Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Κότα ο Παπανδρέου! Δεν πήγε στην τελετή έναρξης των Special Olympics!

Κότα ο Παπανδρέου! Δεν πήγε στην τελετή έναρξης των Special Olympics!
Όπως σας γράψαμε μερικές ώρες πριν, υπήρχαν σοβαρές σκέψεις ο Γιώργος Παπανδρέου να μην παραστεί στην τελετή έναρξης των Special Olympics. Διαβάστε εδώ: Σε πανικό το Μαξίμου για τους Αγανακτισμένους απόψε στο Καλλιμάρμαρο! Και επιβεβαιωθήκαμε! Ο κατοχικός πρωθυπουργός δεν τόλμησε να έρθει αντιμέτωπος με τον ελληνικό λαό και επέλεξε να κρυφτεί. Μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, πήγε στο Καλλιμάρμαρο, σε ένα άδειο στάδιο, ο οποίος εισέπραξε φτωχό χειροκρότημα! Ελληνικέ λαέ ΠΡΟΧΩΡΑ δυνατά τον αγώνα σου! Ελληνικέ λαέ, αγανακτισμένε – αποφασισμένε, σε φοβούνται! Κρύβονται από εσένα! Ελληνικέ λαέ κερδίζεις! Οι δυνάστες σου είναι κότες και το απέδειξαν απόψε!
Δείτε σε βίντεο την πρόβα που τρόμαξε τον Παπανδρέου: Δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ το γιουχάρισμα στον Παπανδρέου στην πρόβα των Special Olympics
Read more

Σε πανικό το Μαξίμου για τους Αγανακτισμένους απόψε στο Καλλιμάρμαρο! Στις 20:00 ξεκινάει η τελετή έναρξης


Εκνευρισμός που αρχίζει και γίνεται πανικός, όσο πλησιάζει η ώρα της τελετής έναρξης των Special Olympics, επικρατεί στο Μαξίμου. 
Η διάθεση και για πολλούς απόφαση να πάνε απόψε στο Καλλιμάρμαρο μόνο και μόνο για να γιουχάρουν τον πρωθυπουργό, έχει μπλοκάρει τους…
στρατηγούς του παπανδρεϊκού περιβάλλοντος. Το μήνυμα το έχουν πάρει ήδη από την πρόβα της τελετής έναρξης, όταν το κοινό αυθόρμητα γιούχαρε στο άκουσμα του ονόματος του Γιώργου Παπανδρέου.

Τώρα πραγματικά δεν ξέρουν τι να κάνουν. Όπως αντιλαμβάνεστε, η εικόνα ενός κατάμεστου Καλλιμάρμαρου να αποδοκιμάζει τον Παπανδρέου, την Τρόικα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Μνημόνιο, θα κάνει το γύρο του κόσμου δίχως ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ να μπορεί να την εμποδίσει! Απ’ ό,τι μαθαίνουμε υπάρχουν σκέψεις ακόμα και να μην παραστεί ο Γιώργος Παπανδρέου, με κάποιο γελοίο πρόσχημα, αλλά τότε θα βρεθεί έκθετος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συγκεντρώσει πάνω του ολόκληρη τη λαϊκή αγανάκτηση και ίσως να είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Με ενδιαφέρον αναμένουμε να δούμε τι θα σκεφθούν για να γλιτώσουν την παγκόσμια ξεφτίλα!

Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή, οι Αγανακτισμένοι κινητοποιούνται δυναμικά προς το Καλλιμάρμαρο, αν και εδώ που φτάσαμε όλος ο ελληνικός λαός είναι αγανακτισμένος! Με άλλα λόγια, το γιουχάρισμα δεν το γλιτώνουν με τίποτα!


http://www.tsantiri.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Read more

ΙΔΟΥ Η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΣΥΝΤΡΙΨΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ!



  • ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ!
  • ΕΤΑΙΡΟΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΑΛΕΞΙΟΥ!
  • ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ “ΕΙΔΙΚΕΣ” ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • ΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ.
  • ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ DOMAIN ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΔΗΛΩΝΕ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!!
  • Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;
  • ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΩΣ “ΜΚΟ” ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Εδώ και ημέρες, ξεκινήσαμε την έρευνα για να δούμε που κατέληγαν οι χορηγίες κρατικών οργανισμών όπως το ΤΤ αλλά και υπουργειων, στα συνέδρια που φερόταν να οργάνωνε η εταιρεία “I4CENSE”, του αδελφού του πρωθυπουργού, κυρίου Ανδρέα Α. Παπανδρέου. Είχαμε αποκαλύψει ότι στο site της εταιρείας δεν υπήρχε ούτε διεύθυνση, ούτε τηλέφωνο. Δηλαδή τα στοιχεία της εταιρείας ήταν ΑΓΝΩΣΤΑ, μη προσβάσιμα στο κοινό.
Παρ’ όλη την σοβαρότητα της καταγγελίας, ούτε ένας εισαγγελέας δεν ευαισθητοποιήθηκε, ούτε ένα κανάλι δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Όπως και με το ότι ο αδελφός του πρωθυπουργού ακόμα και για την καταχώρηση του Domain της εταιρείας, δήλωσε ως διεύθυνση το …ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!
ΤΟ κτίριο στην οδό Vignerons 1A όπου στεγάζεται η εταιρεία του Α. Παπανδρέου
Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε την εταιρεία που διατηρεί ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου στην Ελβετία, με μοναδικούς εταίρους αυτόν και την σύζυγο του κυρία Μαριάνθη Αλεξίου.
Δείτε τα στοιχεία της εταιρείας:
Κλικ στην εικόνα για να δείτε καθαρά τα στοιχεία. 
Η εταιρεία λοιπόν ονομάζεται Institute for Climate and Energy Security
Όνομα που ξεκάθαρα ταυτίζεται με το ακρωνύμιο “I4CENSE”, το δημοσιοποιημένο όνομα της εταιρείας δηλαδή, μέσω της οποίας λαμβάνονται χορηγίες από κρατικούς φορείς, οργανισμούς αλλά ακόμα και τη …SIEMENS!
Συνεχίζοντας την έρευνα διαπιστώσαμε ότι η επωνυμία της εταιρείας δεν βρισκόταν γενικώς στον τηλεφωνικό κατάλογο αλλά και στην συγκεκριμένη διεύθυνση δεν φαινόταν εταιρεία με αυτό το όνομα.
Σε αυτοψία λοιπον που κάναμε στο κτίριο (φωτό), είδαμε ότι όντως δεν υπήρχε ούτε ταμπελάκι, ούτε καν κουδούνι (!). Βλέποντας ότι ως αποδέκτη αλληλογραφίας ο κύριος Παπανδρέου είχε δηλώσει το όνομα Etude Häsler, είδαμε ότι στο ίδιο κτίριο στεγάζεται το γνωστό δικηγορικό γραφείο H&B LAW, (κλικ στην φωτό για μεγένθυση), όπου υπεύθυνος είναι ο κύριοςHasler Marc. Την αυτοψία επιβεβαιώνει και η καταχώρηση στον τηλεφωνικό κατάλογο.
Η εταιρεία του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, στεγάζεται στο δικηγορικό γραφείοH&B LAW, γραφείο που φημίζεται για τις δραστηριότητες τους σε …Venture Capitals, συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιρειών, δραστηριότητες με μεγάλη ζήτηση από ανθρώπους με διαθέσιμα κεφάλαια, για τους οποίους η Ελβετία είναι ακόμα “ασφαλές λιμάνι”. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία έχει ειδικό division για Ρώσους πελάτες.
Το τι είδους εταιρείες στεγάζονται σε δικηγορικά γραφεία με τέτοιον τρόπο, ρωτήστε κάποιους ειδικούς να σας διαφωτίσουν όσοι δεν το γνωρίζετε.
Δείτε σκαναρισμένα αποσπάσματα του καταστατικού της εταιρείας, με την επίσημη σφραγίδα του Ελβετικού κράτους και τις υπογραφές τους.  Το καταστατικό είναι στην διάθεση των αρχών και των ΜΜΕ που θα θελήσουν να παρουσιάσουν το θέμα, αλλά κυρίως στην διάθεση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που πρόσφατα έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στο μνημόνιο δεν γνωρίζατε τι ψηφίζατε κύριοι. Τώρα δεν μπορείτε να επικαλεστείτε άγνοια.
Ένα μεγάλο Μπράβο στους φίλους του Ολυμπία για την ανιδιοτέλεια και την αυτοθυσία τους.
Ένα μεγάλο Μπράβο στο παλικάρι που λέγεται ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ. Από το θάρρος και την μπέσα ενός άνδρα ξεκίνησαν όλες οι αποκαλύψεις αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις. ΑΥΡΙΟ ΠΑΝΟ, ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ IJ PARTNERS ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ LEHMAN BROTHRS.
ΥΓ. Κύριε Κλέωνα, θα μας πείτε τώρα που στέλνατε τα λεφτά για τις χορηγίες; “Άστους, μην ασχοληθείς, αυτοί είναι περιθωριακοί!!”
Τα υπόλοιπα στοιχεία εδώ:
Read more

Ακατανόητη η απόφαση του ΣτΕ!!!


Το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι ίσως το μοναδικό Ανώτατο Δικαστήριο σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα  σε όσες χώρες πήγε το ΔΝΤ, το οποίο έκρινε ότι συνάδει με το Σύνταγμα η μείωση των μισθών και των συντάξεων των πολιτών, με το σκεπτικό ότι προέχει να πληρωθούν....
τα δημόσια χρέη στους τοκογλύφους.

Πρόσφατα, τα ανώτατα δικαστήρια της Λετονίας, της Ουγγαρίας της Ρουμανίας κ.λ.π., έκριναν εντελώς αντίθετα απότο δικό μας Συμβούλιο της Επικρατείας, με αποτέλεσμα το ΔΝΤ να κάνει πίσω, καθόσον δεν μπορούσε να επέμβει στα εσωτερικά δίκαια των χωρών αυτών. 

Όμως το δικό μας Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αφενός ότι είναι συνταγματικό να κόβονται μισθοί και συντάξεις, αφού προφανώς, κατά το Συμβούλιο της Επικρατείας, η πληρωμή του χρέους ακυρώνει το Σύνταγμα και !!!!! και αφετέρου ότι δεν έχει καμία σχέση η τρόϊκα με τα σκληρά μέτρα που λαμβάνονται.

Προφανώς το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχει ακούσει καθόλου για τους εκβιασμούς που μας κάνει η τρόϊκα ότι θα μας χρεοκοπήσει αν δεν λάβουμε τα συγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι τοκογλύφοι. Ούτε έχει ακούσει ότι πιέζεται, με μία απαράδεκτη ανάμειξη στα εσωτερικά μας θέματα, μέχρι και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναινέσει!!!

Αναρωτιόμαστε, σε τι διαφέρει η καταπίεση και ο εκβιασμός κατοχικών δυνάμεων σε βάρος ενός λαού, από την καταπίεση και τον εκβιασμό της τρόϊκας. Δεν είναι αυτό κατάργηση της Εθνικής Κυριαρχίας;;

Παρόλα αυτά το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε ότι όλα αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας μας και ότι η τρόϊκα δεν έχει καμία ανάμειξη με τα μέτρα που λαμβάνονται.

Κρίνετε εσείς φίλοι μας και πάρτε τις αποφάσεις σας.  


Read more

Δημόσια γη..Πωλείται κανονικά και με τον "εφαρμοστικό" νόμο


ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Μας έλεγε ο πρωθυπουργός πριν λίγους μήνες:
"Κανείς μας μην συγχέει τον όρο αξιοποίηση με τον όρο πώληση , η Ελλάδα δεν πουλάει την γη της..
Η δημόσια γη δεν πωλείται ούτε μεταβιβάζεται ούτε ανταλλάσσεται..."
Χθες κυκλοφόρησε ο εφαρμοστικός, για το μεσοπρόθεσμο, νόμος που μεταξύ τψτο θέμα των άλλων καλύπτει και θέματα δημόσιας περιουσίας..
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
Ο εφαρμοστικός νόμος όπως θα διαπιστώσατε μιλάει για πώληση και μεταβίβαση κινητής και ακίνητης δημόσιας περιουσίας !!


Read more

Αχερουσία...


Ενας ακόμα ψευταράς! Ο κ. Βενιζέλος όστις θα έκανε «σκληρές διαπραγματεύσεις» ως άλλος Διγενής στα Μαρμαρένια Αλώνια- ο κ. Βενιζέλος που ολόλυζε: «ξέρω τι περνά ο κάθε άνεργος, ο κάθε συνταξιούχος, ο κάθε νέος», ο ίδιος, αμ' έπος αμ' έργον φορολογεί τώρα όσους βγάζουν 8.000 Ευρώ τον χρόνο, δηλαδή (διά 14) 571,43 Ευρώ τον μήνα και (διά 12) 666,6 Ευρώ πάλι τον μήνα με 10%, δηλαδή με 800 Ευρώπουλα ετησίως. Οι άνθρωποι -η συμμορία Παπανδρέου-Βενιζέλου- είναι ικανοί να μας πάρουν ακόμα και τον οβολό απ' τα μάτια (των Δωριέων) ή απ' το στόμα (των Ιώνων) και να μην έχουμε να πληρώσουμε ούτε τον Βαρκάρη για να μας περάσει απέναντι... ........................................ ΥΓ.: Κι αν κάποιος ενοχληθεί με τη λέξη «ψευταράς» για τον κ. Βενιζέλο, ας βρει ο ίδιος μιαν άλλη λέξη. Οχι όμως μια λέξη που να λέει κι αυτή ψέματα, ούτε κάποιον ευφημισμό...
«Είναι φανερό πως η κυβέρνηση επιχειρεί με πλάγιο και αδιαφανή τρόπο να εφαρμόσει μια αποτυχημένη συνταγή πλήρους ιδιωτικοποίησης δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας».
Γεώργιος Ανδρέα
Παπανδρέου
«Αν υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης η Ελλάδα θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία τα μεγαλύτερα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι τηλεπικοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κι άλλοι ζωτικοί τομείς της οικονομίας θα είναι ιδιωτικοί ή και θα ελέγχονται από άλλες χώρες».
«Αυτή η πολιτική είναι αποτυχημένη και ξεπερασμένη. Την εφάρμοσαν στο παρελθόν ακραία νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις όπως της κ. Θάτσερ και του κ. Μητσοτάκη.
Σήμερα όλες οι κυβερνήσεις, ακόμα και των ΗΠΑ, αντιλαμβάνονται την ανάγκη ελέγχου και ρύθμισης των αγορών (...) ενώ λαμβάνουν μέτρα θωράκισης των στρατηγικών τους επιχειρήσεων -ακόμα και ιδιωτικών- έναντι επιθετικών εξαγορών».
και για όποιον δεν κατάλαβε ώς τώρα ο Γιωργάκης. Ο Γιωργάκης ο Ψευτοθόδωρος και ο Δόσων. Ο ισάδελφος του σεβαστοκράτορος Νικολάκη, Γεώργιος ο Β' Παπανδρέου ο Γ'...
...................................
«Για αυτό καλείται ο κ. Πρωθυπουργός (σ.σ.: ο κ. Καραμανλής τότε) να αποσαφηνίσει δεσμευτικά τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς τη διατήρηση του δημοσίου ελέγχου
για τον ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ και τους άλλους στρατηγικούς οργανισμούς κοινής ωφελείας της χώρας».
Ο ερωτών Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου. Στις 8/4/2008.
Θα μου πείτε, γνωστά όλα αυτά. Βεβαίως! Εχουμε συνηθίσει να καταπίνουμε την κάμηλον και να χωνεύουμε τον Πάγκαλο.
Θα πουν κάποιοι άλλοι (όχι σε μένα, διότι ανέχομαι πολλά, αλλά όχι όλα) ότι ο Γιωργάκης τότε δεν ήξερε, αλλοιώς τα νόμιζε κι αλλοιώς τα βρήκε.
Θρίχες και προπαγάνδες.
Ή αφέλειες για όσους θέλουν να αυταπατώνται.
Απ' όταν η κυρία Χίλλαρυ Κλίντον έστειλε τον Παπανδρέου στην Γκόλντμαν Σακς τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους -τον «οδικό τους χάρτη».
*****
Τώρα ο Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος έχουν υπερβεί τον Χότζα! Χώνουν στην καλύβη η Ελλάς και κατσίκες και πρόβατα και χοίρους και τον Πάγκαλο και ημιόνους και κουνάβια
κι όταν πάνε να σκάσουν ο χωριάτης έλλην ασθενής και η φαμίλια του, βγάζουν απ' την καλύβη μίαν αίγα κι ένα κουνάβι
αλλά αμέσως μετά, ανακαλύπτοντας ένα έλλειμμα που οι ίδιοι σχεδίασαν αλλά βεβαίως δεν... γνώριζαν
του ξαναχώνουν του χωριάτη στην καλύβα την αίγα και το κουνάβι συν μια μάντρα βούβαλους.
Κι επειδή ο κ. Βενιζέλος είναι σοβαρός, κατ' αντίθεσιν προς τον αίολο κι έωλο Παπακωνσταντίνου, προειδοποιεί στο καπάκι τον ημιθανή χωριάτη
και την ασφυκτιούσα φαμίλια του, ότι πιθανόν να χρειασθούν και νέα μέτρα
εκτός εκείνων που είχε ανακαλέσει -ο σοβαρός- (8 και 10' το πρωί) για να τα ξαναεπιβάλει (3 και 5' το μεσημέρι). Συνεπώς η πιθανότης να
ανέβουν στο κρεβάτι του χωριάτη και κανά δυο-τρεις γορίλες συμπεριλαμβάνεται στα άμεσα σχέδια του Μπένυ προκειμένου να μην επιβαρύνει την υπερκορεσμένη κρεβατοκάμαρα της καλύβης και με μια ορδή ουρακοτάγκους...
Read more

H επίμαχη διάταξη για τις αποδείξεις που διέψευσε ο Βενιζέλος


δείτε με απλά και κατανοητά λόγια, τι ακριβώς συνέβη, τι λέει αυτή η διάταξη και τι ...θα πληρώσετε! Γιατί, αυτό είναι το μόνο σίγουρο !
Δείτε λοιπόν το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου και την εξήγηση:

6. Το ποσό του φόρου που εκπίπτει από τον συνολικό φόρο που προκύπτει με βάση τη φορολογική κλίμακα σύμφωνα με τις διατάξεις του όγδοου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ν. 2238/1994 περί αποδείξεων, όπως ισχύει για το οικονομικό έτος 2011 (φέτος δηλαδή), δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ ανά φορολογούμενο. Στις περιπτώσεις που έχει γίνει εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 και έχει συμψηφιστεί φόρος μεγαλύτερος από τριακόσια (300) ευρώ, ο επί πλέον αυτός φόρος βεβαιώνεται με την ειδική εισφορά φυσικών προσώπων σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 4 και 5 του παρόντος άρθρου.

Με απλά λόγια, η διάταξη αυτή λέει ότι:
Στις δηλώσεις που υποβάλλαμε φέτος, κάποιοι έβαλαν μπόλικες αποδείξεις με αποτέλεσμα να έχουν και μεγάλες εκπτώσεις φόρου. Π.χ. κάποιος με εισόδημα 40.000 ευρώ*, που έβαλε αποδείξεις 20.000 ευρώ, έτυχε έκπτωσης φόρου 2.000 ευρώ. Για αυτό τις μάζευε άλλωστε !

Τώρα, με αυτό το άρθρο, το κράτος του λέει "ώπα, βλακεία κάναμε, το μετανοιώσαμε, μπορείς να επωφεληθείς μόνο μέχρι 300 ευρώ έκπτωση,  άρα δώσε πίσω τα 1.700 !"

Και μάλιστα, μαζί "με την ειδική εισφορά του άρθρου 4 και 5 του παρόντος", δηλαδή τα 1.700 πρέπει να πληρωθούν μαζί με το νέο χαράτσι ("ειδική εισφορά"), που είναι 40.000Χ2%=800 ευρώ, δηλαδή, ο φορολούμενος αυτός, θα πάρει ένα ειδοποιητήριο και θα  κληθεί να πληρώσει 1.700 + 800 = 2.500 ευρώ !!!!!!!

Επαναλαμβάνουμε ότι ο Βενιζέλος, "τα μάσησε" στον Χατζηνικολάου, αλλά μην περιμένετε θεαματικές βελτιώσεις ! Το πολύ πολύ να πεί "νομοτεχνικό λάθος", δηλαδή "δεν υπάρχει αναδρομικότητα" και να εφαρμοστεί του χρόνου.
Φυσικά, η διάταξη έτσι όπως τέθηκε είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ! Γελοιοποιεί τον Παπακωνσταντίνου, που τη θέσπισε, αφού παραδέχεται ότι έκαναν "χοντρή μ.....ία, με τις αποδείξεις", πράγμα που ο Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε στο MEGA ! (Φυσικά ο άνθρωπος ήταν απολύτως ανίδεος από φορολογικά και καλά θα κάνει να μην ξαναπεράσει ούτε απέξω από το Υπουργείο Οικονομικών...)

* Έστω δηλούμενο εισόδημα 40.000 ευρώ και δηλούμενες αποδείξεις αξίας 20.000, όταν σύζυγος είναι μη εργαζόμενη. Εξ αυτών οι 12000 (40000*30%) καλύπτουν 100% το αφορολόγητο. Το υπόλοιπο (20.000-12.000) 8000 ευρώ καλύπτει πρόσθετο όφελος ως εξής : 8000Χ10%=800 ευρώ ως τελική έκπτωση από το φόρο.


Συνολικό όφελος: Από το αφορολόγητο: 12000Χ10%= 1200 ευρώ. Από την έκπτωση από το φόρο: 8000Χ10%= 800 ευρώ. Σύνολο 2000 ευρώ. Όφελος ως ποσοστό επί των αποδείξεων 10% (2.000/20.000).
http://taxalia.blogspot.com/2011/06/h_25.html
Read more

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Chris Rea - Looking For The Summer

Read more

Καρατζαφέρης: άλλα έλεγε το 2002 κι άλλα λέει τώρα

Read more

Τα Σινουκ δεν φτάνουν για όλους…

Read more

Σε κλοιό... Αγανακτισμένων η Βουλή στις 28-29 Ιουνίου


Κάλεσμα για «48 ώρες στο δρόμο» και περικύκλωση της Βουλής…
την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος απευθύνουν τα μέλη του κινήματος των Αγανακτισμένων», προαναγγέλλοντας διήμερο κινητοποιήσεων στις 28 και 29 Ιουνίου.

Οι Αγανακτισμένοι πολίτες έχουν προγραμματίσει για το απόγευμα της Παρασκευής ανοιχτή συζήτηση για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και το νέο «Σύμφωνο για το ευρώ», με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- και του πανεπιστημιακού Κώστα Βεργόπουλου.

Στο ψήφισμα για τις κινητοποιήσεις της επερχόμενης εβδομάδας και ιδιαίτερα για την Τρίτη και την Τετάρτη, 28 και 29 Ιουνίου, οι Αγανακτισμένοι καλούν σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και στη 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. «Την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου περικυκλώνουμε τη Βουλή, στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει» αναφέρεται στο ψήφισμα.....

Παράλληλα, καλούν την Αστυνομία «να σεβαστεί αυτήν τη φορά τη θέληση του λαού και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη λαϊκή κυριαρχία». «Τους προειδοποιούμε να μην διανοηθούν καν να εφαρμόσουν παράνομες διαταγές από μια έκπτωτη κυβέρνηση, που έχει κουρελιάσει το Σύνταγμα της Ελλάδας και έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στην Τρόικα, στο ΔΝΤ και στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό-τραπεζικό σύστημα» αναφέρεται σε άλλο ψήφισμα.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Σε κλοιό... Αγανακτισμένων η Βουλή στις 28-29 Ιουνίου http://24wro.blogspot.com/2011/06/28-29_24.html#ixzz1QCNeJxeY
Read more

ΟΥΤΕ Η ΔΕΗ ΟΥΤΕ Η ΕΥΔΑΠ ΠΟΥΛΙΩΝΤΑΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.



ΔΕΗ: το πρώτο θύμα της οικονομικής υποδούλωσης της Πατρίδας μας
Από factorx στις 23/06/2011





Η μόλις (21/6/2011) λαβούσα ψήφο εμπιστοσύνης αναδομημένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται, με αξιοζήλευτη προθυμία, να ψηφίσει το λεγόμενο και «μεσοπρόθεσμον» πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων (εκποιήσεων) της περιουσίας του Ελληνικού

Λαού, πάντοτε σύμφωνα με τις οδηγίες και τις επιταγές των δανειστών μας και του συνδίκου πτωχεύσεως της Πατρίδος μας , του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ΑΕ (παγκοίνως γνωστή ως ΔΕΗ) πρόκειται – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις – να αποτελέσει το πρώτο (και μεγαλύτερο) θύμα της προωθούμενης λεηλασίας της Πατρίδας μας. Αν η ΔΕΗ απωλεσθεί γιά την Ελλάδα , το ξεπούλημα των υπολοίπων ΔΕΚΟ ,που θα ακολουθήσει ευθύς αμέσως,θα είναι πιά θέμα απλών διαδικασιών τύπου fast track !

Η εκποίηση της ΔΕΗ , δηλαδή η απώλεια του κρατικού ελέγχου που διασφαλίζει η κατοχή του 51% των μετοχών της από το Ελληνικό κράτος , θα είναι καταστροφική για την Πατρίδα μας και τον Λαό της. Είναι βέβαιον ότι , αν – ό μη γένοιτο- αυτή συμβεί , η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για το ελληνικό νοικοκυριό θα διπλασιασθεί μέσα σε λίγα χρόνια. Στην Γερμανία, η απελευθέρωση της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, αύξησε την μέση τιμή για το γερμανικό νοικοκυριό κατά 132% μέσα σε μόλις 10 χρόνια…

Στην Ελλάδα θα συμβεί και κάτι άλλο, ακόμη πιο εφιαλτικό : η νέα ιδιοκτήτρια της ΔΕΗ (ξένη πολυεθνική) , θα μπορεί να ελέγχει και να καθορίζει αποφασιστικά με την «κατάλληλη» τιμολογιακή της πολιτική , την όποιαν ΑΝΑΠΤΥΞΗ βαυκαλιζόμαστε ότι θα επιτύχουμε το … 2020 ή το 2030 , αφού, ως γνωστόν, χωρίς ανταγωνιστική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος , καμία βιομηχανία δεν μπορεί να λειτουργήσει…

Δεν πρέπει λοιπόν , σε καμία περίπτωση , να δεχθούμε ή να επιτρέψουμε την εκποίηση της ΔΕΗ στα διεθνή καρτέλ και μάλιστα σε εξευτελιστική τιμή.

Η ΔΕΗ είχε ,τα τελευταία χρόνια, αξιοσημείωτα κέρδη , διαθέτει δε ιδιόκτητα λιγνιτωρυχεία δυναμικότητος εκατοντάδων εκατομμυρίων τόνων καυσίμου λιγνίτου, που μπορούν να μας εξασφαλίσουν ενεργειακή επάρκεια για τουλάχιστον 40 χρόνια από σήμερα. Ομιλώ φυσικά για τα ήδη γνωστά , τεχνικώς και οικονομικώς απολήψιμα κοιτάσματα του ορυκτού. Αναμφιβόλως υπάρχουν και άλλα που μέλλει να αποκαλυφθούν. Η καύση του λιγνίτου παράγει σήμερα το 50% περίπου της καταναλισκομένης ηλεκτρικής ενεργείας στην Ελλάδα ! Υπάρχουν λοιπόν και στρατηγικοί λόγοι που μας υποχρεώνουν να αγωνισθούμε για την προστασία της Πατρίδας μας από την λεηλασία των Καρτέλ.

Υπάρχει σωρεία άλλων λόγων που μας επιβάλλει να εμποδίσουμε τις Δυνάμεις εκείνες , τους διεθνείς τοκογλύφους και το ΔΝΤ , που με κάθε τρόπο προσπαθούν να μας υποχρεώσουν να δεχθούμε την λεηλασία της δημόσιας περιουσίας μας υπαγορεύοντας στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ένα ευρύτατο και πρωτοφανές πρόγραμμα «ιδιωτικοποιήσεων» (εκποιήσεων), το οποίο συμπεριλαμβάνει ΟΛΕΣ

τις κερδοφόρες, κοινωφελείς και μη επιχειρήσεις , καθώς επίσης τεράστιες εκτάσεις γής, άδειες εκμετάλλευσης κερδοφόρων υπηρεσιών , δικαιώματα ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ και πολλά άλλα , έναν κυριολεκτικά τρομακτικό «Πίνακα Ξεπουλήματος» , ο οποίος

συνοδεύει το «μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα Υποτέλειας και Κατοχής της Πατρίδας μας , που κατέθεσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για ψήφιση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση της ΔΕΗ , η κυβέρνηση μπορεί να εισπράξει μεν ποσόν 1,2 έως 1,3 δις ευρώ από την πώληση του ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου, θα χάσει όμως μερίσματα ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως (σε περυσινές τιμές) , ενώ η ξένη πολυεθνική που θα την αγοράσει θα πληρώνει αφ΄ενός μεν ολιγότερους φόρους (με την γνωστή μέθοδο της φοροαποφυγής μέσω off-shore εταιριών), αφ΄ετέρου δε θα μειώσει δραστικά το προσωπικό της , επιβαρύνοντας τα Ελληνικά Δημόσια Ταμεία με 70 -100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως ! Συνεπώς η συνολική ετήσια ζημία της Πατρίδας μας θα είναι της τάξεως των 350 εκατομμυρίων ευρώ , του όποιου εσόδου πώλησης (εκποίησης) εξανεμιζομένου μέσα σε 3 χρόνια !

Ταυτόχρονα , οι Έλληνες Πολίτες θα αναγκαζόντουσαν να επιβαρυνθούν στο μέλλον με υψηλότερους φόρους για να καλύψουν τα απωλεσθέντα έσοδα της ΔΕΗ, παράλληλα με την αδυναμία εθνικής ανάπτυξης της Οικονομίας μας , λόγω έλλειψης δικών μας επιχειρήσεων (γεγονότος που θα επιβάρυνε ακόμη πιο πολύ την ήδη δυσμενή σχέση Χρέους προς ΑΕΠ).

Η Πατρίδα μας δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο σήμερα να ιδιωτικοποιήσει (ξεπουλήσει) την δημόσια περιουσία της , ούτε οικονομικό, ούτε εθνικό, ούτε στρατηγικό. Το «μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα που με υποτακτικό ζήλο προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή θα μας οδηγήσει αναπόφευκτα ,κατ΄αρχήν στην ελεγχόμενη χρεωκοπία και εν συνεχεία στην απόλυτη υποδούλωση μίας λεηλατημένης και εξαθλιωμένης Χώρας, που θα την προσφέρουμε βορά-θυσία στους δανειστές και διεθνείς τοκογλύφους μας, σημερινούς “φίλους” και συνομιλητές μας….

Θα πρέπει όλοι εμείς που συγκροτούμε τον σκληρό πυρήνα των εθνικών και πατριωτικών δυνάμεων της Πατρίδος μας να αγωνισθούμε σκληρά με κάθε τρόπο ,για να ματαιώσουμε την καταστροφή της !

Μιχάλης Σ. Βάρδας
http://poylatrella.blogspot.com/2011/06/blog-post_541.html?spref=fb
Read more

Σχόλιο για την 80η ΓΣ της ΔΟΕ

Θλίψη, οργή και απογοήτευση δημιούργησε η 80η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, σ'όσους την παρακολούθησαν.

Αέναες κι "ελαφρές" φιλοσοφικές και κοινωνιολογικές αναζητήσεις, ανιστόρητες ερμηνείες γεγονότων που δεν αρμόζουν σε Έλληνες δασκάλους, που -υποτίθεται- διδάσκουν τα παιδιά μας, σκηνές λεκτικής κι έργω βίας, αερολογίες περί οικονομικοπολιτικών συστημάτων που υφίστανται μόνο στο μυαλό κάποιων επί μισθώ συνδικαλιστών περιελάμβανε το "μενού" των εργασιών.

Κι όλα αυτά σε μια "υπόγα", όπως χαρακτηριστικά μία "αριστερή" σύνεδρος ανέφερε, ενός πεντάστερου ξενοδοχείου των Αθηνών, όπως λησμόνησε να μας πει.

Την ίδια στιγμή 500μ. παραπέρα, στο Σύνταγμα, χιλιάδες απλών πολιτών, πολλοί εξ αυτών γονέων παιδιών που φοιτούν στα σχολεία μας, εξέφραζαν κι εκφράζουν την απαρέσκειά τους στο πολιτικό και συνδικαλιστικό σύστημα, απονέμοντας αφειδώς το βραβείο της "ανοιχτής παλάμης".

Δυστυχώς και συνεπώς για άλλη μια φορά η ΔΟΕ, που κατά την ταπεινή μου άποψη οφείλει να αυτοπροσδιορίζεται κυρίως ως επιστημονικό σωματείο, παραγωγός ιδεών και σκέψεων τέτοιων που να κινητοποιούν την κοινωνία και να ανταποκρίνεται στα κελεύσματα αυτής, αποδείχθηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων.

Προφανώς είτε δε μπορούν να αντιληφθούν τις αλλαγές που έρχονται, είτε δε θέλουν.

Προφανώς επέλεξαν την κρίσιμη αυτή ώρα να περιχαρακωθούν επιδιώκοντας να διασώσουν τις καρέκλες τους, τα επιμίσθιά τους και την απαλλαγή από τα διδακτικά τους καθήκοντα.

Ο "βασιλιάς" όμως πλέον είναι γυμνός. Ο κλάδος αρχίζει να μαθαίνει και θα μάθει ακόμα περισσότερα για το ρόλο κάποιων εκπροσώπων του.

Η απεξάρτηση από τα λαμόγια, τους "τζάμπα μάγκες", το κονκλάβιο των μετρίων και των μικρόνοων, των καταχραστών των πόρων και των ελπίδων μας είναι πλέον μονόδρομος.

Ο συνδικαλιστικός τουρισμός ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ.

Ο δρόμος για τον "άλλο" συνδικαλισμό, το αξιόπιστο, τον έγκυρο, το συνεπή, των προτάσεων και της παραγωγής σοβαρού πολιτικού λόγου μόλις ξεκίνησε.

Ραντεβού το Σεπτέμβρη
Read more

«Δεν ψηφίζουμε το Μεσοπρόθεσμο»


Άρχισαν οι διαρροές στο ΠΑΣΟΚ με το βουλευτή Θωμά Ρομπόπουλο να δηλώνει ευθαρσώς σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης στην εκπομπή «Πρωινή Γνώμη» ότι δεν μπορεί να .....
ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ενώ ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο βουλευτής Αλέκος Αθανασιάδης.

«Αυτά τα πράγματα δεν μπορώ να τα ψηφίσω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρομπόπουλος, «Θα μιλήσω τη Δευτέρα στη Βουλή κα θα προσπαθήσω να πείσω ότι κάτι δεν πάει καλά», επισήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ρομπόπουλος τόνισε ότι θέματα όπως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος απαιτούν εθνική ομοψυχία και δε γίνεται μόνο το ΠΑΣΟΚ να τα ψηφίζει.

«Διαφωνώ στο δημοκρατικό τρόπο σκέψης, δεν μπορώ να μου λένε τι να κάνω. Εγώ είμαι επιχειρηματίας και έκανα πάντα αυτό που έκρινα σωστό», υπογράμμισε ο κ. Ρομπόπουλος.

Αντίστοιχη είναι η θέση και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης ο οποίος σε πρόσφατη δήλωσή του στο newsit.gr αναφέρει «οτι και εάν τεθεί αυτο το μεσοπρόθεσμο έτσι όπως έρχεται με τα μέτρα που φέρνει δεν μπορώ να το ψηφίσω ότι και εάν συμβεί. Και εάν μου πουν οτι θα με κρεμάσουν στην πλατεία Συντάγματος, ας με κρεμάσουν δεν μπορώ να το ψηφίσω»
iefimerida
http://fonaklas.blogspot.com/2011/06/blog-post_910.html
Read more

“ΟΧΙ” Σαμαρά από τις Βρυξέλλες : “…κριτής όλων μας είναι ο Ελληνικός λαός”


Για περίπου τρεισήμισι ώρες ο πρόεδρος της ΝΔ δεχόταν μία άνευ προηγουμένη πίεση από τους Ευρωπαίους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, προκειμένου να βάλει την υπογραφή του στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της κυβέρνησης, το οποίο ανακοίνωνε σχεδόν ταυτόχρονα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.(real.gr)
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός που πέταξε έξω από την χώρα του το ΔΝΤ με αποτέλεσμα τώρα να την αναβαθμίζουν οι οίκοι αξιολόγησης, έδωσε τα εύσημα στον Αντώνη Σαμαρά για την στάση του.
“Κάνεις το σωστό για την χώρα σου. Μην υποκύψεις στις πιέσεις, εσύ είσαι στον σωστό δρόμο”!
Λόγια με μεγάλη βαρύτητα από κάποιον που τόλμησε και πέτυχε (olympia.gr).
«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τους εταίρους μας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Επανέλαβα ότι συμφωνούμε με τους στόχους και με τα μέσα δημοσιονομικής εξυγίανσης: Με την εξάλειψη του ελλείμματος, τον περιορισμό του χρέους, τη μείωση της κρατικής σπατάλης και τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτά όλα τα έχουμε προτείνει, τα έχουμε στηρίξει και εξακολουθούμε να τα στηρίζουμε. Και είμαστε οι πρωτοπόροι που ζητάμε πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει η κυβέρνηση και σε αποκρατικοποιήσεις και στην αξιοποίηση περιουσίας.
Αλλά διαφωνούμε με το μίγμα πολιτικής, που έχει ήδη οδηγήσει σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, που έχει παραλύσει την Οικονομία κι έχει ακυρώσει το πρόγραμμα εξυγίανσης. Καθώς όλα τα αποτελέσματά του βρίσκονται πια πολύ μακριά από τους στόχους.
Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί άκουσαν τις απόψεις μας. Τους εξηγήσαμε ότι δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε το λάθος. Βεβαίως, κάποια άρθρα του εφαρμοστικού νομοσχεδίου, θα τα ψηφίσουμε γιατί συμφωνούμε, τους είπα.
Επέμεινα ότι ευθύνη δεν είναι να αποδεχόμαστε το λάθος, αλλά να το επανορθώσουμε.Κι αυτή είναι η υπέρτατη πολιτική ευθύνη και απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Ευρώπη. Γιατί δεν κρίνεται μόνο η τύχη της Ελλάδας…
Ακούστηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις. Παρέμεινα στην άποψη μου ως το τέλος. Κάποιοι καταλάβαιναν ότι έχουμε δίκιο. Οι περισσότεροι επέμειναν στις δικές τους.
Όμως, κριτής κάθε οικονομικού προγράμματος είναι τα αποτελέσματά του. Και κριτής όλων μας είναι ο Ελληνικός λαός».
Read more

Ο Άλεξ Ρόντος γνώριζε το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή!



Την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή γνώριζε ο Ελληνοαμερικανός Άλεξ Ρόντος...
 
Ο Άλεξ Ρόντος γνώριζε το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή!
μυστικοσύμβουλος του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Μεγάλο αντίκτυπο στο πανελλήνιο προκάλεσε η αποκάλυψη του προηγούμενου τεύχους των «Επικαίρων», που αφορούσε στο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, με την κωδική ονομασία «Πυθία 1». Παρά τον ορυμαγδό των πολιτικών γεγονότων της προηγούμενης εβδομάδας, η αποκάλυψη των «Επικαίρων» «σάρωσε» σε ειδησεογραφικά sites και blogs, ενώ αναπαράχθηκε στον καθημερινό και τον κυριακάτικο Τύπο. Παράλληλα, στάθηκε η αφορμή για να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για τα δρώμενα εκείνης της περιόδου, με τους πρωταγωνιστές της να θυμούνται γεγονότα που τη στιγμάτισαν.   

Αυτά που κυκλοφορούσαν επί μακρόν ως συνωμοσιολογικά σενάρια επιβεβαίωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο η αποκάλυψη-σοκ των «Επικαίρων». Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με άκρως απόρρητο έγγραφο που είχε την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» (Νο 213/5 Φεβρουαρίου 2009), ενημέρωνε μέλη της τότε κυβέρνησης Καραμανλή για σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού από συμμαχικές μυστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΥΠ, οι πληροφορίες για την ύπαρξη αυτού του σχεδίου έρχονταν από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB). Μέλη «ομάδας Εργασίας» της FSB, που βρίσκονταν στην Ελλάδα στο πλαίσιο προστασίας των συζητήσεων Καραμανλή - Πούτιν - Παρβάνοφ από υποκλοπές, αποκάλυψαν σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, «με σκοπό την αναβολή ή ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

Όπως υποστηρίζεται στο απόρρητο έγγραφο, μεταξύ του πενθημέρου 20-25 Απριλίου 2008 έλαβε χώρα μια ελεγχόμενη διαδικασία εμπλοκής μεταξύ των ανδρών της FSB και πρακτόρων δυτικών υπηρεσιών και της ΜOSSAD, οι οποίοι παρακολουθούσαν τις κινήσεις του τότε πρωθυπουργού. Στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν διαφεύγοντας οι πράκτορες των δυτικών υπηρεσιών βρέθηκαν χάρτες της καθημερινής διαδρομής του πρωθυπουργού, στοιχεία της προσωπικής ασφάλειας του, συστήματα επικοινωνίας, όπλα και εκρηκτική ύλη C-4.

Στο έγγραφο της ΕΥΠ αναφέρεται ότι το σχέδιο δολοφονίας του κ. Καραμανλή εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, με τη κωδική ονομασία «Πυθία 1», το οποίο περιελάμβανε τέσσερις άξονες...

Όλο το άρθρο του Γιάννη Κορωναίου και συνεντεύξεις ανθρώπων πουγνώρζαν την υπόθεση στα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ", στο τέυχος 88, που κυκλοφορεί την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011.
Read more

Σήμερα φίλοι, ζητήθηκαν εμπράγματες εγγυήσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ύψους 270 δις. Το ακούσατε πουθενά; ΟΧΙ. Όλοι έδειχναν την καράφλα του Μπέου.


Για να καταλάβετε τους μηχανισμούς προπαγάνδας.
Αύριο θα έχετε την αποκάλυψη στις οθόνες σας. Αποκάλυψη που ΟΦΕΙΛΑΝ να την βγάλουν οι βουβουζέλες των ΜΜ”Ε”.
Αντ’ αυτού, μας φλόμωσαν σε Μπέο και Ψωμιάδη, σε τύπους που τα έτρωγαν από το στοίχημα που κάποια κουνέλια επιμένουν να παίζουν.
Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα κλήθηκε να παράσχει προσημειώσεις Εθνικής περιουσίας του ύψους των 270 δις Ευρώ, την ίδια στιγμή που όλοι μιλούν για ιδιωτικοποιήσεις της τάξεως των 50 δις.
Αυτή η εξέλιξη είναι δυστυχώς η δικαίωση όλων μας, που ουρλιάζουμε από την επόμενη μέρα υπογραφής του μνημονίου.
Αύριο λοιπόν τα σπουδαία. Στο μεσοδιάστημα, μην απορήσετε εάν ο Γιάννης βάλει και τον Βουρλούμη να παρέμβει για τους αλογομούρηδες που έστηναν την κάτω Αγουλινίτσα στο τοπικό ντέρμπυ με τον Αργοναύτη Κατακώλου.
Read more

Τεστ σε σενάρια κρίσης στο σχολείο θα δώσουν 30.000 υποψήφιοι διευθυντές




 
Τι πρέπει να κάνει ο διευθυντής ενός σχολείου αν ξαφνικά εισβάλει ένας ένοπλος και αρχίσει να πυροβολεί; Πώς θα χειριστεί ένα παιδί που υποψιάζεται ότι έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας; Σε αυτές τις ερωτήσεις θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να απαντήσουν οι αυριανοί διευθυντές των σχολείων, καθώς η θέση τους στοΝέο Σχολείο είναι άκρως αναβαθμισμένη. 

Το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε για πρώτη φορά μία ιδιαίτερη «Τράπεζα Ερωτήσεων», που περιλαμβάνει ενδεικτικά θέματα (ονομάζονται «Μελέτες Περιπτώσεων», από το αγγλικό «case study») στα οποία θα εξεταστούν σε λίγο καιρό οι περίπου 30.000 υποψήφιοι διευθυντές σχολικών μονάδων, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην οποία θα υποβληθούν ενώπιον του Συμβουλίου Επιλογής.

Δεδομένου ότι η συνέντευξη έχει βάρος 15 μονάδων, η μελέτη των σεναρίων που δημοσιοποιήθηκαν και η σωστή προετοιμασία των υποψηφίων να απαντήσουν σε ερωτήσεις γύρω από αυτά θα έχουν προφανώς κομβική σημασία για την επιτυχία τους, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Στη δημοσιότητα δόθηκε πάντως μόνο η περιγραφή της κάθε περίπτωσης, ενώ στα μέλη του Συμβουλίου Επιλογής - συνοδευτικά με την περιγραφή - θα δίδονται ενδεικτικές ερωτήσεις και ενδεικτικές απαντήσεις, που έχουν στόχο να διαμορφώσουν το πλαίσιο σκέψης και προβληματισμού.

Τα μέλη του Συμβουλίου θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν και άλλες ερωτήσεις, πέραν των ενδεικτικών, σχετικές με την κάθε «Μελέτη Περίπτωσης».

Σύμφωνα με το υπουργείο, η καινοτομία αυτή αποσκοπεί στην επιλογή των καλύτερων στελεχών εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της αξιοκρατίας και της διαφάνειας που διέπει τη διαδικασία επιλογής, δεδομένου ότι ο διευθυντής σχολικής μονάδας είναι κομβικής σημασίας στη λειτουργία του Νέου Σχολείου.
Read more