Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Τις εκλογές αποφασίζει ο Σαμαράς.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς ενδέχεται, κατά την παρουσίαση του προγράμματος «Ζάππειο ΙΙ» στις 12-5-2011, να θέσει θέμα εκλογών και να πάρει τις πρωτοβουλίες στα χέρια του. Ήδη οι γνήσιες δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του δείχνουν ευδιάκριτη πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας και είναι κάτι που περίμενε ο Πρόεδρος της ΝΔ από καιρό για να αρχίσει να γίνεται πιο επιθετικός.

Εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι ο φόβος που διακατείχε μέχρι τώρα, αλλά και διακατέχει ακόμα τον Αντώνη Σαμαρά, είναι ο.....
κίνδυνος συσπείρωσης του σκληρού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είναι κυρίως η εκλογική του πελατεία στον Δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ, γι’ αυτό και τηρούσε στάση αναμονής. Περίμενε λοιπόν την αποσύνθεση της εκλογικής πελατείας του ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο και κυρίως περίμενε από τον κ. Παπανδρέου να «φάει» τα παιδιά του ΠΑΣΟΚ, με την μείωση του δημοσίου. Όμως, όπως δείχνουν τα πράγματα, ο κ. Παπανδρέου δεν προτίθεται πλέον να μειώσει το δημόσιο, παρά τις υποδείξεις της τρόϊκας, αλλά συνεχίζει να εμπαίζει ακόμα και την τρόϊκα και να φορτώνει όλα τα βάρη του δημοσίου τομέα πάνω στον «πεθαμένο» ιδιωτικό τομέα (του φταίνε οι ελεύθεροι επαγγελματίες), για να διατηρήσει την εκλογική του πελατεία αλώβητη, αδιαφορώντας για την όποια ανάπτυξη.

Έτσι, η παραπέρα στάση αναμονής από τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου ο κ. Παπανδρέου να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, άρχισε πλέον να λειτουργεί σε βάρος του και κυρίως έπειτα από τις πρόσφατες αποκαλύψεις από τον κ. Στρος Καν για τις "υπόγειες" συζητήσεις του κ. Παπανδρέου, δεν του έμεναν άλλα περιθώρια για μη αντίδραση. Η αναβολή της παρουσίασης του προγράμματος (όπως βουλευτής της ΝΔ ομολόγησε) για τις 12-5-2011, είχε ακριβώς αυτό το σκοπό, προκειμένου να προστεθούν και νέα ζητήματα για να προλάβει την καλπάζουσα επικαιρότητα.

Όπως θα διαπιστώσατε ήδη, η ΝΔ άλλαξε ξαφνικά στάση για το θέμα των ωρών εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, καθόσον δεν έχει πλέον νόημα για τη ΝΔ να προστατεύει άλλο την εκλογική πελατεία του ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο. Η συσπείρωση έπιασε το όριο. Εξάλλου ένα αστικό φιλελεύθερο κόμμα που θέλει να σέβεται την ιδεολογία του, δεν μπορεί να τάσσεται υπέρ της διατήρησης μεγάλου δημόσιου τομέα. Μην ξεχνάμε ότι παλαιότερα ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς είχε προτείνει την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων κι έκτοτε δεν έχουμε ακούσει κάποια διαφοροποίησή του σε σχέση με το θέμα αυτό.

Επομένως από τούδε και στο εξής, μην εκπλαγείτε αν δείτε τη ΝΔ να πλειοδοτεί στις ενέργειες του ΠΑΣΟΚ για αποκρατικοποιήσεις και γενικά να πρωτοστατεί σε ότι αφορά τη μείωση του δημόσιου τομέα.  

Αφού δεν μειώνει το ΠΑΣΟΚ το δημόσιο, η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε ευθέως να κάνει αυτό που δεν τόλμησε ο Καραμανλής, δηλαδή να μειώσει αυτή το δημόσιο και ο καθένας ας διαλέξει στρατόπεδο.


Εμείς όμως θα θέλαμε να ακούσουμε από τον Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο και κάτι για την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου, δεδομένου ότι πλέον όλο και περισσότερα στελέχη της ΝΔ, τάσσονται υπέρ της αντισυνταγματικότητας και επομένως ακυρότητας του μνημονίου.
Αυτός είναι ένας καίριος παράγοντας που θα επανακαθορίσει τη στάση μας έναντι του μνημονίου και τις σχέσεις μας με τους δανειστές μας.
http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/05/blog-post_5125.html