Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Tα είπαν έξω από τα δόντια και ο Στρος Καν και ο Σαμαράς


Τρία ήταν τα σημεία που έκαναν αίσθηση από την ομιλία του Ντομινίκ Στρος-Καν σήμερα στη Βουλή.

Στα πηγαδάκια της Βουλής συζητήθηκαν ιδιαιτέρως οι άμεσες αναφορές του επικεφαλής του ΔΝΤ για μείωση μισθών, για το ποια θα ήταν η πρόταση της Ν.Δ. για διαφορετική πολιτική, καθώς και οι αιχμές προς την Κομισιόν και την Ευρώπη για την καθυστερημένη αντίδραση στο ελληνικό πρόβλημα.
- Η μείωση των μισθών, για την οποία ο επικεφαλής του ΔΝΤ μίλησε ανοιχτά, συνδέοντας τους μισθούς με την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
- Το καρφί προς την πλευρά της ΝΔ*, ρωτώντας δηκτικά «which», εννοώντας την ερώτηση του Χρήστου Σταϊκούρα για το «άλλο μίγμα» οικονομικής πολιτικής που υποστηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς.
- Οι αιχμές προς την Κομισιόν και την Ευρώπη για την καθυστέρηση αντίδρασης, όπως.. 
είπε ο κ. Καν, στο ελληνικό πρόβλημα.

Άγριο χέρι στη Ν.Δ. από Στρος Καν!


Στην ερώτηση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, ο Ντομινίκ Στρος Καν βρήκε την ευκαιρία να περάσει στην αντεπίθεση και να βάλει κατά της γαλάζιας παράταξης όταν είπε τα εξής:
«Δε με αφορά που δεν ψηφίσατε. Θα στεφθεί με επιτυχία το πρόγραμμα, αν αποφασίσετε να το στηρίξετε». Και συνέχισε: «Χωρίς το πρόγραμμα ήσασταν στο χείλος του γκρεμού. Ποιος ήταν υπεύθυνος δεν θα το αναπτύξω εγώ, νομίζω πάντως ότι η κατάσταση ήταν κακή επί δεκαετίες. Αλλά θυμηθείτε ότι φτάσατε σε σημείο να μην μπορείτε να αναχρηματοδοτήσετε τον προϋπολογισμό σας. Θα φτάνατε σε στάση πληρωμών».
Και κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Θα ήταν προτιμότερο να είχατε συνειδητοποιήσει την κατάσταση, τώρα μπορείτε να πείτε ότι ήρθαμε για να αποφύγουμε την πτώση στο γκρεμό. Είναι ένα εγχείρημα δύσκολο για το μέσο πολίτη, αλλά είμαι αισιόδοξος».
Χρειάζεται λίγη χαλάρωση τώρα:

http://emprosdrama.blogspot.com/2010/12/t.html#more