Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ψηφίδες μιας προδοσίας


Το σκίτσο δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιο του γράφοντος, την ημέρα που ο Στρος-Καν “έδωσε στεγνά” τον Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην γαλλική τηλεόραση. Το θέμα του σκίτσου είναι σκληρό -όσο και η πραγματικότητα που βιώνουν οι συμπατριώτες μας.
Του Γιώργου Ν. Σγούρδου*
Προοίμιο
«Το ΔΝΤ δεν έχει την φήμη, ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη, ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά του. Το να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και τους λένε (σ.σ. διατηρούμε την σύνταξη ως έχει, όσο κι αν «βγάζει μάτι») ότι έχετε πολλά δάνεια και πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι απο την παιδεία παραδείγματος χάρη, αυτές είναι επίσημες πράξεις τους που ουσιαστικά κόβουν το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για 1 – 2 χρόνια, αλλά στην ουσία καταδικάζει την ίδια την χώρα σε υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση.»Τα παραπάνω λόγια τα εκστόμισε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που έδωσε στον Στέλιο Κούλογλου στις 3 Ιουνίου 2009, δηλαδή 4 μήνες πριν από τις εκλογές. Μέσα σε λίγους μήνες μόνο, το ΔΝΤ έγινε από εφιάλτης …«σωτήρας»! Με την «τεχνογνωσία» του, μας «σώζει» τακτικότατα: κάθε φορά που πρόκειται να εκταμιευθεί κάποια δόση δανείου, σπέρνει τον τρόμο και μας εκβιάζει: «δεν θα λάβετε την δόση, εκτός αν…». «Δόση», κι άλλη «δόση»… Αρχίζω να νιώθω πρεζόνι. Αρκετά! Ως εδώ και μη παρέκει! Δεν θέλουμε την δόση σας! Θέλουμε ν’ απεξαρτηθούμε. Θέλουμε να ζήσουμε σε χώρα ελεύθερη. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει πρώτα ν’ απαλλαγούμε από τους προδότες που μας κυβερνούν. Ακόμα πιο πριν, πρέπει να έχουμε πειστεί ότι πρόκειται για προδότες. Μερικές μόνο ψηφίδες αρκούν για να σχηματιστεί ολοκάθαρα η εικόνα της προδοσίας.
Ψηφίδα 1η : Μια ωραία πρωία, λίγο καιρό μετά την θριαμβευτική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, ακούσαμε τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Σαχινίδη (σε εκπομπή της ΝΕΤ), να λέει: «Όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική λύση ήταν η προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. (…) Το ΔΝΤ ήταν η πρώτη και μόνη επιλογή από τις 5 Οκτωβρίου και μετά». Όμως, ο κ. Παπανδρέου μας έλεγε άλλα. Ήταν η εποχή του «λεφτά υπάρχουν» και των υπογείων συνενοήσεων με το …ΔΝΤ, όπως θα δούμε στη συνέχεια.
Ψηφίδα 2η: Σε ανύποπτο χρόνο, ο πρώην πανίσχυρος πρόεδρος του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, έδωσε μια συνέντευξη στο γαλλικό Canal+ στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ. Ένα μέρος αυτής της συνέντευξης «κόπηκε» στο μοντάζ, δηλαδή δεν μεταδόθηκε από την γαλλική τηλεόραση. Μερικές μέρες αργότερα, το απόσπασμα αυτό βρέθηκε στα χέρια του Λάκη Λαζόπουλου κι εκείνος το αποκάλυψε μέσα από την σατιρική του εκπομπή. Υπενθυμίζουμε ότι, εκείνη την εποχή, που ο κ. Παπακωνσταντίνου υπέγραφε το «Μνημόνιο», πολλοί αναρωτιούνταν πώς ήταν δυνατό να ετοιμαστούν, μέσα σε λίγες ημέρες μόνο, οι εκατοντάδες σελίδες των νομικών εγγράφων της Δανειακής Σύμβασης. Για να δούμε όμως τί έλεγε ο Στρος-Καν στο «κομμένο» απόσπασμα του ντοκιμαντέρ: «Όταν λέω υπερβάλλοντας ότι, όταν ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες, το κλείσαμε σε 15 ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο. Με είχε πάρει τηλέφωνο το μήνα Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2009 λέγοντας μου ότι χρειαζόμαστε βοήθεια.» Ο Στρος-Καν αναφέρει και συγκλονιστικές λεπτομέρειες. Λέει πως, λίγες ημέρες μετά την εκλογική νίκη του, ο Γιώργος Παπανδρέου έσπευσε να του τηλεφωνήσει:«Είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση… Νομίζεις πως το ΔΝΤ θα μπορούσε να έλθει στην Ελλάδα να μας βοηθήσει;» Αυτά είπε στον Στρος-Καν ο κ. Παπανδρέου, λίγες ημέρες αφότου δήλωνε στον ελληνικό λαό ότι «λεφτά υπάρχουν». Ο Στρος Καν απάντησε ότι θα μπορούσε να το κάνει αυτό, αλλά εξήγησε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι «η ΕΕ δεν θα σας άφηνε να έρθετε σε μας». Ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Μην ανησυχείς για την Ευρώπη, εγώ μπορώ να τους πείσω». Και τους έπεισε. Με τον «Τιτανικό», τα «πιστόλια στο τραπέζι» και όλο τον εξευτελισμό της Ελλάδας που γνωρίζουμε. Τον παραπάνω διάλογο είχε αποκαλύψει τότε το εξαιρετικό περιοδικό Επίκαιρα.
Ψηφίδα 3η: Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Προβόπουλος, είχε ενημερώσει από τον Σεπτέμβριο 2009 (δηλαδή προεκλογικώς), όχι μόνο τον Κ. Καραμανλή, αλλά και τον κ. Γ. Παπανδρέου για το έλλειμμα που θα έφτανε στο 12%, αλλά και για την κρισιμότητα της κατάστασης που απαιτούσε την λήψη εκτάκτων μέτρων. Γνωρίζουμε όλοι την συνέχεια. «Λεφτά υπάρχουν». Ενώ ο κ. Παπανδρέου γνώριζε το πρόβλημα. Γνώριζε τα πάντα -και μάλιστα διαπραγματευόταν ήδη στα μουλωχτά με το ΔΝΤ! Το Νοέμβριο του 2009 ανακοίνωσε κι ένα πακέτο κοινωνικών μέτρων ύψους 2,5 δις ευρώ, ενώ γνώριζε ότι πηγαίναμε κατά διαόλου. Μετά από 6 μήνες, η χώρα έπεσε στα δόντια του ΔΝΤ. Η Ελλάδα παραδόθηκε στους ξένους εισβολείς, αφού προηγουμένως τους είχε …παρακαλέσει να εισβάλουν. Σφάξε με Δου-νου-τού μου, ν’ αγιάσω…
Ψηφίδα 4η: Μόλις πριν από μερικές μέρες, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρώην μέλος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), κ. Ζωή Γεωργαντά, αποκάλυψε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία (16.09.2011) ότι το έλλειμμα της Ελλάδος για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε “φουσκωμένο” στο 15,4% (αντί για 12-13%), ώστε να είναι υψηλότερο από εκείνο της Ιρλανδίας (που ήταν τότε 14%) και να παρέμβει η «Τρόικα» για να ληφθούν σκληρά μέτρα κατά της Ελλάδος! Η συγκεκριμένη καταγγελία οδήγησε στην παρέμβαση του εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπονή, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να διαπιστωθούν ενδεχόμενα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα σε βάρος της εθνικής οικονομίας (πηγή: Ελευθεροτυπία, 19.09.2011). Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου (ο μόνος που παρέμεινε στην θέση του, καθώς όλα τα υπόλοιπα μέλη …καθαιρέθηκαν με παρέμβαση Βενιζέλου), εργαζόταν στο ΔΝΤ επί 21 έτη, με τυπικά καθήκοντα να ελέγχει την εφαρμογή των μέτρων που έθετε το ΔΝΤ σε υπανάπτυκτες χώρες! Ακόμα και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην ΕΛΣΤΑΤ, διατήρησε την θέση του στο ΔΝΤ ως τον Ιανουάριο 2011! Κάποια από τα μέλη του ΕΛΣΤΑΤ καταγγέλλουν πλέον ευθέως ότι όλες οι προσπάθειες του επικεφαλής της Αρχής ήταν να παραγκωνιστούν και να μη συμμετέχουν στις διαδικασίες επεξεργασίας των στοιχείων του ελλείμματος.
Ψηφίδα 5η: Θυμόμαστε τον αγώνα που έκαναν πρώτοι και επί μήνες, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης (αποκλεισμένοι απ’ όλα τα ΜΜΕ!) για την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου, που υπογράφηκε χωρίς να έχει ψηφιστεί από τα 3/5 της Βουλής. Πολλοί τότε τους χλεύαζαν και τους «στόλιζαν» με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς (χωρίς ποτέ να αντιπαραβάλουν επιχειρήματα –τυπικό δείγμα πασοκισμού). Πολλούς μήνες αργότερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απεφάνθη ότι το Μνημόνιο ήταν, τελικά, συνταγματικό. Το κακολογήσαμε άδικα, δηλαδή… Να θυμηθούμε μια λεπτομέρεια που δεν έγινε ευρέως γνωστή; Λίγες μέρες μετά την απόφαση του ΣτΕ, ο αντιπρόεδρος, κ. Σταυρόπουλος, παραιτήθηκε από την θέση του. Αμέσως μετά, ανέλαβε καθήκοντα νομικού συμβούλου στο γραφείο του Γ. Παπανδρέου… Είπατε τίποτα για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης;
Ψηφίδα 6η: Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, μια επερώτηση Έλληνα Βουλευτή παραμένει από καιρό αναπάντητη. Αφορά στην εταιρεία που έχει ιδρύσει ο αδερφός του πρωθυπουργού, Αντρίκος Παπανδρέου, στην πόλη Morges της Ελβετίας. Υπάρχουν υποψίες ότι η εταιρεία αυτή διαχειρίζεται ασφάλιστρα κινδύνου χρεοκοπίας (και της Ελλάδας), γνωστά ως CDS, δηλαδή ενδέχεται να «ποντάρει» ακόμα και στην χρεοκοπία της χώρας μας! Την σχετική είδηση έχουν προβάλει -από τον Ιούνιο- μόνο λίγα πατριωτικά blogs, η Ελευθεροτυπία και το Kontra Channel! Τα “μεγάλα” τηλεοπτικά δίκτυα κάνουν πως δεν είδαν, δεν άκουσαν… Όμως πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Το θέμα ανακίνησε πρόσφατα ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Andreas Mölzer, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ερώτηση φέρει τον όχι και τόσο διακριτικό τίτλο«Κερδοσκοπία του Έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του»! Η ελβετική εφημερίδα La Liberté είχε το θέμα αυτό στην πρώτη της σελίδα στις 17 Αυγούστου. Ο τίτλος της ήταν «Ελληνική σαλάτα και χοντρά λεφτά στις όχθες της λίμνης Λεμάν»… Ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς για το θέμα αυτό στην συνέντευξη τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, έδειξε να αιφνιδιάζεται (βλέπετε, η ερώτηση δεν ήταν του MEGA), ψέλλισε κάποιες λέξεις, ουσιαστικά δεν απάντησε. Η γλώσσα του σώματος εκείνη την στιγμή τον πρόδωσε. Σχεδόν τον λυπήθηκα. Ήταν πάλι ο γνωστός Γιώργος, ο θλιβερός ηθοποιός σε θέατρο μαριονέτας.
Επίλογος
Είναι ολοφάνερο πως έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που δεν έχει καμιά νομιμοποίηση. Είναι μια κυβέρνηση που εξελέγη με απροκάλυπτα ψεύδη, είναι μια κυβέρνηση που έχει χάσει την επαφή της με τον λαό και την πραγματικότητα. Έχει παραδώσει αμαχητί τα “κλειδιά” του κράτους σε ξένα συμφέροντα. Εκτελεί πειθήνια και κατά γράμμα της εντολές της Τρόικας, αδιαφορώντας για την εξαθλίωση στην οποία οδηγεί έναν ολόκληρο λαό –τον οποίο υποτίθεται πως υπηρετεί! Τώρα τελευταία, κάποιοι προσπαθούν -ματαίως- να μας πείσουν πως όλα τα δεινά που μας βρήκαν κατά τα τελευταία 2 χρόνια, οφείλονται σε «αστοχίες» της κυβέρνησης, σε «ατυχείς» χειρισμούς. Όχι, φίλοι μου. Αυτοί οι υπάνθρωποι δεν είναι ανίκανοι. Κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους. Είναι βαλτοί. Είναι προδότες. Έχουμε μια κυβέρνηση δοσίλογων, μια κυβέρνηση επικίνδυνη, και πρέπει να ξεμπερδέψουμε από δαύτη το συντομότερο δυνατό. Όμως, προσοχή! Δεν θα φύγει από μόνη της. Βλέπετε με πόσα επικοινωνιακά τεχνάσματα, με πόσους εκβιασμούς, εκφοβισμούς και αστυνομική βία, κάποιοι την κρατούν στην θέση της. Αυτοί από μόνοι τους δεν φεύγουν. Πρέπει να τους διώξουμε.
Η μπασταρδεμένη δημοκρατία που έχουμε σήμερα, προβλέπει την ύπαρξη αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο. Σε αυτό το σκηνικό της προδοσίας, η αντιπολίτευση είναι α-νύ-παρ-κτη.Είναι συνένοχη στο έγκλημα. Τίποτα λιγότερο από αυτό. Όλα τα ανδρείκελα, όλοι αυτοί οι προδότες (με τις πράξεις ή με την αδράνειά τους) θα κριθούν όταν έρθει η ώρα. Πιστεύω πως η ώρα αυτή θα έρθει σύντομα. Κάθε μέρα που περνά, η Ελλάδα μας χάνεται, οι Έλληνες ταπεινώνονται, εξευτελίζονται. Ολοένα και πιο πολλοί φτάνουν στο έσχατο σημείο της απελπισίας, γίνονται αυτόχειρες. Είναι τραγική η κατάσταση. Πρόκειται, λοιπόν, όχι μόνο για προδότες, αλλά και για δολοφόνους! Μέχρι τώρα ήταν δολοφόνοι των ονείρων μας, τώρα πια είναι και δολοφόνοι ανθρώπων. Ούτως ή άλλως, ζωή χωρίς όνειρα δεν είναι ζωή.
Είναι μεγάλη η Ύβρις. Όμως πλησιάζει η Νέμεσις. Έπεται η ΚάθαρσιςΕλπίδα μου: εσύ. Κι εσύ. Εμείς. Μαζί. Μην υποτιμάς την δύναμή σου. Κάνε το μεγάλο βήμα, διάλεξε τώρα στρατόπεδο. Ναι, στρατόπεδο. Πόλεμο έχουμε, με όπλα θανατηφόρα: γραβάτες με κόμπους που σε στραγγαλίζουν, χαρτιά που αγοράζουν και πουλάνε την χώρα σου ερήμην σου, επιστημονικά μεθοδευμένη εκστρατεία εκφοβισμού του λαού («Σοκ και Δέος»), και άλλα πολλά πανίσχυρα όπλα μαζικής καταστροφής. Τί μπορείς να κάνεις; Ύψωσε το παράστημά σου. Πώς; Πρέπει πρώτα να ξεπεράσεις τους φόβους σου. Όλους. Να γίνεις ελεύθερος. Να γίνεις Καζαντζάκης: «Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος». Μην ελπίζεις. Να πιστεύεις. Θα νικήσεις. Θα νικήσει η Ελλάδα.Να γίνεις Μίκης Θεοδωράκης«Η λευτεριά δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται». Να γίνεις παλικάρι του ’21«Ελευθερία ή Θάνατος». Φυσικά, δεν είναι εύκολο. Τίποτα που αξίζει δεν είναι εύκολο. Και μάλιστα, η φύση έχει προνοήσει ώστε, όσο πιο πολύ αξίζει κάτι, τόσο πιο δύσκολο είναι να κατακτηθεί. Το ραντεβού σου με την Ιστορία είναι σήμερα. Δεν θα περιμένει για πολύ.
Σε κείνους που ακόμα δεν πείσθηκαν πως ήρθε η ώρα ν’ αποχωριστούν τον αναπαυτικό καναπέ τους και προτιμούν να παραμείνουν στην προσωρινή κι επίπλαστη «ασφάλεια» του θλιβερού τους μικρόκοσμου -αδιαφορώντας για τα Μεγάλα για τα οποία όλοι μας, ανεξαιρέτως, γεννηθήκαμε- έχω να πω ένα πράγμα: Ας μην περιφέρονται εδώ κάτω άσκοπα. Ας μπουν από τώρα μες στο μνήμα. Εκεί μέσα θα είναι, επιτέλους, ασφαλείς.
Λωζάννη, 29 Σεπτεμβρίου 2011
Το άρθρο αυτό είναι “επί του πιεστηρίου” και θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα “Αρκαδικά Νέα”(φύλλο Σεπτεμβρίου) που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες.
Σύνδεσμος: http://www.arcadiapress.gr/
* Ο Γιώργος Σγούρδος είναι ιατρός ακτινοδιαγνώστης. Μεγάλωσε στην Τρίπολη, ενώ από το 2003 ζει στην Ελβετία. Είναι εκπρόσωπος της Σπίθας Τρίπολης (Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών – Μίκης Θεοδωράκης) και μέλος της Σπίθας Λωζάννης.
Ιστολόγια: spitha-tripolis.blogspot.com , spitha-suisse.blogspot.com και sgourdos-cartoons.blogspot.com

http://olympia.gr
Read more

«Θα επανενταχθούν αλλά δεν θα επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι»

Για «επανένταξη» των απολυμένων μέσω εργασιακής εφεδρείας, αλλά όχι και για «επαναπρόσληψη» κάνει λόγο η ΝΔ. Όπως διευκρινίζει θα «επανενταχθούν» όσοι θα βρίσκονται ακόμα σε εφεδρεία όταν η ΝΔ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίζει βέβαια να υποστηρίζει ότι η πρόταση για εφεδρεία, που πριν από μήνες είχε καταθέσει, δεν έχει καμιά σχέση με αυτή της κυβέρνησης, κυρίως γιατί δεν οδηγεί σε απολύσεις αλλά και γιατί φέρνει πραγματικό οικονομικό όφελος στον δημόσιο τομέα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς χειριστούν τα επιτελεία της Συγγρού τους συνδικαλιστές, και όχι μόνο, οι οποίοι έχουν βγει μπροστά μαχητικά πρωτοστατώντας στις κινητοποιήσεις του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Πηγή: 24h.gr

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=390394&cid=6
Read more

Οριστικό!! 30.000 υπάλληλοι εκτός δημοσίου.

Στην  συνάντηση της τρόικα με τον  Ρέππα, αποφασίστηκε πως τριάντα χιλιάδες υπάλληλοι  θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν  τις δουλειές τους στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα μέχρι το τέλος του 2011. Στους τριάντα χιλιάδες θα περιλαμβάνονται όσοι συμπληρώνουν σε λίγα χρόνια συνταξιοδοτικό δικαίωμα και υπάλληλοι του ευρύτερου και στενού δημόσιου τομέα, όπου θα καταργούνται οργανικές θέσεις και οργανισμοί. Η Τρόικα έδειξε να είναι αμετακίνητη στο αίτημα των τριάντα χιλιάδων απολύσεων στους οποίους βέβαια θα περιλαμβάνονται και οι έφεδροι.

Τις προηγούμενες ημέρες έχει γίνει προσπάθεια από πλευράς  κυβέρνησης να συμπεριληφθούν κυρίως όσοι βρίσκονταν κοντά στη σύνταξη. Ωστόσο όπως φαίνεται η Τρόικα δεν πείστηκε ότι αυτοί είναι τόσοι πολλοί. Ο κύριος Δημήτρης Ρέππας είχε δώσει συγκεκριμένες λίστες, οι οποίες καταρτίστηκαν ύστερα από συνεργασία των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.

http://kolotoubes.blogspot.com/2011/10/30000.html
Read more

Τα μυστικά του βάλτου


Η πατρίδα μας είναι στο βάλτο. Όλοι είμαστε στο βάλτο. Η ελληνική κοινωνία, και όχι μόνον, είναι χωμένη σε έναν βρωμερό και σκοτεινιασμένο βάλτο. Μέχρι το λαιμό. Έναν βάλτο με πολλά μυστικά.

Τα μυστικά αυτά τα γνωρίζουν οι πολιτικοί και οι κομματικοί άρχοντες. Οι θρησκευτικοί άρχοντες. Οι πανεπιστημιακοί και οι ακαδημαϊκοί σοφοί. Οι διαβασμένοι δημοσιογράφοι. Οι επιχειρηματίες των πάνω ορόφων και οι οικονομικοί μεγαλοπαράγοντες. Οι μεγαλοϋπάλληλοι του δημοσίου.

Τα γνωρίζει επίσης και το πιο μορφωμένο και ενημερωμένο τμήμα του λαού.

Ο πολύς λαός όμως δεν τα γνωρίζει. Ο πολύς λαός ζει μέσα στον βούρκο του βάλτου. Μέσα στο σκοτάδι και την υγρή καταχνιά. Και τα μυστικά αυτά είναι τα μεγάλα βαρίδια. Που κρατούν τον λαό κολλημένο στη λάσπη. Στον δυσώδη αυτόν βάλτο με τα μυστικά.

Τα μυστικά αυτά δεν συζητώνται ευρέως. Αλλιώς δεν θα 'ταν και μυστικά δηλαδή. Ο απλός πολίτης δεν έχει εύκολη πρόσβαση στην γνώση που καλύπτουν αυτά τα μεγάλα μυστικά. Τα κατ' εξοχήν μέσα γνώσης και πληροφόρησης του λαού, το δημόσιο σχολείο και τα ΜΜΕ, σιωπούν. Εκκωφαντικά.

Αν το δημόσιο σχολείο έχει ως στόχους τον εξοπλισμό του λαού με κριτική σκέψη και κριτικά εργαλεία, καθώς και την διαφώτιση του λαού σε μια σειρά από σοβαρά ζητήματα, τότε εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι το δημόσιο σχολείο είναι πολύ μακριά από τους στόχους του. Το δημόσιο σχολείο έχει υποστεί πολλές "επαναστάσεις" και "μεταρρυθμίσεις" ώστε να φτάσει εδώ που έφτασε. Να εξυπηρετεί δηλαδή συμφέροντα άλλα από αυτά του λαού και του συνόλου της κοινωνίας.

Τα ΜΜΕ παραλαμβάνουν τον άνθρωπο από κει που τον αφήνει το δημόσιο σχολείο. Και τον διαμορφώνουν σταθερά και αδιάλειπτα για όλη την υπόλοιπη ζωή του. Τον σμιλεύουν χωρίς σταματημό. Την αισθητική του, το πολιτικό του κριτήριο, τις ελλιπείς του γνώσεις, τον εθισμό του ή μη σε κοινωνικά πρότυπα και συμπεριφορές. Και τα κάνουν όλα αυτά ακολουθώντας το παράδειγμα του δημόσιου σχολείου. Καταδιώκοντας την κριτική σκέψη και προβάλλοντας την δική τους αυθεντία. Τα ΜΜΕ παρότι βρίσκονται σε κάποιου τύπου επιτήρηση από την πλευρά του δημοσίου, αντιπροσωπεύουν συμφέροντα που είναι ευθέως αντίθετα με τα συμφέροντα της κοινωνίας και του λαού.

Οι δύο παραπάνω διαπιστώσεις ίσως δικαιούνται την κατάταξη στα μεγάλα μυστικά, σαν τα υπόλοιπα. Ομως οι μηχανισμοί τους και η λειτουργία τους έχουν αποκαλυφθεί πια σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Η πτώση της αξίας του δημόσιου σχολείου και των ΜΜΕ, ως αξιόπιστων μηχανισμών διαφώτισης, είναι ραγδαία και προς το παρόν μη αναστρέψιμη.

 Το δημόσιο σχολείο και τα ΜΜΕ κάνουν ότι μπορούν για να αποκρύψουν πως
  • δεν έχουμε δημοκρατία αλλά ολιγαρχία
  • ο λαός δεν είναι κυρίαρχος και δεν έχει καμμιά εξουσία
  • η πραγματική εξουσία δεν ασκείται από τους εκλεγμένους από το λαό άρχοντες
  • η εξουσία δεν ασκείται για την προκοπή και την ευημερία του λαού και του συνόλου της κοινωνίας
  • το πολιτειακό μοντέλο είναι πάντα ο κοινοβουλευτισμός, ανεξάρτητα από το οικονομικό σύστημα
  • τα κοινοβουλευτικά κόμματα είναι εταίροι και όχι αντίπαλοι
  • ο άνθρωπος είναι ιστορικά ο απόλυτος οικονομικός πόρος
  • http://anarmodios.blogspot.com/2010/10/blog-post_04.html
Read more

ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ!!!!ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΥ DEAL ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΕΜΙΡΗ
Πάνε και τα Μεταλλεία Χαλκιδικής. Περνάνε στα χέρια του Εμίρη του Κατάρ. χωρίς να γνωρίζει κανένας πόσο και για ποιον λόγο πουλήθηκαν. Η συμφωνία έκλεισε σήμερα το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αποφασίστηκε η είσοδος κεφαλαίων του...
Κατάρ στην εταιρεία Μεταλλεία Χαλκιδικής «Ελληνικός Χρυσός». Στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον εμίρη του Κατάρ, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η συμφωνία στέλνει μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα αποκτά αναπτυξιακές ευκαιρίες μετά τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός όσο και ο εμίρης του Κατάρ Αλ Θάνι τόνισαν ότι υπάρχουν σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες.
Η Ελλάδα είναι μία εν δυνάμει πλούσια χώρα, που μέχρι τώρα έκανε κακή διαχείριση των πόρων της και του πολύ ικανού ανθρώπινου δυναμικού της, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου. Συμπλήρωσε ότι σκοπός είναι μια νέα μεταλλευτική πολιτική σε λατομεία και ορυχεία της χώρας, με έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο θαλάσσιο χώρο, με προώθηση επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συνολική αξιοποίηση των φυσικών πόρων.
Αυτή είναι μια βιώσιμη στρατηγική, είπε ο πρωθυπουργός και σύμπληρωσε ότι δεν θα αργήσει η ώρα που οι επενδυτές και όλοι οι Έλληνες θα βιώσουν την οικονομική ανάταξη της χώρας.
Αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της Alpha Bank και της Eurobank για συγχώνευση με βασικό μέτοχο το Κατάρ και κατέληξε λέγοντας ότι η Ελλάδα αλλάζει.
Από την πλευρά του ο εμίρης του Κατάρ τόνισε η χώρα του είναι μικρή και δεν έχει πολιτική ατζέντα πίσω από τις επενδύσεις που επιλέγει, ενώ αναφέρθηκε και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε πρόσφατα· «και εμείς περάσαμε δύσκολα, αλλά καταφέραμε και ανατρέψαμε αυτές τις καταστάσεις» είπε χαρακτηριστικά.
Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του τόσο στη συνεργασία με τους Έλληνες όσο και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση ενώ δήλωσε βέβαιος ότι το Κατάρ θα καταφέρει σύντομα να αυξήσει τις εξαγωγές σε φυσικό αέριο.
http://enpatrais.blogspot.com/2011/10/blog-post_803.html
Read more

Τι λέει σε σημερινή της συνέντευξη η Υφυπουργός Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου για τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς

Read more

«Δώρο» 970.000 ευρώ στη ΓΣΕΕ από την Διαμαντοπούλου.!!!!!!


«Δώρο» 970.000 ευρώ στη ΓΣΕΕ από την Διαμαντοπούλου .

Απίστευτη πρόκληση δια χειρός κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία, με υπουργική απόφαση, επιχορηγεί τους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ με 970.000 ευρώ.

Δηλαδή, την ώρα που η κυβέρνηση λαμβάνει τα σκληρότερα μέτρα που εξοντώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά, το υπουργείο Παιδείας μοιράζει απλόχερα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Σε απόφαση που υπογράφηκε στις 29.07.2011 από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται: «επιχορηγούμε το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, για το 2011, με το ποσό του 970.000 ευρώ».


Ως εξοργιστική αντίφαση σημειώνεται ότι την ημέρα που το υπουργείο της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου επιχορηγούσε το Ινστιτούτο της συνδικαλιστικής οργάνωσης με το υπέρογκο ποσό, το υπουργείο Οικονομικών κατέθετε τροπολογία με την οποία μπαίνει «λουκέτο» σε δεκάδες φορείς του Δημοσίου, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Παράλληλα, την ώρα που η απόφαση δημοσιευόταν στην ιστοσελίδα της Διαύγειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος έδινε διευκρινήσεις για το πώς και πόσοι υπάλληλοι θα βγουν σε εφεδρεία.

http://georgekaragiannis.blogspot.com/2011/10/970000.html
Read more

“Κούρεμα” στις 18 Οκτωβρίου και μετά … εκλογές

(του Μάνου Οικονομίδη)
Όταν η Ιστορία έχει κέφια… Η 18η Οκτωβρίου είναι γεμάτη σημειολογικά περιστατικά για τη σύγχρονη Ελλάδα. Το 1981, ήρθε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, με πολιτικό επιχείρημα μια Αλλαγή που η Ελλάδα δεν είδε ουσιαστικά ποτέ. Η νίκη αυτή μάλιστα, συνέπεσε με τα γενέθλια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ιστορικού αντιπάλου του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος είχε γεννηθεί στις 18 Οκτωβρίου του 1918. Ενώ στις 18 Οκτωβρίου του 1979, ο Οδυσσέας Ελύτης κέρδιζε το Νόμπελ Λογοτεχνίας, από τη Σουηδική Ακαδημία.
Η 18η Οκτωβρίου του 2011, σε μερικές ημέρες από σήμερα δηλαδή, θα αποκτήσει τη δική της θέση στο κάδρο με τις… εθνικές αναμνήσεις, καθώς τότε θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αποφασίσουν την τύχη της Ελλάδας, αναφορικά με τη χρηματοδότηση που έχει ανάγκη η χώρα, για τα χρόνια που έρχονται, λόγω της αδυναμίας εξόδου στις διεθνείς αγορές.
Σε αυτή την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, αναμένεται να δρομολογηθεί η υλοποίηση των αποφάσεων της Συμφωνίας των Βρυξελλών, της 21ης Ιουλίου, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί το rollover των ελληνικών ομολόγων (σε ποσοστό άνω του 90%), θα έχει ψηφιστεί από τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών η ενίσχυση του EFSF, και η τρόικα αναμένεται να έχει δώσει την έγκρισή της για την εκταμίευση της  6ης δόσης.
Επειδή ωστόσο η λύση που απαιτείται πλέον, είναι περισσότερο μακροπρόθεσμη και δρακόντεια, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι θα τεθεί επί τάπητος το σχέδιο του Ντομινίκ Στρος-Καν, που… ξεχάστηκε λόγω της ιστορίας με την καμαριέρα του Sofitel.
Δηλαδή, ένα μεγάλο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, σε ποσοστό...
άνω του 50%, ώστε να καταστεί το χρέος βιώσιμο, και να αποφευχθεί οριστικά και αμετάκλητα ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας, που θα αποτελούσε την απαρχή ντόμινο για την κατάρρευση ολόκληρης της ευρωζώνης.

Στις τάξεις των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώνεται η βεβαιότητα ότι το «κούρεμα» δεν θα οδηγήσει σε δραματικούς κλυδωνισμούς, από τη στιγμή που θα είναι εγγυημένη η περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας μέσω του EFSF και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ έχει εξασφαλιστεί και μια μεγάλη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο rollover των ελληνικών ομολόγων.
Στα παραπάνω δεδομένα, έρχεται να προστεθεί η αποκλειστική είδηση που μετέδωσε χθες το πρακτορείο Reuters, περί της έκδοσης ομολόγου 100ετους διάρκειας από την Ελλάδα, η μεγάλη χρονική διάρκεια του οποίου… υποψιάζει τις αγορές για το «κούρεμα» που έρχεται.
Ενώ, θα πρέπει να συνυπολογίζουμε την πρόταση του Γκόρντον Μπράουν για εγγύηση της χρηματοδότησης της Ελλάδας μέσα από το EFSF, τα ταμειακά αποθέματα του οποίου θα πρέπει να ανέλθουν στα επίπεδα τω 2-3 τρισεκατομμυρίων ευρώ, σε συνδυασμό με την έκκληση Μπαρόζο να στραφεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στις αναδυόμενες οικονομίες της Ρωσίας, της Κίνας, της Βραζιλίας και της Ινδίας, για να εξασφαλίσει την αναχρηματοδότηση (αγορά χρέους, μέσω ομολόγων) χωρών με προβληματικές οικονομίες.
Οι εξελίξεις με την οριστικοποίηση των αποφάσεων για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους βέβαια, θα πυροδοτήσουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Καθώς θα σηματοδοτήσουν ένα καινούριο ξεκίνημα για την Ελλάδα. Που θα απαιτεί «πολιτική επανεκκίνηση» μέσα από εκλογές.
Read more

Η υβριδική κυβέρνηση Παπαβενιζέλου αυτοκαταργήθηκε.

11
Αυτά γράφουν στις ηλεκτρονικές σελίδες τους οι ναυ αρχίδες της κυβερνήσεως στα ΜΜΕ. Πρόκειται για το  ΒΗΜΑ και το ΕΘΝΟΣ. Νομίζω ότι τα σχόλια περιττεύουν. Η απορία μου όμως παραμένει. Τι ακριβώς θα κάνουν οι Παπαβενιζέλιοι κυβερνήτες μας;; Μόνο θα εισπράττουν το μισθό τους;;
Τςςς
http://filotimia.blogspot.com/2011/09/blog-post_729.html
http://olympia.gr/2011/09/30/%ce%b7-%cf%85%ce%b2%cf%81%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%b6%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%b1/
Read more

Η γερμανική κατοχή, τότε και σήμερα…



 Τότε ήταν το 1941, τώρα λέγεται Χορστ Ράιχενμπαχ: ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας για τη μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας…
Η εφημερίδα που βλέπετε είναι τα σημερινά «Νέα», που μετά την κατοχή (1945) έβγαλαν το «Αθηναϊκά» από τον τίτλο τους, για να «ξεχαστεί» η «συνεργασία» του εντύπου με τους κατακτητές. Όπως όμως κι αν λέγεται ο Γερμανός «υπουργός», όπως και να λέγεται η εφημερίδα, η ιστορία σαν να επαναλαμβάνεται…

http://lefteria.blogspot.com/2011/10/blog-post_72.html
Read more

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ρωσικός Στόλος στην Αν. Μεσόγειο


Ο Ρωσικός Στόλος στην Αν. Μεσόγειο


Η Μόσχα ανακοίνωσε και επίσημα πως ισχυρή μοίρα του Ρωσικού Στόλου του Βορρά πρόκειται να περάσει τα στενά του Γιβραλτάρ, με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο. Η ναυτική δύναμη αποτελείται από 6 σκάφη, με πρώτο και κύριο το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ».

Η είδηση προκάλεσε εντύπωση, ιδιαίτερα στην Τουρκία. Το γεωπολιτικό ενδιαφέρον της Ρωσίας συμπίπτει χρονικά με την ένταση που επικρατεί στην περιοχή εξόρυξης υδρογονανθράκων, νότια-νοτιοανατολικά της Κύπρου, στη θέση «Αφροδίτη». Ήδη στην ευρύτερη αυτή γεωγραφική ζώνη επιχειρούν μονάδες του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και πολύ κοντά στην εξέδρα με το γεωτρύπανο «Όμηρος» πλέει και το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις».

Η παρουσία του Ρωσικού Στόλου προσλαμβάνει διαστάσεις από τη στιγμή που, υπεργολαβικά, η ρωσική εταιρεία πετρελαιοειδών «CAZPROM» συνεργάζεται με τον πετρελαϊκό όμιλο που έχει αναλάβει την εξόρυξη υδρογονανθράκων από την κυπριακή και ισραηλινή ΑΟΖ. Άλλωστε, η Ρωσία διαθέτει ναυτική βάση στη Συρία.




Οι σχέσεις Ισραήλ –Τουρκίας έχουν ραγδαίως επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα. Η επιδείνωση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη διαδικασία εξόρυξης υδρογονανθράκων. Η Άγκυρα εννοεί να διεκδικήσει ρόλο στην περιοχή και μερίδιο στους υδρογονάνθρακες, ασκώντας διπλωματικές πιέσεις, ακόμη και με απειλές στρατιωτικού περιεχομένου. «Αν χρειαστεί, θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ» δήλωνε προ ημερών ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στις Η.Π.Α. όπου παρευρέθη στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε..

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης
Read more

Ανάλυση των επερχόμενων γεγονότων από Δ.Καζάκη στο Κόντρα.(Βίντεο)



Ιδιωτική περιουσία τέρμα! Επόμενος στόχος το σώμα μας
Μιλώντας για τα cds (παράγωγα) και τις morgan stanley, jp morgan, city group, υποστήριξε οτι σε περίπτωση που πτωχεύσει η Ελλάδα οι παραπάνω τράπεζες θα κληθούν να πληρώσουν πάνω απο 150 δις ευρώ σε cds. Το Αμερικανικό κράτος τουλάχιστον επίσημα, προς το παρόν δεν θέλει  να πτωχεύσει η Ελλάδα. Όμως έστω και ένας οίκος να αξιολογήσει την Ελλάδα σε SD τότε τα cds πρέπει να πληρωθούν.

Δείτε την συνέντευξη ....



Η αλήθεια για τη "σωτηρία" μας ΚΑΖΑΚΗΣ

Νόμιζες πως η Αργεντινή ειναι το χειρότερο παράδειγμα;


Ιδιωτική περιουσία τερμα! Επόμενος στοχος το σωμα μας



anti-ntp.net
Read more

Μας τη φέρανε, κορόιδα!



Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Την ώρα που το Ντούο Φαλιμέντο( ο «Λεφτά Υπάρχουν» και ο «Αργεντινή Θα Γίνουμε» έπειθαν κόσμο και κοσμάκη ότι μας ξανασώσανε, την 21η Ιουλίου, ντάλα καλοκαίρι με τους αφελείς στις παραλίες, πίσω από την πλάτη μας στηνόταν η μεγαλύτερη αρπαχτή που έγινε ποτέ εις βάρος της ταλαίπωρης Ελλαδίτσας και των αφελών που την κατοικούν. 
Όμως, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, ακόμη κι αν τον χαρίζουμε ( και αυτόν! ) στη Γερμανία.
Από όσα αποκαλύπτονται αυτές τις μέρες, το μοναδικό συμπέρασμα είναι ότι μια τεράστια πολιτική και οικονομική απάτηεκτυλίσσεται σε δύο φάσεις, ως μέρη του ίδιου σχεδίου, με τον κωδικό «21η Ιουλίου»...


Τρελό πάρτι κερδοσκόπων
Η μια από τις αποφάσεις του Ιουλίου (για την άλλη θα τα πούμε προσεχώς) αφορούσε τη χρονική μετακύλιση (rollover) ομολόγων και την αντικατάσταση παλαιών, αξίας έως 135 δισ. ευρώ και λήξεως μέχρι και το τέλος του 2020. Υποτίθεται ότι αυτή η διαδικασία θα μείωνε το χρέος της Ελλάδας κατά 21% περίπου.
Ακόμη υποτίθεται ότι έτσι θα εκπληρωνόταν επιπλέον ο στόχος της Μέρκελ και του «Λεφτά Υπάρχουν» να συμμετάσχουν (δηλαδή ναχάσουν λεφτά) και οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων, ώστε να... τιμωρηθούν έστω και λίγο οι άφρονες δανειστές, να ελαφρυνθεί η ελληνική οικονομία από τα βάρη των τόκων, να ρίξει χρήμα στην ανάπτυξη, να μειώσει το ποσοστό του χρέους επί του ΑΕΠ και να ξαναβγούν και του σπανού τα γένια.
Παπάρια μάντολες, που λέει κι ο Γεωργίου. Όχι ότι δεν έχουμε καταλάβει, αλλά τώρα μαθαίνουμε και τις λεπτομέρειες. 
Με τη συνδρομή λοιπόν των New York Times (NYT, συντομογραφικώς) και ενός πολύ ενδιαφέροντος και αναλυτικού ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Landon Thomas Jr, μαθαίνουμε ότι μια σειρά επενδυτές κάνουν τρελό πάρτι με τα ελληνικά ομόλογα εν όψει του rollover.
Για την ακρίβεια ο άνθρωπος μας πληροφορεί ότι πολλοί «επενδυτές» έχουν ξεχυθεί στην ελεύθερη (δευτερογενή) αγορά και καβαντζώνουνσωρηδόν ελληνικά ομόλογα. Μάλιστα τα ομόλογα Γραικολάνδης συμπεριλαμβάνονται αυτή την εποχή, ιδιαίτερα μετά την 21η Ιουλίου, στις πιο «καυτές» αγορές. Γιατί; Απλούστατο:
● Οι μάγκες αγοράζουν κάθε ελληνικό ομόλογο περίπου στα 36 σεντς ανά ευρώ ονομαστικής αξίας. Δηλαδή στο 36%. Δηλαδή με έκπτωση64%. Λογικό, αφού, λόγω της τρομακτικής τους απαξίωσης, αυτή είναι η πραγματική αξία των ελληνικών ομολόγων στην αγορά.
● Η ελληνική κυβέρνηση επισήμως πρόκειται να ανταλλάξει αυτά τα σημερινά σκουπίδια με νέα, ισχυρά ομόλογα, που θα αποτιμώνται στα75 με 80 σεντς ανά ευρώ ονομαστικής αξίας των σημερινών.
● Δηλαδή, όποιος συμμετάσχει στο σχέδιο της «μείωσης του ελληνικού χρέους κατά 21%» βγάζει ζεστά 100% κέρδη. Αρκεί να έχει κάνει την αγορά του μετά την 21η Ιουλίου – ή, τέλος πάντων, τον τελευταίο χρόνο – και να έχει πάρει το εμπόρευμα κοψοχρονιά.
● Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ των ΝΥΤ, πολλά κερδοσκοπικά κεφάλαια (τα επιλεγόμενα και hedge funds), τα οποία έχουν ξεχυθεί στην αγορά αμέσως μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου για να μαζέψουνε τη σημερινή σαβούρα και να βγάλουν χρυσά κέρδη στα σίγουρα, έχουν καβαντζάρει μέχρι σήμερα ομόλογα ονομαστικής αξίας κάπου 40 δισ. ευρώ από τα 130 που θα φτάσει το rollover – με συμμετοχή στο 90% και βάλε, η οποία θεωρείται πλέον σίγουρη.
● Δηλαδή το ένα τρίτο του όλου «κόλπου» το κρατάνε στα χεράκια τους τα πιο αρπακτικά λαμόγια της διεθνούς κερδοσκοπίας, τα οποία, αντί να χάσουν, όπως μας παραμυθιάζουν τα παλικάρια μας, θαδιπλασιάσουν τα λεφτά τους. Τα οποία βεβαίως θα διασφαλίσουμε και θα εγγυηθούμε εμείς οι μαλάκες χάρη στους Παπανδρέου και Βενιζέλο.
Προσέξτε όμως: Αυτά είναι τα σημερινά δεδομένα. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, οπότε αναμένεται να εγκριθεί το συγκεκριμένο κόλπο από τα κοινοβούλια των 17 χωρών - μελών της ευρωζώνης, μένει ακόμηένας μήνας. Της μαϊμούς ο γάμος μέχρι τότε...
Και, βεβαίως, ένα από τα πιο λογικά ερωτήματα είναι ποιοι και πόσοι από το εσωτερικό της χώρας έχουν σπρώξει τα ευρούδια τους για να συμμετάσχουν στο μεγάλο πάρτι. Διότι τα εγχώρια λαμόγια είναι μάλλον αδύνατον να απέχουν από τη λεηλασία.
● Τι κι αν η υπερατλαντική Wall Street Journal έλεγε, πριν από ένα μήνα, ότι αυτό το κόλπο είναι κομμένο και ραμμένο εξ αρχής στα μέτρα των τραπεζών και τελικά δεν πρόκειται να ωφελήσει την Ελλάδα. Το Ντούο Φαλιμέντο επιμένει.
● Τι κι αν υποστηρίζει ακριβώς το ίδιο ο Ότμαρ Ίσινγκ, πρώην μέλος της ΕΚΤ και εν των σχεδιαστών του ευρώ (και όχι κάποιος εγχώριος σκιτζής, από αυτούς που επιλέγουν τα τηλεκανάλια), ο οποίος συμπληρώνει ότι τράπεζες και άλλοι πιστωτές δεν αναγκάστηκαν να συνεισφέρουν περισσότερα.
● Τι κι αν οι ΝΥΤ στο εν λόγω ρεπορτάζ τους επικαλούνται αναλυτές της αγοράς που υποστηρίζουν ότι «οι περισσότερες από τις τράπεζες που θα συμμετάσχουν στο rollover θα έχουν απώλειες πιο κοντά στο 10% ή και λιγότερο επί ομολόγων που είναι διαπραγματεύσιμα τώρα με discount (έκπτωση) περίπου 60%».
Τίποτε δεν πτοεί το Ντούο Φαλιμέντο. Μια συμφωνία αυτού του μεγέθους μπορεί να είναι άχρηστη για τη χώρα και επιβλαβής για τον ελληνικό λαό – ο οποίος θα κληθεί να εγγυηθεί και να πληρώσει πάλι τα κερατιάτικα και τρελά ρκέρδη των κερδοσκόπων – αλλά θα είναι επικερδέστατη για το διεθνές και το εγχώριο λαμογιστάν. Του οποίου τα συμφέροντα μάλλον έχουν τον πρώτο λόγο...

Πού 'τανε ο νους μας πού 'τανε
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ο Βαγγελάκης μας απειλεί ότι «θα γίνουμε Αργεντινή» αν δεν είμαστε καλά παιδιά;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί οι μισθοί μας πάνε – και θα πάνε – στα Τάρταρα;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί γκρεμίζεται το σύμπαν γύρω μας;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί εμείς είμαστε όλοι διεφθαρμένοι και συντεχνίες – δημόσιοι, ιδιωτικοί, έμποροι, μικρομεσαίοι, ελευθεροεπαγγελματίες, αυταπασχολούμενοι, ιδιοκτήτες και μεροκαματιάρηδες αδιακρίτως – και πρέπει να μας σκίσουνε τον πάτο;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί η φορολογία είναι οριζόντια, χωρίς διακρίσεις;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί οι απολύσεις στο Δημόσιο είναι κι αυτές οριζόντιες και γιατί – αντί της άθλιας εφεδρείας – σε λίγο θα γίνουν απευθείας και χωρίς βαζελίνη;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί φορολογούν τους ανέργους, εξαφανίζουν τις συντάξεις, αφήνουν τους φτωχούς να πεθάνουν από το κρύο, καταργούν υγεία, παιδεία και πρόνοια και αυξάνουν αλματωδώς τους άστεγους;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί σε λίγο θα πηγαίνουμε αυτόφωρο αν δεν μπορούμε να πληρώσουμε και χρωστάμε πάνω από πέντε χιλιάρικα στην εφορία;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί τράπεζες και εφορία την έχουν πέσει ήδη μανιωδώς στην κατάσχεση μισθών ανθρώπων που δεν αντέχουν πια να πληρώσουν;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί την είσπραξη των φόρων θα την αναλάβουν οσονούπω εισπρακτικές με μπράβους κεφαλοκυνηγούς που για αμοιβή 200 ευρώ το κεφάλι θα κυνηγάνε φτωχομπινέδες για να τους παραδώσουν στους σερίφηδες της τρόικας;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί τα καρακόλια της τρόικας και της κυβέρνησης μας βρίζουν, μας συκοφαντούν, μας απειλούν και μας εκφοβίζουν κάθε μέρα;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί η αστυνομία την πέφτει οκτάχρονα στο Σύνταγμα και πουλάει καουμποϊλίκια με χημικά στα δεκαεξάχρονα αντί να κυνηγάει τις συμμορίες με τα καλάσνικοφ, που μπουκάρουν στα σπίτια για 150 ευρώ και στα περίπτερα για τηλεκάρτες και τσιγάρα;
1. Διότι προέχει να παντελονιάσουν τα – εγγυημένα από κυβέρνηση και ευρωκράτες – κέρδη τους τα διεθνή και εγχώρια λαμόγια.
2. Διότι μας πιάσανε με τις πιτζάμες και τώρα θα μας πάρουν και τα σώβρακα.
3. Διότι από την αρχή του μεγάλου κόλπου, παίζοντας το παιχνίδι τους, ψάχναμε (και πολλοί ακόμη «ψάχνουν» αλληλοκατηγορούμενοι) να βρούμε ποιος φταίει και όχι τι ετοιμάζουν για όλους μας, χωρίς διακρίσεις.
4. Διότι, όπως λέει κι ένας φίλος που σέβομαι, έχουμε μείνει κολλημένοι στο τεράστιο Εγώ της μεταπολίτευσης (και όχι μόνο αυτής, θα συμπλήρωνα) και αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι μόνο έναθηριώδες Εμείς μπορεί να ορθώσει ανάστημα στη λεηλασία, την αγριότητα, την απανθρωπιά και την υποδούλωση λόγω δανεικών.
Η εμμονή στο Εγώ, σε συνθήκες προτεκτοράτου χρέους για την Ελλάδα και σκλαβοπάζαρου για τους Έλληνες, μόνο σε έναν δρόμο μπορεί να μας βγάλει: στη μαζική εξαθλίωση και στην κοινωνία του καλάσνικοφ. Ας βρούμε λοιπόν το Εμείς, μπας και καταφέρουμε να πούμε το μεγάλο Όχι: «Αρνούμαι»...
ΥΓ.: Η ιστορία της μεγάλης αρπαχτής δεν τελειώνει στο rollover. Το ακόμη πιο μεγάλο κόλπο στήνεται με την εθνική περιουσία. Προς το παρόν συστήνω να διαβάσετε προσεκτικά το έντυπο «Π» αυτής της εβδομάδας. Και έπεται φοβερή συνέχεια, διότι το colpo grosso βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Και οι σχεδιαστές του θα είναι αύριο τόσο ανελέητοι όσο ψεύτες είναι σήμερα...

http://topontiki.gr/article/22842
http://emprosdrama.blogspot.com/2011/09/blog-post_4533.html
Read more