Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ!!!!ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΥ DEAL ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΕΜΙΡΗ
Πάνε και τα Μεταλλεία Χαλκιδικής. Περνάνε στα χέρια του Εμίρη του Κατάρ. χωρίς να γνωρίζει κανένας πόσο και για ποιον λόγο πουλήθηκαν. Η συμφωνία έκλεισε σήμερα το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αποφασίστηκε η είσοδος κεφαλαίων του...
Κατάρ στην εταιρεία Μεταλλεία Χαλκιδικής «Ελληνικός Χρυσός». Στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον εμίρη του Κατάρ, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η συμφωνία στέλνει μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα αποκτά αναπτυξιακές ευκαιρίες μετά τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός όσο και ο εμίρης του Κατάρ Αλ Θάνι τόνισαν ότι υπάρχουν σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες.
Η Ελλάδα είναι μία εν δυνάμει πλούσια χώρα, που μέχρι τώρα έκανε κακή διαχείριση των πόρων της και του πολύ ικανού ανθρώπινου δυναμικού της, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου. Συμπλήρωσε ότι σκοπός είναι μια νέα μεταλλευτική πολιτική σε λατομεία και ορυχεία της χώρας, με έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο θαλάσσιο χώρο, με προώθηση επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συνολική αξιοποίηση των φυσικών πόρων.
Αυτή είναι μια βιώσιμη στρατηγική, είπε ο πρωθυπουργός και σύμπληρωσε ότι δεν θα αργήσει η ώρα που οι επενδυτές και όλοι οι Έλληνες θα βιώσουν την οικονομική ανάταξη της χώρας.
Αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της Alpha Bank και της Eurobank για συγχώνευση με βασικό μέτοχο το Κατάρ και κατέληξε λέγοντας ότι η Ελλάδα αλλάζει.
Από την πλευρά του ο εμίρης του Κατάρ τόνισε η χώρα του είναι μικρή και δεν έχει πολιτική ατζέντα πίσω από τις επενδύσεις που επιλέγει, ενώ αναφέρθηκε και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε πρόσφατα· «και εμείς περάσαμε δύσκολα, αλλά καταφέραμε και ανατρέψαμε αυτές τις καταστάσεις» είπε χαρακτηριστικά.
Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του τόσο στη συνεργασία με τους Έλληνες όσο και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση ενώ δήλωσε βέβαιος ότι το Κατάρ θα καταφέρει σύντομα να αυξήσει τις εξαγωγές σε φυσικό αέριο.
http://enpatrais.blogspot.com/2011/10/blog-post_803.html