Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

«Ψυχρός Πόλεμος» Λοβέρδου-Μαξίμου

Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις του Ανδρέα Λοβέρδου με το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και τον ίδιο τον σημερινό Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, διακρίνονταν διαχρονικά από αμοιβαία καχυποψία.
Ο άλλοτε καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, είχε ταχθεί στην εσωκομματική μάχη διαδοχής του 2007 στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου, στη συνέχεια ωστόσο άνοιξε τη δική του, προσωπική πολιτική περπατησιά. Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, ο Ανδρέας Λοβέρδος αναδείχτηκε πρώτος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια, όχι απλά και μόνο της Ελλάδας, αλλά συνολικά της Ευρώπης.
Στο υπουργείο Εργασίας αρχικά, και σήμερα στο υπουργείο Υγείας, ο Ανδρέας Λοβέρδος συνεχίζει να κρατάει… προσεκτικές αποστάσεις από την κεντρική πολιτική της Κυβέρνησης, στο σκέλος της οικονομίας, δηλαδή από θεμελιώδεις επιλογές του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και απαιτήσεις του μνημονίου. Μια τακτική που έχει προκαλέσει τον σταθερό εκνευρισμό του Μεγάρου Μαξίμου.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του «statesmen.gr», το σημερινό status quo των σχέσεων Λοβέρδου-Μαξίμου, περιγράφεται ως «Ψυχρός Πόλεμος». Το πλέον πρόσφατο επεισόδιο του οποίου είναι η χθεσινή δημοσίευση της «έκθεσης αξιολόγησης» των Υπουργών, από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, όπου ο Υπουργός Υγείας βρίσκεται στην 3η θέση της «κόκκινης» λίστας, πίσω από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την Τίνα Μπιρμπίλη.
Κι αν ο Υπουργός Οικονομικών… δικαιολογείται, με βάση τον όγκο αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων που έχει αναλάβει, βάση του μνημονίου, οι άλλοι δυο, Μπιρμπίλη και Λοβέρδος, θεωρούνται… απώλειες πολέμου.
Από το περιβάλλον του Ανδρέα Λοβέρδου πάντως, δεν έκρυβαν και χθες την ενόχλησή τους, καθώς εκτιμούν ότι τέτοιου είδους διαρροές στοχεύουν στο να «κοντύνουν» τον Υπουργό Υγείας, το όνομα του οποίου έχει θέση σε συζητήσεις, προγραμματισμούς και σενάρια για το μέλλον.
http://www.statesmen.gr/11439/politiki/cold-war-loverdos-max_26-11-2010.html