Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η νέα… ταινία της Άννας: μαθήματα χωρίς βιβλία!


Απίστευτη ταλαιπωρία για μαθητές, δασκάλους και γονείς, από την προχειρότητα και την ανικανότητα που επέδειξε η ηγεσία του...
υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα βιβλία, με αποτέλεσμα τα παιδιά να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους, χωρίς βιβλία!!!

Τώρα μας λέει η… κλαίουσα Διαμαντοπούλου ότι, ναι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα σχολικά βιβλία, αλλά επιχειρεί να το λύσει το υπουργείο Παιδείας.

Μετά τα πρωτοφανή πράγματα που συμβαίνουν στο συγκεκριμένο υπουργείο- σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ή θα είχε παραιτηθεί ο υπουργός, ή θα τον είχε απολύσει ο πρωθυπουργός… – ανακοινώθηκαν τα εξής:

Ανάρτηση όλων των διδακτικών βιβλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πλατφόρμα «ψηφιακό σχολείο» (http://digitalschool.minedu.gov.gr/).

Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων, μπορούν να έχουν πρόσβαση και να αξιοποιούν το σχετικό υλικό, με κάθε πρόσφορο τρόπο για τους ίδιους και τους μαθητές τους.

Διανομή σε όλους τους μαθητές ενός DVD, στο οποίο θα εμπεριέχονται τα σχολικά εγχειρίδια. Έτσι, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να μελετούν τα μαθήματα και στο σπίτι τους ηλεκτρονικά.

Ταυτόχρονα, οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων μεριμνούν για την έγκαιρη εκτύπωση, αναπαραγωγή και διανομή του απαραίτητου εκπαιδευτικού υλικού στους μαθητές, στη διάρκεια των λίγων ημερών της καθυστέρησης.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_8482.html?spref=fb