.
Eκκληση να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση» απηύθυνε προς τους δύο
πολιτικούς ο καγκελάριος Σρέντερ. Δύο μόλις εικοσιτετράωρα μετά την
καθυστερημένη ομολογία του κ. Σόιμπλε, ότι το 1994 έγινε αποδέκτης
«δωρεάς» 100.000 μάρκων εκ μέρους του εμπόρου όπλων και «μοιραίου
ανθρώπου» στο σκάνδαλο των «μυστικών λογαριασμών» Καρλχάιντς
Σράιμπερ, ο τελευταίος αντικρούει και πάλι τον κ. Σόιμπλε. O
Σράιμπερ, γνωστός μεσάζων του κολοσσού φον Tίσεν, απειλείται με
έκδοση στη Γερμανία από τις Aρχές του Kαναδά, όπου ζει, επειδή έχει
κριθεί ένοχος για φορολογικές απάτες ύψους εκατομμυρίων δολαρίων,
μεταξύ άλλων και για πωλήσεις αεροσκαφών «Aιρμπάς». Στο μεταξύ, στη
Γερμανία η ζοφερή πρόβλεψη πολλών είναι ότι τα δεινά των
Xριστιανδημοκρατών ενδέχεται να πλήξουν στο άμεσο μέλλον και τους
Ελεύθερους Δημοκράτες, συντελεστές της άρχουσας πολιτικής τάξης της
μεταπολεμικής Γερμανίας. Eτσι ερμηνεύεται η νέα εμπλοκή του
φιλελεύθερου πρώην υπουργού Παιδείας και Oικονομικών, Γιούργκεν
Mέλεμαν, και νυν προέδρου του τοπικού κομματικού μηχανισμού στη
Bόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ο οποίος κατηγορείται τώρα ότι εν όψει
της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου, χρησιμοποίησε σε
προεκλογική αφίσα σχετική με την παιδεία τον Χίτλερ. Eυρωπαίοι
αναλυτές δεν παρέλειψαν και χθες να εντάξουν την παρούσα
κακοδαιμονία της γερμανικής Xριστιανοδημοκρατίας, του σταθερότερου
μέχρι πρόσφατα εκπροσώπου της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, στην περίοδο
μετάβασης και ανακατατάξεων, από την οποία διέρχονται τα
συντηρητικά κόμματα στην Eυρώπη. Δεν παρέλειψαν, ωστόσο, να
υπογραμμίσουν τα οφέλη τα οποία συνεπάγεται η κακοδαιμονία αυτή για
την «ερυθροπράσινη» κυβέρνηση του Γκέρχαρντ Σρέντερ και τους
Σοσιαλδημοκράτες. Oι τελευταίοι έχουν τώρα το προβάδισμα, έστω
μικρό, στις σφυγμομετρήσεις στο Σλέσβιγκ Xόλσταϊν εν όψει των
τοπικών εκλογών του Φεβρουαρίου. Eν μέσω ορυμαγδού, το Συνταγματικό
Δικαστήριο επικύρωσε χθες την καταδίκη σε εξαετή κάθειρξη του πρώην
ηγέτη της Aνατολικής Γερμανίας Eγκον Kρεντς, ο οποίος θα πρέπει να
αρχίσει αμέσως να εκτίει την ποινή του, ως ένοχος για τη δολοφονία
Aνατολικογερμανών, που προσπάθησαν να αυτομολήσουν στη Δυτική
Γερμανία. ΣΧΕΤΙΚΑ: Christlich Demokratische Union Deutschlands, CDU
……………………………………………………………………………………………………………
Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας (Γερμανικά:Christlich
Demokratische Union Deutschlands, CDU είναι ένα
Χριστιανοδημοκρατικό και συντηρητικό πολιτικό κόμμα στη Γερμανία.
…………………………………………………………………………………………………………….
Ο Χέλμουτ Κολ υπηρέτησε ως Πρόεδρος έως την εκλογική ήττα του
κόμματος το 1998, όταν τον διαδέχθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε· ο
Σόιμπλε παραιτήθηκε στις αρχές του 2000 ως αποτέλεσμα του
οικονομικού σκανδάλου του κόμματος και αντικαταστάθηκε από την
Άνγκελα Μέρκελ, η οποία παραμένει ηγέτης του CDU έως σήμερα.
Σκάνδαλο Siemens στην Ελλάδα
Αποδέκτες των χρημάτων Μέχρι στιγμής τα παρακάτω πρόσωπα έχουν
ομολογήσει την λήψη χρημάτων από τα ταμεία της Siemens: Ο Θεόδωρος
Τσουκάτος παραδέχτηκε τον Ιούνιο του 2008 ότι το 1999 έλαβε ένα
εκατομμύριο μάρκα. Υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά σταδιακά μπήκαν
στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, κάτι που όμως ακόμη δεν έχει αποδειχτεί. Ο
Τάσος Μαντέλης παραδέχτηκε τον Μάιο του 2010 ότι το 1998 και το
2000 έλαβε 200.000 και 250.000 μάρκα αντίστοιχα. Για το πρώτο ποσό
κατονόμασε την Siemens ενώ για το δεύτερο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει
την προέλευσή τους. Από τις 27 Μαΐου 2010 έχει απαγορευτεί στον
Τάσο Μαντέλη η έξοδος από την χώρα. Το αδίκημα της δωροδοκίας έχει
παραγραφεί, όμως φαίνεται ότι ο Τάσος Μαντέλης θα δικαστεί για
νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. 20130413-155500.jpg20130413-155508.jpg
Read more

Η μπότα της κατοχής έγινε ο καθρέφτης της κατάντιας μας


Γράφει ο Άναξ

Άκουσα τον κ.Τσίπρα να δηλώνει τις προάλλες, πως δεν είμαστε λέει υπό Κατοχή.
Αναρωτιέμαι:
Εσείς που θέλετε να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ συμφωνείτε; 
Αυτό πιστεύετε εσείς που θέλετε να τον ψηφίσετε;
Πιστεύετε πως οι Γερμανοί μας βοηθούν δηλαδή και θέλουν το καλό μας;
Δεν σας περνάει καθόλου δηλαδή από το μυαλό, πως οι Γερμανοί κατάφεραν με τα ομόλογα, τα swaps, τα cds και τα λοιπά οικονομικά τερτίπια, ό,τι δεν κατάφεραν δύο φορές με τα όπλα; 
Ο Σόιμπλε μιλάει κι ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας, απλά ακούνε κι εφαρμόζουν τις επιταγές της Γερμανίας. Τυχαία νομίζετε πως βρίσκονται εκεί που βρίσκονται; 
Πιστεύετε ότι δεν είναι τοποθετημένοι, όπως οι προηγούμενοι;

Πως ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του ευρώ, πάσης θυσίας το καταλαβαίνετε; 
Ακούτε προσεκτικά τί δηλώνει;
Τί νομίζετε δηλαδή; 
Κι οι ψηφοφόροι των Παπανδρέου, Σαμαρά, Κουβέλη κ.λ.π., τα ίδια έπαθαν. Νόμιζαν... Άλλα άκουσαν και πίστεψαν πριν τις εκλογές και άλλα είδαν μετά κι έπαθαν σοκ, όταν ήρθε η ώρα των πράξεων και των δράσεων. Λεφτά υπάρχουν, Ζάπεια, 18 σημεία, δεν συμμετέχω σε κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κ.λ.π., κλπ. Μόνο ψέματα...

Το ίδιο κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη έχει αρχίσει τις κυβιστήσεις, με ανοίγματα γερμανικά, καραμανλικά, διαπραγμάτευση για το μνημόνιο (που όλοι γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνει η διαπραγμάτευση και ποιός βγαίνει πάντα κερδισμένος) και τα λοιπά γνωστότατα σε όλους μας...

Τί λέει δηλαδή ο Τσίπρας; 
Ότι οι γερμανοί είναι φίλοι μας...!!!
Και το λέει με απαράμιλλη λογική. Δήλωσε το τί μέλλει γενέσθαι...

Το μάθατε πως έχουμε πρωθυπουργό τον Ράιχενμπαχ και μπροστινό τον Σαμαρά;
Είμαστε απόλυτα υπό Κατοχή. Όποιος δεν το καταλαβαίνει ή το αρνείται, χρειάζεται γιατρό, εκτός κι αν είναι μέρος του προβλήματος.

Εσείς των ΑνΕλ; Ακούτε; Είμαστε ή δεν είμαστε υπό γερμανική Κατοχή;
Με αυτούς θα κάνετε χωριό;
Εσείς λέτε ότι είμαστε υπό Κατοχή. Τελικά είμαστε ή δεν είμαστε;
Θα τραβάτε ο ένας αριστερά κι ο άλλος δεξιά και θα σέρνετε την Πατρίδα σαν κουρελού;

Έχουμε μια γερμανική μπότα επάνω στο λαιμό μας και μας πατάει μέχρι να μας σκοτώσει.

Αυτή η μπότα είναι τόσο καλά γυαλισμένη, που μπορούμε να δούμε το προσωπείο μας επάνω της. Αυτό το ψεύτικο κι υποκριτικό προσωπείο. Αυτό που κρίνει τους πάντες και τα πάντα, εκτός από τον εαυτό μας.
Κοιτώντας την, βλέπουμε εμάς. Βλέπουμε την κατάντια μας ως κοινωνία στο σύνολό της. Την λογική του “Να πεθάνει ο γάιδαρος του γείτονα”, σε όλο της το μεγαλείο. Διχόνοια και καταλαλιά.

Κοιτούμε πώς να βάλουμε προστάτες στην ζωή μας, αντί να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας. Ο πόλεμος των κομμάτων από το 1821 και μετά, είναι ποιά “Μεγάλη Δύναμη” θα μας διαφεντεύει. Ακόμη να ωριμάσουμε σαν λαός.
Δεν φταίει ο λύκος, φταίει που είσαι πρόβατο.
Είμαστε αυτοί οι πολίτες που είμαστε κι έχουμε αυτούς τους πολιτικούς που αξίζουμε. 
Οι συνεχιζόμενες εκπτώσεις στην παιδεία, την ηθική και τον πολιτισμό, επέφεραν την απώλεια της πνευματικότητας. Απόλυτος υλισμός και κυνισμός. 
Κατηγορούμε ο ένας τον άλλον για το υπάρχον σύστημα, ενώ το έχουμε δημιουργήσει όλοι μας μαζί.

Είναι πολιτισμική και συστημική η κρίση. Αν δεν γίνουμε καλύτεροι ο καθένας μας σε προσωπικό επίπεδο, δεν πρόκειται να γίνει καλύτερη η ζωή που ζούμε στο σύνολό της ή επιμέρους η κοινωνία, το σύστημα, η βουλή, οι πολιτικοί, η δικαιοσύνη, η ηθική, ο πολιτισμός, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, κλπ κλπ κλπ…
Δεν θα είχε δικαίωμα ο Σαμαράς και ο κάθε υφαρπαγέας ψήφων, να υπόσχεται πριν τις εκλογές και να κάνει ακριβώς τα αντίθετα μετά. Έπρεπε, αν υπήρχε δημοκρατική κοινωνία, ο Σαμαράς να είναι πολιτικά συνταξιούχος.

Είμαστε αυτοί που είμαστε και δίνουμε το δικαίωμα σε τύπους σαν τους υπάρχοντες πολιτικούς αρχηγούς, να διακυβεύονται την Ελλάδα των 10.000 χρόνων ιστορίας και να φέρονται υποτελικά και δουλοπρεπώς, παραχωρώντας και αναγνωρίζοντας την γερμανική ηγεμονία επί της Ελλάδος, λέγοντας ταυτόχρονα ψέματα και συμπεριφερόμενοι απέναντί μας, όπως ακριβώς ο θύτης στο θύμα.

Εν έτη 2013... Παρέλαβαν Έθνος – Κράτος και μας μετέτρεψαν σε γερμανική οικονομική επαρχία (κατ' άλλους σε αποικία χρέους), με πρόσχημα μια κατασκευασμένη οικονομική κρίση. 
Ο κεντρικός προϋπολογισμός, μεταφέρεται στην Ευρώπη. 
Νομίζουμε πως έχουμε ακόμη Κράτος, αλλά είμαστε μια χώρα που δεν είναι χώρα. 
Και δεν είναι τοπικό το φαινόμενο. Λαμβάνει χώρα σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Ηλίου φαεινότερον είναι πως η Νέα Τάξη Πραγμάτων έχει στην δούλεψή της κόμματα και ΜΜΕ. Δεν είναι συνωμοσιολογία πλέον, μιας και το έχει αναφέρει ως επιτακτική ανάγκη μάλιστα κι ο πρώην πρωθυπουργός και νυν καταθέτης υπομνημάτων σε προανακριτικές που ερευνούν την εμπλοκή του, σε ένα ακόμη τεράστιο σκάνδαλο.

Ξαναρωτάω:
Την βλέπετε την Μπότα;
Είμαστε ξανά υπό γερμανική Κατοχή; Ναι ή όχι;
Σας αρέσει η γερμανική Μπότα στο λαιμό σας;
Την ανέχεστε;
Την δέχεστε;
Αν όχι τί περιμένετε; Θα γίνουμε καλλίτεροι άνθρωποι;
Συντονιστείτε...

@1anax
http://kostasxan.blogspot.gr/2013/04/blog-post_6287.html
Read more