Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Wikileaks: Ανεξέλεγκτος ο Καραμανλής


Ο Σπέκχαρντ ενημερώνει τον Πρέσβη SCHULTE, που έρχεται για επίσκεψη στης Αθήνα στις 27 Ιουλίου 2008, για το Καραμανλή και του λέει:

Οι κινήσεις του Καραμανλή προς την Ρωσία, βλάπτουν την εικόνα της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον. Την ίδια στιγμή οι δυνατότητες της Πρεσβείας να επηρεάσει την ελληνική θέση είναι μειωμένες λόγω διαφόρων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι...

ο Καραμανλής φαίνεται να ασκεί από μόνος του, την πολιτική προσέγγισης με τη Ρωσία, με μικρή διαβούλευση με τους υπουργούς Εξωτερικών, Αμύνης και άλλους υπουργούς ή συμβούλους, μέσω των οποίων θα μπορούσαμε να ασκήσουμε επιρροή, στην τάση του (Καραμανλή) να πιστεύει ότι η βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία και η ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο είναι συμφέρουσες 

http://wikileaks.org/cable/2008/07/08ATHENS1043.html
SubjectScenesetter For Ambassador Schulte's July 27 - 29 Visit To Greece
OriginEmbassy Athens (Greece)
Cable timeWed, 23 Jul 2008 08:28 UTC
ClassificationSECRET
Source


Karamanlis
, moves toward Moscow are also feeding negative views about Greece in Washington. At the same time, the Embassy's ability to affect the Greek position is lessened by several factors, including the fact that Karamanlis appears to make policy toward Russia largely on his own with little consultation with the MFA, MOD, or other ministries or experts over whom we could exert influence, and the PM's apparent tendency to view improving relations with Russia and boosting Greece's role as an energy hub as legacy issues.

http://dexiextrem.blogspot.com/2011/09/wikileaks_03.html
Read more

Τι πραγματικά συμβαίνει; Γιατί η ενώ η Ελλάδα προσπαθεί…ο κίνδυνος χρεοκοπίας έχει δραματικά αυξηθεί; Γιατί ενώ ανακοινώνεται το τραπεζικό deal της χρονιάς το ΧΑ καταρρέει;


  Τι πραγματικά συμβαίνει; Γιατί η ενώ η Ελλάδα προσπαθεί…ο κίνδυνος χρεοκοπίας έχει δραματικά αυξηθεί; Γιατί ενώ ανακοινώνεται το τραπεζικό deal της χρονιάς το ΧΑ καταρρέει;
Ο καιρός γαρ εγγύς…η στιχομυθία αυτή ίσως να αντικατοπτρίζει περίτρανα τις επερχόμενες εξελίξεις στην Ελλάδα.
Ποια είναι η επικρατούσα αίσθηση ότι κάθε προσπάθεια σε οικονομικό επίπεδο πέφτει στο κενό.
Κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία καίγεται στον ορυμαγδό των αρνητικών ειδήσεων.
Η λαίλαπα των αρνητικών γεγονότων συμπαρασύρουν κάθε θετική πρωτοβουλία.
Τι συμβαίνει;
Οι αγορές πιστεύουν ότι θα συμβούν τα εξής 3 πράγματα προσεχώς;
1)Η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε βαθμολογική χρεοκοπία 2)η Ελλάδα ακολούθως θα αντιμετωπίσει το credit event το πιστωτικό γεγονός και 3)θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών με την πληρωμή των CDS.
Όμως μόνο αυτά θα μπορούσαν να συμβούν; Αυτά ούτως ή άλλως τα πίστευαν και πριν 4 μήνες.
Για πρώτη φορά τίθεται θέμα στάσης πληρωμών ακόμη και προσωρινής εξόδου από το ευρώ.
Πιθανότατα αυτά δεν θα συμβούν και δεν θα πρέπει να συμβούν καθώς θα είναι η καταστροφή της χώρας.
Όμως και πάλι οι αγορές δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ ή ακόμη δεν θέλουν να το πιστέψουν.
Άρα τι συμβαίνει;
Οι αγορές έδωσαν πριν 13-15 μήνες την λύση στην Ελλάδα και συνεχώς μέσω μιας διαδικασίας ομόκεντρων κύκλων την φέρνουν συνεχώς στο προσκήνιο.
Υπάρχει λύση σωτηρίας να υπάρξει επιθετικό haircut στα ομόλογα 50% δηλαδή το 50% του χρέους να το επωμιστούν όσοι κατέχουν χρέος.
Δεν υπάρχει άλλη λύση σωτηρίας.
Δεν κατανόησε κανείς την πρόσφατη δήλωση της πολιτικής ηγεσίας της Πορτογαλίας.
Η Μέρκελ η καγκελάριος της Γερμανίας έχει ταχθεί κατά του ευρωομολόγου. Τα κίνητρα και επιχειρήματα της ισχυρής Γερμανίας είναι κατανοητά θα υπάρξει επιβάρυνση στο κόστος χρηματοδότησης των Γερμανών.
Οι Πορτογάλοι όμως γιατί δηλώνουν ότι δεν είναι λύση το ευρωομόλογο; Η Πορτογαλία δεν βρίσκεται στην ίδια μοίρα με την Ελλάδα;
Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι τα δάνεια της και το χρέος της.
Η λύση που αναζητά η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι με νέα δάνεια να σώσουν την Ελλάδα που δεν μπορεί να πληρώσει τα παλαιά δάνεια.
Δηλαδή με την  συνταγή που οδήγησε σε αδιέξοδο την οικονομία επιχειρείται να σωθεί η οικονομία;
Λύση μέσω νέων δανείων δεν μπορεί να υπάρξει η χώρα θα χρεοκοπήσει.
Η Ελλάδα χρειάζεται μια καθολική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της 50% haircut και 50% επιμήκυνση μεγάλης χρονικής διάρκειας και παράλληλα θεραπεία σοκ στην εγχώρια οικονομία με κλείσιμο πάνω από το 50% του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Οι αγορές έχουν καταδικάσει την Ελλάδα και οι πολιτικοί αψηφώντας τις αγορές το μόνο που κερδίζουν είναι να επιτείνουν το πρόβλημα. Τον πόλεμο μεταξύ Ελλάδος και αγορών θα τον κερδίσουν οι αγορές.
Ένα άλλο αξιοσημείωτο είναι η στάση των αγορών ακόμη και σε θετικές πρωτοβουλίες.....γιατί ήταν θετική πρωτοβουλία το deal AlphaEurobank.
Μπορεί το deal AlphaEurobank να πραγματοποιήθηκε με όρους αποφυγής του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας άρα και κρατικοποίησης των τραπεζών αλλά δεν παύει να αποτελεί μια θετική πρωτοβουλία.
Η αντίδραση της Δευτέρας ήταν καταστροφική. Το χρηματιστηριακό άλμα ήταν στο κενό. Έκτοτε οι μετοχές έχουν κατακρημνιστεί, οι τράπεζες το ΧΑ σχεδόν καταρρεύσει με όρους αγοράς.
Γιατί η αγορά δεν επιδοκίμασε το deal;
Ο λόγος είναι απλός.
Οι αγορές αμφισβητούν την ικανότητα των παραγόντων της οικονομίας….να τα καταφέρουν. Πιστεύουν ότι η δύναμη του χρέους θα συνθλίψει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης.
Αμφισβητούν την ποιότητα ενεργητικού των τραπεζών. Πιστεύει η αγορά ότι από τα δάνεια και τα ομόλογα τα προβλήματα θα διογκωθούν. Πιστεύει ότι θα έρθει και νέο haircut στο ελληνικό χρέος με στόχο το 50% απομείωσης. Πιστεύει ότι από τα δάνεια θα προκύψουν μεγάλες κεφαλαιακές ζημίες.
Όμως πιστεύει και κάτι άλλο ότι τα κεφάλαια των τραπεζών 35 δις δεν είναι επί της ουσίας 35 δις αλλά 10 δις και έτσι εξηγείται γιατί αποτιμά τον κλάδο P/BV στο 0,22 σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα…..
Ακόμη και την παρουσία του Κατάρ αμφισβητεί η αγορά, οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί αλλά η αγορά πιστεύει το Κατάρ για να πάρει τέτοιο ρίσκο στην Ελλάδα σημαίνει ότι έχει πάρει μεγάλες εξασφαλίσεις.
Μπορεί αυτό να ισχύει μπορεί και όχι αλλά αυτό που σίγουρα ισχύει είναι ότι κάθε θετική πρωτοβουλία χάνεται στην κυριολεξία.
Ανάπτυξη δεν υπάρχει έχει χαθεί ο έλεγχος και βεβαίως είναι αβέβαιη και άδηλη η προοπτική της χώρας.
Οι τραπεζίτες είπαν αρχικά καλό το deal μεταξύ AlphaEurobank. Μετά όμως την χρηματιστηριακή κατάρρευση της αγοράς όλοι είπαν….άστο καλύτερα δεν είμαστε εμείς για deal.
H Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.
Δεν πρόκειται να την ανακτήσει αν δεν περάσει τον δικό της Γολγοθά η χώρα.
Η θεραπεία σοκ πλησιάζει και θα είναι δυστυχώς επώδυνη για όλους.
Όλοι θα χάσουν και όλοι θα χάσουμε….

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr
Read more

«Το όνομά μου είναι κανίς, είμαι σκυλί του καναπέ σας...».





«Το όνομά μου είναι κανίς, είμαι σκυλί του καναπέ σας...».

Απ' όλους τους πολέμους ο πιο πικρός είναι ο εμφύλιος. Στιφιάζει το αίμα στην ιστορία και χάνεται η πηγή του μαζί με τα πρόσωπα σε τάφους που δε γνώρισαν ανθρωπιά.

Απ' όλες τις επιθέσεις του κεφαλαίου κατά μέτωπο στην εργατική τάξη, η πιο δολοφονική σε βάθος χρόνου, η πιο βάρβαρη και ανήθικη είναι αυτή που ξετινάζει σωματικά και ψυχικά και πνευματικά τα παιδιά, τα νιάτα.

Δεν έχω πού να βρω τις λέξεις για να βρίσω και να οργιστώ δημόσια για τη φρικώδη πρόθεση της κυβέρνησης να συρρικνώσει τμήματα ή και να τα κλείσει, στα έτσι κι αλλιώς λιγοστά νοσοκομεία Παίδων. Πού ν' αντλήσω εκείνο το φραστικό οπλοστάσιο της οργής για την ανασκολόπιση του ενιαίου σχολείου. Λιγότερα σχολεία, λιγότεροι κακοπληρωμένοι δάσκαλοι, εμπόδια στη μόρφωση και την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού τιμολογημένα και πανάκριβα στο ξεπέρασμά τους.

Οταν η μόρφωση γίνεται από δικαίωμα εμπόρευμα, τότε μόνο στον Ομηρο μπορώ να γυρίσω. Ραψωδία Ι, στίχοι 367 - 368 απ' τη σχολική μετάφραση Σιδέρη.

...«Κανείς εγώ ονομάζομαι κι όλοι Κανεί με λένε, η μάνα κι ο πατέρας μου κι όλοι λοιποί μου οι φίλοι...». Ετσι ξεφεύγει ο Οδυσσέας και σώζει τους συντρόφους του απ' τον Πολύφημο τον Κύκλωπα που όπως λέει και τ' όνομά του μάλλον τον ήξεραν όλοι.

Τώρα, μ' αυτές τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, η ραψωδία πρέπει ν' αλλάξει. Σ' αυτόν τον στίχο όλη η πρόθεση, το σχέδιο, το έγκλημα του κεφαλαίου. Οι νέοι Οδυσσείς θα πρέπει να μάθουν να λένε «το όνομά μου είναι κανίς, είμαι σκυλί του καναπέ σας...».

Το πνευματικό λουράκι θα μπει στο λαιμό των παιδιών ανάλογα με τις δυνατότητες της τσέπης της οικογένειάς τους. Κανίς. Ντόπερμαν. Λυκόσκυλα. Πεκινουά. Ράτσα, κάστα, χρήμα, κέρδος. Με την «ωραία» ρητορική «το παιδί σου και το σκυλί σου όπως το μάθεις». Υπερπαραγωγή χαμηλού κόστους και γιγαντωμένης μεγαλοστομίας ώστε μάζες παιδιών των λαϊκών οικογενειών να θαφτούν για την επιβίωση στη χωματερή του ευέλικτου εργατικού δυναμικού που βαφτίστηκε διά βίου μάθηση...

Αλλο κανείς κι άλλο κανίς. Αλλο η πρόσβαση στην ιντερνετική τεχνολογία με γνώση και υπόβαθρο κι άλλο να πετάς τα παιδιά στο ίντερνετ για να βγάλεις λεφτά, σα φρέσκια σάρκα στο Κολοσσαίο της πολυμαθούς αμάθειας και της αφελούς ανεκπαίδευτης καλής νεανικής πίστης.

Οταν το... πρόγραμμα ανάκαμψης των κερδών εκτείνεται σε μια 30ετία ξέρεις πώς να ξεφορτωθείς τους γέρους, τους άρρωστους, τους αδύναμους. Φόνος είναι. Μαζικός και καλά κρυμμένος.

Αλλά με τις νέες γενιές που επελαύνουν πρέπει να προλάβεις να λοβοτομήσεις, να ταξινομήσεις, να υποδουλώσεις. Τι κανείς απ' την Οδύσσεια, τι κανίς απ' τον καναπέ. Το ίδιο ακούγονται. Οπότε «σώπα όπου να 'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες»....

http://georgekaragiannis.blogspot.com/2011/09/blog-post_5270.html
Read more

STRATFOR: "Γερμανία και ... γεωγραφία καταστρέφουν την Ελλάδα"


Η Ελλάδα είναι αδύνατον να ξεπεράσει την κρίση και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης με τα όσα της έχει επιβάλλει η Γερμανία και η τρόϊκα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), καθαρά λόγω … γεωγραφικών παραμέτρων, αλλά και άγνοιας των πραγματικών δεδομένων από το Βεριλίνο που οδηγεί τη χώρα μας στην καταστροφή, εκτιμά το ίδρυμα γεωστρατηγικών μελετών STRATFOR (http://www.stratfor.com/memberships/201462/sitrep/20110902-greece-no-rift-eu-imf-athens).Η γεωγραφική διαμόρφωση της Ελλάδας με την κατάτμηση του εδάφους (νησιωτικά συμπλέγματα) και αρκετά βουνά, σε συνδυασμό με την πληθυσμιακή κατάτμηση που δεν επιτρέπει να υπάρξουν οικονομίες κλίμακος από αυτές που φαντάζεται η Γερμανία ότι μπορούν να υπάρξουν.
Η Ελλάδα χρειάζεται πολλά αεροδρόμια και πολύ υψηλό κόστος κατασκευής τους στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, η Ελλάδα χρειάζεται πολλά σχολεία με ελάχιστους μαθητές και πολλούς δασκάλους, πολλούς γιατρούς και ιατρικά κέντρα, γενικά πολλές δημόσιες υπηρεσίες για εξυπηρέτηση μικρού, αναλογικά, αριθμού πολιτών σε απομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές.
Η γεωγραφική διαμόρφωση της Γερμανίας, η οποία διαθέτει ποτάμια τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της οικονομίας στο σύνολο της χώρας, ενώ πρόκειται για χώρα για μια πεδική κατά κανόνα χώρα, διευκολύνουν την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη στο σύνολο της χώρας. Αντίθετα π.χ. με την Ήπειρο που είναι από τις πλέον φτωχές περιοχές της Ε.Ε. είναι καταδικασμένη λόγω των ορεινών όγκων που την περιβάλουν να χρειάζεται μεγάλα κονδύλια και πολύ μεγάλα έργα για την ανάπτυξή της.
Τα ίδια υποστηρίζει το Stratfor ότι ισχύουν για το σύνολο του Νότου της ευρωπαϊκής ηπείρου, όπου όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, δεν μπορεί να επιτευχθεί μοντέλο ανάπτυξης το οποίο να δεν λαμβάνει υπ’όψιν τις κινητικές ανάκγες του πληθυσμού.
Το αποτέλεσμα είναι η πολιτική που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από την τρόϊκα να οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα, ακθώς οι μεν ανάγκες δημοσίων δαπανών είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ότι σε μια κεντροευρωπαϊκή ή βόρεια χώρα, αφ’ετέρου δε η φορολογική πολιτική απλά δεν μπορεί να αποδώσει γιατί η γεωγραφική διαμόρφωση δεν επιτρέπει την στενή τήρηση των κανόνων της, κοινώς … ευνοεί την φοροδιαφυγή, αφού είναι αδύνατον να υπάρξει αναγκαίος αριθμός φορολογικών ελεγκτών σε μια χώρα με τέτοια γεωγραφική διαμόρφωση. 
Η ανάλυση καταλήγει ότι  Γερμανία με τα όσα απαιτεί από την Ελλάδα, απλά επιταχύνει την κατάρρευσή της, αφού το μοντέλο τόσο το γερμανικό, όσο και του ΔΝΤ είναι παρωχημένο αφού πρόκειται για ένα «στενό κοστούμι» το οποίο έχει ραφτεί στα μέτρα άλλου και επιχειρείται να φορεθεί σε έναν με τελείως διαφορετικές αναλογίες.
Στο SΤRATFOR είναι ένα από τα βασικότερα think tank του αμερικανικού Πενταγώνου και των αμερικανικών υπηρεσιών πληφοροριών και στελεχώνεται από πρώην στελέχη της CIA, της NSA, του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=23457&Itemid=160
Read more

Από αυτόν τον Σεπτέμβριο να έχετε τα μάτια τα αυτιά, την πολιτική σας ευθυκρισία και τις πνευματικές αισθήσεις σε πλήρη ετοιμότητα....έρχονται πολλά και δυστυχώς δυσάρεστα για όλους μας...και την Ελλάδα


Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο
september_-_CopyΣίγουρα η  είδηση για τα πολιτικά γραφεία τους πολιτικούς συντάκτες και εν γένει το ψυχοραγών πολιτικό σύστημα της Ελλάδος είναι  αναλυτική και αποκαλυπτική είδηση, που συν το χρόνο τα προσεχή 24ωρα,  θα βγάλει και άλλες ειδήσεις,  για την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού  Γιώργου Παπανδρέου από τις 18 μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον που αποκαλύψαμε από τις 30.08.11. Τώρα, μιας  και  αρχή της ινδίκτου,  Σεπτέμβριος  γαρ, εν αρχή, προλογικά και εισαγωγικά στην πολυτάραχη περίοδο από κάθε άποψη που ξεκινά –και για εμάς εδώ στην Νέα Υόρκη και στα της δήθεν οργανωμένης ομογένειας- αλλά και για την Ελλάδα που θα εξακολουθεί να είναι το επίκεντρο πολλών  δυσάρεστων και δυσμενών εξελίξεων στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια τους προσεχείς μήνες λόγω γεγονότων που θα δούμε να διαδραματίζονται με μορφή χιονοστιβάδας και καταιγιστικών εξελίξεων σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο,   θα ήθελα να σημειώσω τα εξής: Συμβαίνουν τόσα πολλά το τελευταίο διάστημα –εδώ στην Αμερική και ειδικά  στα της οργανωμένης και ανοργάνωτης  ομογένειας, που θα χρειάζονταν, αν αναρτούσαμε τα πάντα έστω και σε τίτλο,  να κάνουμε αναρτήσεις ανά δευτερόλεπτο,  αν και τα περισσότερα είναι αρμοδιότητας της  δημοφιλούς στήλης Blog του  μικρού Ασβού. Τόσα πολλά, και σε ποικιλία   κυρίως για όλα αυτά που γίνονται στο σκοτεινό παρασκήνιο   και ειδικά  στον απίστευτο κόσμο των παρασίτων, των  γνωστών απατεώνων της διαπλοκής,  της απάτης, της εξαπάτησης, της παραπληροφόρησης και της αποπληροφόρησης  της βρομιάς και της δυσωδίας, των σκανδάλων και της απόλυτης διαπλοκής που κυκλοφορούν στους κόλπους της "οργανωμένης" πάντα ομογένειας.   Όμως τα θέματα τα ρεπορτάζ και οι έρευνες μας πέρα από αυτά που καταγράφουμε για τα της –οργανωμένης και ανοργάνωτης- ομογένειας  είναι  τόσα και τέτοιας έκτασης  που μερικές φορές,  κυριολεκτικά, προσωπικά αλλά  και οι στενοί φίλοι και συνεργάτες μας  ερχόμαστε σε  πολύ δύσκολη θέση ως προς την επιλογή, την   ιεράρχηση και  προτεραιότητα των θεμάτων που θα προτάξουμε και θα προβάλλουμε κάθε φορά.   Το ίδιο ισχύει και για όσα συμβαίνουν στο επίσης θεοσκότεινο παρασκήνιο της πολιτικής και της παραπολιτικής  στην Ελλάδα που θα έπρεπε,  αν το μόνο που μας ενδιέφερε είναι η  αύξηση της επισκεψιμότητας τα xits  και τα  page views,  και αν   δεν υπολογίζαμε  τις αντιδράσεις και τις  συνέπειες από τις αποκαλύψεις, για ορισμένα θέματα( και ρεπορτάζ που παρακολουθούμε) , να αναλάβουμε ευθύνες που δεν μας ανήκουν,  και δεν τις θέλουμε, ούτε φυσικά τις επιδιώκουμε. Το ρίσκο εἰναι  μεγάλο.
 Σε κάποιες περιπτώσεις ιστορικά  επικίνδυνο-το ρίσκο αν προχωρήσουμε σε αποκαλύψεις ή σχετικἐς αναρτήσεις -, αν αναλογιστείς το κενό πολιτικής εξουσίας και το χάος  που θα περιέλθει η χώρα το προσεχές διάστημα, για αυτό και  ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτή η κατάσταση που θα δημιουργηθεί-για να ακριβολογούμε σπρώχνουν προς τα εκεί-να στιγμιαία και όχι για πολύ, αν όντως ισχύουν όσα λέγονται….όσα ακούγονται και όσα πληροφορούμαστε και μαθαίνουμε...  Αν αληθεύουν όσα κυκλοφορούν από email σε  email και όσα φαίνεται να  δρομολογούνται(…)  αφενός,  στο παρασκήνιο των σαλονιών και των χλιδάτων σουιτών ξενοδοχείων  στην Αθήνα την Θεσσαλονίκη   της Πάρου και άλλων περίεργων σημείων συναντήσεων όπου συζητιούνται  διάφορα σενάρια από τους « ταγούς»   της επικρατούσας  πολιτικής τάξης. Τάξη, νομενκλατούρα και ολιγαρχία  η οποία με το πρόσχημα των εκλογών οδεύει προς το τέλος (της) – αυτής της  αμαρτωλής αριστερής επάρατης  κοινωνικό σοσιαλιστικής  μεταπολίτευσης γιατί ας μη γελιόμαστε αυτοί μας κυβέρνησαν επί 37 χρόνια  με τον ένα ή τον άλλο τρόπο…
Εκλογές, που προγραμματίζονται τους προσεχείς μήνες, με αφορμή και αιτία θα είναι πάλι τα ζητήματα της οικτρής οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει η Ελλάδα(6η δόση νέα μέτρα κτλ). Εκλογές  που πολύ απλά  θα επιβεβαιώσουν το τέλος της μεταπολίτευσης με  άλλη μια, ύστατη αυτή την φορά, πολιτική εξαπάτηση του παρόντος κατεστημένου  με συγκυβερνήσεις και "συνεργασίες" σε κυβερνήσεις που θα ονομάσουν "εθνικής ευθύνης", "οικουμενική" και στήνονται εδώ και αρκετούς μήνες ασχέτως αν εμφανιστούν ως εθνική και επιτακτική ανάγκη μετά το αποτέλεσμα των εκλογών κτλ. Σικέ το παιχνίδι από πριν και ο σκεπτόμενος και προβληματισμένος  πολίτης   αυτό πια το γνωρίζει πολύ καλά.
Αφετέρου, μας προβληματίζουν όλα αυτά που πληροφορούμαστε πως διαδραματίζονται  στο πεδίο  της  εθνικής και μεγάλης   κοινωνικής αντίδρασης. Αντίδραση που θα κορυφωθεί τους προσεχείς μήνες με πολλές και σχετικές μεταξύ τους αιτίες και αφορμές. Αν ισχύουν   όλα αυτά που  αυτή την περίοδο πληροφορούμαστε, διασταυρώνουμε και επεξεργαζόμαστε –μια συνεχές ρεπορτάζ και αξιολόγηση μιας  σειράς απίστευτης ροής  πληροφοριών -  όπως ήδη έχουμε προαναγγείλει προ ημερών και από καιρού εις καιρόν επαναλαμβάνουμε- όχι τους φόβους αλλά την βεβαιότητα  μας για όσα έρχονται (…)-  με ειδικές κ έκτακτες αναρτήσεις, τότε η πατρίδα πολύ σύντομα θα ζήσει ιστορικές στιγμές. Στιγμές τέτοιες και τέτοιας έκτασης χρονικής που αναγκαστικά θα ανατρέψουν-προφανώς πια μόνο δια της βίας γιατί άλλη διέξοδος δεν φαίνεται να υπάρχει - το υπάρχον σάπιο ανήθικο και αρρωστημένο πολιτικό-δικαστικό και κοινωνικό κατεστημένο.
Η χώρα αν ισχύουν –και στην πλειονότητα τους όσα θα διαβάσετε τα προσεχή 24ωρα ισχύουν – θα   περιέλθει  σε μια μεγάλη περίοδο πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας. Αστάθεια εσωτερική και δυστυχώς  γεωστρατηγική…  Αστάθεια κοινωνική και πολιτική με επιπτώσεις και συνέπειες εθνικά τραγικές  αφού για ακόμα μια φορά στο τέλος με το πρόσχημα –γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται – της εγγυήτριας δύναμης η Τουρκία θα θέσει σε πλήρη εφαρμογή σχέδια που έχουν εκπονηθεί εδώ και 10ετιες για την αλλαγή του γεωπολιτικού status της περιοχής.  Και τότε φεύ και αλίμονο!   Θα βρεθούμε ως χώρα αντιμέτωπη με εθνικές τραγωδίες. Τραγωδίες που δυστυχώς  θα  προέλθουν και αυτή την φορά  από τους γνωστούς  αντιπάλους που εδώ και αιώνες, σε αντίθεση με εμάς που δεν διεκδικούμε ποτέ και τίποτα, μόνο κλαίμε και μοιρολογούμε μετά από μεγάλες εθνικές τραγωδίες,  επιβουλεύονται εδάφη και εθνική κυριαρχία.  
Αν δημοσιεύαμε όσα κυκλοφορούν εδώ και μήνες θα είχατε φρικάρει! Δεν πρόκειται για σενάρια ή εικασίες αλλά σχέδια και προγράμματα που εκπονούνται... Χρειάζεται διασταύρωση και φιλτράρισμα όλο αυτό ο υλικό που μελετάμε και διερευνούμε,   και αυτό κάνουμε σταδιακά εδώ και μήνες που επεξεργαζόμαστε αρκετά από αυτά τα στοιχεία που έρχονται στην αντίληψη μας. Θα έρθουν τα πάνω κάτω στην Ελλάδα όχι με όσα θα αποκαλυφθούν, μοιραία αν δεν το κάνουμε εμείς σε όλη του την έκταση θα το κάνουν άλλοι, αλλά με όσα έρχονται…
Αυτά που θα δημοσιευθούν, να τα περιμένετε αιφνιδιαστικά και χωρίς προειδοποίηση με τρέιλερ και ειδικές αναρτήσεις, θα ξεσηκώσουν αντιδράσεις. Πολλές και δικαίως. Μοιραία και αναπόφευκτα  ενδεχομένως, για πολλούς  που περιμένουν  καραδοκούν και παραμονεύουν,  να αποτελέσουν και  την αφορμή για σοβαρότατες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Εξελίξεις εκρηκτικές.  Σίγουρα σημεία αυτής της μεγάλης  από κοινού δημοσιογραφικής έρευνας θα δημοσιευτούν και σε άλλα, συνεργαζόμενα με εμάς ή όχι καμία σημασία δεν έχει στην παρούσα φάση, blog & site  αρκεί να στηρίζουν εθνικά τους ίδιους στόχους και τις αυτές εθνικές προτεραιότητες:
1. Πολιτική κάθαρση και αλλαγή πολιτικού σκηνικού πάση θυσία και έναντι οποιουδήποτε τιμήματος. 2. Απαλλαγή από το καθεστώς  κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας και δημοψήφισμα. 3. Εθνική συντακτική  Εθνοσυνέλευση, 4. Νέο Σύνταγμα. 5. Κατάργηση πολιτικής ασυλίας. 6. Σύσταση εθνικής επιτροπής ελέγχου δημόσιου εθνικού  χρέους προς τρίτες χώρες. 7. Κατάργηση του μνημονίου και όλων των συναφών νομοθετημάτων που ψήφισαν μετά το Μάιο του 2010(Μεσοπρόθεσμο κτλ).
Όπως γνωρίζετε, και αυτό είναι που επαναλαμβάνω μας διαχωρίζει από ότι δήποτε άλλο υπάρχει-κινείται στο χώρο του διαδικτύου  ή προέρχεται ως  ΜΜΕ κυρίως  από την Αμερική-   εδώ πάντα μιλάμε μόνον με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα. Ε! αυτά που θα διαβάσετε θα σας προκαλέσουν οργή. Αναστάτωση. Αγανάκτηση! Θα σας ξεσηκώσουν.  Και γνωρίζετε, όσοι μας παρακολουθείτε από κοντά, ότι όταν επιμένουμε και επαναλαμβάνουμε τις προαναγγελίες μας για τόσο μεγάλα ζητήματα και μάλιστα εθνικής σημασίας, όχι απλά τα γεγονότα και  καταστάσεις –ευτυχώς υπάρχουν τα τεκμήρια με τα κείμενα και τα ρεπορτάζ μας- που μας επιβεβαιώνουν , κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί…
Κάτι μεγάλο σε έκταση και ως εξέλιξη που έρχεται.  Αυτά ως εισαγωγή και μικρό προοίμιο για την μεγάλη έρευνα εθνικής σημασίας  που πρόσφατα προανήγγειλα προσωπικά από την στήλη μου.
Κατά τα άλλα, για τα της ελληνικής παροικίας με κέντρο, και σεισμογενές επίκεντρο την Ελληνοκρατούμενη Astoria και όσα συμβαίνουν σε αυτή στην επιφάνεια και στους υπόγειους διαδρόμους στους υπονόμους και τους κοινωνικούς  βόθρους που ξεβράζουν ένα σωρό  αναθυμιάσεις   διαβάστε εδώ.
Θα δούμε  λοιπόν  πολλά  πρόσωπα, σε διαφορετικούς ρόλους...  Θα δούμε πολλά και  διάφορα(αλλά όχι αδιάφορα για την συντεταγμένη  Ελλάδα και το κράτος ή ότι έχει απομείνει τέλος πάντων από το κράτος...) Θα δούμε και αρκετές και διαφορετικές  καταστάσεις που διαδραματίστηκαν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα…Με "πρωταγωνιστές" σημερινά πρόσωπα σε ηγετικούς δήθεν ρόλους στα της ομογένειας...
Αρρωστημένες και αλλά όχι ξεχασμένες ιστορίες  όπως η υπόθεση της Κτηματικής και άλλες ακόμα πιο σοβαρές καταστάσεις και γεγονότα  που συντάραξαν τον Ελληνισμό της Αμερικής, αλλά η Ελλάδα ποτέ δεν (τα) έμαθε όλα αυτά τα κατορθώματα, μικρά και μεγάλα, των δικών της παιδιών εδώ στην Αμερική…. ήρθε ο καιρός λοιπόν να τα μάθει! Όσο γίνεται περισσότερα και για όσο μπορούμε περισότερα πρόσωπα. Να τα πληροφορηθεί!  
Το γιατί(;) το έχουμε  πει και θα το επαναλάβουμε. Κάποιοι με την επιλεκτική  σιωπή και την εκδούλευση που πουλήσανε-και εδώ η ευθύνη όπως έχω ξανάγραψει των τουλάχιστων κάπως επαγγελματικών ΜΜΕ λ.χ όπως ο Εθνικός Κήρυκας και παλιότερα η Πρωινή ή άλλα περιστασιακά εκδιδόμενα έντυπα είναι τεράστια-, για τους διάφορους κατά καιρούς υπαίτιους προβλημάτων και πρωταγωνιστές μεγάλων εθνικών σκανδάλων, που τους άφησαν να αλωνίζουν  ανεξέλγκτοι χωρίς κριτική και έτσι όλοι αυτοί που το πάιζαν-και το παίζουν- ενημερωτές και διαμορφωτές της κοινής γνώμης    πλούτισαν… Έκαναν περιουσίες. Καλά έκαναν. Μαγκιά τους!  Αλλά κάποτε έρχεται και η  ώρα της αλήθειας. Αν έλαχε σε εμάς η ιστορική αυτή πράξη για την αποκάλυψη όλης αυτής  της τραγωδίας-γιατί περί τραγωδίας πρόκειται στην πραγματικότητα για αυτό και σήμερα η Ελληνική Κοινότητα όπως επίσης έχω επισημάνει από 10ετίας πριν (και ειδικότερα από τότε που εγκαταστάθηκα μόνιμα(;) στην Νέα Υόρκη) περνά ίσως την μεγαλύτερη κρίση εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας κατ αντανάκλαση βέβαια με ότι συμβαίνει στην γεννέτειρα- θα μας κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος και πάντως δεν μας κρίνουν,  όλοι αυτοί που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάλυπταν και συγκάλυπταν  τις βρομιές τα σκάνδαλα και την  δυσωδία που βγάζει όλο αυτό το συνονθύλευμα που σήμερα ονομάζεται "οργανωμένη ομογένεια".
Το υπόστρωμα κρύβει πολύ λάσπη… Πολύ βρομιά. Βούρκος κανονικός που όσο τον σκαλίζεις οι αναθυμιές του σκοτώνουν. Κυριολεκτικά και μεταφορικά….
Να μην αρχίσω τώρα να αναφέρω τίτλους και θέματα-που χρόνια τώρα ερευνούμε -γιατί θα χάσει αρκετός κόσμος τον ύπνο του… Πάντως  η περίοδος 2011 -2012 φέρνει Αρμαγεδώνα αποκαλύψεων για πολλούς… Πάρα πολλούς και ευυπόληπτους της δήθεν οργανωμένης ομογένειας...
Θα μάθετε τόσα, αν και όσοι-εδώ στην ελληνική παροικία- ασχολείστε με τα κοινά τα γνωρίζετε πολύ καλά,  άλλωστε εσείς μας δίδετε τα περισσότερα στοιχεία, που θα φρίξετε!  Εσείς είστε οι καλύτεροι ρεπόρτερ μας και σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.  Οι λεπτομέρειες και τα ντοκουμέντα σας λείπουν και μια πένα σε ένα δημόσιο  βήμα  για να τα αναδείξει. Τόσες και τέτοιας έκτασης αποκαλύψεις  που θα αηδιάσετε για ακόμα μια φορά. Θα κάνετε εμετό με την υποκρισία την χυδαιότητα το ψέμα και την βρομιά που κυριαρχεί στην λεγόμενη "οργανωμένη" άνομη-ομογένεια και τα διάφορα όργανα της…  
Δεν λέω άλλα,  γιατί δεν θέλω να υποψιάσω κυρίως όλους αυτούς που είναι ενεχόμενοι εμπλεκόμενοι και διαπλεκόμενοι,  απλά σας τσιτώνω λίγο την περιέργεια.
Νέα Υόρκη, Σεπτέμβριος 2011
Και το παρών κείμενο θα εμπλουτίζεται με συνεχές ρεπορτάζ κατά διαστήματα και παραπομπές σε άλλα  σχετικά κείμενα,  επομένως η έρευνα και το ρεπορτάζ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
Read more

Αντικρουόμενες εγκύκλιοι των υπουργείων για τις αναδρομικές κρατήσεις των εκπαιδευτικών - Οργή στην εκπαιδευτική κοινότητα


Αντικρουόμενες εγκύκλιοι των υπουργείων για τις αναδρομικές κρατήσεις των εκπαιδευτικών - Οργή στην εκπαιδευτική κοινότητα


Την ίδια ώρα που οι περικοπές στους μισθούς έχουν οδηγήσει σε απόγνωση δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς αναμένεται να δημιουργηθεί αλαλούμ με τις αντικρουόμενες αποφάσεις των υπουργείων για τις αναδρομικές κρατήσεις.  

Στην απόφαση του Υπουργείου εργασίας με ημερομηνία 25/7 αναφέρεται καθαρά ότι η κράτηση του 1% έχει αναδρομική ισχύ από 1/7/2011.

Στην απόφαση του υπουργείου οικονομικών με ημερομηνία 29/8 αναφέρεται ότι η κράτηση του 1% έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2011.
 
 
Read more

Έρχεται «τσουνάμι» αποκαλύψεων για τις υποκλοπές


Κ. Καραμανλής: «Δεν θα είμαι υπόλογος απέναντι στους Έλληνες που με εμπιστεύτηκαν»
Απρόσμενες διαστάσεις τείνει να προσλάβει η εξέλιξη με την «ξεχασμένη» υπόθεση των υποκλοπών μετά την εμπλοκή της αμερικανικής πρεσβείας, όπως αποκάλυψε η δικαστική έρευνα. Ο
Κώστας Καραμανλής επιμένει να ζητά μέχρι και σήμερα την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για να αποκαταστήσει απόλυτα την εικόνα του απέναντι στους πολίτες που τον τίμησαν εκλέγοντάς τον δύο φορές πρωθυπουργό.
«Ο κόσμος το είχε τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι», λέει ο θυμόσοφος λαός και η ρήση φαίνεται ότι ταιριάζει απόλυτα στην εξέλιξη που είχε η υπόθεση των υποκλοπών 6 χρόνια έπειτα από την αποκάλυψη ότι τα τηλέφωνα του Έλληνα πρωθυπουργού και άλλων υπουργών της κυβέρνησης παρακολουθούνταν.
Ο κ. Καραμανλής έχει ενημερωθεί από τους στενούς του συνεργάτες για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και σήμερα διατηρεί την ίδια θέση με εκείνη που είχε εκφράσει όταν τοποθετήθηκε για τις υποκλοπές: «Ζητώ απόλυτη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σήμερα και όχι μετά από δέκα χρόνια. Δεν θα είμαι υπόλογος απέναντι στους Έλληνες που με εμπιστεύτηκαν δύο φορές», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες, όταν διάβασε πως η δικαιοσύνη «σκόνταψε» πάνω στην αμερικανική πρεσβεία ψάχνοντας και πάλι την υπόθεση. Ωστόσο ο κ. Καραμανλής σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται διατεθειμένος να μιλήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο ούτε και για αυτή την υπόθεση, παρά τα πολλά σενάρια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για ενδεχόμενη παρέμβασή του με αφορμή το θέμα των υποκλοπών.
Μέχρι και σήμερα πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη πριν από έξι χρόνια επιμένουν ότι «οι υποκλοπές δεν είναι σκάνδαλο. Δεν είναι απλά σκάνδαλο όταν παρακολουθείται το τηλέφωνο ενός πρωθυπουργού», σημειώνουν επισημαίνοντας μάλιστα το τι συνέβη στη Μεγάλη Βρετανία όταν πρόσφατα αποκαλύφθηκε εκεί υπόθεση υποκλοπών με πρωταγωνιστή ένα μεγιστάνα του Τύπου (Ρ. Μέρντοχ), μία δημοφιλή εφημερίδα («News of the World») και φυσικά τoν αριθμό 10 της Downing Street.
Στην Ελλάδα, η δικαιοσύνη επιβεβαιώνει αυτό που η τότε κυβέρνηση Καραμανλή ουδέποτε είχε πει δημοσίως, παρά το γεγονός ότι άπαντες στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού είχαν γίνει δέκτες μηνυμάτων ότι οι κινήσεις της Αθήνας σε μία σειρά από μείζονος σημασίας θέματα είχαν αρχίσει να προκαλούν σοβαρή ενόχληση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Στη Λ. Συγγρού παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις, καθώς θεωρούν ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αρκούνται στο να περιμένουν τις εξελίξεις από τη δικαστική έρευνα.
Η συγκυρία των υποκλοπών
«Η Ουάσινγκτον», θυμίζουν σήμερα κάποιοι, «μόλις ανέλαβε ο Καραμανλής αναγνώρισε τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ακολούθησαν και άλλα πολλά», σημειώνουν με νόημα. Ποτέ όμως οι πρώην υπουργοί της Ν.Δ. δεν είχαν μιλήσει ανοιχτά για το θέμα των υποκλοπών και τις υπόνοιες που είχαν, παρά το γεγονός ότι σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση, ο Γ. Βουλγαράκης είχε περιγράψει με σαφήνεια το γνωστό τρίγωνο της Βασιλίσσης Σοφίας, δείχνοντας μάλιστα και σχετικό χάρτη, χωρίς όμως να στοχοποιήσει ευθέως την αμερικανική πρεσβεία.
Ήταν η εποχή που ο κ. Καραμανλής είχε μπει στα βαθιά των συζητήσεων με τη Μόσχα για την ενεργειακή πολιτική της χώρας μας. Οι ημέρες που ο ισχυρός άνδρας της Gazproom, Αλεξέι Μίλερ, βρισκόταν στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει τα σχέδια της Μόσχας για την ενεργειακή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση. Την ημέρα που ο κ. Μίλερ πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου «έσκασε» η είδηση των υποκλοπών.
Έξι χρόνια μετά, η ελληνική δικαιοσύνη πέφτει πάνω στην αμερικανική πρεσβεία και ετοιμάζεται να ασκήσει ποινικές διώξεις για κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος. Εξέλιξη που οφείλεται εν πολλοίς στην επιμονή του σημερινού υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου να βγάλει την υπόθεση από το αρχείο αλλά και στον εισαγγελέα Δ. Δασούλα που χειρίστηκε την έρευνα στη δεύτερή της φάση.
Σήμερα πάντως «γαλάζια» στελέχη επιμένουν ότι αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί το παιχνίδι που έπαιξαν συγκεκριμένοι εξωθεσμικοί παράγοντες, όπως λένε, για να πλήξουν τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του. Αναγνωρίζουν όμως και οι ίδιοι ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έδειξε το απαιτούμενο θάρρος και υπομονή στη διαχείριση της υπόθεσης και αρκέστηκε στα όσα έλεγαν η ΑΔΑΕ, οι εισαγγελείς και βέβαια ο ισχυρός άνδρας της Vodafone Γ. Κορωνιάς, ο οποίος, όπως υπενθυμίζουν, ήταν εκείνος που ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου ότι παρακολουθείται το τηλέφωνο του Κώστα Καραμανλή…
H αρχή της ιστορίας
Έχουν περάσει εξήμισι χρόνια από την ομολογία της τότε κυβέρνησης Καραμανλή ότι κάποιοι (που κινούνται στην περιοχή της αμερικανικής πρεσβείας) είχαν στήσει ένα ολόκληρο σύστημα υποκλοπής των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πρωθυπουργού, πολλών υπουργών αλλά και εκπροσώπων της στρατιωτικής και αστυνομικής ηγεσίας.
Η υπόθεση των υποκλοπών έγινε γνωστή σε όλους τους Έλληνες με μια συνέντευξη Τύπου 3 υπουργών (Ρουσόπουλος Επικρατείας, Βουλγαράκης Δ. Τάξης και Παπαληγούρας Δικαιοσύνης) της τότε κυβέρνησης Καραμανλή στις 2 Φεβρουαρίου του 2006. Έκπληκτοι όλοι ακούγαμε τις λεπτομέρειες για το πώς λειτουργούσε το σύστημα της υποκλοπής.
Στην κοινή συνέντευξη Tύπου που παραχώρησαν επιβεβαίωσαν ότι την περίοδο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (Ιούνιος – Αύγουστος 2004) ως το Μάρτιο του 2005 είχε στηθεί δίκτυο παρακολούθησης περίπου εκατό κινητών τηλεφώνων, τα οποία χρησιμοποιούσαν ο πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής, οι υπουργοί Εξωτερικών Π. Μολυβιάτης, Αμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης, Δικαιοσύνης Αναστ. Παπαληγούρας, η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, ο επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. Στ. Δήμας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ιω. Βαληνάκης, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, ενώ «παγιδευμένο» εμφανίζεται και ένα τηλέφωνο που ανήκει στην αμερικανική πρεσβεία. Σημειώνεται ότι ο κ. Βουλγαράκης μίλησε για παγίδευση των τηλεφώνων του συνόλου των ηγεσιών των υπουργείων Εξωτερικών, Δημ. Tάξης και Άμυνας.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι υπουργοί, την υπόθεση αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone κ. Κορωνιάς, ο οποίος, επικαλούμενος λόγους υψίστης εθνικής ασφαλείας, συναντήθηκε στις 10 Μαρτίου με το διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Ιω. Αγγέλου, παρουσία του κ. Bουλγαράκη. Όπως φέρεται να είπε τότε ο κ. Κορωνιάς, κατά τη διάρκεια ελέγχου από την προμηθεύτρια εταιρεία Ericsson εντοπίστηκε λογισμικό παρακολούθησης υψηλής τεχνολογίας και άγνωστης προέλευσης στο υποσύστημα νόμιμων συνακροάσεων. Μέσω του λογισμικού αυτού, άγνωστος ή άγνωστοι παρακολουθούσαν τις εκατό περίπου γραμμές μέσω 14 καρτοκινητών τηλεφώνων-καταγραφέων που χρησιμοποιούνταν για τις παρακολουθήσεις. Την επομένη, κατόπιν συνεννόησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Παπαληγούρας συναντήθηκε με τον κ. Κορωνιά, παρουσία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινού. Κατά τον υπουργό Δημόσιας Τάξης διαπιστώθηκε ότι τα 14 αυτά τηλέφωνα, τα οποία ήταν όλα «καρτοκινητά», δέχονταν δεκάδες κλήσεις ημερησίως και προς τούτο ακολούθησε μια διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα και επίπονη, κατά την οποία εξετάστηκαν όλοι όσοι κάλεσαν τα συγκεκριμένα νούμερα.
Όλα έδειχναν προς την αμερικανική πρεσβεία. Τώρα αρχίζουν να υπάρχουν και πιο αποκαλυπτικά στοιχεία. Να δούμε αν θα γίνει κάτι.
http://www.paraskevi13.com/?p=24150
Read more

Συνέντευξη τύπου για τον θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη και τις Υποκλοπές



Tην Τετάρτη το πρωί, οι δικηγόροι της οικογένειας του Κώστα Τσαλικίδη,δίνουν συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, για τηνυπόθεση των Υποκλοπών και τις μυστηριώδεις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του το νεαρό  στέλεχος της Vodafone.

Παρόν στη συνέντευξη και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τις λεπτομέρειες της σκοτεινής αυτής ιστορίας που στοίχισε τη ζωή στον Τσαλικίδη...

http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=7388
Read more

Χειροκροτητές μιας κατοχικής κυβέρνησης…

Χειροκροτητές μιας κατοχικής κυβέρνησης…
Ας μην έχουν αυταπάτες οι εναπομείναντες χειροκροτητές του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι, αφού βρίσκονται εκεί, συνεργάτες μιας κατοχικής κυβέρνησης… Όλοι τους, με την παρουσία τους, επιβεβαιώνουν ότι στηρίζουν το ξεπούλημα της πατρίδας. Ο λαός δεν ξεχνά…
Read more

Τραγικός ο ΓΑΠ, γελοίοι οι παλαμοκρούστες …σύντροφοι!!!


Τραγικός, ανειρμάτιστος, κουραστικός χωρίς να καταλαβαίνει τί λέει ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και κανείς άλλος, με πάρα πολλά σαρδάμ ένδειξη του φόβου και της αγωνίας του, εμφανίστηκε ο ΓΑΠ στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν από λίγο.
Έφτασε σε σημείο ο άνθρωπος να καταγγείλει το πελατειακό κράτος, που το ΠΑΣΟΚ εξέθρεψε, ως μια αντιδημοκρατική δεξιά πολιτική που δεν συνάδει με τον σοσιαλισμό τους…
Παγωμένο το μεγαλύτερο μέρος των συνέδρων καθ’ όλη την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού, ενώ όταν αναφέρθηκαν οι αλλαγές στην Παιδεία, η νεολαία του κόμματος αντέδρασε ζητώντας δωρεάν παιδεία και για να καλύψει τις φωνές αντίδρασης ο ηγεμών άρχισε να λέει ασυναρτησίες για “ φοιτητοπατέρες” και αιώνιους φοιτητές!!!!
Η πιο γελοία εικόνα όμως ήταν όλοι οι γλύφτες, σαλιάρηδες, άχρηστοι και ανεπάγγελτοι,που μέχρι και τα τριγλυκερίδιά τους δημοσία δαπάνη τα απέκτησαν, όλο το υπουργικό συμβούλιο δηλαδή, στην πρώτη σειρά, που κόντεψαν να σπάσουν τα χέρια τους από το χειροκρότημα, όταν τους είπε ότι εκλογές θα κάνει το 2013 κι αναθάρρυσε το μέσα τους, που δεν θα χάσουν την καρέκλα τώρα στα κοντά.
Τέλος, μνημόνευσε και το πολιτικό του ίνδαλμα τον πρώτο νεοφιλελεύθερο ” αριστερό” εν Ελλάδι Λ. Κύρκο, μη σεβόμενος όχι μόνο το κόμμα του αλλά και την οικογένειά του, καθώς πρωτοστάτησε στο να στείλει τον Α. Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο.
Αυτά τα ευτράπελα από το σημερινό πράσινο τσίρκο, κι αν κάποιος δεν το είδε ας δει τα στιγμιότυπα στα δελτία. Μόνο η σκηνή ο ΓΑΠ του ΔΝΤ να αποκαλεί τους σαπιοκοιλιάδες υπουργούς του “ συντρόφους” αρκεί για να καταλάβει κανείς τον πάτο που έχουμε πιάσει…
Read more

Επερώτηση Βόμβα Αυστριακού ευρωβουλευτή Andreas Mölzer:”Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του”


Σύμφωνα με τηνιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Andreas Mölzer, έκανε την εξής γραπτή ερώτηση :
Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
27 Ιουνίου 2011
E-006139/2011
Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης
προς την Επιτροπή
Άρθρο 117 του Κανονισμού
Andreas Mölzer (NI)
 Θέμα: Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του
Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου κατηγορήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ότι απέκτησε μια περιουσία εκμεταλλευόμενος εμπιστευτικές πληροφορίες για την ελληνική δυσχερή θέση. Κατά το έτος 2009, η συντηρητική κυβέρνηση αγόρασε τις συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (Credit Default Swaps) στην αξία του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, οι οποίες πωλήθηκαν τον Οκτώβριο του ίδιου έτους στον Παπανδρέου με κέρδος σχεδόν 30 εκατομμυρίων ευρώ, επομένως σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία το πρόβλημα στη χρηματοπιστωτική αγορά δεν ήταν γνωστό, ενώ στα παρασκήνια ήδη γίνονταν διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για πακέτο ενίσχυσης. Η πώληση των συμβάσεων ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης, μέσω της οποίας η ελληνική χρεοκοπία μπορεί να μετατραπεί σε κερδοφόρα επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε στην καλύτερη στιγμή για τον αγοραστή και στη χειρότερη για τον πωλητή. Λόγω των πακέτων στήριξης, αυτές οι συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης θα αποκτούσαν στο μεταξύ αξία 22 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επομένως, ο Παπανδρέου επωφελείται όσο η Ελλάδα δεν εξυγιαίνεται.
1. Γνωρίζει η Επιτροπή της ΕΕ τις εν λόγω κατηγορίες;
2. Πώς αντέδρασε ή θα αντιδράσει η Επιτροπή απέναντι σε αυτές τις κατηγορίες;
3. Εάν δεν έχει αντιδράσει, ποιες αντιδράσεις προβλέπονται;
4. Πώς θα αποτραπούν μιμητές σε άλλες χώρες, οι οποίοι από τη θέση ισχύος τους επηρεάζουν σημαντικά τη διαχείριση των χρεών;
Πρωτότυπη γλώσσα της ερώτησης: DE
Read more

37 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΟΚ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΙΖΝΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ

Read more

Η νέα… ταινία της Άννας: μαθήματα χωρίς βιβλία!


Απίστευτη ταλαιπωρία για μαθητές, δασκάλους και γονείς, από την προχειρότητα και την ανικανότητα που επέδειξε η ηγεσία του...
υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα βιβλία, με αποτέλεσμα τα παιδιά να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους, χωρίς βιβλία!!!

Τώρα μας λέει η… κλαίουσα Διαμαντοπούλου ότι, ναι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα σχολικά βιβλία, αλλά επιχειρεί να το λύσει το υπουργείο Παιδείας.

Μετά τα πρωτοφανή πράγματα που συμβαίνουν στο συγκεκριμένο υπουργείο- σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ή θα είχε παραιτηθεί ο υπουργός, ή θα τον είχε απολύσει ο πρωθυπουργός… – ανακοινώθηκαν τα εξής:

Ανάρτηση όλων των διδακτικών βιβλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πλατφόρμα «ψηφιακό σχολείο» (http://digitalschool.minedu.gov.gr/).

Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων, μπορούν να έχουν πρόσβαση και να αξιοποιούν το σχετικό υλικό, με κάθε πρόσφορο τρόπο για τους ίδιους και τους μαθητές τους.

Διανομή σε όλους τους μαθητές ενός DVD, στο οποίο θα εμπεριέχονται τα σχολικά εγχειρίδια. Έτσι, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να μελετούν τα μαθήματα και στο σπίτι τους ηλεκτρονικά.

Ταυτόχρονα, οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων μεριμνούν για την έγκαιρη εκτύπωση, αναπαραγωγή και διανομή του απαραίτητου εκπαιδευτικού υλικού στους μαθητές, στη διάρκεια των λίγων ημερών της καθυστέρησης.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_8482.html?spref=fb
Read more

Αποσπάσεις..από την κοινή λογική

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας και το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (πλην των αιρετών) επέλεξαν να ταλαιπωρήσουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς και κυρίως να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη τους.

Δεν μπορεί αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι κατά την πρόσφατη διαδικασία των αποσπάσεων μετακινήθηκαν συνάδελφοι σε περιοχές όπου υπήρχαν "δήθεν" υπεράριθμοι, οι οποίοι κι αυτοί με τη σειρά τους αποσπάστηκαν βάσει του δεύτερου πίνακα.

Και λέμε "δήθεν" καθότι βάσει της αρχής της χρηστής διοίκησης ώφειλε το Υπουργείο να αποχαρακτηρίσει τους υπεράριθμους, από τη στιγμή που στο ΠΥΣΠΕ όπου υπηρετούν προέκυψαν λειτουργικά κενά συνεπεία αποσπάσεων άλλων συναδέλφων τους από την ίδια περιοχή.

Μ΄άλλα λόγια έπρεπε να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού η νέα μοριοδοτούμενη διαδικασία των αποσπάσεων, που απάλλαξε όλους τους εκπαιδευτικούς από το άγος της διαπλοκής με υπηρεσιακούς και συνδικαλιστικούς παράγοντες.

Είναι παράλογο το Υπουργείο και το ΚΥΣΠΕ να αγνοούν βασικές αρχές του διοικητικού δικαίου και να καταπατούν με "νόμιμο" τρόπο διαδικασίες ορθολογικής διαχείρισης προσωπικού και συνταγματικές επιταγές.

Είναι αδιανόητο να καταπατούν αυτά που οι ίδιοι εισηγήθηκαν κι εφάρμοσαν.

Καλούμε λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας και το ΚΥΣΠΕ να προβεί σε ανάκληση των αποσπάσεων των "υπεραρίθμων" συναδέλφων, όσων προέρχονται από ΠΥΣΠΕ που δημιουργήθηκαν λειτουργικά κενά.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και το ΚΥΣΠΕ να διαφυλάξει όση σοβαρότητα ακόμα διαθέτει.

Τους καλούμε να εφαρμόσουν το νόμο και την κοινή λογική
Read more

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της «Καθημερινής» ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ... …και ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ ΩΣ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΕΊΔΗΣΗ…




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της «Καθημερινής» ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...
…και ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ ΩΣ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΕΊΔΗΣΗ… «ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ...!!! !!

Παρά το γεγονός ότι δεν δόθηκε η απαιτούμενη δημοσιότητα, δεν παύει να είναι συγκλονιστική η αποκάλυψη της εφημερίδας «Καθημερινή» ότι η έρευνα του Εισαγγελέα Εφετών τοποθετεί την Αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας στο ρόλο του αυτουργού των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του π. Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και άλλων κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων.
Αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι η πρώτη φορά μετά την δικτατορία που η Πρεσβεία πιάνεται επ’ αυτοφόρω να παρακολουθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Αν αποδειχθούν αληθινές οι πληροφορίες, οι Αμερικανοί στόχευαν όχι μόνο τις πολιτικές δραστηριότητες του κ. Καραμανλή, αλλά και τις πολύ προσωπικές στιγμές του.
Η πράξη αυτή καθ’ αυτή των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, δεν είναι μόνο καταδικαστέα, ήταν και επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας.
Είναι γεγονός πλέον -και όχι ανυπόστατες φήμες, όπως ισχυρίζονταν τότε οι Αμερικανοί- ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την περίοδο 2004-2005, οι συνδιαλέξεις του πρωθυπουργού καταγράφονταν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
Με τον τρόπο αυτό, γνώριζαν κάθε σκέψη του κ. Καραμανλή, είτε αφορούσε την Ενέργεια, τους Εξοπλισμούς, τις σχέσεις με τη Ρωσία, την Τουρκία και τα Σκόπια, είτε είχε σχέση με το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν και γενικά το Κυπριακό.
Οι Αμερικανοί -και κατ’ επέκταση και κάποιοι σύμμαχοί τους- ήξεραν τί επρόκειτο να πράξει ο κ. Καραμανλής και οι υπουργοί του πριν από κάθε συνάντηση που είχαν μαζί τους, με αποτέλεσμα να τους αναγκάζουν να βρίσκονται συνέχεια σε άμυνα.
Τότε που δημιουργήθηκε το θέμα, συναντήθηκα με πηγή που υπηρέτησε στην αμερικανική πρεσβεία την περίοδο των υποκλοπών.
Μου εξήγησε λεπτομερειακά «τι περίπου υπολόγιζε ότι συνέβαινε» και υποστήριξε πως οι υποθέσεις αυτές δεν γνωστοποιούνται ούτε στα υψηλά κλιμάκια της Πρεσβείας.
Άρα, υπέθεσα απευθυνόμενος στην πηγή, «πρέπει να είναι ‘δουλειά’ των μυστικών υπηρεσιών«.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Κάποιοι στην Ουάσιγκτον, δίνουν ένα πρωί εντολή στην Πρεσβεία να παρακολουθείται επί 24ωρου βάσεως ο Κώστας Καραμανλής.
Για να συμβεί αυτό, οι Αμερικανοί πρέπει να είχαν πληροφορηθεί ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν θα ήταν ο υπάκουος σύμμαχος που, προφανώς, θα περίμεναν με δεδομένη γι’ αυτούς την πολιτική του τοποθέτηση στο χώρο της συντηρητικής Δεξιάς, η οποία παραδοσιακά ήταν έντονα φιλοαμερικανική.
Σύμφωνα με την πηγή μου, οι αμερικανικές μυστικές πληροφορίες «παρακολουθούν τους επικίνδυνους«, ώστε να μπορούν να αντιδράσουν άμεσα και ακαριαία εάν κινδυνεύουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα.
Ειλικρινά, όσο και να προσπάθησα δεν βρήκα ένα θέμα τριβής -εκείνη ειδικά την περίοδο- μεταξύ της Αθήνας και της Ουάσιγκτον, που να «δικαιολογούσε» την αδικαιολόγητη πράξη των Αμερικανών.
Ακόμα και για το ρατσιστικό σχέδιο Ανάν, που στο Μπούργκενστοκ δεν ήταν βοηθητικός, δεν ήταν ο καταλύτης για το ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων, διότι η στάση του θύμιζε Πόντιο Πιλάτο.
Η αλήθεια είναι ότι αργότερα ενόχλησε τους Αμερικανούς.
Οι συναντήσεις και οι συμφωνίες του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν προκάλεσαν οργή, ενώ η ορθή στάση του στο Σκοπιανό, το 2008, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Άκουσα εγώ ο ίδιος Αμερικανό αξιωματούχο να βγάζει όξος και χολή για τον Έλληνα πρωθυπουργό, η ήττα του οποίου τον Οκτώβριο του 2009, δεν στεναχώρεσε κανένα στην αμερικανική πρωτεύουσα.
***Η αποκάλυψη της «Καθημερινής» έπρεπε να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα. Δυστυχώς, αντιμετωπίστηκε ως μία ασήμαντη είδηση του αστυνομικού δελτίου.
Κάτι σαν κλοπή… ποδηλάτου!!!****
Ελπίζω ότι η έρευνα δεν θα σταματήσει και ότι ο εισαγγελέας θα συνεχίσει να δείχνει την ίδια τόλμη.
Η αποκάλυψη της παρακολούθησης του κ. Καραμανλή από τους Αμερικανούς, μπορεί να είναι τελικά η ευκαιρία-δικαιολογία που αναζητούσε η Ελλάδα για να τερματίσει οριστικά την εξάρτηση από την Αμερική, η οποία απέδειξε για μία ακόμα φορά πως ούτε φίλη χώρα είναι, ούτε σύμμαχος με υποχρεώσεις προς τη χώρα μας…

http://georgekaragiannis.blogspot.com/2011/09/blog-post_02.html

Read more

Υπουργείο Παιδείας (ΕΠΕΙΓΟΝ): Άμεση αποστολή από τις Διευθύνσεις των ενστάσεων για ενδεχόμενα λάθη μοριοδότησης κλπ



 
Παρακαλούμε:
 
Να μας αποστείλετε άμεσα το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα ώρα 10.00 π.μ. στο Φαξ 3442365 με τη σημείωση για γραφείο 1146 όσες αιτήσεις εκπαιδευτικών έχουν υποβληθεί στα Γραφεία σας και αφορούν σε ενστάσεις επί των αποσπάσεων σχετικές με:

•         ενδεχόμενα λάθη μοριοδότησης που οδήγησαν σε μη ικανοποίηση των αιτήσεων,
•         αιτήσεων κατά προτεραιότητα που είτε δεν ικανοποιήθηκαν είτε ικανοποιήθηκαν σε άλλη προτίμηση από εκείνη της συνυπηρέτησής τους ή
•         εκπαιδευτικών που είχαν λόγους σοβαρούς οι οποίοι συνιστούν λόγο απόσπασης.
 
ΔΕΝ θα αποστείλετε στο Υπουργείο τις αιτήσεις:
•         επανεξέτασης αιτήσεων απόσπασης,
•         ανακλήσεις αποσπάσεων και
•         νέες αιτήσεις (παλαιών εκπαιδευτικών ή νεοδιόριστων.

Οι αιτήσεις αυτές θα παραμείνουν στα Γραφεία μέχρι νεωτέρων οδηγιών.

Παρακαλούμε τις Διευθύνσεις να κοινοποιήσουν το παρόν και στα Γραφεία της αρμοδιότητάς τους.
 
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
Read more

Δεν θα ησυχάσουν στην Πτολεμαϊδα με το "Μποδοσάκειο"

Σε κινητοποιήσεις καλεί τους Πτολεμαϊδιώτες, ξανά, η Δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία αναφέρει:
Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο:

είναι το μεγαλύτερο της Δυτικής Μακεδονίας σε κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές.
Εξυπηρετεί το μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών σε ...
ετήσια βάση με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα, στον τρίτο μεγαλύτερ πληθυσμιακά Δήμο της Δυτικής Ελλάδας.

Έχουν ήδη δρομολογηθεί οι επεκτάσεις και η συμπλήρωση των κτιριακών του υποδομών και έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότησή τους.

Έχει τον οργανισμό με τις περισσότερες κλίνες και είναι το μεγαλύτερο σε κλινικές, γιατρούς και προσωπικό.

Έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κλινών, με βάση την απόφαση του Υπουργείου Υγείας.

Παρά τη δέσμευση του υπουργού για επανεξέταση του θέματος και αποκατάσταση της αδικίας, διαπιστώνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Αποδεχόμαστε τη μείωση στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού, αλλά με τα ίδια κριτήρια και τηρώντας την ισονομία για όλα τα νοσοκομεία της χώρας

Ζητούμε ο 2ος μεγαλύτερος δήμος της Δυτικής Μακεδονίας να έχει τη δική του διοίκηση και έδρα διοικητή, προκειμένου να είναι δυνατή η απρόσκοπτη οργάνωση και λειτουργία του νοσοκομείου.

Ως δημοτική αρχή και αναλαμβάνοντας την ευθύνη των κινητοποιήσεων, εξαντλήσαμε τα μέσα διαλόγου και για το λόγο αυτό:

Αποφασίζουμε

κινητοποιήσεις τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 π.μ. στον κόμβο της ΑΕΒΑΛ και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 π.μ. στον κόμβο των Κοίλων Κοζάνης και καλούμε όσους πολίτες και φορείς γνωρίζουν τις υπηρεσίες του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου να παραβρεθούν για να στηρίξουν τη συνέχεια της παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.
Read more

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Γιούχαραν τον Πεταλωτή!


Σε εκδήλωση του δικηγορικού συλλόγου Πάτρας τρεις δικηγόροι τον αποκάλεσαν καραγκιόζη!

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στο δικηγορικό σύλλογο της Πάτρας κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, όταν μερίδα δικηγόρων επιτέθηκε φραστικά εναντίον του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή, την ώρα που ο υφυπουργός ανέβηκε στο βήμα.
Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν όταν ανέβηκε στο βήμα για να απευθυνθεί στους εκπροσώπους των Ελλήνων δικηγόρων, στην έναρξη των διήμερων εργασιών της Ολομέλειας.
Τρεις Θεσσαλονικείς δικηγόροι σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και διέκοψαν τον κ. Πεταλωτή, αποκαλώντας τον "καραγκιόζη" και απαιτώντας να κατέβει από το βήμα. Ακολούθησε διάλογος μεταξύ των δικηγόρων και του υφυπουργού καθώς ο τελευταίος αποφάσισε να δώσει απάντηση, αποκαλώντας τους "γνωστούς" για τέτοιου είδους συμπεριφορές και επισημαίνοντας πως κάνουν σόου!
Ακολούθησε καυγάς μεταξύ των δικηγόρων και τελικά οι ταραξίες απομακρύνθηκαν και η ομιλία του συνεχίστηκε κανονικά.
Το θέμα που αποτελεί κόκκινο πανί για  τους δικηγόρους είναι η απελευθερωση του επαγγέλματος ενώ από τα βασικά θέματα συζήτησης στην ολομέλεια θα είναι η η διαφήμιση του δικηγόρου.
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/241956/Default.aspx
Read more

Wikileaks-σοκ> Η Διαμαντοπούλου ενημέρωσε την αμερικανική πρεσβεία για τις μεταρρυθμίσε ις στη Παιδεία!..


…προφανώς ζήλεψε την επιτυχία της USAID στο Αφγανιστάν, που εκπαίδευε τα παιδάκια για να γίνουν Ταλιμπάν και να ρίξουν τους κακούς Σοβιετικούς…
DIAMANTOPOYLOU-77.jpg
Το ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν οι ΗΠΑ στις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση συζητούσε η Διαμαντοπούλου με την αμερικανική πρεσβεία. Η ιδιωτικοποιήση των πανεπιστημίων μπορεί να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ είπε η υπουργός. Συνάντηση του προέδρου του Deree College στο υπουργείο ζήτησε ο Αμερικανός πρέσβης. Η Διαμαντοπούλου ενημέρωσε τη πρεσβεία για την εκπαιδευτική ματαρρύθμιση-μόνο που η πρεσβεία δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για το σπουδαίο έργο της ΝΔ στη προσπάθεια αμερικανοποίησης της Παιδείας!
Ambassador Advocates for U.S. Interests and Mosque with Minister of Education Diamantopoulou
C O N F I D E N T I A L ATHENS 001723
SIPDIS
E.O. 12958: DECL: 2019/12/22
TAGS: SCUL, PGOV, PHUM, GR
SUBJECT: Ambassador Advocates for U.S. Interests and Mosque with
Minister of Education Diamantopoulou
CLASSIFIED BY: Daniel Speckhard, Ambassador, State, Exec; REASON:
1.4(B), (D)
1. (C) Summary: In a December 17 call on Minister of Education
and Religious Affairs Anna Diamantopoulou , Ambassador Speckhard
lobbied for American educational institutions operating in Greece,
specifically with regard to licensing , recognition of degrees and
the granting and vocational rights for graduates. The Ambassador
also strongly urged the GOG to live up to its commitment to
establish at least one mosque in Athens. Diamantopoulou
reiterated the position that the Greek Constitution stipulates
that only Greek state institutions could be licensed as
universities. However, the GOG is willing to grant professional
rights (such as being hired by the public sector) to graduates of
qualified institutions provided that they became affiliated with EU
institutions of higher education. Diamantopoulou said that plans
were in the works for several mosques in Athens, not just one, to
accommodate Muslims of different sects. The Ambassador and
Diamantopoulou also discussed higher educational reform and the
role that the U.S. could play in facilitating these efforts, as
well as meetings we could arrange during her planned visit to the
U.S. in April 2010. End Summary.
2. (C) Although her portfolio also covers religious affairs,
Diamantopoulou stated that she spent 95% of her time on educational
matters. She criticized past educational reform efforts as being
too short term and too focused to make a real difference, meaning
that long term reforms never saw fruition. Each government wanted
to see immediate results such as changing the way students are
accepted to universities without taking into account that primary
and secondary education would have to be reformed as part of this
process. Real reform would involve changing the institutional
framework, changing the teacher mentality, and decentralizing the
educational system. On the latter point, Diamantopoulou noted that
even routine changes in a small provincial schools required
central Ministry approval.
3. (C) On the issue of granting licenses to U.S.-affiliated
schools operating in Greece, Ambassador Speckhard pushed strongly
for licensing of Anatolia College, which has been in Greece since
1923, and Deree College, operating since 1875 – and for the GOG
to recognize their degrees. In addition to providing sough-after,
high-quality American education in Greece, these schools also
provide hundreds of jobs to Greeks (only 7% of the staff in Deree
College is non-Greek and 10% in Anatolia), the Ambassador noted.
Diamantopoulou stated that the Greek Constitution explicitly
forbids the operation of private universities in Greece , stating
specifically that universities in Greece must be free and run by
the state. She added that a change to the constitution would
exact a cost not only in time (at least five years) but politically
as well, since initiating such a controversial move would engender
such social unrest that it could potentially split the ruling PASOK
party in two. As an example of how controversial the issue of
private higher education is, Diamantopoulou noted that the
appointment of Thalia Dragona as Special Secretary in the Ministry
has caused quite a stir because she graduated from Deree College,
and therefore does not have a recognized Greek degree. According
to Diamantopoulou, sentiments within the Greek university system
lie so firmly against the establishment of private universities
that when a university professor quit to become Dean of New York
College in Athens, he was ostracized by the Greek university
community.
4. (C) Diamantopoulou stated that under the present constitution
it is impossible for Deree College or even affiliates of EU
universities to have their degrees recognized, meaning that
graduates from these institutions cannot apply for graduate studies
in Greek universities. There is a process for recognition of
degrees for students from universities in the U.S. For example,
provided that the students took classes in the U.S. and not in
Greece. There is more flexibility on the issue of professional
rights, she stated, since the GOG is under EU pressure and will
allow graduates of franchises of EU universities to be hired by the
public sector even if they studied only in Greece. The only way a
graduate of Deree College could be hired by the public sector would
be for Deree College to become affiliated with an EU university (as
Anatolia has done). In the coming weeks, an accreditation body
will be set up under the Ministry of Education, made up of
academics, to determine which foreign institutions will receive
operating licenses. The Ambassador stated that it was unfortunate
that a quality institution such as Deree College might be forced to
compromise its American identity to widen the hiring options for
its graduates.
5. (C) The Ambassador also argued for the granting of tax
concessions for American colleges operating in Greece as non-profit
organizations and for relaxation of visa restrictions to allow
American students to stay for the duration of their courses, which
often extend beyond the 90-day visa limit. Ambassador Speckhard
also described the advantages to Greece of allowing selected
American teachers to stay for up to three years to provide
effective English instruction, for example, and urged the GOG to
review visa cases for these teachers on a flexible basis.
6. (C) Finally, Ambassador Speckhard urged the GOG to live up to
its commitment to establish a mosque in Athens, a city of 5,000,000
with no legal house of worship for the Muslim community. The
Ambassador stated that doing so would be proof to the international
community of Greece’s support for religious freedom. Land owned by
the Greek Navy had been identified as a site for a mosque, but the
process appeared to be stuck. Diamantopoulou stated that Greece
was planning to open several mosques to meet the needs of different
sects, rather than to have only one mosque serving the whole city
of Athens. This approach would also address the problem of the
current 700 illegal places of worship for Muslims that exist in
Athens. A large site had already been identified in Elefsina with
plans for a 600 square meter mosque. The Greek Archbishop himself
had also donated land to be used as a mosque.
7. (C) In response to the Ambassador’s offer of assistance in the
educational sector, Diamantopoulou stated that the university
teachers’ union, POSDEP, which has begun to soften its rhetoric and
demonstrate a more moderate and progressive approach, is working
with the Ministry on Educational reform. The union will initiate
the reforms and the Ministry will support them. The Ambassador
offered assistance in this area as well as in the area of
accreditation if needed. The Minister mentioned that she planned
on visiting the U.S. in late-March/early April to coincide with
Greek Independence Day and may seek assistance in setting up
meetings with counterparts in the education field. At the
Ambassador’s request, Diamantopoulou promised to arrange meetings
for the President of Deree College with the Deputy Minister of
Education after the holidays.
8. (C) Comment: Although Diamantopoulou is an impressive and
expert interlocutor in the field of education, her government’s
present policy represents a significant step backward from the
previous New Democracy government as far as U.S. institutions of
higher education – and their graduates — are concerned. A few
days before leaving office, the New Democracy government gave
licenses to 33 foreign colleges to function as institutions of
higher education. The New Democracy Ministry had also outlined a
process for recognition of degrees from U.S. colleges as long as
they were accredited in the U.S. The present government has
adopted a narrow legalistic barrier using the Greek constitution as
the reason for avoiding contentious issues of recognition of
foreign institutions of higher education in Greece, despite the
fact that these institutions have educated tens of thousands of
Greek professionals. The good news is that elite institutions such
as Deree College and Anatolia College will be treated the same as
other foreign colleges operating in Greece. The bad news is that
all will be barred from having their degrees recognized by Greece.
Our conversation with the Minister underlined once again how
difficult it is in Greece to institute meaningful reform. A
university system which remains closed to foreign innovations and
hostage to syndicate interests will fall further behind those in
other countries more open to global innovations. Rather than
adopting a forward leaning posture encouraging the Ministry to
incorporate American institutions of higher education into the
Greek system, we may need to guard against further incursions into
the autonomy of quality American institutions of higher education
in Greece.
Speckhard
Read more