Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Στο γραφείο της κας Μέρκελ το συμβόλαιο δανείου στην Ελλάδα

Του Γιάννη Αγγέλη
Η απειλή διασποράς της κρίσης του χρέους στην ευρωζώνη δίνει τα επόμενα 24ωρα «πράσινο φως» στη διαδικασία οριστικοποίησης και εκταμίευσης του «πακέτου στήριξης Ε.Ε. / ΔΝΤ». Το ύψος του που θα αφορά πλέον την επόμενη τριετία και όχι μόνο το 2010 θα κινηθεί μεταξύ 120 και 135 δισ. ευρώ και θα ... συνοδεύεται ως προϋπόθεση από το νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας που δρομολογεί μείωση του ελλείμματος κατά 10 μονάδες του ΑΕΠ.

Με δηλώσεις τους οι αξιωματούχοι τόσο της ΕΚΤ όσο και της Κομισιόν υποστηρίζουν ότι δεν έχει μπει στην ατζέντα των μέχρι σήμερα συζητήσεων το ενδεχόμενο οιασδήποτε μορφής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσα από τον μηχανισμό στήριξης.

Η χθεσινή «στροφή» στη στάση της κας Μέρκελ μετά την έκτακτη συνάντησή τους με τους κ.κ. Στρος Καν και Τρισέ έλυσε τους κόμπους της συμφωνίας και την Δευτέρα θα κατατεθεί στη γερμανική Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που θα δρομολογήσει την έγκριση του διμερούς δανείου.

Το συμβόλαιο για το διμερές δάνειο της Γερμανίας προς την Ελλάδα όπως και τα αντίστοιχα των άλλων χωρών της ευρωζώνης έχει σταλεί από την Κομισιόν και είναι ήδη στα χέρια των υπουργών οικονομικών.

Τα δάνεια αυτά δεν θα συνοδεύονται από εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου με την μορφή ομολογιακών δανείων, όπως διευκρίνισε στο Capital.gr αρμόδιο στέλεχος της Επιτροπής, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες τραπεζικών αναλυτών.

Τα διμερή δάνεια θα είναι στηριγμένα στη νομοθεσία της χώρας που θα δώσει το δάνειο και στην βάση αυτής της νομοθεσίας θα λειτουργήσουν και οι εγγυήσεις της αποπληρωμής τους. Αυτό σημαίνει όπως εξήγησε στο Capital.gr αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ότι η χώρα που δέχεται το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της ...

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των Γερμανών αξιωματούχων η έγκριση από το γερμανικό κοινοβούλιο θα είναι έτοιμη μέχρι τις 7 / 5 και την ίδια περίπου ημέρα αναμένεται ότι θα είναι έτοιμος και ο μηχανισμός εκταμίευσης από το ΔΝΤ.

Θα προηγηθούν στα μέσα της εβδομάδας συναντήσεις του Εurogroup που θα εγκρίνουν την τελική φάση της διαδικασίας εκταμίευσης.

Αξιοπρόσεκτο πάντως είναι ότι τα τελευταία 24ωρα πληθαίνουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τόσο από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και από πλευράς ΕΚΤ ετοιμάζονται κάποιες «κινήσεις» οι οποίες θα είναι περιοριστικές για τον ρόλο που παίζουν οι οίκοι αξιολόγησης. Οι κινήσεις αυτές συνδέονται με το γεγονός ότι η επιδείνωση της κρίσης στην Ελλάδα αλλά και η διαφαινόμενη διασπορά της σε άλλες χώρες της ευρωζώνης συνδέονται με υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης οι οποίες σύμφωνα με αξιωματούχους της κομισιόν «δεν στηρίζονται σε σημαντικές στα δημοσιονομικά στοιχεία των αναφερόμενων χωρών ...».
capital.gr

dakepekoz: Ελπίζουμε, να μην ισχύει! Όπως και να έχει όμως οι όροι του δανεισμού πρέπει να γίνουν πλήρως γνωστοί! Να μάθουμε τι διακυβεύεται, αν ξεπουλιέται η πατρίδα μας!
Read more

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Νέες απεργίες προαναγγέλλει η ΑΔΕΔΥ
















Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της, με νέες απεργίες μετά την απεργία της 5ης Μαΐου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Όπως αναφέρει, η μορφή και ο χρόνος τους θα συγκεκριμενοποιηθεί την Πέμπτη.

Παράλληλα, καλεί σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς (στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος) και της 5ης Μαΐου, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας, (στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως).

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε μιλά μεταξύ άλλων για αποφάσεις της κυβέρνησης «με την πρωτοφανή αγριότητα λεηλασίας του εισοδήματος και των εργασιακών, ασφαλιστικών δεδομένων και εγγυήσεων για όλους τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ανέργους» που ρίχνει βαριά σκιά στην 1η ΜΑΗ του 2010 για τη χώρα μας.

Σημειώνει πως ήδη το κυβερνών κόμμα «έχει κηρύξει ήδη πολιτική χρεοκοπίας και πτώχευσης, φτώχειας και εξαθλίωσης για τη συντριπτική πλειοψηφία των μεσαίων, μικρών, χαμηλών και αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων».

Υποστηρίζει ακόμη πως αυτές οι επιλογές κινούνται ήδη οριακά επί του Συντάγματος και δεν έχουν την κοινωνική νομιμοποίηση, καθώς και πως «όλοι και όλες ματώνουν και πτωχεύουν εκτός των λίγων, των κερδοσκοπικών χρηματιστηριακών και εμποροβιομηχανικών συμπλεγμάτων των κεφαλαιούχων που με τις πολιτικές των κυβερνήσεων έχουν και την ευθύνη για την κρίση, χαίρονται, στηρίζουν, πλειοδοτούν στη μεταβίβαση του κόστους, του χρέους, των ελλειμμάτων, που επί σειρά χρόνων διόγκωσαν και διογκώνουν προς την πλευρά των απλών ανθρώπων του μόχθου».
naftemporiki.gr
Read more

Ανοικτή επιστολή των ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ BLOGGERS προς τη Σοσιαλιστική Διεθνή......




















Κύριοι
Στις 30 Ιουνίου του 2008 στο Λαγονήσι στην Ελλάδα επανεκλέξατε για πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ) και πρωθυπουργού σήμερα της Ελλάδος Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κύριος Παπανδρέου την ημέρα της εκλογής του στον μακροσκελή του λόγο προς τα μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς μίλησε για την συγκέντρωση του μεγάλου πλούτου στα χέρια των ολίγων, οι οποίοι δεν λογοδοτούν σε κανέναν, για τον έλεγχο των αγορών από τα παγκόσμια ολιγοπώλια, για την συγκέντρωση εξουσίας στα Μέσα Ενημέρωσης που πολύ συχνά αυτά περιορίζουν τις δυνατότητες διερεύνησης, διαιωνίζουν μύθους, παραπληροφορούν τους πολίτες και...
περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης. Επίσης μίλησε για την «αιχμαλωσία» των δημοκρατικών θεσμών, είτε πρόκειται για δικαιοσύνη, κυβέρνηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολιτικούς, κουλτούρα, παιδεία και τέλος για την αιχμαλωσία των κομμάτων από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Σήμερα, αρκετούς μήνες μετά την εκλογή του ως πρωθυπουργού της Ελλάδος, ο κ. Παπανδρέου, ξέχασε όλα τα πιο πάνω και έθεσε την ίδια του τη χώρα στη διάθεση του ΔΝΤ και του διεθνούς καπιταλισμού.

Η παραπάνω ενέργεια του κ. Παπανδρέου, άσχετα με τις συνθήκες μέσα στις οποίες πραγματοποιήθηκε, άνοιξε τον δρόμο για σκληρά, ακραίου νεοφιλελεύθερου τύπου, μέτρα τα οποία στην κυριολεξία θα διαλύσουν την πραγματική οικονομία της χώρας μας και θα οδηγήσουν τους Έλληνες εργαζόμενους στην φτώχεια και στην ανεργία.

Επειδή ο πρόεδρός σας και πρωθυπουργός μας, με πρόσχημα την οικονομική σωτηρία της Ελλάδας, έχει επιλέξει για την πατρίδα του μια ακραία καπιταλιστική πολιτική δανεισμού και της εξάρτησης της χώρας του από τις επιταγές του διεθνούς κεφαλαίου, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από το ΔΝΤ, πιστεύουμε ότι δεν σας τιμά ως Σοσιαλιστική Διεθνής να έχετε στην προεδρία της οργάνωσής σας τον κ. Παπανδρέου. Πιστεύουμε ότι η αποδοχή από μέρους σας αυτής της κατάστασης, εκθέτει την Σοσιαλιστική Διεθνή ανεπανόρθωτα στα μάτια, όχι μόνο των Ελλήνων εργαζομένων, αλλά και των εργαζομένων όλου του κόσμου, στη μάχη σας κατά του διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ BLOGGERS
Αναρτήθηκε από aristos
Read more

ΕΔΩ ΤΟ ΔΝΤ; ΕΚΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!














Τελικά , αυτόν τον Απρίλιο δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Το ΔΝΤ έφτασε στην… πόλη μας και στο εξής όλα θα πρέπει να δικαιολογήσουν εξ αρχής την ύπαρξή τους.
Οι άνθρωποι, οι θεσμοί, οι νόμοι, οι οικονομικές σχέσεις, οι πολιτικές διαδικασίες.
Και αυτό γιατί μέχρι χθες , η ελληνική Κυβέρνηση είχε τουλάχιστον κάποιους βαθµούς ελευθερίας στις επιλογές της. Αντικειµενικοί καταναγκασµοί υπήρχαν, το υπέρογκο δηµόσιο χρέος και έλλειµµα , µάς υποχρέωναν σε δηµοσιονοµική προσαρµογή και µεγάλες µεταρρυθµίσεις.
Το χρονοδιάγραµµα ποσοτικών στόχων και µέτρων συναποφασίστηκε στο Συµβούλιο υπουργών της Ε.Ε. , που ενέκρινε το Πρόγραµµα Σταθερότητας και θα παρακολουθούσε αυστηρά την εκτέλεσή του.
Μειώνοντας το έλλειµµα ωστόσο , θα µπορούσαµε παράλληλα να θέσουµε στόχους για την ανακατανοµή των πόρων του προϋπολογισµού, προτάσσοντας αναπτυξιακά προγράµµατα για την παιδεία και το περιβάλλον για παράδειγµα, που θα αξιολογούνταν στην εκτέλεσή τους από τη Βουλή, ευρώ το ευρώ, εφόσον καταργούσαµε αντίστοιχα άλλα κονδύλια, λιγότερο χρήσιµα. Παράλογες δαπάνες, έσοδα που µένουν ανείσπρακτα, θα χρειαζόταν να εντοπιστούν συστηµατικά για να εξοικονοµηθούν πόροι. Και μπορεί φέτος , να μην προλάβαινε η Κυβέρνηση - εξ ου και οι άγαρµπες οριζόντιες περικοπές στις δαπάνες, στις αποδοχές των δηµοσίων υπαλλήλων αδιακρίτως, οι επιµέρους διορθώσεις στο φορολογικό που παζαρεύονταν ώς την τελευταία στιγµή, αντί για µια ολοκληρωµένη, ριζική µεταρρύθµιση που να πείθει , αλλά το 2011 και τα επόµενα χρόνια πολλά ίσως µπορούσαν να γίνουν αν σχεδιάζονταν σωστά από τώρα, µε αποφασιστική συµµετοχή των κοινωνικών οργανώσεων, των δηµοσίων υπαλλήλων πριν από όλους. Και αυτό γιατί , πολλές φορές έχει παρατηρηθεί ότι ακόµα και καλά επεξεργασµένες, οι εντολές από τα πάνω δεν αρκούν: χωρίς αυτούς που καλούνται να τις εφαρµόσουν… µεταρρυθµίσεις δεν προχωράνε.
Τα ερωτήματα που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα , μετά και τις τελευταίες εξελίξεις πολλά και αμείλικτα.
1.Ποιος ευθύνεται για την κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα;
2.Ήταν τελικά το ΔΝΤ , μονόδρομος λόγω της οικονομίας που παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση;
3.Έστρωσε και η σημερινή , το χαλί με τις παλινωδίες της;
4.Κράτησε η Αθήνα μία σταθερή γραμμή , εδώ και εβδομάδες, ή μάλλον μήνες; Σε πρώτη φάση , δε θέλαμε λεφτά. Μετά απειλήσαμε ότι θα πάμε στο ΔΝΤ. Μετά θέλαμε Ευρώπη και τέλος επελέγη η αλλόκοτη προσέγγιση του περιστρόφου με το οποίο θα πυροβολούσαμε τους κερδοσκόπους.
5.Και τέλος , υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας , που να είχε κάτι τέτοιο υπόψη του , όταν ψήφιζε στις 4 Οκτωβρίου;
Και αν κάποια από τα παραπάνω ερωτήματα , είναι εύκολο να απαντηθούν , καθώς δύσκολα μπορεί να αποκρυφτεί ακόμη και σε τυφλωμένους από κομματικό φανατισμό το όργιο σπατάλης και διαφθοράς της προηγούμενης Κυβέρνησης , τα υπόλοιπα , είναι βέβαιο ότι θα βρουν τις απαντήσεις τους στο μέλλον . Αυτή τη στιγμή άλλωστε , δεν έχουν και ιδιαίτερη σημασία. Και αυτό ,γιατί απλούστατα… οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω.
Επειδή όμως , η χώρα θα ζήσει και μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ , η Κυβέρνηση το ελάχιστο που οφείλει να κάνει αυτή τη στιγμή , είναι να ανακοινώσει ξεκάθαρα και χωρίς επικοινωνιακά τεχνάσματα , τι ακριβώς σημαίνει αυτή η προσφυγή.
Και λέμε το… ελάχιστο , γιατί σε μια σοβαρή Δημοκρατία ο ρόλος της υπεύθυνης Κυβέρνησης είναι να ενημερώνει ειλικρινά, αντικειμενικά και κυρίως με σαφήνεια και πληρότητα τον λαό για τις παραμέτρους του προβλήματος, τις εναλλακτικές διεξόδους με τα υπέρ και τα κατά τους και τα σχετικά κατά περίπτωση χρονοδιαγράμματα.
Γιατί σε μια σοβαρή Δημοκρατία , η υπεύθυνη Κυβέρνηση φροντίζει να δώσει τη δυνατότητα στον πολίτη να εκφράσει με τα κατά περίπτωση κατάλληλα θεσμικά δημοκρατικά μέσα , την άποψή του και να συμμετάσχει νηφάλια στη λήψη των αποφάσεων, που επηρεάζουν καταλυτικά το παρόν το δικό του και το μέλλον των απογόνων του.
Η περίοδος των πολλών λόγων και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων έχει παρέλθει οριστικά. Δεν τα πιστεύει πλέον κανείς. Αυτό το παιχνίδι αργά ή γρήγορα φέρνει αδιέξοδα, όπως περίτρανα αποδείχτηκε και στην περίπτωση του απίστευτα… καταλληλότερου τέως Πρωθυπουργού και των επιτελών του, οι οποίοι είχαν πιστέψει ότι με το επικοινωνιακό
παιχνίδι , μπορούσαν να πετύχουν τα πάντα.
Όσον αφορά τέλος εμάς , ας έχουμε υπόψη μας ότι τόσο η πρωτοφανής τα τελευταία χρόνια αδιαφορία της ελληνικής κοινωνίας όσο και η μακάρια αναισθησία της, ήταν αυτή που αποτέλεσε τελικά , το πιο ισχυρό και δραστήριο κόμμα που με την ανοχή του στο κλεπτοκρατικό , σπάταλο, ανορθολογικό και αυθαίρετο μοντέλο ανάπτυξης που σήμερα καταρρέει ,επηρέασε καταλυτικά την εξέλιξη των πραγμάτων .
Εμείς λοιπόν , που αναρωτιόμαστε –ακόμα- από τον καναπέ μας : τι να κάνουμε , εμείς που θέλουμε ένα δρόμο έτοιμο , ένα δρόμο χαραγμένο από κάποιον τρίτο που θα μας σώσει , ας γνωρίζουμε ότι τέτοιος δρόμος δεν υπάρχει .
Στο βασανιστικό ερώτημα , αν υπάρχει ελπίδα και που θα την αναζητήσουμε, η απάντηση είναι : «ναι, υπάρχει ελπίδα και την αναζητούμε πρώτα και κύρια στον εαυτό μας». Γιατί θα πρέπει να γνωρίζουμε , ότι όσα… μέτρα και αν μας πάρουν , την αξιοπρέπειά μας δεν μπορεί να μας την πάρει κανείς, αν εμείς δεν την παραδώσουμε !
Τέλος, αν κάτι αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο , είναι η καθοριστική σημασία που έχει για τη ζωή του καθενός από εμάς , η πολιτική. Η πολιτική που σήμερα μάς εκδικείται, επειδή πάψαμε να είμαστε επί της ουσίας πολίτες. Επειδή αρνηθήκαμε την ευθύνη μας για τα Κοινά.
Επειδή , είτε εκφυλιστήκαμε σε ψηφοφόρους - πελάτες των κομμάτων, είτε κλειστήκαμε αυτάρεσκα στον κάθε μικρόκοσμό μας, αφήνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να καθορίζουν τις τύχες μας , συνήθως θλιβεροί και ενίοτε άθλιοι επαγγελματίες… πολιτικάντηδες, οι οποίοι δε δίσταζαν ακόμα και όταν όλη η Ελλάδα… καιγόταν, να αγοράζουν τη σιωπή μας με δανεικά τριχίλιαρα…
Όσον αφορά τώρα , το «Νέο Σχολείο» στα χρόνια του… ΔΝΤ , αλήθεια τι να πει κανείς ; Ακόμα και αν δεχτούμε , ότι γίνεται μια κάποια προσπάθεια αλλαγής του σχολείου και της εκπαιδευτικής πράξης , δίχως όμως τον απαιτούμενο σχεδιασμό , χωρίς να έχει προηγηθεί η αποκατάσταση των υλικοτεχνικών ανισοτήτων μεταξύ των σχολικών μονάδων της επικράτειας η οποία κατακερματίζει τον εκπαιδευτικό χώρο , με οικονομικά και κοινωνικά εξαθλιωμένους δασκάλους-εκπαιδευτικούς , με μείωση στο 50% των μόνιμων διορισμών και στο 70% της πρόσληψης αναπληρωτών – προς… το παρόν - , με αύξηση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τάξη , το… «Νέο Σχολείο» είναι καταδικασμένο να αποτύχει . με μεγάλους χαμένους τα νέα παιδιά και τη μετέπειτα ελληνική κοινωνία.
Κυριακόπουλος Χρήστος
Read more

H Συνάντηση του Λονδίνου για τη δημιουργία του κόμματος Επιχειρηματιών-Εφοπλιστών

















Από την Ιόλη Πιερίδη
Πάνω απο 10 κoρυφαίοι Ελληνες επιχειρηματίες και μεγαλοεφοπλιστές -ανάμεσά τους και Κύπριοι- συναντήθηκαν πρόσφατα στο Λονδίνο με μοναδικό στόχο τη διέξοδο της χώρας απο τη κρίση και τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού", οι επιχειρηματίες-μιλάμε για βαριά ονόματα-αποφάσισαν ν αναθέσουν στην εταιρεία Egon Zehnder του κ. Ανδρέα Γαβριηλίδη την έρευνα για τον εντοπισμό του κατάλληλου προσώπου ο οποίος θα μπορούσε ν αναλάβει την ηγεσία του συνασπισμού εθνικής σωτηρίας.

Ολα τα ονόματα των επιχειρηματιών που πήραν μέρος στη συνάντηση βρίσκονται στη διάθεσή μας.

Για την ώρα αυτό που μπορούμε να σας αποκαλύψουμε είναι μερικά απο τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι για την ηγεσία του νέου φορέα: Αλέξης Παπαχελάς, Πρίγκηπας Νικόλαος, Λουκάς Παπαδήμος, Ανδρέας Βγενόπουλος αλλά κι ένα όνομα έκπληξη αυτό της Μαριάννας Λάτση!

Ο κ. Ανδρέας Γαβριηλίδης>

Ο κ. Ανδρέας Γαβριηλίδης είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων Egon Zehnder International, η οποία ιδρύθηκε το 1964 στην Ελβετία από τον κ. Egon Zehnder και σήμερα αριθμεί 55 υποκαταστήματα ανά τον κόσμο, με περισσότερα από 250 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό. Η εταιρεία εξειδικεύεται στην εξεύρεση και στην αξιολόγηση διευθυντικών στελεχών καθώς και σε θέματα οργάνωσης επιχειρήσεων και σύνθεσης αλλά και ορθής λειτουργίας διοικητικών συμβουλίων εταιρειών. Ο κ. Ανδρέας Γαβριηλίδης στη συνέντευξη (δόθηκε στο "ΒΗΜΑ" και την δημοσιογράφο Αντιόπη Σχοινά) που ακολουθεί κάνει εκτενή αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η Egon Zehnder International επιλέγει τα κατάλληλα στελέχη για λογαριασμό των πελατών της.
­ Ποια η διαδικασία που ακολουθεί η εταιρεία για την εξεύρεση στελεχών;

«Η προσέγγιση της Egon Zehnder International στην εξεύρεση στελεχών συνίσταται στην επιλογή ορισμένων εταιρειών στις οποίες εντοπίζονται άτομα τα οποία έχουν το εκπαιδευτικό υπόβαθρο, την επαγγελματική εμπειρία καθώς και τα προσωπικά χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του πελάτη. Κατόπιν ετοιμάζουμε μια εκτενή εμπιστευτική έκθεση για κάθε υποψήφιο στην οποία περιλαμβάνονται η σταδιοδρομία, προσωπικά στοιχεία σχετικά με τη θέση καθώς και εκτίμησή μας για την καταλληλότητά του ως προς τη συγκεκριμένη θέση».

­ Πώς κρίνετε ένα στέλεχος; Είναι τα σημαντικότερα προσόντα οι σπουδές και οι ικανότητες;

«Η φιλοσοφία της Egon Zehnder International, εδραιωμένη στη μακρόχρονη εμπειρία της, είναι ότι το στέλεχος πρέπει να κρίνεται με βάση τις πράξεις και τις επαγγελματικές επιτυχίες του και όχι με βάση τις υποτιθέμενες ικανότητές του. Επανειλημμένα έχουμε διαπιστώσει ότι η προγενέστερη πορεία του είναι και η πλέον αξιόπιστη ένδειξη της μελλοντικής εξέλιξής του. Αν κατά τη διάρκεια των σπουδών και της σταδιοδρομίας του ήταν ικανός να σκέπτεται, να δρα και να ηγείται με αποτελεσματικό τρόπο, το πιο πιθανό είναι πως τα ίδια προτερήματα θα τον διακρίνουν και στη θέση που καλείται να καλύψει. Μια "καλή" προσωπικότητα ή ένα υψηλό επίπεδο ευφυΐας, παραδείγματος χάριν, δεν σημαίνουν πολλά πράγματα αν δεν έχουν "αντίκρυσμα" σε υψηλή επίδοση στην εργασία. Κατά συνέπεια, στη διαδικασία της έρευνας και της επιλογής δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στην επίδοση και στην ως τώρα αποδεδειγμένα επιτυχημένη σταδιοδρομία».

­ Μπορείτε να μας περιγράψετε τη μεθοδολογία που ακολουθεί η εταιρεία για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών της;

«Το πρώτο βήμα μας είναι μια διεξοδική συζήτηση και γνωριμία με τα στελέχη του πελάτη μας, προκειμένου να ενημερωθούμε επαρκώς για τη θέση και τις αρμοδιότητές της. Αυτό μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε τις ουσιαστικές προδιαγραφές της θέσης, τα απαιτούμενα προσόντα και την εμπειρία. Ετσι, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε υπεύθυνα για τη συγκεκριμένη θέση και για την οργάνωση του πελάτη μας ­ χωρίς να αποκαλύψουμε την ταυτότητά του σε αυτή τη φάση ­ στους υποψηφίους. Στη συνέχεια διατυπώνουμε τις προδιαγραφές της θέσης, οι οποίες περιγράφουν το αντικείμενό της, τα επαγγελματικά και προσωπικά προσόντα που απαιτούνται από τον ιδανικό υποψήφιο, και, τέλος, μια γενική περιγραφή της εταιρείας. Αφού τεθούν οι προδιαγραφές, καταρτίζουμε έναν συνολικό κατάλογο οργανισμών και πιθανών υποψηφίων με την απαιτούμενη εμπειρία και με αποδεδειγμένα επιτυχημένη σταδιοδρομία».

­ Είναι δυνατόν σε αυτή τη διαδικασία να εμπλακεί ο πελάτης με συγκεκριμένες προτάσεις και ποιος είναι ο χειρισμός σε αυτή την περίπτωση;

«Μερικές φορές κατά τη διάρκεια της έρευνας ο πελάτης μας πληροφορείται ονόματα πιθανών υποψηφίων μέσω δικών του πηγών ή μέσω συστάσεων. Πολιτική μας είναι να κάνουμε μια προσωπική συνέντευξη με αυτούς τους υποψηφίους, να τους αξιολογούμε παράλληλα με τους υποψηφίους που έχουμε προσεγγίσει μέσω της δικής μας συστηματικής έρευνας και να τους παρουσιάζουμε σε κατάλληλο χρόνο στο πλαίσιο της κανονικής διαδικασίας».

­ Κάπου εδώ είναι το στάδιο των συνεντεύξεων;

«Εντοπίζονται τα στελέχη που η φήμη τους ως επιτυχημένων στη θέση που κατέχουν υποδηλώνει ότι θα ήταν τα πλέον κατάλληλα για την προς κάλυψη θέση και στη συνέχεια προσεγγίζονται με εμπιστευτικό τρόπο. Επειτα από μια διεξοδική συνέντευξη ο αριθμός των υποψηφίων περιορίζεται σε δύο ως πέντε».

­ Πότε γίνεται η παρουσίαση στον πελάτη των κατάλληλων στελεχών;

«Η αρχική παρουσίαση των υποψηφίων γίνεται εγγράφως με μια λεπτομερή εμπιστευτική αναφορά για τον καθένα από αυτούς, η οποία περιλαμβάνει περίληψη της ως τώρα σταδιοδρομίας τους, τη δική μας εκτίμηση και τέλος την πρότασή μας. Επειτα από σύντομο διάστημα παρουσιάζονται οι υποψήφιοι».

­ Ο ρόλος σας τελειώνει εδώ ή συμμετέχετε στη διαδικασία της πρόσληψης και παρακολουθείτε την εξέλιξη του προσληφθέντος;

«Το τελευταίο στάδιο στην προσέλκυση ενός υποψηφίου είναι μια από κοινού προσπάθεια της Egon Zehnder International και του πελάτη. Βοηθάμε στον προσδιορισμό των απαιτήσεων όσον αφορά τη θέση, τις δυνατότητες εξέλιξης και τα οικονομικά κίνητρα προκειμένου να προσελκύσουμε τον πλέον εξαίρετο υποψήφιο στην εταιρεία του πελάτη μας. Θεωρούμε ότι η συγκέντρωση λεπτομερών συστάσεων για τον επικρατέστερο υποψήφιο είναι το σημαντικότερο μέρος της τελικής διαδικασίας επιλογής. Συνήθως εκτελούμε οι ίδιοι αυτή την εργασία και είναι πολιτική μας να ερχόμαστε σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα στα οποία αναφερόταν ο υποψήφιος στις προηγούμενες θέσεις του. Η επαγγελματική ευθύνη μας τόσο απέναντι στον πελάτη όσο και στο στέλεχος δεν σταματά με την πρόσληψη του τελευταίου. Για τον λόγο αυτόν συνήθως εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του επιλεγέντα υποψηφίου, ερχόμενοι σε επαφή όχι μόνο μαζί του αλλά και με τον πελάτη σε κατάλληλα χρονικά διαστήματα. Αρχικώς κατά τους πρώτους μήνες της εργασίας του κα μετά στο τέλος του πρώτου έτους της υπηρεσίας του, μια τακτική που είναι εποικοδομητική για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=129019&dt=17/12/2000#ixzz0mZX8rnPJ

kourdistoportokali
Read more

Πολιτικό συμβούλιο αρχηγών ζήτησε ο Σαμαράς

Στην συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Καρ. Παπούλια, η οποία έληξε προ ολίγου, ο Πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς , ζήτησε Πολιτικό συμβούλιο αρχηγών.
Read more

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκτάκτως ο Σαμαράς

Λόγω της κρισιμότητας των εξελίξεων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε, πριν από λίγο, να γίνει δεκτός, εκτάκτως, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Η συνάντηση θα γίνει στις 13:30, σήμερα το μεσημέρι.
antinews
Read more

Humanite: Υπογράψτε για την Ελλάδα!















Δημοσιεύθηκε από Περίοπας στο Απριλίου 30, 2010

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης της γαλλικής εφημερίδας “Humanite” ένα μπανεράκι καλεί τους αναγνώστες να κάνουν κλικ και να υπογράψουν για την Ελλάδα, εξηγώντας ότι ο ελληνικός λαός είναι ο τελευταίος που φτάει για την κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας.


«Ο ελληνικός λαός δεν είναι υπεύθυνος της πτώχευσης του Κράτους του. Είναι όμως αυτός που οι αγορές και τα διεθνή ιδρύματα θέλουν να αιμορραγήσουν. Υπογράψτε την υποβολή αίτησής μας που ακολουθεί» γράφει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα, η οποία ζητά τα αναλυτικά στοιχεία των αναγνωστών της μέσα από μια ειδική φόρμα που καλούνται να συμπληρώσουν.
Επιτέλους κι ένα μεγάλο ΜΜΕ υπέρ των Ελλήνων!

πηγή ZOOMNEWS -olympia.gr
Read more

Ο Γ. Παπανδρέου, συνοδοιπόρους στο δρόμο για τα Σούσα δε θα βρει

Read more

Βρέθηκε το φάρμακο του καρκίνου;

troktiko.gr

Read more

Εξακολουθούν να είναι βαθειά νυχτωμένοι στην Ρηγίλλης

Δεν πάει να λέει στο Συνέδριο του Economist ο Αντώνης Σαμαράς ότι δεν δείχνει καμιά επιείκεια ..«για το οικονομικό μοντέλο που σήμερα δείχνει να χρεοκοπεί και για το πολιτικό σύστημα που σήμερα δείχνει να αποτυγχάνει».

Μόνος του τα λέει, μόνος του τ΄ ακούει. Είδατε να τον παίζουν πουθενά τα κανάλια που έχουν ξεσκιστεί Να παίζουν τον Μητσοτάκη ;

Ευτυχώς που τον παίζουν τα μπλογκς και τον διαβάζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες των αναγνωστών τους.

Γιατί αν περίμενε κανείς από τα συντεταγμένα (sic) όργανα του κόμματος ζήτω που σωθήκαμε. Είναι βαθειά νυχτωμένα … δυστυχώς.

Και όπως έχει ξαναγράψει το antinews Πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι στην Ρηγίλλης εξάντλησαν όλοι τους την ενέργεια στην εκλογή του Σαμαρά και τώρα νομίζουν ότι έβαλαν τα πράγματα στον αυτόματο πιλότο και θα έρθει η σειρά τους να κυβερνήσουν! Για αυτό και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διατηρήσουν τις καρέκλες που κατέλαβαν! Όταν όμως βγαίνουν στο γυαλί και στον κόσμο αποδεικνύεται το μέγεθος του καθενός.

Είναι δυνατόν να υποβάλλεται, όπως σήμερα στην τηλεόραση, σε κορυφαίο στέλεχος της Ρηγίλλης μιας απλής δημοσιογραφική ερώτηση τύπου « αν ο κύριος Παπανδρέου φέρει τη συμφωνία που έκανε με την τρόικα στη βουλή θα την ψήφιζε η παράταξή σας;…» κι αυτό να μην μπορεί να απαντήσει; Δέκα φορές;

Είναι δυνατόν στελέχη της ΝΔ να παίζουν το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ και να τσακώνονται δημοσίως με το ΚΚΕ για τις …διαδηλώσεις; Τι θα κάνουν αύριο που θα πλημμυρίσουν οι δρόμοι;

Γνωρίζει ο Σαμαράς τι λένε στην βάση;

« Αναθεματίζουμε το ΔΝΤ αλλά πως θα βγούμε από την κατάσταση αυτή που μας την χρεώνουν; Δεν αρκεί μόνο το όχι αλλά και τι κάνουμε..»

«Ποιο είναι το επόμενο βήμα. Όποιο και να είναι πρέπει να ειπωθεί από τον Αντώνη. Πρέπει να πιστωθεί αυτή την λύση»

Και «εντάξει καταλάβαμε ότι θα απαλλαγεί από τα βαρίδια. Το ακούσαμε 100 φορές και το εμπεδώσαμε. ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ τώρα παρακαλώ

Κι αυτό που πρέπει να καταλάβει ο Σαμαράς είναι ότι ο κόσμος θέλει να τον βλέπει συνέχεια. Και θέλει να τον βλέπει με νέα και άφθαρτα πρόσωπα γύρω του. Να ορίσει αυτός ποιοι θα βγαίνουν και ποιοι δεν θα βγαίνουν στην τηλεόραση, αμάν πια

Δρομολογητής

antinews
Read more

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ...

Read more

Στους δρόμους οι Έλληνες εκπαιδευτικοί και στο… Λονδίνο



















Στον πυρετό των κινητοποιήσεων και οι Έλληνες εκπαιδευτικοί που εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι συμμετείχαν χθες στη στάση εργασίας που κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Οι εκπαιδευτικοί, μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών Μεγάλης Βρετανίας, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην ελληνική πρεσβεία και επέδωσαν ψήφισμα στο προξενείο στο δυτικό Λονδίνο, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις απολαβές τους κατά τουλάχιστον 10%, που αγγίζουν και το ειδικό επιμίσθιο για τους αποσπασμένους στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, το επιμίσθιο για τους αποσπασμένους στο εξωτερικό περικόπτεται κατά 12%, ενώ παράλληλα εντάσσεται στην ενιαία φορολογική κλίμακα εισοδήματος, μετά την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης 15% που εφαρμοζόταν μέχρι τώρα.

Όπως λένε, πέφτουν θύματα ομηρίας από το Υπουργείο Παιδείας καθώς για τη διακοπή της σύμβασής τους θα πρέπει να επιστρέψουν τα έξοδα μετεγκατάστασής τους στη Βρετανία.

Αντιδρούν επίσης στη μείωση των επιχορηγήσεων που αποστέλλονται για τη λειτουργία του ελληνικού γυμνασίου και του δημοτικού-νηπιαγωγείου που βρίσκονται στο Λονδίνο.

Ανάλογες παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και οι υπόλοιποι σύλλογοι αποσπασμένων στο εξωτερικό.
zougla.gr
Read more

Καλλικράτης: Απεργία πείνας και δημοψήφισμα

Αντιδράσεις προκαλεί το σχέδιο «Καλλικράτης» που κατατέθηκε στη Βουλή και το οποίο προβλέπει τη μείωση των δήμων της χώρας από 1.034 σε 333 – 347. Ο δήμαρχος Ελληνικού άρχισε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για τη συνένωση του δήμου με την Αργυρούπολη, ενώ δημοψήφισμα στις 9 Μαΐου ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ρέντη, ο οποίος τάσσεται κατά της συνένωσης με το δήμο Νίκαιας. Αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη» καταγράφονται και από τους δήμους Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων, Ευόσμου κ.ά.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου συνεδρίου της αυτοδιοίκησης με αφορμή την ανακοίνωση του σχεδίου νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, Νικήτας Κακλαμάνης, χαρακτήρισε τον Καλλικράτη «πολιτικό κόλπο, με το οποίο η κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να υπερβεί τη συνταγματική νομιμότητα που μεταφέρει αρμοδιότητες στους νέους διευρυμένους ΟΤΑ, χωρίς αυτές να συνοδεύονται από αντίστοιχους πόρους»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Καλογερόπουλος, είπε ότι «ο Καλλικράτης δεν είναι η μεταρρύθμιση που περίμενε η Αυτοδιοίκηση και δυστυχώς οι αφαιρέσεις αρμοδιοτήτων (κτηματολόγιο κ.α.) που έγιναν, αποφασίστηκαν πίσω από κλειστές πόρτες και ερήμην των αιρετών». Αναφορικά με τις κοινές κάλπες για δημάρχους και ευρωβουλευτές ο κ. Καλογερόπουλος δήλωσε ότι μπορεί μεν να επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας από την ταυτόχρονη διαδικασία, όμως η ταυτόχρονη διεξαγωγή κομματικοποιεί και υποβαθμίζει απόλυτα την εκλογή των αιρετών.

«Τόσο καιρό περιμέναμε να δούμε τον ‘Καλλικράτη’ να παίρνει σάρκα και οστά. Σήμερα είδαμε μόνο τα οστά. Η σάρκα έλειπε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος. Όπως είπε, π Καλλικράτης που παρουσιάστηκε ως προς τα ζητήματα του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης δεν δίνει λύσεις, αντίθετα φέρνει παράλυση, καθώς «η οικονομική προίκα του νέου θεσμού των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων είναι ανεπαρκής αλλά και αβέβαιη ως προς την είσπραξή της».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, έκανε λόγο για πολύ μεγάλο άλμα για την ανασυγκρότηση του κράτους και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και επεσήμανε ότι η εξοικονόμηση πόρων ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και εγκαθιστά πρωτοφανή διαφάνεια στις προμήθειες και τα έργα.

Ο υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών της ΝΔ, Χρ. Ζώης, δήλωσε ότι η διοικητική αναδιοργάνωση της χώρας είναι αναγκαιότητα που η ΝΔ είχε επισημάνει και δρομολογήσει και παραμένει όραμα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αλλά δεν θα επιτρέψουμε να απαξιωθεί».

«Δεν πρέπει να υπάρξει καμία συνένωση χωρίς αποδοχή από τις τοπικές κοινωνίες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά παράταση τεσσάρων χρόνων για την εφαρμογή των όποιων αλλαγών

www.skai.gre -antinews
Read more

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010















Έρχεται κάποια στιγμή που πρέπει να αποφασίσουν οι σύντροφοι (είτε του ΠΑΣΟΚ είτε του Οδυσσέα) αν θα ξεκινήσουν μαζί την Οδύσσεια.

Στο διάγγελμα του για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης ο Γ. Παπανδρέου
ανέφερε: «…Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό. Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά. Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας, αλλά με μια νέα συλλογική συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι…»

Αντιγράφω σχόλιο αναγνώστη της Ναυτεμπορικής επί του διαγγέλματος:

«Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον Γ. Παπανδρέου ότι και ο Οδυσσέας ήξερε το δρόμο για την Ιθάκη αλλά του πήρε 10 χρόνια για να φτάσει…
ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, οι άλλοι πέθαναν στην διαδρομή.»

http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/04/to_29.html
Read more

Σαμαράς: Καμία επιείκεια για τίποτε και για κανένα
























Καμία επιείκεια για το οικονομικό και το πολιτικό σύστημα, αλλά και για τη Νέα Δημοκρατία

Στην σημερινή ομιλία του στο Συνέδριο του Economist ο Αντώνης Σαμαράς είπε μεταξύ άλλων:

Υποστηρίζω, χρόνια, τώρα ότι δημιουργήθηκε ένα μοντέλο που αναδιανέμει δανεικά, σε βάρος των επόμενων γενεών. Που έχει υποκαταστήσει την ανάπτυξη με την υπερκατανάλωση. Την επένδυση με την κερδοσκοπία. Και την ανταγωνιστικότητα με την «αρπαχτή». Όπου μεγάλο μέρος των εργαζομένων έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι και μεγάλο μέρος των επιχειρηματιών έγιναν κρατικοδίαιτοι.

Κι ανάμεσά τους δημιουργήθηκε μια τεράστια γραφειοκρατία, που μπλοκάρει τα πάντα.

Κι έτσι γίνεται όλο και δυσκολότερο σε μία κυβέρνηση να δώσει λύσεις χρησιμοποιώντας το κράτος. Γιατί το ίδιο το κράτος είναι μέρος του προβλήματος. Κι έτσι το οικονομικό και το πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας έγιναν αλληλένδετα.

Σας μιλάει ένας άνθρωπος που δεν τα «ανακάλυψε» όλα αυτά τώρα. Τα λέω δημόσια – ακόμα κι από αυτό το εδώ το βήμα – εδώ και χρόνια. Και, πιστέψτε με, κάποτε ακούγονταν πολύ «ριζοσπαστικά», πολύ «ακραία». Και τα πλήρωσα.

Δεν δείχνω, λοιπόν, καμία επιείκεια για το οικονομικό μοντέλο που σήμερα δείχνει να χρεοκοπεί. Ούτε για το πολιτικό σύστημα που σήμερα δείχνει να αποτυγχάνει.

Δεν δείχνω, αν θέλετε, καμία επιείκεια ούτε για το κόμμα μου, για τη Νέα Δημοκρατία, που εκλέχθηκε το 2004 για να λύσει τα προβλήματα αυτά, για να επανιδρύσει το κράτος και δεν το έκανε. Άλλοτε το προσπάθησε, αλλά έκανε πίσω. Άλλοτε δεν το προχώρησε όσο θα ’πρεπε. Άλλοτε το προσπάθησε και πλήρωσε δυσανάλογο πολιτικό κόστος. Κι άλλοτε δεν το προσπάθησε καν.

Δεν δείχνω, λοιπόν, καμία επιείκεια για τίποτε και για κανένα.

Όμως, όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία δεν τα δημιούργησε. Τα βρήκε.


Δεν τα άλλαξε, όσο θα ’πρεπε – σύμφωνοι! Αλλά τα βρήκε δεν τα δημιούργησε…

Και δεν ανέχομαι, ως πολιτικός, να ζητούν και τα ρέστα σήμερα, εκείνοι που τριπλασίασαν το ελληνικό χρέος στη δεκαετία του 80.

Εκείνοι που εισήγαγαν και θεσμοθέτησαν το λαϊκισμό στην Ελλάδα.

Εκείνοι που κραύγαζαν «δώστα όλα» το 1989 και «λεφτά υπάρχουν» για παροχές το 2009. Μόλις πριν λίγους μήνες.

Εκείνοι που αντιστάθηκαν σε κάθε απόπειρα μεταρρύθμισης όταν βρίσκονταν στην Αντιπολίτευση.

Κι εκείνοι που προσπάθησαν να αποτρέψουν τη συρρίκνωση του αριθμού των ασφαλιστικών ταμείων, και κάθε ιδιωτικοποίηση, και την πώληση της Ολυμπιακής και τη σύμβαση για την προβλήτα του Πειραιά.

Αν θέλετε να μιλήσουμε για τα βαθιά διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας, υπάρχουν κάποιοι που οφείλουν να απολογηθούν γιατί ως κόμμα τα δημιούργησαν κι όποτε είχαν την ευκαιρία τα επιδείνωναν συνέχεια, κι αν κάποιος άλλος πήγαινε να τα διορθώσει του έθεταν αξεπέραστα εμπόδια.

Κι ύστερα όταν ξανάγιναν κυβέρνηση και διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν ξανά να μοιράσουν λεφτά όπως είχαν υποσχεθεί, πήραν ένα πρόβλημα δημόσιου ελλείμματος και το μετέτρεψαν σε μοναδική και πρωτοφανή κρίση δανεισμού.

Γι’ αυτό σήμερα δεν δέχομαι ως «κήνσορες» εκείνους που δεν είχαν το θάρρος ούτε μιας συγγνώμης
Read more

Τους "έδωσε" ο Ηλιόπουλος της ΑΔΕΔΥ









ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Επίσημα κάνουν τους ΓΕρμανούς, στην ουσία όμως η αποφάσεις έχουν ληφθεί και σήμερα, της έδωσε στον αέρα ο γ.γ της ΑΔΕΔΥ Ηλ. Ηλιόπουλος, ο οποίος μετά τη συνάντησή του με τον Παπανδρέου, ανέφερε πως η κυβέρνηση ετοιμάζει την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και της 13ης και 14ης σύνταξης, τρία χρόνια

πάγωμα μισθών, αλλαγή των συντελεστών των έμμεσων φόρων, αύξηση του ΦΠΑ και όλα αυτά από το 2010-2011!
troktiko.gr
Read more

Όποιος βουλευτής της ΝΔ ψηφίσει να γίνουμε προτεκτοράτο μέσω του ΔΝΤ, να διαγραφεί άμεσα... όπως κι αν λέγεται!!

Χοντρό πολιτικό παιχνίδι παίζεται τις τελευταίες ώρες γύρω από τη συμφωνία που πρέπει να υπογράψει η Ελλάδα με την τρόικα, δηλαδή Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Το μνημόνιο με τα επώδυνα μέτρα λιτότητας θα κλείσει μέσα στο Σαββατοκύριακο και πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή στις 7 Μαΐου (όπως γράψαμε χθες). Εδώ είναι το μεγάλο παιχνίδι με πολύ παρασκήνιο, τόσο στην Ιπποκράτους όσο και στη Ρηγίλλης και στα άλλα κόμματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου σκέφτεται να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή και να ζητήσει να την εγκρίνουν τα 3/5 των βουλευτών, ήτοι 180 βουλευτές. Σκοπός του είναι να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα συνένοχους στο έγκλημα που ετοιμάζεται κατά του λαού. Τα κόμματα της Αριστεράς είναι σίγουρα στην απέναντι όχθη, ο Σαμαράς διακηρύττει καθημερινά γυρνώντας όλη την Ελλάδα την αντίθεσή της ΝΔ στο ΔΝΤ (το είπε πάλι χθες στη Ρόδο), άρα μένει το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ. Όμως, με 160 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και 15 του ΛΑΟΣ το πακέτο δεν θα περάσει στην περίπτωση που ο Παπανδρέου επιδιώξει ενισχυμένη πλειοψηφία.


Κι εδώ είναι το χοντρό παρασκήνιο, αλλά και τα σενάρια περί «οικουμενικής κυβέρνησης».


Διαβάζουμε επίσης με έκπληξη στον φιλικό προς την κυβέρνηση Τύπο ότι «προς το παρόν η Ρηγίλλης λέει ότι «δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε αν δεν δούμε ολόκληρη την συμφωνία». Και ότι ο Σαμαράς «δέχεται αντικρουόμενες εισηγήσεις ενώ στην τελική του απόφαση θα πρέπει να συνυπολογίσει την μελλοντική του αντιπολίτευση αλλά και τις διαφορετικές τάσεις στο εσωτερικό του κόμματός του».


Υπάρχουν άνθρωποι στη Ρηγίλλης που κάνουν τις πάπιες
ενώ ο Σαμαράς έχει δηλώσει την αντίθεσή του; Ποιοι τα λένε αυτά στους δημοσιογράφους; Το γνωρίζει ο Σαμαράς;


Ας γνωρίζουν καλά όσοι δεν έχουν καμία επαφή με τον λαό ότι η ΝΔ δεν έχει άλλο δρόμο από την καταψήφιση της επονείδιστης συμφωνίας.

Και καλό είναι να πάρει αυτό το μήνυμα νωρίς ο κ. Παπανδρέου. Τι θα κάνει τότε; Υπό το φόβο ενός διεθνούς διασυρμού, να μην περάσει δηλαδή από το ελληνικό κοινοβούλιο μια συμφωνία που θα περάσει στα άλλα κοινοβούλια θα αναγκαστεί να πάει για απλή ενημέρωση στη Βουλή, ή αν το απαιτήσουν οι Ευρωπαίοι να ψηφιστεί αλλά με απλή πλειοψηφία 150 βουλευτών.


Σε αντίθετη περίπτωση όποιος ψηφίσει στο συγκεκριμένο θέμα με το ΠΑΣΟΚ να ξέρει ότι ο λαός θα απαιτήσει οι διαγραφές να μην σταματήσουν στα βαρίδια του παρελθόντος, αλλά να συμπεριλάβουν και μερικά νούμερα του παρόντος!!!


Όπως κι αν λέγονται!!!
Ακόμα και Καραμανλής που λέει ο λόγος

exomatiakaivlepo
Read more

Φημολογία για παραίτηση του υπουργού Εργασίας Α. Λοβέρδου

Αν οι φήμες περί παραίτησης Λοβέρδου έχουν βάση, τότε δεν είναι φαντάζομαι άτοπο να αναρωτηθούμε, τι σχέση μπορεί να έχει αυτό, με το σχετικό μήνυμα του άγνωστου Τάνταλου που μιλούσε για ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
Στη «Ζούγκλα» πάντως διαβάζουμε:

«Αυτή τη φορά τα περί παραίτησης του υπουργού Απασχόλησης, Ανδρέα Λοβέρδου, δεν είναι φήμες ή αποκυήματα της φαντασίας των πολιτικών του αντιπάλων.

Σ’ ένα πηγαδάκι στη Βουλή, ο υπουργός Απασχόλησης εξέφρασε την πρόθεσή του αλλά και την επιθυμία του να παραιτηθεί, καθώς, όπως φέρεται να είπε στην ομήγυρη, όσο και αν προσπάθησε, ό,τι κι αν έκανε, δεν πέτυχε να σώσει τον 13ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

Και μη σπεύσετε να μας αμφισβητήσετε, γιατί υπήρξαμε σχεδόν αυτήκοοι μάρτυρες.»

Πιστεύω πως αν και «τα παιδιά με τις χύτρες» μπορεί να έχουν τεθεί υπό έλεγχο, η «χύτρα» που λέγεται όμως ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί άλλο να ελεγχθεί. Είναι θέμα χρόνου να σκάσει και να μας πάρει όλους σβάρνα…

Οι φήμες αυτές πάντως, έρχονται να επιβεβαιώσουν, τα όσα έγραφε πριν τέσσερεις μήνες το antinews.

Update 17:53

Ο Α. Λοβέρδος εκτός κυβερνητικού σχήματος και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία, αυτό θα ισοδυναμούσε με ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησης!

Πληροφοριακά επισημαίνω, πως ανάμεσα στους πολλούς «εκλεκτούς» επισκέπτες που έκαναν «κλικ» στο συγκεκριμένο άρθρο, αμέσως μετά την δημοσίευση, ήταν οι: European Parliament, Hellenic Parliament, και η … The World Bank Group.

Τα σχόλια δικά σας!

Alkimos archive
Read more

Κατοχική δεκαετία











Γενιά νεόπτωχων Ελλήνων, με ορίζοντα δεκαετίας, εκκολάπτει η οικονομική κατοχή που επιβάλλεται με τη βούλα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Κατά παραδοχή ακόμη και κυβερνητικών παραγόντων, όπως ο Γιώργος Πεταλωτής, η λήψη επιπρόσθετων σκληρών μέτρων επιβάλλεται ως αντιστάθμισμα της οικονομικής «ένεσης» που θα δεχθεί η ελληνική οικονομία για να αποφύγει τις δαγκάνες των διεθνών κερδοσκόπων.

Τα μέτρα έρχονται μέσα στις επόμενες ώρες

Η εργατική Πρωτομαγιά του 2010 (που τα περασμένα χρόνια είχε εξελιχθεί σε μέρα αργίας και όχι απεργίας) θα είναι η σημαδιακή ημερομηνία για την ανατροπή των πάντων στην Ελλάδα. Η διαδικασία του διαλόγου με την διεθνή «τρόικα» ολοκληρώνεται (αν δεν έχει ήδη, επί της ουσίας, ολοκληρωθεί) και το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση των μέτρων που θα ανατρέψουν κεκτημένα ετών και θα επιφέρουν, εν μέσω άνοιξης, τον «χειμώνα» στα ατομικά οικονομικά των Ελλήνων πολιτών.

Η Αθήνα, κατ’ αρχάς, αποποιείται κάθε είδους «κόκκινης γραμμής» δηλώνοντας ότι, εν μέσω αδυναμίας και οικονομικής δυσπραγίας, δεν μπορείς να θέτεις «κόκκινες γραμμές». Η κυβέρνηση, δηλαδή, μέσα σε λίγες μέρες παίρνει πίσω αυτό που μέχρι χθες έλεγε, ότι αφενός υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» και αφετέρου ότι μέσα στο 2010 δεν θα ληφθούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα, διότι έχει, μέσω του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ), προβλέψει αυτά να μην χρειαστούν.

Όμως, το περίφημο ΠΣΑ κατέπεσε εν ριπή οφθαλμού, και τώρα η κυβέρνηση υπογράφει το δανειοδοτικό συμβόλαιο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποχρεούμενη να λάβει μια σειρά από νέα μέτρα, τα οποία ζητά μετ’ επιτάσεως η «τρόικα».

Ποια είναι τα μέτρα

- Νέες μειώσεις μισθών και επιδομάτων στον Δημόσιο τομέα, που θα φτάσουν το 10%
- Νέα σημαντική αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) κατά δύο μονάδες, στο 23%. Μέτρο που, αυτομάτως, θα ρίξει την αγοραστική ικανότητα του Έλληνα στα «τάρταρα»
- Νέα αύξηση των έμμεσων φόρων (ποτά, τσιγάρα, ενδεχομένως και καύσιμα)
- Περικοπές στα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα
- Τουλάχιστον τρία χρόνια πάγωμα στις συμβάσεις εργασίας
- Πλήρης ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις με την χαλάρωση του καθεστώτος των απολύσεων
- «Σφαγή των αμνών» στον Δημόσιο τομέα, καθώς δεν θα ανανεωθούν χιλιάδες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μείνουν οι απολύτως απαραίτητοι υπάλληλοι, οι οποίοι είναι άγνωστο το πώς θα κριθούν
- Κατάργηση θέσεων στους οργανισμούς που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν. Σύμφωνα με την πρόσφατη δήλωση Πάγκαλου, ότι «σύμφωνα με το Σύνταγμα η μονιμότητα στο Δημόσιο δεν ισχύει όταν δεν υπάρχει η θέση», ενδεχομένως να απολυθούν και οι αποκαλούμενοι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου
- Κατάργηση των αργιών -εκτός ελαχίστων- και μη μεταφορά τους

Η διαδικασία

Ο πρωθυπουργός, που γνωρίζει ήδη τις λεπτομέρειες του δανειοδοτικού συμβολαίου, το μεταφέρει στους κοινωνικούς εταίρους κατά την συνάντηση που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί εξηγεί την κατάσταση μιλώντας με αριθμούς (για ελλείμματα – χρέος - δάνειο) και ζητά την συστράτευση των συνδικαλιστικών φορέων για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Ο πρωθυπουργός αναλύει την κατάσταση των τελευταίων μηνών και εξηγεί ότι τα μέτρα είναι αναγκαία για να πάει η χώρα μπροστά. Η αντίδραση των συνδικαλιστών είναι «γνωστή», μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά… πλέον alea jacta est.

Ο κ. Παπανδρέου, ταυτόχρονα, ενημερώνει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπου εξηγεί τις πιέσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση, και ζητά στήριξη, την οποία προφανώς λαμβάνει. Το κείμενο της συμφωνίας θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, πιθανότατα στις 6 Μαΐου, βάσει των όσων προβλέπουν οι συνταγματικές διαδικασίες. Πρώτα, βεβαίως, θα έχουν ενημερωθεί οι πολιτικοί αρχηγοί από τον πρωθυπουργό. Μένει απλώς να δούμε τη στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα στη Βουλή. Ποιοι θα βάλουν πλάτη και ποιοι όχι, με δεδομένη την στάση της ευρύτερης αριστεράς.
zougla.gr
Read more

Απάντηση Α. Διαμαντοπούλου για τις τέντες των 200.000 ευρώ

Σχετικό: 1.500.000 ευρώ στους Βουλευτές για laptop ?
Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και τοποθέτηση μηχανισμών σκίασης στο υπουργείο Παιδείας δεν προκηρύχθηκε από την υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου, αλλά ...
έχει προκηρυχθεί εδώ και δύο χρόνια και έχει κηρυχθεί άγονος, διευκρινίζει το υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, απαντώντας σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα».
Το νέο κτήριο του υπουργείου που εγκαινιάστηκε το 2007 παρελήφθη χωρίς καμία μέριμνα για στοιχειώδη τουλάχιστον σκίαση. Η αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελεί πάγιο αίτημα των υπαλλήλων του υπουργείου και του Συλλόγου τους όπως έχει καταγραφεί σε επίσημες ανακοινώσεις, αλλά και στοιχειώδες μέτρο εξοικονόμησης ενέργειας, όπως προβλέπεται για όλα τα δημόσια κτήρια, σημειώνεται μεταξύ άλλων στην απάντηση του υπουργείου.


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/04/200000_29.html#ixzz0mUbCY2Sn


Read more

Οριστικά προτεκτοράτο των ΗΠΑ η Ελλάδα…..












Του Πέτρου Χασάπη

Αρνούμαστε να το πιστέψουμε, όμως δεν μας αφήνεται πλέον κανένα περιθώριο άλλης σκέψης.

Όλα τελικά πρέπει να ήταν προσχεδιασμένα και μελετημένα και το ελληνικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο να τα γνώριζε πολύ πριν τις εκλογές της 4-10-2009 δυστυχώς. Πρώτα στάλθηκαν στη χώρα τα εξαθλιωμένα πλήθη των μεταναστών για να δημιουργήσουν μελλοντικά φτηνό εργατικό δυναμικό και ταυτόχρονα ανταγωνιστικό σε σχέση με τους έλληνες εργαζόμενους, που θα διαγκωνίζονται στο μέλλον με τους λαθρομετανάστες για δουλειά και ένα κομμάτι ψωμί. Το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο πρέπει να είχε γνώση, γι’ αυτό και δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προστατεύσει τα σύνορα. Τουναντίον προέβη και προβαίνει κόντρα σε κάθε λογική στην ελληνοποίησή τους. Αργά κατάλαβε το ΚΚΕ ότι η ελληνοποίηση όλων αυτών θα είναι σε βάρος των ελλήνων εργαζομένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιθέτως κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Στη συνέχεια κτυπήθηκε η χώρα στο αδύνατο σημείο της. Το δημόσιο χρέος. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα οι διεθνείς και ντόπιοι κερδοσκόποι και τα ΜΜΕ, σαν να τα κατεύθυνε κάποιο αόρατο χέρι, δημιούργησαν μια εξωπραγματική εικόνα. Μας τρομοκράτησαν….. κατάλληλα και μας πέρασαν στην ολοκληρωτική ξένη εξάρτηση και κατοχή με τη βοήθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν ήθελε προφανώς να συμμετάσχει τουλάχιστον σ’ αυτό.

Ο δανεισμός τελικά της χώρας θα είναι μεγάλος 120-135 δισεκατομμύρια ΕΥΡΩ. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Παραγωγή δεν υπάρχει, άρα δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα, από έναν λαό που δεν παράγει τίποτα. Αυτό θα το αναλάβουν οι πολυεθνικές εταιρίες που θα έρθουν κατά κύματα πλέον σε μια ακόμα ευρωπαϊκή χώρα με φτηνό εργατικό δυναμικό. Η Κίνα και τα άλλα κράτη της Άπω Ανατολής, αναπτύσσονται επικίνδυνα και δεν είναι πλέον συμφέροντα και ελέγξιμα. Γι αυτό έχει αποφασιστεί να δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή ζώνη φτηνής αγοράς εργασίας, που περιλαμβάνει κυρίως πρώην κομμουνιστικά κράτη. Η Ελλάδα απλά χαλούσε τα σχέδια, αφού εξακολουθούσε να ζει καλά ένας λαός, χωρίς να παράγει τίποτα και έτσι έδινε το κακό παράδειγμα στους γύρω λαούς.


Μεγάλος ο δανεισμός ναι, αλλά μεγάλος δανεισμός όμως σημαίνει και πλήρη εξάρτηση της χώρας για όλον τον 21ο αιώνα. Πλήρη υποδούλωση του λαού.


Η πίεση στην Πορτογαλία και στη Ισπανία, καθώς και η επέμβαση του Ομπάμα προς την Μέρκελ αποκάλυψαν το τεράστιο σχέδιο. Ήταν οι τελικές προειδοποιήσεις πως αν δεν υποχωρήσει η Γερμανία θα διαλυθεί η Ευρωπαϊκή οικονομία και τότε και άλλα ευρωπαϊκά κράτη θα ακολουθούσαν την τύχη της χώρας μας. Το βάρος της ευρωπαϊκής κατακραυγής που έπεσε στις πλάτες της Γερμανίας ήταν βαρύ για να μπορεί να το σηκώσει ακόμα και η Γερμανία. Τελεία και παύλα.


Τι θα ακολουθήσει με μαθηματική ακρίβεια;; Κανείς μας δεν ξέρει ακριβώς. Ότι επιθυμούν πλέον οι ΗΠΑ.

Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου; ικανοποίηση των Σκοπίων; μουσουλμανικά τεμένη; κ.λ.π. ότι μπορεί κανείς να φανταστεί.

Ποιος όμως πρόδωσε το λαό;

Μα φυσικά οι πολιτικές ελίτ της χώρας.

Ας “απολαύσουμε” λοιπόν τη σκλαβιά μας.
Read more

Η Βουλή να μην ψηφίσει ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με το ΔΝΤ και τους υπόλοιπους

















Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ώρες για το αν πρέπει να ψηφίσει η ελληνική Βουλή το μνημόνιο που θα υπογραφεί με την τρόικα για τον μηχανισμό βοήθειας. Πρόκειται για τα μέτρα – σοκ που καλούμαστε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια χωρίς μάλιστα να έχουμε εγγυήσεις ότι η ανέχεια θα έχει τέλος και θα υπάρξει ξανά ανάκαμψη. Αρκετοί λένε αν δεν την ψηφίσουμε θα κηρύξουμε πτώχευση και τα πράγματα θα είναι χειρότερα, επομένως είναι μονόδρομος. Εν μέρει έχουν δίκιο, αλλά ξεχνούν δύο βασικές παραμέτρους:

1. Πώς φτάσαμε ως εδώ. Επί έξι μήνες παίζουμε τις κουμπάρες με τις αγορές, οι οποίες αδυσώπητες μας έδωσαν και καταλάβαμε. Όταν λοιπόν κατάλαβε και η κυβέρνηση τη σφαλιάρα που έφαγε τότε αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια. Επομένως, οι φταίχτες της κατάντιας και το πώς φτάσαμε στο αδιέξοδο πρέπει κάποτε να αναζητηθούν. Αλλά προς ώρας ας το αφήσουμε αυτό.

2. Όταν γίνεται συζήτηση για το μέλλον μιας χώρας ακόμη και ο δανειζόμενος, αυτός που είναι κολλημένος στον τοίχο έχει άποψη. Εδώ όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν έχει καμιά αντίσταση σε όσα προτείνει το ΔΝΤ. Ωστόσο, ούτε Ουγγαρία είμαστε, ούτε Λετονία ούτε… Ουγκάντα. Καλώς ή κακώς είμαστε χώρα της Ευρωζώνης και έχουμε φωνή που πρέπει να ορθώσουμε. Η λογική του «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» δεν χωρά όταν διακυβεύεται το μέλλον των επόμενων γενεών αλλά και η εθνική κυριαρχία μας. ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, αυτό έπρεπε να έχει κάνει η κυβέρνηση. Να ρίξει όλα της τα χαρτιά στο τραπέζι, να πιέσει, να εκβιάσει, να απειλήσει. Θυμηθείτε μόνο αυτό: Η Τουρκία έχει πάει στο ΔΝΤ δυο – τρεις φορές και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε, και είναι και χώρα εκτός ΕΕ.

Επομένως, η απάντηση είναι να μην ψηφιστεί η συμφωνία και να βρούμε καλύτερη. Μπορεί να καλυφθούν τα 9 δις που χρειαζόμαστε μέχρι 19 Μαΐου ακόμη και με εσωτερικό δανεισμό.

Με αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας στη συνέχεια όπως προτείνει ο Σαμαράς

Με λαϊκό ομόλογο, όπως έχουμε ξαναπε,ί να βοηθήσουν όλοι ώστε να μην είμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο.

Και γιατί άραγε ξεχάσαμε την προοπτική ενός ευρωομολόγου; Γιατί δεν τα ξαναβάλαμε στο τραπέζι; Μήπως γιατί θα έχαναν έτσι το… παντεσπάνι τους οι αγορές και ειδικά οι τράπεζες.

ANTINEWS
Read more

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Max Keiser, συγκλονιστικές απόψεις!!!

Read more

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΜΕ ΚΟΖΑΝΗΣ -ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Μετά από κοινή σύσκεψη, των Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Κοζάνης, αποφασίστηκε η συμμετοχή των Συλλόγων μας στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 4 Μαΐου 2010, που κήρυξαν από κοινού η ΟΛΜΕ με τη ΔΟΕ.
Αίτημα αιχμής της απεργιακής κινητοποίησης είναι η απόσυρση του προς ψήφιση Πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας με τον τίτλο «Αναβάθμιση ρόλου εκπαιδευτικού – Καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση».
Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αγνοούν το σύνολο των αναγκαίων μέτρων για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και του έργου του και ευθυγραμμισμένες με το σύμφωνο σταθερότητας οδηγούν στη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ:
 30 μαθητές στο τμήμα
 Απολύσεις – πάγωμα προσλήψεων
 Μείωση μισθών και συντάξεων
 Αύξηση του ωραρίου με υποχρεωτικές υπερωρίες
 Ιδιωτικοποιήσεις
 Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων
 Μείωση χρηματοδότησης

Καλούμε τους συναδέλφους της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης να συμμετάσχουν στην Απεργιακή κινητοποίηση και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Μαΐου 2010 και ώρα 10.30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης.

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ
ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Read more

Απαξίωση και στοχοποίηση. Έλεος πια!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν ΚΕΡΚΥΡΑΣ
18.04.10
Το Δ.Σ. με ομόφωνη απόφασή του ανακοινώνει:


Συνάδελφοι,

μετά την περικοπή των επιδομάτων μας, την αύξηση των έμμεσων φόρων, τον φοροεισπρακτικό νόμο, την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους με την αντιασφαλιστική καταιγίδα που βρίσκεται προ των πυλών, την στοχοποίηση των εκπαιδευτικών, ήρθε και το «πολυνομοσχέδιο» του Υπουργείου Παιδείας!!!


Αμέσως μετά ακολούθησαν δηλώσεις της «νέας Θάτσερ», όπου τονίζει με κάθε τρόπο ότι όλα τα δεινά της εκπαίδευσης θα εξαφανιστούν μόλις αντιμετωπιστεί με επιτυχία το μεγαλύτερο πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από τους υπό αναβάθμιση εκπαιδευτικούς!!! Ακολουθούν δηλώσεις για 17.000 λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων!!! Ποιος ξέρει τι άλλο θα ακολουθήσει!!!

Στο περιβόητο «πολυνομοσχέδιο» του Υπουργείου Παιδείας δεν διαβάζουμε ούτε μια λέξη για την υποχρηματοδότηση, (π.χ. η χρηματοδότηση στις Σχολικές επιτροπές του Νομού μας είναι περίπου 50% λιγότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα τα χρήματα να μην επαρκούν για βασικές ανάγκες των σχολείων) τις ελλιπείς υλικοτεχνικές υποδομές, τα ανεπαρκή κτήρια, την προχειρότητα κι ανευθυνότητα στην κατάρτιση των αναλυτικών προγραμμάτων τα κακογραμμένα -ερήμην των εκπαιδευτικών- βιβλία, για τα κενά, την επαίσχυντη χρησιμοποίηση των ωρομισθίων, τους χαμηλούς και τώρα πια πετσοκομμένους μισθούς. Η κ. υπουργός εντοπίζει τα προβλήματα της εκπαίδευσης εκεί που δεν απαιτείται ανάληψη ευθυνών αλλά καταλογισμός. Στους συνήθεις υπόπτους… τους εκπαιδευτικούς. Κατά τα άλλα πρώτα ο μαθητής!!! (Στάχτη στα μάτια των γονιών!!!)

Γίνεται παραπλάνηση της κοινής γνώμης όταν μιλάει για σύστημα διορισμών με βάση τις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας. Δηλαδή έως τώρα οι εκπαιδευτικοί διορίζονταν αναξιοκρατικά;;; Μιλάει για μεταβατικό στάδιο που όλοι γνωρίζουμε ότι με τις μειώσεις διορισμών δε θα καταφέρουν να διοριστούν πολλοί εκπαιδευτικοί ακόμα με το υπάρχον σύστημα. Καταργεί(!!!) τον ωρομίσθιο αλλά μετατρέπει τους αναπληρωτές σε ωρομίσθιους (Αναπληρωτές με μειωμένο ωράριο!!!) και επισημοποιεί την πρακτική των υποχρεωτικών υπερωριών των μόνιμων εκπαιδευτικών για 5 ώρες.

Οι νεοδιοριζόμενοι «δόκιμοι εκπαιδευτικοί» πλέον, θα παραμένουν για 3 χρόνια το λιγότερο στην περιοχή διορισμού τους και θα αξιολογούνται (από το Μέντορα;;;) εάν είναι ικανοί ή όχι, αντί να ενισχύονται!!!
Για τις μεταθέσεις και αποσπάσεις υπάρχει πλήρης σύγχυση! Για τις επιλογές στελεχών το ζητούμενο για αξιοκρατία δεν υπάρχει. (Υπάρχει ήδη η απαξίωση των Προϊσταμένων Γραφείων με τον νέο τρόπο συγκρότησης των Υπηρεσιακών συμβουλίων ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ). Για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας δεν αξιολογείται κανένας τομέας ευθύνης της πολιτείας (Χρηματοδότηση, αναλυτικά προγράμματα, βιβλία, κτήρια, μισθοί…). Η τακτοποίηση του χάους περνάει πάλι στην πλάτη των εκπαιδευτικών. (Αυτοαξιολόγηση κλπ.) Οι Διευθυντές γίνονται μάνατζερς και τα σχολεία επιχειρήσεις. Η μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος αναζητείται στο φιλότιμο των απλήρωτων, πλην όμως περήφανων εκπαιδευτικών κι η κυβέρνηση ξεφορτώνεται το βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ο κόσμος της εκπαίδευσης δεν πρέπει και δε θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Ήρθε η ώρα των πανεκπαιδευτικών, πανεργατικών αγώνων! Στο βαθμό που η επίθεση είναι συνολική, συνολική πρέπει να είναι και η απάντηση. Τον τελευταίο λόγο δεν τον έχει η κυβέρνηση, τον τελευταίο λόγο τον έχουμε εμείς!

Καλούμε τις Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ & ΔΟΕ να συστρατευθούν αγωνιστικά στην κατεύθυνση της μη κατάθεσης και μη ψήφισης του «πολυνομοσχεδίου» και να αρνηθούν κάθε παραπέρα διάλογο με την Υπουργό Παιδείας εφόσον εμμένει στις νεοφιλελεύθερες θέσεις που αλλοιώνουν το Δημόσιο Δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και διαμορφώνουν αρνητικές εξελίξεις για τις εργασιακές σχέσεις μας. Επίσης οι Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να καλέσουν τους συλλόγους διδασκόντων αλλά και τους σχολικούς συμβούλους, να μην συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στην «αυτοαξιολόγηση» των σχολικών μονάδων.

Συνάδελφοι,

σε μια εποχή που τα δικαιώματά μας διακυβεύονται, οι αξιώσεις της κοινωνίας αυξάνονται και είναι γενική απαίτηση η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών οφείλουμε να ανταποκριθούμε ΟΛΟΙ, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα μας.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ γιατί: «Δεν υπάρχουν χαμένες υποθέσεις, εκτός από εκείνες που οι ίδιοι εμείς εγκαταλείψαμε».

Συνεχίζουμε τον αγώνα με νέες κινητοποιήσεις:

Την Πέμπτη 22 Απριλίου απεργούμε και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση έξω από τη Νομαρχία Κέρκυρας, στις 10 το πρωί.

Την Τρίτη 27 Απριλίου συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργάκη, στις 8 το βράδυ.

Την Πρωτομαγιά συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, στις 10 το πρωί.


Για το Δ.Σ.



Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Λάμπρος Τασούλας Νικόλαος Ράμμος
Read more

Μια σκηνή πίσω, μονίμως...

Στο ΠΑΣΟΚ πάντα είχαν ένα θέμα με τον χρόνο. Από συστάσεως του Κινήματος. Αυτή τη φορά, απλώς, το παράκαναν. Σε επίπεδο τακτικής, αν επιχειρήσει κανείς μια μικρή αναδρομή στους τελευταίους έξι κρίσιμους όσο και μοιραίους μήνες, θα διαπιστώσει ότι η κυβέρνηση αντιδρούσε πάντα με μια «διαφορά φάσης». Και τώρα το πληρώνει (μαζί και όλοι εμείς οι υπόλοιποι). Προσέξτε:
Α) Τον περασμένο Νοέμβριο-Δεκέμβριο, όταν όλοι όσοι γνώριζαν την κατάσταση της οικονομίας, μέσα κι έξω από την Ελλάδα, ζητούσαν -σχεδόν παρακαλούσαν- από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην άμεση λήψη μέτρων, εκείνος αγέρωχα τους απαντούσε ότι «είναι επικεφαλής σοσιαλιστικής κυβέρνησης» και ότι θα απαντούσε στην κρίση «με την πράσινη ανάπτυξη», κάνοντας τους υπόλοιπους να κοκκινίζουν από τον θυμό. Σύντομα η «πράσινη ανάπτυξη» χάθηκε από τον ορίζοντα κι από το λεξιλόγιο του πρωθυπουργού, αλλά μαζί χάθηκε και πολύτιμος χρόνος, που δεν ανακτάται με τίποτα.
Β) Λίγο μετά, όταν όλοι του επισήμαιναν να προσέχει τις «παρέες» του, που είναι αποδεδειγμένα κακές, συναντούσε δις τον νούμερο 2 της Goldman Sachs (σ.σ. χωρίς να έχει διευκρινιστεί μέχρι σήμερα ποιος τους έφερε σε επαφή· κάτι που θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον). Οταν ο διπλός ρόλος της Goldman Sachs αποκαλύφθηκε, ήταν επίσης πολύ αργά. Τα spreads είχαν πάρει τον δρόμο χωρίς επιστροφή, εκεί γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου.
Γ) Οταν στο Μέγαρο Μαξίμου άρχισαν να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο, άρχισαν να παίζουν με τις λέξεις και τις απειλές, νομίζοντας ότι είναι σε θέση να εκβιάζουν τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και όποιον άλλον: «Αν δεν μας δώσετε βοήθεια (σ.σ. χωρίς, όμως, να τη ζητήσουμε), τότε θα πάμε στο ΔΝΤ». Παράλογα πράγματα, δηλαδή. Η απάντηση ήταν άμεση, «πληρωμένη» και καταστροφική: «Να πάτε και φεύγοντας αφήστε το ευρώ στην πόρτα».
Δ) Τα spreads βρίσκονταν πλέον εκτός ελέγχου και στην κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενοι ότι «αν αργήσουμε κι άλλο καταστρεφόμαστε», κάνουν την επόμενη καθυστερημένη όσο και λανθασμένη κίνηση. Αρχίζουν να πιέζουν για τη σύσταση ενός μηχανισμού διάσωσης της οικονομίας από ΔΝΤ κι Ευρωζώνη, χωρίς να πιέζουν παράλληλα και για την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησής του, εφαρμόζοντας την υποτιθέμενη πολιτική «του πιστολιού πάνω στο τραπέζι». Οι αγορές, ούτε που... ιδρώνουν και οδηγούν τα spreads σε νέα ρεκόρ.
Ε) Στο οικονομικό επιτελείο καταλαβαίνουν, πάντα με τη γνωστή «διαφορά φάσης», ότι «το όπλο πρέπει να είναι και γεμάτο». Και τρέχουν να προλάβουν για να το γεμίσουν. Εκεί ακριβώς βρισκόμαστε τώρα. Οι «άλλοι» απέναντι (πείτε τους κερδοσκόπους, πείτε τους ραντιέρηδες, πείτε τους τοκογλύφους, πείτε τους όπως θέλετε) έχουν βγάλει ήδη το πιστόλι από τη θήκη κι ετοιμάζονται να πυροβολήσουν. Κι εμείς ψάχνουμε για τις σφαίρες. Βρισκόμαστε, δηλαδή, πάντα μια σκηνή πίσω. Ε, για να προβλέψετε τη συνέχεια, δεν θέλει και πολλή φαντασία…
(Tου Γιωργου Mαντελα - Καθημερινή)
Read more























Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται όσον αφορά την αποτίμηση του έργου τους οι περισσότεροι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Χάνουν μέχρι και 20 (!) ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα μήνα, όπως έδειξε και το χθεσινό γκάλοπ της GPO στον Πρετεντέρη. Ο απόλυτος πάτος στο βαρέλι, εννοείται ότι είναι ο Πάγκαλος... και να φανταστείτε ότι είναι υπεύθυνος για να συντονίζει και να ελέγχει το έργο της Κυβέρνησης!!
Τα αποτελέσματα συγκεκριμένα της δημοσκόπησης, μετά την αφαίρεση των «πλην» από τα «συν» (των αρνητικών από τις θετικές γνώμες δηλαδή) είναι (σε παρένθεση τα ποσοστά στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Μαρτίου) :
Μ. Χρυσοχοΐδης 45, 5% (40,9%)
Ευ. Βενιζέλος 42,7% (42,1%)
Α. Λοβέρδος 33,0 % (37,4%)
Γ. Ραγκούσης 27,5% (22,5%)
Α. Διαμαντοπούλου 26, 8 % (29,6%)
Γ. Παπακωνσταντίνου 24,8% (26,1%)
Δ. Ρέππας 23,3% (23,7%)
Π. Γερουλάνος 23,0 (21,9%)
Λ. Κατσέλη 19,2% (25,1%)
Χ. Καστανίδης 18,4 (28,4%)
Χ. Παμπούκης 16,1% (15,7%)
Τ. Μπιρμπίλη 12,6% (31,9%)
Γ. Πεταλωτής 10,9 % (14,8%)
Δ. Δρούτσας 9,2% (11,1%)
Μ. Ξενογιαννακοπούλου 5,1% (21,7%)
Κ. Μπατζελή 2,8% (13,1%)
Θ. Πάγκαλος 2,1% (18,6%)
Read more

ΕΕ,ΔΝΤ χορηγούν 100-120 δισ με 5% σε 3 έτη στην Ελλάδα

Με στόχο να αποτρέψουν την κατάρρευση της Ελλάδος και το domino effect σε άλλες της Ευρώπης η ΕΕ το ΔΝΤ και η ΕΚΤ αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα με 100-120 δισ ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια που αναλογούν σε 40 δια ευρώ την χρονιά και με επιτόκιο 5%. Σημειώνεται ότι με βάση πληροφορίες το 5% θα ισχύει τόσο για την ΕΕ όσο και το ΔΝΤ.
Οι λεπτομέρειες για τον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδος θα ανακοινωθούν άμεσα μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.
Η πρώτη αντίδραση της αγοράς ήταν συγκρατημένα θετική, το χρηματιστήριο ανέκαμψε αν και ενδοσυνεδριακά είχε καταγράψει μεγάλη άνοδο και τα CDS υποχωρούν στην Ελλάδα αλλά και στην Πορτογαλία και Ισπανία.
Read more

Η Δικαιοσύνη και η Βουλή να ερευνήσουν ΑΜΕΣΩΣ το Short Selling



















Φωνάζουμε από καιρό, ότι η ανοχή προς τους «σορτάκηδες» ήταν και αδικαιολόγητη και ανεξήγητη.

Σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, πολύ καθυστερημένα, αποφάσισε την απαγόρευση του Short Selling.

΄Επρεπε να το είχαν ήδη κάνει από καιρό, αλλά προφανώς τίποτα δεν διδάχθηκαν από το παράδειγμα των περισσότερων χωρών, όταν μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, απαγόρευσαν το short selling μέχρι να ομαλοποιηθούν οι αγορές.

Στο άλλο μεγάλο θέμα τώρα: η δικαιοσύνη ερευνά τους λόγους για τους οποίους η Τράπεζα της Ελλάδος άλλαξε το κανονισμό του συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου από 3 σε 10 δέκα μέρες, αλλαγή που διευκόλυνε την κερδοσκοπία των αγορών σε βάρος των ελληνικών τίτλων.

Η Βουλή τι κάνει για όλα αυτά;

Γιατί αυτή η σιωπή;

Κανένας δεν ενδιαφέρεται να μάθει τι έγινε;

Επειδή, η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου υπηρετεί τη διαφάνεια και θέλει να έρχονται όλα στο φώς, μήπως πρέπει να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

1. Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και χθες ποιοι «σορτάριζαν» στα ελληνικά ομόλογα και επένδυαν στην πτώχευση της ελληνικής οικονομίας;

2. Ποιοι αποφάσισαν την αλλαγή του συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του ελληνικού δημοσίου από 3 σε δέκα μέρες και γιατί;

3. Ο υπουργός Οικονομικών, με ποια αιτιολογία έδωσε την συγκατάθεσή του στην αλλαγή αυτή;

4. Αυτή η αλλαγή απέβη επωφελής για το ελληνικό δημόσιο; Αν ναι, ποιο το όφελος και αν όχι ποιο το ύψος των ζημιών;

5. Ποιοι, ιδιώτες, επωφελήθηκαν από την αλλαγή αυτή;

Και ποιος είναι ο καλύτερο τρόπος για να απαντηθούν τα ερωτήματα αυτά; Η Σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής.

Για να διερευνηθούν και οι ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων, που είτε δια των πράξεων, είτε δια των παραλείψεων ανέχθηκαν την κατάσταση αυτή.

Και για να μη κατηγορηθούμε ότι «ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή του τόπου» ή ότι «υπονομεύουμε την εθνική προσπάθεια για τη σωτηρία της οικονομίας», δε απευθυνόμαστε στην αντιπολίτευση για να υποβάλλει το σχετικό αίτημα, αλλά στην κυβέρνηση.

Να, λοιπόν, μια πρόκληση για την κυβέρνηση για να μας αποδείξει ότι όντως θέλει τη διαφάνεια;

Antinews
Read more

Θα μας τρελάνετε ρε σεις; 200.000 ευρώ για τέντες στο Υπουργείο Παιδείας


;
#fullpost{display:inline;}

δείτε μόνοι σας τον διαγωνισμό στο site του Υπουργείου Παιδείας, για να μην κάνουμε κανένα σχόλιο πρωί πρωί...μεσημεριάτικαΔιαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/04/200000.html#ixzz0mOc0SoQyΔιαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/04/200000.html#ixzz0mOc0UZkz
Read more

Πάει ο πρώτος. Διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία ο Αριστοτέλης Παυλίδης.













Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Σήμερα την 27η Απριλίου 2010 συνήλθε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του Προέδρου της κ. Ιωάννη Τραγάκη, κατόπιν του υπ’ αριθμ. 650/26-4-2010 εγγράφου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπεται στην Επιτροπή με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ο τέως βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Αριστοτέλης Παυλίδης.
Η Επιτροπή ομόφωνα...
αποφάσισε ότι συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στο ανωτέρω έγγραφο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή ότι με την εν γένει στάση και συμπεριφορά του ο κ. Αριστοτέλης Παυλίδης προκάλεσε και προκαλεί βλάβη στη λειτουργία του κόμματος.

Κατόπιν τούτου, με ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας διαγράφει οριστικά τον τέως Βουλευτή κ. Αριστοτέλη Παυλίδη από μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας".
Read more

Η Ελλάδα και ο αδύναμος πρωθυπουργός της Δούρειος Ίππος των ΗΠΑ στην Ευρώπη;

















Όταν γράψαμε το «Η «Νέα Γιάλτα» και ο δρόμος προς το ΔΝΤ» λίγοι μας πίστεψαν. Όπως και τότε που επιμέναμε ότι ο ρόλος του Γιώργου είναι να εκμεταλλευτεί (ούν) την κρίση για να περάσει(ουν) όλα εκείνα που είπε κάποτε μόνα σαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας θεωρούσαμε.

Ύστερα όμως από το ΔΝΤ, το νόμο για τους μετανάστες, τον Καλλικράτη, την προβοκάτσια με τους ΟΥΚαδες, την απόπειρα εισαγωγής και Πακιστανών στις Ένοπλες Δυνάμεις, την περικοπή του επιδόματος των ιπταμένων (για τσαμπουκά, ή λόγω βλακείας;) και όλα τα υπόλοιπα, πόσοι άραγε πιστεύουν σήμερα ότι ο Γιώργος και οι φίλοι του δεν θέλουν να ξεμπερδεύουν οριστικά με τον ελληνικό πατριωτισμό; Με όλους εμάς τους κάφρους που δεν σκύβουμε το κεφάλι και εξακολουθούμε να επιμένουμε ελληνικά προς μεγάλη στενοχώρια της μαμάς του;

Γράφαμε χθες, με αφορμή την ταυτόχρονη υποβάθμιση της Ελλάδας και της Πορτογαλίας από την S&P, πως « όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε έναν εν εξελίξει πόλεμο χωρίς προηγούμενο. Με δεδομένο ότι η S&P είναι αμερικανική και έχει κάνει πολλά παιχνίδια, το διπλό χτύπημα στην ευρωπαϊκή οικονομία και την ΕΕ γενικότερα είναι πολύ ύποπτο. Θα μπορούσε το σενάριο να κάνει λόγο για απηνή πόλεμο των Αμερικανών κατά του ευρώ, με όπλα τους πιστοληπτικούς ελέγχους».

Ας δούμε λοιπόν πάλι την επίσκεψη του Γιώργου στον Ομπάμα υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων:

Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ θέλουν να αξιοποιήσουν προς όφελος τους την αδυναμία της Ε.Ε.

Το ΔΝΤ παραδοσιακά και ανεξαρτήτως του ποιος προεδρεύει ελέγχεται από τις ΗΠΑ

Έτσι ο έλεγχος της Ελλάδας από το ΔΝΤ ουσιαστικά ακυρώνει στην πράξη την Ε.Ε. Καταργεί κάθε έννοια κοινοτικής αλληλεγγύης. Δεν υπάρχει πια Ευρωζώνη.

Ανοίγει η «Κερκόπορτα».

Αποδεχόμενοι το ΔΝΤ για την Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι πριόνισαν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται. Η Ελλάδα αποτελεί πλέον τον «Δούρειο Ίππο».

Παράλληλα:

-Η ΗΠΑ, θέλουν να επανέλθουν στα δυτικά Βαλκάνια, αυτό σημαίνει ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αναγνώριση του Κοσσόβου.

-Θέλουν να τελειώνουν με τους αγωγούς (θυμάστε τις δηλώσεις του Μπραϊζα;)

-Θέλουν να λύσουν, επιτέλους το Κυπριακό.

-Θέλουν να ικανοποιήσουν τις τουρκικές αξιώσεις στο Αιγαίο (είναι κοινό μυστικό ότι προωθούν την συνεκμετάλλευση) – να και επίσκεψη Ερντογάν.

-Θέλουν τέλος να στείλουμε στρατεύματα στο Αφγανιστάν

Πότε αποδίδουν οι πιέσεις στον αντίπαλο;

Προφανώς, όταν αυτός μπορεί να προβάλλει τη λιγότερη αντίσταση.

Και κάτι ακόμα που για τους Αμερικανούς είναι σημαντικό, άσχετα αν εμείς δεν δίνουμε τη δέουσα σημασία: Η Ελλάδα είχε τα υψηλότερα ποσοστά αντιαμερικανισμού όπως και τα υψηλότερα ποσοστά φιλο-ευρωπαϊσμού.

Τους τελευταίους μήνες αυξάνεται η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση των ελλήνων για την Ε.Ε. Μια παρέμβαση των Αμερικανών, που θα στηρίξει την Ελλάδα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, που οι ευρωπαίοι τη λοιδορούν, δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Οι άφρονες και οι αφελείς θαύμαζαν πριν από λίγες εβδομάδες τους διπλωματικούς ελιγμούς του Μεγάλου Ποδηλάτη. Εμείς αντιθέτως παρακολουθούσαμε έναν αδύναμο πρωθυπουργό να περιφέρεται ανά τον κόσμο αναζητώντας στηρίγματα για την αντιλαϊκή πολιτική του σε χώρες και ηγέτες που εκ προοιμίου επιβουλεύονται τα συμφέροντα της χώρας.

Συμπέρασμα: Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι έχει συμφωνήσει ο κ. Παπανδρέου στο παρασκήνιο.

Διαβάστε κι αυτό, είναι πολύ διαφωτιστικό για τις προθέσεις των ΗΠΑ: Διαθέτει άραγε η Ελλάδα Tea Party;

antinews
Read more

Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που δημοσίευσε το Σάββατο 24-04-2010 αθηναϊκή εφημερίδα και το οποίο δόθηκε στους εκπαιδευτικούς, με ταυτόχρονη κατάθεση στη Βουλή, τη νύχτα στις 26-04-2010.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου, όχι μόνο δεν ελήφθησαν υπόψη θέσεις του κλάδου, αλλά συμπεριελήφθησαν διατάξεις που δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στους εκπαιδευτικούς. Το νομοσχέδιο έχει ως βασικό σκοπό τη στοχοποίηση και την απαξίωση του Έλληνα εκπαιδευτικού.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. πιστεύει πως το περιεχόμενο των περισσοτέρων διατάξεων του πολυνομοσχεδίου είναι απαράδεκτο. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Την αλλαγή του τρόπου διορισμού των εκπαιδευτικών, αν και γνωρίζει η υπουργός πως το ισχύον σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών είναι δίκαιο, αντικειμενικό, αδιάβλητο και αποδεκτό από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας κι επομένως αδιαπραγμάτευτο.
Την τιμωρητική τριετή παραμονή του νεοδιόριστου και τη διετή παραμονή των υπολοίπων εκπαιδευτικών στην οργανική τους θέση για θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης.
Τη μη υπαγωγή των αποσπάσεων σε φορείς, Υπουργείο, Πανεπιστήμια στο ΚΥΣΠΕ.
Την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (σύνδεση αξιολόγησης – μισθολογικής εξέλιξης) αποδεικνύοντας πως η αυτοαξιολόγηση αποτελεί το πρώτο βήμα για την αξιολόγηση - χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.
Τη λήξη της θητείας των Διευθυντών Εκπαίδευσης στο όνομα της αξιοκρατίας (τα πρώτα μηνύματα τα πήραμε με την ανασυγκρότηση των ΠΥΣΠΕ) κ.τ.λ.
Γίνεται κατανοητό ότι όλες αυτές οι ατάκτως ερριμμένες και αποσπασματικές ρυθμίσεις σ’ αυτό το περιβόητο νομοσχέδιο, οδηγούν σε απαξίωση την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς, σε απόγνωση χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομισθίους που, για χρόνια, προσέφεραν και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στη δημόσια εκπαίδευση.
Τα ψέματα και οι επικοινωνιακές φιέστες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας τελείωσαν. Αποδείχθηκε περίτρανα πως η ηγεσία του Υπουργείου μας είναι μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Άλλωστε, αυτό αποδεικνύεται με τη μείωση των δαπανών για την Παιδεία, τη μεγάλη μείωση των διορισμών των εκπαιδευτικών, την αύξηση αναλογίας μαθητών ανά τμήμα, την έλλειψη προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και τη μη αντιμετώπιση του προβλήματος της κτηριακής και υλικοτεχνικής υποδομής.
Γι’ αυτό και επιλέγουν τη σύγκρουση με τους εκπαιδευτικούς για να καλύψουν τις κυβερνητικές αδυναμίες.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί όλους τους συναδέλφους να αντισταθούν στην πρωτόγνωρη αυτή επίθεση.
Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μαζικά μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις και να συμβάλλουν στη μη ψήφιση του νομοσχεδίου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Read more

Τα δυο σενάρια που θεωρούν «δεδομένα» οι Γερμανοί


















Το γερμανικό παιχνίδι που παίζεται τις τελευταίες ημέρες με την ελληνική οικονομία μπορεί από πολλούς να εκληφθεί ως ανθελληνισμός.

Στην ουσία, όμως, πρόκειται για μια καθαρή πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ που όσο κι αν δεν μας αρέσει δείχνει την παντοδυναμία της στην Ευρώπη. Τη στιγμή που όλοι πιέζουν για λήψη άμεσων μέτρων προτού η κρίση γενικευτεί, το Reuters αποκάλυψε ότι έχει έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία θα δώσει το δικό της μερίδιο βοήθειας στην Ελλάδα στις… 19 Μαΐου, όταν δηλαδή λήγει η προθεσμία της χώρας μας και πρέπει να αποπληρώσει 9 δις ευρώ.

Το σχιζοφρενικό παιχνίδι και ταυτόχρονα ο πόλεμος νεύρων κατά της Ελλάδας, είναι φανερό ότι γίνεται με συγκεκριμένο σκοπό. «Είμαστε κυρίαρχοι, Γερμανία Uber Alles» φωνάζει η Μέρκελ και όσο δεν το παίρνουμε χαμπάρι τόσο γινόμαστε θύματα των αρπακτικών.

Το σίγουρο είναι ότι το Βερολίνο έχει αποφασίσει να μας δώσει τα χρήματα που είναι να μας δώσει. Θα μας βγάλει την ψυχή αλλά τελικά θα εκταμιεύσει. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν είναι εκεί το θέμα. Η πληρωμή έχει «κλειδώσει» για τους Γερμανούς, αυτό που σκέφτονται πλέον είναι το επόμενο βήμα για την Ελλάδα.

Οι Γερμανοί έχουν ήδη κάνει δύο σενάρια και τα επεξεργάζονται. Θεωρούν ότι η ελληνική οικονομία δε σώζεται με τίποτε και πιστεύουν ότι:

1. Είτε η Ελλάδα θα πάει σε μερικούς μήνες σε αναδιάρθρωση του χρέους της, θα είναι μια χώρα χρεοκοπημένη αλλά εντός Ευρωζώνης.

2. Είτε θα ξεκινήσει η διαδικασία εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Όλα αυτά τα θεωρούν δεδομένα και κάνουν τον σχεδιασμό τους.

Και δυστυχώς φαίνεται να έχουν δίκιο αφού στον ορίζοντα δεν υπάρχει φως.

Μήπως να παρακαλάμε να υπάρξει ντόμινο στις άλλες οικονομίες μπας και παρθεί απόφαση – πακέτο που θα διασώζει και την Ελλάδα με λύσεις του τύπου διαγραφή χρεών και άλλα τέτοια;
antinews.gr
Read more

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ανακοινώνονται άμεσα κατάργηση 14ου και 13ου μισθού παντού και ο μηχανισμός οικονομικής στήριξης - Στο τραπέζι το τεχνικό default και το haircut

Νέο σκληρό πακέτο μέτρων αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση μέσα στα επόμενα 24ώρα ίσως την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Παράλληλα θα ανακοινωθεί με σημαντικές λεπτομέρειες ο μηχανισμός οικονομικής στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα. Το κείμενο που έχει συνταχθεί απαριθμεί περίπου 2000 σελίδες και προσδιορίζει όρους και προϋποθέσεις.
Πάντως παρά τις διαψεύσεις στο τραπέζι βρίσκεται τόσο το τεχνικό default ή ακόμη και το haircut στο χρέος και προφανώς θα αποτελέσει το καταλύτη για το μέλλον της οικονομικής ζωής της Ελλάδος. Η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους προφανώς και δεν αποτελεί εύκολη λύση καθώς θα έχει σοβαρές παρενέργειες μεσοπρόθεσμα στην Ελλάδα αλλά εξετάζεται στην κυβέρνηση ως έσχατη λύση.

Ο πρωθυπουργός της χώρας χρησιμοποιώντας δραματικούς ότι η χώρα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει θα ανακοινώσει νέα σκληρά μέτρα τα οποία θα αφορούν με βάση ενδείξεις κατάργηση της 14 ου και 13 ου μισθού στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κατάργηση περίπου όλων των επιδομάτων.
Ταυτόχρονα το ΔΝΤ και η ΕΕ ασκούν πιέσεις στην Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε ακόμη σκληρότερα μέτρα όπως μείωση των δημοσίων υπαλλήλων και ταυτόχρονα να προχωρήσει σε ριζικές συγχωνεύσεις.
Όσον αφορά τον μηχανισμό στήριξης
Με βάση πληροφορίες στις λεπτομέρειες θα περιλαμβάνονται
1)Χρόνος η Ελλάδα θα μπορεί να δανείζεται από το πακέτο στήριξης για τα επόμενα 3 χρόνια. Κατά την παρουσίαση θα αναφερθεί πόα χρήματα αντιστοιχούν σε κάθε χρονιά.
2)Το επιτόκιο το οποίο τελικά θα είναι σταθερό και για την ΕΕ και το ΔΝΤ δηλαδή 5%. Σημειώνεται ότι στα 3 χρόνια η Ελλάδα πληρώνει 9,5% περίπου.
3)Θα αναφερθούν λεπτομέρειες για τα ποσά που αντιστοιχούν σε κάθε χώρα. Π.χ. η Γερμανία θα χρηματοδοτήσει την Ελλάδα με 8,7 δις ευρώ μέσω της KFW κ.α.

news@bankingnews.gr
Read more

Τα τρία σχέδια της χρεoκοπίας...

Ο καλύτερος μπούσουλας στις καταιγίδες δεν είναι το θυμικό αλλά η κοινή λογική, το θάρρος και η επιμονή. Οι αγορές χτες έπαιξαν ξανά το σενάριο της χρεoκοπίας. Τι σημαίνει όμως χρεoκοπία της Ελλάδας με τα νέα δεδομένα; Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από αυτήν σε ποιο πεδίο και γιατί;

Σε απλά λόγια μια χρεοκοπία μοιάζει με ανώμαλη προσγείωση και συντριβή ενός αεροσκάφους, όπου και αυτοί που θα βγουν ζωντανοί από τα συντρίμμια δεν θα τολμούν να κλείσουν μάτι στην υπόλοιπη ζωή τους.

Υπάρχουν περίπου τρεις τρόποι να χρεοκοπήσει ένα κράτος σήμερα.

1) Γενική στάση πληρωμών...

2) Επαναδιαπραγμάτευση χρέους. Όπερ, σαν χρωστάμε 300 δισ. ευρώ αλλά επειδή δεν έχουμε, διαλέξτε μεταξύ 200 δισ. ή τίποτα (Γενική στάση πληρωμών). Τα 200 θα πουν οι πιστωτές, αλλά άλλη φορά μην έρθετε για δανεικά.

3) Επειδή βρισκόμαστε σε στενότητα, τα επόμενα πέντε χρόνια, αναβάλουμε τις πληρωμές κεφαλαίων για κάποια ομόλογα για τα οποία όμως συνεχίζουμε να πληρώνουμε τόκους. Όπως ακριβώς όταν έχουμε ένα δάνειο που πρέπει να το επιστρέψουμε τώρα και λόγω αδυναμίας η τράπεζα μας δίνει παράταση.

Από τα παραπάνω σενάρια ανάλογα της περίπτωσης χάνουν:

Όσοι έχουν ελληνικά ομόλογα στα χέρια τους. Υπολογίζεται ότι περί τα 150 δισ. έχουν γαλλικές και γερμανικές τράπεζες και οι μετοχές τους λογικά θα έπρεπε να πέφτουν μαζί με τις ελληνικές όλο αυτό τον καιρό. Η Deutsche Bank χθες ήταν πάνω και με υψηλό τα 60 ευρώ φέτος βρίσκεται στα 55 ευρώ.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν περί τα 45 δισ. ομόλογα του ελληνικού κράτους όταν όλες μαζί αθροίζουν 30 δισ. ευρώ ίδια κεφάλαια. Οποιοδήποτε από τρία σενάρια σημαίνει μεγαλύτερη ή μικρότερη αρνητική θέση. Άρα, κατάρρευση και χωρίς κράτος να στηρίξει αυτός είναι ένα από τους λόγους που προκαλεί την φυγή των καταθέσεων.

Ασφαλιστικά Ταμεία: Τόσο τα υγιή όσο και τα χρεοκοπημένα έχουν τα λεφτά των ασφαλισμένων σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τραπεζικές μετοχές, και καταθέσεις. Όπερ, στα περισσότερα από τα τρία σενάρια θα καταρρεύσουν και αυτά και θα σταματήσουν να πληρώνουν.

Μετοχές: Ούτως ή άλλως πολλές εταιρείες δεν θα βγουν από την κρίση. Αν υπάρξει και ελληνική κατάρρευση ο αριθμός θα αυξηθεί κατακόρυφα. Ήδη, φαίνονται ποιες όσο και να πιεστούν οι τιμές τους θα υπάρχουν και μετά από 10 χρόνια. Αυτές αποτελούν ευκαιρίες.

Καταθέσεις: Με την προσφυγή στο ΔΝΤ-ΕΝΤ υπάρχει εγγύηση αποφυγής χρεοκοπίας για τα επόμενα χρόνια. Αν δεν... καταρρεύσει το σύστημα, το πάγωμα είναι μια πιθανότητα. Αλλά αν καταρρεύσει η Ελλάδα το πιο πιθανό είναι να υπάρξει ντόμινο, οπότε και οι τράπεζες-καταφύγια δεν ξέρω πόσο ασφαλείς θα είναι. Σε παγκόσμια κατάρρευση η τιμή του χρυσού θα μετρηθεί σε δεκάδες χιλιάδες...

Μαυραγορίτες: Σε περίπτωση χρεοκοπίας κάποιοι περιμένουν να αγοράσουν ακίνητα και χρυσό αντί πινακίου φακής και δοχείου ελαιολάδου...

Πολιτική

Στη χρεοκοπία ποντάρουν οι μαϊντανοί της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς. Θεωρούν ότι μέσα στην απόγνωση του ο κόσμος θα γίνει δεκτικός σε μεσσιανιακά μηνύματα, ολοκληρωτικές ουτοπικές λύσεις που οριοθετούνται εναντίον το κεφαλαίου, των ξένων, των αλλοθρήσκων κλπ.

Καθώς όμως αμφότερα τα άκρα δεν διακρίνονται για την ευφυΐα τους, δεν λογαριάζουν ότι οι κοινωνίες έχουν νωπή τη μνήμη της Σοβιετίας και του ναζισμού, οπότε δύσκολα θα ενδώσει όπως τη δεκαετία του ΄30 στα μηνύματά τους.
capital.gr
Read more

Μίκης Θεοδωράκης:"Προμήνυμα μεγάλων συμφορών"


"Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας... Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.Ακούω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες. Άρα δεν μπορεί να είναι αυτή η βασική αιτία της κακοδαιμονίας. Επίσης με προβληματίζει το στοιχείο της υπερβολής στα διεθνή χτυπήματα με στόχο την χώρα μας, μαζί με ένα τόσο καλά εναρμονισμένο συντονισμό εναντίον μιας ασήμαντης οικονομικά χώρας, που καταντά ύποπτος. Έτσι οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ και όλα τα άλλα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ήταν στάχτη στα μάτια μας, για να μη φανεί ότι πρόκειται για μια καθαρά αμερικανική πρωτοβουλία, για να μας ρίξει σε μια εν πολλοίς τεχνητή οικονομική κρίση, ώστε να φοβηθεί ο λαός μας, να φτωχύνει, να χάσει πολύτιμες κατακτήσεις και τέλος να γονατίσει, έχοντας δεχθεί να τον κυβερνούν ξένοι. Όμως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;Παρ’ ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού.Όλοι γύρω μας, ποιος λίγο ποιος πολύ, είναι δεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ. Η μόνη παραφωνία εμείς, που από την επιβολή της Χούντας και την απώλεια του 40% της Κύπρου ως τους εναγκαλισμούς με τα Σκόπια και τους υπερεθνικιστές Αλβανούς, δεχόμαστε συνεχώς χτυπήματα δίχως να βάλουμε μυαλό.Θα έπρεπε λοιπόν να καταργηθούμε ως λαός και αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα. Καλώ τους οικονομολόγους, πολιτικούς, αναλυτές να με διαψεύσουν. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη λογικοφανής εξήγηση παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια διεθνής συνωμοσία, στην οποία συμμετείχαν και οι Ευρωπαίοι φιλοαμερικανοί τύπου Μέρκελ, η ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο διεθνής αντιδραστικός τύπος, που όλοι μαζί συνωμότησαν για το «μεγάλο κόλπο» της υποβάθμισης ενός ελεύθερου Λαού σε υποτελή. Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να δώσω καμμία άλλη εξήγηση. Παραδέχομαι όμως ότι δεν διαθέτω ειδικές γνώσεις αλλά μιλώ βασισμένος στον κοινό νου. Ίσως και πολλοί άλλοι να σκέφτονται όπως εγώ κι αυτό ίσως το δούμε στις μέρες που θα ‘ρθουν.Πάντως θα ήθελα να προετοιμάσω την κοινή γνώμη και να τονίσω ότι εάν η ανάλυσή μου είναι ορθή, τότε η οικονομική κρίση (που όπως είπα μας επεβλήθη) δεν είναι παρά μόνο το πρώτο πικρό ποτήρι στο λουκούλειο γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ πού θα μας οδηγήσουν.Μακάρι να έχω άδικο."http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=24020#24020
Read more

Πωλείται...

Read more

Εθνική τραγωδία

Δυστυχώς, όπως σας γράφαμε και πριν λίγα 24ωρα, η κατάσταση είναι τόσο κακή που πλέον μπορούμε να μιλάμε για εθνική τραγωδία. Η σημερινή κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε με τα spreads κοντά στις 700 μονάδες και ουσιαστικά με την κατάρρευση της αγοράς ομολόγων αφού δεν γίνονται πλέον πράξεις καθώς και η νέα βουτιά του Χρηματιστηρίου (-6,03%), είναι απλά η επιβεβαίωση ότι η οικονομία έχει στην πράξη πτωχεύσει και όλοι περιμένουν το αναγγελτήριο θανάτου.

Το κακό κλίμα επιδεινώθηκε με τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, κυρίως Γερμανών ότι καλύτερα η Ελλάδα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της (τεχνική χρεοκοπία) και αν είναι να γίνει ας γίνει και η έξοδος από την ευρωζώνη προκειμένου να λύσει τα προβλήματά της με υποτίμηση.

Τα σενάρια είναι πολλά και κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να υποστηρίξει τι πρόκειται να συμβεί. Είναι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα γεγονός η πορεία προς την πτώχευση και η ουσιαστική παράδοση της χώρας στους ξένους, αυτή τη φορά σε έναν οικονομικό ιμπεριαλισμό που δεν αφήνει περιθώρια για αντιστάσεις.

Ενα σενάριο κάνει λόγο για “κλείδωμα” μέσα στο Σαββατοκύριακο, της συμφωνίας παράδοσης των κλειδιών της χώρας στο ΔΝΤ. Μέχρι την Παρασκευή θα έχουν συμφωνηθεί οι όροι παράδοσης από την τρόικα που είναι στην Αθήνα και την κυβέρνηση. Παράλληλα, οι Γερμανοί θα ολοκληρώσουν το σχέδιο σωτηρίας, θα το περάσουν από τη Βουλή μέσα στον Μάιο κάτι που θα κάνουν και οι άλλες χώρες. Πιθανότατα γύρω στις 12-13 Μαίου να υπάρξει έκτακτο Γιουρογκρούπ το οποίο θα επικυρώσει τη συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση θα φτιαχτεί από την αρχή ένα πρόγραμμα σταθερότητας το οποίο θα τραβήξει μέχρι το 2013. Χιλιάδες απολύσεις, περικοπές 13ου και 14ου μισθού, νέοι φόροι είναι μερικά από τα σημεία του νέου σχεδίου με σφραγίδα ΔΝΤ.

Το ερώτημα που δημιουργεί και το άλλο σενάριο είναι αν φτάνει η βοήθεια, αν η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Πιθανότατα να μην το κάνει, άλλωστε οι ξένοι λένε ότι θα χρειαστούμε τα επόμενα χρόνια 150-170 δισ. ευρώ.

Οι λύσεις που δίνονται είναι αυτές που οδηγούν στην τραγωδία.

1.Στάση πληρωμών, δηλαδή πτώχευση, έξοδο από την Ευρωζώνη, επιστροφή στη δραχμή, υποτίμηση του νομίσματος και μια χώρα… αφρικανικού τύπου. Επιτόκια στα ύψη, μισθοί πείνας, ανεργία… Οι αγορές δεν θα μας ξαναδανείσουν και θα κάνουμε πολλά χρόνια να συνέλθουμε, όπως Αργεντινή δηλαδή.
2.Αναδιάρθρωση χρέους. Λέμε στους πιστωτές μας να έλθουν να πάρουν το 60%-70% αυτών που τους χρωστάμε και να πάνε στο καλό. Αυτό άμεσα σημαίνει ότι σβήνει ο δανεισμός στο μέλλον (ποιος θα μας δανείσει άλλωστε αφού τα ομόλογά μας θα είναι πλήρως αναξιόπιστα). Επίσης, καταρρέει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το οποίο είναι γεμάτο από “τοξικά” ελληνικά ομόλογα. Και πάλι βγαίνουμε από την Ευρωζώνη αφού δύσκολα μπορεί να μείνει μια χρεοκοπημένη χώρα στο κλαμπ.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να εικάσει κανείς, ορισμένα μας διαφεύγουν και εμάς. Ενα είναι απόλυτα σίγουρο: Η κατάρρευση του πολιτικού και οικονομικού μοντέλου με το οποίο μάθαμε τόσα χρόνια.

Κι επειδή πολλοί ρωτούν αν θα καταρρεύσει και η σημερινή κυβέρνηση η απάντηση είναι μία: Ποσώς μας ενδιαφέρει αν είναι να χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία (στο μόνο σημείο που είχε δίκιο ο Γ. Παπανδρέου).

antinews.gr
Read more