Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Στους δρόμους οι Έλληνες εκπαιδευτικοί και στο… Λονδίνο



















Στον πυρετό των κινητοποιήσεων και οι Έλληνες εκπαιδευτικοί που εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι συμμετείχαν χθες στη στάση εργασίας που κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Οι εκπαιδευτικοί, μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών Μεγάλης Βρετανίας, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην ελληνική πρεσβεία και επέδωσαν ψήφισμα στο προξενείο στο δυτικό Λονδίνο, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις απολαβές τους κατά τουλάχιστον 10%, που αγγίζουν και το ειδικό επιμίσθιο για τους αποσπασμένους στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, το επιμίσθιο για τους αποσπασμένους στο εξωτερικό περικόπτεται κατά 12%, ενώ παράλληλα εντάσσεται στην ενιαία φορολογική κλίμακα εισοδήματος, μετά την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης 15% που εφαρμοζόταν μέχρι τώρα.

Όπως λένε, πέφτουν θύματα ομηρίας από το Υπουργείο Παιδείας καθώς για τη διακοπή της σύμβασής τους θα πρέπει να επιστρέψουν τα έξοδα μετεγκατάστασής τους στη Βρετανία.

Αντιδρούν επίσης στη μείωση των επιχορηγήσεων που αποστέλλονται για τη λειτουργία του ελληνικού γυμνασίου και του δημοτικού-νηπιαγωγείου που βρίσκονται στο Λονδίνο.

Ανάλογες παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και οι υπόλοιποι σύλλογοι αποσπασμένων στο εξωτερικό.
zougla.gr