Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Αυτοί είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είπαν το πρώτο «ναι» στην εκποίηση της χώρας


Παρά τις επανειλημμένες απειλές και τις προαναγγελθείσες «ανταρσίες», οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ξέχασαν τις… διαφωνίες τους, εγκρίνοντας ομοφώνως το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τις Αποκρατικοποιήσεις
Οι παρακάτω βουλευτές, με τις τοποθετήσεις τους, στήριξαν το Μεσοπρόθεσμο στην πρώτη του ανάγνωση, ανοίγοντας το δρόμο για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Παρόντες στην αίθουσα, πλην του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ήταν κι ο αναπληρωτής (πλέον) υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης:
Να σημειωθεί ότι μέλος της Επιτροπής ήταν και ο Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος, την ημέρα έγκρισης του Μεσοπρόθεσμου, υπέβαλλε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.
Πρόεδρος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παπανδρέου Ανδρέα Βασιλική (Βάσω)
Εκλέγεται στη Β Αθήνας
Αντιπρόεδρος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μακρυπίδης Διονυσίου Ανδρέας 
βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αλευράς Γεωργίου Αθανάσιος (Νάσος)
Α Αθήνας
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αμοιρίδης Παναγιώτη Ιωάννης 
Βουλευτής Πιερίας
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρουλάκης Γρηγορίου Δημήτριος (Μίμης) 
Β Αθήνας
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αντωνίου Νικολάου Αντωνία (Τόνια) 
Φθιώτιδας
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γείτονας Ιωάννη Κωνσταντίνος 
Β Αθήνας
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γερανίδης Θεοδώρου Βασίλειος 
Β Θεσσαλονίκης
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιαννακά Δημητρίου Σοφία 
Αιτωλοακαρνανία
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γρηγοράκος Γεωργίου Λεωνίδας
Λακωνία
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καρχιμάκης Ελευθερίου Μιχαήλ
ΠΠΑΣΟΚ Λασίθιου
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κατρίνης Ιωάννη Μιχαήλ 
Ηλείας
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κουρουμπλής Ελευθερίου Παναγιώτης 
Αιτωλοακαρνανίας
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κουτμερίδης Θεοδώρου Ευστάθιος 
ΠΑΣΟΚ Σερρών
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λιντζέρης Γεωργίου Δημήτριος
ΠΑΣΟΚ Β Πειραιά
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μαγκούφης Ευθυμίου Χρήστος
ΠΑΣΟΚ Τρικάλων
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μαργέλης Νικολάου Σπυροπάνος
ΠΑΣΟΚ Λευκάδας
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μπεντενιώτης Ανάργυρου Εμμανουήλ
ΠΑΣΟΚ Α Πειραιά
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μπόλαρης Ηλία Μάρκος 
ΠΑΣΟΚ Σερρών
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παναρίτη Ιωάννου Ελένη (Έλενα) 
Βουλευτής επικρατείας
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παντούλας Χρήστου Μιχαήλ
ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σπηλιόπουλος Γεωργίου Κωνσταντίνος 
ΠΑΣΟΚ Αχαΐας
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στρατάκης Σοφοκλή Εμμανουήλ
ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τόγιας Ιωάννη Βασίλειος
ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ

Γιώργος Φλωρίδης, πρώην βουλευτής Κιλκίς

Read more

Ο Κασιμάτης μιλάει για “ Συνταγματική Εκτροπή”. Ο Κάρολος Παπούλιας τι λέει;


Αν υπήρχε πραγματικά Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας
Όταν ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επέλεγε (και όχι χωρίς διαφωνίες από αρκετούς εντός ΝΔ) τον ξεχασμένο 9και αποτυχόντα να εκλεγεί βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ0 Κάρολο Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σίγουρα δεν φανταζόταν την πολιτική συμπεριφορά που εκείνος επιδεικνύει σήμερα.
Ούτε τα ταξίδια του στη Γερμανία για ιδιωτικούς λόγους την ώρα που ο τόπος δοκιμάζεται ούτε και το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τα ραντεβού του με τον πρωθυπουργό, συνάδουν με την εικόνα των ρυθμιστων του πολιτευματος που είχαμε μέχρι τώρα. Ακόμη και ο ιδιόρρυθμος κ. Χρήστος Σατζετάκης είχε οντότητα.
Η αίσθηση που υπάρχει -και κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνεται- είναι ότι ο κ. Παπούλιας λειτουργεί όχι ως Νέστωρ της Δημοκρατίας αλλά ως Νέστωρ του κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Υπάρχουν τρεις συναντήσεις του κ. Παπούλια που ποτέ δεν μάθαμε γιατι εγιναν.
Πρόκειται για τα τρία τετ-α-τετ του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργο. Τι είπε ο κ. Παπανδρέου στον κ. Παπούλια τόσο πριν τη συνάντηση με τους αρχηγούς όσο και μετά από αυτήν? Τι ειπώθηκε στη συνάντηση που είχαν οι δυο τους προχθές;
Σε αυτές δεν κρατήθηκαν ούτε πρακτικά, ούτε έγιναν δηλώσεις.
Καλύφθηκαν με ένα απόλυτο πέπλο σιωπής χωρίς να νιώσει κανείς την ανάγκη να εξηγήσει και να πεί στους πολίτες τι… συνεβη.
Αν υπήρχε Βασιλιάς στην Ελλάδα και έκανε ότι ο σημερινός Πρόεδρος Δημοκρατίας θα μιλούσαμε για «πραξικόπημα» των Ανακτόρων. Οι συνεχείς και επίμονες παραινέσεις του να τα «βρουν» οι αρχηγοί για να συναινέσει ο εξής ένας ο Αντώνης Σαμαράς, προκαλούν ερωτηματικά.
Δυστυχώς ο Πρόεδρος, που οι πολίτες του συγχώρησαν τις παλιές του αμαρτίες και έδειξαν τη μεγαλοσύνη τους, παίζει περίεργα παιχνίδια σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τόπο.
Δεν μπορεί ολόκληρη η κοινωνία να διαπιστώνει το αδιέξοδο, δεν μπορεί οι «αγανακτισμένοι» να βρίσκονται στις πλατείες και ο Πρόεδρος να κάθεται το θρόνο του στηρίζοντας μόνο το «πνευματικό» του παιδί το Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου.
Δεν μπορεί να μου του ζητάει την παραίτησή του εδώ και τώρα όταν του είπε τι σκεπτόταν να κάνει στην προχθεσινή τους συνάντηση.
Δεν μπορεί σε μια τέτοια εποχή να απολαμβάνει τα αγαθά και τις προνομίες που του παρέχει το αξίωμά του και να μην επιστρέφει το μισθό του δίνοντας ο ίδιος το παράδειγμα.
Ο κ. Κάρολος Παπούλιας στη ζωή του έχει χορτάσει τα πάντα. Αξιώματα, διακρίσεις, τίτλους, χρήματα. Είναι ώρα να δείξει ότι το αξίωμα του προέδρου δεν του το χάρισαν κάποιες πολιτικές συγκυρίες αλλά ότι το κατέκτησε ο ίδιος με πράξεις και συμπεριφορές.
Η λύση στο αδιέξοδο είναι απλή. Και αν ο πρωθυπουργός δεν συνειδητοποιεί ότι πλέον βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με τη λαϊκή εντολή οφείλει ο Πρόεδρος Δημοκρατίας αντί να τον καλύπτει να του ζητήσει επιτέλους να την επιστρέψει γιατί εξαπάτησε τους πολίτες.
Σεβαστέ Πρόεδρε της Δημοκρατίας, αν πράγματι θες να περάσεις στην ιστορία , όχι για πράγματα του παρελθόντος, λύση υπάρχει. Αν έστω και τώρα δεν φύγει ο κ. Παπανδρέου, να παραιτηθείς και να προκαλέσεις εκλογές.
Να δώσεις εσύ λύση στον αδιέξοδο.
Να αποδείξεις πράγματι ότι στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα γιατί υπάρχουν πραγματικοί θεματοφύλακες, του θεσμού.
Εξ΄’αλλου τα πάντα πηγάζουν από το λαό και επιστρέφουν σε αυτόν…
Read more