Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α… η προπαγάνδα σε ολο της το μεγαλείο!


 Η  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δ.Α.Κ.Ε/Π.Ε Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κ  Α  Τ  Α  Γ  Γ  Ε  Λ  Ε  Ι
Την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας ,Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η οποία μετά,
  • Από τη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών
  • Την υποχρηματοδότηση της παιδείας
  • Τις συγχωνεύσεις, υποβιβασμούς, καταργήσεις Σχολικών Μονάδων
  • Την κατάργηση του Διδασκαλείου
  • Την κατάργηση της Β Ξένης Γλώσσας
  • Την απαξίωση-κατάργηση του ολοημέρου
Και δεν έχει τελειωμό ο κατάλογος των εκπτώσεων στη ποιότητα της εκπαίδευσης,
Έφτασε στο έσχατο σημείο, ξεπερνώντας κάθε έννοια ηθικής  και εντελώς απροκάλυπτα, χρησιμοποιώντας  το πρόγραμμα μείζονος επιμόρφωσης και Ευρωπαϊκά Κονδύλια ΕΣΠΑ , να προπαγανδίζει με τους κομματικούς εγκάθετους του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και τον αντιεκπαιδευτικό Νόμο 3848/2010.
   Μέσα στα βιβλία του προγράμματος μείζονος επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, τα οποία διανεμήθηκαν σήμερα 16-6-2011, σ’ όλα τα επιμορφωτικά κέντρα αναφέρονται τα εξής :
1. Στο τόμο Α: Γενικό Μέρος , σελίδα 1 αναφέρει: « ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,Κεντρική προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ…..»
2. Στο τόμο Α: Γενικό Μέρος , σελίδα 4 αναφέρει: «Στη διασφάλιση ενός αντικειμενικού και ενιαίου τρόπου επιλογής και πρόσληψης εκπαιδευτικών με βάση τις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας» Δηλ. όλοι εμείς οι εν’ ενεργία εκπαιδευτικοί προσληφθήκαμε με αναξιοκρατικό σύστημα;
                Επειδή θεωρούμε την εκπαίδευση Εθνική Υπόθεση και όχι κομματική καθώς επίσης το    Παιδαγωγικό    Ινστιτούτο κέντρο έρευνας για την Παιδεία και όχι κομματικό παραμάγαζο, απαιτούμε, την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου βιβλίου και την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους έκδοσης των Βιβλίων.