Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Richard Marx - Hazard

Read more

Με πλαστά χαρτιά γλίτωση την θητεία του ο κύριος Αϊβαλιώτης του ΛΑΟΣ. Το ΚΙΝΟ του κυρίου Αποστολάτου όμως είναι γνήσιο.

Ντροπή και αίσχος. Αυτοί είναι οι συκοφάντες του Καραμανλή, οι συνάδελφοι της Τζαβέλλα, οι άνθρωποι που έριξαν την Ελλάδα στον εφιάλτη του μνημονίου θέλοντας μάλιστα να το περάσουν ως “Πατριωτισμό”.
Ήταν μέρος της στρατηγικής. Ήθελαν να δημιουργήσουν την ελεεινή προπαγάνδα, ότι δήθεν οι “εχθροί του μνημονίου” ήταν γραφικοί αριστεροί…
Τους το χαλάσαμε. Καταφέραμε ακόμα να είναι όλα στον αέρα και τώρα αρχιζει η φαγωμάρα. Μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ θα δείτε πως θα ανοίξουν τα στόματα. Όλα τα στόματα για να γλιτώσουν κάποιοι την τιμωρία.
Η αποκάλυψη από την “Δημοκρατία”
Read more

Α.Τσίπρας: "Να καθίσουν στο εδώλιο αυτοί που μας έβαλαν στο Μνημόνιο"...


Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο τάχθηκε με συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας και είναι ο πρώτος πολιτικός που τάσσεται υπέρ της έναρξης επίσημης διαδικασίας απόδοσης ευθυνών για την είσοδο της Ελλάδας στον ζοφερό κόσμο του Μννημονίου.
Χαρακτήρισε "εύλογη λαϊκή απαίτηση τη σύσταση Εξεταστικής για το Mνημόνιο" για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έφεραν τη χώρα σε αυτό το σημείο, ενώ κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι επί δύο χρόνια όχι μόνον δεν συγκρούστηκε με τη διαπλοκή, αλλά στηρίχθηκε αποκλειστικά σε αυτήν, κάνοντάς την παντοδύναμη.
Eπίθεση κατά του πρέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για τις θέσεις του υπέρ της διορισμένης κυβέρνησης Λ.Παπαδήμου, αλλά και αιχμές στα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς για άρνηση σχηματισμού ευρύτερου μετώπου της Αριστεράς, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε νέα συνέντευξή του.
Αναφερόμενος στην «προσχηματική», όπως την χαρακτήρισε άρνηση της κ. Παπαρήγα και του κ. Κουβέλη για τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου της Αριστεράς στις εκλογές, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι οι δύο πολιτικοί «στρώνουν το δρόμο στον Αντώνη Σαμαρά, να πάρει τις 50 έδρες μπόνους». Αυτό γιατί βάσει του εκλογικού νόμου το πρώτο κόμμα παίρνει μπόνους 50 εδρών1

Όσον αφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ρόλος του δεν είναι να πριμοδοτεί την κυβέρνηση, αλλά να υπερασπίζεται τους θεσμούς και το Σύνταγμα.

Αναφερόμενος στη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια διαπάλη που εκφράζει την αγωνία ενός κόμματος εξουσίας που χάνει την επαφή με το κυβερνητικό παιχνίδι και τον διαγκωνισμό προσώπων που άλλη δουλειά δεν έχουν μάθει από το να κυβερνούν.

«Πρόκειται για επαγγελματίες υπουργούς. Υποδύονται άνετα κάθε ρόλο μόνο και μόνο για να κυβερνήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

Μια «αγιορείτικη» προσευχή για την Παιδεία

Η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου επισκέφτηκε την έκθεση του καθηγητή Ε. Βαρλάμη «Άγιο Όρος» με γυναίκες εκπαιδευτικούς, στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών, την ίδια ώρα  η Παιδεία στην Ελλάδα φαίνεται να παραληρεί.
Σε πολλά σχολεία δεν έχουν δοθεί ακόμη βιβλία, οι αλλαγές στα Λύκεια προ των Πυλών.
Άλλωστε βολεύει πολύ για τις αλλαγές που έρχονται οι επόμενες γενεές να δηλώνουν άγνοια καθώς θα προέρχονται από ένα ανύπαρκτο σύστημα  Παιδείας που το μόνο που  τους προσφέρει ένα χαρτί ουσιαστικά  άτυπο.
Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος 
 
Read more

Το μεγάλο παζάρι των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ

Quantcast
Αμηχανία και απογοήτευση στην Ιπποκράτους
Στην τελική ευθεία για την επίλυση του προβλήματος ηγεσίας εισέρχεται πλέον το ΠΑΣΟΚ, καθώς σχεδόν όλοι αντιλαμβάνονται ότι στην κρίσιμη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου στις 14 και 15 Ιανουαρίου θα πρέπει να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το πότε και πώς θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος.
Παρά ταύτα από την Ιπποκράτους και στο στενό περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου δεν εγκαταλείπονται δύο ειδών σκέψεις: πρώτον να υπάρξει κάποια αναβολή στις διαδικασίες με το πρόσχημα ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου διέρχεται μία κρίσιμη φάση και δεύτερον να διασφαλιστεί ένας κάποιος ρόλος για τον κ. Παπανδρέου ώστε να μην αντιμετωπιστεί ως εξιλαστήριο θύμα και περιθωριοποιηθεί. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται να έχει υποχωρήσει αισθητά το σενάριο της διαρχίας, στον οποίο δεν μπορεί να επιμείνει πλέον ο πρώην πρωθυπουργός, μετά την απόρριψή του από το πολιτικό συμβούλιο του Κινήματος (διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ) και την ομόθυμη σε αυτό στάση των κορυφαίων παραγόντων, με πρώτον τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στελέχη του οποίου τορπίλισαν εν τη γενέσει της την ιδέα αυτή την περασμένη Τετάρτη.
Οι επίδοξοι διάδοχοι κρατούν γενικά χαμηλούς τόνους, με εξαίρεση τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, που επέκρινε ανοιχτά και έντονα το σενάριο της διαρχίας και κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου για εμμονή (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).
Ο κ. Βενιζέλος παραπέμπει στην τοποθέτησή του προ ημερών στη διευρυμένη συνεδρίαση του πολιτικού συμβούλιο («να λήξουν όλα έως τις 15 Ιανουαρίου»), ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στη ΝΕΤ τόνισε ότι ο ίδιος θα λειτουργήσει ενοποιητικά στο ΠΑΣΟΚ (Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ).
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη από την Πέμπτη και ενόψει της συνεδρίασης του εθνικού συμβουλίου, όπου δεν υπάρχουν δεδομένες πλειοψηφίες και μειοψηφίες, εξελίσσονται παρασκηνιακές διεργασίες για την επίτευξη, είτε συμμαχιών μεταξύ δελφίνων, είτε συμφωνιών μεταξύ του παπανδρεϊκού μπλοκ και άλλων δυνάμεων για το ρόλο του κ. Παπανδρέου την επόμενη ημέρα.
Σε κάθε περίπτωση ισχυρό σενάριο είναι πλέον να στηθούν κάλπες έως τις αρχές Φεβρουαρίου, ή το αργότερο τον Μάρτιο, για να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος.
πηγή
Read more

Δανειακή σύμβαση και το Αγγλικό δίκαιο ως υποβοηθούμενη "Αυτοκτονία" του Ελληνικού κράτους

   Υποβοηθούμενη “αυτοκτονία” δεν είναι όρος που συνηθίζεται για κράτη. Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν τον χρησιμοποιούμε καθ’ υπερβολήν, ούτε για να “εντυπωσιάσουμε” ή να κινητοποιήσουμε τον ψυχισμό του αναγνώστη. Αλλά γιατί αποτυπώνει κατά κυριολεξία τον μετασχηματισμό όπου, όπως θα δείξουμε, οδηγεί το ελληνικό κράτος η υπερψήφιση της δανειακής σύμβασης.Για να είναι χρήσιμη η ανάγνωση του παρόντος άρθρου δεν..
 χρειαζόμαστε καθόλου τον ψυχισμό σας, χρειαζόμαστε απελπιστικά τη λογική σας. Απελπιστικά, γιατί ο ελληνικός λαός, περιλαμβανομένων των ελίτ, υπόκειται στο πιο επεξεργασμένο πρόγραμμα στην ιστορία πλύσης εγκεφάλου και χειραγώγησης της σκέψης και των αντιδράσεων, με σκοπό την...

ατομική και συλλογική καταστροφή μας ως υποκειμένων για τον εαυτό τους. Ακόμη κι αν διαφωνείτε, αναγνωρίζετε, υποθέτουμε, ότι ζούμε σε ατμόσφαιρα βαριάς κατάθλιψης, σύγχυσης προσανατολισμού, έντονης αίσθησης ενοχής και αδυναμίας. Αυτές είναι ιδανικές συνθήκες για να μη μπορούμε να σκεφθούμε και να δράσουμε ορθολογικά. Πόσο μάλλον που οι αντικειμενικές συνθήκες καθιστούν οδυνηρή την ορθολογική σκέψη, αβέβαιη, αμφίβολη ή επικίνδυνη την ορθολογική δράση.

Στις 14.12 η “Βραδυνή” είχε πρωτοσέλιδο τίτλο “ENEXΥΡΑ” με υπότιτλο “Τι πρέπει να προσέξετε για να μην εξαπατηθείτε”. Στηριζόταν σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. Δυστυχώς, δεν υπάρχει Γενική Γραμματεία Χρεωμένων Χωρών, να προειδοποιεί τους πολίτες τους για τους κινδύνους από τις υπογραφές που βάζουν οι πολιτικοί τους. Γι’ αυτό έχουμε μισοπέσει στο γκρεμό και μένει λίγο ακόμα να συντριβούμε.

Σας προτείνουμε ένα πείραμα που θα σας εκπλήξει: Κλείστε την τηλεόραση, ξεχάστε όσα σας λένε για το χρέος, σκεφτείτε την Ελλάδα ως επιχείρηση που έχει πρόβλημα με την τράπεζα που τη δάνεισε. Εξετάστε με αυτό το κριτήριο τι κάνει ο διευθυντής της επιχείρησης, ο Πρωθυπουργός. Σκεφθείτε πως θα ενεργούσατε εσείς, τι θα κάνατε, τι θα αποφεύγατε. Είστε ο μέτοχος, ο νόμιμος ιδιοκτήτης της επιχείρησης, κοιμάστε κάτω από τη στέγη της και στη δική σας ζωή κινδυνεύει να πέσει και να την τσακίσει, όσο προστατευμένος κι αν πιστεύετε ότι είστε.

Μιλήσαμε προηγουμένως για “αυτοκτονία” του κράτους. ‘Eχει μεγάλη σημασία να υπογραμμίσουμε ότι αυτό θα συμβεί ακόμα και αν επιτευχθεί η συνέχιση της υπαγωγής του ελληνικού χρέους προς ιδιώτες στο ελληνικό δίκαιο και τα ελληνικά δικαστήρια, μετά την υπό διαπραγμάτευση συμφωνία αναδιάρθρωσης (PSI) και αποτραπεί η υπαγωγή του στο αγγλικό και διεθνή δικαστήρια. Στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο τρόποι αυτοκτονίας και, για να ζήσει ο υποψήφιος αυτόχειρ, το ελληνικό κράτος, πρέπει να αποτραπεί η χρήση αμφοτέρων. Ο ένας είναι το αγγλικό δίκαιο και τα διεθνή δικαστήρια, ο δεύτερος είναι η επικύρωση της δανειακής σύμβασης με αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή.

Επειδή η επικύρωση αυτή έχει κρισιμότατη σημασία για τα συμφέροντα των Πιστωτών, αυτοί επέβαλαν, δια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό και των ανθρώπων επιρροής τους στο στενό περιβάλλον Σαμαρά και Καρατζαφέρη, την αναβολή των εκλογών που φαίνονταν αναπόφευκτες και τον σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης, ώστε να βρεθούν οι 180 ψήφοι που χρειάζονται για να αποκτήσουν πρώτη και δεύτερη δανειακή την απαιτούμενη τυπική ισχύ. Το “σενάριο Παπαδήμου” δουλευόταν έντονα τουλάχιστο από το καλοκαίρι, όταν “ιδιώτες” από τις ΗΠΑ έκαναν φύλλο και φτερό ακόμα και τα παιδικά του χρόνια!

Ελληνικό και αγγλικό δίκαιο: η “μικρή διαφορά” ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο

Το πρόβλημα χρέους είναι κατ’ αρχήν μια νομική διαφορά μεταξύ διεθνών μεγατραπεζών και του ελληνικού κράτους. Η τελική έκβαση εξαρτάται ασφαλώς από πολλούς οικονομικούς, πολιτικούς και διεθνείς παράγοντες, η νομική διάσταση που εξετάζουμε εδώ έχει όμως προφανώς πολύ μεγάλη σημασία. Σήμερα, η καθαρά νομική θέση της Ελλάδας στο ζήτημα του χρέους είναι εξαιρετικά ισχυρή, πολύ ισχυρότερη από τη θέση άλλων υπερχρεωμένων χωρών, όπως άλλωστε αναγνωρίζεται διεθνώς, άρθρα των Νιού Γιορκ Τάιμς ή της Wall Street Journal ή μελέτες εγνωσμένου κύρους πανεπιστημίων, όπως του Duke. Γιατί τα ελληνικά ομόλογα διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, υπάγονται στις ρυθμίσεις που κυρίαρχα αποφασίζει η Βουλή και, εάν αύριο, η χώρα επιλέξει να υιοθετήσει εκ νέου εθνικό νόμισμα, αποχωρώντας από την ευρωζώνη, ή αν βρουν ένα τρόπο να την εκδιώξουν από την ευρωζώνη, ή διαλυθεί η ευρωζώνη, η Βουλή θα υιοθετήσει νόμο για την εισαγωγή του νέου νομίσματος, με τον οποίο μπορεί να μετατρέψει όλα τα συμβόλαια, περιλαμβανομένων των ομολόγων, που ισχύουν κατά τη στιγμή της δημοσίευσης σε ευρώ σε δραχμές με την ισοτιμία που θα καθορίσει. Προφανώς το χρέος θα πληθωρισθεί στη συνέχεια μαζί με το νόμισμα.

Στο πιο ακραίο, αλλά νομικά δυνατό σενάριο, μπορεί να επικαλεσθεί η Αθήνα κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απειλή για τη ζωή του πληθυσμού και την ασφάλεια του κράτους, διακόπτοντας την εξυπηρέτηση του χρέους. Σας υπενθυμίζουμε ότι εξετάζουμε την καθαρή νομική θέση της χώρας, της επιχείρησης, στην αναλογία που σας ζητήσαμε να σκεφτείτε, όχι τις υπόλοιπες παραμέτρους άσκησης πολιτικής. Σημασία για την ανάλυσή μας έχει ότι μπορεί να γίνει νομίμως.

Ευρώ, δραχμή και χρέος

Επειδή μπορεί στο μυαλό του αναγνώστη να υπεισέλθουν παράσιτα από την ανορθολογική ή υποβολιμιαία συζήτηση περί ευρώ ή δραχμής, να ξεκαθαρίσουμε στο σημείο αυτό δύο πράγματα. Πρώτον, το κύριο πρόβλημα της χώρας πλέον είναι η διατήρηση βιώσιμου δημοκρατικού κράτους, ικανού να τρέφει τον πληθυσμό του και να προστατεύει τα σύνορά του. Η παραμονή ή μη στο ευρώ, όσο σημαντική αφ’ εαυτής δεν συνιστά αυτοσκοπό, υποτάσσεται στην πρωταρχική επιδίωξη.

Δεύτερο, να έχεις ένα όπλο δεν σημαίνει ότι το χρησιμοποιείς αναγκαστικά. Τα ατομικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν μόνο δύο φορές, η απλή ύπαρξή τους είχε όμως τεράστιες πολιτικές επιπτώσεις. ‘Oπως είναι τα πράγματα σήμερα, η Ελλάδα, αν φύγει από το ευρώ, μπορεί να απειλήσει τους πιστωτές με μεγάλη νόμιμη απομείωση των αξιώσεών τους και των προσδοκιών τους από τη χώρα, και η απειλή είναι δυνατή, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε διαπραγμάτευση και σε ρήξη, χωρίς να υλοποιηθεί αναγκαστικά. Αν θελήσουν να διώξουν τώρα την Ελλάδα από το ευρώ, θα αποδεχθούν και τη ζημιά από τη μετατροπή του χρέους τους σε δραχμές. Αύριο, αν όλο το χρέος είναι αναγκαστικά σε ευρώ, τότε θα μπορούν να τη διώξουν χωρίς να κινδυνεύουν οι αξιώσεις τους!

Η Ελλάδα γίνεται “δουλοπάροικος”

Δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα, γι’ αυτό και υποστηρίζουμε ότι δεν επαρκεί η μη μεταβολή σε αγγλικό δίκαιο. Το πρόβλημα είναι και η ενδεχόμενη επικύρωση της δανειακής, της πρώτης, που δεν έχει επικυρωθεί από τη Βουλή, γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν διέθετε τις απαραίτητες 180 ψήφους και της υπό σύνταξη δεύτερης. Από τη στιγμή που επικυρωθούν με 180 ψήφους οι συμβάσεις αποκτούν διεθνή νομική ισχύ. Σήμερα, η πρώτη δανειακή είναι νομικά ανυπόστατη, γιατί δεν έχει κυρωθεί. Πως θα αλλάξει η νομική θέση της χώρας, αν ψηφιστούν όσα προβλέπει η πρώτη και κατά πάσα πιθανότητα η δεύτερη δανειακή;

Η Ελλάδα παραιτείται δια των συμβάσεων αυτών από την ασυλία εθνικής κυριαρχίας, υποθηκεύει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας, τωρινής και μελλοντικής (!), δηλαδή των τραπεζών της αν κρατικοποιηθούν για να αναχρηματοδοτηθούν και των υδρογονανθράκων που θα ανακαλυφθούν ενδεχομένως στην ΑΟΖ. Μέσω του μεσοπρόθεσμου υποχρεούται σε εκποίηση σε τρέχουσες χρηματιστηριακές ή αγοραίες τιμές, που μπορεί να είναι δέκα ή εκατό φορές πιο κάτω από τις πραγματικές. Η Αθήνα δεν μπορεί να δανεισθεί από τρίτους πλην ΕΕ, γιατί δεν θα διαθέτει τίποτα να υποθηκεύσει σε αντάλλαγμα. Δεν μπορεί πρακτικά να διεκδικήσει γερμανικές αποζημιώσεις ή να ζητήσει αναθεώρηση βλαπτικών συμβάσεων που δολίως υπέγραψαν δωροδοκηθέντες πολιτικοί, γιατί ρητά απαγορεύεται ο συμψηφισμός των απαιτήσεών της με τα δάνειά της. Οι δανειακές απαγορεύουν τη μετατροπή του υπολοίπου χρέους προς ιδιώτες, που θα πρέπει να πληρωθεί ακέραιο. Και παραπέμουν ενστάσεις εγκυρότητας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Και ένα παιδί ακόμα καταλαβαίνει τι σημαίνουν αυτά. Παρόμοιοι αποικιακοί όροι δεν μπορούν και δεν πρέπει, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και με όποιες συνέπειες να γίνουν δεκτοί. Ούτε είναι αποδεκτό επιχείρημα το ότι οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να πουν όχι. Ας αλλάξουν επάγγελμα. Κληρωτοί καλύτερα θα τα κατάφερναν.

Αλλά προς στιγμήν ας κάνουμε μια παραχώρηση. Ας υποθέσουμε ότι επικυρώνουμε μια τέτοια σύμβαση. Παίρνουμε όμως τουλάχιστο σε αντάλλαγμα έναν έστω οδυνηρό, δύσβατο, αλλά έστω δρόμο σωτηρίας; Να κάνουμε βρε αδερφέ σκάντζα στις αρχές, να υποφέρουμε δέκα και είκοσι χρόνια, να διατηρήσουμε όμως ανοιχτό έναν δρόμο, μια προοπτική για τη χώρα. H απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι.

Οι αρχιτέκτονες της 26.10 υποστηρίζουν ότι θα φτάσουν το χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020. Οι υπολογισμοί είναι υπεραισιόδοξοι και τελείως αυθαίρετοι, πολύ περισσότερο στο σημερινό περιβάλλον. Οι υπολογισμοί των ίδιων κατά το πρόσφατο παρελθόν διαψεύστηκαν όλοι παταγωδώς. Αλλά, ακόμα κι αν επιτευχθεί, με τη χώρα νάχει διαλυθεί στο μεταξύ, το 120% δεν είναι βιώσιμο, αφού με 120% μπήκαμε στο μνημόνιο! Στην πραγματικότητα απεδείχθη ήδη ότι όλο το πακέτο (Μνημόνιο, Δανειακές κλπ.) δεν είναι φτιαγμένα για να σώσουν την Ελλάδα, γιατί αν ήταν λάθος θα το διόρθωναν διαπιστώνοντας την αποτυχία. Είναι φτιαγμένο για να την καταστρέψει και την μεταβάλει σε εσαεί υποτελή φόρου που δεν θα μπορεί να καταβάλει. Στο τέλος τέλος, είναι δυνατό όσοι γράψανε αυτά που σας είπαμε στη δανειακή σύμβαση γιατί τα γράψανε; Ο σκοπός είναι η λεηλασία της χώρας, που θα διατηρήσει τελικά, μερικά και μόνο, το “κέλυφος” της Ελληνικής Δημοκρατίας, χωρίς κανένα μέσο άσκησης της κυριαρχίας της και άγνωστο εντός ποίων τελικά συνόρων και με ποια εθνική σύνθεση (o Στρως Καν ήταν που πρότεινε στη Βουλή τη μετανάστευση ως λύση στην ανεργία των νέων, την εφήρμοσε μάλιστα και ο ίδιος πηγαίνοντας να ζήσει στο Ισραήλ!).

Το ‘Oχι στην επικύρωση της δανειακής και στο αγγλικό δίκαιο δεν σώζουν την Ελλάδα υποχρεωτικά, την αφήνουν όμως με ακέραια τα νομικά της όπλα είτε στη διαπραγμάτευση που πρέπει να γίνει, είτε στη μάχη της επιβίωσης που τυχόν αναγκαστούμε να δώσουμε.

Konstantakopoulos.blogspot.com ...Δια την αντιγραφή Citypress-gr.blog
http://taxalia.blogspot.com/2012/01/blog-post_5135.html#more
Read more

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αστυνομικός του Προέδρου χτύπησε ηλικιωμένο επειδή τον τραβούσε με το κινητό του! [ΒΙΝΤΕΟ]


Το χέρι που βλέπετε υψωμένο, στο απόσπασμα από το βίντεο - ντοκουμέντο, ανήκει σε έναν από τους άνδρες Ασφαλείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Δείτε το βίντεο...


Ο εν λόγω αστυνομικός, μαζί με τον άλλο, μουσάτο συνάδελφό του, στράφηκαν κατά της ομάδας των πολιτών που βλέπετε, στη Χαλκίδα, όταν εκείνοι άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον Κάρολο Παπούλια, κατά τη στιγμή της άφιξής του στο λιμάνι της πόλης, προκειμένου να παρευρεθεί στην τελετή Αγιασμού των υδάτων, κατά τη διάρκεια εορτασμού των Θεοφανείων.

Πολίτης τράβηξε με το κινητό του όλη τη σκηνή της πρόκλητης επίθεσης που δέχθηκε ηλικιωμένος άνδρας (που θα μπορούσε να είναι και πατέρας του) από τον αστυνομικό. Ο ηλικιωμένος αποφάσισε να τραβήξει με το κινητό του τηλέφωνο τον άλλο συνάδελφο του νταή αστυνομικού, ο οποίος "την έπεσε" στους πολίτες επειδή αποδοκίμαζαν τον Πρόεδρο. Οι πολίτες κατηγορούν τον Κάρολο Παπούλια ότι δεν αναλαμβάνει τις πρωτοβουλίες που θα έπρεπε ώστε η χώρα να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο ενώ ως Πρόεδρος δεν έχει προβάλει την παραμικρή αντίσταση στην υπογραφή των νομοσχεδίων που ψηφίζει η Βουλή, τα οποία έχουν οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση εκατομμύρια ανθρώπους.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο, όπως το μετέδωσε το halkida tv και αναμεταδίδει το planet-greece. Το επίμαχο σημείο είναι στο 1.01. Δείτε το βίντεο:




και ιδού το στοπ καρέ από την επίμαχη σκηνή:

 


Ερωτούμε: Θα κάνει, άραγε, κάτι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για αυτό; Θα ερευνήσει το θέμα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας; http://planet-greece.blogspot.com/2012/01/blog-post_7123.html#more
Το χέρι που βλέπετε υψωμένο, στο απόσπασμα από το βίντεο - ντοκουμέντο, ανήκει σε έναν από τους άνδρες Ασφαλείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Δείτε το βίντεο...


Ο εν λόγω αστυνομικός, μαζί με τον άλλο, μουσάτο συνάδελφό του, στράφηκαν κατά της ομάδας των πολιτών που βλέπετε, στη Χαλκίδα, όταν εκείνοι άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον Κάρολο Παπούλια, κατά τη στιγμή της άφιξής του στο λιμάνι της πόλης, προκειμένου να παρευρεθεί στην τελετή Αγιασμού των υδάτων, κατά τη διάρκεια εορτασμού των Θεοφανείων.

Πολίτης τράβηξε με το κινητό του όλη τη σκηνή της πρόκλητης επίθεσης που δέχθηκε ηλικιωμένος άνδρας (που θα μπορούσε να είναι και πατέρας του) από τον αστυνομικό. Ο ηλικιωμένος αποφάσισε να τραβήξει με το κινητό του τηλέφωνο τον άλλο συνάδελφο του νταή αστυνομικού, ο οποίος "την έπεσε" στους πολίτες επειδή αποδοκίμαζαν τον Πρόεδρο. Οι πολίτες κατηγορούν τον Κάρολο Παπούλια ότι δεν αναλαμβάνει τις πρωτοβουλίες που θα έπρεπε ώστε η χώρα να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο ενώ ως Πρόεδρος δεν έχει προβάλει την παραμικρή αντίσταση στην υπογραφή των νομοσχεδίων που ψηφίζει η Βουλή, τα οποία έχουν οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση εκατομμύρια ανθρώπους.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο, όπως το μετέδωσε το halkida tv και αναμεταδίδει το planet-greece. Το επίμαχο σημείο είναι στο 1.01. Δείτε το βίντεο:




και ιδού το στοπ καρέ από την επίμαχη σκηνή:



Ερωτούμε: Θα κάνει, άραγε, κάτι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για αυτό; Θα ερευνήσει το θέμα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας; http://planet-greece.blogspot.com/2012/01/blog-post_7123.html#more
Read more

Το άρθρο του Στ. Ψυχάρη στο “Βήμα της Κυριακής”

Πως ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα όχι στο χείλος του γκρεμού, αλλά στον γκρεμό απευθείας έγλυφε τους νταβατζήδες των ΜΜ”Ε” να τον στηρίξουν με τα γνωστά ανταλλάγματα…απολαύστε πως ο  ένας άρχισε να δίνει τον άλλο…
Θα στηθεί ειδικό δικαστήριο για αυτόν και τους υπόλοιπους που κατέστρεψαν μια ολόκληρη χώρα;;;
 
“Για όλα φταίει το Μέγα Τσάνελ! Ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός σταθμός της χώρας αντί να εξυμνεί τον Μεγάλο Ηγέτη, ασκεί αντιπολίτευση και τον ενοχλεί αφόρητα. Οι εφημερίδες δεν τον απασχολούν, πιστεύει ότι η πολιτική μάχη γίνεται στις μικρές οθόνες. Και εδώ αρχίζει η ιστορία μας…
Η γραμματεύς του κ. τότε πρωθυπουργού μάς πληροφορούσε ότι ο κ. τότε πρωθυπουργός ήθελε να μας συναντήσει το βράδυ της ίδιας ημέρας στο ερώτημα ποιοι προσκαλούνται η απάντηση ήταν:
“Ο κ. Γιώργος Μπόμπολας, ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης και εσείς”.
“Τι ώρα και πού;”
“Στις 8 το βράδυ στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή”.
“Εντάξει, θα έλθω εκεί”.
Λίγες ώρες αργότερα ένα νεότερο τηλεφώνημα άλλαζε το πρόγραμμα. Ήταν η ημέρα που οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τη Βουλή. Συνεπώς για να μη μας δουν (οι δικοί μας συνεργάτες με τις κάμερες) έπρεπε να πάμε στου Μαξίμου, αλλά μισή ώρα αργότερα και από την πίσω πόρτα, πάλι για να μη μας δουν τα εκεί τηλεοπτικά συνεργεία.
Από τους τρεις προσκεκλημένους ο ένας αρνήθηκε (δικαίως ως απεδείχθη) να έλθει. Και έτσι βρεθήκαμε, αφήνοντας τα αυτοκίνητά μας σε απόσταση, στην πίσω πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου (Γ. Μπόμπολας και Στ. Ψυχάρης). Εκεί ένας κλητήρας μας οδήγησε από το υπόγειο, στο ισόγειο του Μεγάρου, όπου το πρωθυπουργικό γραφείο.
Φυσικά κάναμε τη θητεία μας στην αίθουσα αναμονής. Μισή ώρα αργότερα μας πέρασαν στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού, ενώ σκόνταψε και παραπάτησε διερχόμενος πλησίον μας ο τότε υπουργός Χάρης Καστανίδης, που έδειχνε έκπληκτος από την παρουσία μας στο συγκεκριμένο χώρο!
Σχεδόν μισή ώρα κράτησε η συζήτηση με τον κ. Παπανδρέου να ομιλεί διαρκώς για το Μέγα Τσάνελ. Τι έλεγε, ας το αποκαλύψει ο ίδιος αν θέλει. Ο κ. Γ. Μπόμπολας του απαντούσε με λογικά επιχειρήματα, Εκτιμώντας το άσκοπον του διαλόγου, απέφυγα το ομιλείν, αρκούμενος εις το ακούειν.
Αιφνιδίως ενεφανίσθη, ο κ. Μόσιαλος, τότε υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τα Μέσα Ενημερώσεως, με ένα μεγάλο σημειωματάριο στο χέρι.
Ο κ. Παπανδρέου μάς ρώτησε αν υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα ημών των εκδοτών (και καναλαρχών, κατά τη συνήθη υποτιμητική έκφραση των κυβερνώντων). Εκεί έγινε η έκρηξη:
“Κύριε Πρόεδρε, πάλι τα ίδια; Έχομε ενημερώσει στην Ένωση Ιδιοκτητών όλους τους ως τώρα αρμόδιους υπουργούς σας, συμπεριλαμβανομένου και του παρόντος. Έτσι δεν είναι, κύριε Μόσιαλε; Κύριε Πρόεδρε, δεν έχομε αιτήματα παρά ορισμένες γραφειοκρατικές εκκρεμότητες για να εισπράξουν μερικές μικρές εφημερίδες τα χρήματα που τους οφείλουν διάφοροι οργανισμοί.
Ακολούθησαν τα συνήθη αποχαιρετιστήρια μειδιάματα και φύγαμε χωρίς να υποσχεθούμε τίποτα. Το Μέγα Τσάνελ δεν άλλαξε”.
Read more

Τα βίντεο με τις αποδοκιμασίες… αποσιώπησαν την γιούχα στον Καμίνη που πήγε με …φουσκωτούς στον αγιασμό!

Read more

ΓΑΠ ο Νέρων της Οικονομίας


ΓΑΠ ο μπουρλοτιέρης…
ΓΑΠ ο Νέρων της Οικονομίας..
Το Foreign Policy στο τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2012 , παρουσιάζει τον Γ. Παπανδρέου να κρατά ένα σπίρτο και να καίει ένα σπίτι, ενω στο άλλο χέρι κρατάει τι άλλο, το αγαπημένο του iPad…
Μετά τον τίτλο του μεγάλου στοχαστή, του άνδρα της χρονιάς, ήρθε και
και αυτό το εξώφυλλο με τον ΓΑΠ να καίει τα πάντα….
Το πρόβλημα όμως είναι ότι εκτός από την παγκόσμια οικονομία, έβαλε φωτιά και στα δικά μας σπίτια ο νεραϊδοχτυπημένος (που λέει και ο Χάρυ Κλύνν)….
Read more

Στην σκιά της διαπλοκής ο GAP ....και η βαρηκοΐα του Σαμαρά.!!!!!!!


Στην σκιά της διαπλοκής ο GAP ....και η βαρηκοΐα του Σαμαρά. 

Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη με καταιγιστικό ρυθμό για την διαπλοκή ΓΑΠ με συγκροτήματα τύπου και με την Εθνική τράπεζα. Και ενώ όλοι περιμέναμε από την Ν. Δημοκρατία να βγει και να πει πως ένας Πρωθυπουργός συνδιαλέγεται με μια τράπεζα που στην ουσία είναι ιδιωτική, και δίνει εντολές που θα δίνει δάνεια και που όχι, αυτή για μια ακόμα φορά είναι απούσα. 

Αντώνη δεν έχεις τίποτα να πεις; ή θα περιμένεις να εκλεγείς για να τα καταδικάσεις όλα αυτά;
Εκεί στην Συγγρού ακούτε καλά η έχετε προβλήματα ακοής ; ή μήπως ψάχνετε να βρείτε που θα κατεβάσετε τον υιό Ψυχάρη. (Βέβαια άμα πάρουμε τον υιό θα έχουμε και το συγκρότημα του μπαμπά από πίσω, ε;)Σοβαρευτείτε παιδιά και δείτε πως θα απεμπλακείτε από αυτή την κυβέρνηση παρωδία η οποία δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση, και να ζητήσετε άμεσα την Λαική ετυμηγορία.

κ. Σαμαρά αφήστε το τέλος Μαρτίου η τα μέσα Απριλίου και ζητήστε τώρα αμέσως εκλογές. 

Ακόμα , ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να απαντήσει με σαφήνεια γιατί ανέχτηκε τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά του ζητούσε πολιτική έγκριση για τη χορήγηση ενός δανείου, την ώρα που χιλιάδες επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη της δανειοδότησης “ψυχορραγούν” εξαιτίας της κλειστής στρόφιγγας των τραπεζών. 

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που προκύπτει και η κοινή γνώμη ζητά απαντήσεις είναι για τους υπαινιγμούς του εκδότη κ. Ψυχάρη για την πίσω πόρτα του Μαξίμου, γιατί δηλαδή ο τότε πρωθυπουργός ζήτησε από τον εκδότη να εισέλθει από την πίσω πόρτα και όχι από την κανονική είσοδο, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο εκδότης και τι είναι αυτό τελικά που ζήτησε ο κ. Παπανδρέου από τον κ. Ψυχάρη, εάν ζήτησε τελικά; 

Ένα σοβαρό ερώτημα που αφορά και τους δύο είναι γιατί και οι δύο αποκαλύπτουν τα όσα αποκαλύπτουν ΤΩΡΑ και όχι τότε που τα γεγονότα συνέβαιναν. 

Και τέλος μήπως η Μάνια Τεγοπούλου είχε δίκιο όταν φώναζε για εμπλοκή του Μαξίμου στην δανειοδότηση της Ελευθεροτυπίας, αλλά κανείς δεν την έπαιρνε στα σοβαρά ??????

http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/01/gap.html
Read more

Πέρασαν με τον νόμο τα παράνομα μνημόνια 4021 ΦΕΚ 218 3-Οκτ-2011 !


του diaforos
Πέρασαν με τον νόμο 4021 ΦΕΚ 218 3-Οκτ-2011 τα παράνομα μνημόνια. 
Δείτε όμως σε video την απόλυτη παρανομία τους κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή αφού πρώτα ρίξετε μια ματιά στα επίσημα έγγραφα.


       



Ο νόμος 4021 ΦΕΚ 218 3-Οκτ-2011
στο τέταρτο μέρος άρθρο 48 κυρώνει τα μνημόνια που έχουν την ισχύ που ορίζει το άρθρο 28 του Συντάγματος.

Δηλαδή με τα 3/5 των Βουλευτών. Μα ουδέποτε συζητήθηκε στην Βουλή.

Άλλωστε το αποδέχονται και οι ίδιοι στο εβδομαδιαίο δελτίο 22- Δεκ-2011 της Βουλής.


Στα video που ακολουθούν ο Βενιζέλος γίνεται εντελώς ρόμπα αφού αποσύρει το συγκεκριμένο άρθρο λέγοντας ότι αποσύρει τη διάταξη για το επικουρικό κεφάλαιο

και τον καλύπτει η Μάρθα Βούρτση λέγοντας ότι αποσύρεται το άρθρο 48 
χωρίς να κατονομάσει και αυτή 
τι αφορά πραγματικά το άρθρο 48  που όπως βλέπεται στη photo παραπάνω αφορά τα μνημόνια. 

Προσέξτε από το 4.12-6.07 και ιδιαίτερα το 6.07

Πριν δείτε το video δείτε στην αριστερή photo παραπάνω ποιος είναι ο νόμος και συγκρίνετέ το με το θέμα της συνεδρίασης στο video 

για να καταλάβετε το θέατρο που παίζουν όλοι οι Βουλευτές βαπτίζοντας τα μνημόνια διάταξη επικουρικού κεφαλαίου.
Τώρα δείτε και την ψηφοφορία που έγινε στο τέλος της τρίτης συνεδρίασης την 15-Σεπ-2011

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από το 1.40-1.51 Η αμηχανία στο μεγαλείο της.


Περίεργοι καιροί. Ίδωμεν.

Το video με τον Κεφαλογιάννη είναι το σημαντικότερο που εγώ προσωπικά έχω δει , γιατί αποδεικνύει ότι οι πάντες γνώριζαν και μάλιστα από το 1994.
Με τα παραπάνω γίνεται κατανοητή και η έχθρα κάποιων προς τον Καραμανλή. 
Επειδή με αυτόν θα ήταν αδύνατο να περάσει το μνημόνιο όπως δεν πέρασε και το Σκοπιανό που ο Bush έφαγε την χλαπάτσα κατάμουτρα.

Ακούστε για παράδειγμα τον κύριο Κουίκ κατά τη διάρκεια της επιλογής προσωρινού Πρωθυπουργού.

Γιατί τόσος πόλεμος στον Καραμανλή κύριε Κουίκ. Επειδή δεν μπόρεσε να ξεφεσώσει σε πέντε χρόνια αυτά που το ΠΑΣΟΚ φέσωσε την χώρα από το 1994 – 2004 και όλοι γνώριζαν;

Υ.Γ.Ευχαριστώ το olympia.gr που ανέβασε το post http://olympia.gr/2012/01/02/karamanlis-i-banks
με link στο απόλυτα ερασιτεχνικό blog μας.

Λυπάμαι για την συμπεριφορά του newsbomb.gr που αντέγραψε χωρίς να αναφέρει είτε εμάς είτε το olympia για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα που οι επαγγελματίες της διαφημιστικής δημοσιογραφίας αποκρύπτουν επιμελώς.
http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/104463/pos-oi-trapezes-erixan-ton-karamanli

Μοιάζει με το ανέκδοτο του λαού μας.

Βοήθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω.
 
Και πάλι μπράβο κύριε Χαρδαβέλλα. 

Read more