Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Έτοιμοι για όλα οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Νέο διάγγελμα Παπανδρέου την Πέμπτη


Την ώρα που ο πρωθυπουργός αναζητά τη συναίνεση στην αντιπολίτευση, φαίνεται πωςαδυνατεί να τη βρει εντός του ΠΑΣΟΚ

Η ανησυχία στους κόλπους του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος είναι εμφανής, με τον νέο όμως πονοκέφαλο να ακούει στην απειλή παραιτήσεων βουλευτώνπριν από τη διαδικασία ψήφισης, αφού εκτιμάται πως δύσκολα θα επιλέξει κανείς να σηκώσει το βάρος της χρεοκοπίας της χώρας.
Μεταξύ των "υπόπτων" προς αποχώρηση βουλευτών βρίσκεται...
ο Αλέκος Αθανασιάδης, μετά τη δήλωσή του ότι προτίθεται να παραιτηθεί αν δεν αλλάξει η ρύθμιση που αφορά στη ΔΕΗ, η Χρύσα Αράπογλου που δηλώνει ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση τουλάχιστον όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις και το μέλλον των επόμενων γενεών, αλλά και ο Μίμης Ανδρουλάκης που θεωρεί ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι "εντελώς εκτός πραγματικότητας", υιοθετώντας εσχάτως την πρόταση Καρατζαφέρη για κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και αναπληρωτή του με αρμοδιότητες επί των Οικονομικών τον Αντώνη Σαμαρά.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση της Βάσως Παπανδρέου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής αύριο, μια και αναμένεται νέα επίθεση στο οικονομικό επιτελείο, αν και εκτιμάται πως η πρώην υπουργός δύσκολα θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. 
Αίνιγμα αποτελεί για το Μέγαρο Μαξίμου η στάση του πρώην υπουργούΓιώργου Φλωρίδη που δεν κρύβει τη διαφωνία του με την κυβερνητική πολιτική, μιλώντας σε άρθρο του στην 'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και για "καθολικό έλλειμμα αρχηγεσίας", με τους παροικούντες την εξουσία να του "χρεώνουν" υπογείως ακόμα και πρόθεση κίνησης εντός ΠΑΣΟΚ, αίσθηση που εντάθηκε από υπονοούμενα -σε κατ' ιδίαν συνομιλίες του- περί δημιουργίας έως και νέου φορέα με αναφορά στον εκσυγχρονισμό του πολιτικού του φίλου Κώστα Σπηλιώπουλου.
Μεγάλο άγχος στο κυβερνητικό στρατόπεδο δημιουργεί και η στάση που θα κρατήσει ο πυρήνας του πάλαι ποτέ "βενιζελικού μπλοκ", που αποτελείται από βουλευτές όπως οι κ.κ. Τόνια Αντωνίου, Πάρις Κουκουλόπουλος, Βασίλης Γερανίδης, Νίκος Σαλαγιάννης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Έκτορας Νασιώκας, οι περισσότεροι εκ των οποίων στις συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος την προηγούμενη εβδομάδα έθεσαν θέμα κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ή εκλογών.
Εντωμεταξύ, η προτροπή του Δημήτρη Βαρβαρίγου να έρθει το μεσοπρόθεσμο με πλειοψηφία 180 βουλευτών, άλλως να πάμε σε εκλογές, τον συμπεριλαμβάνει στην ίδια ομάδα, ενώ υπό "στενή παρακολούθηση" τίθεται άμεσα και ο Δημήτρης Λιντζέρης, που ζητά την παραίτηση του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Δημήτρης Καρύδηςπου αντιτίθεται στην εξέλιξη που επιφυλάσσει η κυβέρνηση για τα λιμάνια όλης της χώρας, με πρώτο αυτό του Πειραιά, όπου και εκλέγεται, ο Κώστας Καρτάλης, που προσφάτως μίλησε για "εκβιαστικά διλήμματα" και ο Γιάννης Αμοιρίδης που άφησε ανοιχτό χθες (Ράδιο 9) το ενδεχόμενο να παραιτηθεί σε περίπτωση μη αλλαγής στη ρύθμιση για το πετρέλαιο θέρμανσης, αν και σε κατ' ιδίαν συζητήσεις του φέρεται πρόθυμος να στηρίξει το Μεσοπρόθεσμο, και να μη ρίξει την κυβέρνηση.
Στους "υπόπτους" ανήκει και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που εξακολουθεί να κρατάει αποστάσεις από το Μνημόνιο ΙΙ, αλλά και ο Θωμάς Ρομπόπουλος που έχει μιλήσει ακόμα και για "ολιγαρχία", ενώ προβληματισμένοι είναι στο Μέγαρο Μαξίμου και για τη στάση τουΓιώργου Λιάνη, που δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος και ως εκ τούτου έχει λίγα μόνο να χάσει.
Πηγή: iefimerida.gr 

 Νέο διάγγελμα Παπανδρέου την Πέμπτη 
Μετά το τηλεοπτικό έρχεται και το ραδιοφωνικό διάγγελμα του Παπανδρέου
Αν είστε από εκείνους που την περασμένη Παρασκευή είδαν το διάγγελμα Παπανδρέου και την Κυριακή διάβασαν τη συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ, ετοιμαστείτε να τον … απολαύσετε και ραδιοφωνικά αφού την Πέμπτη το πρωί θα απαντήσει σε ερωτήματα πολιτών από τη συχνότητα του κρατικού ραδιοφώνου.
Τα ερωτήματα φυσικά δεν θα τεθούν ζωντανά , όποτε καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό.
Το θέμα είναι αν θα φτάσει μέχρι την Πέμπτη αλώβητος ο Παπανδρέου αφού μεσολαβούν η γενική απεργία και η 24ωρη εξέγερση των αγανακτισμένων την Τετάρτη.
Οψόμεθα…
Δ.Γ.