Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Η μέρα που η Νέα Δημοκρατία έσβησε και τυπικά…

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑΘΑΚΗΣΤίτλοι τέλους και τυπικά χθες, 11/12/2013 για την παράταξη που ίδρυσε οΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΧΤΑΣΚωνσταντίνος Καραμανλής. Με τρεις αποφάσεις ντροπής, η Νέα Δημοκρατία επικύρωσε την ουσιαστική εξαφάνιση της από τον πολιτικό χάρτη, σηματοδοτώντας το τέλος της μεταπολίτευσης.

Οι βουλευτές της (κατ’ όνομα) Νέας Δημοκρατίας δικαίωσαν με την ψήφο τους τον συνεργάτη του “Αρχιερέα της Διαπλοκής”, ένα από τα πιο σκοτεινά ονόματα που σημάδεψαν την νεώτερη Ελλάδα, τον Χρήστο Πάχτα. Αυτόν που πριν λίγα χρόνια θα φάνταζε αδιανόητο έστω και να αναφέρουν το όνομα του.

Παράλληλα, οι βουλευτές της ΝΔ εξυπηρέτησαν με την ψήφο τους τα συμφέροντα που γκρέμισαν την κυβέρνηση Καραμανλή και έριξαν την Ελλάδα στον εφιάλτη του μνημονίου, δίνοντας δώρο 7,5 δις Ευρώ (σύμφωνα με την αποτίμηση της Δημοκρατίας), στους εθνικούς εργολάβους της διαπλοκής.

Η μέρα ντροπής ολοκληρώθηκε με την προστασία του υπαρχηγού της αξιωματικής…αντιπολίτευσης, την οποία ο πρωθυπουργός βρίζει νυχθημερόν, για σκάνδαλο που αφορά την διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Προσέξτε, δεν μιλάμε για πολιτική ή άλλη διαφορά αλλά για υπόθεση που διερευνά η δικαιοσύνη και αφορά κακουργηματική υπεξαίρεση.

Προκαλεί μάλιστα εντύπωση ο τρόπος που δομήθηκε η όλη διαδικασία από το Μαξίμου προκειμένου να εγγυηθεί την παρουσία, άρα και τον διασυρμό των βουλευτών της ΝΔ, ώστε να βεβαιώσει το πολιτκό τέλος της παράταξης.

Οι περιπτώσεις Πάχτα και Εθνικών οδών είναι η σημειολογία υποταγής της ΝΔ στα διαπλεκόμενα συμφέροντα, ενώ η υπόθεση Σταθάκη σηματοδοτεί την απεμπόληση της ηθικής της. Της όποιας ηθικής είχε απομείνει σε μία κυβέρνηση που φυγαδεύει τους μεγαλοεγκληματίες του μνημονίου.

Η οριστική διαγραφή από το πολιτικό ληξιαρχείο θα έλθει στις εκλογές.