Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Kontrachannel Live στο Internet - LIVE24.gr

Read more

Τα 9+1 "ΟΧΙ" του Παπανδρέου, όταν η Ν.Δ ζητούσε συναίνεση...

Ήταν μεσημέρι της 5ης Μαρτίου 2009. Ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου για να του ζητήσει συναίνεση σε 6 σημεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας. Η συνάντηση δεν πήγε καλά, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε την πρόταση με το επιχείρημα ότι "ο τόπος χρειάζεται αλλαγή πορείας". Λίγο αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ενημέρωνε στο briefing τους πολιτικούς συντάκτες για το περιεχόμενο της πρότασης Καραμανλή προς τον Παπανδρέου. Το παρακάτω απόσπασμα που θα διαβάσατε είναι ακριβώς αυτό: Η πρόταση συναίνεσης του πρωθυπουργού.
"
Τόσο το δημόσιο χρέος, όσο και η μείωση των ελλειμμάτων ορίζουν τις πραγματικές αντοχές της ελληνικής οικονομίας. Και τις ορίζουν τόσο σε σχέση με την ανάπτυξη όσο και σε σχέση με την κοινωνική πολιτική. Αν ξεφύγουμε απ' αυτά τα πλαίσια, η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη και ενδεχομένως επικίνδυνη! (...) Όλοι μας, σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, έχουμε χρέος να μην ενθαρρύνουμε τη διατύπωση υπερβολικών διεκδικήσεων. Φυσικά, κάθε κοινωνική ομάδα έχει τις δικές της προσδοκίες. Κι έχει δικαίωμα να εκφράζει, με τον τρόπο που ορίζουν τα συνταγματικά μας πλαίσια, αυτές τις προσδοκίες. Αλλά η κατάσταση, σε καμία περίπτωση, δεν επιτρέπει την πλειοδοσία παροχών."

Ο Παπανδρέου, όχι μόνο απέρριψε, αλλά στο δρόμο για τις ευρωεκλογές μοίρασε υποσχέσεις στους πάντες: Αυξήσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στους μισθούς, μονιμοποιήσεις κ.λπ. Σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά.... οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Ο Παπανδρέου είναι πρωθυπουργός και ετοιμάζεται να ζητήσει τη συναίνεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά για να "περάσει" από το Κοινοβούλιο δύσκολες μεταρρυθμίσεις.
Η πρωτοβουλία του είναι εύλογη και κατανοητή, θα είχε όμως μεγαλύτερη πειστικότητα αν συνοδευόταν από αυτοκριτική για το πώς πολιτεύτηκε ο ίδιος ως παράγων του πολιτεύματος, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλαδή, την κρίσιμη περίοδο 2007-2009. Θα θυμίσω σήμερα, από αυτή τη θέση, ποια στάση τήρησε το ΠΑΣΟΚ επί συγκεκριμένων νομοσχεδίων με τα οποία νομοθετήθηκαν δύσκολες μεταρρυθμίσεις:
  • Στις 31 Ιανουαρίου 2007, το ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενο προσχηματικούς λόγους, αποχώρησε από τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος με την οποία θα πραγματοποιούνταν μείζονες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, όπως η αναθεώρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, το "πόθεν έσχες" των πολιτικών, οι εκλογικές δαπάνες, ο έλεγχος του πολιτικού χρήματος, η αναθεώρηση του άρθρου 16, η άρση μονιμότητας για νεοδιοριζόμενους κ.λπ.
  • Στις 8 Μαρτίου 2007, η Βουλή ψήφισε το νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ με ψήφους 164 υπέρ και 117 κατά. ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν μετά την ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νόμου, ο οποίος προέβλεπε αξιολόγηση των ΑΕΙ, νέο πλαίσιο για το άσυλο, μάνατζερ, ρύθμιση θέματος των "αιώνιων" φοιτητών κ.λπ.
  • Στις 5 Μαρτίου 2008, η Βουλή κύρωσε τη σύμβαση ΟΛΠ-Cosco, με ψήφους 149 υπέρ και 131 κατά. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε.
  • Στις 31 Μαρτίου 2008, η Βουλή ψήφισε το νόμο Πετραλιά για το Ασφαλιστικό, με 151 ψήφους υπέρ και 146 κατά. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε, ζητώντας δημοψήφισμα.
  • Στις 18 Ιουνίου 2008, η Βουλή ψήφισε το νόμο για τον ΟΤΕ, με 151 ψήφους υπέρ και 144 κατά. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε, με τον Παπανδρέου να απειλεί με "προανακριτική".
  • Στις 30 Ιουλίου 2008, η Βουλή ψήφισε το νόμο για τα κολέγια. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε, ενώ τώρα εφαρμόζει το νόμο με ελάχιστες τροποποιήσεις.
  • Τον Αύγουστο του 2008, η Βουλή ψήφισε το νόμο Αλογοσκούφη για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε.
  • Στις 9 Απριλίου 2009, η Βουλή κύρωσε τη σύμβαση πώλησης της "Ολυμπιακής" στη MIG. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε, "γιατί δεν διασφαλίζεται η εθνικότητα της εταιρείας".
  • Στις 30 Ιουλίου 2009, η Βουλή ψήφισε το νέο πλαίσιο για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε.
Ο κατάλογος είναι ενδεικτικός, θα μπορούσε να έχει κι άλλα παραδείγματα, αλλά δεν έχει νόημα. Το ζήτημα είναι ένα και μόνο: Η πορεία προς τη συναίνεση περνά υποχρεωτικά μέσα από μια γενναία αυτοκριτική του ΠΑΣΟΚ για τη στάση του απέναντι σε δύσκολες μεταρρυθμίσεις τα προηγούμενα χρόνια. Συναίνεση που δεν είναι ειλικρινής δεν μπορεί, άλλωστε, να αντέξει...
Η γενναία παραδοχή ότι έγιναν βήματα και στο παρελθόν τα οποία δεν έτυχαν στήριξης είναι εκ των ων ουκ άνευ για τα περαιτέρω...
(του Μανώλη Κοττάκη - ΕΠΙΚΑΙΡΑ) 
Read more

«Ψυχρός Πόλεμος» Λοβέρδου-Μαξίμου

Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις του Ανδρέα Λοβέρδου με το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και τον ίδιο τον σημερινό Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, διακρίνονταν διαχρονικά από αμοιβαία καχυποψία.
Ο άλλοτε καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, είχε ταχθεί στην εσωκομματική μάχη διαδοχής του 2007 στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου, στη συνέχεια ωστόσο άνοιξε τη δική του, προσωπική πολιτική περπατησιά. Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, ο Ανδρέας Λοβέρδος αναδείχτηκε πρώτος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια, όχι απλά και μόνο της Ελλάδας, αλλά συνολικά της Ευρώπης.
Στο υπουργείο Εργασίας αρχικά, και σήμερα στο υπουργείο Υγείας, ο Ανδρέας Λοβέρδος συνεχίζει να κρατάει… προσεκτικές αποστάσεις από την κεντρική πολιτική της Κυβέρνησης, στο σκέλος της οικονομίας, δηλαδή από θεμελιώδεις επιλογές του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και απαιτήσεις του μνημονίου. Μια τακτική που έχει προκαλέσει τον σταθερό εκνευρισμό του Μεγάρου Μαξίμου.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του «statesmen.gr», το σημερινό status quo των σχέσεων Λοβέρδου-Μαξίμου, περιγράφεται ως «Ψυχρός Πόλεμος». Το πλέον πρόσφατο επεισόδιο του οποίου είναι η χθεσινή δημοσίευση της «έκθεσης αξιολόγησης» των Υπουργών, από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, όπου ο Υπουργός Υγείας βρίσκεται στην 3η θέση της «κόκκινης» λίστας, πίσω από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την Τίνα Μπιρμπίλη.
Κι αν ο Υπουργός Οικονομικών… δικαιολογείται, με βάση τον όγκο αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων που έχει αναλάβει, βάση του μνημονίου, οι άλλοι δυο, Μπιρμπίλη και Λοβέρδος, θεωρούνται… απώλειες πολέμου.
Από το περιβάλλον του Ανδρέα Λοβέρδου πάντως, δεν έκρυβαν και χθες την ενόχλησή τους, καθώς εκτιμούν ότι τέτοιου είδους διαρροές στοχεύουν στο να «κοντύνουν» τον Υπουργό Υγείας, το όνομα του οποίου έχει θέση σε συζητήσεις, προγραμματισμούς και σενάρια για το μέλλον.
http://www.statesmen.gr/11439/politiki/cold-war-loverdos-max_26-11-2010.html 
Read more

Κατά τ' άλλα μας λένε ότι η ΝΔ διόρισε κόσμο στο Δημόσιο

Τα στοιχεία δεν είναι ούτε δικά μου, ούτε του Σαμαρά, ούτε του Καραμανλή...
είναι του Παπακωνσταντίνου όπως τα έδωσε προχθές στη δημοσιότητα και αφορούν τις ΔΕΚΟ:

Δείτε λοιπόν πως "φούσκωσε" η ΝΔ το Δημόσιο με υπαλλήλους:


Αλλά αυτό δεν μας νοιάζει γιατί είπαμε:
Για όλα φταίει ο Καραμανλής και για το Βατοπαίδι ο Ρουσόπουλος...
Read more

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΗΔΙΚΟ!!!!!!

Read more

Την Τρίτη αναμένουμε το δεύτερο «ΟΧΙ» από τον Σαμαρά.


Για την προσεχή Τρίτη και ώρα 10 π.μ. ορίστηκε τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά, στο μέγαρο Μαξίμου.
Η συνάντηση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθόσον, αφενός η Τρίτη θα είναι μια φορτισμένη και συμβολική ημέρα λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις, αφετέρου γιατί ο πρωθυπουργός αναμένει την πολυπόθητη συναίνεση, δηλαδή την ανάληψη συνυπευθυνότητας από....
τον Αντώνη Σαμαρά, για τον κατήφορο που οδηγείται η χώρα.

Εμείς προβλέπουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται φυσικά να συναινέσει στις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, απλά θα θέσει προ των ευθυνών του τον πρωθυπουργό για την λάθος πορεία που έχει επιλέξει και ταυτόχρονα θα αντιπροτείνει στον κ. Παπανδρέου να συναινέσει εκείνος αφενός σε άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής, αφετέρου να συναινέσει προκειμένου να προχωρήσουν από κοινού για μετά τον Ιούνιο του 2013 σε αναθεώρηση του Συντάγματος.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι οποιαδήποτε συναίνεση από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου, θα οδηγήσει τόσο τον ίδιο όσο και τη Νέα Δημοκρατία στην πολιτική τους εξαφάνιση. Σε περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς δεχτεί να μπει στο κάδρο του μνημονίου, τότε είμαστε βέβαιοι ότι το πανίσχυρο προπαγανδιστικό σύστημα του ΠΑΣΟΚ θα τον εγκλωβίσει μέσα, ενώ ο κ. Παπανδρέου με τα άλλα κυβερνητικά στελέχη θα παριστάνουν τους αντιεξουσιαστές και τους πολέμιους του μνημονίου.

Είναι προτιμότερο για τον Αντώνη Σαμαρά να τον αποβάλει για δεύτερη φορά το Σύστημα, παρά τον αποβάλει ο λαός από την πολιτική του συνείδηση.  

Ο τόπος καλώς ή κακώς έχει μια τυπική κυβέρνηση, η οποία μόνη της έκανε τις επιλογές της και μόνη της θα τις βγάλει εις πέρας ή θα καταστραφεί. Συνενόχους δεν  
Αν έχει μετανιώσει ιδού η λύση. ΕΚΛΟΓΕΣ.
Read more

Ο Στρος Καν διαψεύδει τον Παπανδρέου και τον κάνει ρόμπα

Ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ λένε ότι η επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους είναι επιβράβευση των προσπαθειών του και δίπλα του αμέσως μετά ο Στρός Καν λέει ότι η επιμήκυνση οφείκλεται στο ότι υπήρχε πρόβλημα με την αποπληρωμή 
του δανείου!!! http://dexiextrem.blogspot.com/2010/12/blog-post_6092.html
Read more

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την αναφορά της περιοχής της Δυτικής Θράκης από το διαδικτυακό ιστότοπο Google Earth ως «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης»

«Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι στο διαδικτυακό ιστότοπο Google Earth, όπου αναρτώνται παγκόσμιοι χάρτες, η γεωγραφική περιοχή της Δυτικής Θράκης, τμήμα της ευρύτερης Ελληνικής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αναφέρεται ως «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης». Δηλαδή ως ανεξάρτητο κράτος ή αυτόνομη
περιοχή!

Καλούμε την Κυβέρνηση και ειδικότερα το αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών να προβεί σε άμεσες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί η επίσημη ονομασία της περιοχής αυτής της Ελληνικής επικράτειας και να διερευνήσει ποιοί και με ποια στόχευση είναι υπεύθυνοι για την κατάφωρη αυτή διαστρέβλωση της αλήθειας, που αποτελεί ευθεία απειλή στην εδαφική κυριαρχία και ακεραιότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Η Νέα Δημοκρατία θα παρακολουθεί το θέμα από κοντά».
Read more

Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ το 2009 για τον περιορισμό του ελλείμματος και ο τότε λαικισμός του ΠΑΣΟΚ

     
Τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση
 Για τα μέτρα περιορισμού του ελλείμματος
 «Εμείς, που κάτι σκαμπάζουμε περισσότερο από οικονομικά, αναρωτιόμαστε διπλά και λέμε: Πως είναι δυνατόν μια κυβέρνηση, η οποία επικαλείται την κρίση, να λέει ότι, εν μέσω κρίσης, αφαιρώ από την οικονομία, αντί να προσθέτω; Πρωτοτυπία! Να την εντάξουμε στα εγχειρίδια οικονομικών στα πανεπιστήμια! Εφόσον η χώρα είναι σε οικονομική κρίση και περνάμε δύσκολες στιγμές, βοηθάς την οικονομική δραστηριότητα, βοηθάς το εισόδημα. Δεν αφαιρείς, δεν στραγγαλίζεις περαιτέρω.» Ομιλία Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το φορολογικό νομοσχέδιο 9/9/2008   Να προσθέσουμε λοιπόν αυτή την παράγραφο του κ. Παπακωνσταντίνου στα εγχειρίδια πολιτικής αξιοπιστίας και συνέπειας.
 «Λεφτά υπάρχουν» Δήλωση Γ. Παπανδρέου στις 13/9/2009
 «Αντί για στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων, τα βάρη σήμερα καλούνται και πάλι να πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι. Ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, θα πληρώνουν για την υπόλοιπη ζωή τους τη σημερινή απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή να παγώσει μισθούς και συντάξεις»  Δήλωση Λούκας Κατσέλη στις 18/3/2009 
Μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2009 για τον περιορισμό του ελλείμματος
 5 Φεβρουαρίου 2009 
• Αύξηση του συντελεστή φορολογίας στα τσιγάρα, από 75% σε 80%, και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά και τη μπίρα, κατά 20%.
• Περικοπή των ελαστικών δαπανών, με μείωση 10% των ορίων πληρωμών όλων των κωδικών, με εξαίρεση αμοιβές για μισθούς, επιχορηγήσεις ασφαλιστικών ταμείων κ.α.
 • Μείωση κατά 10% των δαπανών για συμβάσεις (έργου και ορισμένου χρόνου) στον δημόσιο τομέα.
  • Πλαφόν στο ύψος του μισθού του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου για τους μισθούς που λαμβάνουν οι Πρόεδροι ή Διευθύνοντες Σύμβουλοι στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με εξαίρεση τις ΔΕΚΟ (ισχύουν άλλοι περιορισμοί με βάση το νόμο για τις ΔΕΚΟ) και τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο. Περιορισμός του αριθμού των μελών ΔΣ σε 9.
  • Κατάργηση των δύο θέσεων (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος) και ενοποίησή τους σε μία.
  18 Μαρτίου 2009
 • Πάγωμα των συντάξεων πάνω από 1.100 ευρώ. Έκτακτο οικονομικό βοήθημα 500 ευρώ σε συνταξιούχους έως και 800 ευρώ, βοήθημα 300 ευρώ σε συνταξιούχους από 800 ως 1.100 ευρώ και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για το ΕΚΑΣ
• Έκτακτη εισφορά σε όσους δήλωσαν εισόδημα πάνω από 60.000 ευρώ.
• Μείωση 5 % στο μισθό των βουλευτών
 • Πάγωμα μισθών στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ για όσους εισέπρατταν πάνω από 1.700 ευρώ το μήνα. Εισοδηματική ενίσχυση 500 ευρώ σε υπαλλήλους με μισθό κάτω από 1.500 ευρώ και 300 ευρώ για μισθωτούς με μηνιαίο εισόδημα από 1.500 ως 1.700 ευρώ.
 • Προετοιμασία για την ενιαία αρχή πληρωμών στο Δημόσιο. Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε το καλοκαίρι.
Τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση
 «Ο κ. Παπαθανασίου, πρέπει να εξηγήσει πως μια οικονομία μπορεί να βγει από  την ύφεση μειώνοντας τη συνολική ζήτηση. Αυτό πρέπει να εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες: πως μπορεί να βγει μια οικονομία από την ύφεση, παγώνοντας μισθούς και αυξάνοντας τους φόρους. Όποιον σοβαρό οικονομολόγο ρωτήσετε, θα σας πει ότι οι οικονομίες που είναι σε ύφεση, το πρώτο πράγμα που επιχειρούν να κάνουν, είναι να δώσουν ένα σπρώξιμο, να πάρει μπροστά η μηχανή. Αυτό προφανώς κοστίζει. Αν το κάνεις λελογισμένα, με σωστό τρόπο σου έρχεται πίσω πολλαπλάσιο, διότι ξαναπαίρνει μπροστά η μηχανή, δημιουργείται ζήτηση στην οικονομία, και τελικά έσοδα για το κράτος». Δήλωση Γιώργου Παπακωνσταντίνου 14/9/2009
« Έχουμε πει ορισμένα πράγματα πάρα πολύ ξεκάθαρα. Δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές. Το έχουμε πει, το έχουμε ξαναπεί. Δεν θα υπάρξει περαιτέρω φορολόγηση της μέσης ελληνικής οικογένειας και των χαμηλόμισθων». Δήλωση Γιώργου Παπακωνσταντίνου 24 /9/2009
  «Η αύξηση των φόρων είναι πάντα η εύκολη επιλογή για μια κυβέρνηση. Είναι όμως και μια ατελέσφορη επιλογή, όταν η οικονομία είναι σε τροχιά ύφεσης, όπως είναι σήμερα η ελληνική οικονομία. Είναι μια επιλογή, που αφαιρεί πόρους από την οικονομία»• .
Δήλωση Γιώργου Παπακωνσταντίνου 25 /6/2009
«Η διαφορά μας με τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι εμείς έχουμε πει πολύ καθαρά ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση της μέσης ελληνικής οικογένειας και των χαμηλότερων εισοδημάτων»
Δηλώσεις Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τους πολιτικούς συντάκτες στις 26 /6/2009.
  25 Ιουνίου 2009 
Τέλη κυκλοφορίας για τα σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων και για τα ιστιοπλοϊκά άνω των 15 μέτρων
• Εφάπαξ έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για την επιβολή του τέλους κυκλοφορίας.
• Ετήσιος ειδικός φόρος στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού (πάνω από 1.900 κ.εκ.)
• Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στη βενζίνη, από 359 ευρώ σε 410 ευρώ το χιλιόλιτρο (6 λεπτά ανά λίτρο).
• Αύξηση των τελών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας. Επιβολή τέλους 12% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας στα καρτοκινητά.
• Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου στα κέρδη από λαχεία, και στοιχήματα.
Φόρος 10% στα ιπποδρομιακά στοιχήματα, που δεν φορολογούνταν, και αύξηση σε 10% του φόρου στα κέρδη των παιχνιδιών που φορολογούνταν με 5%.
• Τακτοποίηση των ημιυπαίθριων.
• Απαλλαγή από το φορολογητέο εισόδημα του συνόλου των δαπανών πουκαταβάλλονται σε γιατρούς και δικηγόρους.
• Μέτρα για τις ενδοομιλικές συναλλαγές (transfer pricing) και τηνυποκεφαλαιοδότηση (thin capitalization) των επιχειρήσεων, με στόχο την αύξηση των φορολογικών εσόδων και τη συγκράτηση των τιμών.
Read more

Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν Πούτιν.

Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 10, 2010
http://s.enet.gr/resources/2009-06/putin-3-thumb-large.jpgΔεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα διανύει τις μαύρες ημέρες της Ρωσίας του Γιέλτσιν. Σε όλα τα επίπεδα με ταυτόσημα, γεωμετρικώς αυξανόμενα συμπτώματα. Πολλοί εδώ στο “Ολυμπία” έχουν μιλήσει για Αργεντινοποίηση της Ελλάδας. Αυτό ισχύει όσον αφορά την πολιτική συμπεριφορά στο εσωτερικό, τους μηχανισμούς προπαγάνδας και την δράση του παρακράτους.
Η κυβερνητική λειτουργία όμως, οι εξελίξεις και τα αποτελέσματα παραπέμπουν ακριβώς στο δράμα της Ρωσίας πριν και μετά την έλευση του ΔΝΤ με τις ευλογίες του Γιέλτσιν.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ιδιαίτερα, σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον παμπόνηρο Μένεμ της Αργεντινής. Η δράση και η συμπεριφορά του είναι ταυτόσημες με τον αχυράνθρωπο Γιέλτσιν που λειτουργούσε απλώς ως μαριονέτα σε καταστολή, έχοντας ως μοναδική μέριμνα κάποιες δημόσιες εμφανίσεις όπου αποστήθιζε (όταν ήταν σε θέση) κείμενα επιπέδου δημοτικού που βεβαια δεν είχαν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα. Κάτι σαν μονόπρακτα, διαφορετικά ανάλογα την περίσταση. Ένα εκνευριστικό θέατρο. Ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να αντιληφθεί τον απίστευτο εξευτελισμό του.
Ίδιος είναι δυστυχώς ο ρόλος που διαδραματίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Εβρισκόμενος σε συνεχείς διακοπές και απουσία από το φυσικό πεδίο δράσης, εμφανίζεται ως frontman σε θεατρικές παραστάσεις με industrial φόντο, σύντομες χαιρετούρες σε καφετέριες ή μονολόγους για την κατάσταση της χώρας τις οποίες διαβάζει αράδα – αράδα σε πλήθος καρτελων με γραμματοσειρά μεγάλου μεγέθους τις οποίες εναλλάσσει με αγχωτική ταχύτητα.
Καμμία, μα καμμία από τις ανακοινώσεις του εως σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί. Αντίθετα όλον αυτόν τον καιρό, χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε το “λεφτά υπάρχουν” και τις προεκλογικές εξαγγελίες, οι περιγραφές του διαψεύδουν τις προγενέστερες και όλες μαζί διαψεύδονται από τις εξελίξεις.
http://olympiada.files.wordpress.com/2010/12/mporis.jpg?w=320&h=308Είναι φανερό ότι ο άνθρωπος δεν έχει συναίσθηση της ευθύνης και του εξευτελισμού που υποβάλλεται όπως ακριβώς και ο Γιέλτσιν. Όμως και οι δύο ηγέτες είχαν δίπλα τους δαιμόνιους ανθρώπους που στην ουσία κινούσαν τα νήματα προκαλώντας μήνι στην μειοψηφία των καλοπροαίρετων μελών των αντίστοιχων κυβερνήσεων.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και οι απίστευτες ομοιότητες με τον ομόλογο του Ανατόλι Τσουμπάις. Και οι δύο είχαν συντάξει τα αντίστοιχα “μνημόνια” συνεργασίας με το ΔΝΤ, που προέβλεπαν το ξεπούλημα δημοσίων πόρων, την εξαθλίωση της κοινωνίας με όλες τις παρενέργειες που η Ελλάδα μόλις αρχίζει να γεύεται.
Εκτός όμως από τα αγαπημένα παιδιά του ΔΝΤ, οι δύο άνδρες είχαν και αντίστοιχο παρελθόν. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου είχε ενεργή συμμετοχή στις σκοτεινές πτυχές της πρόσφατης ιστορίας. Την περιβόητη συμφωνία με την Goldman Sachs ως σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, υπόθεση που ερευνά η κομισιόν αλλά το Ελληνικό ΥΠΟΙΚ ακόμα δεν έχει δώσει την πληροφόρηση που έχει ζητηθεί, εξοργίζοντας τους Ευρωπαίους. Επίσης όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, είχε συνάντηση με τον αρχιερέα της διαφθοράς, τον κύριο Χριστοφοράκο της Siemens, ενώ λίγες ημέρες μετά κατέλαβε και θέση στο ΔΣ του ΟΤΕ, την εποχή δηλαδή του μεγάλου σκανδάλου.
Αντίστοιχα και ο Ρώσος εκλεκτός του ΔΝΤ κύριος Ανατόλι Τσουμπάις, κατηγορήθηκε για τεράστιο σκάνδαλο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, εκβιασμούς κλπ που ήρθε στην επιφάνεια όταν αυτός ήταν ήδη υπουργός οικονομικών. Φυσικά διατηρήθηκε στην θέση του. Μετά την κατάρρευση έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του από την οποία γλίτωσε και κατήγγειλε τους δράστες ως “Εθνικιστές” που ήθελαν να τον εκδικηθούν επειδή ξεπούλησε την Ρωσία! (δικά του λόγια).
Για όσους απορούν πως είναι δυνατόν ένας υπουργός όπως ο Παπακωνσταντίνου να δέχεται τιμητικά σχόλια από το ΔΝΤ παρότι δεν έχει πιάσει ούτε έναν από τους στόχους του προϋπολογισμού, την εξήγηση θα την βρούμε πάλι στην Ρωσία: Ο Ανατόλι Τσουμπάις τιμήθηκε από το ΔΝΤ για τα επιτεύγματα του, ΔΥΟ ΜΟΛΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!
Επιπλέον, δείτε μία σύντομη αποτίμηση της παρουσίας του ΔΝΤ στην Ρωσία για να δείτε και μόνοι σας τις εκπληκτικές ομοιότητες:
Ο Γέλτσιν και οι εγκέφαλοι του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησής του (Τσουμπάις, Γκαϊντάρ) αποδεικνύονται πρόθυμοι μαθητές του ΔΝΤ. Από το 1991 εφαρμόζεται μια «θεραπεία σοκ» στη χώρα, όπως ακριβώς συνιστούσαν οι «μάγοι» του Ταμείου. Είχε ως αιχμή του δόρατος της πολιτικής της τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως ευφημιστικά ονομάστηκε το ξεπούλημα κρατικού πλούτου σε εξευτελιστικές τιμές σε μέλη της πάλαι ποτέ νομενκλατούρας, τα οποία έμελλε να γίνουν οι διαβόητοι Ρώσοι ολιγάρχες.
Μέχρι το 1998, οπότε και ήρθε η χρεοκοπία της χώρας, το ΔΝΤ είχε διοχετεύσει στη χώρα πολλά κεφάλαια, τα οποία ήξερε πως θα χάνονταν κάπου μέσα στο σάπιο καθεστώς Γέλτσιν, καθώς ήδη από το 1996 Ρώσοι οικονομολόγοι είχαν μιλήσει ανοικτά για το επερχόμενο αδιέξοδο. Τη στιγμή μάλιστα που οι επί μήνες απλήρωτοι μισθοί και συντάξεις έφταναν τα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια, το καλοκαίρι του 1998 εξασφαλιζόταν δάνειο του Ταμείου ύψους 22,5 δισ. για να πληρωθούν οι ξένοι δανειστές!!
http://www.hinduonnet.com/fline/fl1923/images/20021122002804801.jpgΟι συνέπειες βέβαια ήταν πραγματικά οδυνηρές μόνο για τον ρωσικό λαό που πέρασε αρκετά χρόνια εξαθλίωσης μέχρι να αρχίσει η οικονομία να ανακάμπτει με τις ενέργειες του Πούτιν.
Ενδεικτική ήταν η πρώτη δήλωση του Πούτιν προς το ΔΝΤ, όταν οι “μάγοι” του πήγαν να τον εγκλωβίσουν στην συνέχιση της πολιτικής Γιέλτσιν: “Τους τελευταίους μήνες οι σχέσεις μας πήραν χαρακτήρα μακροχρόνιου καθεστώτος συζήτησης των προβλημάτων, τα οποία εμείς θεωρούμε λυμένα, αλλά εσείς υποστηρίζετε άλλη γνώμη
Το αποτέλεσμα; Το ΔΝΤ δεν αποδεσμεύει τα δάνεια που έχει υποσχεθεί στη Ρωσία επί Γιέλτσιν ύψους 4,5 δισ. δολαρίων, εφόσον εκκρεμούν «οι διαρθρωτικές αλλαγές» που συμφωνήθηκαν από τις δύο πλευρές.
Την συνέχεια την γνωρίζουμε. Ο Πούτιν χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, κατάφερε να αναστήσει την διαλυμένη Ρωσία. Επανακρατικοποίησε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές με λοκομοτίβα την Gazprom χωρίς όμως να αναφέρει ποτέ αυτή την λέξη. Οι βαρώνοι – συνεργάτες του ΔΝΤ, η Ελίτ που συντήρησε τον Γιέλτσιν, τον Ανατόλι και τα άλλα παιδιά, “πείστηκαν” να εκχωρήσουν τα δικαιώματα τους στην υπηρεσία της μητέρας πατρίδας, με αντάλλαγμα ίσως το πολυτιμότερο όλων…
Ο “μηχανισμός” απάντησε σύντομα με την γνωστή κατάληψη του θεάτρου της Μόσχας όπου ήταν και το πρώτο crash test για τον “ανεπιθύμητο” ηγέτη. Χρησιμοποιήθηκαν οι εκεί “κόνδορες” που δεν ήταν άλλοι από τους Ισλαμοφασίστες που είχαν απ’ ευθείας συνεργασία με την Αλ Κάιντα (σας θυμίζει μήπως τα Ελληνικά τεκταινόμενα που ως φαίνεται επωάζονται;). Εκεί ο Πούτιν έδειξε ότι κρατά τις υποσχέσεις του: “Εάν δεν πειράξετε τους ομήρους, έχετε την ευκαιρία να φύγετε ζωντανοί”. Η συνέχεια, γνωστή.
Είναι λοιπόν δεδομένο ότι ο Έλληνας ηγέτης που θα επιχειρήσει να απελευθερώσει την χώρα από τα δεσμά του ΔΝΤ, θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις ίσως και χειρότερες αφού οι αντίστοιχοι κόνδορες είναι πλέον σε ετοιμότητα (πρόβες τα σκισμένα κοράνια).
Χρειαζόμαστε λοιπόν έναν Έλληνα Πούτιν και σύντομα. Ειδ’ άλλως ο Λένιν θα είναι μονόδρομος.
ΑΠ, JHP (σε μετάφραση ΑΠ)
Συνεχίζεται…
Με πληροφορίες από:
Εφ. Ριζοσπάστης
China Daily
Έθνος (και τον εκπληκτικό Νικήτα Κουριδάκη)
Ελευθεροτυπία 
http://olympia.gr/2010/12/10/greek-putin/#more-42907 
Read more

Να πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου τώρα.

Είναι καλύτερο για τον κ. Παπανδρέου να πάει σε εκλογές το ταχύτερο για να αποφανθεί ο λαός πριν να είναι αργά για τη χώρα. Πριν εκραγεί η κοινωνία. Είναι πολύ προτιμότερο να στερηθεί την εξουσία με αυτό τον τρόπο ή να αναγκαστεί να την μοιραστεί με άλλους πολιτικούς χώρους, παρά να την απολέσει από μια κοινωνική έκρηξη. Δεν γνωρίζουμε αν αντιλαμβάνεται τι πράττει.

Ο κ. Παπανδρέου δεν διαθέτει καμία λαϊκή νομιμοποίηση για....
όλα αυτά που κάνει. Εξαπάτησε πολιτικά τον ελληνικό λαό με τις προεκλογικές του υποσχέσεις και προσπάθησε στη συνέχεια να νομιμοποιηθεί καταγγέλλοντας τη Νέα Δημοκρατία. Όμως η προπαγάνδα αυτή έχει ήδη ξεφουσκώσει και ο ίδιος εισπράττει το κόστος των ολέθριων χειρισμών του που μας οδήγησαν σε κρίση δανεισμού και μας οδηγούν τώρα στην οικονομική μας εξαθλίωση και στην απώλεια των περιουσιών μας.

Ο κ. Παπανδρέου παραμένει στην εξουσία για τον απλούστατο λόγο ότι του το επιτρέπει η Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν ζητάει εκλογές, γιατί προφανώς θέλει πρώτα να εξαφανιστεί η διαφορά που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις, ώστε να πάρει κεφάλι, προκειμένου να θέσει θέμα εκλογών.

Από το άλλο μέρος θα πρέπει όμως να αντιληφθεί και η Νέα Δημοκρατία ότι διακηρύξεις του τύπου «θα σεβαστούμε το μνημόνιο» κ.λ.π. όχι μόνο δεν πείθουν κανένα, αλλά επαναφέρουν μνήμες και κάνουν τους πολίτες επιφυλακτικούς.

Η λύση είναι μία. Το μνημόνιο θα πρέπει να καταγγελθεί ως μια αποικιοκρατική σύμβαση, η οποία υπογράφηκε από μια κυβέρνηση που δεν είχε την ανάλογη λαϊκή εντολή και η οποία βάζει τα συμφέροντα των δανειστών πάνω από τα λαϊκά και εθνικά μας συμφέροντα. Όποιος το τολμήσει, αυτός και θα ηγηθεί στη νέα εποχή.

Η περίπτωσή μας δεν είναι σαν άλλες περιπτώσεις χωρών όπου μπήκε το ΔΝΤ, π.χ. Αργεντινή, Ουγγαρία, Τουρκία κ.λ.π.. Εδώ μας πηγαίνουν, εκτός από το λαϊκό και για εθνικό ακρωτηριασμό και επομένως η αντίδραση θα πρέπει να είναι ανάλογη. 
Read more

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Φανταστικό !!!!

Συνάδελφοι Έλληνες Εργαζόμενοι Φανταστική είδηση (γνωστή από τον Μάιο 2010). Τύφλα να έχει η συνέντευξη τύπου της NASA. Σήμερα περνάει νόμος που επιστρέφουν με το άρθρο 2, παράγραφος 7 του Μνημοσύνου – μνημονίου, οι εργασιακές συνθήκες του Μεσαίωνα και εμείς οι Εργαζόμενοι έχουμε απεργία 6 ημέρες μετά. Την 15-12-2010 !!!!! Η ισοπέδωση σε όλο της το μεγαλείο. Ποιά Γουατεμάλα και ποιά Αιθιοπία …. Ας συνεχίσουμε να δίνουμε άσυλο στα άσυλα και όλα θα πάνε καλά. Καλλλλλό Κουουουράγιο !!! (Όλι Ρεν, που χάνει και το ποδόσφαιρο τα Σαββατοκύριακα).
ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ 
http://olympia.gr/2010/12/09/%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C/#comments 
Read more

Τέλος στις συλλογικές συμβάσεις... Τι θα γινόταν αν...

Σήμερα, όπως λέγαμε και προηγουμένως προετοιμάστηκε η "Μεγάλη Παρασκευή" των εργαζομένων. Καταργούνται ουσιαστικά οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ένα θεσμό που κατάκτησαν οι εργαζόμενοι, άσχετα εάν κάποιοι συνδικαλιστές τις κατάντησαν ως μανδύα κάλυψης των άμετρων ορέξεών τους.
Είδαμε τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ να εκφράζουν τη λύπη τους και να διαχωρίσουν τη θέση τους από την κυβέρνηση, την οποία κατηγορούν για τα μύρια όσα. Και εμείς συγκινηθήκαμε. Κλάψαμε. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι έκαναν τεράστιες κινητοποιήσεις επί Μητσοτάκη και συχνά- πυκνά επί Καραμανλή παρέλυαν το κράτος...
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι σήμερα, εάν κυβερνούσε η Ν.Δ. δε θα άφηναν ούτε τα ρήθρα από τα πεζοδρόμια στη θέση τους. Σήμερα απλώς εκφράζουν τη λύπη τους...

 http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_7111.html
Read more

"Κλείδωσαν" και οι απολύσεις στο δημόσιο... αφού τις αναγγέλει ο "λαγός" Παμπούκης

Απολύσεις και στο Δημόσιο και μάλιστα για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, προαναγγέλει ο υπουργός Επικρατείας, κ. Χ. Παμπούκης, ερχόμενος έτσι σε αντίφαση με τα όσα περί του αντιθέτου διακηρύσσει η υπόλοιπη κυβέρνηση έως σήμερα.
Ο κ. Παμπούκης παραχωρεί συνέντευξη στο περιοδικό Επίκαιρα που κυκλοφορεί και μεταξύ των άλλων αναφέρει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Πρέπει να αποκτήσουμε ποιοτικό δημόσιο τομέα και στο σωστό μέγεθος. Αν για να το πετύχουμε αυτό γίνουν και απολύσεις αυτό θα είναι ένα κόστος ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον. Θα είναι ασφαλώς και δίκαιο έναντι όλων των Ελλήνων. Γιατί τα βάρη της κακής λειτουργίας τα πληρώνουμε όλοι και αυτό δεν αντέχεται πλέον».
tovima.gr
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/12/blog-post_8837.html 
Read more

Μαύρα Χριστούγεννα για τους εκπαιδευτικούς, του Χρήστου Κυργιάκη


Μια μέρα πέρασε μετά την επίσκεψη του Dominic Strauss Kahn (με το που γράφεις το όνομά του νιώθεις αμέσως ευρωπαίος και ξεχνάς τα προβλήματά σου), ο οποίος σαν άλλος ρωμαίος αυτοκράτορας ήρθε να επιθεωρήσει μια από τις πολλές επαρχίες του νότου, μοιράζοντας συμβουλές προς τους προσκυνημένους του πολιτικού μας συστήματος και αέρα κοπανιστό για τους πεινασμένους υπηκόους.
 
Τσιμπώντας μας φιλικά στο μάγουλο, όπως κάνουν όλοι οι μεγάλοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, μας συνέστησε την αρετή της υπομονής ενώ ταυτόχρονα μας διαβεβαίωσε ότι τελικά θα τα καταφέρουμε, αρκεί να εξακολουθήσουμε να είμαστε καλά παιδιά (είναι αλήθεια Dominic ότι δυσκολεύεσαι να πληρώσεις το ενοίκιο του σπιτιού σου και δεν έχεις να πάρεις δώρο στα εγγόνια σου φέτος τα Χριστούγεννα;).  
 
Εκεί που μας υπόσχονταν ότι το 2013 τελειώνουν (λέμε τώρα) τα βάσανα, άρχισαν να κάνουν επίδειξη καλής αρίθμησης μιλώντας για 2014 , ίσως και 2015 με προοπτική να φτάσουμε αισίως στο 2024. Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να παραμείνουν ως έχουν ή να αλλάξουν προς το χειρότερο, όλες οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν εις βάρος των εργαζομένων και υπέρ των αφεντικών, αλλιώς μεγάλο κακό θα μας βρει (μάλλον τώρα βιώνουμε κάποιο μεγάλο καλό και δεν το καταλάβαμε).
 
Για τους εκπαιδευτικούς, όλων των κατηγοριών και όλων των ηλικιών, τα Χριστούγεννα που έρχονται θα είναι τα χειρότερα των τελευταίων ετών.
 
Η κατάργηση του δώρου, η μείωση μισθών και επιδομάτων και η ακρίβεια να έχει φτάσει στα ύψη, αρκούν για να φέρουν στα πρόθυρα της φτώχιας, αν δεν έχει συμβεί ήδη, πολλούς εκπαιδευτικούς.
 
Παράλληλα στα πλαίσια της συνέχισης των περικοπών στο δημόσιο τομέα συζητούν το ενδεχόμενο της κατάργησης βασικών επιδομάτων όπως αυτό της εξωδιδακτικής απασχόλησης και του οικογενειακού επιδόματος, με τελικό σκοπό τη δραστική τους μείωση για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.
 
Είναι τόσο ανάλγητοι που δεν διστάζουν να κόψουν ακόμη και αυτά τα πενιχρά επιδόματα που δίνουν στους πολύτεκνους.
 
Για όσους εκπαιδευτικούς πλησιάζουν προς τη σύνταξη, συζητούν το ενδεχόμενο της κατάργησης του εξάπαξ με τελικό σκοπό τη δραστική του μείωση για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Εξακολουθεί βέβαια να ισχύει η τριετής τουλάχιστον καθυστέρηση μέχρι την καταβολή του, η μείωση των συντάξεων, η περικοπή ιατρικών εξετάσεων που καλύπτονται από τον ΟΠΑΔ και ο συνεχής κίνδυνος κατάρρευσής του(του ΟΠΑΔ) λόγω της τζογαδόρικης κλοπής των αποθεματικών του.
 
Η αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας των εκπαιδευτικών βρίσκεται στα σκαριά (σύνθημα: εξορθολογισμός, παρασύνθημα: διαρθρωτική αλλαγή) σε συνδυασμό με την αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών που οδηγεί στον, όχι και τόσο, κρυφό πόθο της άρσης της μονιμότητας.
Οι νεοδιόριστοι βλέπουν τα μαύρα Χριστούγεννα εις τριπλούν αφού ο νόμος 3848/2010 τους υποχρεώνει-τιμωρεί ώστε για τρία χρόνια να μη μπορούν να μετατεθούν ούτε να αποσπαστούν από την περιοχή του πρώτου διορισμού τους. Γιατί συμβαίνει αυτό; Κανένας υπεύθυνος δεν μπήκε στον κόπο να δώσει μια εξήγηση που να στηρίζεται σε λόγους με παιδαγωγικό, οικονομικό ή κοινωνικό περιεχόμενο. Ο μόνος ορατός λόγος που προκύπτει συμπερασματικά είναι πως η υποχρεωτική τριετία λειτουργεί για να εκφοβίσει τους νεοδιόριστους, να τους τσακίσει οικονομικά και ψυχικά ώστε να τους αναγκάσει να τρέξουν πίσω από τους γνωστούς καλοθελητές αυξάνοντας την πελατεία κάποιου κομματικού γραφείου, της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης.
Παράλληλα θα αρχίσει να ισχύει ο θεσμός του «κυρ μέντορα» για κάθε νεοδιόριστο ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος της ταλαιπωρίας και της απαξίωσης (6 χρόνια στο δημοτικό, 6 χρόνια στο γυμνάσιο-λύκειο, 10 χρόνια στο πανεπιστήμιο-μεταπτυχιακό-στρατό,10 χρόνια εξετάσεις ΑΣΕΠ, που πήγε η ζωή μου βρε παιδιά;)
Για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς το μέλλον σχεδιάζεται χωρίς τους ίδιους με μοναδική προοπτική την ελαστική εργασία χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα παρά μόνο υποχρεώσεις, ανασφάλεια και για καταβολή μισθών ούτε λόγος.
Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για τη νέα χρονιά προβλέπονται … πολικές (υπό το μηδέν), καθώς με πρωτοφανή πολιτική αναλγησία αρνούνται να εφαρμόσουν την αναλογία 1 προς 1 στους διορισμούς παίρνοντας πίσω τις υποσχέσεις που οι ίδιοι έδωσαν.
Τα διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ μπήκαν στην ημερήσια διάταξη της εκπαίδευσης συμπαρασύροντας ανθρώπους και δικαιώματα. Χρειάστηκε κατάληψη της δευτεροβάθμιας της Γ’ Αθήνας για να τηρηθούν τα αυτονόητα και να αποδειχτεί πως οι αγώνες όταν γίνονται όπως πρέπει έχουν και μαζικότητα και αποτελέσματα (είπατε κάτι κύριοι της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ;).
Όσοι από τους αδιόριστους περίμεναν μόνιμο διορισμό, θα συνεχίσουν να περιμένουν λένε τα μηνύματα που έρχονται από το υπουργείο παιδείας.
Όσο για την ύπαρξη «κόκκινων γραμμών» που υποτίθεται ότι έχει η κυβέρνηση στην εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών είναι το πιο κακόγουστο αστείο. Καμία κόκκινη γραμμή , καμία ντροπή, κανέναν πολιτικό και ηθικό ενδοιασμό δεν έχουν στην πρακτική τους αν είναι να εξασφαλίσουν το δικό τους πολιτικό μέλλον και την κερδοφορία των πραγματικών εντολοδόχων τους.
Κόκκινη γραμμή μπορούν να θέσουν μόνο οι πολίτες στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.
Η εμπειρία της περασμένης χρονιάς μας διδάσκει πως οι αντεργατικές πολιτικές που έχουν σκοπό να εφαρμόσουν, θα φτάσουν μέχρι εκεί που εμείς θα τους επιτρέψουμε να φτάσουν.
Να βάλουμε εμείς τις απροσπέραστες κόκκινες γραμμές σε πολιτικές, σε πολιτικούς , σε συνδικαλιστές και οικονομικούς παράγοντες πριν μας περάσουν την αλυσίδα στα πόδια και στο σβέρκο.

Χρήστος Κυργιάκης
xrkyrgiakis@yahoo.gr
Read more

Τα wikileaks δείχνουν...την Ντόρα ως τον άνθρωπο των Αμερικάνων στην Κυβέρνηση Καραμανλή;


Διαβάζουμε στο φιλικό μας to-sisaki.blogspot.com

Σύμφωνα με πληροφορίες στα wikileaks που αφορούν την Ελλάδα... η Ντόρα θα εμφανίζεται ως ο άνθρωπος των Αμερικάνων στην Κυβέρνηση Καραμανλή.

Με λίγα η Ντόρα έπαιζε τον Δούρειο Ίππο των Αμερικάνων στην ιδιαίτερη Ελληνορωσική συνεργασία που ήθελε να αναπτύξει ο Καραμανλής με τον Πούτιν. Δεν έχει συναντηθεί άλλος πρωθυπουργός οποιασδήποτε χώρας περισσότερες φορές με Ρώσο ή Αμερικάνο πρόεδρο μετά την ψυχροπολεμική περίοδο των 2 αυτών χωρών.....όσο ο Καραμανλής με τον Πούτιν και τον Μεντβέντεφ (νομίζω 7 φορές σε 5,5 χρόνια!!!!).

Η συνέχεια (σχόλια και σκέψεις) στο http://to-sisaki.blogspot.com

http://taxalia.blogspot.com/2010/12/wikileaks_8764.html 
Read more

ΔΟΕ: Επίσχεση εργασίας αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ - ΟΜΑΔΙΚΕΣ δηλώσεις ανά σχολείο

 
ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ
Αρ. Πρωτ.1538
Αθήνα  8/12/2010
Προς
Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.
       

 
Θέμα: Επίσχεση εργασίας αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ
Συνάδελφοι,
            Το Δ.Σ. της ΔΟΕ, στη σημερινή του συνεδρίαση (8-12-2010), και αφού έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι οι αναπληρωτές που προσελήφθησαν μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, παραμένουν απλήρωτοι επί τρίμηνο (Σεπτέμβρης – Οκτώβρης – Νοέμβρης), παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπ. Παιδείας, ομόφωνα αποφάσισε να καλέσει τους συναδέλφους αναπληρωτές ΕΣΠΑ να προβούν σε επίσχεση εργασίας, καταθέτοντας σχετική δήλωση στις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από την  Πέμπτη 16 του Δεκέμβρη 2010 (με ευθύνη των Συλλόγων Π.Ε).
            Καλούμε  τους  Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. να ενημερώσουν σχετικά τους συναδέλφους, να οργανώσουν την κατάθεση των δηλώσεων επίσχεσης εργασίας,   καθώς επίσης και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τις μέρες επίσχεσης, στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης. Για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνηση μπορείτε να απευθύνεσθε στα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ και στο Νομικό Σύμβουλο. (Σας αποστέλλουμε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της ΔΟΕ και υπόδειγμα δήλωσης).
 
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Το ΔΣ του συλλόγου παρακαλεί πολύ να συμπληρωθούν οι Δηλώσεις επισχεσης εργασίας από όλους τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ (Μία δήλωση ομαδική ανά σχολείο) και να σταλούν στο Σύλλογο με Φαξ 2821046468.
Η ημερομηνία έναρξησ της επίσχεσης είναι 16/12/2010 και αφορά όλους τους απλήρωτους αναληρωτές ΕΣΠΑ.
 
Θέμα: Επίσχεση Εργασίας Αναπληρωτών

     Είναι γνωστό πως κατά το άρθρο 648 του Αστικού Κώδικα με την σύμβαση εργασίας ο εργαζόμενος έχει υποχρέωση να παρέχει την εργασία του στον εργοδότη και αυτός να καταβάλει το συμφωνημένο μισθό και κατά το άρθρο 656 αν ο εργοδότης έγινε υπερήμερος ως προς την αποδοχή της εργασίας ή αν η αποδοχή της εργασίας είναι αδύνατη από λόγους που τον αφορούν και δεν οφείλονται σε ανώτερη βία, ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να απαιτήσει το μισθό, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να παράσχει την εργασία σε άλλο χρόνο. Από τις διατάξεις αυτές συνάγεται πως στη σύμβαση εργασίας υπάρχει παροχή και αντιπαροχή. Ο εργαζόμενος παρέχει την υπηρεσία του, διαθέτοντας τις δυνάμεις στον εργοδότη του, ο οποίος τον πληρώνει, καταβάλλοντας την συμφωνημένη αμοιβή. Αν κάποιο από τα μέρη δεν εκπληρώσει την παροχή του, περιέρχεται σε υπερημερία. Ο εργοδότης επομένως καθίσταται υπερήμερος ιδιαίτερα όταν δεν καταβάλει εμπρόθεσμα το μισθό στον εργαζόμενο.
     Αντίδραση του μισθωτού στην υπερημερία αυτή του εργοδότη μπορεί να είναι μεταξύ των άλλων και η άσκηση του δικαιώματος της επίσχεσης εργασίας, που σημαίνει άρνηση παροχής της εργασίας του, για όσο χρόνο ο εργοδότης του θα συνεχίζει να είναι υπερήμερος εξ αιτίας της μη πληρωμής του μισθού και μάλιστα χωρίς υποχρέωση να βρίσκεται στο χώρο δουλειάς.
    Εξυπακούεται ότι όταν ο μισθωτός ασκεί το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας, ο εργοδότης δεν μπορεί να θεωρήσει λυμένη τη σύμβαση εργασίας και γινόμενος υπερήμερος ως προς την αποδοχή των υπηρεσιών του εργαζόμενου οφείλει και το συμφωνημένο μισθό. Αυτή είναι και η διαφορά από την απεργία (ιδιαίτερα στην περίπτωση που η επίσχεση ασκείται ομαδικά).
    Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι το δικαίωμα αυτό μπορεί να ασκηθεί και από μισθωτούς του Δημοσίου, ιδιαίτερα μάλιστα από όσους συνδέονται με αυτό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, όπως εν προκειμένω.
    Επειδή βέβαια όπως έχει κριθεί και νομολογιακά, μεταξύ των προϋποθέσεων άσκησης του εν λόγω δικαιώματος είναι και ότι αυτό πρέπει να ασκείται εντός των ορίων της καλής πίστης, των χρηστών και συναλλακτικών ηθών και του κοινωνικοοικονομικού σκοπού του δικαιώματος, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος, αν επιδιωχθεί δικαστικά, να αναγνωριστεί ότι ασκείται καταχρηστικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει και αποθάρρυνση από την άσκησή του.
Ο Νομικός Σύμβουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    
      Των:
       1)………………………………….., εκπ/κού κλάδου……., κατοίκου….. …………….
       2)………………………………….., εκπ/κού κλάδου……., κατοίκου….. …………….
       3)………………………………….., εκπ/κού κλάδου……., κατοίκου….. …………….
ΠΡΟΣ
    
     Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όπως εκπροσωπείται στην υπό κρίση περίπτωση.
--------
    
     Κατ’αρχήν διαμαρτόμαστε και με την παρούσα για τη στάση της υπηρεσίας μας απέναντί μας και μάλιστα στην αρχή της εργασιακής μας σχέσης, αφού ενώ μας έχουν ανατεθεί καθήκοντα διδασκαλίας και ενώ προσφέρουμε ανελλιπώς τις υπηρεσίες μας, καθυστερείτε εντελώς παράνομα, αντισυμβατικά και αδικαιολόγητα την καταβολή των αποδοχών μας από1)…………... 2)...............3)..........αντίστοιχα.
 
     Επειδή η πιο πάνω κατάσταση μας έχει δημιουργήσει προβλήματα επιβίωσης, καθόσον στερούμαστε οιωνδήποτε άλλων πόρων και το μοναδικό και κύριο εισόδημά μας προέρχεται από αυτή μας την εργασία και δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τις βασικές βιοτικές μας ανάγκες.
 
ΓIA TOYΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
 
Και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.
 
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
 
     Ότι ασκούμε το δικαίωμά μας για επίσχεση εργασίας, άρα απέχουμε από τα καθήκοντά μας, από……16/12/2010………..και μέχρις ότου μας καταβληθούν όλες οι καθυστερούμενες αποδοχές μας, σύμφωνα με το άρθρο 325 Α.Κ. Εξυπακούεται ότι είμαστε πάντοτε και ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της Υπηρεσίας, πρόθυμοι και έτοιμοι να παράσχουμε εκ νέου την εργασία μας, ευθύς ως μας καταβληθούν όλες οι νόμιμες αποδοχές μας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του χρόνου της επίσχεσης εργασίας, ειδοποιώντας μας σχετικά για την άρση της υπερημερίας Σας.
……………-12-2010
Ο/Η ΔΗΛΩΝΩΝ/ΝΟΥΣΑ



ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    
      Του/της……………………………….., εκπ/κού κλάδου……., κατοίκου….. …………….
ΠΡΟΣ
    
     Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όπως εκπροσωπείται στην υπό κρίση περίπτωση.
--------
    
     Κατ’αρχήν διαμαρτύρομαι και με την παρούσα για τη στάση της υπηρεσίας μου απέναντί μου και μάλιστα στην αρχή της εργασιακής μας σχέσης, αφού ενώ μου έχουν ανατεθεί καθήκοντα διδασκαλίας και ενώ προσφέρω ανελλιπώς τις υπηρεσίες μου, καθυστερείτε εντελώς παράνομα, αντισυμβατικά και αδικαιολόγητα την καταβολή των αποδοχών μου από……………..
    Επειδή η πιο πάνω κατάσταση μου έχει δημιουργήσει προβλήματα επιβίωσης, καθόσον στερούμαι οιωνδήποτε άλλων πόρων και το μοναδικό και κύριο εισόδημά μου προέρχεται από αυτή μου την εργασία και δεν μπορώ να καλύψω ούτε τις βασικές βιοτικές μου ανάγκες.
ΓIA TOYΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου.
ΔΗΛΩΝΩ
     Ότι ασκώ το δικαίωμά μου για επίσχεση εργασίας, άρα απέχω από τα καθήκοντά μου, από……………..και μέχρις ότου μου καταβληθούν όλες οι καθυστερούμενες αποδοχές μου, σύμφωνα με το άρθρο 325 Α.Κ. Εξυπακούεται ότι είμαι πάντοτε και ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της Υπηρεσίας, πρόθυμος/η και έτοιμος/η να παράσχω εκ νέου την εργασία μου, ευθύς ως μου καταβληθούν όλες οι νόμιμες αποδοχές μου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του χρόνου της επίσχεσης εργασίας, ειδοποιώντας με σχετικά για την άρση της υπερημερίας Σας.
……………-12-2010
Ο/Η ΔΗΛΩΝΩΝ/ΝΟΥΣΑ
Read more