Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Θεόδωρος Πάγκαλος: Γράφει βιβλίο με τίτλο "Μαζί τα φάγαμε" - Μερική άρση της μονιμότητας ζητεί ο Πάγκαλος!



Όχι μόνο υπεραμύνεται του ιστορικού, πλέον, "Μαζί τα φάγαμε" ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αλλά περνά και στην αντεπίθεση, γράφοντας και βιβλίο (!) για να τεκμηριώσει τις απόψεις του...

Δεν είναι πλάκα, καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στη ΝΕΤ το πρωί του Σαββάτου, ανακοίνωσε ότι γράφει βιβλίο με τον τίτλο «Μαζί τα Φάγαμε: Ποιοι, πότε και γιατί»!

Προς επίρρωσιν, δε, της επιχειρηματολογίας του, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Ο καθένας μας δεν έχει ζητήσει απόδειξη για κάποια δουλίτσα που του έκαναν» και, προφανώς, το ...συγκεκριμένο σημείο θα είναι ένα από τα επιχειρήματα που θα στηρίξουν τη συγγραφή του βιβλίου, η οποία, όπως είπε, είναι σε εξέλιξη αυτόν τον καιρό.

Κατά τα άλλα, ο αντιπρόεδρος επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης για το κλείσιμο 40 οργανισμών που «τον αγνόησαν» μη δίνοντας στοιχεία. Όπως είπε, δόθηκαν προθεσμίες και παρατάσεις, αλλά οι 40 οργανισμοί δεν έδωσαν κανένα στοιχείο.«Η προθεσμία έληξε χθες. Την ερχόμενη εβδομάδα που θα συνεδριάσει η επιτροπή, αυτοί που δεν έχουν απαντήσει, έχουν κλείσει» τόνισε.ενώ τάχθηκε υπέρ της μερικής άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο.

"Πρέπει να περιοριστεί στην συνταγματική έννοια του όρου", ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι μπορεί να διατηρηθεί για «τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς, τους εκπαιδευτικούς, άντε και τους εφοριακούς».

«Δεν καταλαβαίνω γιατί οι τραπεζοκόμοι πρέπει να είναι μόνιμοι υπάλληλοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει το διευθυντικό δικαίωμα για απολύσεις στους οργανισμούς, ώστε να μπορεί μια τέτοια επιχείρηση να λειτουργήσει με όρους ιδιωτικού τομέα, δηλαδή ανταγωνιστικά, αλλιώς -όπως είπε- δεν είναι επιχείρηση, αλλά υπουργείο.

http://enaigeira.blogspot.com/2011/06/blog-post_511.html