Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Υπάρχουν και άλλες λύσεις κύριε Αντώνη Σαμαρά εκτός από εκλογές


 Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο
Συνεχίζοντας την ανάλυση μας για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα εξ αρχής θα πρέπει να τονισθεί ότι Παπανδρέου και Σαμαράς έχασαν μια ιστορική ευκαιρία. Να παραχωρήσουν την πολιτική διακυβέρνηση και εξουσία σε ανθρώπους της μεγαλύτερης δυνατής κοινωνικής αποδοχής, ήρεμα και χωρίς πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές. Έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να αποτρέψουν μια βίαιη ανατροπή του πολιτικού συστήματος.  Αυτά που συνέβησαν από την Κυριακή 12 Ιουνίου μέχρι και το φιάσκο με την υπαναχώρηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου να παραιτηθεί της πρωθυπουργίας και να σχηματισθεί μια κυβέρνηση, έστω στηριζόμενη, έστω ως τελευταία ευκαιρία, από το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο. Αυτά μόνο στο κόσμο των καρτούν μπορεί να συμβαίνουν.  Και όλα αυτά γιατί; Για να φτάσουμε στον ανασχηματισμό της 18ης Ιουνίου! Αν είναι δυνατόν!
Είναι αδιανόητο, όσο και αν ακούγεται, «τραβηγμένο» στην παρούσα φάση, τυχόν προσφυγή στις κάλπες, με την κοινωνία οργισμένη θυμωμένη και στους δρόμους, χωρίς ελπίδα για το αύριο, χωρίς παρόν, χωρίς ευοίωνο μέλλον, έτοιμη,  ως ηφαίστειο που θα  εκραγεί-το σπίρτο λείπει που θα ανάψει την φλόγα- απλά θα εδραιώσει και θα νομιμοποιήσει και θεσμικά την ακυβερνησία.
Είναι τεράστιο πολιτικό λάθος, κύριε Σαμαρά, αν και σύρθηκες από τις περιστάσεις, να επιζητείς εκλογές! Αυτό θέλει πλέον και ο Γιώργος Παπανδρέου μια αξιοπρεπή θεσμική αιτία εξόδου και διαφυγής από τις ευθύνες για την κατάσταση της χώρας!
Περισσότερα...
http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php