Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Γιούχαραν τον Παπανδρέου στην Λευκάδα


Παρά το πάθος τους οι 30 μεταφερόμενοι κλακαδόροι δυστυχώς δεν κατάφεραν να σώσουν τον πρωθυπουργό του μνημονίου από την άγρια γιούχα τον διαμαρτυρόμενων του ΠΑΜΕ που, δυστυχώς τις άρπαξαν από τα ΜΑΤ του μνημονίου...ιδιαίτερη εντύπωση εκτός από τα επεισόδια εντύπωση μας έκαναν και οι γλύφτες....

Read more

Έρχεται...


Δέκα εκατομμύρια Έλληνες….
Και ακόμα υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή την χώρα που θέλουν να λέγονται Έλληνες και να έχουν και γνώμη…..
Να παίρνουν στις πλάτες τους ένα ολόκληρο έθνος και μια ιστορία χιλιάδων ετών και να την ξεφτιλίζουν…..
Ανώριμοι καρπαζοεισπράκτορες……..  ακόμα δεν καταλάβατε ότι σας κοροϊδεύουν;
Ακόμη δεν συνειδητοποιήσατε ότι είστε γραφικοί και για αυτό στέλνετε καρναβάλια στην εθνική αντιπροσωπεία;  Για αυτό υπάρχουν συνδικαλιστές που σας κοροϊδεύουν….. πολιτικάντηδες που με θράσος σας υπόσχονται ψέματα…. υπουργοί που σας φέρονται σαν γιουσουφάκια….. ψηφοφόροι του μνημονίου που συνέχεια δικαιολογούν τις αηδίες τους και προσπαθούν να σας πείσουν ότι πράξανε το σωστό…
Πότε θα ξυπνήσετε; Όταν θα σας καταριούνται τα ίδια σας τα παιδιά μέσα στα σπίτια σας; Όταν σε λίγο καιρό θα ψάχνετε στις λαϊκές για αυτά που περίσσεψαν….. όταν ένα κομμάτι ψωμί στα σκουπίδια θα είναι το γεύμα σας…… πότε;;;;; Έχει αξιοπρέπεια το τομάρι σας;…. Γίνατε ξετσίπωτοι επειδή χάσανε οι πολιτικοί την τσίπα τους;….. Θέλετε να είστε ίδιοι με αυτούς;….. το καταφέρνετε κι αυτό με την συμπεριφορά σας….
Σας βολεύει τόσο πολύ αυτή η αυτή η φαύλη κομματοκρατία και οι παρατρεχάμενοι τους;
Έχετε καταπιεί το παραμύθι τους ώστε να έχει γίνει ένα με το πετσί σας;
Ακόμη μαλώνετε στα καφενεία για το ποιος φταίει;
Ακόμη περιμένετε να σας σώσουν οι άχρηστοι;
Είναι δυνατόν να είστε τόσο ηλίθιοι;
H απάντηση δόθηκε για το μνημόνιο…. και το τι έπρεπε να γίνει….. το είπε και ο καθηγητής που μίλησε στο συνέδριο με τους υπόλοιπους συνταγματολόγους…. .η Ελλάδα το 1934 στο δικαστήριο σε αντίστοιχη περίπτωση αδυναμίας πληρωμής των χρεών της δήλωσε ότι « ανάμεσα στην συνέχιση πληρωμής των εξωτερικών δανείων μας και στην συνέχιση του κοινωνικού μας κράτους η υποχρέωση της χώρας μας είναι να συνεχίσει το κοινωνικό κράτος…» Και η απόφαση του δικαστηρίου ήταν να μειώσει το χρέος κατά τα δυο τρίτα….. γιατί απλά έκανε δεκτή την αιτιολόγηση της παύσης πληρωμών…..
Τώρα γιατί οι δικοί μας κομπογιαννίτες  δεν κάνουν το ίδιο;  Η απάντηση είναι απλή…. γιατί είναι πουλημένοι….. όχι γιατί δεν μπορούν…… απλά γιατί θέλουν να ξεπουλήσουν τα πάντα…..
Αυτά όλοι εσείς που ακόμα τους στηρίζετε και τους δικαιολογείτε να θυμάστε ….ότι μπορεί να μην τα φάγατε μαζί…. ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΤΑΙΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!!
Ξυπνήστε….. γιατί  ακόμα και ο Θεός δεν θέλει τον γκρινιάρη…. Και εσείς αυτό καταντήσατε…. γκρινιάζετε ότι δεν έχετε επιλογές….. αλλά αυτό είναι ψέμα…. έχετε επιλογές και μάλιστα πολλές….. απλά είστε δειλοί και δεν θέλετε να το παραδεχτείτε…. ακόμα και το Σύνταγμα μας δίνει λύσεις αλλά παριστάνετε τους ανήξερους…
Ακόμα και ο αντίλογος στην αδικία αποτελεί καλή μαρτυρία….. Οπότε μην περιμένετε θαύμα….. το θαύμα είναι στα χέρια σας….. η μάλλον στο υπνωτισμένο μυαλό σας….
Ξυπνήστε…… γιατί αυτός που περιμένουν όλοι για να σώσει την χώρα αυτή έρχεται…. και είναι άγνωστος μεταξύ αγνώστων….. και όταν έρθει θα ξηλώσει τα πάντα….. οπότε φροντίστε να έχετε καλή δικαιολογία τότε…. γιατί δεν θα λυπηθεί κανέναν εχθρό του…. Και κανένας δειλός δεν θα έχει θέση κοντά του…
Και να θυμάστε ότι …..και βλέπει…. και ακούει…… και είναι θυμωμένος…. πολύ θυμωμένος…. Απλά δεν έρχεται γιατί δεν αξίζετε κάτι καλύτερο…. αλλάξτε επιτέλους……και τότε μόνο θα έρθει…. όταν το αξίζετε…. Όταν θα είναι σίγουρος ότι θα προσφέρει σε Έλληνες και άξιους τους ελέους του και όχι σε τυχοδιώκτες και φοβητσιάρηδες……
Οπότε μέχρι τότε….. βγάλτε τον σκασμό και υποφέρετε όπως αξίζει σε ραγιάδες…..
Να είστε όμως απόλυτα σίγουροι ότι……
………έρχεται……
ΙΩΑΝΝΗΣ
Read more

"Αστέρια Γλυφάδας", "Σταμάτης Γονίδης", "κότερο" και "Γιαννάκης"!


Πυρηνικός πόλεμος στο Δέλτα Φαλήρου!
Eπικοινωνήσαμε με τον Πάνο Καμμένο,  για να μάθουμε τι γίνεται με την περίφημη Εξεταστική για την Siemens και την τύχη της Προανακριτικήςκαι πέσαμε πάνω σ έναν θυμωμένο, έξαλλο θα λέγαμε, βουλευτή.
Ήταν τέτοια η οργή του, που μόλις μπορέσαμε να συγκρατήσουμε  τις λέξεις«Αστέρια Γλυφάδας», «Σταμάτης Γονίδης», «κότερο»  και «Γιαννάκης»!
Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που ο Πάνος έγινε «Φουκουσίμα» είναι το άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη που δημοσιεύθηκε στη«Καθημερινή».
Ο βουλευτής της ΝΔ εκτιμά ότι το  συγκεκριμένο άρθρο γράφτηκε καθ’ υπόδειξη των Παν. Βουρλούμη –θα τον βρείτε πλέον στο Δ.Σ της «Καθημερινής»-και Γιάννη Αλαφούζου.
Ο Καμμένος ήταν ο βουλευτής που υπέβαλλε τον κο Βουρλούμη στο μαρτύριο της  εξονυχιστικής ανάκρισης στη διάρκεια της Εξεταστικής για την Siemens.
Η συνέχεια όπως όλα δείχνουν θα είναι εκρηκτική. Ο βουλευτής κάνει λόγο για ντοκουμέντα –φωτιά τα οποία αποκαλύπτουν και τους λόγους της ανήθικης-οπως την χαρακτηρίζει- επίθεσης που δέχεται από το συγκρότημα του Φαλήρου.
Y.Γ> Πριν λίγο λάβαμε το mail που απέστειλε ο βουλευτής Πάνος Καμμένοςστον δημοσιογράφο Πάσχο Μανδραβέλη

Αγαπητέ Κ. Μανδραβέλη,
Αφού αποφασίσατε με τον Γιάννη να ασχοληθείτε μέ το επίπεδο μου, θα σας αφιερώσω σειρά άρθρων για να επιβεβαιώσω τους ισχυρισμούς σας.
Πρίν μπούμε στα CDS το πρώτο χρονογράφημα θα έχει τίτλο " Ο καπετάν Παναγής Β το πλοίο ασπρονήσι η Ματούλα στη lac Leman"
Την καλησπέρα μου στον Κ. Γιάννη.
Πάνος Καμμένος
Υ.Γ. Εκτός άν το επίπεδο είναι δικό σας
http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=5817
Read more

ΤΩΡΑ: Αποκαλύψεις από τον Στέφανο Χίο για το βίντεο Λαζόπουλου

Read more

Nέο Μνημόνιο, χρεοκοπία ή εκλογές


Nέο Μνημόνιο, χρεοκοπία ή εκλογές 
Μύθοι και αλήθειες για τη συνάντηση τουΛουξεμβούργου

Τι έγινε;

Στην έκτακτη συνάντηση που έγινε στο Λουξεμβούργο συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο επίτροπος Όλι Ρεν και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ. Αντικείμενο ήταν ο αντικαταστάτης του τελευταίου και το ελληνικό πρόβλημα. Ήταν η τρίτη ενός κύκλους επαφών που ξεκίνησε μετά την 25η Μαρτίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι ΗΠΑ διά τεχνοκρατών. 

Γιατί έγινε;

Γιατί δε βγαίνουν τα νούμερα, οι κερδοσκόποι επιμένουν, η Ελλάδα δε θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές. Χρειάζεται, έτσι, 30 δις ευρώ για να καλύψει το κενό του 2012, ένταξη στον μόνιμο μηχανισμό (νέο μνημόνιο) και επιμήκυνση του συνολικού χρέους.

Τι θα ακολουθήσει;

Δεν έπρεπε να διαρρεύσει. Ήταν καταστροφή για το ευρώ. Σε κάθε περίπτωση οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και περιλαμβάνουν και πακέτο ενίσχυσης των τραπεζών. Αν δεν υπάρξει συμφωνία τότε δε θα πρέπει να αποκλείεται το σενάριο εκλογών.

Τι λέει ο Γ. Παπανδρέου;

Από το Μεγανήσι μίλησε ευφάνταστο σενάριο, σε ότι αφορά στην επιστροφή στη δραχμή, έκανε λόγο για ανεπίσημες επαφές, και κάλεσε όλους να αφήσουν την Ελλάδα ήσυχη να κάνει τη δουλειά της.

Οι φόβοι για τη Δευτέρα…

Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης χρηματαγορών και τραπεζών. Μονόδρομος είναι πλέον οι μεταρρυθμίσεις. Στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν να γυρίσει ο πρωθυπουργός από Μεγανήσι, για να αποφασίσουν τον χειρισμό. 

Ο ρόλος του Σπίγκελ…

«Η τελευταία ευκαιρία των κερδοσκόπων να ξεφορτωθούν CDS» λένε οι κακές οι γλώσσες. Στην κυβέρνηση φωτογραφίζουν ως διαρροέα τη γερμανική καγκελαρία.
http://www.newpost.gr
Read more

Ανάβει φωτιά στο σκηνικό ο Γ. Καρατζαφέρης



 Ο ΛΑΟΣ δεν θα δεχτεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με ένα μόνον από τα δυο κόμματα εξουσίας, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του κόμματος Γ.Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.
Ο κ.Καρατζαφέρης επιμένει στη συνέντευξη σε προσφυγή στις κάλπες, αλλά εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση και προσθέτει: «Αποκλείεται η μονομερής συνεργασία με οποιοδήποτε από τα δυο. Εγώ μιλάω για ένα κυβερνητικό σχήμα που θα είναι πιο αποδεκτό, πιο βαρύ, πιο σοβαρό. Όλες οι δυνάμεις οι οποίες σκέφτονται θετικά για τον τόπο πρέπει να επιστρατευτούν».
Χαρακτηρίζει δε αυτοκτονικό να έχει αυτοδυναμία η ΝΔ και διερωτάται πώς μετά από δυο χρόνια θα ξαναδώσει την εξουσία ο λαός σε ένα κόμμα που το πέταξε κακήν κακώς. «Μιλάμε πλέον για πλήρη παράκρουση και δεν νομίζω ότι ο ελληνικός λαός έχει τέτοια σύνδρομα» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, χαρακτηρίζει «παιδική χαρά και παιδικό θέατρο» τα όσα κάνει η κυβέρνηση και λέει ότι πρέπει να απαλλαγεί η χώρα.
Σε ερώτηση για το ότι η ΝΔ «ψάχνει» το πόθεν έσχες του δηλώνει: «ό,τι βρουν έξω από αυτά που έχω δηλώσει, όλα τα χαρίζω στο κράτος. Την πρώτη μου φορολογική δήλωση την έκανα στα 17 όταν οι άλλοι έπαιζαν με βόλους.... Ας κάνουν ότι θέλουν.
Με έψαξαν πολλοί απ' αυτούς , η CIA... Δεν με απασχολεί, ούτε με φοβίζει. Δεν ξέρω για εκείνους, αν κάποια στιγμή αποφασίσει κάποιος να τους ψάξει τί θα βρει. Μιλάω για τη ΝΔ».
Τέλος, επιτέθηκε εκ νέου στον κ.Μεϊμαράκη για τις προμήθειες στο υπουργείο Άμυνας, ενώ δήλωσε πως:
«Tο να καθυβρίζεται ο Καραμανλής από κάποιους τυχάρπαστους που είναι δίπλα στο Σαμαρά δεν ενοχλεί μόνο εμένα αλλά και όσους ήταν δίπλα στον Καραμανλή».
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/135907/Default.aspx
Read more

Koίτα εξαθλιωμένε πολίτη, πόσα κονομάνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι βουλευτές και οι υπάλληλοι της Βουλής σε καιρό κρίσης!


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=273223


Πάρτι αποδοχών για τους ανώτατους άρχοντες και συντάξεων για τους «ευνοημένους» τους, εργαζόμενους της Βουλής, γίνεται σε καιρούς λιτότητας.

Τη στιγμή που οι μισθωτοί χάνουν κατά μέσον όρο 400 ευρώ το μήνα εδώ και ένα χρόνο ελέω Μνημονίου, οι ανώτατοι άρχοντες είδαν μόνο τη μείωση κατά 12% των εξόδων παράστασης όταν οι συνολικές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων κόπηκαν οριζόντια 20% (πλέον των Δώρων και επιδόματος αδείας που κόπηκαν σε όλους ανεξαιρέτως).Κοντά σε βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «ευνοημένοι» είναι και οι πέριξ αυτών υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι εκτός του ότι διατήρησαν 16 μισθούς εισπράττουν παχυλά εφάπαξ -κατά μέσον όρο 250.000 ευρώ -και υψηλές συντάξεις. Παγκόσμια πρωτοτυπία αποτελεί και η κατοχύρωση δύο συντάξεων για τους βουλευτές.
Σε εποχές οικονομικής κρίσης, με τους εργαζόμενους να βιώνουν καθημερινά την άμεση (κόψιμο μισθών, καταργήσεις Δώρων και επιδόματος αδείας) ή έμμεση (αυξήσεις φόρων, αλλαγή εργασιακών σχέσεων για τον ιδιωτικό τομέα) μείωση των εισοδημάτων τους, δεν έχουμε μόνο φαινόμενα απαίτησης αναδρομικών από περίπου 800 βουλευτές του παρελθόντος (ανάλογα αυτών που έλαβαν οι δικαστικοί), αλλά ανεπίσημα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών καταδεικνύουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα προνόμια που συνεχίζουν να απολαμβάνουν οι 300 του Κοινοβουλίου και οι πέριξ αυτών:
Οι περικοπές
1 Καταρχήν το Μνημόνιο έφερε την περικοπή κατά 12% των εξόδων παράστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του προέδρου της Βουλής, των υπουργών και των υφυπουργών. Δηλαδή, μια μηνιαία περικοπή της τάξης των περίπου 1.000 ευρώ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και 190 ευρώ κατά μέσον όρο για τους υπόλοιπους.
2 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισπράττει περίπου 360.000 ευρώ. Σύμφωνα με το άρθρο 1 του νόμου 565/18.3.1977 του παρέχεται μηνιαία χορηγία ίση με το τετραπλάσιο της βουλευτικής αποζημίωσης (7.000 ευρώ) ήτοι 28.000 ευρώ, τα οποία περιορίζονται σε περίπου 22.000 ευρώ μετά την παρακράτηση φόρου εισοδήματος 20%. Συμπληρωματικά καταβάλλονται μηνιαία ως έξοδα παράστασης ίσα με το 1/3 της χορηγίας -και μάλιστα χωρίς κρατήσεις ήτοι 9.300 ευρώ, τα οποία μετά τη μείωση του 12% περιορίστηκαν σε περίπου 8.200 ευρώ. Μηνιαίως εισπράττει περίπου 30.000 ευρώ ή κοντά 360.000 ευρώ ετησίως.
3 Ο πρωθυπουργός παίρνει τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ, προσαυξημένη κατά 40% ως έξοδα παράστασης ήτοι 2.800 ευρώ ή περίπου 2.460 ευρώ μετά την περικοπή 12%. Συνολικά λαμβάνει περίπου 9.460 ευρώ το μήνα ή περίπου 113.500 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.
4 Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που έχουν και τη βουλευτική ιδιότητα, λαμβάνουν τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ μηνιαίως, με προσαύξηση 30% για τον αντιπρόεδρο και 20% για τους βουλευτές ως έξοδα παράστασης ήτοι 2.100 ευρώ και 1.400 ευρώ αντίστοιχα. Μετά την περικοπή 12% τα ποσά αυτά μειώνονται σε 1.900 ευρώ και 1.230 ευρώ αντίστοιχα. Συνεπώς ένας υπουργός ή υφυπουργός-βουλευτής λαμβάνει μηνιαίως 8.230 ευρώ ή περίπου 98.760 ευρώ (προ φόρου) ετησίως. Ο αντιπρόεδρος λαμβάνει 8.900 ευρώ μηνιαίως ή περίπου 106.800 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.
Το υπουργικό
5 Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα, λαμβάνουν τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ και το 50% των εξόδων παράστασης των υπουργών -βουλευτών ήτοι 700 ευρώ, τα οποία περιορίστηκαν σε 610 ευρώ μετά την περικοπή 12%. Συνεπώς μηνιαίως λαμβάνουν 7.610 ευρώ ή περίπου 91.320 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.
6 Οι βουλευτές εκτός της βουλευτικής αποζημίωσης 7.000 ευρώ (κάθε χρόνο από το 2009, ο πρόεδρος της Βουλής εισηγείται τη μείωση της αποζημίωσης στην ολομέλεια, η οποία την εγκρίνει) εισπράττουν και έξοδα παράστασης 1.400 ευρώ ή περίπου 1.230 ευρώ μετά την περικοπή 12%. Μηνιαίως λαμβάνουν (προ φόρου) 8.230 ευρώ ή 98.760 ευρώ ετησίως.
7 Αξίζει να καταγραφεί ότι οι βουλευτές έχουν λαμβάνειν και από τις συμμετοχές τους στις Επιτροπές -δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Επιτροπή Οικονομικών που συνεδριάζει τις περισσότερες φορές τον τελευταίο χρόνο, ώστε να αναπληρώσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα χαμένα από τις περικοπές του Μνημονίου. Επιπροσθέτως λαμβάνουν επίδομα οργάνωσης γραφείου, επίδομα κίνησης αναλόγως του τόπου εκλογής, αυτοκίνητα, και μεταξύ άλλων η Βουλή τούς πληρώνει και τους λογαριασμούς τηλεφώνου.
Δύο συντάξεις
8 Καταστρατηγείται πρωτίστως από τους βουλευτές ο βασικός κανόνας του ενός κύριου φορέα σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους. Οι βουλευτές λαμβάνουν δύο κύριες συντάξεις και χωρίς κανέναν περιορισμό ως προς το ύψος της σύνταξης που λαμβάνουν από άλλο ασφαλιστικό ή συνταξιοδοτικό φορέα κύριας ασφάλισης. Από το 1993 και μετά το σύνολο των ασφαλισμένων λαμβάνει μόνο μια κύρια σύνταξη, ενώ το προνόμιο των δύο κύριων συντάξεων διατηρήθηκε μόνο για ασφαλισμένους προ του 1993. Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμη και ο διπλασιασμός του χρόνου της βουλευτικής θητείας από 4 σε 8 έτη από το 2008 δεν αφορούσε τους παλιούς, αλλά τους νέους βουλευτές.
9 Σε όλους τους Προέδρους της Δημοκρατίας που έχουν αποχωρήσει παρέχεται ισόβια μηνιαία αποζημίωση λόγω εξόδων παράστασης ίση με το 50% της μηνιαίας χορηγίας του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας ήτοι 11.000 ευρώ (μετά τον παρακρατούμενο φόρο 20%) ή ετησίως 132.000 ευρώ.
Οι υπάλληλοι
10 Προκλητικό είναι το συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής, καθώς και η πληθώρα επιδομάτων, προσαυξήσεων, αποζημιώσεων και εφάπαξ παροχών. Ενδεικτικές είναι οι συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις που έχουν θεσπιστεί κατά καιρούς για το προσωπικό της Βουλής. Οπως η προσαύξηση κατά 25% του βασικού μισθού, η περαιτέρω προσαύξηση κατά 15% με την αποχώρησή τους λόγω συνταξιοδότησης και η λήψη πλήρους σύνταξης ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
11 Οι υπάλληλοι της Βουλής εξαιρούνται από τα όρια ηλικίας για τον υπολογισμό της κύριας σύνταξης, καθώς αυτή υπολογίζεται με 28,5 έτη στο 100% των προσαυξημένων κατά το μήνα εξόδου αποδοχών τους, όταν για όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους υπάρχει όριο ηλικίας για τη λήψη σύνταξης, η οποία υπολογίζεται με 35 έτη υπηρεσίας στο 80% των αποδοχών τους. Και μάλιστα όταν πληρώνουν αμφότεροι τις ίδιες κρατήσεις 6,67% για κύρια σύνταξη.
Ο υπολογισμός της σύνταξης βάσει του ίδιου καθεστώτος, που ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους και το οποίο νομοθετήθηκε πέρυσι λόγω Μνημονίου, αφορά μόνο όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από το 2010 και μετά, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 3865. Αλλά ακόμα και αυτοί που θα βγουν στη σύνταξη με το 80% των αποδοχών τους, όπως και οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, τυγχάνουν της προσαύξησης 25% των αποδοχών τους. Συνεπώς, οι παλαιοί υπάλληλοι της Βουλής βγαίνουν στη σύνταξη με το ευνοϊκό καθεστώς που ίσχυε μέχρι το 2009.
12 Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, γενικός διευθυντής της Βουλής με 28,5 έτη υπηρεσίας παίρνει κύρια σύνταξη 5.169 ευρώ όταν του προέδρου του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου με 28,5 έτη είναι 4.785 ευρώ και με 35 έτη 5.906 ευρώ. Την ίδια στιγμή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ (πτέραρχος) με 28,5 έτη υπηρεσίας παίρνει σύνταξη 2.937 ευρώ και με 35 έτη 3.619 ευρώ. Ο γενικός διευθυντής υπουργείου δε, παίρνει σύνταξη 2.306 ευρώ με 28,5 έτη υπηρεσίας και 2.782 ευρώ με 35 έτη υπηρεσίας.
Εφάπαξ 58 μισθοί
13 Οι υπάλληλοι της Βουλής κατά την αποχώρησή τους από την εργασία λαμβάνουν εφάπαξ από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΒ) πέραν του ποσού που λαμβάνουν από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). Το εφάπαξ του ΤΑΥΒ ισούται με 2 μισθούς ανά έτος ασφάλισης, δηλαδή με 28,5 έτη λαμβάνουν 58 μισθούς ή κατά μέσον όρο 200.000 ευρώ. Οσο δε για το εφάπαξ από το ΤΠΔΥ υπολογίζεται σε περίπου 50.000 ευρώ. Συνολικά, με τη αποχώρησή τους λαμβάνουν κοντά 250.000 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΤΑΥΒ, εκτός από την εισφορά 5% των υπαλλήλων, επιχορηγείται από τον προϋπολογισμό της Βουλής με τουλάχιστον 10%, 4% επί προμηθειών και εργασιών Βουλής, ενοίκια καφενείων και άλλων χώρων Βουλής, καθώς και από ποσά εκποίησης άχρηστου υλικού, χάρτου κ.λπ. της Βουλής και της Βιβλιοθήκης της.
http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=5806

Read more

Με 2 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία σε όλες τις δημοσκοπήσεις!


Στις δημοσκοπήσεις που θα εμφανιστούν αύριο στις εφημερίδες, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται μπροστά από το ΠΑΣΟΚ δύο ολόκληρες μονάδες, ξεπερνώντας και τα όρια του 
στατιστικού λάθους.
‘Το ρυάκι μετά το Ζάππειο 2 θα γίνει ποτάμι και χείμαρρος και θα δώσει στον ελληνικό λαό την ελπίδα για έξοδο
από την κρίση’ σχολίασε σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.
Τελευταίο το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη, την οποία ξεπερνά πλέον και η Χρυσή Αυγή…
Read more

Toυς δολοφονους του Γκιόλια πότε θα τους βρουν;


Ρε συ Olympia τελικά φαίνεται ότι όταν ψάχνουν δολοφόνους δικών τους παιδιών, βρίσκουν τον τρόπο να τους πιάνουν τους δράστες (και καλά κάνουν) όμως όταν η υπόθεση είναι «δύσκολη» σαν του Γκιόλια, αφήνουν το φάκελο στο αρχείο. Ούτε την οικογένειά του δεν έχουν καλέσει ακόμη. Και δεν θα την καλέσουν φυσικά. Να τους ρωτήσουν αν τους είχε εκμυστηρευτεί τίποτα…. για κανέναν…
Καλύτερα να μην ρωτήσουν. Γιατί αν κανείς συγγενής του τολμούσε να τους πει
πάνω στη στενοχώρια του το όνομα κανενός μεγαλο-επιχειρηματία που πιθανόν να τον απειλούσε… τότε πώς θα το έκρυβαν…;
Οπότε καλύτερα να μην ρωτήσουν.
Α… ρε Σωκράτη, αν ζούσες, με τη δύναμη που είχε το τρωκτικό, ο κόσμος θα είχε επαναστατήσει μ’ αυτά που γίνονται σήμερα. Γιατί μόνο οι bloggers θα μπορούσαν να πουν την αλήθεια. Αποδεικνύεται άλλωστε περίτρανα. Για τη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας μόνο στο internet ακούς. Τα μεγάλα κανάλια κάνουν σαν να μην υπάρχει. Αν υπήρχε το τρωκτικό όμως τώρα θα την ήξερε όλη η Ελλάδα και αυτό πώς θα μπορούσαν να το διαχειριστούν;
Οπότε καλύτερα να μην το διαχειριστούν….
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ.
Απάντηση: Όταν βρουν και τους δολοφόνους της Μαρφίν, αυτούς που παρακολουθούσαν το σπίτι του Αλέξη ενα μήνα πριν την δολοφονία του, αυτούς που αγόρασαν CDS όταν τα Spreads ήταν στις 130 μονάδες, αυτούς που έκαψαν την Νίκαια για έναν βιαστή ανηλίκων, αυτούς που έκαψαν την Αθήνα για ένα ανύπαρκτο Κοράνι ενός πρεζέμπορου, τους δολοφόνους του Τσαλικίδη κλπ.
Γι’ αυτό που έγραψες πάντως για τα παιδιά της ΔΙΑΣ, μην απορήσεις εάν δεις τον Παπουτσή …αναχηματισμένο και τον Οικονόμου σε αποστρατεία. Ήταν εκτός προγράμματος.
Read more

Φήμες για εκλογές…των Αγίων Πάντων!


Παραπολιτικό

Οι πρόσφατες εξελίξεις και η κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχουν φουντώσει την περιρρέουσα φημολογία για εκλογές!
Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό, ότι κυκλοφορούν ακόμη και λεπτομέρειες για την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών, αλλά και την ημερομηνία διεξαγωγής τους.
Η φημολογία, λοιπόν, αναφέρει, ότι οι εκλογές
 θα προκηρυχθούν στις 12 (ημέρα των ανακοινώσεων του «Ζαππείου ΙΙ από τη Νέα Δημοκρατία) ή στις 14 Μαΐου.
Ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής τους, αναφέρεται η 19η Ιουνίου, Κυριακή των Αγίων Πάντων, μεγάλη η χάρη τους!
Το καταγράφουμε και κρατάμε πολλές επιφυλάξεις μαζί με μικρό καλάθι…
Read more

Η Μάνια, ο Κοσκωτάς, οι τράπεζες και το αντάρτικο.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 7, 2011
Οι σκελετοί από την ντουλάπα. Αποκαλυπτικό το σχόλιο που προϊδεάζει για το τι θα επακολουθήσει (από το σημερινό “Καρφί”)
Read more

Το Spiegel επιμένει....και με δεύτερο δημοσίευμα



Νεότερο δημοσίευμα του Christian Reiermann στο Spiegel-Online (23:03 ώρα Γερμανίας) με τίτλο «Κρίσιμη συνάντηση για την Ελλάδα συγκλονίζει την Ευρωζώνη» και υπότιτλο «Ανησυχία για το ευρώ: Σε μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο διεξάγονται – σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel-Online – διαβουλεύσεις για το μέλλον της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Οι χρηματαγορές αντέδρασαν νευρικά. Θα αποχαιρετίσει η Αθήνα την Ευρωζώνη;», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:
Οι αγορές συναλλάγματος δέχτηκαν για μια ακόμα φορά πιέσεις όταν δημοσιεύτηκε το ρεπορτάζ του Spiegel-Online για σκέψεις της Ελλάδας να βγει από την Ευρωζώνη.
Η συνάντηση αρχικά διαψεύστηκε έντονα. Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, καθώς και η ΕΕ αντέκρουσαν τα περί σχεδίων εξόδου από την Ευρωζώνη. Το Υπ. Οικονομικών στην Αθήνα αντέδρασε με αυστηρότητα. Σε ανακοίνωση Τύπου χαρακτήρισε τις πληροφορίες «αναληθείς», η δημοσιοποίησή τους μαρτυρεί «ακατανόητη ελαφρότητα» και πρόκειται για «προβοκάτσια». «Παρόμοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τις προσπάθειες της Ελλάδας και υπηρετούν μόνο τους κερδοσκόπους», δήλωσε εκπρόσωπος του Γραφείου του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη «ούτε ετέθη ούτε θα τεθεί». Εκπρόσωπος του Ζ.Κ. Γιουνκέρ διέψευσε τα περί κρίσιμης συνάντησης στο Λουξεμβούργο: «Αρνούμαι παντελώς ότι υπάρχει τέτοια συνάντηση, αυτά τα δημοσιεύματα είναι ψευδή». Και από τα Υπουργεία Οικονομικών της Ισπανίας, του Βελγίου και της Σλοβακίας ελέχθη ότι δεν είναι τίποτε γνωστό για μια τέτοια συνεδρίαση. «Δεν γνωρίζω τίποτε περί αυτού», δήλωσε εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν στις Βρυξέλλες. [...]
Ενώ εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών δεν σχολίασε το αν ο Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πήγε στο Λουξεμβούργο, ένας υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης συνασπισμού δήλωσε: «Ναι, ισχύει». Σύμφωνα με τηλεγραφήματα ειδησεογραφικών πρακτορείων, μια πηγή της ΕΕ έκανε λόγο για τρία μέλη της ΟΝΕ, που είναι και μέλη του G8, δηλαδή τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Άλλο πρόσωπο δήλωσε ότι συμμετέχουν και εκπρόσωποι των κρατών εκείνων που έχουν την καλύτερη πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ, π.χ. η Ολλανδία, η Αυστρία και η Φιλανδία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL-Online στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνεται και μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους σε σύντομο χρόνο. [...]
ΒΗΜΑ
Read more

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ! Δώσε στους πολίτες το δικαίω μα να επιλέξουν τον τρόπο θανάτωσής τους…


Από τον Βασίλη Μπόνιο

ALAXOKOLI-28.jpg
Κε Παπανδρέου, άφησε στους πολίτες, σ’ όλους εμάς την πολυτέλεια επιλογής του τρόπου θανάτωσής μας.
Οφείλεις να προσφύγεις άμεσα στις κάλπες, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι οποίες κλόνισαν την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό σου.

Δεν πιστεύουμε τίποτε από τα μισόλογα που μας ξεφουρνίζετε εσύ και ο Παπακωνσταντίνου.
Δεν έχουμε καταλάβει ακόμη πως τα speads έφτασαν στις 1250 μονάδες.
Δεν έχουμε πειστεί για την μη ύπαρξη άλλης λύσης πέρα από την προσφυγή στο ΔΝΤ.
Βρισκόμαστε στο έλεος της κάθε φημολογίας, επειδή η κυβέρνησή μας κι εσύ προσωπικά είστε πλέον αναξιόπιστοι.
Κυκλοφορούν φήμες που θέλουν την Μέρκελ να είχε συμφωνήσει σε οικονομική στήριξη της χώρας μας, παρόλα αυτά εσύ την αγνόησες και προσέφυγες πολύ νωρίς, όπως αποδεικνύεται, στο ΔΝΤ.
Ο τρόπος με τον οποίο απαξίωσες τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης δεν μας επιτρέπει να ποντάρουμε πλέον στην δήθεν προσωπική σου αμηχανία, αλλά μας κάνει ευκολόπιστους σε σενάρια συνομωσίας(;) που σε θέλουν στρατευμένο στο άρμα της Αμερικής-κάτι που κάνει έξαλλη τη Μέρκελ.
Μέσα σ αυτό το νοσηρό κλίμα, η προσφυγή στις κάλπες είναι η μόνη διέξοδος στα πλαίσια του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Αυτό οφείλει να το κατανοήσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Κάρολος Παπούλιας και αν χρειασθεί να θυσιάσει την πολυτέλεια του Προεδρικού θώκου παραιτούμενος και εκβιάζοντας πρόωρες εκλογές.
Η μη προσφυγή στις κάλπες ισοδυναμεί με πραξικόπημα…
Read more

Και καλά τον Νοέμβριο, αλλά το Καλοκαίρι του 2009 τι δουλειά είχε με το ΔΝΤ;


Τι να σου κάνει πια και ο κ. Πεταλωτής;; Εκεί που λέει κάτι, αργότερα σκάει κάτι άλλο που τα ανατρέπει όλα. Παράδειγμα προχθες. Ενώ και με αφορμή το βίντεο που πρόβαλε ο Λάκης Λαζόπουλος, δήλωνε πως ο κ. Παπανδρέου καλώς έκανε  και συζητούσε με τον κ. Στρος Καν, από τον Νοέμβριο του 2009, καθόσον ως πρωθυπουργός της χώρας, είχε υποχρέωση να συζητάει με οποιονδήποτε για τη σωτηρία της, αργότερα έσκαγε άλλο κανόνι.
Ειδικότερα στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο ανταποκριτής του σταθμού από τις ΗΠΑ κ. Ιγνατίου μετέδιδε την πληροφορία, ότι σύμφωνα με αξιωματούχους του ΔΝΤ, ο κ. Παπανδρέου είχε συζητήσει με τον κ. Στρος Καν ήδη από το Καλοκαίρι του 2009. Δηλαδή όταν δεν ήταν φυσικά πρωθυπουργός και κανένα λόγο δεν είχε να συζητά με το ΔΝΤ. Υπενθυμίζουμε ότι το ΔΝΤ είχε βγάλει το Καλοκαίρι του 2009 μια οικονομική έκθεση με άσχημα μαντάτα για την ελληνική οικονομία.
Έπειτα από όλα αυτά αναρωτιόμαστε:
1) Τι δουλειά είχε ο κ. Παπανδρέου ως αντιπολίτευση, να συζητά με το ΔΝΤ;  Γιατί δεν πήγε να συζητήσει η κ. Παπαρήγα, ο κ. Τσίπρας ακόμα και ο κ. Καρατζαφέρης κ.λ.π.;;;
2) Αφού λοιπόν ενημερώθηκε το Καλοκαίρι του 2009 για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, γιατί στην αμέσως μετά προεκλογική περίοδο….. έλεγε ψέματα ότι «λεφτά υπάρχουν» και υποσχόταν τα πάντα;;
3) Αφού λοιπόν γνώριζε πριν ακόμα γίνει πρωθυπουργός την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, γιατί δεν έλαβε αμέσως μέτρα μόλις ανέλαβε την κυβέρνηση, όπως π.χ. φθηνό δανεισμό τότε που το spread  ήταν χαμηλό, ώστε να μην χρειαστεί η προσφυγή στην τρόϊκα ή και αν χρειαζόταν, αυτή να ήταν πολύ χαμηλότερη από τα 110 δις ευρώ;;
4) Γιατί, αντί να κάνει τα πιο πάνω αυτονόητα, αντίθετα εκείνος γύριζε την υφήλιο και κατηγορούσε τη χώρα ως διεφθαρμένη, ως «Τιτανικό» που βουλιάζει κ.λ.π., με αποτέλεσμα να τιναχθούν τα spreads στα ύψη και να μας βγάλει εντελώς έξω από τις αγορές;; Μήπως δεν γνώριζε τι επιπτώσεις θα είχαν αυτές οι ενέργειές του;; Γιατί λοιπόν έκανε αναπόφευκτη την προσφυγή στο ΔΝΤ;;;
5) Γιατί δεν προχώρησε αμέσως σε αναδιάρθρωση χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές τότε, ακόμα και με μεγάλο κούρεμα, αλλά προτίμησε να πάρει δάνειο 110 δις ευρώ από τους ευρωπαίους φορολογούμενους; Και αν τελικά πάμε σε αναδιάρθρωση, γιατί να έχουμε τώρα φορτωθεί 110 δις ευρωπαίων πολιτών, με απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας;;
6) Γιατί υπέγραψε αυτό το επονείδιστο μνημόνιο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση ούτε με αυτό της Ιρλανδίας, ούτε με αυτό της Πορτογαλίας, παραβιάζοντας ταυτόχρονα το Σύνταγμα και γιατί υπέγραψε την παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας, την άρση της ασυλίας της δημόσιας περιουσίας, την απαγόρευση των οικονομικών μας σχέσεων με τρίτες χώρες, την εξόφληση των τοκογλύφων κατευθείαν από το τίμημα της εκποιούμενης δημόσιας περιουσίας, την παραίτηση από το ελληνικό δίκαιο, την ακύρωση των ελληνικών δικαστηρίων ως αρμοδίων για τις διαφορές μας με τους δανειστές κ.λ.π.;;;;;
7) Γιατί τέλος έγινε το Τ+10;;
Για όλα αυτά, θα πρέπει ο κ. Παπανδρέου να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του ελληνικού λαού και οπουδήποτε αλλού ήθελε νόμιμα απαιτηθεί.
Read more

kozan.gr: Το ζήτημα πολιτικής γης σχετικά με τις εκτάσεις που κατέχει η ΔΕΗ στην περιοχή μας έθεσε τόσο ο Γιώργος Δακής όσο και ο Γιάννης Παπαιορδανίδης



Το ζήτημα πολιτική γηςαναφορικά με τις εκτάσεις που κατέχει η ΔΕΗ στην περιοχή μας έθεσε τόσο ο Γιώργος Δακής όσο και ο Γιάννης Παπαιορδανίδης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.


Ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας αφού ζήτησε από τον Υπουργό να μεταφέρει στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό τη θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της Δ. Μακεδονίας για τη συνέχιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, αναφέρθηκε στο ζήτημα πολιτική γης και στα εδάφη που κατέχει η επιχείρηση στην περιοχή μας. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο όρος«πολιτική γης» καλύπτει σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο την πολιτική απόκτησης γης για δημόσιους σκοπούς, όπως συνέβη και στην περίπτωση της ΔΕΗ με την εξόρυξη του λιγνίτη. Η ειδοποιός διαφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι μεΝόμο του ΠΑΣΟΚ το 2001 αναιρέθηκε η διαδικασία επαναπόδοσης των εδαφών από τη ΔΕΗ στις τοπικές κοινωνίες, με αποτέλεσμα σήμερα να παραμένουν στην κατοχή της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Την παραπάνω θέση του κ. Δακή ενίσχυσε κατά την τοποθέτησή του και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Γιάννης Παπαϊορδανίδης, ο οποίος επεκτείνοντας το ζήτημα ανέφερε ότι περίπου 250.000 στρέμματα στην περιοχή μας δεν καλλιεργούνται. Ο κ. Παπαϊορδανίδης πρότεινε τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού προτύπου με έμφαση στο νέο αγροτοδιατροφικό μοντέλο.
Read more

Η «ύποπτη καθυστέρηση της διάψευσης» και τα σενάρια (video)


Τι παιχνίδια παίζονται από τους διεθνείς κερδοσκόπους και που αποσκοπούσε το δημοσίευμα του γερμανικού Spiegelπου υποστήριζε πως η Ελλάδα «εξετάζει έξοδο από την Ευρωζώνη» καιεπιστροφή σε δικό της νόμισμα», είναι δύσκολο να το εκτιμήσει κατηγορηματικά κάποιος αυτή την ώρα.
Αυτό όμως που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι η τόσο μεγάλη καθυστέρηση με την οποία η ελληνική κυβέρνηση το διέψευσε και έκανε λόγο ότι πρόκειται για... προβοκάτσια «που υπονομεύει την προσπάθεια της Ελλάδας και της Ευρωζώνης και υπηρετεί κερδοσκοπικά παιχνίδια».
Αυτή η καθυστέρηση της μιας ώρας και δέκα λεπτών είναι τουλάχιστον πολύ περίεργη αφού τις συνέπειες της, μας τις λέει το βίντεο που παραθέτουμε από τις ειδήσεις του Αντένα.

Το μήνυμα του Der Spiegel είχε δύο ομάδες αποδεκτών. 
Αφ' ενός τους ευρωπαίους - Γερμανούς - πολίτες και αφ' ετέρου τους Έλληνες πολίτες!
Στους πρώτους το μήνυμα είναι "να μην αντιδρούν εναντίον των μέτρων της ΕΕ, που λαμβάνει για την Ελλάδα, αλλιώς θα φύγει από το ευρώ και θα διαλυθεί το ευρωπαϊκό νομισματικό οικοδόμημα".
Στους δε'υτερους, τους Έλληνες, είναιότι "θα γυρίσετε στη Δραχμή και αλλοίμονο σας"!
Να μην αντιδράσετε λοιπόν στα νέα πιο σκληρά μέτρα που θ' ακολουθήσουν, άμεσα!
Σίγουρα η διαρροή έγινε από κυβερνητική πηγή, πολύ πιθανό της Γερμανίας. 
Read more