Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Μειώνουν και πάλι μισθούς και συντάξεις!

Πάνε καλά;;;
Ο κόσμος ήδη αρχίζει να κατεβαίνει στους δρόμους, βλέποντας ότι δουλεύει για να πληρώνει χαράτσια και φόρους και η κυβέρνηση κόβει και πάλι μισθούς και συντάξεις.
Nέα μείωση μισθών 20% στο Δημόσιο τομέα εξήγγειλε την Κυριακή από την Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος μιλώντας ενώπιον μελών του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου IIF.
 Η εξειδίκευση των απωλειών για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, η οποία θα προέλθει την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου-Βαθμολογίου από 1ης Οκτωβρίου, δεν περιλαμβανόταν στις ανακοινώσεις που έκανε ο υπουργός Επικρατείας κ. Η. Μόσιαλος της προηγούμενη εβδομάδα.
Οι μειώσεις δεν μένουν μόνο εδώ: Μείωση των επικουρικών συντάξεω μεσοσταθμικά κατά 15% σε συγκεκριμένα ταμεία προανήγγειλε ο υπουργός Απασχόλησης Γ. Κουτρουμάνης, μιλώντας στον Βήμα 99,5.
«Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ρύθμιση για τα επικουρικά ταμεία, που έχουν σοβαρά ελλείμματα. Ένα από αυτά είναι το ΕΤΕΑΜ, της ΔΕΗ, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Εκεί θα υπάρξει μια μείωση της τάξης του 15%. Μια μεσοσταθμική μείωση αυτού του μεγέθους, προκειμένου να ισοσταθμιστούν τα ελλείμματα αυτών των ταμείων», δήλωσε.
http://olympia.gr