Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΕΥΧΕΣ!!!!!

Η Δ.Α.Κ.Ε. /Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Σας εύχεται
Χρόνια Πολλά από καρδιάς!
 Το 2012 μπορούμε να δώσουμε ξανά δύναμη στην ελπίδα!
«Αν υπάρχει αδικία κάπου είναι απειλή για τη δικαιοσύνη παντού».
 Ειρηνικό, Δίκαιο & Ευτυχές για όλους το Νέο Έτος.
Θα τα πούμε πάλι...χρόνου!!!!
Read more

ΕΝΤΟΛΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ: ΕΞΟΝΤΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ!!!

ΜΟΥΦΑ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΦΡΑΙΜ. 
ΣΤΟΧΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. 
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΒΗΝΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΠΑΝΟΔΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!!! 
ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ: BΑΘΥ ΠΑΣΟΚ-ΔΙΑΠΛΟΚΗ-  ΣΑ#####-ΜΗ####-ΚΑ######Σ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ 2012 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΣΗ.....

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟΣ. ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΠΑΤΡΙΔΑ
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ;; ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΠΙΣΩ...........ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΓΕΝΝΑΙΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. 
ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ  ΕΚΛΟΓΕΣ!!!! 
ΑΥΤΗ Η ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ  ΕΦΑΓΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟ.......ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ.. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ....ΓΙΑΤΙ;;;  
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝΕΤΑ.......
Read more

ΕΝΑΕ, CDS, ΕΛΣΤΑΤ "παραίτησαν" τους οικονομικούς εισαγγελείς...


Kρίσιμες υποθέσεις που άγγιζαν υψηλά ιστάμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους της κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά και την νυν κυβέρνησης Παπαδήμου χειρίζονταν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση. 
Όπως για παράδειγμα οι καταγγελίες για συμμετοχή συγγενών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε εταιρεία που εμπλέκεται με τα CDS τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων, την άλλη υπόθεση της πώλησης των ΕΝΑΕ στην οποία επίσης εμπλέκονται συγγενικά στελέχη του Γ.Παπανδρέου, τις καταγγελίες για παραποίηση του ελλείμματος σπό την ΕΛΣΤΑΤ το 2009 προκειμένου να έρθει το ΔΝΤ και η τρόϊκα κλπ.
Συγκεκριμένα ερευνούσαν υποθέσεις όπως το ζήτημα της απόδοσης φορολογικής ενημερότητας στα ΕΝΑΕ για να καταστεί δυνατή η αγορά τους από τον Ισκαντέρ Σάφα το 2010, ενώ χρωστούσαν οι Γερμανοί συνεταίροι του 18 εκατ. ευρώ, οι καταγγελίες του πρώην υφυπουργού οικονομικών Δημήτρη Κουσελά για την ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων την οποία δεν αξιοποίησε ο κ. Βενιζέλος (τελικά ο κ. Κουσελάς έκανε πίσω), οι καταγγελίες Σπινέλη για ύπαρξη παραμηχανισμού εντός του υπουργείου που αδρανοποιεί την διαδικασία είσπραξης προστίμων, που επιβλήθηκαν, μέσω του προγράμματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, αλλά και οι καταγγελίες για τις παράνομες «εκπτώσεις» (4-4-2) που εφαρμόζουν εφοριακοί για τις πληρωμές οφειλών στο Δημόσιο.

Τέλος, φήμες στο δικαστικό χώρο έκαναν λόγο για δύο – τρία πολύ μεγάλα ονόματα μεγαλο-οφειλετών τα οποία έπρεπε να φορέσουν χειροπέδες, αλλά λόγω πρόσβασης στο "βαθύ κράτος" του ΠΑΣΟΚ διαφεύγουν την έκδοση εντάλματος σύλληψης.
Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης δείχνουν τον Ευ. Βενιζέλο ως υπεύθυνο για την παραίτησή τους οι οποίοι με το έργο τους είχαν προκαλέσει πολλά και μεγάλα συμφέροντα. Σύμφωνα με την επιστολή παραίτησής τους, επικαλούνται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα τους οδηγούσε προς την έξοδο από το δικαστικό σώμα την οποία προωθούσε ο Ε.Βενιζέλος για να κλείσει το θέμα της φορολογικής ενημερότητας των ΕΝΑΕ.
Η ουσία είναι ότι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς έμαθαν ότι θα τους «σουτάρουν» και αποφάσισαν την ηρωική έξοδο καταγγέλλοντας αφενός την πρωτοβουλία για τη νομοθετική ρύθμιση και αφετέρου ότι δεν τους βοήθησε κανείς και δεν τους παρασχέθηκε η υλικοτεχνική υποδομή που χρειάζονταν.
Η ουσία είναι ότι, ασχέτως με την κατάληξη που είχαν οι υποθέσεις των μεγαλο-οφειλετών, όλος ο κόσμος επικροτούσε τη δουλειά που είχαν κάνει Μουζακίτης και Πεπόνης.
Οπωσδήποτε ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, όπως θα πρέπει να δοθούν στην δημοσιότητα και οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολούντο οι δύο εισαγγελείς που εξωθήθηκαν σε παραίτηση.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ 2012

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ
Σε λίγες ώρες, το 2011 μας τελειώνει, το 2012 έρχεται. Ο χρόνος που φεύγει  μας αφήνει για άλλη μια φορά την πικρή γεύση, ότι οι θυσίες μας δεν έπιασαν τόπο, αλλά παράλληλα βάζει και τα θεμέλια της οριστικής εξαθλίωσης της χώρας,  αν συνεχισθεί να κυβερνούν οι ήδη αποτυχημένοι κυβερνητικοί συνασπισμοί,  συνεχίζοντας  αυτήν την αποτυχημένη πολιτική κατά γενική ομολογία.
Το 2012 έρχεται και παραλαμβάνει από το 2012 όλα τα εργαλεία που θα οδηγήσουν όχι μόνο στην εξαθλίωση μας αλλά και το ξεπούλημα της χώρας.
Ο νέο χρόνο έχει σαν προίκα έχει μια σειρά από μέτρα που θα κάνουν κόλαση την ζωή μας.  
Η  αβάσταχτη και άδικη φορολογία, θα πλήξει για ακόμη φόρα τα κουτσουρεμένα ήδη εισοδήματα της μεσαίας τάξης αλλά και των πιο κάτω. Οι φτωχοί θα γίνουν ακόμη  φτωχότεροι και ήδη εξαθλιωμένοι θα οδηγηθούν,  που;
Το αφορολόγητο των 5000,  θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις εισοδημάτων,  τα οποία πλέον αν δεν έχουν περάσει την κόκκινη γραμμή, τώρα θα την περάσουν με δυσάρεστες συνέπειες στη καθημερινότητα  του εργαζόμενου.
Η αλήτεια που λέγεται εφεδρεία, θα εντατικοποιηθεί,  διότι η πρώτη φάση απέτυχε,  θα έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο την αύξηση της ανεργίας αλλά θα βάλει στο περιθώριο ανθρώπους που ακόμη έχουν πολλά να προσφέρουν αλλά έκαναν το λάθος ή να ζήσουν ακόμη ή να εργαζότανε 33 χρόνια συνεχόμενα.
Η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου θα μετατρέψουν τους μισθού στο δημόσιο σε φιλοδώρημα. Και όσο αν αρκετοί ευχαριστιούνται γι αυτό, έχουμε και αυτό το κουσούρι σαν λαός,  οι επιπτώσεις θα είναι πολύπλευρες.
Η σταδιακή μείωση των επικουρικών συντάξεων μέχρι να καταργηθούν οριστικά, με το αιτιολογικό ότι δεν έχουν λεφτά, προχωρά σχεδιασμένα. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με χρήματα των εργαζομένων και όχι των πολιτικών που τα κακοδιαχιερίστηκαν. Τι θα γίνει τελικά θα κάνουμε κατι γι αυτό ή θα το καταπιούμε όπως τόσα άλλα;
Τα χαράτσια θα συνεχισθούν αλλά και θα αυξηθούν με κάποιο Βενιζελικό κόλπο.
Η αύξηση αντικειμενικών αξιών αλλά και των τεκμηρίων θα  οδηγήσει σε νέους φόρους.
Η νοσοκομειακή περίθαλψη που ήξερες από 1.1. 2012 ξέχασε την. Θα παρακαλάς να μην αρρωστήσεις.
Αυτά και άλλα που προφανώς γνωρίζεται θα μας κάνουν την ζωή μας κόλαση.
Τι να περιμένουμε από το 2012. Προφανώς τίποτα παρά μιζέρια και τίποτε άλλο.
Αλλά το 2012 θα φέρει και ένα γεγονός που όσο να προσπαθούν  όλοι οι πολιτικοί να το τρενάρουν δεν θα το γλυτώσουν. Τις εκλογές.
Να, ι αυτές δεν θέλουν. Και δεν τις θέλουν γιατί πρέπει να πετύχει το αίσχος που λέγεται συγκυβερνήση αλλά και διότι γνωρίζουν,  ότι το 70-80%,  θα πάνε   όχι μόνο  σπίτια τους αλλά θα και ότι θα λογοδοτήσουν στον λάο για τα εγκλημάτα που του έχουν κάνει. Το τελευταίο τρέμουν πιο πολύ από όλα.
Το 2011 φεύγει χωρίς να προλάβει να τα ισοπεδώση  όλα   παραδίδει το όπλο του γεμισμένο στο 2012 να πυροβολήσει. 
Αλλά κάτι τελευταίο. Το 2012 έρχεται με ευρώ αλλά δεν ξέρει με τι νόμισμα θα φύγει!
Υ.Γ. Επιτέλους θα αντιδράσουμε; 
Read more

Ένα (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσαν δύο εκπαιδευτικοί στη ΔΟΥ Αγρινίου


Ένα (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσαν δύο εκπαιδευτικοί στη ΔΟΥ Αγρινίου Ένα (1) ευρώ κατέθεσαν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 δυο εκπαιδευτικοί στη ΔΟΥ Αγρινίου.
Τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι φόρος αλλά ανταποδοτική χρήση υπηρεσιών κάτι που ρυθμίζεται κάθε φορά από την εξουσία ανάλογα με τις υπηρεσίες που μας παρέχουν.
Δεν προβλέπονται πρόστιμα για την περίπτωση διότι δεν αρνούμαστε τη χρήση έστω των κακών δρόμων, διαφωνούμε όμως στο ύψος της αξίας των προσφερόμενων υπηρεσιών του κράτους και την οριζόντια εφαρμογή του. Ούτε μπορεί να μας βάλει πρόστιμο η Δ.Ο.Υ. ότι δεν καταβάλαμε εμπρόθεσμα τα τέλη! Ας προχωρήσει σε νέα πράξη αλλά πρέπει να απαντήσει στους νόμιμους λόγους που προβάλουμε στο γραμμάτιο πληρωμής που καταθέτουμε.
Άλλωστε μην γελιόμαστε η άρνηση-διαμαρτυρία αυτή είναι και ένας τρόπος ανυπακοής., δήλωσαν στο newspressagrinio οι δύο εκπαιδευτικοί που χθες Τετάρτη 28-12-2011 κατέθεσαν στο παρακαταθηκών και δανείων του Αγρινίου το ποσό του ενός (1) ευρώ.

Ο εκπαιδευτικός Κώστας Κορδάτος και Γεν. Γραμματέας της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας έδωσε συνέντευξη στον ΑΧΕΛΩΟ TV και θα μεταδοθεί σήμερα Πέμπτη, όπως διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνου της τοπικής τηλεόρασης, στα δελτία ειδήσεων του καναλιού, όπου μεταξύ άλλων είπε: «ότι η κίνηση αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα και είναι μια πρώιμη ανυπακοή σε έναν εισπρακτικό μηχανισμό που η πλειοψηφία των πολιτών τον έχει αποδεχτεί διότι οι θεσμικές άμυνές της είναι ανύπαρκτες και της έχει επιβληθεί η προσωπική ευθύνη έναντι της κρατικής κυριαρχίας των αστικών δομών.
Δεν είναι μια ακτιβίστικη δράση αλλά μια σοβαρή πολιτική πράξη με κοινωνικό και νομικό υπόβαθρο. Κάτι που στην Κέρκυρα γίνεται με συλλογικό τρόπου και πρωτοβουλία του τ. βουλευτή Γιώργο Καλούδη και νυν περιφερειακού συμβούλου Ιονίων νήσων.
Το σοβαρό των επιχειρημάτων μας φαίνεται από το γεγονός ότι το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων με αφορμή την παρέμβαση της Κέρκυρας έχει υποβάλει ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για γνωμάτευση περί των αιτιάσεων και στο τι ισχύει τελικά. Άρα η ρωγμή και στην είσπραξη του υπέρογκου χαρατσιού των τελών κυκλοφορίας είναι γεγονός και ένα νέο κοινωνικό μέτωπο κατά των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων ξεκινάει»…
Δείτε την αιτιολογική αίτηση – δήλωση που κατατέθηκε για τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2012………
ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ

Κορδάτου Κων/νου του Διονυσίου
ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ
Κορδάτου Κων/νου του Διονυσίου
Κατοίκου Αγρινίου
Κάτοχος του υπ’ αριθμόν κυκλοφορίας
ΥΗΡ 2869 οχήματος, 1761 Κ.Ε.Κ.
Αρ. ειδοποιητηρίου προμήθειας σήματος: 66906482 1075017 030000
Αγρίνιο 28 Δεκεμβρίου 2011
ΠΡΟΣ
Τον κ. Προϊστάμενο του ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ενταύθα
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: – Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ
- Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: «Κατάθεση ποσού ενός (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας 2012»
Κύριε προϊστάμενε
Παρακαλώ να μου εκδώσετε γραμμάτιο πληρωμής τελών κυκλοφορίας έτους 2012 για το αυτοκίνητό μου ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΥΗΡ2869 με το ποσόν του ενός (1) ευρώ υπέρ δημοσίου στο οποίο να αναγράφεται η παρακάτω αιτιολογία:
1) Διότι, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικό και έπρεπε άμεσα να επανεπενδύεται στον τόπο είσπραξης, στη προκειμένη περίπτωση στην Αιτωλοακαρνανία, για συντήρηση του οδικού δικτύου και κατασκευή νέων δρόμων, από τα ποσά που εισέπραξε πέρυσι το κράτος, που εσείς εκπροσωπείτε, από τα τέλη κυκλοφορίας μόνον ένα πολύ μικρό μέρος επέστρεψε στο νομό Αιτωλ/νίας και στην περιοχή που ζω, εργάζομαι και δραστηριοποιούμε. Αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι άθλιοι, επικίνδυνοι, γεμάτοι λακκούβες παντού, βασανιστήριο καθημερινό για τους πληρωτές Αιτωλοακαρνάνες του τέλους ιδιοκτήτες των Ι.Χ.

Η  υστέρηση και υπανάπτυξη του νομού οφείλεται κύρια και από το άθλιο και ελλιπές οδικό δίκτυο σε αντιδιαστολή με τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας που επέβαλαν οι κυβερνώντες.
Αντί να καταβάλω τέλη κυκλοφορίας σε ένα οδικό δίκτυο που δεν χρησιμοποιώ ως πολίτης πρέπει να εισπράξω αποζημίωση από το κράτος (εσάς) και την αυτοδιοίκηση που δεν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητό μου στις περισσότερες περιοχές και όχι να πληρώνω και από πάνω αυτά τα δυσβάστακτα χαράτσια.
2) Διότι, δεν υπάρχει λογοδοσία από τους υπουργούς και τους βουλευτές που πήγαν τα χρήματά μας, και γιατί σημαντικό μέρος τους, δεν επανεπενδύθηκε στη συντήρηση του οδικού  δικτύου της Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
3) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα ζητούνται προκαταβολικά τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
4) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα προβλέπεται διπλασιασμός των τελών σε όποιον τα καταβάλει μετά την 1η του έτους.
5) Διότι, το κράτος δεν εφάρμοσε τον ανταποδοτικό τους χαρακτήρα, ως όφειλε!
6) Διότι, ενώ ο μισθός, και το οικογενειακό μου εισόδημα μειώθηκαν, κατά 40 %-50% παρά του ότι είμαι πολύτεκνος (4 παιδιά) με δύο θυγατέρες που σπουδάζουν εκτός της μονίμου κατοικίας, ταυτόχρονα αυξήσατε τα τέλη κυκλοφορίας κατά ληστρικό τρόπο και χωρίς αιτιολογία και μάλιστα σε ένα παλαιό αυτοκίνητο που κατάφερα να προμηθευτώ με δόσεις. Τα τέλη που ζητούνται να πληρώσω  για το όχημα αυτό πλησιάζουν περίπου στην τιμή αγοράς του μεταχειρισμένου οχήματος μου!
7) Διότι, αδυνατώ να τα πληρώσω, αφού μείωσα και τις μετακινήσεις μου με το αυτοκίνητο το δε Δημόσιο – Κράτος (Εσείς) εισπράττει ως φόρο το 60 % του ποσού (1,78 €) που πληρώνω για κάθε ένα λίτρο βενζίνης, χωρίς να μας λέτε που πάνε οι φόροι μας και αφήνατε τους δρόμους άθλιους και ένα καθημερινό βασανιστήριο περιμένει όλους τους πολίτες προκειμένω να μεταβούν με το αυτοκίνητό τους, όπως εγώ σε επαρχιακό σχολείο που εργάζομαι με ζημίες και με διάφορες φθορές  στο όχημά μου χωρίς κανείς να με αποζημιώνει ούτε σε είδος αλλά ούτε και σε υπηρεσίες για τις ζημιές αυτές.
Συνημμένο 1.
Ειδοποιητήριο – απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας 2012
Με τιμή
Κώστας Διον. Κορδάτος
Εκπαιδευτικός

ΠΗΓΗ: newspressagrinio.blogspot.com
http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/ena-1-evro-gia-ta-teli-kikloforias-katethesan-dio-ekpedeftiki-sti-dou-agriniou.html
Read more

ΒΙΝΤΕΟ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιατί οι διεθνείς οίκοι δεν ασχολούνται με την Ελλάδα; Η μεγάλη απάτη…

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ.
Δεν σας κάνει εντύπωση γιατί οι διεθνείς “οίκοι” αξιολόγησης έχουν σταματήσει να ασχολούνται με την Ελλάδα; Λέτε να μας ξέχασαν;
Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε την απάντηση – αποκάλυψη. Γιατί έχουν λυσσάξει να υπογραφεί η νέα Δανειακή; Η απάντηση – κυνική ομολογία. Γι’ αυτό οι ελάχιστοι που αντιτίθενται στην υπογραφή της νέας δανειακής (Πάνος Καμμένος) βρίσκονται αντιμέτωποι με όλο το καθεστώς της διαπλοκής.

Read more

Αυξάνονται από 6 μήνες έως και 3 χρόνια τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από 1ης Ιανουαρίου 2012

αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ
 
 


http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=53917
Read more

2012: Θα δουλεύεις μόνο για να πληρώνεις φόρους!!!

Αφόρητη θα κάνουν τη ζωή 5,5 εκατ. συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και ιδιοκτητών ακινήτων οι έκτακτες εισφορές και οι φόροι που θα επιβληθούν το 2012.

Όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός, τα έσοδα από τους φόρους στα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, την περιουσία και την κατανάλωση πετρελαίου θα αυξηθούν το επόμενο έτος κατά....
ποσοστό 74,5% ή κατά 7,34 δισ. ευρώ!

Τα μέτρα που θα επιβληθούν στους φορολογούμενους είναι τα παρακάτω:

- Μείωση του βασικού αφορολογήτου ορίου εισοδήματος κατά 58,3% ή κατά 7.000 ευρώ. από τα 12.000 στα 5.000 ευρώ.

- Μείωση του αφορολογήτου για τους φορολογούμενους ηλικίας μέχρι 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν φέτος ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ, από τα 12.000 στα 9.000 ευρώ.

- Μείωση του αριθμού των φορολογικών κλιμακίων και αυξήσεις στους συντελεστές φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

- Μείωση των πρόσθετων αφορολογήτων ορίων που ισχύουν για τους φορολογούμενους με 3 ή περισσότερα προστατευόμενα παιδιά. Τα όρια αυτά μειώνονται από τα 11.500 στα 7.000 ευρώ για τα 3 τέκνα και από τα 13.500 στα 10.000 ευρώ για τα 4 τέκνα.

- Αυξήσεις κατά 10% έως 71% στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, Ι.Χ. αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες.

- Αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος από τους μισθούς και τις συντάξεις.

- Παρακράτηση της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», που επιβάλλεται με συντελεστές 1%-4% σε ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, από τις αποδοχές των μισθωτών και των συνταξιούχων, μαζί με τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών (ΦΜΥ).

- Αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων. Η προκαταβολή φόρου υπολογίζεται με συντελεστή 55% επί του κύριου φόρου εισοδήματος που προκύπτει με βάση τη φορολογική κλίμακα.

- Μείωση του ατομικού αφορολογήτου ορίου του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από τα 400.000 στα 200.000 ευρώ και επιβολή συντελεστή ΦΑΠ 0,2% στο τμήμα της αξίας της ακίνητης περιουσίας από τα 200.000 μέχρι τα 400.000 ευρώ. Οι μεταβολές αυτές θα ισχύσουν για τον ΦΑΠ του έτους 2011 που θα εισπραχθεί εντός του 2012.

- Αύξηση του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.

- Επιβολή 6 φόρων στην κατοχή της ακίνητης περιουσίας.

- Είσπραξη δόσεων από το άθροισμα τριών φόρων: α) της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» 1%-4% για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ του έτους 2010, β) του τέλους επιτηδεύματος για τη χρήση του έτους 2010 και γ) της έκτακτης εισφοράς επί των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης του έτους 2010 για μεγάλου κυβισμού Ι.Χ., μεγάλα σκάφη και πισίνες.

- Επιβολή «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» 1%-4% στα εισοδήματα του έτους 2011 που υπερέβησαν τα 12.000 ευρώ. Εντός του 2012, μαζί με τον φόρο για τα εισοδήματα του 2011 θα επιβληθεί και ειδική εισφορά σε όσα εισοδήματα ξεπέρασαν κατά τη διάρκεια του 2011 τα 12.000 ευρώ.

- Αύξηση του τέλους επιτηδεύματος που πρέπει να πληρώσουν για τη χρήση του 2011 οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

- Αύξηση της έκτακτης εισφοράς επί των αντικειμενικών δαπανών (τεκμηρίων) διαβίωσης για Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, σκάφη αναψυχής άνω των 7 μέτρων και πισίνες.

- Επιβολή ειδικού φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων. Από την 1-1-2012 θα επιβάλλεται φόρος 20% στην αξία των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

- Αύξηση του ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις νέων οικοδομών. Ο ΦΠΑ 23% που επιβαρύνει τις αγοραπωλησίες νεόδμητων οικοδομών πλην πρώτης κατοικίας θα αυξηθεί σημαντικά λόγω της μεγάλης ανόδου των φορολογητέων αξιών των ακινήτων, που θα προκαλέσει είτε η αύξηση των αντικειμενικών τιμών είτε η εφαρμογή ενός νέου συστήματος υπολογισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων, που θα προβλέπει την αντικατάσταση των αντικειμενικών τιμών με ενδεικτικές αγοραίες τιμές προερχόμενες από τη βάση δεδομένων της Τράπεζας Ελλάδος.

- Αυξήσεις στους φόρους για μεταβιβάσεις παλαιών οικοδομών, οικοπέδων και αγροκτημάτων.

- Αυξήσεις στους φόρους για δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές ακινήτων.


Από:  pyrgos-news
Read more

Πάνος Καμμένος: Από το 1994 είχαμε καταγγείλει δράση Τούρκων πρακτόρων στην Ελλάδα

Συγκλονιστική αποκάλυψη-καταγγελία ΣΟΚ του Πάνου Καμμένου σήμερα, στο ΜΕΓΚΑ.
Ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε ότι από το 1994 είχαν καταγγείλει την δράση Τουρκοκυπρίων πρακτόρων, που έβαζαν φωτιές σε Ελληνικά νησιά για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας..
Η πληροφορία βασιζόταν σε αναφορά του Υποναυάρχου (ε.α) Ντάνη Θεοφανίδη, που ήταν τότε Ακόλουθος Άμυνας στο Λονδίνο.
Δείτε τις δηλώσεις στο βίντεο...

Έκαναν 45 ημέρες να ελέγξουν την αναφορά του Ναυάρχου Θεοφανίδη..
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!!

Read more

ΟΙ «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ» ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ

Τίποτα, τίποτα δεν τους σταματά…
​Από τους “Εξοργισμένους με άποψη”
Με αφετηρία τις δύο, εντελώς πρόσφατες, κορυφαίες υποθέσεις τηςΔικαιοσύνης, εκείνη της προφυλάκισηςτου Ηγούμενου Εφραίμ και εκείνη της παραίτησης των δύο Εισαγγελέων του Οικονομικού Εγκλήματος Πεπόνη και Μουζακίτη, αναδεικνύεται ξανά ο πραγματικός σκοτεινός ρόλος των «νταβατζήδων» οι οποίοι με τα κανάλια τους και τις εφημερίδες τους επιχειρούν, ακόμη και τώρα που καταρρέουν, να ποδηγετήσουν τις πολιτικές εξελίξεις στον τόπο. Ναι, είναι εκείνοι που απλές υποθέσεις διαφθοράς τις βάφτισαν και τις γιγάντωσαν ασύστολα και αδίστακτα ως δήθεν «τεράστια πολιτικά σκάνδαλα» για να ρίξουν την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, που τόσο «ενοχλούσε» εντός και εκτός Ελλάδας. Ναι, είναι εκείνοι που και τώρα κρίνουν τη Δικαιοσύνη a la carte, ανάλογα δηλαδή με το πώς τους βολεύει: Είτε για να συγκαλύψουν, έντρομοι, την πολιτικώς «δύσοσμη» δράση τους στο παρελθόν, με δεδομένο το γεγονός ότι όλα σιγά-σιγά βγαίνουν στο φως και ο Κώστας Καραμανλής δικαιώνεται. Είτε για να σιγοντάρουν τους «εκλεκτούς» τουςδιαχρονικά, στις κυβερνήσεις Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου και τώρα στην κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου. Την κυβέρνηση με τους 49 νοματαίους, οι περισσότεροι από τους οποίους, ακόμη κάτοχοι κορυφαίων υπουργείων, είναι αποκλειστικώς υπεύθυνοι για την καταστροφή του τόπου, ενώ έχουν το απύθμενο πολιτικό θράσος να φιγουράρουν και για Αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ!! Ποιου ΠΑΣΟΚ; Ας είναι. Και ας δούμε τα «έργα και τις ημέρες» των «νταβατζήδων» στις δύο υποθέσεις που προαναφέραμε:
-
Υπόθεση Εφραίμ: Εξακολουθεί να καλύπτει καθημερινά τα δελτία των 8 και τα πρωτοσέλιδα των «νταβατζήδων», σε μια απροκάλυπτη προσπάθεια να ξαναπλάσουν το μύθο του, δήθεν, «τεράστιου πολιτικού σκανδάλου». Ταυτοχρόνως «κραδαίνουν τη ρομφαία» της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης έναντι όλων εκείνων που τολμούν να«αμφισβητήσουν», έστω εμμέσως, την απόφαση περί προφυλάκισης του Εφραίμ, που νομικά «μπάζει» και το ομολογούν και οι πλέον έγκριτοι νομικοί, αφού ο μεν Εφραίμ είναι πίσω από τα κάγκελα χριστουγεννιάτικα ενώ κυκλοφορούν «ελεύθεροι και ωραίοι» οι μιζαδόροι της Siemens, π.χ. Μαντέλης και Τσουκάτος. Τι να κάνουμε, αυτοί είναι ΠΑΣΟΚ, δεν είναι παίξε γέλασε! Τους θυμίζουμε λοιπόν, και στους ίδιους και στα δημοσιογραφικά «τσιράκια» και «γιουσουφάκια»:•
Τις ευθύνες πολιτικών προσώπων της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή τιςερεύνησε και τις απέκλεισε η ίδια ηπλειοψηφία ΠΑΣΟΚ επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. Αν υπήρχαν τέτοιες ευθύνες θα τις άφηνε το ΠΑΣΟΚ να πέσουν κάτω, όταν επιχειρούσε να οδηγήσει τον Κ. Καραμανλή ως και στο Ειδικό Δικαστήριο για την οικονομία; Τέρμα λοιπόν το παραμύθι.•
Για ποια οικονομική βλάβη μιλάνε«μετά βεβαιότητας» ως προς τις ανταλλαγές για το Βατοπέδι; Δεν είναι η Προανακριτική του ΠΑΣΟΚ η οποία, μετά το πέρας των εργασιών της, ζήτησε πραγματογνωμοσύνη για να αποδειχθεί αν –τονίζουμε το αν- υπήρξε ζημία; Και γιατί ένα χρόνο και βάλε δεν ολοκληρώθηκεη πραγματογνωμοσύνη, με Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πάντα; Μήπως γιατί, όπως γράψαμε, η σύγκριση μεταξύ αντικειμενικής αξίας του Ολυμπιακού Ακινήτου, που είναι η καρδιά των ανταλλαγών, με το κόστος ανέγερσής του θα δείξει ότι το πραγματικό σκάνδαλο βρίσκεται όχι στην ανταλλαγή και στο Βατοπέδι αλλά στο κόστος κατασκευής του από τον εργολάβο; Και ποιος είναι Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ;•
Πως γίνεται και όταν προφυλακίζεται ο Εφραίμ,υφυπουργός Δικαιοσύνης είναι ο κ.Γ. Πεταλωτής, εκ των«πρωταγωνιστών» την εποχή εκείνη στη δημιουργία τηςσκευωρίας ότι το Βατοπέδι είναι «μέγα πολιτικό σκάνδαλο»; Και κάτι άλλο: Θυμάται κανείς πότεάλλοτε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης υπήρξε υφυπουργός; Και τι χρειάζεται ο υφυπουργός; Γιατί τον «πάρκαρε» εκεί ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν είχε καταρρεύσει ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και είχε καταντήσει το καθημερινό ανέκδοτο των δημοσιογράφων;•
Γιατί τώρα κόπτονται οι «νταβατζήδες» να υπερασπισθούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, θεωρώντας ανεπίτρεπτη κάθε κριτική κατά του βουλεύματος προφυλάκισης του Εφραίμ, δεδομένου ότι οι ίδιοι και τα δημοσιογραφικά «τσιράκια» και «γιουσουφάκια» τους «κατακεραύνωναν» τον Ανακριτή Ζαγοριανό, όταν αποφάσισε την προφυλάκιση των συγγενών του φυγόδικου και μέχρι τα «μπούνια» χωμένου στο σκάνδαλο τηςSiemens Καραβέλα; Έτσι τους βόλευε τότε, έτσι τους βολεύει τώρα; Παιδιά σας πήρανε χαμπάρι. Δεν βλέπετε τις κυκλοφορίες των εφημερίδων σας και την κατακραυγή κατά των δημοσιογραφούντων υπαλλήλων σας, στους οποίους πέφτουν γιαούρτια περισσότερο και από τους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ;-
Υπόθεση Πεπόνη-Μουζακίτη: Μόλις υπέβαλαν την παραίτησή τους,καταγγέλλοντας ευθέως τις αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες για παρεμβάσεις στο έργο τους, οι δύο έντιμοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ω του θαύματος συνέβη από τους «νταβατζήδες» τούτο: Άλλοι «νταβατζήδες» έθαψαν το θέμα, συνεχίζοντας το χαβά τους για την προφυλάκιση Εφραίμ. Και άλλοι άρχισαν τα «ερωτήματα» και τις«αμφιβολίες» προς τους Εισαγγελείς: «Πρέπει να πουν τι σημαίνει παρέμβαση, και με συγκεκριμένες καταγγελίες». Ταυτοχρόνως προέβαλαν την «άμεση αντίδραση»των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου –συγνώμη Λ. Παπαδήμου- που, περίπου, «επιπλήττουν» τους ηρωικούς Εισαγγελείς!! Τι θράσος, τι υποκρισία.​ Για να δούμε όμως τι συμβαίνει με τα «πουλάκια» μας πολιτικούς της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου –συγνώμη Λ. Παπαδήμου- στην πράξη:•
Ναι ή όχι οι Εισαγγελείς που μιλάνε για ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στο έργο τους χειρίζονται, μεταξύ άλλων, τις υποθέσεις των CDS και το ενδεχόμενο συμμετοχής των αδελφών του Γ. Παπανδρέου σ’ αυτές, της Proton Bank και των άφαντων εκατομμυρίων του αξιότιμου κ. Λαυρεντιάδη –α ρε και ν’ ανοίξει το στόμα του!- καθώς και την κορυφαία υπόθεση τεχνητού φουσκώματος του ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ και τον επίσης αξιότιμο κ. Γεωργίου; Χρειάζονται λοιπόν περισσότερες εξηγήσεις ρε παιδιά από τους ηρωικούς Εισαγγελείς για το τι σημαίνει «παρέμβαση» στο έργο τους;•
Γιατί κ.κ. «νταβατζήδες», και σεις και τα δημοσιογραφικά «τσιράκια» και «γιουσουφάκια» σας, καλείτε,σιγοντάροντας τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, να δώσουν περαιτέρω«εξηγήσεις» οι παραιτηθέντες Εισαγγελείς; Το ίδιο κάνατε όταν, το 2008, δύο άλλοι δικαστικοί λειτουργοί, οι κ.κ. Κολιούσης και Σωτηροπούλου, υπέβαλαν παραίτηση για την υπόθεση Βατοπεδίου; Τότε δεν ήταν που «φρίξατε» διότι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης οδηγήθηκαν σε παραίτηση, τότε επίσης δεν καταγγέλατε, χωρίς καμία αμφισβήτηση, τις παρεμβάσεις που οι δικαστές ανέδειξαν, τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία οι παρεμβάσεις αυτές, κατά τους ισχυρισμούς των ιδίων των δικαστικών λειτουργών, δεν προέρχονταν καν από πολιτικά πρόσωπα και ιδίως από υπουργούς; Τότε δηλαδή πήρατε τοις μετρητοίς τις καταγγελίες και «ανεβήκατε στα κεραμίδια». Τώρα, «στάση αναμονής» και «επιφυλάξεις»!! Είπαμε: Σας πήρανε χαμπάρι!!! Νομίζετε ότι μπορείτε να κοροϊδεύετε τον κόσμο, επιχειρώντας να χρησιμοποιήσετε και τη Δικαιοσύνη κατά βούληση; «Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια»! Ή «έχει ο καιρός γυρίσματα»! Και «ο κόσμος τόχει τούμπανο και σεις κρυφό καμάρι»!•
Και μια ακόμη υπόμνηση: Κύριοι «νταβατζήδες», με τα δημοσιογραφικά «τσιράκια» και «γιουσουφάκια» σας, υπονοείτε πως οι ηρωικοί Εισαγγελείς «υπερβάλλουν» διότι, δήθεν, «τι πάει να κάνει η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου –συγνώμη Λ. Παπαδήμου- απλώς να «αναβαθμίσει» το θεσμό της καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος με επικεφαλής ανώτερους εισαγγελικούς λειτουργούς. Γιατί λοιπόν διαμαρτύρονται οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης;» Τι μας λέτε κ.κ. «νταβατζήδες»; Έτσι νομίζετε ότι θα περάσετε στο –κατά τη γνώμη σας- «πόπολο» τον «αποκεφαλισμό» των ηρωικών Εισαγγελέων; Δεν θυμάστε π.χ. τι λέγατε επί Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή όταν, υιοθετώντας κατά γράμμα τις καταγγελίες του κ. Γ. Ζορμπά, τότε επικεφαλής της Επιτροπής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κραυγάζατε ότι η νομοθετική ρύθμιση για ορισμό επικεφαλής εν ενεργεία εισαγγελικού λειτουργού είχε ως στόχο να «φρενάρει» τον κ. Ζορμπά από το έργο του; Δεν ισχύουν τα ίδια τώρα, αν τότε ήταν έτσι; Ή μήπως τότε, στην προσπάθειά σας να ξεθεμελιώστε τη Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, είχατε μετατραπεί σε «πολλαπλασιαστή και ανεμιστήρα λασπολογίας», την οποία παρήγαγε η αδιαλείπτως και ασυστόλως λειτουργούσα μηχανή Καρχιμάκη –και όχι μόνο φυσικά- από τα άδυτα της Τρικούπη και της Ιπποκράτους;
Το καλό με τα καμώματά σας κ.κ. «νταβατζήδες» -με τα δημοσιογραφικά «τσιράκια» και «γιουσουφάκια» σας- είναι ότι δεν μπορείτε πια, μέσα στην πτώση σας, να καταλάβετε ότι η πάλαι ποτέ «παντοδυναμία» σας τελείωσε. Πάειη «δόξα» της εποχής του «βασικού μετόχου» και των εργολαβικών κατασκευών «σκανδάλων» -με πολλούς άλλους και ποικίλους συμμάχους- σε βάρος της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή. Πάει η ψευδαίσθηση ότι μπορείτε να ανεβάζετε και να κατεβάζετε κυβερνήσεις και να πλάθετε αχυρανθρώπους, πολιτικούς και άλλους, στα μέτρα σας και το ανάστημά σας. Στις εκλογές που έρχονται –θέλει δεν θέλει η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου (συγνώμη Λ. Παπαδήμου) είναι «πολιτικήamita», έχει δηλαδή πολύ σύντομη ημερομηνία λήξης –θα πάρετε, και σεις και τα δημοσιογραφικά«τσιράκια» και «γιουσουφάκια» σας,την απάντηση που σας πρέπει. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα σας ντύσει με «πίσσα και πούπουλα».
​Συγγρού ακούς; Αντώνη Σαμαρά πάνε να τυλίξουν και σένα, για να σε οδηγήσουν «στον πάτο» της ανυπαρξίας τους. Ξύπνα. Το οφείλεις στον εαυτό σου. Το οφείλεις όμως πριν απ’ όλα στην Παράταξη, τη μόνη μας ελπίδα για το μέλλον του τόπου.
http://olympia.gr/2011/12/29/%ce%bf%ce%b9-%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b4%ce%b5%cf%83-%ce%b5%cf%80%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%bf%ce%bd/#more-115652
Read more

Δυο παραιτήσεις που φέρνουν εκλογές!


(του Μάνου Οικονομίδη)
Στην πολιτική ενυπάρχει το στοιχείο του απρόβλεπτου. Που ξεφεύγει από τα αναμενόμενα και τα καθιερωμένα, και ανοίγει παράθυρο ευκαιρίας για ολική ή μερική ανατροπή των δεδομένων.
Στην περίπτωση της ελληνικής πολιτικής καθημερινότητας, το απρόβλεπτο αυτό φαίνεται ότι ήταν οι αποψινές παραιτήσεις των δυο οικονομικών εισαγγελέων. Με βαριά υπονοούμενα για πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους, αλλά και με… υποψίες για τη συσχέτιση της εξέλιξης αυτής, με θέματα-ταμπού, τα οποία ερευνούσαν. Όπως τα CDS της χρεοκοπίας, και την παραποίηση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009. Που επέτρεψε τη «δαιμονοποίηση» της κυβέρνησης Καραμανλή, και έσυρε την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το Μνημόνιο.
Η Νέα Δημοκρατία αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, σήκωσαν τους τόνους. Ζήτησαν πολιτικές εξηγήσεις. Αύριο θα υπάρξουν νεώτερα, με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε να σηκώνει στους ώμους του το βαρύ φορτίο της αποκατάστασης της σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στη Δικαιοσύνη και την ελληνική κοινωνία. Να κλείσει το μέτωπο που έχει ανοίξει, και απειλεί να εξελιχτεί σε σαράκι...
για την Ελλάδα της κρίσης, του Μνημονίου, της εθνικής μελαγχολίας.
Σε πολιτικό επίπεδο, η συνοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου κρέμεται και πάλι σε μια κλωστή. Όπως και πριν από μια εβδομάδα, όταν ο Γιώργος Κουτρουμάνης επέμενε να περάσει το πρόσθετο «τσεκούρι» στις επικουρικές συντάξεις. Σήμερα ωστόσο, τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά.
Και αν δεν δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις, αν η έρευνα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν φτάσει εις βάθος, δεν οδηγήσει σε αποτέλεσμα, τίθεται μείζον θέμα ποιότητας της Δημοκρατίας μας. Που επισπεύδει τις εκλογές, ώστε να τοποθετηθεί ο κυρίαρχος ελληνικός λαός.
(statesmen.gr)
Read more

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

H ΠΙΟ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΠΑΛΑΝΤΑ

Read more

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ Ηλεία 2007> Ένα "ατύχημα" με μάρτυρες που παρ' ολίγο να στοιχίσει τη ζωή στον Καραμανλή...


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ
Ηλεία 2007> Ένα "ατύχημα" με μάρτυρες που παρ' ολίγο να στοιχίσει τη ζωή στον Καραμανλή...

Ηλεία 2007, στη κόλαση της φωτιάς. Νεκροί, οδύνη, καταστροφή.

Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για την νέα ελληνική τραγωδία ενώ τα εγχώρια κατηγορούν την κυβέρνηση Καραμανλή για ανικανότητα.

Κάποιες ποιητικές δηλώσεις του Πολύδωρα, ρίχνουν λάδι στη φωτιά της αντιπολιτευτικής κριτικής.

Αρκετά χρόνια αργότερα κι ενώ ο τότε πρωθυπουργός συνεχίζει να σιωπά η αποκάλυψη-από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες- του σχεδιασμού της δολοφονίας του αναστατώνει τον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο.

Κάποιοι κάνουν λόγο για σκόπιμη διαστρέβλωση των γεγονότων ώστε να αναστηλωθεί το ηγετικό προφίλ του Καραμανλή.

Που βρίσκεται όμως η αλήθεια;

Το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» αποκαλύπτει σήμερα ένα περιστατικό το οποίο έγινε μπροστά σε μάρτυρες και το οποίο έχει καταγραφεί στη μνήμη των παρευρισκομένων κι όχι μόνο.

ΣΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ

Ο Καραμανλής κατευθύνεται στην Ηλεία με το γνωστό τζιπ για να επισκεφθεί ένα μέτωπο φωτιάς που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν, στο συγκεκριμένο σημείο, υπό έλεγχο.

Ο τότε πρωθυπουργός ετοιμάζεται να κατέβει από τη πόρτα του συνοδηγού. Στο σημείο ήταν συγκεντρωμένος αρκετός κόσμος. Πυροσβέστες, κάτοικοι, αστυνομικοί, οι συνοδοί του και κάποιοι «περίεργοι».

Καθώς ανοίγει τη πόρτα ένα τεράστιο δέντρο πέφτει στο ένα μέτρο από το σημείο που ο τότε πρωθυπουργός έχει πατήσει ήδη το ένα το πόδι με τη πόρτα του τζιπ μισάνοιχτη.

Όσοι παρακολουθούσαν τη σκηνή έπαθαν σοκ. Κάποιοι φώναξαν «πρόεδρε πρόσεχε!..»

Μόνο που η οδύνη για τους νεκρούς ήταν τόσο μεγάλη που τα ΜΜΕ δεν έδωσαν έκταση στο γεγονός.

Σήμερα, 4 χρόνια αργότερα, ενας αναγνώστης του «Κουρδιστού Πορτοκαλιού» που ήταν παρόν στο «ατύχημα» που θα μπορούσε να είχε στοιχίσει τη ζωή του πρώην πρωθυπουργού, μας γράφει:

“Λίγα δευτερόλεπτα αφ’ ότου έπεσε ο κορμός του δένδρου σχεδόν δίπλα στον πρωθυπουργό, είδα δύο τύπους να απομακρύνονται βιαστικά από το σημείο, είδα τους ώμους του. Απόρησα γιατί όλοι είχαμε πλησιάσει το πρωθυπουργικό όχημα. Τότε δεν έδωσα σημασία.

Σήμερα όμως μετά απ’ όλα όσα έχουν βγει στο φως το τελευταίο διάστημα θέλησα να καταθέσω τη μαρτυρία μου…»
http://emeiseseiskaiokkaramanlhs.blogspot.com/2011/12/2007.html
Read more

Παραιτείται ο ηρωϊκός εισαγγελέας Πεπόνης που χειρίζεται την έρευνα για την ΕΛΣΤΑΤ και τα CDS! Καταγγέλει παρεμβάσεις στο έργο του!


http://olympiada.files.wordpress.com/2011/12/kamenos_cds.jpg?w=360&h=204Γι’ αυτό ήταν τόσο σίγουρος ο κύριος Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ότι ουδεις θα τον άγγιζε;
Ο ηρωϊκός εισαγγελέας Πεπόνης που είχε τα παντελόνια να αναλάβει την έρευνα για τα χαλκευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μετά τις τρομερές καταγγελίες, το θέμα των CDS, την μηνυτήρια αναφορά των κκ  Τόμπρα και Νούλα, όπως και τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, υπέβαλλε την παραίτηση του καταγγέλοντας παρεμβάσεις στο έργο του! Μαζί του και ο έτερος οικονομικός εισαγγελέας, Σπύρος Μουζακίτης  για τους ίδιους λόγους.
Ο Γρ. Πεπόνης μάλιστα είχε παρέμβει και στην περίπτωση της παραίτησης του Διομήδη Σπινέλλη (άλλη σκοτεινή υπόθεση) έρευνα την οποία θα διεξήγαγε ο Σπύρος Μουζακίτης, που και αυτός παραιτήθηκε!
Καταλαβαίνετε λοιπόν τι συμβαίνει σε αυτή την χώρα, όταν οι Εφραιμοκυνηγοί διαπρέπουν, αλλά όποιος τολμά να αγγίξει τον κύριο Παπανδρέου ή το περιβάλλον του, διασύρεται, απειλείται και εξαναγκάζεται σε παραίτηση.
Όπως προκαλεί τεράστια απορία η επιβεβαίωση μας, όταν μόλις στις 20/12 αποκαλύπταμε την σιγουριά του κυρίου Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ότι κανένας δεν θα τον αγγίξει: Γιατί νιώθει τόσο άνετος ο κύριος Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ;
Μήπως επιτέλους οφείλεται και μία απάντηση από την Συγγρού; Όχι πλέον για την σιωπή στο θέμα Εφραίμ αλλά μπροστά σε αυτή την εξέλιξη. Τι συμβαίνει; Γιατί τέτοια ατολμία στο σκάνδαλο με τα CDS; Στις υποθέσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου; Γιατί αυτή η ασυλία σε άτομα όπως ο Κλέωνας Παπαδόπουλος, ο Γεωργίου κλπ; Πως αφήνετε να παίζουν έτσι με τις τύχες της χώρας, ειδικά τώρα που υποτίθεται ότι είστε ΜΕΛΗ της κυβέρνησης;
Δεν πέρασε ένα 24ωρο που γράφαμε αυτό: ΟΙ ΚΑΤΑΡΡΕΟΝΤΕΣ «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ» ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ! ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ
http://olympia.gr/2011/12/28/peponis/
Read more

Η διεφθαρμένη κυβέρνηση Παπαδήμου, που είναι χωμένη ως το λαιμό στη διαπλοκη..


Η διεφθαρμένη κυβέρνηση Παπαδήμου, που είναι χωμένη ως το λαιμό στη διαπλοκη, έφαγε τους Πεπόνη-Μουζακίτη

Παραίτηση βόμβα, έπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Με την επιστολή τους καταγγέλλουν πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους αλλά και παρεμβάσεις εκφραστών οργανωμένων συμφερόντων του οικονομικού εγκλήματος.

Αφορμή για την παραίτησή τους ήταν σχέδιο νόμου που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών στην Εισαγγελία με το οποίο καταργείται ουσιαστικά το σημερινό Τμήμα και η δίωξη του οικονομικού εγκλήματος...
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2011/12/blog-post_9478.html
Read more

Στον «αέρα» η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου! .

greece_in_financial_trouble_741789H δραματική επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης, με το έλλειμμα του τακτικού προϋπολογισμού να κάνει «άλμα» 36,5% στο 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου, φέρνει αμέσως μετά τις γιορτές την «τρόικα» στην Αθήνα με πιεστικές απαιτήσεις για άμεση λήψη σκληρών διορθωτικών μέτρων.

Την ίδια ώρα, η σύγκρουση των ιδιωτών πιστωτών με το ΔΝΤ, που επιμένει σε γενναίο «κούρεμα», οδηγεί την εθελοντική διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων του PSI σε μια υποχρεωτική διαδικασία «κουρέματος», που θα προσγειώσει την Ελλάδα στην κατηγορία «default», σηματοδοτώντας το πρώτο πιστωτικό γεγονός στην Ευρωζώνη.

Οι εξελίξεις αυτές τείνουν να οδηγήσουν στο... χρονοντούλαπο της ιστορίας της Ευρωζώνης και την «ιστορική και σωτήρια» για την Ελλάδα Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, όπως ακριβώς συνέβη λίγους μήνες νωρίτερα με την... εξίσου «ιστορική και σωτήρια» Συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

Το διεθνές οικονομικό σύστημα περιμένει κάποιας μορφής ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας μέσα στο πρώτο δίμηνο ή ακόμη και μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία τον Μάρτιο, αν οι Ευρωπαίοι αποσύρουν τις χρηματοδοτήσεις τους και μείνουν ακάλυπτα τα ομόλογα 14,4 δισ. ευρώ που λήγουν αυτόν τον μήνα.

Το χειρότερο, ίσως, είναι ότι οι ισχυροί παράγοντες του οικονομικού συστήματος, με πρώτες τις τράπεζες της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ, δεν αντιμετωπίζουν πια ως απειλή την πρώτη χρεοκοπία στην ιστορία του ευρώ, αλλά ως μια μεγάλη... ευκαιρία!

Μια ραγδαία επιδείνωση της κρίσης στην Ευρώπη, όπως εκτιμούν, θα δημιουργήσει την πίεση που χρειάζεται στις πολιτικές ηγεσίες και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να γίνει αυτό που ζητούν οι αγορές εδώ και πολύ καιρό:

Να παρέμβει δυναμικά ως έσχατος αγοραστής κρατικών ομολόγων η ΕΚΤ, προσφέροντας «ζεστά» δισεκατομμύρια στους κατόχους ομολόγων, όπως ακριβώς η αμερικανική Fed δαπάνησε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να ξεφορτωθούν οι τράπεζες τους αμερικανικούς «τοξικούς» τίτλους της κτηματαγοράς.



Το Μνημόνιο καρκινοβατεί

Η απερίγραπτη αποτυχία του ελληνικού Μνημονίου, εν τω μεταξύ, απειλεί να γκρεμίσει το, ούτως ή άλλως επισφαλές, οικοδόμημα της 26ης Οκτωβρίου, καθώς βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει η εφαρμογή της συμφωνίας με τους πιστωτές -κυβερνήσεις και ιδιώτες- ήταν να αποδείξει η κυβέρνηση ότι μπορεί στοιχειωδώς να επιτύχει τους στόχους του προγράμματος.

Την Πέμπτη, όμως, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού μέχρι και τον Νοέμβριο, που έδειξαν ότι, σε ένα περιβάλλον κατάρρευσης της πραγματικής οικονομίας και του κρατικού μηχανισμού, είναι αδύνατον να επιτευχθούν ακόμη και οι νέοι στόχοι του προγράμματος. Ο τακτικός προϋπολογισμός, χωρίς να υπολογίζεται το μειωμένο έλλειμμα του «κουτσουρεμένου» προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, εμφανίζει έλλειμμα 18,846 δισ. ευρώ έναντι 13,814 δισ. το 2010, που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 36,5%.

Ακόμη κι αν δεν υπολογίσουμε τους «φουσκωμένους» φέτος τόκους, το έλλειμμα του τακτικού προϋπολογισμού ξεπερνά τα 3,3 δισ. ευρώ, είναι δηλαδή 3,5 φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο έλλειμμα του 2010 (910 εκατ. ευρώ).

Έτσι, ύστερα από αλλεπάλληλα κύματα των πιο σκληρών μέτρων λιτότητας, η δημοσιονομική διαχείριση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο!

Η «τρόικα» βλέπει επιπλέον ότι η ύφεση του 2012 θα είναι πολύ βαθύτερη από τις προβλέψεις για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 3% και θα είναι, συνεπώς, αδύνατον να καλυφθούν οι μεγάλες υστερήσεις του 2011 χωρίς έναν ακόμη γύρο πολύ σκληρών μέτρων, που θα ληφθούν από την αρχή κιόλας του επόμενου χρόνου.

Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να κλείσει με την κυβέρνηση Παπαδήμου στην επόμενη επίσκεψη της «τρόικας», δηλαδή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, αλλιώς θα μείνει μετέωρη και η διαδικασία «κουρέματος» του χρέους, που θα πρέπει να ακολουθήσει αμέσως μετά.

Οι πιέσεις αυτές είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν στα όρια της πολιτικής αντοχής της την κυβέρνηση συνεργασίας, που άρχισε ήδη να κλυδωνίζεται αυτήν την εβδομάδα έντονα με αφορμή την -επιβεβλημένη από το αναθεωρημένο Μνημόνιο- μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Χαμένη υπόθεση το PSI;

Με όλες αυτές τις αβεβαιότητες στον ορίζοντα, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι η διαπραγμάτευση για το εθελοντικό PSI οδηγείται ολοταχώς σε αδιέξοδο.

Η κυβέρνηση ήδη έχει δώσει γη και ύδωρ στους πιστωτές, αποδεχόμενη έκδοση νέων ομολόγων με βάση το αγγλικό δίκαιο, εξίσωση δικαιωμάτων των ιδιωτών πιστωτών με το EFSF αλλά και την πρόταση των ιδιωτών για αρκετά «τσιμπημένο» επιτόκιο στα νέα ομόλογα (5-6%).

Παρά ταύτα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρενέβη καταλυτικά στη διαπραγμάτευση, τονίζοντας με επιμονή ότι, αν οι ιδιώτες δεν αποδεχθούν επιτόκιο της τάξεως του 4% στα νέα ομόλογα, δηλαδή ένα «κούρεμα» πάνω από 70% σε όρους παρούσας αξίας των ομολόγων, θα προβάλει βέτο στη συμφωνία κυβέρνησης - πιστωτών επειδή δεν θα διασφαλίζεται ότι το χρέος θα μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

Με αιτία ή πρόσχημα αυτήν την -εύλογη, κατά τα άλλα- απαίτηση του ΔΝΤ, ήδη αποσύρθηκε από τη διαπραγμάτευση ο βασικός εκπρόσωπος των hedge funds στην επιτροπή των πιστωτών, το ισπανικό fund Vega, που απειλεί ότι αν το «κούρεμα» υπερβεί το 50% θα αρνηθεί τη συμφωνία και θα υποβάλει αγωγή κατά της ελληνικής κυβέρνησης.

Μια δικαστική κίνηση που θα έχει άμεση συνέπεια την ενεργοποίηση των CDS, αφού δεν νοείται η διεθνής αρμόδια επιτροπή, ISDA, να συνεχίσει να υποκρίνεται ότι πρόκειται για «εθελοντική» διαδικασία όταν το «κούρεμα» ξεπερνάει κατά πολύ το 50% και ένας σημαντικός πιστωτής προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.

Η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, με νέο στοιχείο την εμμονή του ΔΝΤ σε γενναίο «κούρεμα» (σε όρους παρούσας και όχι ονομαστικής αξίας, η οποία εξαρχής έχει συμφωνηθεί να μειωθεί κατά 50%), δείχνει ότι το «κούρεμα» των πιστωτών πολύ δύσκολα θα προωθηθεί εθελοντικά, αλλά θα γίνει υποχρεωτικά και θα καταλήξει σε πιστωτικό γεγονός, που θα ενεργοποιήσει και τα CDS.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα αντιμετωπίσουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η ΕΚΤ, που έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες αν περάσουμε σε «default», αυτές τις σοβαρές ανατροπές της 26ης Οκτωβρίου: δηλαδή, τις τεράστιες αστοχίες στην εκτέλεση του Μνημονίου και την πιθανότατη μετατροπή της εθελοντικής διαδικασίας «κουρέματος» σε υποχρεωτική.

Θα βρεθεί, άραγε, και με ποια ανταλλάγματα από την Ελλάδα μια αναθεωρημένη συμφωνία που θα επιτρέψει να συνεχισθεί η χρηματοδότηση του Δημοσίου από τις κυβερνήσεις και των τραπεζών μας από την ΕΚΤ;

Αυτό το ερώτημα θα απαντηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 και με τελευταία προθεσμία τον Μάρτιο, καθώς αν δεν έχουν διευθετηθεί εγκαίρως αυτά τα θέματα η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν και θα οδηγηθεί σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.
Read more

Σάββας Καλεντερίδης> Βάσει σχεδίου το μπουρλότο της Ηλείας και ο Δεκέμβρης του 2008!

Από τον Παναγιώτη Λιάκο
Τον Φεβρουάριο του 1999, ο Σάββας Καλεντερίδης είχε τον βαθμό του ταγματάρχη. Τυπικά ανήκε στα Τεθωρακισμένα, αλλά ήταν από καιρό ενταγμένος στο δυναμικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Αποστολή του, η συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών που αφορούσαν την Τουρκία. Του ανατέθηκε η επικίνδυνη αποστολή να συνοδεύσει τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ηγέτη του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος PKK, από την Ελλάδα στην Κένυα.
Από εκεί έπρεπε να τον φυγαδεύσει σε τρίτη χώρα, για να τον γλιτώσει από τους Τούρκους διώκτες του, οι οποίοι επιζητούσαν τη σύλληψη του ανθρώπου που «επιβουλευόταν την εδαφική ακεραιότητα» της γείτονος. Εκεί ο δαιμόνιος Ελληνας κατάσκοπος είδε μπροστά στα μάτια του να διαδραματίζεται ένα (στημένο) γεωπολιτικό παιχνίδι παγκοσμίων διαστάσεων. Ενα αληθινό θρίλερ. Ο Οτσαλάν τελικά έπεσε στα χέρια των Τούρκων. Ομως, η ελληνική κοινή γνώμη συμπάθησε τον Καλεντερίδη επειδή κατάλαβε ότι ήταν αμέτοχος ευθυνών για το όνειδος της παράδοσης του Κούρδου ηγέτη στους Τούρκους. Οταν τελείωσε η περιπέτεια της Κένυας, υπέβαλε την παραίτησή του από τις Ενοπλες Δυνάμεις -και από την ΕΥΠ ασφαλώς.
Η συζήτηση μαζί του ήταν διαφωτιστική. Μάθαμε πράγματα για τη ζωή του, τις τωρινές δραστηριότητές του, τον φίλο του Δημήτρη Μελισσανίδη, τη σχέση των Τούρκων με τις δασικές πυρκαγιές και την πιθανή ανάμειξη της ΕΥΠ στην εξιχνίαση υποθέσεων διασπάθισης δημοσίου χρήματος!
Η διαφθορά
Ο Σάββας Καλεντερίδης δεν φείδεται καλών σχολίων για την ανάμειξη της ΕΥΠ στην εξάρθρωση του συνδικάτου του εγκλήματος, που σχεδίασε και υλοποίησε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου: «Οφείλουμε να πιστώσουμε σε όλα τα στελέχη της ΕΥΠ που ενεπλάκησαν -διοίκηση και προσωπικό- τα εύσημα για τη μεγάλη επιτυχία. Η εμπλοκή έγινε για λόγους καθαρά τεχνικούς. Με βάση τον νόμο η ΕΥΠ έχει το δικαίωμα να κάνει υποκλοπές με άδεια εισαγγελέα και καλό θα είναι να παραμείνει η μοναδική υπηρεσία που θα συνεχίσει να το κάνει. Αν εμπλακούν και άλλοι στις νόμιμες συνακροάσεις, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνεται έλεγχος κατά πόσο γίνονται με νόμιμο τρόπο».
Επίσης, ο βετεράνος κατάσκοπος θεωρεί θετική εξέλιξη την αλλαγή διοικητή στην ΕΥΠ και πετάει μια είδηση-βόμβα: «Η ΕΥΠ θα ασχοληθεί με τη διαφθορά» μας αποκαλύπτει! Αυτό βεβαίως το εξέφρασε ως προσωπική εκτίμηση, αλλά δικαιούμαστε να υποθέσουμε ότι δεν το λέει στην τύχη: «Η χώρα έχει υποστεί πολλά στο παρελθόν από εμπλοκή των κρατικών υπηρεσιών στην κοινωνικοπολιτική ζωή. Επίσης, επειδή επίκειται εκ των πραγμάτων σε τεχνικό επίπεδο περαιτέρω εμπλοκή της υπηρεσίας και σε ζητήματα διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος ένας δικαστικός επικεφαλής της υπηρεσίας ίσως και να δίνει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Ενας δικαστικός, όπως ο κ. Παπαγγελόπουλος, όντας επικεφαλής της ΕΥΠ θα μπορούσε να δώσει αρτιότερες απαντήσεις σε πιθανές κατηγορίες και μομφές για έκνομη δράση της υπηρεσίας σ’ αυτόν τον τομέα».
Τούρκοι εμπρηστές
Με αφορμή την ένταση που υπάρχει στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας έγινε λόγος και για τις δασικές πυρκαγιές. Ο κ. Καλεντερίδης αποκάλυψε ότι στο παρελθόν το τουρκικό παρακράτος ασκούσε «πολιτική» βάζοντας φωτιές στην Ελλάδα:
«Είναι βέβαιο ότι μας έβαζαν φωτιές. Εχουμε μία ομολογία. Ο Γιασάρ Οζ ήταν μέλος τουρκικής παρακρατικής οργάνωσης που ήταν συνάμα συμμορία της μαφίας. Στο εσωτερικό της Τουρκίας έκαναν δολοφονίες και χτυπήματα σε κουρδικούς στόχους. Κάποια στιγμή συνελήφθη με δέκα κιλά ηρωίνης. Νομίζω το 1997. Οταν τον έπιασαν οι αρχές ασφαλείας και τον οδηγούσαν στη φυλακή, βρίσκονταν αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί εκεί με τις κάμερές τους. Παρ’ όλο που του είχαν κλείσει το στόμα για να μη μιλήσει, εκείνος πρόλαβε και φώναξε: “Οταν έβαζα φωτιές στην Ελλάδα ήμουν καλός και τώρα με κλείνετε φυλακή;”. Τότε είχα προτείνει η Ελλάδα να ζητήσει δικαστική συνδρομή από την Τουρκία, να πάει κάποιος δικός μας εισαγγελέας να ανακρίνει τον Γιασάρ Οζ και να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Αν θυμάμαι καλά, σε πυρκαγιά στην Ικαρία είχαμε δεκατρείς νεκρούς και αυτό το ενδεχόμενο των εμπρησμών από τους Τούρκους παρακρατικούς έπρεπε οπωσδήποτε να εξεταστεί. Επίσης, δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Turkiye”, το 1995, όπου είχε μια τεράστια φωτογραφία από την πυρκαγιά στην Πεντέλη και έγραφε “Είδατε τι πάθατε;” Στην ουσία μας έστελναν μήνυμα ότι μας έκαψαν αυτοί».
Ασύμμετρες απειλές
Είχε δίκιο λοιπόν ο κ. Πολύδωρας, όταν το 2007 μιλούσε για «ασύμμετρες απειλές»;
«Αυτός ο όρος δεν στερείται βασιμότητας. Το 2007, όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη οι φωτιές στην Πελοπόννησο και την Εύβοια, κάποιοι προσπάθησαν να κάψουν τον Υμηττό. Παράλληλα γίνονταν και παραπλανητικά τηλεφωνήματα στην Πυροσβεστική, με αναφορές για ανύπαρκτες πυρκαγιές, ώστε να την υποχρεώσουν να διασπείρει τις δυνάμεις της. Αυτό το γεγονός είναι χειροπιαστό. Τα τηλεφωνήματα στην Πυροσβεστική καταγράφονται και από τη στιγμή που η ανάκριση δεν κατάφερε να εντοπίσει από πού προέρχονταν, μπορούμε να σκεφτούμε ότι υπήρχε ένα κέντρο που κατηύθυνε τις ενέργειες. Και μιλάμε για ένα κέντρο που είχε την τεχνογνωσία να κάνει μυστική δράση και να μην αφήνει ίχνη. Συνεπώς, υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο – τουλάχιστον για την υπόθεση που αναφέραμε. Το σχέδιο εκπονήθηκε και ετέθη σε εφαρμογή είτε από κέντρο στην Ελλάδα, που θεωρεί το κράτος ως αντίπαλη οντότητα και προσπαθεί να το εξουθενώσει, είτε από μια ξένη χώρα».
Ο Δεκέμβρης ‘08
Ο κ. Καλεντερίδης σήμερα είναι ιδιοκτήτης του εκδοτικού οίκου «Ινφογνώμων», που εδρεύει στην οδό Φιλελλήνων 14 στο Σύνταγμα. Εκδίδει κυρίως εξαιρετικούς ιστορικούς – ταξιδιωτικούς οδηγούς αλλά και πολιτικά βιβλία. Από τον «Ινφογνώμονα» κυκλοφόρησε και το βιβλίο με τις αναμνήσεις του από την υπόθεση Οτσαλάν. Τον Δεκέμβριο του 2008, κατά τη διάρκεια των ταραχών, ο «Ινφογνώμων» παραλίγο να καταστραφεί:
«Τότε ήρθαν δύο παιδιά να το σπάσουν. Βγήκα έξω και τους είπα να μην το κάνουν. Εκείνοι, περιέργως, έφυγαν. Νέοι άνθρωποι ήταν. Ο ένας ήταν 19 κι ο άλλος 22 χρόνων περίπου. Δεν μπορώ να μπω στη λογική των “ξένων κέντρων”. Ομως, όπως τα έζησα από πρώτο χέρι διαπίστωσα ότι εκείνο το βράδυ εξελίχθηκε μια οργανωμένη επιχείρηση. Για παράδειγμα, αυτοί που ήρθαν να μου σπάσουν το βιβλιοπωλείο είχαν μια ολοκαίνουργια βαριοπούλα. Πρόσφατα αποκτηθείσα. Δεν ήταν από οικοδομή. Και το απέναντι μαγαζί το σπάσανε με καινούργια βαριοπούλα. Αυτό και μερικά άλλα στοιχεία μου έκαναν εντύπωση».
Μη μιλάτε σε τηλέφωνο, αστρολόγους και μέντιουμ
Ποιες συμβουλές θα έδινε ο πρώην πράκτορας Σ. Καλεντερίδης σε όποιον θέλει να διαφυλάξει τα προσωπικά του δεδομένα;
«Αποφύγετε το τηλέφωνο. Το ιδανικό θα ήταν να μην το χρησιμοποιείτε καθόλου, αλλά αφού αυτό είναι ακατόρθωτο, περιορίστε τις εκμυστηρεύσεις σας σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Επίσης, να μην έχετε καμία εμπιστοσύνη σε αστρολόγους, μέντιουμ, μάγους κ.λπ. Είναι αδιανόητο να κάνετε εκμυστηρεύσεις και να μοιράζεστε τα απόρρητά σας με τέτοιου είδους επαγγελματίες – αν και θεωρώ ότι άνθρωποι που εγκλωβίζονται σ’ αυτούς τους κύκλους είναι ήδη χαμένοι. Εχουν μια τέτοια ανισορροπία μερικοί απ’ αυτούς και αποκτούν τόσο μεγάλη ψυχολογική εξάρτηση από τους… μάγους, που τα προσωπικά τους δεδομένα αποτελούν λεπτομέρεια».
«Ο Μελισσανίδης με στήριξε»
Η κατάσταση έπειτα από το φιάσκο Οτσαλάν ήταν δύσκολη. Ευτυχώς, για τον κ. Καλεντερίδη βρέθηκαν άνθρωποι να τον στηρίξουν: «Η απόφαση να παραιτηθώ ήταν δύσκολη. Με στήριξαν η οικογένειά μου, οι φίλοι, οι γνωστοί και χιλιάδες άγνωστοι σε εμένα Ελληνες. Ειδική μνεία οφείλω να κάνω στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Με στήριξε ηθικά και υλικά σ’ αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο της ζωής μου. Με βοήθησε, με πήρε κοντά του και με περιβάλλει με μια εμπιστοσύνη η οποία με κολακεύει και με τιμά. Το παρατσούκλι “Τίγρης” τού ταίριαζε μέχρι πριν από κάποια χρόνια. Τώρα είναι ένας επιχειρηματίας με διεθνή εμβέλεια και ακτινοβολία».
«Υπόθεση Οτσαλάν: Πολιτικοί τον έφεραν, πολιτικοί τον έδωσαν»
Η παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους δεν έχει πάψει ποτέ να τον απασχολεί: «Ο τίτλος που θα έβαζα στην περιπέτεια του Κούρδου ηγέτη είναι “πολιτικοί τον έφεραν, πολιτικοί τον έδωσαν”».
Ποιος είχε, άραγε, την έμπνευση να τον στείλουμε στην Κένυα;
«Δεν ήταν υπηρεσιακή η απόφαση. Ηταν πολιτική. Θυμάμαι τον αείμνηστο τον Σταυρακάκη (σ.σ.: τότε διοικητής της ΕΥΠ) που είχε παρέμβει σε τηλεοπτική εκπομπή και με οργίλο ύφος είχε πει ότι η Κένυα ήταν ιδέα του υπουργείου Εξωτερικών. Οχι του υπουργού, σημειώστε το αυτό, αλλά του υπουργείου. Θυμάμαι και τις τότε δηλώσεις του κ. Πάγκαλου ότι όλα έγιναν εν γνώσει και με τη συναίνεση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Γιατί όμως η υπόθεση Οτσαλάν χρεώθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών; Ενας καταζητούμενος έρχεται στην Ελλάδα. Κανονικά με τέτοια θέματα ασχολείται το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο είναι η προϊστάμενη αρχή της ΕΥΠ. Ποτέ δεν μάθαμε γιατί ανατέθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών να χειριστεί την υπόθεση. Αυτή η απάντηση είναι κρίσιμη για την κατανόηση των εξελίξεων».
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
http://olympia.gr/2011/12/28/%cf%83%ce%ac%ce%b2%ce%b2%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-%ce%b2%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%87%ce%b5%ce%b4%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%bf/
Read more

600.000.000 $ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΜΑΡΙ ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.


altΕίναι πραγματικά, ν'απορεί κανείς, για το που βρίσκουν οι κυβερνώντες, το τόσο πολύ θράσος τους...

Άραγε, αυτοί είναι τόσο πολύ ξύπνιοι, ή εμείς κοιμόμαστε, παραπάνω από όσο πρέπει; Πιθανολογώ το δεύτερο. Γιατί αν ισχύει το πρώτο, βρείτε μου.. πηγάδι, να πάω να πέσω μέσα.
Έχουμε λοιπόν και λέμε.
Τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, που χρωστούσε ο Τόλης Βοσκόπουλος στην εφορία, στάθηκαν αρκετά, για να αναγκάσουν την τότε υπουργό Πολιτισμού, με αρμοδιότητα τον τουρισμό, Αγγελική Γκερέκου, να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ από το αξίωμά της.

Κι αυτό, γιατί η Κερκυραία ηθοποιός και πολιτικός, ήταν ΣΥΖYΓΟΣ του Τόλη. Και το ήθος της, ¨στριμώχθηκε¨ από την δικαιολογημένη της ευθιξία. Και έτσι... μας τελείωσε.

Τα χρέη των εξακοσίων (καλά διαβάσατε 600 εκατομμυρίων ευρώ) προς το δημόσιο,....
της κυρίας Μαρί Δασκαλαντωνάκη, δεν είναι αρκετά για να προκαλέσουν στον ΣΥΖYΓΟ της, αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος ΝΙΚΟ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ, για να έχει, μια ανάλογη, με την κυρία Γκερέκου, ευθιξία;

Και καλά ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ. Διαβάζει... αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Ο Πρωθυπουργός που θέλει να το παίξει τίμιος και καθαρός, ΤΙ ΚΑΝΕΙ;

Τον άμπακο χρωστάει η κυρία αυτή ( σύζυγος Υπουργού Σηφουνάκη ) στο δημόσιο. Και στους ασφαλιστικούς φορείς. Ο... σύζυγος, όμως, Σηφουνάκης, επιμένει να ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Προφανώς... από κακή συνεννόηση ίσως, η συνάντησή του με το ΗΘΟΣ, δεν πραγματοποιήθηκε ακόμα.

Καιρός όμως είναι, αφού ο ίδιος, δεν έχει... τσίπα ( άλλη λέξη ήθελα να πω, αλλά ας όψεται ο... πολιτισμός μου) και δεν την κάνει από το αξίωμά του, μέχρι να βρει η κυρία ( σύζυγος ) Δασκαλαντωνάκη, χρήματα, για να τα δώσει στο πολύπαθο δημόσιο, να τον... διευκολύνει ο Πρωθυπουργός. Δείχνοντάς του την έξοδο.

Μιας και ο ίδιος δεν την βλέπει..

Δεν θα γίνει όμως.. Ξέρετε γιατί;

Γιατί ο Σηφουνάκης, είναι χρόνια φίλος του ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Και την ανάμιξή του με την πολιτική, σ' αυτόν την οφείλει... Ποιος σου είπε ?ντζελα Γκερέκου, να μην έχεις και συ τέτοιες φιλίες με τον.. σκιώδη ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ μας.

Εσύ για 5 εκατομμύρια, παρέδωσες το χαρτοφυλάκιό σου. Αυτός με 600 εκατομμύρια και είναι ακόμα εκεί. Να το παίζει... Υπουργός. Με σαράντα πέντε παρατρεχάμενους γύρω του, να τον ξεσκονίζουν..

Αυτά θέλανε να διαγράψουν, τα λαμόγια. Με επικεφαλής τον Παπακωνσταντίνου. Αυτά επιχείρησαν να σβήσουν, με το νομοσχέδιο που προσπάθησαν να περάσουν. Κόψανε μισθούς και συντάξεις, από τον ΑΝΗΜΠΟΡΟ στο να αντιδράσει λαό, για να τα χαρίσουν στους απατεώνες.

Για να τα ΧΑΡΙΣΟΥΝ και στην Δασκαλαντωνάκη, για να συνεχίσει να το παίξει μεγαλοξενοδόχα. Με τόσα χρέη στο δημόσιο.

?ρμεξαν μέχρι εξαντλήσεως, τις πιο ευημερούσες επιχειρήσεις - φιλέτα, όπως το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ της Θεσσαλονίκης. Το ¨Cape Sοunio¨ το ¨ FILOXENIA¨ στην Καλαμάτα και ένα σωρό πολυτελή ακόμα ξενοδοχεία, βγάλανε τα δισεκατομμύρια στο εξωτερικό, σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όλοι τους, αφήνοντας στο κράτος δυσβάστακτα χρέη.

Στο κράτος αυτό, που τους χαϊδεύει. Που τους ενθαρρύνει να γίνουν ακόμα πιο κλέφτες, πασχίζοντας στα μουλωχτά, να περάσει νύχτα, χαριστικό γι' αυτούς, νόμο! Το κράτος αυτό, που έχει υπουργό του τον Σηφουνάκη. Και τον διατηρεί και τον.. νταντεύει.

Αντίθετα με την Γκερέκου, που της έκανε ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ την παραίτηση. Και μην φανταστείτε ότι αυτό έγινε για τα 5 εκατομμύρια του Βοσκόπουλου. Σιγά. Απλά η Γκερέκου, είχε αρχίσει να την μπαίνει στον Γερουλάνο. Και ψάχνανε ευκαιρία.

Για όλα αυτά όμως, ποιος είναι ο βασικός υπαίτιος ; Ποιος παρακολουθεί απαθής τον χορό αυτό της απάτης, χορεύοντας κι αυτός το δικό του Καλαματιανό; Νιάου - νιάου στα κεραμίδια, δεν κάνει ο λύκος... Είναι γνωστό ποιος κάνει. Είναι γνωστό το ΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΣΙΩΠΑ.

Η δικαιοσύνη είναι . Η οποία πλέον έχει αποκτήσει πολύ ¨ στραβισμό¨ απέναντι σ' αυτά όλα τα φαινόμενα.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ.
Ήρθε και αυτή, για να κλείσει το κομμάτι αυτό του κύκλου, που ο πολίτης, θα μπορούσε να διακρίνει μια, αμυδρή έστω, δέσμη ελπίδας.

Έκλεισε λοιπόν ο κύκλος.

Συμπληρώθηκε το τρίπτυχο, που αποτελείται από το ΚΡΑΤΟΣ, την ΕΚΚΛΗΣΙΑ, την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Και τώρα δείτε πόσο πολύ μόνοι είμαστε... Έρμαια στις δολιότητες των λογίς Σηφουνάκιδων, Δασκαλαντωνάκιδων και ένα τσούρμο ΑΚΗΔΩΝ ΚΛΕΦΤΑΚΗΔΩΝ...

Τόσα και τόσα συμβαίνουν γύρω μας. Και οι δικαστικές αρχές, ασχολούνται ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΑ, μόνο με το κλεφτρόνι που έκλεψε για να πάρει τη δόση του, ή για να πουλήσει ένα βράδυ μούρη στη γκόμενα..

Κι όλα τα άλλα μεγαλοκλεφτρόνια, απολαμβάνουν ελεύθερα τις κλοπές τους, πλουτίζοντας εύκολα και ξεκούραστα, υπό την κοινωνική συναναστροφή μάλιστα, αυτών που ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΑ θα έπρεπε να ενεργήσουν και γι'αυτούς.

Γιατί οι νόμοι που έχουν στα χέρια τους, δεν ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ, το κλεφτρόνι από τον αρχιληστή...

Έτσι είναι δυστυχώς. Και αλoίμονο στη χώρα, που χάνει από το πλευρό της και αυτή την ιερή, την ΥΨΙΣΤΗ ελπίδα της, που λέγεται ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Πρέπει, όσο είναι καιρός, να αντιδράσουμε εμείς. Να τους δείξουμε εμείς αυτό που πρέπει να κάνουν..

Γράψτε συνάδελφοι, εδώ στα blogs, για το σκάνδαλο αυτό. Για τα τεράστια χρέη της συζύγου του υπουργού.

Και για τον υπουργό αυτόν, των οικονομικών, που ήθελε με νόμο να χαρίσει 25 δις και στην κα Σηφουνάκη, αλλά και σε εκατοντάδες μεγαλοαστούς πάμπλουτους, που φθάσανε τη χώρα, εδώ που τη φθάσανε.

Εμείς μείναμε μόνο, να κρατάμε ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ .

Τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα, το έχουν βουλώσει, γιατί συντηρούνται από την κρατική διαφήμιση.

Εμείς μείναμε μόνο, για να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι σ'αυτά τα φαινόμενα, που διαδέχονται το ένα το άλλο, σαν ΣΥΦΟΥΝΑκηδες...

Καταθέστε ψυχή παιδιά..

Χανόμαστε.
http://www.agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/3450-600-000-000-$-ΧΡΩΣΤΑΕΙ-Η-ΜΑΡΙ-ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ-ΣΥΖΥΓΟΣ-ΤΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΟΥ-ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ-ΣΤΟ-ΔΗΜΟΣΙΟ
Read more

ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ..ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ????













Η επίσημη ενημέρωση της “Εργενεκον” στον Ελληνικό τύπο: Οι τούρκοι είναι φίλοι μας, ο Καραμανλής έβαζε τις φωτιές.

Δείτε τώρα και της γελοιογραφίες των ΝΕΩΝ της ίδιας ημέρας…
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2011/12/blog-post_28.html
Read more

Kατερίνα Ακριβοπούλου : Η απόφαση για προφυλάκιση του Εφραίμ προκαλεί σπέκουλες και πολιτική-διπλωματική ένταση ..(Βίντεο)

Μαθήματα δημοσιογραφίας, ολοκληρωμένης προσέγγισης και συμπυκνωμένης αλήθειας σε 2 λεπτά, έδωσε για μια ακόμα φορά η Κατερίνα Ακριβοπούλου.
Κανένας δεν θα μπορούσε  να πει τα πράγματα καλύτερα, για το Βατοπαίδι, από την Κατερίνα Ακριβοπούλου..
Δείτε το βίντεο

Δεν ξέχασε τίποτα και κανέναν (π.χ Μαντέλης) και δεν άφησε ούτε μια πτυχή της υπόθεσης ασχολίαστη..
Μπράβο Κατερίνα
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/12/k_28.html
http://olympia.gr/2011/12/28/k%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%b2%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%81/
Read more

Υπουργείο Παιδείας: Διορθωμένοι πίνακες Σχολικών Συμβούλων ΠΕ


Θέμα: «Ανακοινοποίηση των αξιολογικών πινάκων επιλογής Σχολικών Συμβούλων προσχολικής αγωγής, δημοτικής εκπαίδευσης και Ε.Α.Ε.»


Σας γνωστοποιούμε ότι στους τελικούς πίνακες επιλογής Σχολικών Συμβούλων προσχολικής αγωγής, δημοτικής εκπαίδευσης και Ε.Α.Ε. ανά περιφέρεια, με αξιολογική σειρά, με βάση τις συνολικές μονάδες που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι μετά το πέρας της συνέντευξης, οι οποίοι πίνακες επικυρώθηκαν με την αριθμ, πρωτ. Φ.351.1/9/147713 /Δ1/ 23- 12 -2011 Υπουργική Απόφαση, εκ παραδρομής δεν υπολογίστηκαν στους υποψηφίους Βούλγαρη Δημήτριο, εκπ/κό κλ. ΠΕ70 και Ντάφου Ευθυμία, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70 τα μόρια στις Τ.Π.Ε.2 και Τ.Π.Ε.1 αντίστοιχα και στην υποψήφια Παπαγεωργίου Αικατερίνη, εκπ/κό κλάδου ΠΕ60, τα μόρια του συγγραφικού έργου.
Ως εκ τούτου, οι πίνακες διορθώνονται ως εξής:

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ


ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Συνημμένα
Read more

«ΑΜΝΗΜΟΝΕΣ» MEGAΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

        Διερωτώντο με «ιερή αγανάκτηση», στο δελτίο των 8 του MEGA, οι ερίτιμοι δημοσιογράφοι κ.κ. Ό. Τρέμη, Γ. Πρετεντέρης και Π. Τσίμας:  Γιατί κάποιοι πολιτικοί και άλλοι, τα έβαλαν με τους δικαστές που αποφάσισαν την προφυλάκιση του Εφραίμ;
          Μα κύριοι δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται διότι ακολούθησαν το παράδειγμά σας στην υπόθεση Siemens – Καραβέλα.  Το ξεχάσατε;  Εσείς δεν είσαστε που είχατε ανεβεί στα κεραμίδια – τι «σύμπτωση», μια εβδομάδα πριν από τις Ευρωεκλογές και όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν στα ίσια- ρίχνοντας στο «πυρ το εξώτερον» τον Ανακριτή που αποφάσισε την προφυλάκιση των παιδιών του Καραβέλα;  Και εκεί είχαμε τον Καραβέλα, αποδεδειγμένα συμμέτοχο στο σκάνδαλο Siemens και φυγόδικο εκτός Ελλάδας, τα δε παιδιά του μετόχους στις δύσοσμες εταιρείες του.  Τότε λοιπόν, κ.κ. Δημοσιογράφοι του MEGA μπορούσατε να τα βάζετε ευθέως με τη Δικαιοσύνη, με ενοχές αποδεδειγμένες, ενώ τώρα, στην περίπτωση Εφραίμ –δηλαδή ενός Ηγούμενου που ούτε ύποπτος φυγής είναι ούτε ύποπτος για διάπραξη άλλων αδικημάτων- πρέπει όλοι να κάνουν, υπό τας «διαταγάς σας» τουμπεκί ψιλοκομμένο;
          Έλεος ρε παιδιά.  Σας πήρε χαμπάρι ο κόσμος και σας και τα αφεντικά σας.  Και όχι μόνο για τώρα.  Κυρίως για το τι συνέβη και με το Βατοπέδι και με τα άλλα δήθεν «σκάνδαλα», με τα οποία ο Κ. Καραμανλής αντιμετώπισε τις εκλογές του 2009.  Το παιχνίδι τέλειωσε.  Ήδη ο τότε «εκλεκτός» σας κ. Γιώργος Παπανδρέου πήρε την άγουσα της πολιτικής απαξίωσης.  Έρχεται η σειρά σας, με τα καμώματά σας.
“Εξοργισμένος”
http://olympia.gr/2011/12/28/%ce%b1%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b5%cf%83-mega%ce%bb%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf%ce%b9/#more-115361
Read more

Αφιερωμένο στους Δ.Υ που κατάλαβαν σήμερα τι εστί Ενιαίο Μισθολόγιο.

Γ.Ραγκούσης
2/3/2011

 «Στόχος μας δεν είναι, και σε καμία περίπτωση δεν προχωρούμε στο νέο μισθολόγιο για να πετύχουμε περικοπή του μισθολογικού κόστους».

Ρέππας 26/9/2011
«".Όσο για τις αποδοχές, οι χρόνιες στρεβλώσεις μέσω χορήγησης επιδομάτων αντιμετωπίζονται με τον εξορθολογισμό του μισθολογίου».

Γ.Παπακωνσταντίνου 23/10/2010

« Όμως, δεν επιθυμούμε και δεν πρόκειται να προχωρήσουμε με αιφνιδιασμό στους υπηρετούντες σήμερα υπαλλήλους. Το νέο μισθολόγιο όταν αποφασιστεί θα εφαρμοστεί οπωσδήποτε στους νεοεισερχόμενους και από εκεί και πέρα το εύρος της εφαρμογής του θα πρέπει να συμφωνηθεί και με την ΑΔΕΔΥ».

Γ.Πεταλωτής 6/4/2011

«Δεν είναι κούρεμα μισθών το Ενιαίο Μισθολόγιο».


http://kolotoubes.blogspot.com/2011/12/blog-post_28.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Kolotoubes+%28kolotoubes%29
Read more

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Βγήκαν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ! Όλοι εναντίον Παπανδρέου


Όπως γράφαμε εδώ και καιρό, στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου όχι μόνο δεν άνοιξε τα χαρτιά του, αλλά έκανε τον συνήθη απολογισμό της διετίας που ήταν πρωθυπουργός!
Στην ουσία, μια από τα ίδια, εξοργίζοντας τους δελφίνους του κόμματος.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε από τον Παπανδρέου να αναλάβει τις ευθύνες του και να ξεκαθαρίσει την θέση του. Ομοίως και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του, νιώθοντας εντονότατα την πολιτική φθορά, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αφού έθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για αλλαγή ηγεσίας, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ημερομηνία που θα έχει κλείσει ο πρώτος κύκλος συζητήσεων για το PSI, και εβδομάδα που έρχεται η τρόικα ξανά στην Αθήνα.
Το συμπέρασμα της σημερινής συνεδρίασης; Θα συνεδριάσει και πάλι στις αρχές του νέου έτους, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν θα γίνει σε ευρύτερη κλίμακα και με τι ατζέντα.
http://olympia.gr/2011/12/27/%ce%b2%ce%b3%ce%ae%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b1%ce%af%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%bf%ce%ba-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bd/#more-115308
Read more

Πολίτικη κουζίνα και πολιτικό μαγέρικο


[αφιερωμένο στον Πάνο Καμμένο] 
Όσοι έχουν δει τη θαυμάσια ταινία «Πολίτικη κουζίνα» θα πρέπει να θυμούνται δύο σκηνές που κατά τη γνώμη μου σημαδεύουν τον ελληνισμό και τον Έλληνα, αποτελούν δε την πεμπτουσία της ταινίας. Όταν οι Τούρκοι ασφαλίτες πήγαν στο σπίτι τού συμπατριώτη μας [τον υποδύεται ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης] για να του ανακοινώσουν την απέλασή του οικογενειακώς, τον πήραν κάποια στιγμή παράμερα στο σαλόνι και ένας απ’ αυτούς τού είπε κάτι στ’ αυτί. 

Αφού η οικογένεια είχε πλέον έλθει και εγκατασταθεί στην Ελλάδα, ο σύζυγος εκμυστηρεύτηκε στη σύζυγό του τί του είχε ψιθυρίσει στ’ αυτί ο τούρκος μυστικός πράκτορας. Του είχε πει ότι αν αλλαξοπιστούσε, θα μπορούσε αυτός και η οικογένειά του να παραμείνουν στην Κωνσταντινούπολη. «Και συ τί του απήντησες;» τον ρώτησε εκείνη. «Ασφαλώς και του απήντησα ΟΧΙ» αποκρίθηκε εκείνος με ένα θλιμμένο ύφος. 
«Του απήντησες αυτό που έπρεπε», συνέχισε η σύζυγος. «Αλλά γιατί αυτό το σκυθρωπό ύφος τώρα;». «Διότι έχω ένα βάρος από τότε. Και με βασανίζει. Καθυστέρησα μερικά δευτερόλεπτα να απαντήσω».  
Και όμως, αυτή την αδάμαστη ψυχή, αυτή τη λεβεντιά την κουμαντάρουν χρόνια τώρα οι ξένοι εφιάλτες με τους εγχώριους μπάτλερ, τον εσμό των λακέδων τους και τις λουλούδες-καμαριέρες τους. Κατά χιλιάδες γράφουμε, μιλάμε, φωνάζουμε, διαβάζουμε για το αλισιβερίσι των προδοτών πρωθυπουργών, για τους χαφιέδες-υπουργούς, τους βουλευτές-σφουγγαρίστρες, τους διορισμένους γύπες-διοικητές, για την ιδιοτέλεια όλου του πολιτικού συστήματος, για το νταβατζιλίκι του Τύπου και των ΜΜΕ εν γένει, για όλο αυτό το σκυλολόι τέλος πάντων, αλλά δεν κουνιέται ούτε πούστης, όπως λένε στο μεγάλο λιμάνι. 
Εν προκειμένω, μάλιστα, εν πολλοίς κυριολεκτούμε χρησιμοποιώντας την έκφραση αυτή. Όλο τα ίδια και τα ίδια. Μετά τον Σαρτζετάκη [1985-1990] βρέθηκε ένας Καραμανλής [2004-2009] να υψώσει ανάστημα και στη συνέχεια πάλι τα κεφάλια μέσα στη ντροπή, στο τέλμα, στα βοθρολύματα. 
Εμείς οι ίδιοι χλευάσαμε αυτούς του δύο, διότι μας χάιδευαν τ’ αυτιά, οι Πρωτόπαππες, οι Πολυζωγόπουλοι, οι Παπουτσήδες και όλα τ’ άλλα τα παιδιά της «Αλλαγής» κουστουμιών από «Μαρούσης» σε «Armani». 
Οι Ραγκούσηδες, οι Σκανδαλίδηδες, οι Πετσάλνικοι, οι Αρούληδες, οι Μητσοτάκηδες, οι Κουτρουμάνηδες, οι Κουσελάδες, οι Σαχινίδηδες, οι Χατζηδάκηδες, οι Χατζηγάκηδες, οι Άκηδες, οι Μάκηδες, οι Πάγκλανοι, οι Βενιζέλοι, οι Αβραμόπουλοι οι Δήμες, οι Τραγάκηδες, οι Γιαννακούδες και πρωτίστως ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς [να με συμπαθάνε όλοι οι άλλοι λυμεώνες, τα ονόματα των οποίων δεν παραθέτω. Είναι βλέπετε και ατέλειωτος ο κατάλογος των δημοκρατών-δυναστών μας]. 
΄Ολοι οι άρπαγες και οι βολεμένοι να ψεύδονται ισχυριζόμενοι ότι σκίζονται να μας σώσουν, ενώ γνωρίζουν ότι οι ίδιοι σκοπίμως μας ξεσκίζουν φέρνοντάς μας στην σημερινή οικτρή οικονομική, κοινωνική και ψυχική κατάσταση. Βλέπουν τους άστεγους και τους πεινασμένους να πολλαπλασιάζονται εξ αιτίας της πολιτικής τους και δεν συγκινούνται. Διαλύουν τον λαό, αλλά όχι τη χώρα είπε ο τρισμέγιστος το δέμας, αλλά μικρόνους Βενιζέλος. 
Η παρθένα ο Χρυσοχοΐδης μυξοκλαίει. Αφού μας ξέσκισε, μας λέει σχεδόν κάθε μέρα ότι δεν έπρεπε να μας έχει ξεσκίσει. Και τα συσσίτια αυξάνονται. Οι φιλάνθρωποι πληθύνονται. Φιλέλληνες, όμως πουθενά. Για έλληνες ηγέτες ούτε λόγος να γίνεται. Δεν χρειάζεται να διαβάσετε τίποτε και κανενός για να αντιληφθείτε πλήρως το σημερινό σκηνικό. Όσοι έχετε δει την ταινία «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» [υπόθεση Μπελογιάννη – ταινία του Νίκου Τζίμα του 1980] ξαναδείτε την και αναλογισθείτε σε τί διαφέρει η τότε εποχή [αρχές του ΄50] από εκείνη του ΄60, του ΄70, του ΄80, του ΄90, του ΄00, του ΄10. 
Οι νεότεροι ας τη δουν για πρώτη φορά και ας κάνουν τη σύγκριση με τις ελάχιστες προσλαμβάνουσες που έχουν για την προ του ΄90 εποχή. Βλέποντάς την ας ξεχάσουν τις ιδεολογικές προτιμήσεις ή αγκυλώσεις τους. Ας εστιάσουν την προσοχή τους στο κλίμα της εποχής και είναι βέβαιον ότι θα αντιληφθούν αμέσως ποιος σημερινός πρωταγωνιστής ταιριάζει στον κάθε ρόλο της ταινίας. Σαν να μην πέρασε μια μέρα που λέει και το τραγούδι. 
 Θεέ μου, στείλε στο πολιτικό μαγέρικό μας μια φριτέζα σαν αυτή που ακούγεται στη διαφήμιση με τον Μπουλά. 

 Σωτήριος Καλαμίτσης
Read more

Κυβέρνηση για τα σκουπίδια, τον τζόγο, τους εργολάβους και την Ζήμενς.!!!!!



Κυβέρνηση για τα σκουπίδια, τον τζόγο, τους εργολάβους και την Ζήμενς.!!

Γιατί η διαπλοκή στηρίζει με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση Παπαδήμου...!!!!!!

Νομίζετε ότι ο τίτλος είναι υπερβολικός; Νομίζετε ότι ήταν μια ακόμα “δημοσιογραφική υπερβολή” όταν λίγες ημέρες μετά τον σχηματισμό της …εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως γράφαμε για … “κυβέρνηση Ξενοφώντα Παπαδήμου”; Διαβάστε τη συνέχεια και μετά το συζητάμε:

Τα χρυσοφόρα σκουπίδια
Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανάληψη από ιδιώτες της διαχείρισης των σκουπιδιών, μια μπίζνας πολλών δις ευρώ κάθε χρόνο. Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Π. Κουκουλόπουλος, το έχει ανακοινώσει, οι χωροθετήσεις σε... τέσσερα σημεία στην Αττική υπάρχουν, το πρόβλημα με την Κερατέα φαίνεται να λύνεται, οπότε το μόνο που μένει είναι να πάρουν θέση οι «μνηστήρες» της βρομιάς που αξίζει χρυσάφι.

Όπως όλα δείχνουν, στη μάχη των απορριμμάτων θα πάρουν μέρος όλα τα μεγάλα ονόματα του διεθνούς και εγχωρίου επιχειρηματικού κατεστημένου. Αυτού που έχει συνηθίσει να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις ή να επιβάλει σχήματα που το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μοιράσουν την πίτα. Ακριβώς όπως έγινε πριν από όχι και τόσο πολλά χρόνια με την “οικουμενική κυβέρνηση Ξενοφώντα Ζολώτα” που μοίρασε στην Ζήμενς και την Ιντρακόμ τις ελληνικές τηλεπικοινωνίες και θεσμοποίησε την διαπλοκή.

Από τα ονόματα που ενδιαφέρονται για τα σκουπίδια καταλαβαίνει κανείς και γιατί κάποιοι στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου η οποία μόλις κάνει τη δουλειά της (τη μοιρασιά εννοείται) θα φάει μεγάλη κλωτσιά από τους νταβατζήδες και τους εθνικούς προμηθευτές.

Αυτός που φυσικά παίζει δυνατά είναι ο όμιλος Μπόμπολα μέσω της εταιρείας ΗΛΕΚΤΩΡ η οποία έχει εμπειρία στη διαχείριση των σκουπιδιών και έχει και τεχνογνωσία από το εξωτερικό. Μη σας πω ότι παίζει εν ου παικτοίς και δεν είναι καθόλου τυχαία η άνευ όρων στήριξη στον Παπαδήμο από τις εφημερίδες του συγκροτήματος της Μεταμόρφωσης.

Αλλά στο κόλπο φαίνεται να μπαίνει και ο Σ. Κόκαλης, πανταχού παρών σε όλες τις μεγάλες δουλειές του δημοσίου. Η Ιντρακάτ φαίνεται να προωθεί τη δική της πρόταση σε συνεργασία με τη γαλλική Suez Environnement.

Δε θα πρέπει να αποκλείσουμε μια ακόμη συνεργασία των δύο επιχειρηματιών μετά από αυτή για την απόκτηση του Κρατικού Λαχείου η οποία πιθανότατα να επεκταθεί και στον ΟΠΑΠ. Μπόμπολας και Κόκκαλης φαίνεται να τα έχουν βρει σε πολλά σημεία ενώ και η γαλλική εταιρεία έχει δοσοληψίες με τον όμιλο Μπόμπολα για τον έλεγχο της ΕΥΑΘ.

Κατά τα λοιπά, στους μεγάλους παίκτες των απορριμμάτων θα πρέπει να υπολογιστούν ο Γ. Περιστέρης της ΓΕΚ, που έχει φτιάξει τη θυγατρική ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα – και την στηρίζει το γνωστό παραπαίον συγκρότημα της Μιχαλακοπούλου.

Επίσης, ο όμιλος Λάτση αλλά και ο όμιλος Λασκαρίδη μέσω της εταιρείας Μεσόγειος που κάνει τα έργα στην Κερατέα.


Καύση, αποξήρανση, θερμική επεξεργασία, παραγωγή ενέργειας από βιομάζα; Ότι κι αν επιλεγεί, τα εργοστάσια που θα φτιαχτούν θα δώσουν τεράστια κέρδη στους διαχειριστές τους. Παράλληλα, θα ανοίξει ο δρόμος και για την ιδιωτικοποίηση της συλλογής των σκουπιδιών η οποία τώρα γίνεται από τους δημοτικούς υπαλλήλους με τα γνωστά αποτελέσματα.

Και πριν προχωρήσουμε παρακάτω ένα αφελές ερώτημα: από τους “νεοφιλελεύθερους” της ΝΔ που έχουν ερωτευθεί τον Παπαδήμο, ενδιαφέρεται κανείς ιδιαιτέρως για τα σκουπίδια?????
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2011/12/blog-post_27.html
Read more