Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑΣ Δανείζουν οι Ρώσοι 500 εκατ. $


Την ίδια ώρα που η χώρα μας είναι δεσμευμένη με τα μνημόνια και έχει χάσει κάθε έννοια της εθνικής της κυριαρχίας, αρνούμενη στο παρελθόν οποιαδήποτε βοήθεια από τρίτες χώρες, η Σερβία συνάπτει συμφωνίες, μεγάλης οικονομικής και γεωστρατηγικής σημασίας με την Ρωσία. Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της σερβικής κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα, θα υπογράφει με τη ρωσική πλευρά περίπου 10 διάφορες συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας. 
Πρόκειται, συγκεκριμένα, για συμφωνίες λήψης από τη Ρωσία δανείου ύψους $ 500 εκατ. και για συνεργασία στον τομέα της άμυνας. 
Οι εκπρόσωποι της Σερβίας σκοπεύουν να συζητήσουν στη Μόσχα ζητήματα διμερούς συνεργασίας, καθώς και το πρόβλημα της διευθέτησης του ζητήματος του Κοσόβου. 
Είναι σαφές λοιπόν, ότι κάποιες άλλες χώρες, σε αντίθεση με την δική μας, προτάσσουν τα γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντά τους, στρέφοντας την πλάτη στην'' Δύση'', που έχει'' ξεζουμίσει'' τους βαλκανικούς λαούς. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%BF%CE%B9-500-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84