Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Στη Κόρινθο κατέφτασαν οι "Σπαρτιάτες αγανακτισμένοι" (Pics+ ΒΙΝΤΕΟ)



Κοντά στο ύψος της Κορίνθου βρίσκεται η πομπή των "Σπαρτιατών" που καταφτάνει την Τετάρτη το βράδυ στη Αθήνα. Το εγχείρημα των "Σπαρτιατών αγανακτισμένων" έχει κινήσει το ενδιαφέρον και διεθνών ΜΜΕ.

spartan2
Οι "Σπαρτιάτες" εμπνεόμενοι από το ψηφιδωτό ''η αρπαγή της Ευρώπης'' που κοσμεί την ελληνική έκδοση του νομίσματος των 2 ευρώ, ξεκίνησαν το  βράδυ της Κυριακής μια πορεία με αφετηρία το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη και τερματισμό την Τετάρτη περίπου στις 8.00 το βράδυ, την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
spartan3
Τους τριάντα Σπαρτιάτες συνοδεύουν για λόγους ασφάλειας η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, αλλά και συνεργεία ξένων τηλεοπτικών δικτύων, που ετοιμάζουν ανταποκρίσεις.
spartan4
Ένας από τους ''αγανακτισμένους'' πεζοπόρους, ο Βασίλης Ρουμπάκος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ''πραγματοποιούμε αυτή την συμβολική κινητοποίηση, για να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις των πολιτικών στη χώρα μας και σ' όλη την Ευρώπη, αλλά και τους λαούς. Να αφήσουμε τον καναπέ και να διεκδικήσουμε αυτά που μας στερούν την αξιοπρέπειά μας''.