Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!! Θάλασσες (Ενα ποτήρι θάνατο) Μητροπανος Δημήτρης

Θάλασσες, μέσα στα μάτια σου θάλασσες
και με ταξίδευες, σαν το καράβι κι έλεγες
Θα σ' αγαπώ με τα καλοκαίρια
με τρικυμίες και με βροχές
με μαξιλάρι τα δυο μου χέρια
θα ονειρεύεσαι ότι θες

Ένα ποτήρι θάνατο θα πιω, απόψε να μεθύσω
Τα καλοκαίρια πες μου πως μπορώ
μονάχος μου να ζήσω
Read more

“Έφυγε” ο σπουδαίος ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης

20120630-160808.jpgΠέθανε σε ηλικία 72 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης.
Γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν.

Άνθρωπος που αγάπησε και τίμησε για θέατρο για δεκαετίες, καθώς εργαζόταν στο σανίδι από το 1960.
http://olympia.gr/2012/06/30/%ce%ad%cf%86%cf%85%ce%b3%ce%b5-%ce%b7-%cf%83%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b1%ce%af%ce%bf%cf%82-%ce%b7%ce%b8%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%cf%8c%cf%82-%ce%b8%cf%8d%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1/
Read more

Συγκλονιστικό άρθρο: Ελληνορθόδοξοι στη Συρία, πρόβατα επι σφαγή...!!!

...!!!

Η ελληνική καταγωγή των Ρωμιών της Συρίας που σήμερα σφαγιάζονται από τους μουσουλμάνους...

Κοιτάξτε τα μάτια, κοιτάξτε τα πρόσωπα αυτών των Ρωμιών της Συρίας, αυτών των Ελληνοσύρων, αυτών των Ορθοδόξων Ελλήνων της Αντιοχείας. Κοιτάξτε τους γιατί είναι σαν τα αρνιά στο μαντρί που πάνε για σφάξιμο.....



Κοιτάξετε αυτούς τους Ελληνορθόδοξους Χριστιανούς που σκοτώνονται από τους μουσουλμάνους χωρίς να έχουν καμία βοήθεια από πουθενά. Ας τους κοιτάξουμε όλοι μας. Εμείς που γράφουμε για τους αγίους, εμείς που γεμίσαμε το διαδίκτυο με Ορθόδοξα ιστολόγια για να γράφουμε για σταρετς, για Φιλοκαλίες και Γεροντικά κι άλλα διάφορα Πατερικά βιβλία, για αδιάλειπτες προσευχές με κομποσκοίνια, και πέστε μου τί όφελος έχουν όλα αυτά όταν οι ομόθρησκοι μας στη Συρία κάθε μέρα σφαγιάζονται και μαρτυρούν για το Χριστό και εμείς τους αγνοούμε;

Ας τους κοιτάξουν οι ιερείς και οι αρχιερείς της Εκκλησίας της Κύπρου και της Ελλάδος που εθελοτυφλούν και συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Ας τους κοιτάξουμε όλοι μας και ας προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε, ο καθένας όπως μπορεί, για να φέρουμε στην επιφάνεια αυτή τη σύγχρονη γενοκτονία που συμβαίνει καθημερινά μπροστά στα μάτια μας, αλλά που για διάφορους λόγους τα δικά μας μέσα ενημέρωσης στην Κύπρο και στην Ελλάδα κρύβουν από το κόσμο. Ας απαιτήσουμε από από την Εκκλησία της Κύπρου και της Ελλάδος να σταματήσει τους στρουθοκαμηλισμούς και να συμπεριφερθεί όπως αρμόζει. Ας βάλουμε όλοι στη πράξη τα λόγια του Χριστού και όχι μόνο να τα γράφουμε ή να τα διαβάζουμε.

Η συνέχεια στο NOCTOC
Η ελληνική καταγωγή των Ρωμιών της Συρίας που σήμερα σφαγιάζονται από τους μουσουλμάνους

http://noctoc-noctoc.blogspot.gr/2012/06/blog-post_28.html
 
Read more

Συρία και Τουρκία έτοιμες για πόλεμο! Συγκέντρωση στρατού και αρμάτων μάχης! Αεροπλανοφόρο στέλνει η Γαλλία!

Με την προώθηση μιας ολόκληρη τεθωρακισμένης Tαξιαρχία, της 17ης, εξοπλισμένης με εκσυχρονισμένα άρματα μάχης Τ-72 (πρόσθετη θωράκιση βελτιωμένο Σύστημα Ελέγχου Πυρός, νέα συστήματα επικοινωνιών κλπ), απάντησε η Συρία στην κίνηση της Τουρκίας να ενισχύσει τις δυνάμεις της στα σύνορα και στην...
φημολογία που έχει αναπτυχθεί για "τουρκική ετοιμότητα έναρξης επιχειρήσεων".

Την ίδια στιγμή ολόκληρο το 3ο Σ.Σ. του συριακού Στρατού βρίσκεται σε κατάσταση πολεμικού συναγερμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ελάχιστο μέρος των συριακών ενόπλων δυνάμεων έχει εμπλακεί στις συγκρούσεις με τους αντάρτες, καθώς οι ισλαμιστές είναι εντοπισμένοι σε δύο-τρεις πόλεις (Χομς, προάστεια Χαλεπίου, Χάμα) και η μεγαλύτερη δύναμη τελεί σε αναμονή για πιθανές επιθέσεις από το Ισραήλ ή την Τουρκία.

Συνολικά περίπου 170 άρματα μάχης προωθήθηκαν βόρεια του Χαλεπίου, κάπου 30 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης. Το 3ο Σ.Σ. έχει συνολικά περί τα 1500 άρματα μάχης από τα 4.500 που υπηρετούν στον συριακό Στρατό, αλλά συγκεντρώνει τα περισσότερα εκσυγχρονισμένα αφού αξιόμαχα θεωρούται περίπου 3.000 άρματα.

Η περιοχή είναι στην ζώνη ευθύνης του 3ου Σώματος Στρατού, το οποίο αποτελεί την "αφρόκρεμα¨των συριακών ενόπλων δυνάμεων αφού πέρα από το γεγονός ότι καλύπτει τα σύνορα με Τουρκία και Ιράκ, συγκεντρώνει και τις εφεδρικές δυνάμεις σε περίπτωση επίθεσης από το Ισραήλ, ενώ έχει υψηλή εκαπίδευση και εξοπλισμό για εξαπόλυση χημικών και βιολογικών επιθέσεων.

Αιχμή του είναι η 5ης Τ/Θ Μεραρχία και επίσης έχει άλλες τρεις Τ/Θ Μεραρχίες την 6η, την 8η και την 11η.

Ακόμα έχει τέσσερις ανεξάρτητες μεραρχίες Πεζικού, δέκα ανεξάρτητες αερομεταφερόμενα συντάγματα ειδικών δυνάμεων, δύο ανεξάρτητες ταξιαρχίες πυροβολικού, δύο αντιαρματικάς ταξιαρχίες, ενώ συγκεντιρώνει τα περισσότερα βαλλιστικά συστήματα του συριακού Στρατού και αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και αξίζει να προσεχθεί είναι οι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοιι SS-21 Scarab, Scud-B/C/D με ακτίνα από 300 μέχρι 800 χλμ. και οι μη κατευθυνόμενες ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς FROG-7 που αποτελούν ισχυρά "ψυχολογικά" όπλα και όχι μόνο.

Επίσης το 3ο Σ.Σ. επιχειρεί τους 6+ τετραπλούς εκτοξευτές P-800 αντιπλοϊκών βλημάτων cruise τους οποίους προσπάθούσε να εντοπίσει το καταρριφθέν τουρκικό RF-4E, καθώς και πολλούς άλλους μιρκότερους σχηματισμούς. Η συνολική του δύναμη είναι περί τις 70.000 προσωπικό.

Αυτός είναι ο βασικός σχηματισμός ο οποίος στέκεται απέναντι στον τουρκικό Στρατό, αλλά ελέγχει και τους Ρ-800 που είναι πονοκέφαλος για τους ΝΑΤΟϊκούς. Με τέσσερις Τ/Θ μεραρχίες, έστω χωρίς την αιχμή της τεχνολογίας σε ότι αφορά το υλικό του (το ίδιο ισχύει και για τις τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται απέναντί του, αφού το σύνολο των τουρκικών LEO2A4 είναι αναπτυγμένα στο μέτωπο του ... Έβρου!) αποτελεί έναν αντίπαλο που δεδομένης και της ύπαρξης δεκάδων βαλλιστικών πυραύλων, αλλά και εκατοντάδων ίσως και χιλιάδων Ρώσων "συμβούλων", είναι απόλυτα αξιόμαχος.

Το γεγονός ότι έχουν αφιχθεί στην βόρεια πλευρά των συνόρων τα εκσυγχρονισμένα Μ60 Sabra με πυροβόλο 120 χλστ. δείχνει ότι ο τουρκικός Στρατός ξέρει ότι τα άρματα μάχης θα αποτελέσουν έναν κρίσιμο παράγοντα στην επικείμενη (;) σύγκρουση...

Δύο αεροπλανοφόρα καθ'οδόν προς την Συρία - Κλιμακώνουν οι δυτικοί και πάνε για no-fly-zone!

Στο μεταξύ, ομάδα μάχης του γαλλικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου (R71) Charles de Gaulle πρόκειται να ενωθεί στην Α.Μεσόγειο με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) σε δύο εβδομάδες στην πλεόν απτή απειλή κατά της Συρίας από τότε που ξεκίνησς η κρίση.

Τα δύο αερoπλανοφόρα μεταφέρουν περί τα 100 μαχητικά αεροσκάφη και σίγουρα αποτελούν μια εξαιρετικά ισχυρή αεροπορική δύναμη ικανή να επιβάλλει την no-fly-zone που θέλουν οι δυτικοί, σε συνεργασία φυσικά με την τουρκική Αεροπορία και τις Αεροπορίες των αραβικών κρατών που προτίθενται να εμπλακούν στο εγχείρημα.

Ήδη από εχθές η Σαουδική Αραβία έχει θέσει τις αεροπορικές της δυνάμεις σε κατάσταση επιφυλακής. Αυτή την στιγμή το Charles de Gaulle βρίσκεται στα ανοιχτά του Μαρόκο, για την προγραμματισμένη άσκηση με τις Ένοπλες Δυνάμεις της αραβικής χώρας.

Η γαλλική δύναμη αποτελείται από το αεροπλανοφόρο, την φρεγάτα αεράμυνας Forbin, την ανθυποβρυχιακή φρεγάτα Montcalm και το πλοίο ανεφοδιασμού Meuse. Η αεροπορική δύναμη του Charles de Gaulle που θα σταλεί στην Α.Μεσόγειο, είναι 8 αεροσκάφη Rafale Marine, 7 Super Etendard Modernisés, Hawkeye και ελικόπτερα. Η αμερικανική δύναμη θα αποτελείται από το USS Dwight D. Eisenhower και τέσσερα καταδρομικά.

Η Ρωσία μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει στην είδηση. Τα δύο ρωσικά αποβατικά και το ένα βοηθητικό για τα οποία είχεν ειδοποιήσει τις τουρκικές αρχές ότι πρόκειται να περάσουν τον Ελλήσποντο πριν δύο ημέρες, δεν απέπλευσαν ακόμα από την Σεβαστούπολή...
DefenceNethttp://anti-ntp.blogspot.com/2012/06/blog-post_1967.html
Read more

Η κακιά δεξιά του κακού Κ. Καραμανλή!

Μέχρι τον Οκτώβρη 2009 ήταν στη κυβέρνηση η επάρατη κακιά δεξιά και ο ...κακός ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
Η ανεργία ήταν στο 7, 5 % το αφορολόγητο ήταν στις 12.000 ευρώ και οι περισσότεροι είχαν επιστροφή φόρου. Τρία εκ. πολίτες δεν πλήρωναν άμεση φορολογία..!

Τα μαγαζιά ήταν γεμάτα κόσμο, ο τουρισμός πήγαινε καλά, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ περικοπές μισθών και συντάξεων.
Υπήρχαν μεγάλες ενεργειακές συμφωνίες με τους Ρώσους, συμφωνίες για τα λιμάνια με τους Κινέζους και κανένας δεν λοιδορούσε την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Υπήρχε Εθνική Περηφάνια!

Η χώρα δανειζόταν με 1, 75% όταν η Γερμανία δανειζόταν με 1%.

Και όταν είδε από πολύ νωρίς ότι η κρίση έρχεται στην Ελλάδα, κάλεσε τους...
πολιτικούς αρχηγούς για να συμφωνήσουν σε ορισμένα αναγκαία μέτρα ή να προτείνουν δικά τους!

Η απάντηση του τότε αρχηγού της αξ. αντιπολίτευσης ήταν ότι "η κρίση είναι στο μυαλό του κ. Καραμαλή, ΔΕΝ υπάρχει διεθνής οικονομική κρίση" και η μόνη λύση για τον τρόπο είναι "άμεσα εκλογές". Στο ίδιο μοτίβο και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, πλην Καρατζαφέρη (Μάρτιος 2009).

Αυτόν τον κακό Καραμανλή τον διώξαμε!

Φέραμε τον ΓΑΠ και τα αποτελέσματα τα γνωρίσαμε και τα γνωρίζουμε όλοι μας!


Read more

Άρχισαν τα όργανα..”Οδ. Βουδούρης: Η επιστολή Σαμαρά δεν εκφράζει την εντολή των εκλογών”


Επικριτικός απέναντι στο περιεχόμενο της επιστολής του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους Εταίρους, εμφανίστηκε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης.
Με δήλωσή του, ο κ. Βουδούρης υποστήριξε ότι η επιστολή Σαμαρά δεν εκφράζει την εντολή των εκλογών και ότι όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός προς τους ηγέτες των κρατών-μελών, περί «απόλυτης προσήλωσης της Ελλάδας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», βρίσκονται «σε πλήρη αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση που εκφράστηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου».
Επιπλέον, χαρακτήρισε ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι απουσιάζει, όπως είπε, από την επιστολή η λέξη-κλειδί «επαναδιαπραγμάτευση», όπως απουσίαζε και από «την πρώτη δήλωση του κ. Σαμαρά το βράδυ των δεύτερων εκλογών».
Ο κ. Βουδούρης ανέφερε ακόμη ότι είναι κοινή παραδοχή πλέον και κυρίως λαϊκή καθολική απαίτηση να αλλάξει η λογική της απορρύθμισης του ιδιωτικού τομέα εργασίας και της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και κατέληξε τονίζοντας ότι «απαίτηση της κοινωνίας είναι η απαγκίστρωση από τις δυσμενείς δεσμεύσεις του μνημονίου. Σταδιακή βέβαια, αλλά συγκεκριμένη και σταθερή».
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, πηγές της ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας την παραπάνω δήλωση έκαναν λόγο για προσωπικές απόψεις του κ. Βουδούρη.
http://exomatiakaivlepo.blogspot.gr/2012/06/blog-post_5252.html

http://olympia.gr/2012/06/30/%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b9%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%cf%8c%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%bd%ce%b1-%ce%bf%ce%b4-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b7%cf%82-%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83/
Read more

Για να ξέρουμε επίσημα ποιοι είναι οι τεμπέληδες στην Ευρώπη

Επίκαιρος ο ΟΟΣΑ τις τελευταίες ημέρες με την έκθεση φωτιά, που εμπλέκει άμεσα την χώρα μας για λαδώματα, για μαύρο χρήμα, διεθνή διαφθορά και δωροδοκία..
Δείτε τώρα τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Ο.Ο.Σ.Α (OECD) από το 2000-2010, ανά χώρα μέλος της Ε.Ε, για τις ώρες εργασίας ανά έτος….
Έτσι για να ξέρουμε ποιοι είναι πρωταθλητές στην δουλειά και ποιοί είναι οι άρχοντες της τεμπελιάς…

Όπως βλέπετε οι Έλληνες εργάζονται από όλους τους Ευρωπαίους με 2109 ώρες τον χρόνο, την ίδια ώρα που οι Γερμανοί, είναι 5οι απ το τέλος και εργάζονται μόνο 1419 ώρες…
Δηλαδή οι Γερμανοί δουλεύουν σε σχέση με τους Έλληνες :
690 ώρες λιγότερες το χρόνο…57,5 ώρες τον μήνα και 1,9 την ημέρα
http://exomatiakaivlepo.blogspot.gr/2012/06/blog-post_5872.html

http://olympia.gr/2012/06/30/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%be%ce%ad%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%cf%84/#more-167114
Read more

Το κουαρτέτο της σιχασιάς σε ανέμελες στιγμές στη Βουλή.....



Το κουαρτέτο της σιχασιάς σε ανέμελες στιγμές στη Βουλή..


...διασκεδάζει την συγκυβέρνηση ενώ συμπολίτες μας αυτοκτονούν καθημερινά,η δέ χώρα έχει περιέλεθει σε κατάσταση ασφυξίας και θλίψης.

Αλλά μην απασχολούμε τα παιδιά μας μ αυτά.
Αφήστε τα να πούνε με την άνεσή τους τα ανέκδοτά τους.

ΤΙ ΗΘΟΣ στις πιο τραγικές στιγμές για την Ελλάδα.
Και τί ντροπή για τις φάτσες που αποικονίζονται.!!!!!!!!!!!!!
http://georgekaragiannis.blogspot.gr/2012/06/blog-post_30.html
Read more

Οι Αμερικανοί «καίνε» τον Τσοχατζόπουλο


Το όνομα του προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό πρώην υπουργού Αμύνης και πρωτοκλασάτου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Ακη Τσοχατζόπουλου, περιλαμβάνει σε πολλά σημεία η έκθεση του γνωστού αμερικανικού δικηγορικού γραφείου, Debevoice & Plimpton, για το μεγάλο «εξοπλιστικό σκάνδαλο» της αγοράς των προβληματικών γερμανικών υποβρυχίων.
Στην έκθεση, μεταξύ των άλλων, στελέχη της γερμανικής εταιρίας κατασκευής των υποβρυχίων, Ferrostaal AG, «καρφώνουν» στις καταθέσεις τους Ελληνες μεσάζοντες, αλλά και τον κ. Τσοχατζόπουλο, που τους είχε συστήσει. Ανάμεσα στις άλλες καταθέσεις, στέλεχος της εταιρίας θέλοντας να δείξει το μεγάλο ενδιαφέρον της εταιρίας για να πουλήσει τα υποβρύχια στην Ελλάδα, αλλά και τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν, πρόσθεσε: «Εμείς ενδιαφερόμασταν σφόδρα για επαφές με συγκεκριμένους ανθρώπους, όπως ήταν ο Μπέλτσιος (σ.σ.: εμπλεκόμενος στην υπόθεση). Μάλιστα, ο υπουργός Αμύνης Τσοχατζόπουλος μάς σύστησε τον κ. Μπέλτσιο σαν κάποιο που γνωρίζει πολύ κόσμο και που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος στα σχέδιά μας». Να σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Μπέλτσιος όσο και αρκετά άλλα πρόσωπα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ερευνών της Δικαιοσύνης.
Να σημειωθεί ακόμα πως, σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου, μεταξύ 2000-2007 δόθηκαν πάνω από 62 εκατ. ευρώ για μίζες. Πολλά από αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνονται με τα δεδομένα που παρατίθενται στην έκθεση της Debevoice. Κατά την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, πάντως, «φέρεται να καταβλήθηκε για δωροδοκίες ποσοστό 4,5% επί του κοστολογίου (τζίρου) του έργου, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 72-83 εκατ. ευρώ».
Στη Ferrostaal, όταν ήταν υπουργός Αμύνης ο Ακης Τσοχατζόπουλος, με απευθείας ανάθεση δόθηκε η «δουλειά» για 4 υποβρύχια (τρία και μία option) Τ-214. Η απόφαση ελήφθη αρχικά από το ΚΥΣΕΑ της 24ης/7/1998 και επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια στο ΚΥΣΕΑ της 15ης/12/1998. Οριστικοποιήθηκε στις 26/7/1999 στη συνεδρίαση του ίδιου οργάνου, μέλος του οποίου ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο συγκεκριμένος νέος τύπος υποβρυχίου θα κατασκευαζόταν και θα δοκιμαζόταν για πρώτη φορά. Μάλιστα, όπως κατ’ επανάληψη καταγγέλθηκε, το «Παπανικολής» έγερνε (!).
Ιδιαιτέρως ενδιαφέρον είναι πως τον Φεβρουάριο του 2000 για πρώτη φορά καταγγέλθηκε στη Βουλή το σκάνδαλο. Η σκανδαλώδης αγορά συνοδεύτηκε από την απευθείας ανάθεση κατασκευής τους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, σε συνεργασία με τα Ναυπηγεία HDW του Κίελου της Γερμανίας.
Ακρως σημαντικό είναι ότι τότε υπό τον έλεγχο της HDW πέρασε ο Σκαραμαγκάς. Είναι ολοφάνερο ότι η εξέλιξη του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των Ναυπηγείων και τα υποβρύχια αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία». Παρ’ όλα αυτά, στο τέλος του 2010, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, ο κατόπιν υπουργός Οικονομικών και τότε υπουργός Αμύνης, κ. Βενιζέλος, υπέγραψε την αναθεώρηση της αρχικής σύμβασης του 2000.
Θανάσης Αργυράκης στον Ελεύθερο Τύπο
http://filologos10.wordpress.com/2012/06/29/%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af-%ce%ba%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%cf%8c%cf%80%ce%bf/
Read more

Αυτό το υποκείμενο παρέα με τους Γερμανούς απατεώνες, που αποκαλούσε τους Έλληνες διεφθαρμένους, χαρακτηρίζεται από τον ΟΟΣΑ ως…

20120630-074933.jpg…ως ο μοναδικός δυτικός πρωθυπουργός που απέκρυψε σκάνδαλο τέτοιας μορφής και τέτοιου μεγέθους.
Ο πολιτικός του πατέρας Κώστας Σημίτης, δίκαια χαρακτηρίστηκε “Αρχιερέας της Διαπλοκής”.
Το πολιτικό του τέκνο, δικαίως τον ξεπέρασε. Η ιστορία θα τον χαρακτηρίσει ως το πλέον διεφθαρμένο πολιτικό ανδρείκελο που δεν ήθελε απλώς να εξαθλιώσει την χώρα του, αλλά να την εξαφανίσει.

Απόδειξη; Μέχρι και οι Γερμανοί που καταλήστευσαν την χώρα, μας λένε διεφθαρμένους
λόγω του Παπανδρέου.
Ποιοί; Οι Γερμανοί, που από τα τέλη του 2011 έχουν την τιμή να ονομάζονται λαμόγια επισήμως και με δικαστική απόφαση. Η Deutsce Telekom καταδικάστηκε για ένα πλήθος εγκληματικών ενεργειών.
Μπορεί οι Siemens, MAN, ThyssenKrupp, Hoechtief κλπ που είναι χωμένες στην σαπίλα να μην μπορούν να χαρακτηρίσουν το Γερμανικό κράτος, η DT όμως μπορεί.
http://olympia.gr/2012/06/30/%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1/
Read more

Έξι στις δέκα οικογένειες έχουν έναν άνεργο

Απογοήτευση προκαλεί έρευνα της εταιρείας «Interview», για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Έξι στις δέκα οικογένειες έχουν έναν άνεργο
Σύμφωνα με την έρευνα, στο πρώτο εξάμηνο του 2012 απολύθηκαν -μέσο όρο- 1,88 εργαζόμενοι ανά επιχείρηση είτε επειδή αυτή έκλεισε είτε επειδή δεν μπορούσε, πλέον, να συντηρήσει το προσωπικό της (σ.σ. ο αριθμός αυτός είναι ωστόσο μειωμένος, σε σχέση με τον Φεβρουάριο, όταν ήταν 2,7).
Το 56,1% των οικογενειών Θεσσαλονίκη έχει τουλάχιστον έναν άνεργο ενώ το 34,8% συντηρεί το σπίτι έχοντας δύο ανθρώπους χωρίς δουλειά και σχεδόν το 6% τρεις! Η έρευνα διενεργήθηκε λίγες ημέρες μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης, σε δείγμα 500 επιχειρηματιών-μελών του ΒΕΘ και 305 καταναλωτών.
Σήμερα, το 15% των επιχειρήσεων σχεδιάζει απολύσεις ενώ μόλις το 5% προσλήψεις. Ωστόσο οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις προσανατολίζονται σε διατήρηση προσωπικού αναφε΄ρει το σχετικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.
«Το 2007 είχα 60 εργαζόμενους και έτρεχαν. Σήμερα έχω 35 και δεν ξέρω τι να τους κάνω», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της έρευνας. Πρόσθεσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχει αναγκαστεί να μειώσει είτε τις ημέρες εργασίες είτε τις ώρες απασχόλησης των εργαζομένων.
Στο σκηνικό αυτό, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και καταναλωτές βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται: οι μεν πρώτοι δηλώνουν στην πλειοψηφία τους (σχεδόν 90%) πτώση τζίρου, κατά 40% μέσο όρο στο πρώτο εξάμηνο, ενώ οι δεύτεροι κάνουν λόγο για μείωση των χρημάτων που μπαίνουν στο σπίτι κατά 32% (μέσο όρο). Μείωση εισοδήματος βίωσαν στο εξάμηνο οκτώ στις δέκα οικογένειες και αύξηση ...μηδέν.
Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος είναι ότι οι Θεσσαλονικείς «κόβουν» περίπου στο μισό τα έξοδα του σούπρ μάρκετ που αποτελεί έξοδο πρώτης ανάγκης.
Τα νοικοκυριά αναγκάζονται να βάλουν μαχαίρι στις δαπάνες, με πρώτο βασικό «θύμα» τον κλάδο της ένδυσης-υπόδησης (-77,2%), ενώ μεγάλος χαμένος είναι και ο τομέας της ψυχαγωγίας-ταξιδιών (-67,5%).
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/214567/exi-stis-deka-oikogeneies-ehoyn-enan-anergo
Read more

Ευνοϊκές ρυθμίσεις συνταξιοδότησης για μητέρες με ανήλικα τέκνα

Εγκύκλιο που περιλαμβάνει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους όρους συνταξιοδότησης μητέρων με ανήλικα τέκνα εξέδωσε το ΙΚΑ....


Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις
δίνουν τη δυνατότητα στις μητέρες με ανήλικα παιδιά να συνταξιοδοτηθούν, αναγνωρίζοντας το χρόνο επιδοτούμενης ανεργίας ή ασθένειας 10 χρόνια πριν την ενηλικίωση του παιδιού και όχι 10 χρόνια πριν την αίτηση συνταξιοδότησης.
Οι ασφαλισμένες μητέρες, οι οποίες έχουν υποβάλλει αίτηση για συνταξιοδότηση με διαφορετικό καθεστώς, μπορούν να καταθέσουν εκ νέου αίτηση στο ΙΚΑ ώστε να συνταξιοδοτηθούν με τις νέες ρυθμίσεις.

Οι ρυθμίσεις καλύπτουν και τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί και εκκρεμούν από τις 15 Ιουλίου του 2010.
Read more

Financial Times: Εκτιμώντας το κόστος της Γερμανίας από τη κατάρρευση της ευρωζώνη


Η εκτίμηση των οφελών της Γερμανίας από τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη έχει γίνει πολλές φορές, με μεγάλες αποκλίσεις στα συμπεράσματα. Όμως εξίσου σημαντικό είναι και το ερώτημα του κόστους για τη Γερμανία από κατάρρευση του ευρωσυστήματος.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, το υπουργείο οικονομικών της Γερμανίας έχει ήδη συντάξει έκθεση για το ζήτημα και έχει υπολογίσει ότι μια ενδεχόμενη κατάρρευση της ευρωζώνης και κατά συνέπεια η επάνοδος στο μάρκο θα κοστίζε στη Γερμανία περίπου το 10 τοις εκατό του ΑΕΠ της τον πρώτο χρόνο. Δε δίνονται πληροφορίες για τον χρόνο διάρκειας των επιπτώσεων αλλά υποθέτεται ότι θα ξεπερνούσε το έτος με αποτέλεσμα το 10 τοις εκατό επί του ΑΕΠ να είναι μόνο ένα μέρος του συνολικού κόστους. Οι δε άνεργοι θα ξεπερνούσαν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τα πέντε εκατομμύρια; διπλασιασμός των ανέργων δηλαδή με βάση τα σημερινά δεδομένα.


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου ισχυρίζεται ότι δε γνωρίζει κάτι γι’ αυτή την έρευνα.
Σύμφωνα με το περιοδικό το υπουργείο κρατά κρυφή την έρευνα από φόβο μην αυξηθεί το κόστος διάσωσης του ευρώ. Επιπλέον, με βάση αυτό το σενάριο, η διάσωση της ευρωζώνης είναι το μικρότερο κακό για τη Γερμανία.

Μπορεί να είναι έτσι μπορεί και όχι, αυτό που είναι βέβαιο όμως είναι ότι η υποστήριξη του ευρώ από τον κόσμο ολοένα και μειώνεται. Οι Γερμανοί έδειξαν τη μικρότερη υποστήριξη στο ευρώ σε σχέση με τα άλλα τέσσερα μεγαλύτερα έθνη της ευρωζώνης. Το 39 τοις εκατό των Γερμανών επιθυμούν έξοδο από την ευρωζώνη, έναντι του 28 τοις εκατό των Ιταλών, του 26 τοις εκατό των Γάλλων και του 24 τοις εκατό των Ισπανών. Σε όλες τις χώρες πάνω από τους μισούς υποστήριξαν ότι η Ελλάδα δε θα καταφέρει να αποπληρώσει τα δάνεια της και γι’ αυτό πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ.


Μετάφραση Ελπινίκη Καρακώστα
πηγή


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/06/financial-times.html#ixzz1zFhdp4Ly
Read more

Η απουσία


Για την καρδιά μου αρκεί το στήθος σου,
για την ελευθερία σου αρκούν τα φτερά μου.
Απ’το δικό μου στόμα φτάνουν ως τον ουρανό
όσα εκοιμούνταν στην ψυχή σου μέσα.
Μέσα σου στέκει το ξεγέλασμα της κάθε ημέρας...


Έρχεσαι σαν τη δροσιά πάνω στα στόματα των λουλουδιών
Στέλνει στα καταχθόνια τους ορίζοντες η απουσία σου.
Στους αιώνες των αιώνων αλαργεύοντας
σαν της θαλάσσης τα κύματα
Και είπα τότε πως ετραγούδαγες στον άνεμο
ωσάν τα πεύκα και ωσάν τα κατάρτια των πλοίων
Σαν πεύκο είσαι εσύ και σαν κατάρτι πανύψηλη και αμίλητη.
Και ξαφνικά μελαγχολείς, σαν επιβάτης σε μπάρκο.
Φιλόξενη, ανοιχτόκαρδη σα δρόμος παλιός.
Σε κατοικούν φωνές και αντίλαλοι της νοσταλγίας.
Ξυπνάω εγώ και τότε, κάπου-κάπου, αποδημούνε
τα πουλιά που εκοιμούνταν στην ψυχή σου μέσα.



Pablo Neruda
Read more

Πέντε ελληνικά Πανεπιστήμια στα κορυφαία 200 του κόσμου

Πέντε ελληνικά Πανεπιστήμια στα κορυφαία 200 του κόσμουΠέντε ελληνικά Πανεπιστήμια διακρίνονται στα κορυφαία 200 Ιδρύματα του κόσμου στους ...
Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS ανά ειδικότητα για το 2012.Πρόκειται για μια παγκόσμια έρευνα, τη μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, η οποία συγκρίνει 600 πανεπιστήμια από 27 χώρες στον κόσμο σε 29 κλάδους ανά ειδικότητα.Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία 200 Ιδρύματα σε πέντε ειδικότητες: στατιστική, μηχανολογία, ηλεκτρολογία, μηχανική και χημική.Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναδεικνύονται επίσης σε τουλάχιστον μία από τις ειδικότητες
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/06/200.html
Read more

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ (VIDEO)

Λαμπρή ήταν η υποδοχή του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Ιστορικό Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης, το οποίο και επισκέπτεται αυτή την ώρα (13.00). τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και σύσσωμο το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών.

Ο Πατριάρχης θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του Μουσείου, ενώ στον Παναγιότατο απονεμήθηκε δίπλωμα και χρυσό μετάλλιο. Εντύπωση και πολύ θετικά σχόλια προκάλεσαν οι πολύ όμορφες τοπικές ενδυμασίες της ευρύτερης περιοχής...τις οποίες φορούσαν τα μέλη –άνδρες και γυναίκες- του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών.

Ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν του Πατριάρχη ενώ στη συνέχεια ο Προκαθήμενος θα ξεναγηθεί στους χώρους του Μουσείου.
του Μουσείου.


http://www.agioritikovima.gr/oikpa/7591-o-oikoumenikos
Read more

Οι HΠΑ εμπλέκουν την Ελλάδα στον πόλεμο της Συρίας - Ζητούν για επιχειρήσεις την Σούδα

Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Ελλάδα, ότι πιθανότατα θα κάνουν χρήση των ...
αεροναυτικών διευκολύνσεων της βάσης τους στην Σούδα κατά την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, σε ότι αφορά την "ανθρωπιστική κρίση στην Συρία". Η ενημέρωση έγινε σε υπηρεσιακό επίπεδο και αναμένεται να κατατεθεί το επίσημο, τυπικό αίτημα προς την Αθήνα σε μία σαφή ένδειξη ότι οδεύουμε προς έναρξη επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο "απλά" όπως ήταν στην περίπτωση της Λιβύης, αφού δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που να δίνει άλλοθι στην ελληνική πλευρά να εγκρίνει την χρήση της βάσης. Και αυτό είναι το τυπικό κώλυμα της υπόθεσης. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα θα έλθει μετωπικά αντιμέτωπη με τα ρωσικά συμφέρονα. χωρίς μαλιστα να έχει να κερδίσει κάτι το ουσιαστικό από αυτή την κόντρα, μάλοον το αντίθετο.Δηλαδή θα βρεθεί στην μέση σε μία αναμέτρηση για την οποία όλος ο πλανήτης κρατά ήδη την ανάσα του.Αν η Μόσχα, αποφασίσει "να τραβήξει το σχοινί" που όπως φαίνεται αυτό θα συμβεί, τότε είναι πιθανόν η Αθήνα να βρεθεί στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να δίνει έγκριση σε ΝΑΤΟϊκά μαχητικά να χρησιμοποιούν την βάση της Σούδας για να κτυπούν στόχους ρωσικού συμφέροντος στην Συρία!Πρόκειται για μία επανάληψη του σκηνικού του 2003 όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιτεθούν στο Ιράκ, χωρίς την ύπαρξη προγενέστερης απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οπότε είχε τεθεί επιτακτικά θέμα νομιμοποίησης της χρήσης της βάσης της Σούδας. Τότε η κυβέρνηση Σημίτη είχε εγκρίνει την χρήση της βάσης, αλλά τότε δεν υπήρχε ενεργός εμπλοκή της Ρωσίας. Ποιος να διαμαρτυρηθεί το 2003; Ο Σαντάμ Χουσεΐν;Τώρα τα πράγματα θα είναι πολύ πιο περιπεπλεγμένα από στρατηγικής άποψης: Θα δωθεί έγκριση σε ΝΑΤΟϊκά μέσα, αεροσκάφη και πλοία να χρησιμοποιήσουν την ελληνική βάση στο πλευρό της ... Τουρκίας και σε βάρος των συμφερόντων της ομόδοξης Ρωσίας; Αλλά και σε βάρος της ύπαρξης, περίπου 2,5 εκατ. Ελληνοθρόδοξων και καθολικών Χριστιανών, τους οποίους είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι "θα περάσουν με μαχαίρι" οι φανατικοί ισλαμιστές που χρησιμοποιούνται από τους δυτικούς για να εκδιώξουν το καθεστώς και να ελέγξουν την Συρία;Πάντως ήδη την εβδομάδα των εκλογών (13 Ιουνίου) άρχισαν να καταπλέουν στην Σούδα (φωτό α' σελίδας) "τα πρώτα βιολιά" του αμερικανικού Σόλου, όπως το Los Angeles-class επιθετικό υποβρύχιο USS Annapolis (SSN 760) στο πλαίσιο ανάπτυξής του στον 6ο Στόλο Εξαιρετικά δύσκολη η απόφαση, αλλά φαίνεται ότι έχει ήδη ληφθεί: Η βάση της Σούδας θα παραχωρηθεί για επιχειρησιακή χρήση αμέσως μόλις ζητηθεί αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών. Και ο Θεός βοηθός (λέμε εμείς)...

Read more

Η Γερμανία έκανε το πρώτο βήμα προς το σημείο χωρίς επιστροφή.

Από τα τρία κεφάλαια που συμφώνησαν χθες στο Συμβούλιο Κορυφής δηλαδή: 1) Παρεμβάσεις από την EKT στην αγορά ομολόγων όταν τα spreads γίνονται αφόρητα, 2) ESM και ο EFSF να μπορούν να αγοράζουν κρατικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά, συνοδεία όμως μνημονίου στις εμπλεκόμενες χώρες και...
τέλος 3) Απευθείας τραπεζικές διασώσεις από τους μηχανισμούς χωρίς εμπλοκή των κρατών, υπό πολύ αυστηρούς όρους, ουσιαστικά η Γερμανία υποχώρησε μόνο....
στο τρίτο. Τα άλλα δύο λίγο έως πολύ ήδη ίσχυαν.

Με το τρίτο όμως κεφάλαιο που δέχτηκε η Γερμανία, στην πραγματικότητα έκανε το πρώτο βήμα προς το σημείο χωρίς επιστροφή.

Το σημείο χωρίς επιστροφή για την Γερμανία, είναι το σημείο εκείνο, όπου η έξοδος από το ευρώ για την ίδια την Γερμανία, θα κοστίσει πιο πολύ από την παραμονή της στο ευρώ.

Σύμφωνα με σοβαρούς αναλυτές, έπειτα από τις πιέσεις που εντείνονται κυρίως από τον Ευρωπαϊκό Νότο, η Γερμανία έχει δύο επιλογές: Είτε θα αποφασίσει να μείνει οριστικά στο ευρώ και θα αναγκαστεί να σηκώσει το βάρος των υπερχρεωμένων κρατών, διαθέτοντας ό,τι έχει κερδίσει μέχρι σήμερα από την Νομισματική Ένωση, είτε θα αποφασίσει να αποχωρήσει από το ευρώ, διατηρώντας τα πλούτη της. Και οι δύο επιλογές έχουν τα ανάλογα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Όμως από τη στιγμή που θα έχει κάνει τόσες υποχωρήσεις, ώστε μετά να της κοστίζει περισσότερο η έξοδος από το ευρώ, δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά την κοινή μοίρα με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Η δική μας άποψη είναι ότι η Γερμανία δεν επιθυμεί πλέον την παραμονή της σ’ αυτή την ευρωζώνη, έτσι όπως αυτή πορεύεται. Κατά τις τελευταίες ελληνικές εκλογές, η γερμανική ελίτ προσπάθησε να εκνευρίσει τον ελληνικό λαό ώστε να κάνει επιλογές που θα μας οδηγούσαν εκτός ευρώ, για να μπορεί στη συνέχεια να μιλήσει για διάλυση της ευρωζώνης, κάτι που θα της έδινε το δικαίωμα να επιβάλει τους όρους της ή ακόμα και να αποχωρήσει χωρίς διπλωματικά προβλήματα. Αυτό όμως δεν συνέβη. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε να χρεοκοπήσει μέσα στο ευρώ, παρά εκτός αυτού. Με τον τρόπο αυτό ανάγκασε και την Γερμανία να σηκώσει πλέον το βάρος των αποφάσεών της.

Τα ευρωομόλογα, η έκδοση νέου χρήματος από την ΕΚΤ και ο απευθείας δανεισμός των κρατών από την ΕΚΤ είναι τα επόμενα βήματα (ή ακόμα και ένα εξ αυτών), τα οποία θα κάνουν την Γερμανία να περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή.
Ίδωμεν. Πάντως απέχουμε πολύ ακόμα, εκτός και αν συμβούν ραγδαίες εξελίξεις. Εμείς πιστεύουμε ότι ακόμα και οι τραπεζικές διασώσεις που αποφασίστηκαν χθες, μάλλον ήταν μια υποχώρηση τακτικής από την Γερμανία, προκειμένου να κερδίσει χρόνο, παρά πραγματική παραδοχή.
πηγηhttp://anti-ntp.blogspot.com/2012/06/blog-post_4270.html
Read more

«Λουκέτο» και συγχωνεύσεις σε 60 φορείς του Δημοσίου

«Λουκέτο» και συγχωνεύσεις σε 60 φορείς του Δημοσίου Μέσα στο καλοκαίρι με διαδικασίες εξπρές θα μπει «λουκέτο» σε 60 φορείς του δημοσίου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» στα χέρια του πρωθυπουργού υπάρχει ήδη λίστα με 60 Οργανισμούς – φορείς του Δημοσίου που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.
Η κίνηση αυτή θεωρείται ότι θα διευκολύνει τη συζήτηση για την τροποποίηση του Μνημονίου.
Οι Οργανισμοί αυτοί που απασχολούν 3.000 εργαζομένους είναι:
Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “Σύνθεση”, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας “Αθήνα” Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων “Εδρα”, Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας” Αλθαία”, Αθλητικό Κέντρο Χανίων, ΟΚΕ, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”, Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ, Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, “Συν-ειρμός”,Ωδείο Αθηνών,Φορέας Διαχείρισης Δρυμού Σαμαριάς, Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, ΙΑΣΙΣ, Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών, Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής Περίθαλψης, Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, Κέντρο Έρευνας Περίθαλψης Σακκχαρώδη Διαβήτη.
fpress.gr
http://egwkhmoysikopareamoy.blogspot.gr/
Read more

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!Ξημερώνει-Σωκράτης Μάλαμας

Read more

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Στην Αθήνα τη Δευτέρα η τρόικα με άγριες διαθέσεις

Στην Αθήνα τη Δευτέρα η τρόικα με άγριες διαθέσειςΠοια θέματα θα πέσουν στο τραπέζι και οι δεσμεύσεις που θα ζητήσουν από Σαμαρά και Στουρνάρα Με…
άγριες διαθέσεις καταφθάνουν στην Ελλάδα τη Δευτέρα 2 οι επικεφαλής της τρόικας για να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον μέλλοντα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.Οι σχέσεις της Αθήνας με τους εκπροσώπους των δανειστών δεν είναι και στην καλύτερή τους φάση, καθώς οι τροϊκανοί έρχονται να αξιολογήσουν τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου, ενώ η ελληνική πλευρά ζητά από την πλευρά της άμεσα επαναδιαπραγμάτευση.Οι κύριοι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ έρχονται στην Ελλάδα προκειμένουν να γνωριστούν με την νέα κυβέρνηση και κυρίως με το οικονομικό επιτελείο.Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ θα παραμείνουν στην Ελλάδα για περίπου 24 ώρες, ενώ θα αφήσουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια που θα ξεκινήσουν εξονυχιστικό έλεγχο σε κάθε ένα από τα υπουργεία.Το πιθανότερο σενάριο είναι η συνάντηση των τροικανών με τον κ. Σαμαρά να γίνει στο σπίτι του πρωθυπουργού στην Κηφισιά.Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα ενδιαφέρεται να λάβει δια ζώσης τη διαβεβαίωση ότι η συνεργασία συνεχίζεται και ότι ανεξαρτήτως συζητήσεων για χαλάρωση των μέτρων η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.Στο υπουργείο Οικονοπμικών επικρατεί αναβρασμός ενόψει της επίσκεψης των δανειστών, με τον νέο υπουργό κ. Γιάννη Στουρνάρα να πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης.Ήδη έχει συναντηθεί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, καθώς και με τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη, από τον οποίο ζήτησε ενημέρωση για τις εξελίξεις σε δύο νευραλγικά «σκέλη» της οικονομικής διαχείρισης: Τα έσοδα και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, μέσω διασταυρώσεων στοιχείων των φορολογουμένων.Ποια θέματα θα πέσουν στο τραπέζι Τρία είναι τα βασικά θέματα που θα συζητήσει η ελληνική πλευρά με τους εκπροσώπους των δανειστών.Κατ’ αρχήν η αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου ώστε να εισπράτονται οι φόροι στην ώρα τους, αλλά και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής η οποία εκτιμάται ότι είναι περίπου 30 δισ. ετησίως.Επίσης στο τραπέζι των συνομιλιών θα πέσει και η μείωση του δημόσιου τομέα. Στο προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης το οποίο συμφώνησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, γίνεται λόγος για κατάργηση του μέτρου των απολύσεων στο δημόσιο, ακόμη και για το προσωπικό που υπηρετούσε σε οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται. Το κείμενο επίσης αποκλείει νέες μειώσεις μισθών τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.Αντικείμενο διαπραγμάτευσης θα γίνει και η απελευθέρωση των κοινωνικών παροχών
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/06/blog-post_2431.html?
Read more

EKTAKTO: Εληξε πριν λίγη ώρα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας! Δραματικές εξελίξεις!


Φωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο βάζει η Τουρκία με ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ( ΣΕΑ).

Χαρακτηρίζει "επιθετική" ενέργεια της Συρίας την κατάρριψη του κατασκοπευτικού Φαντομ, προαναγγέλει ότι θα διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει "με αποφασιστικότητα", παίρνει θέση ως να ήταν η νεώτερη εκδοχή της ...Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τις εξελίξεις στην Αιγυπτό, το Ιρακ ,την Λιβύη(!) αλλά προαναγγέλλει και κάτι άλλο:

Οτι θα συνεχίσει με πλήρη συνεργασία τα "μέτρα προστασίας" των "δικαιωμάτων" της ίδιας και του ψευδοκτάτους στην Ανατολική Μεσόγειο, προφανώς εννοώντας τις παράνομες και εικίνδυνες εξαηγγελίες για πετρελαιο και φυσικόμ αέριο σε ΑΟΖ που δεν της ανήκουν!

Παρουσιάζουμε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωση που εξεδόθη από την Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ( ΣΕΑ) μετά την χθεσινή καθιερωμένη του συνεδρίαση.

Η ανακοίνωση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, έχει ως εξής :
Στην Σύνοδο οι εσωτερικές και εξωτερικές εξελίξεις που ενδιαφέρουν την ασφάλεια της χώρας.

Α. Στην Σύνοδο επισημάνθηκε ότι με τον ισχυρότερο τρόπο και με την ίδια αποφασιστικότητα, όπως έγινε μέχρι σήμερα, με ουσιαστικό τρόπο και μια πολύπλευρη προσέγγιση θα συνεχιστεί η καταπολέμηση της τρομοκρατίας επιστρατεύοντας όλες τις δυνατότητες.

Υπογραμμίστηκε πως οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν θα μπορέσουν να σαμποτάρουν τα λογικά βήματα που θα πραγματοποιηθούν για την εγκαθίδρυση της κοινωνικής ειρήνης και θα επιδειχθεί βούληση προς την κατεύθυνση της επίλυσης του θέματος.

Β. Συζητήθηκε λεπτομερώς το θέμα του αεροσκάφους μας που κτυπήθηκε από την Συρία στον διεθνή εναέριο χώρο στις 22 Ιουνίου 2012 , ενώ δεν έφερε όπλα και ενώ εκτελούσε καθήκοντα δοκιμής και εκπαίδευσης. Επισημάνθηκε ότι η Τουρκία έναντι αυτής της επιθετικής ενέργειας διατηρώντας όλα τα δικαιώματα της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο θα κινηθεί με αποφασιστικότητα.

Οι εξελίξεις στην Συρία αξιολογήθηκαν με τρόπο ουσιαστικό και διατυπώθηκε ότι για τον τερματισμό το γρηγορότερο δυνατό της αιματοχυσίας στην χώρα αυτή, θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να ανοίξει ο δρόμος της μεταβατικής περιόδου προς την κατεύθυνση των νόμιμων αιτημάτων του λαού και πέραν αυτού αξιολογήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις που βιώνονται στην περιοχή των συνόρων.

Γ. Υπογραμμίστηκε πως η Τουρκία συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα αποδίδοντας σημασία στην ασφάλεια , στην σταθερότητα και στην εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και υπό αυτήν την έννοια επισημάνθηκε πως αποδίδεται σημασία στην επίλυση της πολιτικής κρίσης η οποία συνεχίζεται εδώ και 6 μήνες , το ταχύτερο δυνατό σε δημοκρατικό και συνταγματικό πλαίσιο.

Δ. Αντιμετωπίστηκε με ικανοποίηση η ανακοίνωση των Προεδρικών εκλογών που έφεραν μεγάλη σημασία για την πρόοδο του δημοκρατικού χρονοδιαγράμματος αλλαγής της Αιγύπτου που πραγματοποιήθηκαν στην χώρα αυτή στις 16-17 Ιουνίου 2012. Τονίστηκε η σημασία της ολοκλήρωσης έγκαιρα και με επιτυχία προς την κατεύθυνση των αιτημάτων και των προσδοκιών του λαού , οι δραστηριότητες για την δημοκρατική νομιμότητα του μεταβατικού χρονοδιαγράμματος στην βάση της εθνικής ενότητας και της αντίληψης για συνεννόηση. Υπογραμμίστηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το χρονοδιάγραμμα της ιστορικής αλλαγής και της δημοκρατικής εξέλιξης στην Αίγυπτο .

Ε. Αξιολογήθηκαν οι εξελίξεις στην Λιβύη και διατυπώθηκε η ευχή για την ειρηνική διεξαγωγή σε κλίμα ηρεμίας των εκλογών του Εθνικού Συμβουλίου που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου 2012. Επίσης διατυπώθηκε η ευχή για την συνέχιση του χρονοδιαγράμματος της πολιτικής μετάβασης στην βάση της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Επισημάνθηκε ότι κατά το χρονοδιάγραμμα αυτό, η Τουρκία θα συνεχίσει να παράσχει την υποστήριξη που ήδη παρέχει στην Λιβύη.

ΣΤ. Συζητήθηκαν ουσιαστικά τα μέτρα που ελήφθησαν αναφορικά με την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας και της ΤΔΒΚ στην ανατολική Μεσόγειο. Επίσης συζητήθηκαν και τα βήματα που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή περίοδο και αξιολογήθηκαν οι εξελίξεις που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό.

Για το θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ στην ανατολική Μεσόγειο, που είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας , αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι δραστηριότητες όλων των ενδιαφερομένων ιδρυμάτων και θεσμών με πλήρη συνεργασία.

Γνωστοποιείται μετά τιμής στην κοινή γνώμη

Επιθεώρηση στα σύνορα

Επιθεώρηση τουρικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Συρία από ανώτατους τούρκους στρατιωτικούς. Αυτό αναφέρει είδηση που καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του NTV και με τον τίτλο « Οι στρατηγοί στα σύνορα με την Συρία». Μετά την μεταφορά στρατιωτικών οχημάτων και τεθωρακισμένων στα σύνορα με την Συρία, πραγματοποιήθηκε και υψηλού επιπέδου στρατιωτική επίσκεψη στην περιοχή. Ο υποστράτηγος Σεζαϊ Μποσταντζί και ο ταξίαρχος Καχραμάν Γκιουνές επιθεώρησαν τις μονάδες στα σύνορα και ενημερώθηκαν από τους διοικητές των μονάδων .Στον τύπο αναφέρεται επίσης ότι με τα στρατιωτικά οχήματα μεταφέρθηκαν εκτός άρματα μάχης και συστοιχίες πυραύλων - έγραψε σχετικά το Onalert.

Στο μεταξύ κατέβηκε η τεράστια σημαία του ΡΚΚ από βουνοκορφή στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.Όπως καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dogan η τεράστια σημαία του ΡΚΚ που είχε αναρτηθεί σε βουνοκορφή της επαρχίας Ayn Al Arap της Συρίας, απέναντι από την επαρχία Σουρούτς της Σανλιούρφα ( και προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας), για την οποία είχε λεχθεί πως ανήκει στην δομή Tevdem που σχετίζεται με το ΡΚΚ , διαπιστώθηκε ότι χθες είχε υποσταλεί.
Πάντως, το μόνο βέβαιο είναι οτι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες τις επόμενες μέρες ή και ώρες και...ο Θεός να βάλει το χέρι Του!

 
Read more

Οταν εγώ ήμουν ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος ήταν ΚΟΔΗΣΟ -Ο Ανδρουλάκης είναι αργόμισθος σε χρεωκοπημένο κόμμα

Απάντηση - φωτιά στην Ιπποκράτους στέλνει ο Θόδωρος Πάγκαλος, μέσω twitter, λίγες ώρες αφότου «κύκλοι» και στελέχη τον κάλεσαν να σιωπήσει.
Ο πρώην υπουργός στρέφει κυρίως τα βέλη του στον Ευάγγελο Βενιζέλο :
«Εσείς άραγε πού είσαστε; Μερικοί δεν είχατε γεννηθεί, άλλοι κυκλοφορούσατε στην Ενωση Κέντρου και μερικοί κατά ΚΟΔΗΣΟ μεριά», αφήνοντας υπαινιγμούς για την κεντρογενή προέλευση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1989, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Για να μην αναφερθούμε στις βαρύτερες περιπτώσεις που ανακάλυψαν το ΠΑΣΟΚ μετά το '81»
Απαντώντας και στις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, τρίτου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο οποίος δήλωσε ότι είναι παράλογο να τίθεται θέμα ηγεσίας στο κόμμα όταν ο νέος πρόεδρός του εξελέγη πριν από δύο μήνες και πρόσθεσε ότι «ο κάθε κύριος Πάγκαλος, και το κάθε στέλεχος, όταν λαμβάνεται μια δημοκρατική απόφαση από τα συλλογικά όργανα, πρέπει να υπηρετεί την απόφαση αυτή», ο πρώην υπουργός απαντά :
«Οι κύκλοι ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με μικρή ή μεγάλη διάμετρο λένε ότι το μέλος πρέπει να «υπηρετεί» τις αποφάσεις της ηγεσίας». Και σχολιάζει τον όρο «υπηρετεί» ως εξής :
«Υπηρέτης είναι αξιοπρεπές επάγγελμα. Προτιμώτερο από το να είσαι ανεπάγγελτος και αργόμισθος υπάλληλος ενός χρεοκοπημένου κόμματος»
Για την βουλευτή Αττικής Εύη Χριστοφιλοπούλου (πρώην εκλογική περιφέρεια του κ. Πάγκαλου) η οποία κάλεσε χθες τον πρώην υπουργό να σιωπήσει λέγοντας «Αυτό το συγκεντρωτικό σύστημα δεν πρέπει να το αλλάξουμε ; Και όσοι το υπηρέτησαν κάποιες δεκαετίες, όπως ο κ. Πάγκαλος, δεν πρέπει να σιωπήσουν επιτέλους ;» ο πρώην υπουργός γράφει στο τουίτερ :
«Κοίτα ποιοί μιλάνε. Τον Αύγουστο του '74 πυρήνας πρωτοβουλίας δημιούργησε το ΠΑΣΟκ στην Ελευσίνα. Ο Πάγκαλος, άσχετοι, ήταν ένας από αυτούς».
Κύκλοι της Ιπποκράτους σχολίαζαν χθες ότι το ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκεται σε περίοδο διαγραφών αλλά εγγραφών και πρόσθεταν ότι το θέμα είναι «εάν ο κ. Πάγκαλος θα εγγραφεί στην τοπική της περιοχής του». Τότε θα μπορεί, σημείωναν με νόημα, να εκφράζει την άποψή του και να μετέχει στον δημόσιο διάλογο για ανασύσταση της κεντροαριστεράς.


 
Read more

ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ: «ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ! ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Έκκληση να ανοίξει και πάλι το καρδιοχειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο.Οι γιατροί με επιστολή τους προς τον υπουργό τονίζουν ότι από τότε που έκλεισε η κλινική έχουν πεθάνει παιδιά επειδή δεν εξυπηρετήθηκαν. Και αυτό επειδή το Ωνάσειο στο οποίο έπρεπε να εξυπηρετηθούν υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής.

Ο ΙΣΑ υπογραμμίζει ότι υπάρχουν ήδη πολλές καταγγελίες από γονείς για τη δραματική κατάσταση που υπάρχει με τα παιδιά που αντιμετωπίζουν καρδιολογικά προβλήματα ενώ έχουν γίνει και μηνυτήριες αναφορές.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο ΙΣΑ στην επιστολή του προς τον Ανδρέα Λυκουρέντζο: «Το συγκεκριμένο τμήμα έκλεισε πριν από 8 μήνες με αποτέλεσμα να στερούνται σήμερα οι Έλληνες ασθενείς ζωτικής σημασίας υπηρεσίες. Έχουμε λάβει πολλές επιστολές από γονείς παιδιών που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες, οι οποίοι μας γνωστοποιούν πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση για τα παιδιά τους.

Μάλιστα οι γονείς έχουν ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διότι η διακοπή της λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος συντέλεσε στο θάνατο παιδιών, τα οποία έπασχαν από καρδιακά νοσήματα και ο λόγος δεν ήταν άλλος παρά η έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης του τέκνου και η οικονομική αδυναμία να καλύψουν τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε ιδιωτικό Νοσοκομείο».

Να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) έχουν επισημάνει το πρόβλημα χωρίς ωστόσο να εισακουστούν.

http://www.agioritikovima.gr/koinοnika/7585-giatroi-pros-up
Read more

Συνεδρίαση Κ.Υ.Σ.Π.Ε.Αμοιβαίες Μεταθέσεις – Καταστρατήγηση των προβλεπομένων του αιρετού κ. Παληγιάννη Βασίλη


ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ

ΤΗΛ. 6974 750409                                                                        

FAX: 210 3442287                                                                           

Αθήνα, 27/06/2012

 


Συνεδρίαση Κ.Υ.Σ.Π.Ε.


Αμοιβαίες Μεταθέσεις – Καταστρατήγηση των προβλεπομένων




            Στη συνεδρίαση του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. τη Δευτέρα 25/06/2012 μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν ήταν και αυτό των αμοιβαίων μεταθέσεων.

            Δυστυχώς, η πλειοψηφία του Συμβουλίου καταστρατηγώντας τα προβλεπόμενα από:

α) την εγκύκλιο μεταθέσεων αρ. πρωτ. 128501/Δ1/08-11-2011 όπου στο Μέρος Τρίτο, Κεφάλαιο Β΄, παράγραφος 2 αναφέρεται «Δεν δικαιούνται αμοιβαίας μετάθεσης οι χαρακτηριζόμενοι ως υπεράριθμοι καθώς και όσοι δεν υπηρετούν οργανικά σε σχολική μονάδα

β) το άρθρο 10 παρ. 3 του Π.Δ. 50/96 «… οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων αφού διαπιστώσουν ότι οι ενδιαφερόμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις για αμοιβαία μετάθεση… υποβάλλουν τις αιτήσεις στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο αν πρόκειται για μετάθεση από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετάθεσης ή στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο δια της Διεύθυνσης Προσωπικού του Υπουργείο Παιδείας αν πρόκειται για μετάθεση από σχολείο μιας περιοχής σε σχολείο άλλης περιοχής.»

Γ) την εισήγηση της Υπηρεσίας, τμήμα Γ΄ της Διεύθυνσης Προσωπικού

ικανοποίησαν αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης συναδέλφων που δεν είχαν οργανική θέση και βρίσκονταν στη διάθεση των οικείων ΠΥΣΠΕ.

Η ενέργεια αυτή, πέραν της καταστρατήγησης των προβλεπομένων από την κείμενη νομοθεσία, έρχεται σε αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα αφού δεκάδες συνάδελφοι με βάση την εγκύκλιο δεν υπέβαλλαν αίτηση.

Ο κανόνας της ισονομίας και της ίσης αντιμετώπισης όλων ακυρώνεται.

Ταυτόχρονα, τέτοιες αποφάσεις πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία του ΚΥΣΠΕ.

Προσωπικά εξέφρασα την πλήρη διαφωνία μου καταγγέλλοντας την απόφαση της πλειοψηφίας.  



                                                                                                         

Πάντα στη διάθεσή σας



  Παληγιάννης Βασίλης
Read more

Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Ευ. Μεϊμαράκης

Με 223 ψήφους εξελέγη νέος πρόεδρος της Βουλής ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης.


Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Ευ. Μεϊμαράκης
Πρόκειται για ρεκόρ ψήφων, καθώς την υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη στήριξαν όχι μόνο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αλλά και βουλευτές από τα άλλα κόμματα.
Στην ομιλία του ο νέος πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τόσο τον κ. Σαμαρά που τον πρότεινε για πρόεδρο του Κοινοβουλίου, αλλά και τους κκ Βενιζέλο και Κουβέλη που τον στήριξαν.
Σε σύνολο 290 βουλευτών που ψήφισαν, ο κ. Μεϊμαράκης συγκέντρωσε 223 ψήφους, ενώ υπήρξαν επίσης 66 λευκά και ένα άκυρο.
Από τη ψηφοφορία απουσίαζαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λόγω του προβλήματος υγείας και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου λόγω της συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Απόντες και οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Χρήστος Σταϊκούρας και Κώστας Χατζηδάκης λόγω της Συνόδου Κορυφής. Οι προαναφερόμενοι δεν έχουν δώσει ακόμη το νενομισμένο όρκο για το βουλευτικό αξίωμα. Απόντες από την ψηφοφορία ήταν επίσης η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η βουλευτής Ελένη Γερασιμίδου (ΚΚΕ) και ο Θεόδωρος Παραστατίδης (ΠΑΣΟΚ).
Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Κοινοβουλίου
Ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του Γιάννη Μεϊμαράκη, βουλευτή Ηρακλείου με την ΕΡΕ, καθώς και ανιψιός του Βασίλη Μεϊμαράκη, βουλευτή Ηρακλείου με το Λαϊκό Κόμμα. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ (1974). Στο Β' Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη (1986) εξελέγη πρώτος σε ψήφους στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Εξελέγη Βουλευτής Β' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία το 1989 και επανεξελέγη το 1990, 1993, 1996, 2000, 2004, 2007 και 2009. Στο Ε' Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (2001) εξελέγη Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και επανεξελέγη στο ΣΤ' Συνέδριο (2004), θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το Φεβρουάριο του 2006.
Διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού υπεύθυνος για θέματα Αθλητισμού στο διάστημα 1992-1993, και Υπουργός Εθνικής Άμυνας στο διάστημα 2006-2009.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2010 είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής".
Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Κολοκοτά και έχει δυο κόρες

http://www.newsbomb.gr/politikh/story/214618/neos-proedros-tis-voylis-o-ey-meimarakis
Read more

Την έδειραν στο Βερολίνο γιατί πανηγύρισε το γκολ της Ελλάδας!



Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Στις 22/06 όταν η Ελλάδα έπαιξε και έχασε από την Γερμανία, μια ελληνίδα της ομογένειας έκανε το λάθος να πανηγυρίσει το ελληνικό γκόλ.

Σοκαρισμένη η 19χρονη δεν πιστεύει αυτό που της συνέβη.

Όπως διηγείται, πήγε να παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί με φίλους της σε περιοχή του Βερολίνου όπου είχαν στηθεί γιγαντοοθόνες.

Την ιστορία της δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Λέει, ότι επιθυμία της ήταν να στηρίξει και τις δύο ομάδες, οπότε και ξεκίνησε από το σπίτι της, φορώντας σημαίες και των δύο χωρών. "Ήδη στο μετρό ξεκίνησαν τα περιπαιχτικά σχόλια", σχολίασε στη γερμανική εφημερίδα.

Μετά το πρώτο γκολ της Ελλάδας, άρχισε να πανηγυρίζει. Μετά το 4-2 στο τέλος του παιχνιδιού οι φίλοι της πήγαν να πάρουν μπίρα και η ίδια έμεινε μόνη της στο πλήθος με μια φίλη της.

"Συζητούσαμε και ξαφνικά είδα αγνώστους να με γρονθοκοπούν".

Ο δράστης εξαφανίστηκε αμέσως και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μαυρισμένο μάτι και πολλά κατάγματα!
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/459749/Default.aspx
Read more

Στα θρανία για εξετάσεις όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι

Όσοι υπάλληλοι του Δημοσίου δεν κατέχουν θέση ευθύνης θα περάσουν από γραπτές…

εξετάσεις στα πρότυπα του γαλλικού συστήματος ελέγχου. Η επιτυχία ή η αποτυχία στο γραπτό τεστ στο οποίο θα υποβληθούν θα κρίνει και την παραμονή τους στη θέση τους στο Δημόσιο.
Προς το παρόν συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί, ωστόσο όλα δείχνουν πως πάμε για τα τέλη του χρόνου.
Το τεστ θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και θα είναι υποχρεωτικό. Η βαθμολογία θα κρίνει τα πάντα και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απόλυση.
Η εξετάσεις θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις με πολλαπλών επιλογών για την αξιολόγηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των υπαλλήλων ανά κατηγορία και ανάλογα με τη θέση τους.
Κάθε υπουργείο θα πρέπει να δημιουργήσει μια ομάδα αξιολόγησης η οποία θα σχηματίσει και το ερωτηματολόγιο κατά περίπτωση.
Η αποτυχία στις εξετάσεις θα σημαίνει σε πρώτη φάση απομάκρυνση του υπαλλήλου από τη θέση που καταλαμβάνει, ενώ θα υπάρχει και δικαίωμα επανεξέτασης.
Το πλαίσιο για το ποιες ακριβώς θα είναι οι συνέπειες για τους αποτυχόντες δεν έχει πλήρως διαμορφωθεί. Ίσως περιλαμβάνει υποβάθμιση ή ακόμη και αλλαγή θέσης μέσω μετάταξης.
Πολλοί παντως μεταθέτουν την αξιολόγηση για την επόμενη χρονιά, το πολύ όμως ως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, δηλαδή ως τον Ιούνιο.
newsit.gr
http://olympia.gr/2012/06/29/%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b8%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%cf%8c%cf%83/#more-166834
Read more

Μα κουβέντα για την έκθεση κόλαφο του ΟΟΣΑ η κυρία Μπιρμπίλη; Τι ακριβώς κάνετε εκεί κυρία Μπιρμπίλη

Η κυρία που ζει τον μύθο της στον ΟΟΣΑ και στο Παρίσι, δεν είδε, δεν άκουσε, δεν διάβασε την έκθεση που κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση Παπανδρέου για συγκάλυψη ενός τεράστιου σκανδάλου; Δεν κατάλαβε τον διασυρμό της χώρας που την πλήρωνε και την πληρώνει; Μα καλά, πως κοιμούνται τα βράδια αυτοί οι άνθρωποι;
Η χαρισάμενη ζωή της κολλητής του Γιωργάκη Τίνας Μπιρμπίλη...


Ζωή χαρισάμενη ζει η πολύ καλή φίλη του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Από πέρυσι τον Αύγουστο, όπου και πήρε το δικό της υπουργικό θώκο ο έτερος φίλος Γιωργάκη, κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Παπανδρέου έπρεπε να βρει τρόπο να χρυσώσει το χάπι της κας. Μπιρμπίλη και έτσι μετά από μία. «πετυχημένη» θητεία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, η Πατρίδα την αποζημίωσε, στέλνοντάς την ως Πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

Εκεί απολαμβάνει αφορολόγητες απολαβές ύψους 300.000 ? από εσάς κοροϊδάκια Έλληνες που δεν ξέρατε να πάτε στο ίδιο γυμναστήριο με τον Γιωργάκη και να τι παθαίνετε τώρα! Και όχι βέβαια μόνο αυτά, αλλά απολαμβάνει μία υπερπολυτελή κατοικία στα Ιλίσια Πεδία 500 τ.μ., σοφέρ και προσωπικό μάγειρα για τις λεπτές. οικολογικές προτιμήσεις της κας. Μπιρμπίλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κακές οι γλώσσες έλεγαν πέρυσι ότι ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε διαφωνήσει για την τοποθέτηση της κας. Μπιρμπίλη κα προτιμούσε αυτή του κ. Ρουμελιώτη, αλλά δεν βαριέσαι. «δικά» μας παιδιά! Πρόσφατα είδαμε στην «διαύγεια» ένα καινούργιο «μπιλιετάκι» που ταξιδεύει για τα Ιλίσια, το οποίο ανέφερε ό,τι εγκρίνεται «η έκδοση χρηματικού εντάλματος στο όνομα της Τράπεζας της Ελλάδος με β΄ υπόλογο την ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, με βαθμό Πρέσβεως και στο Ταμείο Υπολόγου Συμψηφισμών για την πληρωμή εξόδων πρώτης εγκατάστασης λόγω έναρξης της τοποθέτησης της στη ΜΕΑ-ΟΟΣΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ που θα πληρωθεί με το ποσό των ΕΥΡΩ 5.619,87».

http://olympiada.files.wordpress.com/2012/06/125.jpg?w=610&h=404

Καταλάβατε τώρα τι έχει γίνει έτσι; Μέχρι και τον ατμομάγειρα και τις πιλάτες εσείς θα τα πληρώσετε, καλοί μου Έλληνες, που η κυβέρνηση, αφού τα έχει κάνει όλα καλά και σοφά και εσείς έχετε μετατρέψει το σ.το σας σε παξιμάδι, μοιράζει τα δικά σας πεντοχίλιαρα αφειδώς! Πάλι καλά που τους φέρνετε και δάκρυα στα μάτια για τις θυσίες σας! Μην ξεχαστούμε, καλοκαιράκι έρχεται στείλτε και κανένα φράγκο εκεί στα μαύρα ξένα.
πηγη http://anti-ntp.blogspot.com/2012/06/blog-post_4640.htm
Read more

Αυτοκτόνησε μόλις του επέδωσαν την απόφαση για έξωση

Αυτοκτόνησε μόλις του επέδωσαν την απόφαση για έξωση Τραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στο Γαλάτσι.Όλα ξεκίνησαν όταν ο δικαστικός επιμελητής έφτασε στο σπίτι του 70χρονου για να του επιδώσει το χαρτί της έξωσης.
Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr
http://olympia.gr/2012/06/29/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%ba%cf%84%cf%8c%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%bc%cf%8c%ce%bb%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%ad%ce%b4%cf%89%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%80/
Read more

Ντροπή και μόνο ντροπή για την εφημερίδα Μακεδονία…

Read more

Θρίλερ με την εκλογή προέδρου της Βουλής

20120629-084811.jpgΈντονο παρασκήνιο με την εκλογή Μεϊμαράκη, ενώ εκκρεμεί το θέμα του έβδομου αντιπροέδρου που θα προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή.
Τριγμούς στην Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ενδέχεται να προκαλέσει η σημερινή εκλογή προέδρου της Βουλής, καθώς ο φόβος διαρροών είναι έντονος.

Στους διαδρόμους της Βουλής η… «μουρμούρα» για τη στήριξη ή μη του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη τόσο από τη ΝΔ, όσο και από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις, ενώ τις τελευταίες ώρες φουντώνουν τα σενάρια ακόμα και για μη εκλογή του «γαλάζιου» υποψηφίου.
Με αφορμή τη δυσαρέσκεια του Βύρωνα Πολύδωρα να μην προταθεί εκ νέου για πρόεδρος της Βουλής, αλλά αντ’ αυτού να προταθεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, υπάρχει η φημολογία που θέλει τους Ανεξάρτητους Έλληνες να προτείνουν για πρόεδρο Βουλής τον κ. Πολύδωρα. Μάλιστα ακούγεται πως την υποψηφιότητα Πολύδωρα θα στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας έτσι φωτιά στην εκλογική διαδικασία.
Βέβαια ο κ. Πολύδωρας χθες το απόγευμα έβαλε κατά κάποιο τρόπο τέλος στα σενάρια, καθώς τοποθέτησε στο πολιτικό του γραφείο ταμπέλα η οποία έγραφε «πρώην πρόεδρος της Βουλής».
Το σενάριο αυτό συζητείται εντόνως στους διαδρόμους της Βουλής, ενώ στελέχη της Συγγρού άρχισαν ήδη να μετρούν σταυρούς υπέρ του κ. Μεϊμαράκη, καθώς ο φόβος διαρροών είναι έντονος.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ λογικά θα στηρίξουν τον κ. Μεϊμαράκη, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ψηφίσουν κάτι άλλο, μιας και από το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει «επίσημη»γραμμή.
Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής για να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία (151 βουλευτές). Αν όμως υπάρχει και άλλος υποψήφιος ή υποψήφιοι και κανένας δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, πάμε σε δεύτερη ψηφοφορία μεταξύ των δύο πρώτων και εκλέγεται αυτός που θα λάβει τους περισσότερους σταυρούς.
Εμπλοκή με τον αντιπρόεδρο της Χρυσής Αυγής
Προς επίλυση παραμένει επίσης το θέμα του έβδομου αντιπροέδρου, που προέρχεται από την πέμπτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή και ο οποίος για να εκλεγεί -όπως όλοι οι αντιπρόεδροι απαιτούνται τουλάχιστον 75 ψήφοι.
Η ιδιάζουσα σχέση των «Χρυσαυγιτών» με τους υπόλοιπους βουλευτές του Κοινοβουλίου δεν καθιστά αυτονόητη την εκλογή του πέμπτου αντιπροέδρου και ερωτηματικό παραμένει ποια θα είναι η αντίδραση των “θερμόαιμων” βουλευτών της.
Σε περίπτωση που τελικά δεν συγκεντρωθούν οι απαιτούμενοι ψήφοι για την εκλογή του προτεινόμενου από τη Χρυσή Αυγή αντιπροέδρου, τότε το θέμα θα πρέπει να λυθεί συνταγματικά.
Πολλοί είναι ωστόσο εκείνοι που φοβούνται (μεταξύ σοβαρού και αστείου) ότι το Κοινοβούλιο θα μετατραπεί σε ρίνγκ από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία.
Προς επίλυση και το χωροταξικό
Προβλήματα με την διεκδίκηση των εδράνων στη Βουλή έχει ανακύψει, καθώς ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν να καταλάβουν τα έδρανα του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ έχει 12 έδρες στη Βουλή, παρόλα αυτά το κόμμα δεν φαίνεται πρόθυμο να παραχωρήσει τα έδρανα που καταλάμβανε πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, εξ αρχής είχε προτείνει να καταλάβουν οι 71 βουλευτές του όλη την αριστερή πτέρυγα συν κάποια έδρανα από το πίσω μέρος της διπλανής πτέρυγας, την οποία εισηγήθηκε να μοιραστούν ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ.
Στην περίπτωση αυτή ωστόσο έμενε ένα άλλο ζήτημα άλυτο: ποιο από τα δυο κόμματα θα καθόταν μπροστά.
Πάντως, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, εάν υπάρξει διαφωνία στα κόμματα, «ο προσδιορισμός των θέσεων γίνεται από τον Πρόεδρο της Βουλής με βάση τη δύναμη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και την κοινοβουλευτική παράδοση».
Με βάση την δύναμη προτεραιότητα στην επιλογή έχει το ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ και έπεται το ΚΚΕ, όμως, με βάση την κοινοβουλευτική παράδοση το πάνω χέρι έχει η κυρία Αλέκα Παπαρήγα.
Newsbomb.gr
http://olympia.gr/2012/06/29/%ce%b8%cf%81%ce%af%ce%bb%ce%b5%cf%81-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ae-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ad%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb/#more-166771
Read more

Η «προφητεία» της Στάη για το μέλλον της Ελλάδας


Έχει περάσει περίπου δύο χρόνια από τότε. Ήταν 7 Ιουλίου 2011, όταν η γνωστή δημοσιογράφος και κυρία της ελληνικής δημοσιογραφίας, κυρία Έλλη Στάη, σε ραδιοφωνική της εκπομπή στο ραδιόφωνο του Flash είχε ανακοινώσει –ή προφητεύσει- πως το Νοέμβριο (του 2011) περίμενε ανασχηματισμό, ενώ ήταν αρκετά σαφής στην επόμενη προφητεία της στην οποία αναφέρθηκε χαρακτηριστικά λέγοντας πως «Να κατανοήσουμε πως θα αλλάξει ο χάρτης της Ελλάδας η οποία θα μικρύνει»!!! Ήταν πραγματικά μία βόμβα για τον μελλοντικό χάρτη της χώρας!
Από τότε πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια και η προφητεία της κυρίας Στάη εκπληρώθηκε κατά το ήμισυ, αφού πραγματικά το Νοέμβριο του 2011 υπήρξε ένας άτυπος ...
ανασχηματισμός της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία κατέρρεε υπό το βάρος των σκανδάλων, της γενικότερης ανθελληνικής πολιτικής της και της οικονομικής κατάρρευσης που δημιούργησε η διαχείριση του βραβευμένου σκεπτόμενο, με τη βοήθεια των Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, οι οποίοι συνοδεία των κηπουρών του Μαξίμου κατόρθωσαν και μετέτρεψαν την Ελλάδα από χώρα σε χώρο ευκαιρίας πλουτισμού του κάθε τοκογλύφου, τραπεζίτη και άλλων συναφών ανθρωποειδών…
Ο ανασχηματισμός όντως έγινε, αφού η παραπαίουσα κυβέρνηση Βενιζέλου (ο Γ. Παπανδρέου είχε ήδη αποχωρήσει από την σκηνή και υπήρχε τυπικά, για να του πληρώνει ο Ελληνικός λαός διάφορα ανώφελα για την χώρα ταξίδια) μπόρεσε και εξασφάλισε την συνδρομή – στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά.
Ακολούθησαν διάφορα άλλα ευτράπελα του ΓΑΠ (π.χ. δημοψήφισμα) και περνώντας ο χρόνος φτάσαμε στο σήμερα, που η χώρα συνεχίζει να απειλείται με κατάρρευση, αφού οι διασώστες της δεν μπόρεσαν να διασώσουν κανέναν άλλον εκτός από τους εαυτούς τους.
Σήμερα, λοιπόν, οι Τσάμηδες οργανώνουν διαμαρτυρία στα σύνορα με την Ελλάδα, οι Σκοπιανοί μας αποκαλούν προτεκτοράτο της Γερμανίας ενώ ο πρόεδρος τους μας προειδοποιεί να συμμορφωθούμε διαφορετικά θα έχουμε πρόβλημα στα σύνορα και την έκταση της χώρας μας, η Τουρκία μας απειλεί ποικιλοτρόπως, η ΑΟΖ είναι κάτι που έχει ξεχαστεί και υπάρχουν πλέον φόβοι απώλειας μέρους της, το Καστελλόριζο, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Λαδόξερα (μέχρι και η Γαύδος) αμφισβητούνται ευθέως από τους νέο-οθωμανούς του Ερντογάν, η Ανατολική Μεσόγειος είναι έτοιμη να εκραγεί, η Γερμανία απαιτεί παραχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων για να αποκτήσει την κυριαρχία του ορυκτού πλούτου της χώρας, η Θράκη απομακρύνεται καθημερινά από την Ελλάδα, αφού η δράση της Τουρκίας έχει κορυφωθεί και έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανεκτικότητας…
Όλα αυτά δείχνουν πως επίκειται η ολοκλήρωση και της υπόλοιπης «προφητείας» της κυρίας Στάη. Για εμάς, το ζητούμενο είναι ένα και μοναδικό: Πώς η κυρία Στάη μιλούσε με αυτή την βεβαιότητα για τα δύο αυτά θέματα; Είναι μία νέα ιέρεια των Δελφών ή μήπως γνώριζε κάτι που της είχαν εκμυστηρευθεί;
Σήμερα η γνωστή εταιρεία Carrefour έχει πουλήσει ένα σημαντικό ποσοστό της στον προηγούμενο ιδιοκτήτη και έχει ουσιαστικά αποχωρήσει από την Ελλάδα. Η είδηση είναι στο ότι έβγαλε εκτός Ελλάδας και όλους τους Γάλλους υπαλλήλους της. Προηγουμένως είχε κάνει σεμινάρια στα υποκαταστήματά της (σε ολόκληρη την χώρα) πώς να αντιδράσουν οι υπάλληλοι σε περίπτωση μαζικής και βίαιης εισόδου πολιτών…!
Και η Carrefour δεν είναι η μοναδική εταιρεία η οποία αποχώρησε άτακτα από την χώρα. Υπάρχουν πολλές ξένες εταιρείες οι οποίες από πέρυσι έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα. Πολλές από τις εναπομείνασες έχουν καταστήσει σαφές στο προσωπικό τους πως δεν έχουν πλέον κανέναν προσανατολισμό κέρδους στην χώρα, πως έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε άλλες βαλκανικές χώρες και πως ενδέχεται λίαν συντόμως (και αιφνιδίως;) να κλείσουν τα καταστήματά τους στην Ελλάδα.
Λοιπόν, μπορεί η κυρία Στάη να μας εξηγήσει αν γνώριζε κάτι για το αύριο της χώρας ή εάν έχει «κληρονομικό χάρισμα» το οποίο της επέτρεψε να δει στο μέλλον;
Βέβαια, μαζί με την κυρία Στάη, ρωτάμε και την κυρία Ψαρούδα Μπενάκη για την γνωστότατη δήλωσή της περί «σμικρύνσεως» της Ελλάδας, όταν παρέδιδε στον Κάρολο Παπούλια την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας (σήμερα βέβαια ασκεί και χρέη ταχυδρόμου για να βγάλει το παντεσπάνι του, αφού η Δημοκρατία έχει φύγει από την Ελλάδα).
Σε αναμονή απαντήσεων, λοιπόν, από την γοητευτική κυρία Στάη. Απαντήσεις που οφείλει να δώσει, αν και είναι συνηθισμένη να υποβάλει ερωτήσεις…


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2012/06/blog-post_6723.html#more
Read more