Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Και όμως νοιώθουν την αναπνοή του ΘΕΟΥ... στην πλάτη τους. Αντί για Τζαμί στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ το 2014 μπορεί να μείνουν με τα τζάμια στο χέρι...


Υπάρχει μεγάλη νοηματική διαφορά ανάμεσα στην έκφραση ¨¨θα γίνει Τζαμί¨¨ και στην καθημερινή φράση ¨¨θα κοπεί σαν τζάμ騨.

Ποιος μπορεί να προσβάλει αδιάντροπα το Παγκόσμιο Ιστορικό, Πολιτιστικό και Πολιτισμικό 
Υπόβαθρο της σύγχρονης Ανθρωπότητας;

Καλά η απάντηση είναι τόσο εύκολη σε όλους μας γιατί γνωρίζουμε ποιος είναι...

Σε μεγάλη πρόκληση φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι Τούρκοι στο γνωστό αρχιτεκτονικό μνημείο της χριστιανοσύνης, την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που έρχονται από την γειτονική χώρα. Όπως αναφέρετε τον επόμενο χρόνο 2014 και μάλιστα πριν από τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, (οι οποίες θα γίνουν τέλη Αυγούστου του 2014 και για πρώτη φορά με απ’ ευθείας λαϊκή ψηφοφορία), η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, πρόκειται να ξαναλειτουργήσει σαν μουσουλμανικό τέμενος όπως αναφέρει αποκαλυπτικό σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής ισλαμικής εφημερίδας, Yeni Şafak, στο φύλο της 2/12/2013. Με την κίνηση αυτή ο Ερντογάν ευελπιστεί να σαρώσει στις προεδρικές εκλογές καθώς φιλοδοξεί να διαδεχτεί τον Αμπντουλαχ Γκιούλ στην προεδρία της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα και με τον καθηγητή ιστορίας, Mehmet Çelik, έκδοτη του γνωστού τουρκικού ιστορικού περιοδικού, «Tarih dergisi», η Αγία Σοφία, το μεγαλύτερο σύμβολο της ανατολικής ελληνορθόδοξης αυτοκρατορίας και μετά από την απαίτηση χιλιάδων Τούρκων μουσουλμάνων πρόκειται να ξαναδοθεί για χρήση σαν μουσουλμανικό τέμενος και τούτο παρά τις όποιες αντιδράσεις μπορεί να προκαλέσει η απόφαση αυτή σε διεθνές επίπεδο. olympiada στο Δεκεμβρίου 11, 2013 ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος.

Μετά την διπλωματική πρωτοβουλία της Ρωσικής διπλωματίας η Συρία φαίνεται να έχει κλείσει δίχως ¨¨κέρδ稨 για την Τουρκία.

Έτσι ο διπλανός γεωπολιτικός παίκτης μας αποφάσισε να ποντάρει στην παγκόσμια ¨¨πολιτισμική¨¨ ρουλέτα και ¨¨να τα πάρει όλᨨ.

Ζήλεψε την ¨¨δόξα ¨¨ των Σκοπιανών και αποφασιστικά φόρεσε το σαρίκι του γνήσιου μουσουλμάνου Οθωμανού και προκαλεί...πλέον ανοικτά και αυτός την Ιστορία.

Η επιδίωξη είναι να ανάγουν το θέμα σε πανισλαμικό ζήτημα και να αποκτήσει πανισλαμικές διαστάσεις διεθνοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την κίνηση για την μουσουλμανοποίηση της Αγίας Σοφίας. Μάλιστα προχωρούν ακόμα περισσότερο και συγκρίνουν την Αγία Σοφία, σαν ισλαμικό σύμβολο, με το γνωστό τέμενος του Mescid i Aksa, στα Ιεροσόλυμα, που θεωρείται ένα από τα πιο ιερά τεμένη του Ισλάμ. olympiada στο Δεκεμβρίου 11, 2013

Ο κ. Ερτνογάν όταν πριν λίγους χρόνους ξεναγούσε τον κ. Ομπάμα στο Παγκοσμίου Πολιτισμικής φήμης αυτό Αρχιτεκτόνημα ξέχασε να τον ενημερώσει ότι θα το μετατρέψει σε Τζαμί και πλέον οι τουρίστες στην Πόλη θα το επισκέπτονται σαν τέμενος και θα αποστερούνται έτσι την πλήρη γνώση της Ιστορικής Διαδρομής του.

Τι θα κάνει άραγε ο κ Ερντογάν με τα μοναδικά στην Παγκόσμια Τέχνη ψηφιδωτά της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΛΑΤΥΤΕΡΑΣ, τους Αγγέλους Εξαπτέρυγα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, τους ΣΤΑΥΡΟΥΣ που σχηματίζονται στην Αγία Σοφία από το πουθενά και τα άλλα κειμήλια και σπαράγματα που σφραγίζουν αδιάψευστα την Ιστορική Αλήθεια;

Θα τα μουτζουρώσει όπως έκαναν ¨¨οι πολιτισμένο騨 πρόγονοι του;

Γιατί αν δεν τα μουτζουρώσει πως θα μπαίνουν μέσα στο ιερό τέμενος δίχως φόβο και τρόμο οι πιστοί ψηφοφόροι του;

Έτσι η UNESCO μπορεί να τον ¨¨τιμήσε騨 και σαν τον μεγαλύτερο ¨¨μουτζουριάρ稨 της Τέχνης . Που ξέρετε όλα γίνονται σήμερα; και όλα είναι ρευστά και παρέρχονται .

Μην τον ¨¨παρεξηγείτα騨 όμως τον prime minister γιατί πιθανόν οι παγκόσμιες εξουσίες να τον διαβεβαίωσαν για κάποια πράγματα που έρχονται και για αυτό τρέχει να προλάβει να πάρει θέσεις.

Και για τις επιδιώξεις του καλά κάνει γιατί τα παίζει όλα για όλα για να βγεί ¨¨προεδράρᨨ.

Έτσι μπορεί να τον διαβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα που ήξερε ¨¨τελείωσ娨....

Που ξέρεις καμιά φορά όμως τι γίνεται;

Τα ίδια ακριβώς δεν λέγανε και στην δεκαετία του 90 για τα πνέοντα τα λοίσθια Σοβιετική Ένωση και μάλιστα την είχαν για τελειωμό και τους προέκυψε Υπερδύναμη σε λίγα χρόνια . Και όχι μόνο αυτό αλλά σήμερα οι Τούρκοι ¨¨φίλο騨 νοιώθουν την καυτή αναπνοή της στις πλάτες της Ανατολίας.

Λοιπόν θέλετε να κάνετε την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Τζαμί , να ακυρώσετε την Ιστορία, να σβήσετε την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ όπως κάνουν οι ισλαμοφασίστες στην αιματοποτισμένη Συρία. Και όλα αυτά θέλετε να τα κάνετε μέσα στο 2014..

Το Ξανθό το αφεντικό και τους συμμάχους τους ρωτήσατε ;

Θέλουν να έχουν ένα δεύτερο τέμενος Mescid i Aksa στα πόδια της Ευρώπης;

Η Κωνσταντινούπολη ήταν πάντα γεωπολιτικά ¨¨σεισμογενής¨¨ περιοχή.

Όταν γίνει ο μεγάλος ¨¨σεισμός¨¨ μπορεί να σπάσουν τα τζάμια της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και τότε θα εκπλαγείτε... και αντί για Τζαμί να μείνετε με τα τζάμια στο χέρι.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Υπογράψτε ώστε η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ να λειτουργήσει ξανά ως Ορθόδοξος Ναός - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !!!
http://www.triklopodia.gr/2013/12/2014_7432.html