Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλα ερωτήματα από την ανακοίνωση της συμφωνίας

Από την Προεδρία της Δημοκρατίας εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:
Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια συναντήθηκαν σήμερα ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.  κ. Γιώργος Καρατζαφέρης.
Στη σύσκεψη αυτή επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο αρχών που διατυπώθηκε στη συνεδρίαση των Πολιτικών Αρχηγών που παρέστησαν στη σύσκεψη της 6ης Νοεμβρίου 2011.
 Συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης  είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.   Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατόπιν προτάσεως των Πολιτικών Αρχηγών που παρευρέθησαν στη σύσκεψη έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Λουκά Παπαδήμο.  Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή και ώρα 14.00.
Η  ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά για την συμφωνία που έγινε, επειδή:
1. Δεν γίνεται καμία αναφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών.
2. Αναφέρεται ότι οι πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαιώνουν το πλαίσιο αρχών της 6ης Νοεμβρίου και συμφωνούν στην υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, όπως και στην εφαρμογή των οικονομικών πολιτικών που συνδέονται με τις αποφάσεις αυτές.

Αυτό το τελευταίο είναι εξαιρετικά ασαφές και πρέπει να διευκρινιστεί σύντομα. Τι σημαίνει “εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου“; Νέα μέτρα; Φορολογικά; Εφεδρείες;
Προηγουμένως πάντως συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά έλεγαν ότι ο κ. Παπαδήμος δεν θέτει πλέον όρους για να αναλάβει την πρωθυπουργία.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες όταν υπογραφεί η δανειακή σύμβαση μας περιμένουν: Μόνιμο χαράτσι για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, απολύσεις εδώ και τώρα και με γραπτές προσωπικές επιστολές σε 30.000 υπαλλήλους του δημοσίου, μείωση των αναπηρικών συντάξεων, λουκέτο ή συγχώνευσης σε κρατικές εταιρείες, μεταβίβαση όλων των δημόσιων εταιρειών, των ακινήτων και των μετοχών που έχει το κράτος σε τράπεζες στο ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, προφανώς για ξεπούλημα και άλλα πολλά.
http://www.antinews.gr/2011/11/10/132885/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+AntiWeblog+%28ANTI+WEBLOG%29