Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Μακελειό στην βουλή! Θέλουν να περάσουν νύχτα το νομοσχέδιο για ακίνητα και καναλάρχες!


20131212-201840.jpgΈντονες αντιδράσεις από αντιπολιτευόμενους αλλά και κυβερνητικούς βουλευτές, προκαλεί η ένταξη στο πολυνομοσχέδιο για τα ακίνητα, πλήθους άσχετων διατάξεων.
Το ΠΑΣΟΚ να προειδοποιεί ότι δεν είναι δεδομένο ότι θα υπερψηφίσει όλα τα άρθρα.
Με εντάσεις ξεκίνησε σήμερα η πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς ο …βιαστικός υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, κατέθεσε αίτημα για σύντμηση του χρόνου μεταξύ πρώτης και δεύτερης ανάγνωσης, ώστε να επισπευσθεί η ψήφισή του στην Ολομέλεια.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει αντιδημοκρατικές και αντικοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενώ στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που ζήτησε να αποσυρθεί το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου, στο οποίο περιέχονται οι άσχετες διατάξεις, όπως αυτή για το φόρο στις διαφημίσεις των τηλεοπτικών καναλιών.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν έχει λάβει μέρος σε καμία διαβούλευση για το κομμάτι του νομοσχεδίου που περιέχει άσχετες διατάξεις, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο, αλλά επιφυλάσσεται για κάποια άρθρα, και σημείωσε: «Ο οδηγός που παραβιάζει τα όρια συνεχώς, κάποια στιγμή θα προκαλέσει ατύχημα, και αυτό αφορά τον τρόπο που νομοθετεί το υπουργείο Οικονομικών».
Η πρόταση Στουρνάρα τέθηκε σε ψηφοφορία στην Επιτροπή και υπερψηφίστηκε από 21 βουλευτές, έναντι 17 που καταψήφισαν, κι έτσι οι διαδικασίες στην Επιτροπή θα ολοκληρωθούν την Τρίτη, και την Πέμπτη ή την Παρασκευή το νομοσχέδιο θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.