Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Προειδοποίηση Σαμαρά στους εκπροσώπους του ΔΝΤ












Με το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Κομισιόν θα συναντηθεί αύριο στη Ρηγίλλης ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Τη συνάντηση ζήτησαν οι ίδιοι οι ελεγκτές προκειμένου να ενημερώσουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση, αλλά και για τα επιπρόσθετα μέτρα τα οποία θα κληθεί να λάβει η χώρα μας.

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα με την πολιτική , τις επιλογές, τα λάθη και τις παραλείψεις των τελευταίων 7 μηνών από την πλευρά της κυβέρνησης, η τρόικα πλέον ενημερώνει και καταθέτει τις προτάσεις της και τις ιδέες της.

Παρόλα αυτά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι αποφασισμένος να επισημάνει στους εκπροσώπους των τριών οργανισμών πως η Ελλάδα είναι αναπτυγμένη και όχι αναπτυσσόμενη χώρα και πως υπάρχουν κοινωνικές προτεραιότητες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

θα επιστήσει την προσοχή στο γεγονός πως υπάρχουν κεκτημένα που πρέπει να γίνουν σεβαστά, ενώ θα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα καταστήσει σαφές ότι το σκληρό πακέτο που θα θελήσουν να μας επιβάλουν δεν θα πρέπει να ισχύσουν οι προδιαγραφές εκείνες που ίσχυσαν για χώρες του Τρίτου Κόσμου ή για χώρες της Ε.Ε. που προσέφυγαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και δεν ανήκουν στην ευρωζώνη.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να θέσει και το θέμα της αναπτυξιακής διάστασης, ξεκαθαρίζοντας πως η χώρα δεν θα πρέπει με τα μέτρα που θα ληφθούν να μπει σε ένα «φαύλο κύκλο» ύφεσης, μεγαλύτερων ελλειμμάτων, ακόμα σκληρότερων μέτρων, ακόμα μεγαλύτερης ύφεσης, ακόμα μεγαλύτερων ελλειμμάτων, ακόμα σκληρότερων μέτρων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι αποφασισμένος να καταστήσει σαφές ότι απορρίπτει την συνταγή του ΔΝΤ της λεγόμενης μείωσης του μισθολογικού κόστους, που φέρνει φαύλο κύκλο ύφεσης, ανεργίας, ελλειμμάτων, χωρίς προοπτική και χωρίς διέξοδο.

Σε κάθε περίπτωση θα επικεντρωθεί στο γεγονός ότι αυτό είναι τόσο για τον ίδιο , όσο και το κόμμα του αδιαπραγμάτευτη εθνική στάση !

politis-gr