Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Στα κάτεργα ο λαός για 15 χρόνια και πάνω, γιατί θέλησε να ζήσει ανθρώπινα...

«Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια...», ήταν ο τίτλος στα «Θαρραλέα» της 2ας Μαΐου. Τότε που ο πρωθυπουργός έσπερνε χαμόγελα. Και διαβεβαίωνε ότι μπόρα είναι, το 2011 θα δούμε φως... Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα... Οι ξένοι ανέλαβαν το έργο της ανώμαλης προσγείωσης. «Τριάντα χρόνια πίσω», γράφαμε στο κύριο θέμα πριν από δύο Κυριακές.
Ο πρωθυπουργικός σύμβουλος, ο Ιταλός κ. Τομάζο Σιόπα, εμφανίστηκε λίγο πιο μετριοπαθής. Η... λιτότητα –διάβαζε φτώχεια και δυστυχία– θα κρατήσει 15 χρόνια, πρόβλεψε... Σιγά σιγά το δηλητήριο για να μην τρομάξει ο ασθενής και τα τινάξει. Έπειτα από 15 χρόνια θα μας πουν ότι χρειάζονται άλλα τόσα στη... φυλακή! Από κοντά και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Τρισέ! Να ξεχάσουμε τη ζωή που κάναμε πριν από 15 χρόνια... Και για να μην υπάρξουν αμφιβολίες, ήρθε να βάλει τη σφραγίδα του ο δικός μας, ο πρόεδρος των βιομηχάνων κ. Δασκαλόπουλος. Χαλάσματα θα αφήσει η κρίση και η έξοδος θα σημάνει επιστροφή στην εποχή προ της επίπλαστης ευμάρειας, μας είπε.
Και ο κ. Παπανδρέου τι λέει, θα διερωτηθεί με το δίκιο του ο κάθε πολίτης. Μίλησε όμως αντ’ αυτού ο σύμβουλός του, που μας έφερε από τα ξένα. Μόνο αφελής θα πίστευε ότι ο κ. Σιόπα μίλησε για το μακρύ σκοτάδι που μας περιμένει, χωρίς να έχει την εξουσιοδότηση του εργοδότη του.
Το «διά ταύτα» ανακοίνωσαν ο κ. Σιόπα, ο κ. Τρισέ και ο κ. Βιομήχανος. Κανένας τους όμως δεν κατονόμασε τους φταίχτες. Αυτούς που άφησαν την κατάσταση να φτάσει ως εδώ, που επέτρεψαν όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργηθεί η «επίπλαστη ευμάρεια». Η εύκολη λύση. Ο λαός, στα κάτεργα. Μόνο που εκεί έπρεπε να βρίσκονται όλοι εκείνοι που κυβέρνησαν από το 1974. Κι όχι ο κοσμάκης, επειδή θέλησε να ζήσει ανθρώπινα... Όπως όλοι οι Ευρωπαίοι...
Αυτό πάντως που δείχνουν να ξεχνούν τα «αφεντικά» είναι ότι όταν φτάσει στο αμήν ο πολίτης, όταν δει ότι όλα όσα έφτιαξε γίνονται «χαλάσματα» και δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει, θα τους πάρει όλους με τις πέτρες. Το μόνο σωστό που έχει προβλέψει ο κ. Παπανδρέου. Και φαίνεται ότι δεν θα πέσει έξω σ’ αυτό...
 
(To Παρόν)