Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Υποβάθμιση της Ελλάδας μετά την Πορτογαλία (Πόλεμος ΗΠΑ – Ευρώπης)

Πριν από λίγο η S&P μετά την Πορτογαλία υποβάθμισε και την Ελλάδα σε ΒΒ+ ρίχνοντας 3 θέσεις τη χώρα μας.

Όπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε σε έναν εν εξελίξει πόλεμο χωρίς προηγούμενο. Με δεδομένο ότι η S&P είναι αμερικανική και έχει κάνει πολλά παιχνίδια, το διπλό χτύπημα στην ευρωπαϊκή οικονομία και την ΕΕ γενικότερα είναι πολύ ύποπτο.

Θα μπορούσε το σενάριο να κάνει λόγο για απηνή πόλεμο των Αμερικανών κατά του ευρώ, με όπλα τους πιστοληπτικούς ελέγχους.

Ίσως, κάποιοι στην Ευρώπη, όπως η Μέρκελ, θα πρέπει να ξυπνήσουν διότι αν δεν πρόκειται για θεωρίες συνωμοσίας, η υπόθεση λαμβάνει διαστάσεις ευρωπαϊκής καταστροφής και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα άμυνας

H Γερμανία και οι άλλοι Ευρωπαίοι θα φοβηθούν τώρα το ντόμινο και θα πάρουν κρίσιμες και οριστικές αποφάσεις; Η Ελλάδα είναι η κορυφή του παγόβουνου, αν το πρόβλημα πάει και σε άλλες χώρες όπως την Ισπανία, την Ιταλία και το βασικότερο την Γαλλία τότε θα μιλάμε για οριστική κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επομένως, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να δούμε συντονισμένες δηλώσεις στήριξης της ΕΕ και επιτέλους αποφάσεις που θα δώσουν ανάσα και στη χώρα μας.

antinews.gr