Σάββατο 13 Απριλίου 2013

«1ο Ελληνοτουρκικό Τουριστικό Φόρουμ της Κω»,…αμέσως μετά το αποκαλυπτήρια των ηρώων που έπεσαν στα Ιμια


Proskynhmenoi

..Ενώ κάποιοι άλλοι έπεσαν για να μην έρθουν οι Τούρκοι …Αλλά μπροστά στους Παράδες τι το ψάχνεις !

Περισσότερους από 80 τουριστικούς πράκτορες και φορείς της Τουρκίας και πάνω από 70 επιχειρήσεις και φορείς της Δωδεκανήσου, διοργανώνεται το τριήμερο 12-14 Απριλίου, από τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου και την TURSAB (Ένωση Τουριστικών Γραφείων Τουρκίας), το «1ο Ελληνοτουρκικό Τουριστικό Φόρουμ Κω», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου….

Το τριήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα, με ξεναγήσεις σε ολόκληρο το νησί της Κω,(Δεν γνωρίζουμε αν θα τους πάνε και στην ( έδρα της 80 ΤΕ ) πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και γνωριμία με την τοπική αγορά και τα τοπικά προϊόντα.

Μεταξύ των ”υψηλών ”καλεσμένων είναι ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της TURSAB, ο Πρόξενος της Τουρκίας στη Ρόδο, πρόεδροι φορέων και πολιτικές προσωπικότητες όλων των βαθμών.



κατάλογος

Κορυφαίας σημασίας είναι το πρόγραμμα του Σαββάτου 13 Απριλίου 2013, όπου εκτός από τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του φόρουμ, θα πραγματοποιείται παράλληλα ημερίδα επαγγελματικών συναντήσεων (business to business workshop), μεταξύ των Δωδεκανησίων επιχειρηματιών και των τουριστικών πρακτόρων από τις μεγαλύτερες αγορές της Τουρκίας, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Οι εργασίες του φόρουμ ξεκινούν στις 10:00 στην αίθουσα Κολοσσός του ξενοδοχείου Kipriotis Panorama, με χαιρετισμούς επισήμων και εκπροσώπων φορέων και ακολουθεί πλούσια ατζέντα, με θέματα που θα αναπτυχθούν από την Ελληνική και την Τουρκική πλευρά.

Ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα είναι αυτό της βίζας, που θα παρουσιάσει ο πρώην Υφυπουργός Τουρισμού – Πολιτισμού, κ. Γιώργος Νικητιάδης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 12/04/2013 (Αφίξεις)

Αφίξεις στην Κω από Τουρκία, Αθήνα και Δωδεκάνησα.

10:30 Άφιξη Τουρκικής αντιπροσωπίας στο λιμάνι, από το Bodrum και μεταφορά στο ξενοδοχείο Kipriotis Hippocrates στο Ψαλίδι. Υποδοχή από την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Μαρία Κυπραίου, τον Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Θεοδόση Νικηταρά και τον Πρόεδρο του ΕΦΤ κ. Γιώργο Κοπάδη.

12:00 Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για Ασκληπιείο.

13:00 Τελετή απαγγελίας του Ιπποκρατικού Όρκου. Επίσκεψη στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω.

14:30 Αναχώρηση από το Δ.Ι.Ι.Κ. προς το κέντρο (κεντρική πιάτσα ΤΑΧΙ).

Επίσκεψη στο Εκθεσιακό Κέντρο Νεότερης Ιστορίας & Ιταλικής Αρχιτεκτονικής (Χάνι), στις Δυτικές Ανασκαφές και το Ρωμαϊκό Ωδείο, περίπατος στο ιστορικό κέντρο της Κω, στον Πλάτανο του Ιπποκράτη και την αρχαία αγορά.

Ελεύθερος χρόνος για ψώνια, καφέ, φαγητό, κλπ. στην Πλατεία Ελευθερίας, στην Παλιά Πόλη και στην Πλατεία Διαγόρα.

18:00 Συνάντηση στο παρκινγκ και αναχώρηση με τα πούλμαν για επίσκεψη στους Αμπελώνες Τριανταφυλλόπουλου, για γευσιγνωσία.

19:30 Δείπνο στα ξενοδοχεία.

21:30 Αναχώρηση από τα ξενοδοχεία για το “X” club, όπου το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου θα προσφέρει ένα ποτό καλωσορίσματος στους φιλοξενούμενους.

24:00 Δωρεάν μεταφορά προς το ξενοδοχείο κάθε 20 λεπτά μέχρι τις 01:00.

Σάββατο 13/04/2013 (Workshop στο Kipriotis Panorama στο Ψαλίδι)

10:00 Χαιρετισμοί βάσει πρωτοκόλλου.

11:00 Ανάπτυξη ατζέντας από φορείς και οργανισμούς της Δωδεκανήσου και της Τουρκίας (εναλλάξ για να κρατάει τον κόσμο).

1.Το θέμα της βίζας (αγγλικά) – κύριος Γιώργος Νικητιάδης, πρώην Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας.

2.Παρουσίαση της Κω ως τουριστικού προορισμού (τουρκικά) – κυρία Νίλουφερ Τλε, Δημοτική Κοινότητα Δήμου Κω.

3.Παρουσίαση των νησιών του Αιγαίου (Aegean islands) ως ιδανικού προορισμού για κάθε επισκέπτη (αγγλικά) – Αντιπεριφερειάρχης κυρία Ελευθερία Φτακλάκη.

4.Ομιλία της Προέδρου της TÜRSAB Bodrum (αγγλικά) – κυρία Sevinç Gökbel.

5.Ομιλία με θέμα την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών (ελληνικά) – κύριος Άγγελος Καλαθιανάκης, Αντιπρόεδρος Α’ Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

6.Παρουσίαση της ξενοδοχειακής και συνεδριακής υποδομής της Κω (αγγλικά) – κύριος Μηνάς Χατζημιχαήλ, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κω.

7.Ομιλία του Προέδρου της TÜRSAB Σμύρνης (αγγλικά) – κύριος Rıza Gençay.

8.Παρουσίαση των λιμενικών υποδομών της Κω, της Αστυπάλαιας και της Νισύρου (αγγλικά) – Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω – Αστυπάλαιας Νισύρου.

9.Παρουσίαση του Διεθνούς Αερολιμένα Κω «Ιπποκράτης» (αγγλικά) – κυρία Φωτεινή Κουλιά, Υ.Π.Α.

10.Παρουσίαση των υποδομών του αεροδρομίου του Bodrum (αγγλικά) – κύριος Turan Yardımcı, THY Bodrum Manager.

11.Παρουσίαση της δημοτικής μαρίνας (αγγλικά) – Μιχάλης Παστρικός, Διευθύνων Σύμβουλος Δημοτικής Μαρίνας.

12.Παρουσίαση των υποδομών του αεροδρομίου του Milas και των προωθητικών ενεργειών του Bodrum (αγγλικά) – κυρία Mehtap Yıldız, Milas Tourism Information Office.

13.Παρουσίαση με τίτλο «Τουριστικοί Πράκτορες Κω, Φίλοι και Συνεργάτες» (αγγλικά) – κύριος Κώστας Κουγιουμτζόγλου, Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Κω.

14:00 Διακοπή των εργασιών για γεύμα (στα ξενοδοχεία) και ανάπαυση.

17:00 Έναρξη του workshop με συναντήσεις επαγγελματιών (business to business).

20:00 Προσφορά επίσημου δείπνου καλωσορίσματος στη «Νέα Φαντασία» (χορηγία της Π.Ν.ΑΙ.), με παραδοσιακό και φολκλορικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και τραγούδι από την Ίρις Μαυράκη. Χαιρετισμός από την Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Τουρισμού.

23:30 Αναχώρηση για το ξενοδοχείο.

Κυριακή 14/04/2013 (γύρος νησιού)…(Δεν γνωρίζουμε αν θα πάνε και σε παραλίες που προσφέρονται για απόβαση των Τουρικών Δυνάμεων της 4ης Στρατιάς που εδρεύει στη Σμύρνη  !)

09:30 check-out από τα δωμάτια με αποσκευές.

10:00 Επίσκεψη στις παραλίες Τιγκακίου, Μαρμαρίου, Μαστιχαρίου.

11:00 Επίσκεψη στο Παραδοσιακό Σπίτι της Αντιμάχειας και προσφορά εδεσμάτων με μέλι από τη ΒΙΜΕΛ.

12:00 Επίσκεψη στην παραλία του Αγ. Στεφάνου στην Κέφαλο και στην Καρδάμαινα.

14:00 Μεταφορά προς το Αεροδρόμιο και τα λιμάνια Μαστιχαρίου και Κω.

16:45 Αναχώρηση της Τουρκικής αντιπροσωπίας από το λιμάνι της Κω για το Bodrum.

Σχόλιο τα ίδια έγιναν και στην Κύπρο…
Τα συμπεράσματα δικά σας !