Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΒΡΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ- ΓΛΥΚΕΡΙΑ... Καληνύχτα...


Μάζεψα βροχή των αστεριών...
Read more

"ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ Π.ΠΑΪΣΙΟ"


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΑΒΟΥΝΤΟΓΛΟΥ:
"ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΝΩ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΟΧΙ"
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠ' ΟΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ 
ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ 
ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ...

ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΤΕ ΣΕ Π@ΡΝΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΝΤΑΒΟΥΝΤΟΓΛΟΥ,
ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Μ.ΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΝΤΑΒΟΥΝΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΤΕ ΣΕ ΟΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΡΙΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ;
ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ, ΦΤΑΙΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ !!!


ΣΤΙΣ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 1994 ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΪΣΙΟΣ ΕΖΝΕΠΙΔΗΣ (1924 - 1994) ...
Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΗ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ (1883 - 1974), ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΠΟΝΤΙΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ...
ΣΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΕΤΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΔΕΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ Π.ΠΑΪΣΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ
ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ...
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΡΝΗΣΗ;
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ 10.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ; 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΡΧΟΝΤΩΝΗΣ ΔΕΝ ΑΓΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΪΣΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΣΙΧΑΙΝΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ...
ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΖΗΣΕΙ ΩΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ...

ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΦΑΝΑΡΙΩΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ, Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΓΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ, ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΓΑΠΗΤΟ ΠΑΪΣΙΟ ...
ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΡΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΠΑΙΔΙ ΤΟΥ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟ 1974 ΟΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΕΝΕΕΣ ΠΑΣΕΣ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ:

<<ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΕ ΙΩΑΝΝΗ, ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ Η ΧΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ, ΑΜΗΝ ... ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΛΕΙΝΩ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΘΕΟ ... ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΒΓΑΛΕ ΕΞΩ ... ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ, ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΙΚΟΣ ... ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΑΝΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΠΡΙΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ ΣΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ, ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ... ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΣΑΡΚΟΛΑΤΡΙΑ ... ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΪΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ ... ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ... ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΜΟΝΑΧΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ >> 

ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Η ΠΗΓΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ, Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΓΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΪΣΙΟ ...

ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ ...

ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΑΓΙΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΜΕΙΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ...

ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΜΗΠΩΣ;
ΔΕΝ ΑΝΑΚΙΝΕΙΤE ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ;
ΘΕΛΕΤΕ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΧΡΟΝΟ;
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ...
ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΣΚΟΠΟΥΣ ΔΟΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΥΣΤΙΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΝΕΙΜΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΗ !!!

+++
Read more

Αυτοί ανέλαβαν εργολαβία το φίμωμα της αλήθειας... ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ..!




Ποιος έφερε στην Ελλάδα το Δ.Ν.Τ.;

Ποιοι ήταν αυτοί που ανέλαβαν εργολαβία το φίμωμα της αλήθειας και την ανάδειξη του Γιώργου Παπανδρέου σε " ηγέτη" και " τιμητή του λαού";

Ποιοι ήταν αυτοί που μιλούσαν για super σχολεία για εγγυήσεις και δεσμεύσεις που ήξεραν ότι δε θα έχουν αντίκρυσμα;
Διαβάστε τον Τύπο εκείνης της περιόδου:



http://emprosdrama.blogspot.gr/2013/12/blog-post_2437.html?

Read more

Κρίσιμες ώρες για το Κυπριακό

Κρίσιμες ώρες για το Κυπριακό
Κρίσιμες χαρακτηρίζονται οι επόμενες ώρες για το Κυπριακό, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.
Μετά και την έκτακτη σύνοδο του άτυπου συμβουλίου των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, όπου μελετήθηκαν οι εξελίξεις στις προσπάθειες για έκδοση κοινής διακήρυξης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συνέστησε υπομονή.
Ερωτηθείς δε για το αν υπάρχει κάποια βελτίωση σε ό,τι αφορά στο θέμα της κοινής διακήρυξης, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε: «Καλό είναι να αναμένουμε για να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις από τις συναντήσεις και τις προσδοκίες, που δημιουργούν κάποιοι για τις παραπέρα κινήσεις των Τούρκων ή των Τουρκοκυπρίων».
Ο πρόεδρος της Κύπρου σημείωσε επίσης ότι δεν είχε συνάντηση, ή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετά τη νέα συνάντηση που είχε χθες ο ειδικός αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.
Ερωτηθείς εάν έχουν προσκομίσει κάτι τα Ηνωμένα Εθνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ζήτησε αναμονή έως το απόγευμα, οπότε «θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση». «Δεν υπάρχει περίπτωση η οποιαδήποτε απόφασή να μην γνωστοποιηθεί στο λαό, αρκούντος αιτιολογημένη» πρόσθεσε.
Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι σε εγρήγορση παραμένουν κυβέρνηση και αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, με δεδομένη τη συνεχιζόμενη προσπάθεια διαμόρφωσης του κοινού ανακοινωθέντος, με στόχο την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.
Υπενθυμίζεται πως χθες, ο κ. Αναστασιάδης είχε συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι είχε μία καλή συζήτηση με τον κ. Αναστασιάδη και δήλωσε: «Πιστεύω ότι περνούμε μια από εκείνες τις φάσεις, όπου είναι σημαντικό να επιδείξουμε διακριτικότητα έτσι δεν επιθυμώ να πω οτιδήποτε περισσότερο για αυτές τις συναντήσεις σε αυτό το στάδιο».


Read more: http://www.newsbomb.gr/kypros/story/382034/krisimes-ores-gia-to-kypriako#ixzz2nTWPSVo1
Read more

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ!!


ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣΤεράστιες προσπάθειες καταβάλει η κυβέρνηση προσπαθώντας, ως συνήθως,να διασώσει το μνημονιακό διαπλεκόμενο μιντιακό μπλοκ, που τη στηρίζει με κάθε μέσο στην προσπάθεια επιβολής των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων.
Μία νέα σκανδαλώδης διευκόλυνση, «σφηνωμένη» όπως πάντα σε άσχετο νομοσχέδιο, έρχεται να προστεθεί  στα δάνεια από τράπεζες, με πολιτικές αποφάσεις, στην κρατική αδιαφορία για χρέη σε εργαζόμενους και ταμεία, στο χάρισμα των ψηφιακών συχνοτήτων και στο κλείσιμο της ΕΡΤ και σε άλλα δωράκια προς συγκεκριμένους καναλάρχες.
Σε τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλεςδιατάξεις» από τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, αποφασίστηκε η μετάθεση από την 1.1.2014 στην 1.1.2015 της εφαρμογής της διάταξης που προβλέπει την επιβολή του ειδικού φόρου 20% στις διαφημίσεις, που προβάλλονται από την τηλεόραση!

Την ώρα που η κυβέρνηση οργανώνει νέα καταστροφική φοροεπιδρομή κατά των μικροιδιοκτητών ακινήτων, την ίδια ώρα που 9 στις 10 πολυκατοικίες δεν βάζουν πετρέλαιο λόγω του ΕΦΚ και την ώρα που ο διαφημιστικός τζίρος των τηλεοπτικών καναλιών εμφανίζεται αυξημένος κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, αυτή την ώρα η κυβέρνηση επιλέγει να απαλλάξει από τον ειδικό φόρο του 20% στις διαφημίσεις, τους καλύτερους τις …φίλους.

Πιο συγκεκριμένα:

Η διάταξη του Ν. 3845/2010 είναι αυτή με την οποία προβλέφθηκε η επιβολή ειδικού φόρου ύψους 20% στις διαφημίσεις, που προβάλλονται από την τηλεόραση.

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της υπουργικής τροπολογίας, «η παρούσα δυσμενής οικονομική συγκυρία έχει επιδράσει αρνητικά στην οικονομική κατάσταση όλων των εμπλεκομένων φορέων, και δη των επιχειρήσεων, που εκμεταλλεύονται τηλεοπτικούς σταθμούς, όσο και των διαφημιστών και των διαφημιζομένων».

Αρχικά η έναρξη ισχύος της διάταξης μετατέθηκε για την 1.1.2012 με τον Ν.3899/2010, στη συνέχεια μετατέθηκε για την 1.1.2013 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2011 και τέλος μετατέθηκε την 1.1.2014 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2012. «Οι λόγοι που επέβαλαν τη μετάθεση της έναρξης ισχύος τής εν λόγω διάταξης μέχρι σήμερα δεν έχουν εκλείψει, αντίθετα επεκτείνονται διαρκώς με αποτέλεσμα τυχόν εφαρμογή της από 1.1.2014 να δύναται να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών και των διαφημιστικών εταιρειών, με κίνδυνο σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας τους, να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, καθώς και σημαντικά έσοδα για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας» αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση και ακόμη ότι «με βάση τα ανωτέρω δεδομένα, κρίνεται σκόπιμη η εκ νέου μετάθεση της έναρξης ισχύος της διάταξης για έναν επιπλέον χρόνο».

Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν αναφέρει συγκεκριμένο ποσό για τις απώλειες εσόδων για το έτος 2014 από τη μετάθεση της επιβολής του ειδικού φόρου 20% στις τηλεοπτικές επιχειρήσεις. Αναφέρει, όμως, ότι η απώλεια εσόδων θα αναπληρωθεί από άλλες πηγές του κρατικού προϋπολογισμού. Ποιές άραγε;
Read more

"Οι Γερμανοί έχουν δεύτερη ιδιοκτησία - Λέγεται Ελλάδα"! Διαφήμιση πρόκληση στο Λονδίνο

Μια διαφήμιση πρόκληση για την Ελλάδα και τους Έλληνες στο μετρό του Λονδίνου. “Οι περισσότεροι Γερμανοί έχουν δεύτερη ιδιοκτησία . Λέγεται Ελλάδα”!
Η “διαφήμιση” είναι αναρτημένη σε βαγόνια του μετρό και την “εντόπισε” ο συνάδελφος δημοσιογράφος Γιάννης Πιτταράς, ο οποίος και “σήκωσε” τη φωτογραφία στο facebook.
Σημειώνουμε οτι η συγκεκριμένη διαφήμιση προκάλεσε σάλο πέρυσι, ωστόσο ποτέ δεν φανταστήκαμε οτι η διαφήμιση θα υπάρχει ενα χρόνο μετά. Η διαφήμιση ειναι για το Βρετανικό συντηρητικό περιοδικό Spectator που ανήκει στα αδέλφια Barclay. Στους David και Frederick Barclay ανήκει επίσης η συντηρητική εφημερίδα Daily Telegraph.
David and Frederick Barclay
Ανήμερα της μαύρης επετείου του ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα, η “διαφήμιση” δείχνει ότι κάποια πράγματα σ΄ αυτό το πλανήτη δύσκολα αλλάζουν. Και σ΄ αυτά συμπεριλαμβάνονται και οι νοοτροπίες λαών που τους αρέσουν οι “δεύτερες ιδιοκτησίες” . Απλά αλλάζουν τη μορφή του “ολοκαυτώματος”.
Το ενθαρρυντικό είναι ότι η ιστορία δείχνει πως στο τέλος πάντα χάνουν. 
Read more

Περίεργες πληροφορίες για τον Τόμσεν!

Περίεργες πληροφορίες για τον Τόμσεν!
Ανοίγουν σιγά-σιγά τα στόματα στο παρασκήνιο και όχι μόνο!

Δίνουν και παίρνουν οι πληροφορίες (σσ και όχι μόνο) τόσο στο Μαξίμου όσο και στο γραφείο του Καραμανλή ότι κάποιοι τροϊκανοί , κυρίως αυτοί του Τόμσεν του ΔΝΤ, εξυπηρετούν συγκεκριμένα επενδυτικά συμφέροντα. Πέραν των... φημών υπάρχουν και στοιχεία για την παρέα του «Όχι σε όλα» Τόμσεν.
Δεν είναι τυχαίο ότι το μεσημέρι ο Προκόπης Παυλόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real Fm αναρωτήθηκε «μήπως η τρόικα το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα διάφορα funds;»... Δεν θα έλεγε κάτι αν δεν ήταν σίγουρος και ειδικά όταν πρόκειται για τέτοια ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος. Επίσης, ούτε ο Στουρνάρας θα ήταν τόσο εκνευρισμένος με τον "κακοήθη Πολ" αν δεν ήξερε πέντε πράγματα παραπάνω.
logiosermis.net
- See more at: http://www.toxwni.gr/blogosfaira/item/9173-perierges-plirofories-gia-ton-tomsen#.UqydIfRdU7x
Read more

Η προφητεία του Α.Ωνάση!


Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αντιλαμβανόταν καλύτερα τον κόσμο και μπορούσε να προβλέψει σε τι δεινή κατάσταση θα βρισκόταν χρόνια μετά ολόκληρος ο πλανήτης χτυπημένος από την οικονομική κρίση. 

Άλλωστε μάλλον τυχαία δεν είναι η… προφητική δήλωση που είχε κάνει πριν πολλά πολλά χρόνια ο Έλληνας κροίσος. Ουσιαστικά με τα λόγια που θα διαβάσετε παρακάτω ο Αριστοτέλης Ωνάσης μιλούσε για όλα όσα σήμερα βιώνει ο κόσμος κάτω από το «μαστίγιο» της κρίσης. 

Η αφήγηση ανήκει στον δημοσιογράφο Δημήτρη Λυμπερόπουλο και η στιχομυθία του διαλόγου στον οποίο περιλαμβάνεται η «προφητεία» έχει ως εξής: 

Κάποτε είχα πει στον Ωνάση : “τι ανάγκη έχετε εσείς, εξασφαλίσατε τον πλούτο σε πέντε γενιές απογόνων σας…” 

Είχε χαμογελάσει, τσίμπησε λίγη φέτα, κατάπιε μία γουλιά ούζο και μια ρουφηξιά προυσαλιό και με κοίταξε κατάματα:  “Τι λες ρε ψηλέ και άμυαλε; Θα ρθεί μέρα, που η απληστία της ιδιοκτησίας, του πλούτου και της έπαρσης θα αποθηκευτεί στις τράπεζες, στις πολυεθνικές και σε τόσο λίγους, που οι πολλοί μη κατέχοντες θα ξεσπάσουν σαν θεομηνία που θα κάνει τη ζωή των ολίγων κατεχόντων κόλαση…” 

“Μα, υπάρχει και ο κομμουνισμός, η ελπίδα των κολασμένων…”, τόλμησα να σχολιάσω… 

Με ξανακοίταξε, μου έριξε ούζο στο ποτηράκι μου και είπε: “Μεγάλες ιδέες υπάρχουν, μικροί είναι οι άνθρωποι να τις γονιμοποιήσουν δημιουργικά…” 

lifespeed.gr


Πηγή: http://www.logiosermis.net/2013/12/blog-post_2949.html#ixzz2nTPu6Y5C
Read more

Εκφράζει ο Άδωνις τη ΝΔ και τους ψηφοφόρους της κ. Σαμαρά;

Εκφράζει ο Άδωνις τη ΝΔ και τους ψηφοφόρους της κ. Σαμαρά;
Τον Σεπτέμβριο του 2010, πολύ πριν την συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αντώνης Σαμαράς ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, κατακεραύνωνε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την επιβολή του Μνημονίου.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εμφανιζόταν ως ηγέτης του αντιμνημονιακού μετώπου, γνήσιος και απόλυτος εκφραστής της λαϊκής δυσαρέσκειας και υποσχόταν ότι με την έλευση του κόμματός του στην εξουσία θα συγκροτούνταν Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, ώστε να απαλλαχθεί η χώρα από το επαχθές του βάρος, αλλά κυρίως ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που την οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού.

Μεταξύ των εχθρών του τότε ανήκαν φυσικά και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, οι οποίοι είχαν υπερψηφίσει την… ταφόπλακα του ελληνικού λαού.

Έκτοτε, ο κ. Σαμαράς έβαλε αρκετό έως υπεραρκετό… νερό στο κρασί του.  Είπε «ναι» -κυρίως «Ja»-, ψήφισε μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και κυρίως συνεργάστηκε με τους πρώην εχθρούς από την εποχή του πρώτου Μνημονίου, με στόχο πάντα…το κοινό καλό, την έξοδο της χώρας από το αδιέξοδο, την ανάπτυξη, την ευημερία…

Για να φτάσουμε πλέον στο σήμερα, όπου ένας από τους πιο προβεβλημένους υπουργούς της κυβέρνησης και ένας από αυτούς που απολαμβάνουν την πλήρη στήριξη του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είπε «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» για το Μνημόνιο…
ad

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό CRASH,  εξέφρασε τις «ευχαριστίες» του στον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου που μας έβαλε στο μνημόνιο, ισχυρίστηκε ότι η υποστήριξη του μνημονίου είναι η «πιο μεγάλη πατριωτική πράξη» που θα μπορούσε να κάνει, και τέλος-το καλύτερο!- είπε ότι οι δανειστές μας κάνουν και χάρη, «αφού μας δανείζουν με 0,65% επιτόκιο»!

Το ότι ο κ. Γεωργιάδης ήταν υπέρμαχος των πολιτικών λιτότητας, των μέτρων που στραγγάλισαν τους Έλληνες, δεν περιμέναμε να το μάθουμε τώρα. Ήταν γνωστό από την εποχή που υπερψήφισε το Μνημόνιο.

Το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι άλλο: Συμφωνούν με αυτή την άποψη οι βουλευτές και κυρίως οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας;

Εγκρίνουν τα ευχαριστήρια στους αδίστακτους δανειστές οι πολίτες που εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία ακριβώς για να τους απαλλάξει από αυτούς;

Συμφωνούν με τις δηλώσεις του συναδέλφου τους, οι γαλάζιοι υπουργοί, που προεκλογικά όργωναν την Ελλάδα βγάζοντας πύρινους λόγους κατά των ζοφερών μέτρων του Μνημονίου;

Εν τέλει, συμφωνείτε κ. Πρωθυπουργέ με τις «ευχαριστίες» στον Γιώργο Παπανδρέου που έριξε τη χώρα στα χέρια των διεθνών κερδοσκόπων;


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/382006/ekfrazei-o-adonis-ti-nd-kai-toys-psifoforoys-tis-k-samara#ixzz2nTG8l9FK
Read more

Θα μαστε μαζι..

Read more

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΤΕΛΕΣΕ ΜΕΘΟΔΙΚΑ O ΣΗΜΙΤΗΣ, ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ



Άν και οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους, δείχνοντας ολόκληρο τον όλεθρο που προκάλεσε στην χώρα ο αρχιπροδότης Σημίτης, ο άνθρωπος των σιωνιστών τραπεζιτών της Goldman Sachs, η θλιβερή μαριονέττα των τυράνων του πλανήτη, καλό θα ήταν να τις συνοδεύαμε με λίγα λόγια για να θυμηθούμε μία-μία τις μεγάλες προδοσίες του εις βάρος της Ελλάδας. 

ΙΜΙΑ 
Το "επεισόδιο" με τους τούρκους δημοσιογράφους που τοποθέτησαν την τουρκική σημαία στην μία από τις δύο ελληνικές βραχονησίδες εξελίσσεται σε κόντρα Ελλάδας-Τουρκίας κατά την οποία ο προδότης Σημίτης ακολουθεί το σενάριο των αμερικανών, δηλ. κατεβάζει την περίπολο των ΟΥΚ από την μικρή βραχονησίδα, ανεβαίνουν σ΄αυτήν οι τούρκοι κι ύστερα στέλνει τους τρείς ανυποψίαστους ήρωες να εντοπίσουν τους τούρκους που ήδη ξέρει ότι είναι εκεί! (Μετά από τρείς άκαρπες διελεύσεις τους δίδεται η εντολή να κατέβουν στα διακόσια μέτρα και να...φωτίσουν!!!)
Με λίγα λόγια τους στέλνει στο θάνατο, αφού οι τούρκοι κομμάντο που είναι πάνω στην μικρή βραχονησίδα δεν ξέρουν οτι είναι στημένο το παιχνίδι κι όταν βλέπουν την κάθοδο του ελικοπτέρου, απλά το...γαζώνουν!
Μετά "επεμβαίνουν" οι ΗΠΑ και λένε να κατέβουν και οι δύο περίπολοι και οι δύο σημαίες και η γκρίζα ζώνη στα Ιμια είναι γεγονός, για το οποίο ο Σημίτης τις ευχαρίστησε δημόσια!!! 
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ 
 
Η άλλη μεγάλη προδοσία που επιτέλεσε ο αρχιερέας της Goldman Sachs, είναι η απάτη του Χρηματιστηρίου. Με δόλιες παραινέσεις παρέσυρε τον λαό να επενδύσει τα χρήματά του σε χρηματιστηριακές φούσκες και όταν το μπαλόνι έφτασε στις 7800 μονάδες(!)...έσκασε!
Με αυτόν τον τρόπο επετεύχθη η πρόβα ληστείας του Ελληνικού λαού, και το crash test της ανοχής του στην ληστεία...
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ 
 
Μετά από λίγο όλοι "ξέχασαν"το χρηματιστήριο αλλά η "δράση" του Σημίτη δεν σταμάτησε εκεί. 
Πήρε εντολή να παραδώσει στους τούρκους τον Οτσαλάν.
Η τουρκία είχε αρχίσει να πιέζει την Ευρώπη και την Αμερική να την βοηθήσουν να συλλάβει τον Οτσαλάν, για να αναχαιτίσει (έτσι νόμιζε) την δράση του ΡΚΚ. Οι σιωνιστές λοιπόν πάτρωνες εφ΄όσον είχαν κυβέρνηση της απόλυτου επιρροής τους στην Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Σημίτη, τον δικό τους άνθρωπο, του έδωσαν εντολή να "δώσει" τον Οτσαλάν στους τούρκους. 
Έτσι σε κάποιο ταξίδι του Κούρδου ηγέτη στο εξωτερικό άρχισε το κυνηγητό, ο Apo ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ρωσία που μόλις προσπαθούσε με τον Πούτιν να αναστηλωθεί, βρέθηκε ευάλωτη και πίεσε την Ελλάδα να τον δεχτεί. Ο Ναξάκης τον έφερε κρυφά αλλά μετά ήρθε σε συνενόηση με την κυβέρνηση Σημίτη, που είχε εντολή να τον στείλει στο Ναϊρόμπι, στην έδρα της CIA, όπου και στήθηκε το σκηνικό της παράδοσής του...
Πρόκειται για πράξη εσχάτης προδοσίας της Ελλάδος αν σκεφτεί κανείς ότι ο Οτσαλάν είχε δηλώσει παλιότερα σε συνέντευξή του στον τότε ρεπορτερ και σημερινό υπουργό Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο :"Σας απειλούν οι τούρκοι με πόλεμο; Πέντε μέρες αν τους κρατήσετε, θα τους πάρω τα μετόπισθεν και θα τους πετσοκόψω!!! "Η πράξη αυτή έκανε τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσει από το ήδη πεθαμένο κίνημα και αργότερα να περιλάβει την παράδοση του Οτσαλάν στους "θανάτους" του ΠΑΣΟΚ που το μετέτρεψαν σε ΚΚΚΑΣΟΡ (Κοσκωτάς, Κουτσόγιωργας, Κεμάλ, Ανάν, Σοφοκλέους, Οτσαλάν, Ρεπούση) 
Η ΛΕΟΝΤΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ
Οι γνωστοί, άγνωστοι Σημίτης - Παπανδρέου, συνυπογράφουν και συναινούν σε μία συνθήκη η οποία προβλέπει την επιστροφή των παράνομων μεταναστών, στην χώρα εισόδου τους, που δυστυχώς σε συντριπτικό ποσοστό είναι η Ελλάδα...
Το πώς λειτουργεί στην πράξη αυτό, το κατανοούμε από τις χαρακτηριστικές δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ολλανδίας Σάντερ Βαν Έιλ.
«Η αλήθεια είναι πως δεν σταματήσαμε να σας στέλνουμε τους παράνομους μετανάστες που συλλαμβάνουμε στην Ολλανδία, οι οποίοι ήρθαν εδώ από την Ελλάδα. Για την πολυπληθή αυτή ομάδα προσφύγων, όμως, υπήρξε ειδική συμφωνία με τον κ. Παυλόπουλο. Αυτή έγινε κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Υφυπουργού Δικαιοσύνης της Ολλανδίας Νεμπαχάτ Αλπμαϊράκ στην χώρα σας...»
ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΑΡΙΕΣ ΔΕΣΜΩΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ
H μεγαλύτερη προδοσία εις βάρος της Ελλάδας που επετέλεσε ο Σημίτης ήταν η ένταξη στην Ευρωζώνη υπό το κοινό 
νόμισμα-απάτη ,το ευρώ! Διότι από ανεξάρτητο κράτος με δικό του νόμισμα, η Ελλάδα έγινε κράτος παρίας, εξαρτώμενο από την ΕΚΤ! Άρχισε δηλαδή να αγοράζει το ευρώ που κυκλοφορούσε στην επικράτεια και μάλλιστα να το αγοράζει ακριβά, δανειζόμενη!
Αυτή η μεγάλη προδοσία έγινε με την συνεπικουρία της τράπεζας παγκοσμιας εξουσίας, της Goldman Sachs, η οποία μαγείρεψε τα ελείματα, αφού η πολυετής πορεία τεχνητής υπερχρέωσης της Ελλάδας είχε καταστήσει ανέφικτη την δυνατότητα ένταξής της στην Ευρωζώνη!
Η προδοσία αυτή συνεχίζεται και στις μέρες μας και είναι σαφές πώς όποια κυβέρνηση προκύπτει, συνεχίζει την προδοτική "πολιτική" του Σημίτη. Χαρακτηριστικό είναι πως αφού παραιτήθηκε ο διάδοχος του Σημίτη και προδότης του πατέρα του και μετέπειτα και της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου, ανέλαβε πρωθυπουργός ο στενός συνεγάτης του Σημίτη Λ. Παπαδήμος! 
 
Μετά τις εκλογές, στην κυβέρνηση Σαμαρά, ανέλαβε Υπουργός Οικονομικών ο επίσης στενός συνεργάτης του Σημίτη Β. Ράπανος! 
 
Και μετά την παραίτηση Ράπανου, Υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο επίσης στενός συνεργάτης του Σημίτη Γ. Στουρνάρας(!!!) ο οποίος συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον Ελληνικό λαό με την αήθη οικονομική πολιτική των αφεντικών του, που εφαρμόζει με περισσή αναλγησία και θράσσος! 
 
Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα "πιστεύω", οι "αξίες" και η "ηθική" της παγκόσμιας τράπεζας Goldman Sachs, τα συμφέροντα της οποίας υπηρέτησε ο Σημίτης.

Enter video caption here
Στις μεγάλες προδοσίες του Σημίτη, μπορούμε επίσης να προσθέσουμε την κύρωση της συνθήκης Σέγκεν (υποδομή για την ηλεκτρονική φυλακή), την ολοκλήρωση της καταστροφής της γεωργικής παραγωγής με τα πακέτα στήριξης των χωματερών, τη μετεξέλιξη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου σε φορέα αμάθειας με τον μανδύα της βαθύτερης επιστημονικής ανάλυσης, ώστε η εκπαίδευση να παράγει ή φυτά ή ανειδίκευτους εργάτες!
Κλείνουμε με την ευχή, ο αρχιπροδότης να λογοδοτήσει κάποια στιγμή ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης και να τιμωρηθεί για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει εις βάρος της Ελλάδος.

oimos-athina.blogspot.com
http://lithosfotos.blogspot.gr/2013/12/o_5035.html?spref=fb
Read more

Οι φοβεροί διάλογοι Βλάχου - Κουτσούκου για τον Καραμανλή

Δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω ο λοχαγός του πρώην Πρωθυπουργού

Εκπληκτικός διάλογος, ο οποίος συνεχίστηκε και εκτός αιθούσης της Γερουσίας κατεγράφη πριν από λίγο στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής μεταξύ του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου και του φανατικού καραμανλικού Γιώργου Βλάχου.
Όλα άρχισαν όταν ο κ. Κουτσούκος απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι καλό θα ήταν να σταματήσουν να χαϊδεύουν τα αυτιά των φοροφυγάδων όπως ο Καραμανλής όταν... έλεγε ότι θα διαλύσει το ΣΔΟΕ. 

Ο Βλάχος που δεν αφήνει τίποτα που αφορά στον πρώην Πρωθυπουργό να πέσει κάτω αντέδρασε λέγοντας: 
"Καλά κάνετε και τον θυμάστε τον Καραμανλή αλλά να μην τον θυμάστε επιλεκτικά. Κι όταν θα μιλάτε για τη φορολόγηση της περιουσίας να θυμάστε το ΕΤΑΚ του 1% επί Καραμανλή και να κάνετε συγκρίσεις"είπε ο κ. Βλάχος εννοώντας προφανώς το 8% του σήμερα.
Ο διάλογος ωστόσο δεν έμεινε εκεί αλλά συνεχίστηκε και έξω από την αίθουσα κατά τη διακοπή της συνεδρίασης στον προθάλαμο της Γερουσίας. 
"Γιώργο δεν αφήνεις τίποτα να σου ξεφύγει. Αλλά περιμένουν κι άλλοι εκτός από τον Καραμανλή" είπε γελώντας ο Κουτσούκος με τον Βλάχο να απαντά: 
"Ο Καραμανλής δεν περιμένει κανέναν και τίποτα" 
ενώ άλλους βουλευτής που έτυχε να ακούει πετάχτηκε λέγοντας με νόημα: 

"Δεν περιμένει αλλά μήπως όμως τον περιμένουν;".

Ι.Δ
Read more

Μακελειό στην βουλή! Θέλουν να περάσουν νύχτα το νομοσχέδιο για ακίνητα και καναλάρχες!


20131212-201840.jpgΈντονες αντιδράσεις από αντιπολιτευόμενους αλλά και κυβερνητικούς βουλευτές, προκαλεί η ένταξη στο πολυνομοσχέδιο για τα ακίνητα, πλήθους άσχετων διατάξεων.
Το ΠΑΣΟΚ να προειδοποιεί ότι δεν είναι δεδομένο ότι θα υπερψηφίσει όλα τα άρθρα.
Με εντάσεις ξεκίνησε σήμερα η πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς ο …βιαστικός υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, κατέθεσε αίτημα για σύντμηση του χρόνου μεταξύ πρώτης και δεύτερης ανάγνωσης, ώστε να επισπευσθεί η ψήφισή του στην Ολομέλεια.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει αντιδημοκρατικές και αντικοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενώ στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που ζήτησε να αποσυρθεί το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου, στο οποίο περιέχονται οι άσχετες διατάξεις, όπως αυτή για το φόρο στις διαφημίσεις των τηλεοπτικών καναλιών.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν έχει λάβει μέρος σε καμία διαβούλευση για το κομμάτι του νομοσχεδίου που περιέχει άσχετες διατάξεις, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο, αλλά επιφυλάσσεται για κάποια άρθρα, και σημείωσε: «Ο οδηγός που παραβιάζει τα όρια συνεχώς, κάποια στιγμή θα προκαλέσει ατύχημα, και αυτό αφορά τον τρόπο που νομοθετεί το υπουργείο Οικονομικών».
Η πρόταση Στουρνάρα τέθηκε σε ψηφοφορία στην Επιτροπή και υπερψηφίστηκε από 21 βουλευτές, έναντι 17 που καταψήφισαν, κι έτσι οι διαδικασίες στην Επιτροπή θα ολοκληρωθούν την Τρίτη, και την Πέμπτη ή την Παρασκευή το νομοσχέδιο θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.   
Read more

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε κληρονόμος του Βυζαντίου


Οι Βαλκάνιοι αντέδρασαν έντονα στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν - Εμείς ανεχθήκαμε στην Αθήνα τον Νταβούτογλου να επαναλαμβάνει τις απαράδεκτες αξιώσεις της Τουρκίας από τη χώρα μας

Μετά την γνωστή επεκτατική ομιλία του κ. Ερντογάν, όπου περιέλαβε πλην της Θράκης και την Μακεδονία -μηδέ της Θεσσαλονίκης εξαιρουμένης, την οποία ανέφερε ονομαστικά-, στην Βουλγαρία ξεσηκώθηκε ο πολιτικός κόσμος, ενώ η Σερβία ακύρωσε τριεθνή συνάντηση που ήταν 
προγραμματισμένη με Τούρκους και Βόσνιους.

Σε αντίθεση με τους Βαλκάνιους, το μεν ΥΠΕΞ εξέδωσε μια ακόμη ανούσια ανακοίνωση, απ’ αυτές που κάνουν τους Τούρκους να γελούν, ίσως και να μας χλευάζουν, ο δε Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υποδέχθηκε με «ιδιαίτερη χαρά, τον αγαπητό του φίλο», όπως δήλωσε, τον Τούρκο ομόλογό του κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.

Αναρωτιέμαι, τι είναι αυτό άραγε που προξενεί ιδιαίτερη χαρά στον κ. Βενιζέλο και πώς δημιουργήθηκε αυτή η φιλία των δύο ανδρών; Ποια κοινά στοιχεία τους συνδέουν, και επί ποίων ηθικών βάσεων εδράζεται η φιλία. Και τούτο διότι ο καλός του φίλος, ανατρέποντας όσα λέγει, μετά την Αθήνα κατευθύνεται στα Κατεχόμενα της Κύπρου, υποδηλώνοντας την τουρκική Κατοχή, προκειμένου να συνετίσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Έρογλου, οποίος τόλμησε να κάνει λόγο για ενιαίο κυπριακό κράτος.

Κι ενώ ο κ. Νταβούτογλου επανέλαβε δημοσίως όλες τις απαράδεκτες αξιώσεις που έχει η Τουρκία από εμάς, δεν ακούσαμε τον κ. Βενιζέλο να κάνει νύξη του γεγονότος, ότι ενώ ο «αγαπητός φίλος» του βρίσκεται στην Αθήνα, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros παραβιάζει κατάφωρα τα χωρικά ύδατα της Κύπρου, διεξάγοντας έρευνες, ενώ έχει ανακοινωθεί, πως κατά τις αρχές του 2014 θα ερευνήσει την περιοχή περί το Καστελόριζο, στην ελληνική ΑΟΖ δηλαδή.

Ο κ. Νταβούτογλου προχώρησε τον νέο-οθωμανισμό του και μίλησε και για νέο-βυζαντινισμό! Όπως ο Μωάμεθ θεωρούσε τον εαυτό του συνεχιστή του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (λέγεται και πως έχει ταφεί στο νεκροταφείο των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων, και ίσως γι’ αυτό δεν αναζητούν οι Τούρκοι τον τάφο του) έτσι και ο κ. Αχμέτ δήλωσε: 

«Εγώ πιστεύω ότι οι παραδόσεις που προέρχονται από το Βυζάντιο και την Οθωμανική Αυτοκρατορία είναι μία κοινή κληρονομιά για το τουρκικό Κράτος. Τόσο ο βυζαντινός πολιτισμός, όσο και ο οθωμανικός πολιτισμός συνιστούν δική μας κοινή κληρονομιά».

Και φυσικά, συνεπής στην πολιτική επέκταση στα Βαλκάνια, που επιχειρεί με επιτυχία η Τουρκία, μάς μάλωσε επειδή δεν αφενός δεν φροντίζουμε τα οθωμανικά μνημεία, αφετέρου δεν τα σεβόμαστε. Ως προς το πρώτο, είπε πως τον στενοχώρησε βλέποντας το Φετιχιέ τζαμί στην Πλάκα, το οποίο δεν έχει την ίδια λαμπρότητα με την παρακείμενη Ακρόπολη. Μήπως, τα λεγόμενα των Τούρκων πολιτικών ανήκουν στην δικαιοδοσία ειδικών επιστημόνων και όχι πολιτικών αναλυτών; Διότι την σύγκριση της Ακρόπολης με το Φετιχιέ τζαμί, μόνον κάποιος με πρόβλημα -ή κατόπιν οινοποσίας- μπορεί να την διαπράξει.

Μάς μάλωσε όμως, επειδή στο Αλατζά Ιμαρέτ της Θεσσαλονίκης, εγκαινιάστηκε έκθεση που πραγματοποιούσε προβολές με περιεχόμενο που δεν ταιριάζουν σε ένα θρησκευτικό ίδρυμα. Ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε και το θεώρησε κι αυτός απαράδεκτο. Εδώ είναι που θα χρειαστούμε κι εμείς τον ειδικό επιστήμονα. Κατ’ αρχήν, ο κ. Βενιζέλος έπρεπε να πει στον «αγαπητό φίλο» του, ότι το Αλατζά Ιμαρέτ δεν είναι θρησκευτικό ίδρυμα, και ότι η φωτογραφία στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Νταβούτογλου, δεν είχε κάτι μεμπτόν (όχι που θα έπρεπε βέβαια να του επιτρέψουμε λογοκρισία).
Και κατά δεύτερον, να του υπενθυμίσει πως μέσα στην Αγιά Σοφιά, στον χώρο του ιερού βήματος, έχει γυριστεί τουρκικό σίριαλ και έχουν γίνει ως και επιδείξεις μόδας. (Αλλά πού να τα ξέρει αυτά ο κ. Βενιζέλος! Κι αν ακόμη τα γνώριζε, πώς να στενοχωρήσει τον «αγαπητό φίλο» του;)

Να σημειώσουμε επίσης, ότι ο κ. Βενιζέλος είπε και: «Ούτως ή άλλως, έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία στα θέματα που αφορούν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Για όσους δεν αντελήφθησαν τι εννοεί, πρόκειται για την σύλληψη και αποστολή στην Τουρκία, των Κούρδων διωκομένων από το ισλαμικό καθεστώς της Τουρκίας, και ζητούν άσυλο στην Ελλάδα. Αυτή είναι η «συνεργασία» μας κατά της τρομοκρατίας. Και βέβαια ο Έλληνας ΥΠΕΞ, δεν έκανε λόγο για τους εμπρηστές που κατακαίουν τα ελληνικά νησιά, όπως αποκάλυψε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Γιλμάζ.

Ούτε ακούσαμε ότι δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα, όταν ο κ. Αχμέτ μίλησε για Τούρκους στην Θράκη, Ούτε τον ρώτησε, γιατί επιμένει να εκλέγονται οι μουφτήδες την Ελλάδα, ενώ στην Τουρκία διορίζονται;

Πολλά θα μπορούσαμε ακόμη να αναφέρουμε, παρμένα από τα επίσημα πρακτικά του ΥΠΕΞ. Αυτά όμως είναι αρκετά, για να γίνει αντιληπτό πως συνεχίζουμε την ραγιάδικη πολιτική. Αν είχαμε στοιχειώδη σοβαρότητα, έπρεπε να απαιτήσουμε την ανάκληση -δημοσίως- της αναφοράς του κ. Ερντογάν σε Θράκη και Θεσσαλονίκη.

Όπως έπραξαν οι Σέρβοι, Κι αν αρνούνταν, να ματαιωνόταν η επίσκεψη Νταβούτογλου. Ο κ. Βενιζέλος, και όποιος άλλος, μπορεί να τον έχει «αγαπητό φίλο», αλλά ως ιδιώτης, όχι ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού.

Ο Μακεδών
http://www.triklopodia.gr/2013/12/blog-post_6632.html
Read more

O ΓΑΠ κι ο Σόρος σχεδίασαν την χρεωκοπία ! Το πάζλ συμπληρώνεται ! ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ....


Στην Ελλάδα της απόλυτης χρεοκοπίας ποιος άνθρωπος με τα τόσα προβλήματα θα καθίσει να ασχοληθεί με το τι είναι σωστό και δίκαιο από την στιγμή που όλα γύρω του καταρρέουν;;; Που όλα γύρω του έχουν σχέση με την εικόνα;;; Πως μπορεί μέσα από πικρίες, ανεκπλήρωτα όνειρα , σκέψεις, 
ενοχές να αντικρίσει την αλήθεια;;; Την πικρή αλήθεια;;

Το καλοκαίρι του 2003 ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Κούρος, δημοσίευσε το ακόλουθο άρθρο στο περιοδικό «ΓΥΝΑΙΚΑ». Τότε πολλοί ήταν εκείνοι που το θεώρησαν «συνομωσιολογικό». Ξέρετε ποιοι, τα παπαγαλάκια του συστήματος που προσπαθούν να εμφανίσουν ως «γραφική» και «εξωπραγματική» κάθε αποκάλυψη.
Σήμερα είναι απλώς η πραγματικότητα. Διαβάστε το…

[ Το άρθρο αναδημοσιεύεται στο tsantiri με άδεια και επιθυμία του συγγραφέα ]
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2003

Από τον ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΡΟ

Κάθε ισχυρό κράτος (μητροπολιτικό) διαθέτει γεωπολιτικούς σχεδιασμούς που στην πράξη αποσκοπούν να θέσουν υπό την επιρροή του άλλα μικρότερα κράτη, από άποψη οικονομίας, στρατιωτικής ισχύος και τεχνολογικής ανάπτυξης. Τα κράτη αυτά που εντάσσονται στη σφαίρα επιρροής των μητροπολιτικών ονομάζονται «περιφερειακά».

Κάθε μητροπολιτικό κράτος που σχεδιάζει γεωπολιτικά (οικονομικά, πολιτικά, στρατιωτικά, πολιτιστικά), σχεδιάζει, φυσικά, για την καλύτερη προώθηση των συμφερόντων του και χρησιμοποιεί ανάλογα με την περίπτωση τον οικονομικό, τον πολιτικό, τον στρατιωτικό ή τον πολιτιστικό μοχλό για να αλώσει κάποιο περιφερειακό κράτος και να το θέσει στη σφαίρα επιρροής του. Η Ελλάδα, ως κράτος περιφερειακό υφίσταται πιέσεις από διάφορα μητροπολιτικά κράτη, αλλά κυρίως από τις Η.Π.Α., τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Κίνα. Καθένα από αυτά τα κράτη που λογίζονται ως μητροπολιτικά, σχεδιάζουν γεωπολιτικά για να προωθήσουν τα ποικίλα συμφέροντα τους στον ελλαδικό χώρο. Κατά καιρούς βγαίνουν διάφορα σενάρια στο φως της δημοσιότητας. Σενάρια που εκπονούνται από τους σχεδιαστές της εξωτερικής πολιτικής κάθε κράτους ή από διάφορα think tank που ερευνούν επάνω στα γεωπολιτικά δεδομένα.
Οι κυριότερες μέχρι στιγμής πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα, είναι στον πολιτιστικό τομέα, στον οικονομικό και στον πολιτικό. Ο στρατιωτικός τομέας δεν υφίσταται τον ίδιο βαθμό πίεσης διότι η στρατιωτική δυνατότητα της Ελλάδας θεωρείται ικανή.

Τα γεωπολιτικά σχέδια των μητροπολιτικών χωρών εκπονούνται σε δεδομένη στιγμή για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα σε βάθος χρόνου. Γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες αδυναμίες του ελληνικού λαού αυτά τα σχέδια λαμβάνουν κατά κύριο λόγο υπόψη τον οικονομικό τομέα (π.χ. ορατά τα αποτελέσματα του πρόσφατου χρηματιστηριακού κραχ) και τον πολιτιστικό.

Ο πολιτιστικός τομέας είναι πολύ σημαντικός για την διατήρηση της ελληνικής ιδιοπροσωπίας και γι’ αυτό οι πιέσεις προς αυτή την πλευρά είναι διαρκείς και συνεπείς για τουλάχιστον δύο δεκαετίες και θα συνεχίσουν για αρκετές δεκαετίες ακόμα, έως ότου ομογενοποιηθούμε μέσα στη δίνη της παγκοσμιοποίησης.

Η εσωτερική αντίσταση του ελληνικού λαού ίσως ήταν αυτή που ανάγκασε τον σπουδαίο γεωπολιτικό σχεδιαστή Σ. Χάντιγκτον να μας τοποθετήσει πολιτισμικά στην πλευρά της Ανατολής όταν κατασκεύαζε τον γεωπολιτικό χάρτη που διαχώριζε την Ανατολή από τη Δύση.

Ο Χάντιγκτον δεν είναι ο μοναδικός σχεδιαστής γεωπολιτικών μοντέλων στις Η.Π.Α. Είναι αρκετά τα κέντρα που σχεδιάζουν και προωθούν τα σχέδια τους ανάλογα με τις εκάστοτε επικρατούσες πολιτικές ισορροπίες. Ένα άλλο σενάριο είχε εκπονηθεί από το αμερικανικό Ίδρυμα Στρατηγικών Ερευνών RAD και είχε δεί το φως της δημοσιότητας το 1998, το οποίο μιλούσε για ελληνοτουρκικό πόλεμο που θα ξεσπούσε το 2003. Αφορμή γι’ αυτόν τον πόλεμο θα ήταν επεισόδια που θα ξεσπούσαν στην περιοχή της Θράκης, τα οποία θα δώσουν την αφορμή στα τουρκικά στρατεύματα να εισβάλουν στο ελληνικό έδαφος για να προασπίσουν τους μουσουλμάνους δημιουργώντας μια ζώνη ασφαλείας. Αυτός ο σχεδιασμός για ουδέτερη ζώνη στη Θράκη υπήρχε από το 1945 και είχε εκπονηθεί από γερμανικά γεωπολιτικά κέντρα και όπως φαίνεται αυτούς τους σχεδιασμούς τους υιοθέτησαν σήμερα οι Αμερικανοί. Πριν από μερικά χρόνια κυκλοφορούσαν διάφοροι χάρτες αμερικανικής πάλι υποστηρίξεως που έφεραν την Μακεδονία αποκομμένη από τον ελληνικό κορμό και ενσωματωμένη στα Σκόπια. Μάλιστα το ίδιο το Σύνταγμα των Σκοπίων μιλούσε ξεκάθαρα για τις στρατηγικές βλέψεις αυτές των Σκοπιανών. Σήμερα φαίνεται πως έχουν ατονήσει λόγω των εξελίξεων. Τα ίδια πάνω κάτω σχέδια για τη Μακεδονία έχουν και οι Βούλγαροι εθνικιστές παρόλο που εδώ και αρκετά χρόνια τα έχουν απεμπολήσει λόγω της δεινής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει.

Εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια κυκλοφορούν χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας που έχουν προσαρτημένη όλη την Ήπειρο. Μάλιστα, στα διάφορα διπλωματικά γραφεία οι Αλβανοί πολιτικοί κυκλοφορούσαν απόψεις για διεκδικήσεις και δικαιώματα επί της αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Ένα άλλο σχέδιο που εκπονήθηκε πάλι σε αμερικανικά γραφεία αφορούσε στη δημιουργία των Ηνωμένων Βαλκανικών Κρατών, κατά το αμερικανικό πρότυπο. Ένα σχεδίασμα που θα απέκοπτε τα Βαλκάνια από την υπόλοιπη Ευρώπη, θα απέκοπτε οριστικά τη Ρωσία από το Αιγαίο και θα ελεγχόταν εξ’ ολοκλήρου από τα αμερικανικά κέντρα αποφάσεων.

Ένα τελευταίο σενάριο για το μέλλον του ελληνικού χώρου και του ελληνικού έθνους έχει τεθεί υπό την αιγίδα του διαβόητου Τζ. Σόρος, ο οποίος για περισσότερο από μια δεκαετία δραστηριοποιείται στον χώρο των Βαλκανίων με τα διάφορα ιδρύματα του και τις χρηματιστηριακές του επιχειρήσεις. Το σχέδιο αυτό έχει αρκετές δεκαετίες (;) ορίζοντα υλοποίησης και προβλέπει:

Α. αγορά εδαφών που θα φτάσουν το 30% των εκτάσεων. Δηλαδή;; Χαράτσια! Αγορά εδαφών ενώ θα βλέπουμε να εκτοξεύει το καθεστώς τους σκουριασμένους S300 για ξεκάρφωμα.


Β. εξαγορά των ελληνικών τραπεζών;

Γ. εκμηδένιση της ελληνικής βιομηχανίας

Δ. μείωση της αγροτική παραγωγής στο ελάχιστο δυνατό όριο

Ε. εξαγορά των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και μεταβολή της Ελλάδας σε κέντρο τουρισμού φθηνού επιπέδου...αυτό δεν συμβαίνει σήμερα;;

Στ. λαθρομετανάστες θα καταλάβουν τους ακατοίκητους χώρους της ελληνικής υπαίθρου.......τι συμβαίνει σήμερα;;

Ζ. Έλληνες εργάτες και διανοούμενοι θα διευκολύνονται να μεταναστεύσουν στις βαλκανικές και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.


Η. έλεγχος των εσόδων από την π@ρνεία και τα ναρκωτικά. Κατάλαβες γιατί σήμερα ο Παπανδρέου μίλησε για τα ναρκωτικά;; Πετά την μπάλα στον φίλο του Σαμαρά! Ο ΠΑΣΟΚΟΣ Παπανδρέου......το κρατικό ΠΑΣΟΚ των Αμερικανών....νόμιμα ναρκωτικά λοιπόν.....στο σώμα της άνεργης νεολαίας!

Αυτό είναι το «μαύρο» σενάριο των νέων αμερικανικών γεωπολιτικών σχεδιασμών, αλλά δεν θα κλείσουμε μ’ αυτό. Θα κλείσουμε με την άποψη του καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Ι. Μάζη- ο οποίος αποδέχεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να αισιοδοξούμε. Ο Ι. Μάζης θεωρεί ότι όταν λυθούν σοβαρά γεωπολιτικά ζητήματα που αφορούν πρώτα απ’ όλα το ξεμπέρδεμα της κατάστασης στην Μέση Ανατολή, την ασφαλή επιβίωση του Ισραήλ, την εξασφάλιση του Ανατολικού Αιγαίου ως ασφαλούς διόδου των πετρελαίων της Κασπίας, τον εκδυτικισμό της Τουρκίας, γεγονότα που έχουν δρομολογηθεί σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, τότε στην χώρα μας θα υπάρξει ηρεμία και θα λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που σήμερα την ταλανίζουν. Είδομεν.

*Το κείμενο δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι του 2003 στο περιοδικό «Γυναίκα»
tsantiri
Read more