Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ψυχραιμία συστήνει ο Καραμανλής σε βουλευτές της ΝΔ

Ψυχραιμία συστήνει ο Καραμανλής σε βουλευτές της ΝΔ
Σιγή ασυρμάτου επέβαλε ο Καραμανλής στους δικούς του μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Δεν θέλει να διαρρεύσει το παραμικρό από την πλευρά του θεωρώντας ότι τα πνεύματα είναι πολύ οξυμένα εντός της Ν.Δ. και μια σπίθα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έβαλε δύο βδομάδες πίσω τα ραντεβού με τους βουλευτές της ΝΔ που έχουν ζητήσει να τον δουν. Το μόνο που συστήνει είναι ψυχραιμία.
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr
Read more

Παπαδήμος: «Ξεχάστε τις εκλογές»

Παπαδήμος: «Ξεχάστε τις εκλογές»

Ο Λουκάς Παπαδήμος  δεν θέλει τα πολιτικά κόμματα να υποθηκεύσουν τη νέα κυβέρνηση στις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας τους.
Γι’ αυτό  το λόγο απευθυνόμενος προς τους πολιτικούς αρχηγούς  ζήτησε συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και όχι να προσηλωθούν μόνο στον προεκλογικό τους αγώνα.
Οι  εκλογές θα γίνουν όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της νέας συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Εξάλλου δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου.
Read more

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Επιμένουν οι Βρυξέλλες στις έγγραφες διαβεβαιώσεις για την εκταμίευση της 6ης δόσης...


«H απόφαση για την έκτη δόση συνδέεται με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να συμφωνήσει στα βασικά στοιχεία του προγράμματος. Μόλις λάβουμε διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές, το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο Eurogroup», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο.

Ο κ. Μπαγί αντικαθιστούσε τον αρμόδιο...
εκπρόσωπο της Επιτροπής για θέματα οικονομίας, Αμαντέο Αλταφάζ.


Ερωτηθείς, εξάλλου, αν οι Βρυξέλλες εξακολουθούν να ζητούν από τις βασικές πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας έγγραφες διαβεβαιώσεις ως προς την τήρηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και την εφαρμογή του νέου προγράμματος, ο Ολιβιέ Μπαγί απάντησε ότι «το αίτημα του Eurogroup παραμένει σε ισχύ και ότι τα δύο μεγάλα κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας, θα πρέπει να δεσμευθούν εγγράφως για την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου». 
Read more

Βίντεο: Η Βάσω Παπανδρέου τραγουδά με πίκρα για το προσωπικό της συνειδησιακό δράμα

Read more

Σαμαράς: Οι εκλογές θα γίνουν 19 Φεβρουαρίου

Διάγγελμα του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος εξέφρασε την στήριξή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου

«Δε θέλησα συγκυβέρνηση. Η ΝΔ πήρε δύο πολύ σημαντικά υπουργεία : το Εξωτερικών και το Άμυνας. Και στέλνει τα μηνύματα που πρέπει, σ' αυτούς που πρέπει να τα στείλει!». Μ' αυτή τη δήλωση σχολίασε ο κ. Αντώνης Σαμαράς το νέο ανασχηματισμό, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης που «κατάφερε στα μέσα της τετραετίας να αλλάξει κυβέρνηση και πρωθυπουργό».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «οι εκλογές είναι βαλβίδα ασφαλείας για να εκφραστεί η κοινωνία και θα πραγματοποιηθούν στις 19 Φεβρουαρίου», ενώ πρόσθεσε ότι «η αξιοπρέπεια των Ελλήνων δεν είναι προς διαπραγμάτευση».
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/313154/Default.aspx
Read more

Ψιτ ! Αγαπούλα, Πούλα!

Read more

OYAOY! O Παντελής Καψής για κυβερνητικός εκπρόσωπος;

1
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/11/kapsis.jpg?w=300&h=300Δεν προκαλεί έκπληξη το όνομα. Ο Παντελής Καψής ήταν ασυμβίβαστα κυβερνητικός. Ήταν ένας πραγματικός επαναστάτης της στήριξης του μνημονίου. Ένας άνθρωπος που με μαγικό τρόπο κατάφερνε να υπερασπίζεται τις αποφάσεις της “Νέας Διακυβέρνησης”, χωρίς όμως να σου αφήνει την γεύση του “λινάτσα”.
Προσπαθήσαμε να βρούμε έστω και μία φράση του τους τελευταίους 18 μήνες που να μην ήταν αντεξουσιαστική της εξουσίας. Δεν στάθηκε δυνατόν. Και όμως, ο Παντελής Καψής θα ήταν από τα τελευταία ονόματα που θα μας ερχόντουσαν στο μυαλό εάν απονέμαμε το βραβείο της χρυσής βουβουζέλας.
Αυτό σημαίνει ότι έκανε πολύ καλά την δουλειά του… πραγματικά απαρατήρητος, ένας αντάρτης στην υπεράσπιση του τακτικού στρατού κατοχής. Ένας λωτός της δημοσιογραφίας. Η σινική μελάνη του τύπου!
Ο Παντελής Καψής είναι πράγματι ο ιδανικός κυβερνητικός εκπρόσωπος για μία κυβέρνηση που θα εύχεται να ξεχνά ο λαός σε δευτερόλεπτα τα πεπραγμένα της. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να κάνει ακόμα και τα μαγνητόφωνα να ..ξεχάσουν αυτά που είπε σε επίσημο briefing.
…στο μόνο που χάνει είναι η εμφάνιση. Φανταστείτε τον Παντελή Καψή σε συσκευασία …Αντώναρου! Η αμνησία θα ήταν ευχή.
http://olympia.gr/2011/11/11/oyaoy-o-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%ae%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%88%ce%ae%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%ba%cf%80/
Read more

Προς τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας


Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές

Που βαδίζει η Πατρίδα και η παράταξη μας;
Μπορείτε να μας απαντήσετε;
Τι περιμένετε να δείτε ακόμη;
Δεν καταλάβατε ότι τόπος μας, ελέω και της ακολουθούμενης αντιπολιτευτικής τακτικής της ΝΔ, βαδίζει σε μια κατηφόρα που δεν έχει τέλος;
Η Ελλάδα δεν είναι μόνο αριθμοί, έχει και ανθρώπους που εξοντώνονται, που τους αφαιρέθηκε η ελπίδα και το αύριο! Αυτοί οι άνθρωποι φτιάχνουν το Έθνος μας, ας μην το ξεχνάμε.
Αναλογιστήκατε ποιος ο θεσμικός σας ρόλος;
Δεν είναι στα καθήκοντα σας, βάσει του Συντάγματος, "Η προστασία των πολιτών και τα συμφέροντα του Λαού";
Όταν ξυπνήσετε θα ασκήσετε τα καθήκοντα σας; 
Όπως αφήσατε για 8-10 μήνες τον 'τρελοκαταθλιπτικό' πρ. πρωθυπουργό ν' αλωνίζει ανεξέλεγκτα σε βάρος της Πατρίδας, ενώ εμείς ασχολούμασταν με τα περίφημα... 'βαρίδια', και καταλήξαμε στο "Μνημόνιο"; 
Τότε θα είναι πολύ αργά.
Η Νέα Δημοκρατία από την ίδρυση της είναι Πατριωτικό κόμμα, δεν βλέπετε, λόγω αδρανείας, τις εν μέρει ευθύνες μας;
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές
Προχωρήστε στην πρωτοβουλία της Άμεσης Σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδος και δώστε τέλος στην σχιζοφρένεια, η οποία απ' ότι φαίνεται είναι μεταδοτική.
Σας χρειάζεται ο Ελληνικός Λαός, σας έχει ανάγκη...
Είναι θεσμικό καθήκον και υποχρέωση σας! 

Στάθης Σαραφόπουλος
Οικονομολόγος
πρ. Βουλευτής


Δείτε το άρθρο με τα σχόλια και στο Olympia
Read more

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΟΓΚΩΝΟΝΤΑΙ

ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210-3312793  &  6974 750407
www.dakepe.gr  e-mail: info@dakepe.gr
11 - 11 – 2011
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΟΓΚΩΝΟΝΤΑΙ

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ

Η ανάλγητη και άδικη κυβερνητική πολιτική δείχνει καθημερινά το σκληρό πρόσωπό της απέναντι στους εργαζομένους και «θεσμοποιούνται» οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται…
Τελευταίο «θύμα» τους οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με σωρεία καταγγελιών, παραμένουν απλήρωτοι από το Σεπτέμβριο και αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
Οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ζουν με την αγωνία και την αβεβαιότητα για το αύριο λόγω της μείωσης των μόνιμων διορισμών που εφάρμοσε με προκλητικό και ανάλγητο τρόπο τα τελευταία χρόνια η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και βιώνουν σήμερα (μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους) την πρωτοφανή ακρίβεια και την κυβερνητική επίθεση στα δικαιώματά τους.
Η αδιαφορία των κυβερνώντων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση και η κοινωνία μας εντείνει την οργή και την αγανάκτηση του εκπαιδευτικού κόσμου.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ζητά από την Κυβέρνηση να λύσει άμεσα το βιοποριστικό, πλέον, πρόβλημα των συναδέλφων αναπληρωτών και να καταβληθούν τα οφειλόμενα.
Δηλώνει τη συμπαράστασή της, αναδεικνύει το ζήτημα και θέτει το θέμα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ ζητώντας την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών για την επίλυση του προβλήματος.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος
Read more

Χθες ο Ε.Βενιζέλος για Λ.Παπαδήμο: "Είναι άνθρωπος των τραπεζών"!


Έτσι, για τον ιστορία, ας δούμε τι έλεγε για το νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, το non paper που μοίρασε χθες ο Ε.Βενιζέλος.  Στο non paper περιγράφεται ο Λουκάς Παπαδήμος ως «άνθρωπος σχετιζόμενος με το τραπεζικό σύστημα»,   ως άτομο «που δεν έχαιρε εκτιμήσεως στις Βρυξέλλες" και για τον λόγο αυτό δεν τον ήθελε ο Γ.Παπανδρέου!
Αποδομεί ολόκληρη την επιχειρηματολογία ότι τον Λ.Παπαδήμο τον ήθελαν στις Βρυξέλλες: «Τον Ιούνιο, όταν του προτάθηκε να γίνει υπουργός Οικονομικών (σ.σ.: του Ε.Βενιζέλου) είχε αντιπροτείνει τον Λουκά Παπαδήμο. Τα μηνύματα από Βρυξέλλες και ΔΝΤ δεν ήταν ενθαρρυντικά για Παπαδήμο. Το αντίθετο. Θυμούνταν ότι ήταν Διοικητής της ΤτΕ όταν μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ με εξωραϊσμό των στατιστικών στοιχείων».
Και βέβαια ως τραπεζίτης ήταν κατά του «κουρέματος»: «Επίσης, όπως θυμάστε, αρθρογράφησε πριν λίγες ημέρες στο διεθνή και ελληνικό Τύπο κατά της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου που μειώνει το δημόσιο χρέος κατά τρόπο ενοχλητικό για τις τράπεζες. Άρα, τάχθηκε κατά μιας απόφασης που η ευρωζώνη θεωρεί πολύ σημαντική και την οποία αναγκάστηκαν τελικά να δεχθούν και η ΕΚΤ και το IIF, δηλαδή  η Διεθνής Ένωση Τραπεζών».
Δηλαδή τον περιγράφουν καθαρά ως άνθρωπο των τραπεζών και των ΜΜΕ, δηλαδή διαπλεκόμενο, ο οποίος δεν χαίρει καμιάς εκτίμησης στις Βρυξέλλες! Και αυτό τον άνθρωπο, τον έκαναν πρωθυπουργό! Να τον χαίρονται!
Βέβαια, το non paper μοιράστηκε σε μία στιγμή που είχε ναυαγήσει η υποψηφιότητά του και προσπαθούσε να δικαιολογηθεί το ναυάγιο, αλλά και να στοιχειοθετηθεί ότι δεν είχε καμία εμπλοκή σε αυτό ο Ε.Βενζέλος. Που να ήξερε την επόμενη ημέρα ότι θα γινόταν πρωθυπουργός ο διαπλεκόμενος που δεν το ήθελαν οι Βρυξέλλες και το ΔΝΤ!
Το non paper το βρήκαμε στο protothema.gr, στο οποίο γράφονταν – μεταξύ άλλων - και τα κατωτέρω:
-Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήθελε σε καμία περίπτωση άνθρωπο σχετιζόμενο με το τραπεζικό σύστημα ως πρωθυπουργό . Ούτε άνθρωπο που φανερά προτιμούσαν πολλά ΜΜΕ.
-Τον Ιούνιο, όταν του προτάθηκε να γίνει υπουργός Οικονομικών (σ.σ.: του Ε.Βενιζέλου) είχε αντιπροτείνει τον Λουκά Παπαδήμο. Τα μηνύματα από Βρυξέλλες και ΔΝΤ δεν ήταν ενθαρρυντικά για Παπαδήμο. Το αντίθετο. Θυμούνταν ότι ήταν Διοικητής της ΤτΕ όταν μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ με εξωραϊσμό των στατιστικών στοιχείων.
-Επίσης, όπως θυμάστε, αρθρογράφησε πριν λίγες ημέρες στο διεθνή και ελληνικό Τύπο κατά της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου που μειώνει το δημόσιο χρέος κατά τρόπο ενοχλητικό για τις τράπεζες. Άρα, τάχθηκε κατά μιας απόφασης που η ευρωζώνη θεωρεί πολύ σημαντική και την οποία αναγκάστηκαν τελικά να δεχθούν και η ΕΚΤ και το IIF, δηλαδή  η Διεθνής Ένωση Τραπεζών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

ΣΕ ΑΛΛΕΣ 9 ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ!

«Μετά από 10 ολόκληρες ημέρες ταλαιπωρίας βρήκαμε επιτέλους Πρωθυπουργό «κοινής αποδοχής», αφού προηγουμένως παρακολουθήσαμε ένα απίστευτο θέατρο σκιών και με τον Λαό στην γωνία.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι σε άλλες 9 ημέρες θα μπορούσαμε να είχαμε Πρωθυπουργό εκλεγμένο από τον Λαό, αν απλά είχαμε εφαρμόσει το άρθρο 41 του Συντάγματος το οποίο ορίζει ότι «μέσα σε τριάντα ημέρες» διεξάγονται εκλογές!…

Κατά το παρελθόν όλοι θυμόμαστε ότι ο κ.Σημίτης είχε κάνει εκλογές εντός 20 ημερών…

Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και τώρα, αν πράγματι ορισμένοι ειλικρινά πίστευαν στη Λαϊκή κυριαρχία.

Την άλλη δηλαδή Κυριακή (20.11.2011) θα μπορούσαμε να είχαμε Πρωθυπουργό εκλεγμένο από τον Λαό!…

Εν πάσει περιπτώσει αφού δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις προς τον κ.Γ.Παπανδρέου για άμεση προσφυγή στις κάλπες «Καλή Επιτυχία Κύριε Παπαδήμο» – που κάποιοι μέσα από τον δικό σας πολιτικό χώρο σας υπέσκαψαν από την πρώτη στιγμή με τους υποτιθέμενους «όρους» που δήθεν βάλατε – για το καλό της Πατρίδας μας.»
http://papageorgopoulos.wordpress.com
http://pikri-sokolata.blogspot.com/2011/11/9.html
Read more

Βόμβα Wikileaks: Η Μέρκελ καθυστέρησε με δόλο τη βοήθεια στην Ελλάδα


Έγγραφο του Wikileaks που δημοσιεύεται στη Die Welt αποκαλύπτει την άγνοια και τις λανθασμένες εκτιμήσεις της γερμανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, τo χειμώνα του 2010.
Το αποκαλυπτικό έγγραφο είναι από τις σημειώσεις του τότε αμερικανού πρέσβη στο Βερολίνο Philip D. Murphy, οι οποίες αναφέρονται στις ημέρες πριν και μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Φεβρουάριο του 2010.
Πριν από τη σύνοδο, γράφει ο αμερικανός διπλωμάτης, έγιναν...
πολλές συζητήσεις στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης για την κατάσταση στην Ελλάδα. Το μοναδικό αποτέλεσμα τους, προσθέτει, ήταν η απόφαση του Βερολίνου να αποσιωπήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την επικείμενη ελληνική καταστροφή έναντι των γερμανών πολιτών.
Η γερμανική κυβέρνηση ήταν ευχαριστημένη που στη σύνοδο κορυφής της 11ης Φεβρουαρίου 2010, δεν αποφασίσθηκε οποιαδήποτε συγκεκριμένη βοήθεια για τη Ελλάδα.
«Η καγκελάριος Μέρκελ έδειχνε φανερά ανακουφισμένη, για το ότι δεν χρειάζεται ακόμη να εξηγήσει στους πολίτες, γιατί θα πρέπει να μεγαλώσει το δικό της χρέος-βουνό για να σώσει τους Έλληνες» προσθέτει.
Η Μέρκελ απέκρυπτε σύμφωνα με το έγγραφο το μέγεθος του ελληνικού προβλήματος απ' τους Γερμανούς και καθυστερούσε εν γνώση της να βοηθήσει την Ελλάδα με αποτέλεσμα να την οδηγήσει στην πτώχευση.
Η Μέρκελ καθυστέρησε με δόλο τη βοήθεια στην Ελλάδα επιτρέποντας στις αγορές να της προκαλέσουν δραματικό χτύπημα.

Κάντε κλικ για να διαβάστε το έγγραφο
http://emprosdrama.blogspot.com/2011/11/wikileaks.html
Read more

Αυτο ειναι το μεγαλο ''μυστικο'' για την κατασταση της ελληνικης οικονομιας;

Αυτο ειναι το μεγαλο ''μυστικο'' για την κατασταση της ελληνικης οικονομιας;
Διαβάστε το. Είναι υπερ-διαφωτιστικό.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης ARD αλλά και σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal προκειμένου οι τράπεζες να αποδεχτούν το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων κατά 50%, η Ελλάδα συμφώνησε στη μετατροπή του δικαίου που διέπει τα ομόλογα αυτά από το ελληνικό στο αγγλικό.
Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και όσο το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων παραμένει το ελληνικό, αν η Ελλάδα δεν αποφύγει την πτώχευση μπορεί να αποπληρώσει το χρέος που βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών και όχι θεσμικών δανειστών (ΔΝΤ – ΕΕ) σε δραχμές, χωρίς να έχει καμία νομική κύρωση. Οι δανειστές σε αυτήν την περίπτωση υποχρεούνται να αποδεχτούν την αποπληρωμή στο ελληνικό νόμισμα. Έτσι η Ελλάδα μπορεί πολύ απλά να τυπώσει τόσες δραχμές όσο είναι το χρέος της στους ιδιώτες και να το ξεπληρώσει.

Αντίθετα, αν το δίκαιο αλλάξει στο αγγλικό σε περίπτωση πτώχευσης η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της σε ευρώ, παρά το γεγονός ότι η ισοτιμία δραχμής – ευρώ θα κυλήσει πιθανόν κάτω από το 700/1. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει την οριστική παράδοση της χώρας στους δανειστές της, οι οποίοι θα μπορούν να διεκδικήσουν και να επιβάλλουν νομικά στην Ελλάδα είτε την αποπληρωμή του χρέους στο ακέραιο μέσω της επιβολής επαχθών φόρων στους πολίτες είτε την κατάσχεση δημόσιας περιουσίας είτε και τα δύο ταυτόχρονα.

Η ιστορία με το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων είναι, ίσως, το μεγαλύτερο μυστικό της ελληνικής κρίσης. Μελέτη των νομικών τμημάτων των πανεπιστημίων της Νέας Υόρκης, του Σικάγου και του Duke που καταρτίστηκε το Φεβρουάριο του 2011 αναφέρει σχετικά τα εξής: “Αν επρόκειτο για μία σειρά πτωχεύσεων κρατών της Λατινικής Αμερικής, όπως για παράδειγμα της Αργεντινής, τότε το χρέος θα ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ξένο νόμισμα και διεπόμενο από ξένο δίκαιο, κατά κανόνα της Νέας Υόρκης ή Αγγλικό. Αλλά στην περίπτωση της Ελλάδας η συντριπτική πλειοψηφία των ομολόγων διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και έτσι η Ελλάδα είχε ένα πραγματικό πλεονέκτημα καθώς μπορούσε να αλλάξει το δίκαιο με αποτέλεσμα να τροποποιηθούν οι όροι των συμβολαίων των ομολόγων και έτσι να προωθήσει τις όποιες αλλαγές την εξυπηρετούσαν.”
Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει το δίκαιο έτσι ώστε αν το 51% των κατόχων χρέους συμφωνεί να είναι υποχρεωτική για όλους μία αναδιάρθρωση κατά 50%, 60%, 70% ή και περισσότερο (όσο λιγότερο τόσο πιο πιθανή η αναδιάρθρωση να αντέξει νομικά σε οποιαδήποτε δικαστική αμφισβήτηση της). Αφήνοντας εκτός τα ομόλογα και το χρέος που κατέχονται από θεσμικούς δανειστές και τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα αποπληρωθούν σε ευρώ, απομένουν περίπου 220 δις ευρώ.
Από αυτά, ωστόσο, περισσότερα από 100 δις κατέχονται από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες και φορείς που σημαίνει πως η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει μόνη της σε συμφωνία για αναδιάρθρωση με το 51% των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων, δηλαδή σε ένα PSI, απλά και μόνο με τη συμμετοχή ελληνικών και κυπριακών τραπεζών και φορέων. Το PSI αυτό θα είναι υποχρεωτικό για όλες τις τράπεζες και το κέρδος για την Ελλάδα θα είναι ανάλογο του μεγέθους της αναδιάρθρωσης. Αν αυτό είχε συμβεί εξ αρχής, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να μειώσει το χρέος της κατά 147 δις ευρώ στις αρχές του 2010, μειώνοντας το χρέος της ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 72% μέσα σε λίγους μήνες. Αν αυτό γίνει σήμερα τότε το ελληνικό χρέος θα μειωθεί από 110 μέχρι 154 δις ευρώ ανάλογα με το ποσοστό κουρέματος που θα επιλεγεί, δηλαδή από 50% μέχρι 70%. Στο σενάριο της μείωσης κατά 70% το ελληνικό χρέος θα μειωθεί στο 87% του ΑΕΠ άμεσα.


Όλα τα παραπάνω που αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα αποτελούν ένα μικρό τμήμα του μεγαλύτερου, ίσως, μυστικού της ευρωπαϊκής κρίσης. Αυτό, γιατί με βάση την έκθεση των τριών παραπάνω πανεπιστημίων το ίδιο νομικό πλεονέκτημα με αυτό της Ελλάδας έχουν, σε διαφορετικό βαθμό και η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.
Οι λεγόμενες δηλαδή PIGS, υποτιμητικά από τις αγορές (γουρούνια από τα αρχικά Portugal, Ireland, Greece, Spain), κρατούν στα χέρια τους από το ξέσπασμα της κρίσης το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και όχι μόνο καθώς μπορούν να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους αυτόνομα προκαλώντας τεράστιες ζημιές στους κατόχους χρέους ενώ μία τέτοια κίνηση τους θα ενεργοποιήσει την πληρωμή των ασφαλίστρων των ομολόγων τους τινάζοντας στον αέρα τράπεζες όπως οι Goldman Sachs, JP Morgan κλπ αλλά και θα προκαλέσει, πιθανόν, την κατάρρευση της ευρωζώνης, τουλάχιστον όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.

Αλλά ας υποθέσουμε πως η Ελλάδα δε θέλει να κινηθεί εκτός συστήματος ούτε να εκμεταλλευτεί το τεράστιο πλεονέκτημα που έχει στα χέρια της. Ας θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι προκειμένου να μην απειληθεί το διεθνές και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και το κυριότερο το ευρώ η Ελλάδα θα συνεχίζει να προσπαθεί να υπομείνει όσες θυσίες της ζητηθούν προκειμένου να εξασφαλίσει το κοινό καλό και να μην επιδιώξει μία γρήγορη, σχετικά, διέξοδο από τη δραματική θέση στην οποία έχει βρεθεί. Γιατί θα πρέπει, επιπλέον, να απολέσει το δικαίωμα να σκεφτεί και το δικό της συμφέρον αν για τον οποιοδήποτε λόγο αποδειχτεί πως οι εταίροι της είτε έκαναν λάθος στο πρόγραμμα που της επέβαλλαν και έτσι τελικά οδηγηθεί στην πτώχευση είτε τελικά αφού οι ίδιοι έχουν εξασφαλιστεί την εγκαταλείψουν στη μοίρα της;
Πάνος Παναγιώτου
Επικεφαλής χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής


Πηγή:
koutipandoras
Read more

ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ :ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΑΜΙΛΗΤΑ, ΑΚΟΥΝΗΤΑ ΚΙ ΑΓΕΛΑΣΤΑ...

Κατά τη γνώμη μου αυτό που θα καταγραφεί όλες αυτές τις μέρες δεν είναι ούτε το θέατρο που παίχτηκε, ούτε οι δημοσιοκάφροι που ξεσπάθωσαν, ούτε τα παιχνίδια που δεν μάθαμε, ούτε οι Ευρωπαίοι που καραδοκούσαν σαν τα αρπακτικά.

Αυτό που είναι εκπληκτικό, και αξίζει και ανάλυση και καταγραφή είναι η στάση του ελληνικού λαού. Λες και με το που έκανε το τρικ ο Γιώργος του δημοψηφίσματος κάποιος πάτησε ένα κουμπί στο λαό – εκείνον τον ίδιο που είχε ξεχυθεί στους δρόμους την 28η Οκτωβρίου και έφτυνε και μούτζωνε όποιον έβρισκε μπροστά του- και τον σταμάτησε απότομα, ξερά όπως στο παιχνιδάκι

«στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα κι αγέλαστα»

Βρεθήκαμε από τους δρόμους της οργής (απεργίες, κινητοποιήσεις, διαλυμένες παρελάσεις, χημικά, ΜΑΤ, προπηλακισμούς κλπ) όλοι με ένα τηλεκοντρόλ στο χέρι, αμίλητοι, ακούνητοι κι αγέλαστοι λες κι ο χρόνος σταμάτησε μέχρι κάποιο μαγικό χέρι να τα μαγειρέψει όλα και να τα σερβίρει στους παγωμένους σε μια ακαθόριστη χρονική στιγμή πολίτες που δεν θα έχει σημασία πλέον τι θα κάνουν...

Αρχίζω να πιστεύω στ΄αλήθεια πως αυτό το κουμπί υπάρχει και ότι όντως ήμασταν όλοι μια βδομάδα «παγωμένοι» Αυτό που βλέπαμε δεν ήταν η πραγματικότητα ήταν μια οθόνη που πέρναγε εικόνες συνέχεια μπροστά στα μάτια μας ενώ πιο εκεί στην αληθινή ζωή κανονιζόταν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Είμαι βέβαιη πως μόλις υπογραφεί η συμφωνία, μόλις δεν θα μπορεί να κάνει κανείς πίσω θα μας κουρδίσουν ξανά να φωνάζουμε και να μουτζώνουμε μέχρι.... την 7η δόση. Λίγο πριν την 7η δόση θα μας πουν πως αν σπαταλήσουμε χρόνο και χρήματα για εκλογές η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει πρόβλημα και θα πρέπει να μεταθέσουμε τις εκλογές μετά την 7η δόση και τότε θα γίνει άλλο ένα πάγωμα και μόλις πάρουμε την 7η δόση.... θα .....

Αλλά το πήγα πολύ μακριά.

Ίσως έτσι να γινόντουσαν όλα αν ...

Αλλά το 2012 μπαίνει με ένα εκατομμύριο ανέργους που θα τους ακολουθήσουν άλλοι τόσοι...
Κι αυτοί οι χωρίς ελπίδα πρεζάκηδες ίσως αποφασίσουν επί τέλους να κλείσουν τη τηλεόραση...
Read more

Αυτήν την σύμβαση (EFSF) θα την υπογράψετε κ. Βουλευτές ;;

2011
Προσέξτε τώρα τι γίνεται…
Η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα έχει τη μορφή της πρώτης σύμβασης ,καθώς «ο διακανονισμός γίνεται μέσω EFSF»
Την σύμβαση EFSF όμως την έχει ήδη υπογράψει ο Παπακωνσταντίνου από 7/6/2010.
Ας δούμε όμως δυο επίμαχες παραγράφους (15 και 16) του EFSF.
15. MISCELLANEOUS

(1) If any one or more of the provisions contained in this Agreement should be or become fully or in part invalid, illegal or unenforceable in any respect under any applicable law, the validity, legality and enforceability of the remaining provisions contained in this Agreement shall not be affected or impaired thereby. Provisions which are fully or in part invalid, illegal or unenforceable shall be interpreted and thus implemented according to the spirit and purpose of this Agreement.
(2) The Preamble to this Agreement forms an integral part of this Agreement.
(3)Each of the Parties hereby irrevocably and unconditionally waives all immunity to which it is or may become entitled, in respect of itself or its assets or revenues, from legal proceedings in relation to this Agreement including, without limitation, immunity from suit, judgment or other order, from attachment, arrest, detention or injunction prior to judgment, and from any form of execution and enforcement against it, its assets or revenues after judgment to the extent not prohibited by mandatory law.
Και στα ελληνικά:
Κάθε ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη με την παρούσα ο αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.
 
Σας θυμίζει τίποτα η πιο πάνω απίστευτη παράγραφος-δέσμευση ;

Eίναι ακριβώς ίδια, πιστή αντιγραφή αντίστοιχης παραγράφου της δανειακής σύμβασης !!!
Δείτε τώρα τι γράφει η επόμενη παράγραφος του EFSF
Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο…
16.GOVERNING LAW AND JURISDICTION
(1) This Agreement and any non-contractual obligations arising out of or in connection with it shall be governed by and shall be construed in accordance with English law.
(2) Any dispute arising from or in the context of this Agreement shall be settled amicably. In the absence of such amicable agreement, the euro-area Member States agree that to the extent it constitutes a dispute between them only, it shall be submitted to the exclusive jurisdiction of the Court of Justice of the European Union. To the extent there is a dispute between one or more euroarea Member States and EFSF, the Parties agree to submit the dispute to the exclusive jurisdiction of the Courts of the Grand Duchy of Luxembourg.
Η δανειακή σύμβαση, η ταφόπλακα της εθνικής μας κυριαρχίας σας θυμίζουμε ότι δεν πέρασε ποτέ από την Βουλή…Απλά την είχαν επισυνάψει σαν συνημμένο !!
Όμως την σύμβαση EFSF την έχει ήδη υπογράψει ο Παπακωνσταντίνου από 7/6/2010.
Τώρα λοιπόν και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ε.Ε θα πάμε σε νέα σύμβαση με βάση το EFSF.
Η σύμβαση όμως αυτή θα πρέπει να περάσει από την βουλή και στην συνέχεια να υπογραφεί.
Έλα όμως, που ο Παπακωνσταντίνου έχει ήδη υπογράψει την EFSF και τους απαράδεκτους όρους που απεμπολούν την εθνική κυριαρχία..
Για αυτό ο Βενιζέλος προσπαθούσε να μην χρεωθεί μόνος την όλη ιστορία και να νομιμοποιήσει τόσο την δανειακή, την συμφωνία EFSF, όσο και την νέα σύμβαση δανεισμού.

Συνταγματολόγος είναι, φιλόδοξος είναι και για αυτό άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, να χρειάζονται 180 ψήφοι για την επικύρωσή της νέας σύμβασης.
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/11/efsf.html
http://olympia.gr/2011/11/11/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%83%cf%8d%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b7-efsf-%ce%b8%ce%b1-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%88%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%ba-%ce%b2%ce%bf%cf%85/
Read more

Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Η Νέα Κυβέρνηση
Πρωθυπουργός: Λουκάς Παπαδήμος

Αντιπρόεδροι Κυβέρνησης: Ευάγγελος Βενιζέλος - Θεόδωρος Πάγκαλος
Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Γεώργιος Σταυρόπουλος
...
Υπουργός Εσωτερικών: Τάσος Γιαννίτσης
Αναπληρώτρια Υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: Πάρης Κουκουλόπουλος

Υπουργός Δοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός: Παντελής Τζωρτζάκης

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας

Υπουργός Οικονομικών: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Αναπληρωτής υπουργός: Παντελής Οικονόμου
Υφυπουργός: Γιάννης Μουρμούρας

Υπουργός Εξωτερικών: Σταύρος Δήμας
Αναπληρώτρια Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρωτής υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης
Αναπληρωτής υπουργός: Γιώργος Γεωργίου
Υφυπουργός:Κώστας Σπηλιόπουλος

Υπουργός Ανάπτυξης, με καθήκοντα Ενέργειας και Ναυτιλίας: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραΐτης
Υφυπουργός για θέματα Ναυτιλίας: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργός Περιβάλλοντος: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης

Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Άννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρωτής Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Μάκης Βορίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Γιώργος Κουτρουμάνης

Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος

Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης
Υφυπουργός: Μάρκος Μπόλαρης
Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργός: Αστέριος Ροντούλης
Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας

Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής

Υπουργός Πολιτισμού: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός Πολιτισμού για θέματα τουρισμού: Πέτρος Αλιβιζάτος
Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης
Read more

Ποιοι μπαίνουν στο υπουργικό συμβούλιο




Βέβαιον θεωρείται ότι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραμείνει υπουργός των Οικονομικών και αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης Παπαδήμου. Στην κυβέρνηση θα παραμείνουν ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.Ήδη η κυρία Διαμαντοπούλου και ο κ. Λοβέρδος ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικώς από τον κ. Λουκά Παπαδήμο ότι παραμένουν στα χαρτοφυλάκιά τους.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει ζητήσει να διατηρήσουν τα υπουργεία τους ή έστω να παραμείνουν στην κυβέρνηση ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης και ο υπουργός Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.
Αναμένεται να αντικατασταθούν οι υπουργοί Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Εθνικής Αμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης, Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος, όπως έχει ζητήσει ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Από το βράδυ της Πέμπτης οι συνομιλίες είναι διαρκείς μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. "Σφαγή" αναμένεται να γίνει μεταξύ των υφυπουργών, τόσο διότι αναμένεται να μειωθεί ο συνολικός αριθμός τους όσο και επειδή εκ των πραγμάτων- λόγω συμμετοχής στελεχών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση- θα είναι λιγότερα τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης που θα στελεχώνουν το υπουργικό συμβούλιο υπό τον κ. Παπαδήμο. Περίπου οκτώ με δέκα νέοι υφυπουργοί από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ αναμένεται να εισέλθουν στη νέα κυβέρνηση.

Τι αναλαμβάνει η ΝΔ
Για το υπουργείο Εξωτερικών κατευθύνεται ο κ. Σταύρος Δήμας. Υπουργός Άμυνας αναμένεται να οριστεί ο έτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Στο υπουργείο Παιδείας, ως αναπληρωτής, οδεύει ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναμένεται να αναλάβει ο σύμβουλος του κ. Αντώνη Σαμαρά κ. Γιάννης Μουρμούρας.

Η συμμετοχή του ΛΑΟΣ
Ισχυρή υποψηφιότητα για να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει θέσει ο κ. Μάκης Βορίδης. Για υπουργοποίηση προορίζεται και ο κ. Γιώργος Γεωργίου.

protothema.gr
http://dexiextrem.blogspot.com/2011/11/blog-post_5864.html#more
Read more

Ιδού ποιοί έπεισαν τον Σαμαρά να συμβιβαστεί!

Μέχρι χθες δεν τους ένωνε τίποτε. Το αντίθετο θα λέγαμε. Ηταν ξένοι στο ίδιο σπίτι, καθώς ο ένας κοιτούσε τον άλλο με καχυποψία. Στην περίπτωσή τους μιλάμε για…ξαφνικό έρωτα, που ακούει στο όνομα “συγκυβέρνηση”. Είναι οι άνθρωποι που έπεισαν τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει το “μετέωρο βήμα” που πλήγωσε τη βάση της Νέας Δημοκρατίας.Ο λόγος για τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Δημήτρη Σταμάτη και Χρύσανθο Λαζαρίδη.
Οι δυο τελευταίοι δήλωναν “μουτζαχεντίν” του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και καθοδηγητές της σκληρής γραμμής. Δεν ήταν λίγες οι φορές που όταν ο πρώτος έκανε δηλώσεις που τον διαφοροποιούσαν από την επίσημη γραμμή ζητούσαν τον αποκεφαλισμό του. Όσο για το Δημήτρη Αβραμόπουλο πήρε τα πάνω του μετά την αναγόρευσή του σε Αντιπρόεδρο του κόμματος, αλλά και τη μετακόμιση στη Συγγρού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πριν από λίγες εβδομάδες ξεκίνησε τις μεγάλες του αποστολές στο εξωτερικό. Δυο από τα πρόσφατα ταξίδια του ήταν στη Μόσχα και στις ΗΠΑ. Η επίσκεψή του στην Αμερική και το ραντεβού του με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ φαίνεται πως του έδωσαν καλή πληροφόρηση για το πως σκεπτονται οι δάνειες δυνάμεις αλλά και ο ισχυρός παραγων για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Πάντα ήταν υπέρμαχος των συγκλήσεων. Διπλωμάτης από τη φύση του απέφευγε πάντα τις αντιπαραθέσεις και τις κόκκινες γραμμές. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που όταν είχαν το πάνω χέρι οι “προεδρικοί” εκείνος φρόντιζε διακριτικά να βρισκεται εκτος κάδρου. Ήταν. όπως και ο έτερος Αντιπρόεδρος Σταύρος Δήμας διακριτικά “ασφαλής” και προσεκτικός. Δεν ήθελε να μπαίνει σε μονομαχίες που θα τον “σκονιζαν ” και θα του τραυμάτιζαν το προφίλ. Πίστευε ότι στη σκληρή πατριωτική γραμμή του κ. Σαμαρά δεν είχε ρόλο και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να πει την αποψη του ως αποδεκτός από τους πάντες. Ο «κυριος τίποτα» κατά τον Θόδωρο Πάγκαλο πάντα ήξερε να περιμένει. Τελικά η συγκατοίκησή του με τον κ. Σαμαρά στον ίδιο όροφο, οδήγησε τη ΝΔ στο…Μαξίμου από την πισω πόρτα, με …συγκάτοικους και μεταβατικό πρωθυπουργό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Ο Θεσσαλονικιός σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ και παλιός του φιλος , Δημήτρης Σταμάτης δεν ξέρουμε για ποιο λόγο θα περάσει στην πολιτική ιστορία του τόπου, αλλά εμείς βρήκαμε τον έναν. Είναι ο άνθρωπος που μέχρι πριν λίγα εικοσιτετράωρα δήλωνε ότι “συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αυτή τη στιγμή θα συνιστούσε “κοινοβουλευτική χούντα” και επέμενε στις εκλογές επειγοντως κατηγορώντας το κ. Καρατζαφέρη ότι πουλάει τακτική εκδούλευση στο ΠΑΣΟΚ και στον Γιώργο Παπανδρέου. Ο ένθερμος υποστηρικτής της σκληρής γραμμής μέσα σε μια βραδιά έγινε θιασώτης του «ναι» στη συγκυβέρνηση. Προφανώς οι προηγούμενες δηλώσεις του ήταν κάτι σαν και αυτό : Λέμε και κανενα αστειο για να περνάει η ώρα. Όχι απλώς «κατάπιε» οτι ειχε πει αλλά λίγο έλειψε και να έρθει στα χέρια, (σύμφωνα με δημοσιεύματα), με άλλους στενούς συνεργάτες του κ. Σαμαρά που διαφωνούσαν με την μεταβατική κυβέρνηση. Η «κολοτούμπα» του ήταν τέτοια που μετείχε και στη συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο και τους συνεργάτες του στις 6 Νοεμβρίου (όχι ιδιαίτερα μαχόμενος όπως επιμενουν οι πληροφορίες), αλλά και στη χθεσινο ραντεβου για την μοιρασια των Υπουργείων .Στην κυβέρνηση Καραμανλή μετείχε σε διάφορες θέσεις, καθώς δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής.

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
Γεννημένος στην Νέα Υόρκη το 1954 ήρθε στην Ελλάδα το 1958. Θεωρείται ο άνθρωπος που ανήκει στο στενότερο πυρήνα του Αντώνη Σαμαρά. Ισχυρίζεται ότι γράφει τις ομιλίες του Προέδρου της ΝΔ και γενικά είναι ο άνθρωπος στα μέσα και στα έξω. Το μεγάλο του παθος είναι τα media μιας και έχει δημοσιογραφήσει κατά καιρούς. Η μεγάλη του αγάπη για την προβολή είναι αυτή που πολλές φορές τον έχει βγάλει στο..γυαλί, όχι με ιδιαίτερη επιτυχία ισχυριζονται οι ασπονδοι φιλοι του . Θέλοντας να αγγίξει ευαίσθητες εθνικες χορδές δεν παραλείπει να αναφέρει στο βιογραφικό του ότι υπηρέτησε τη του θητεία στα τεθωρακισμένα. Έως τώρα φάνταζε ως ο σκληρός πατριώτης αφού και το πέρασμά του από το “Δίκτυο 21” αλλά και η αρθρογραφία του έκανε κάποιους να ξεχνούν το αριστερό του παρελθόν (υπήρξε μέλος του Ρήγα Φεραίου της νεολαιας του του ΚΚΕ εσωτερικού. Στην επταετία μάλιστα είχε συλληφθεί και φυλακιστεί στο ΕΑΤ -ΕΣΑ).

Το “λουκ” του παραπέμπει περισσότερο σε στρατιωτικό, όπως και η φρασεολογία του. Οι σπουδές του όμως είναι πανω στα οικονομικά, όπου κατεχει και διδακτορικό στην Οικονομετρία. Ήταν ο εμπνευστής του θεσμού της “εργασιακής εφεδρείας” που τελικά το ΠΑΣΟΚ την έκοψε και την έραψε στα μέτρα του. Εχει εντρυφήσει στη θεωρία του χάους. Ίσως αυτόν τον επηρέασε στο να «ψησει» τον Αντώνη Σαμαρά να ακολουθήσει μια αναλογη επιλογή.

http://www.antinews.gr/2011/11/11/133052
http://dexiextrem.blogspot.com/2011/11/blog-post_9734.html#more
Read more

Σπρώχνουν τον Γιώργο εκτός προεδρίας ΠΑΣΟΚ !


AΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Τα πρώτα προειδοποιητικά μηνύματα στον Γ. Παπανδρέου για το μέλλον του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να στέλνουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τους χειρισμούς του το τελευταίο διάστημα για το δημοψήφισμα αλλά και για την..
αρχική του απόφαση, να προτείνει τον Φ. Πετσάλνικο για πρωθυπουργό, που προκάλεσε εξέγερση δεκάδων βουλευτών.
 Επί της ουσίας η επιλογή Παπαδήμου προέκυψε μετά την άρον άρον υποχώρηση του Γ. Παπανδρέου από την... υποψηφιότητα Πετσάλνικου, λόγω των αντιδράσεων περίπου 50 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που απείλησαν μέχρι και με ομαδικές παραιτήσεις, αλλά και πολλών υπουργών. Χθες ο βουλευτής Δημ. Λιντζέρης μιλώντας (στον 9,84) κάλεσε ευθέως τον κ. Παπανδρέου «να δρομολογήσει ομαλές πολιτικές εξελίξεις για τη χώρα και το κόμμα» και ζήτησε να ξεκινήσει η καταστατική διαδικασία για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή για τη διαδοχή του στην προεδρία. Εκτιμάται ότι εκεί θα στραφεί πλέον το ενδιαφέρον στο ΠΑΣΟΚ καθώς σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την ημέρα που ο Γ. Παπανδρέου εξελέγη πρόεδρός του. 
Αν συνέχιζε να είναι πρωθυπουργός θα ανανεωνόταν αυτομάτως η θητεία του. Τώρα όμως έχει μόνο μία παράταση έξι μηνών, σύμφωνα με το καταστατικό, αφού η λήξη της θητείας του συμπίπτει με την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία. Ομως επειδή μέσα σε αυτούς τους έξι μήνες θα γίνουν εκλογές, θεωρείται βέβαιο ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ενότητα του κόμματος, αν αρνηθεί να ανοίξει τις διαδικασίες εκλογής. Η εκλογή προέδρου γίνεται με άμεση ψηφοφορία των μελών και φίλων του κόμματος και μετά ακολουθεί το συνέδριο. 
 Η εσωκομματική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ πάντως προδιαγράφεται για το επόμενο διάστημα τόσο συγκρουσιακή που ίσως απειλήσει την ενότητα, ανεξαρτήτως του τι θα κάνει ο Γ. Παπανδρέου. Χθες ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, αφού επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε συνέδριο, έστειλε σε όλες τις κομματικές κατευθύνσεις απειλητικά μηνύματα λέγοντας: «Σε όσους σχεδιάζουν, εκμεταλλευόμενοι την προσωρινή δυνατότητά τους, να διαμορφώνουν καταστάσεις σε επίπεδο κυβέρνησης και κόμματος, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε την παράταξη που ιδρύθηκε να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα και που οδήγησε τους αγώνες του λαού για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση και δημοκρατική διαδικασία». Το κλίμα πάντως είναι βαρύ στο ΠΑΣΟΚ, με επίκεντρο την ηγεσία του. 
Η αρχική επιλογή του Γ. Παπανδρέου για τον Φ. Πετσάλνικο ήταν η αιτία, ύστερα από μια μακρά περίοδο καλής συνεργασίας, να διαταραχθούν και πάλι οι σχέσεις Γ. Παπανδρέου και Ευάγγ. Βενιζέλου. Ο δεύτερος, όπως είπε σε συνομιλητές του, ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό ότι θα προτείνει τον Φ. Πετσάλνικο και διαφώνησε αμέσως και καθαρά. Του ζήτησε με ένταση και επιμονή να μην το κάνει, γιατί θα υπάρξει μεγάλη αντίδραση και από τους βουλευτές αλλά και από τον κόσμο... «Σε εκλιπαρώ, μην το κάνεις...», φέρεται να του είπε, αλλά ο Γ. Παπανδρέου ήταν αμετάπειστος και προέβαλε το επιχείρημα ότι ήταν μια... θεσμική λύση. 
Εντονα όμως αντέδρασαν και άλλοι υπουργοί (Διαμαντοπούλου, Σκανδαλίδης, Ραγκούσης, Λοβέρδος κ.ά.), ενώ 15 βουλευτές φέρονται να έστειλαν επιστολή στον γραμματέα της Κ.Ο. Β. Εξαρχο και να τηλεφώνησαν σε έξι υπουργούς (Βενιζέλο, Λοβέρδο, Ρέππα, Διαμαντοπούλου, Σκανδαλίδη, Χρυσοχοΐδη), προειδοποιώντας ότι αν δεν ανακληθεί η υποψηφιότητα Πετσάλνικου, θα παραιτηθούν 50 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. 

 http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=324940
Read more