Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Όλη μέρα Χατζηνικολάου....

Πολύ λίγα από όσα φθάνουν στα αυτιά μας ... αποτελούν ανεξέλεγκτη πληροφορία. Έτσι όταν ουρλιάζαμε για την μεγάλη απάτη του ιού της γρίπης των χοίρων Η1Ν1 ...
φαινόμασταν μοναχικοί και γραφικοί συνωμοσιολόγοι. Τα "μη συμβατικά" ΜΜΕ δεν παρέχουν την ασφάλεια που βρίσκει ο μέσος πολίτης στα μεγάλα ΜΜΕ.
Στην Ελλάδα συμβαίνει κάτι αντίστοιχο μιας και οι ΙΔΙΟΙ πάμπλουτοι διαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι επιβάλλονται στον κόσμο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Χατζηνικολάου το πρωί στο ραδιόφωνο,

Χατζηνικολάου το μεσημέρι στην εφημερίδα,
Χατζηνικολάου το βράδυ στην Τηλεόραση,
Χατζηνικολάου όλη μέρα στο Internet.
Τριανταφυλλόπουλος το πρωί στο ραδιόφωνο ,
Τριανταφυλλόπουλος το μεσημέρι στην εφημερίδα,
Τριανταφυλλοπουλος το βράδυ στην Τηλεόραση,
Τριανταφυλλόπουλος όλη μέρα στο Internet.
Το ίδιο κάνουν ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι που δεν ξέρουμε πως έγιναν πάμπλουτοι.
Όπως καταλαβαίνετε ... δεν υπάρχει περίπτωση να διαφύγει σημαντική πληροφορία στα μέσα που χρηματοδοτούνται με κρατικό χρήμα ... ούτε ως ανέκδοτο.

http://macedonia-greece.blogspot.com/2010/10/h.html

http://taxalia.blogspot.com/2010/10/blog-post_207.html 
Read more

Πρόσκληση επιμορφωτών για την A' Φάση του Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης σχ. έτους 2010-2011 RTF

Το ΠΕΚ Κοζάνης προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να διδάξουν ως επιμορφωτές κατά την Α’ φάση της Εισαγωγικής Επιμόρφωσης για νεοδιόριστους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αίτηση με φαξ στο 2461023145 ή με e-mail στο pekkoz@sch.gr από 8/10/2010 έως 15/10/2010.
Περισσότερες πληροφορίες:[Πρόσκληση] [Αίτηση Επιμορφωτή]


http://pek.koz.sch.gr/elxis/index.php?option=com_content&task=view&id=68&Itemid=2 
Read more

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη δήλωση του επικεφαλής των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης κ. Γιούγκερ

Η χθεσινή δήλωση του επικεφαλής των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης κ. Γιούγκερ, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήξερε, εδώ και χρόνια, για το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα πριν από δύο τρεις δεκαετίες, αλλά κανείς δεν μιλούσε γιατί αυτό έβλαπτε τις εξαγωγές της Γαλλίας και της Γερμανίας, δικαιώνει πλήρως τις θέσεις που, εδώ και επτά μήνες, διατυπώνω. Ότι:
1) Εάν θέλουμε να βρούμε ποιος φταίει για την οικονομία πρέπει να πάμε πίσω στο 1981. Αυτό που θέλει να αποφύγει το ΠΑΣΟΚ για ευνόητους λόγους.
2) Η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία έπρεπε να «βάλουν πλάτη» και όχι το ΔΝΤ.
Αυτή τη θέση υποστήριξα στη Σύνοδο του ΕΛΚ, αλλά δυστυχώς ήμουν μόνος.
Η Κυβέρνηση, όχι μόνο ενίσχυσε την επιχειρηματολογία τους, διασύροντας τη Χώρα, για κομματικούς λόγους, αλλά ουσιαστικά απεδέχθη άνευ όρων μια επιλογή που σήμερα στραγγαλίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του». 
 http://dexiextrem.blogspot.com/2010/10/blog-post_803.html
Read more

Αθωώνει τον Καραμανλή ο Γιούνκερ και λέει για ποια περίοδο πρέπει να γίνει εξεταστική για την οικονομία

Αποκαλυπτικός ως προς τις διαβουλεύσεις που γίνονταν παρασκηνιακά τα τελευταία χρόνια για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλώντ Γιούνκερ.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στο περιθώριο της πρώτης μέρας της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι «γνώριζε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα έφθανε (ως εδώ)» και ότι «υπήρξαν συζητήσεις επι τούτου με την «Κομισιόν, την Γερμανία, την Γαλλία και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Ζαν-Κλωντ Τρισέ». Πρόσθεσε δε ότι οι συζητήσεις γίνονταν παρασκηνιακά και ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να πει δημόσια αυτά που ήξερε.

Αφησε μάλιστα αιχμές για την στάση των Γερμανών και των Γάλλων λέγοντας ότι οι δύο αυτές χώρες «κέρδιζαν μεγάλα ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα» λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι άφηναν την κατάσταση να χειροτερεύει γιατί είχαν όφελος.

Ο κ. Γιούνκερ πρόσθεσε ότι λόγω των συζητήσεων αυτών ήταν «φανερό» στο που θα κατέληγε το ελληνικό πρόβλημα και ότι η κρίση θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν αντιμετωπιζόνταν «πριν από δύο ή τρεις δεκαετίες και όχι τον τελευταίο χρόνο»

Δεξί Εξτρέμ: Τόσο πριν από δύο όσο και πριν από τρεις δεκαετίες την Ελλάδα την κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα οι ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΧΥΤΗΡΗΣ, ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ και λοιποί
Read more

Οδήγησαν την Ελλάδα στην αγχόνη του ΔΝΤ από προσωπικό συμφέρον και όχι κατ’ ανάγκη. Αξίζουν παραδειγματική τιμωρία.

Πολλούς μήνες πριν την επίσημη ανακοίνωση υπαγωγής της χώρας στην αγχόνη του ΔΝΤ, είχαμε αποκαλύψει τα βήματα και τις ενέργειες που παρέπεμπαν σαφώς σε πολιτικό σχέδιο αποκοπής της Ελλάδας από τις δομές της ΕΕ, ώστε να ολοκληρωθεί η καταλήστευση των Εθνικών πόρων. Τώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ αλλά και του ίδιου του ΔΝΤ, φαίνεται ξεκάθαρα πως η χώρα δεν είχε την ανάγκη αυτής της “λύσης”, αλλά αντίθετα, ο σχεδιασμός ωφέλησε μόνο το ΔΝΤ και την κουστωδία πολιτικών – επιχειρηματιών που συνδέονται με τον οργανισμό. Το πλιάτσικο που συντελείται αυτή την στιγμή θα μείνει στην ιστορία καθώς μία χώρα, “ισότιμο μέλος” της ΕΕ, οδηγήθηκε ως μπανανία στην υποτέλεια από επίορκους πολιτικούς. Αυτή είναι η αλήθεια, που επιβεβαιώνεται με τα τελευταία στοιχεία και ωθεί σε μία συντονισμένη δράση ώστε να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που...
συμμετείχαν σε αυτό το έγκλημα.
Από τις 2 Μαρτίου λοιπόν, αποκαλύψαμε την κρυφή αναφορά της Goldman Sachs που περιέγραφε ξεκάθαρα τους λόγους για τους οποίους η Μέρκελ τηρούσε αυτή την σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας. Ο σκοπός ήταν κάποια στιγμή μέσα στον Μάιο, να ενεργοποιηθεί το άρθρο 122 της συνθήκης της Λισσαβόνας ώστε να πληρώσουν ΟΛΑ τα μέλη της Ευρωζώνης (και αυτά εκτός Ευρώ) την διάσωση των PIGS. Μέσα στις δομές της ΕΕ, χωρίς καμμία συμμετοχή του ΔΝΤ.

Όντως, μέσα στον Μάιο, προαναγγέλεται η σύγκλιση του Ecofin. Αντί λοιπόν η Ελληνική κυβέρνηση να αναμένει τα αποτελέσματα της, όπως θα ήταν πρέπον και φυσιολογικό, ΦΕΡΝΕΙ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 48 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ: Αποκάλυψη: Η Goldman Sachs γνώριζε την απόφαση του Ecofin. Γι’ αυτό “σκοτώθηκαν” να υπογράψουν το νομοσχέδιο του αίσχους μία ημέρα πριν!
Το μνημόνιο υπογράφηκε από την Ελληνική βουλή με μία πραξικοπηματική πράξη καταστρατήγησης του συντάγματος, χωρίς να απαιτηθεί η ενισχυμένη πλειοψηφία των 181 βουλευτών. Η μεθόδευση ολοκληρώθηκε 24 ώρες αργότερα ή αν θέλετε 24 ώρες ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ECOFIN, η κυβέρνηση καταθέτει αιφνίδια ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που δίνει υπεραρμοδιότητες στον Παπακωνσταντίνου! Τροπολογία σε νομοσχέδιο 24 ωρών: Καμμένος – Λαφαζάνης – Τζέκης: Πραξικοπηματική, εκποίηση Εθνικών δικαιωμάτων, νομοσχέδιο καραγκιοζιλίκι.
Η συνεδρίαση λοιπόν του Εcofin πραγματοποιείται και αποφασίζεται (όπως είχαμε αποκαλύψει μήνες πριν) η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 122, που θέτει ασπίδα προστασίας σε ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, εκτός βέβαια από την Ελλάδα που εσκεμμένα απείχε αφού 48 ώρες πριν ΕΙΧΕ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ για να παραδοθεί στο ΔΝΤ.
Έρχονται λοιπόν σήμερα τα στοιχεία της ΕΚΤ και του ΔΝΤ που αποκαλύπτουν τα ακόλουθα:
ΕΚΤ – ενεργοποίηση του άρθρου 122 ΓΙΑ ΟΛΑ τα υπόλοιπα κράτη πλην της Ελλάδας. Δείτε τα στοιχεία του ΦΤΗΝΟΥ δανεισμού εδώ: Την ώρα που άλλες χώρες δανείζονται από την ΕΚΤ, εμείς πήγαμε στο στόμα του λύκου..
Την ίδια ώρα, η Ελλάδα δανείζεται με πολλαπλάσιο κόστος, ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΗΓΕΣ!

Η μεγάλη αποκάλυψη όμως έρχεται από το ίδιο το ΔΝΤ που στην ετήσια αναφορά του αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να δανείζεται από τις αγορές χωρίς πρόβλημα εως το  ύψος του χρεόυς της να φτάσει το 200% του ΑΕΠ! Η Ελλάδα όμως παραδόθηκε στο ΔΝΤ όταν το χρέος ήταν μόλις στο 130% του ΑΕΠ. Με Ολυμπιακούς αγώνες, Siemens, ThyssenKrupp, εξοπλιστικά και κάθε λογής λαμόγια ΕΞΟΦΛΗΜΕΝΑ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ
Αυτά λοιπόν τα γεγονότα φανερώνουν περίτρανα ότι η “προσφυγή” στο ΔΝΤ όχι μόνο ήταν μέρος σχεδίου αλλά δεν υπήρχε καμμία αναγκαιότητα να γίνει. Η Ελλάδα και να μην κατάφερνε να αντλήσει χρήματα από τις αγορές (λόγω της “προσπάθειας” Παπακωνσταντίνου, ΓΑΠ και Προβόπουλου), θα είχε την ασπίδα του 122. Όπως την έχουν σήμερα η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία κλπ.
Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να περάσει ατιμώρητο, όταν η κουστωδία του ΔΝΤ κατακρημνιστεί από την εξουσία. Θα πρέπει να πληρώσουν παραδειγματικά αυτοί και όλοι οι συνεργάτες τους εντός και εκτός συνόρων. Όπως ακριβώς πληρώνουν ήδη στις ΗΠΑ, στην Βρετανία και σύντομα στην ΕΕ.

Olympia.gr 

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_5692.html 
Read more

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ανακήρυξη υποψηφίων αιρετών εκπροσώπων για το ΠΥΣΠΕ Ν. Κοζάνης

Α ν α κ η ρ ύ σ σ ο υ μ ε   υποψηφίους αιρετούς εκπροσώπους των Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ν.Κοζάνης στο οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ) κατά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2010, τους παρακάτω κατά συνδυασμό εκπαιδευτικούς:
Α΄ ΔΑΚΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
1.      Τζιώρα Σοφία του Κων/νου, δασκάλα του Δημ. Σχολείου Κοζάνης «Χαρίσιος Μεγδάνης».
2.      Τσάνης Ευάγγελος του Γρηγορίου, δάσκαλος του Δημ. Σχολείου Προαστίου.
Β΄ ΠΑΣΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
1.      Νιτσιόπουλος Δημήτριος του Ιωάννη, δάσκαλος του 6ου Δημ. Σχολείου Κοζάνης.
2.      Παλαιολόγος Τρύφων, δάσκαλος του Δημ. Σχολείου Ασβεστόπετρας.
Γ΄ ΕΣΑΚ-Δ.Ε.Ε (ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠ/ΚΩΝ)
1.      Κατσαώρας Μιχαήλ του Θεοδώρου, δάσκαλος του 2ου Δημ. Σχολείου Σιάτιστας.
2.      Κατσιγιάννη Ελένη του Αθανασίου, δασκάλα του 2ου  Δημ. Σχολείου Σερβίων.
3.      Κουμαντζιά Ελένη του Γεωργίου, Δασκάλα του 4ου Δημ. Σχολείου Σερβίων.
4.      Μωϋσιάδου Αθηνά του Αβραάμ, δασκάλα του Ειδικού Δημ. Σχολείου Κοζάνης. 
                                          Ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης
                                              Γκαμπούρας Ιωάννης
http://goutzidim.blogspot.com/2010/10/blog-post_08.html
Read more

Ο Πρωθυπουργός μας ήρθε στη Λήμνο...

...μαζί με την Υπουργό μας και τους λοιπούς παρατρεχάμενους. Για μια ακόμη φορά σκόρπισε άφθονο γέλιο, σε όσους τυχερούς τον παρακολούθησαν ζωντανά από το σχολικό δίκτυο sch.gr. Και τι δεν είπε: -Οι μαθητές να βοηθούν τους καθηγητές τους με τις νέες τεχνολογίες -Ότι κατέβασε από το Ίντερνετ ένα βιβλίο σχετικό με την οικονομική κρίση και το διάβαζε για να μορφωθεί και να βγάλει τη χώρα από αυτήν -τους έδειξε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, λες και μπορούν οι μαθητές να το αγοράσουν ή λες και μπορεί το σχολείο να τους το παράσχει ή τέλος-τέλος λες και το πρόβλημα της Παιδείας να είναι η έλλειψη σε be-books! Και όλα αυτά τη στιγμή που καταργείται η Πληροφορική στο Λύκειο!!!!!!!! (εδώ κι εδώ) Καλά, για πόσο θα τους ανεχόμαστε ακόμη; Μας έχουν πάρει χαμπάρι ότι είμαστε χαχόλοι (ναι, είμαστε αναγνώστη μου, μην πω βόδια) και δεν αντιδρούμε και δοκιμάζουν συνεχώς τα όριά μας βάζοντας όλο και ψηλότερα τον πήχυ! Γενικά, η ανοησία πήγε σύννεφο. Θα χρειαζόμουν 100 σελίδες για να γράψω ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα της Παιδείας και πόσο επικοινωνιακή και ανόητη ήταν αυτή η εκδήλωση. Αντ' εμού σας παραθέτω την άποψη των συναδέλφων του ιστολογίου "Με άποψη" όπου μπορείτε να απολαύσετε και τα ξεκαρδιστικά βίντεο... Ψηφιακές “φούσκες” για το “νέο” σχολείο Σήμερα (8 Οκτωβρίου) το μεσημέρι έγινε παρουσίαση της ψηφιακής διάστασης του Νέου Σχολείου στις εγκαταστάσεις των ΓΕΛ – ΕΠΑΛ Μούδρου στη Λήμνο. Παρόντες ήταν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, και ο Πρωθυπουργός, Γ. Α. Παπανδρέου. Δείτε δυο μικρά αποσπάσματα από αυτή την παρουσίαση. Μπορείτε να εντοπίσετε πόσες “φούσκες” και μάλιστα ψηφιακές υπάρχουν στο “νέο” σχολείο; Δείτε τα λοιπόν:
(Η ζωντανή μετάδοση έγινε από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, εδώ: http://vod.sch.gr/video/iptv/646) Για το τι είναι το ψηφιακό σχολείο δείτε το video: 힏 ត垕- 矠ដ⦆ត垕 [www.keepvid.com] Ανέβηκε από fotnak. - Οι πιο φρέσκες video-ειδήσεις.
Σχόλια: 1) Τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών είναι σχεδιασμένα εδώ και πολλά χρόνια, κάτι που δεν επιτρέπει την χρήση της τεχνολογίας στα περισσότερα μαθήματα (έλλειψη καθηγητών, αιθουσών, υποδομών). 
2) Οι επιμορφώσεις των καθηγητών είναι μηδαμινές έως και ανύπαρκτες. 
3) Πέρυσι που ξεκίνησαν οι ψηφιακές τάξεις με τα laptops που μοιράστηκαν σε μαθητές και καθηγητές, γνωρίζετε πόσοι καθηγητές τα χρησιμοποίησαν και πόσες τάξεις λειτούργησαν πραγματικά; Στο σχολείο μου, μόνο ένας στους επτά καθηγητές έκαναν μάθημα στις ψηφιακές τάξεις! Οι υπόλοιποι … απλά κράτησαν τα laptops για … προσωπική χρήση !! Οι περισσότεροι δε μαθητές φέτος δεν τα έχουν γιατί είτε δεν λειτουργούν είτε γιατί τα χάλασαν. 
4) Ο αριθμός μαθητών σε κάθε τμήμα είναι μεγάλος (από φέτος αυξήθηκε περισσότερο) και κατά συνέπεια η χρήση υπολογιστών για τα μαθήματα είναι αδύνατη. Σε αντίθεση, το μάθημα της πληροφορικής γίνεται με τους μισούς (10-12 το πολύ) μαθητές. 
5) Οι περισσότερες τάξεις ΔΕΝ έχουν υποδομή για να μετατραπούν σε αίθουσες με υπολογιστές ή laptops (πρίζες, ασύρματο internet …) τη στιγμή που κάθε σχολείο έχει ένα εργαστήριο πληροφορικής και είναι ήδη παλιάς τεχνολογίας. Τις περισσότερες φορές μάλιστα είναι απομακρυσμένο από το υπόλοιπο σχολείο (στον τελευταίο όροφο) 
6) Τα ΚΕΠΛΗΝΕΤ (Κέντρα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών) που υποστηρίζουν τη λειτουργία των εργαστηρίων πληροφορικής είναι ήδη με επιβαρυμένα καθήκοντα (λόγω της παλαιότητας των εργαστηρίων πληροφορικής) και με την βοήθειά τους στην γραμματειακή υποστήριξη (eschool) που ΑΠΑΙΤΗΣΕ το Υπ. Παιδείας από πέρυσι. Μάλιστα φέτος τα ΚΕΠΛΗΝΕΤ ήταν να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ αλλά παρατάθηκε η λειτουργία τους για ένα ακόμη χρόνο. 
7) Οι εξαγγελίες του υπουργείου παιδείας για την υποβάθμιση του μαθήματος της πληροφορικής (στο Λύκειο) δεν συμβαδίζει με όσα ακούσαμε στα παραπάνω video. 
8) Το υπουργείο παιδείας ΑΠΑΙΤΗΣΕ από πέρυσι την γραμματειακή υποστήριξη κάθε σχολικής μονάδας, όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) με την λειτουργία του προγράμματος eschool, το οποίο απαιτεί ΠΟΛΛΕΣ ώρες καθημερινής χρήσης ΧΩΡΙΣ φυσικά να προβλέψει τη θέση γραμματέων στα σχολεία, με αποτέλεσμα να απασχολούνται κάποιοι από τους καθηγητές, συχνά ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥΣ. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι πολλοί καθηγητές (συχνά της Πληροφορικής) να απασχολούνται και μετά τη λήξη του σχολείου (μετά το μεσημέρι) Ωραία λοιπόν όσα μας είπατε και “ονειρεύεστε” … Μήπως πρέπει να ξανασκεφτείτε το πώς θα τα υλοποιήσετε; Αφού λεφτά ΔΕΝ έχετε … Πώς θα κάνετε “μεταρρυθμίσεις” και “ψηφιακά σχολεία”; Με “φούσκες”; Αλλά ξέχασα…. “ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ” … όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους. Βάλτε περισσότερους μαθητές σε μισοδιαλυμένες τάξεις, δώστε τους και διαδραστικούς πίνακες των 2000 ευρώ (γιατί απορρίψατε τους φτηνότερους και μας “επιβάλλατε” τους ακριβότερους ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ) και αφήστε τους να κάνουν μαθήματα αυτομόρφωσης … με ωρομίσθιους, αναπληρωτές, με “επισκέπτες καθηγητές” (όπως έγινα κι εγώ φέτος). Δεν ξέρετε ποιοι είναι “επισκέπτες καθηγητές” ;; Να φροντίσετε να μάθετε κ. Πρωθυπουργέ !! Και κάτι ακόμα κ. Πρωθυπουργέ. Ωραία τα είπατε στα παιδιά. Σας άκουγαν; Είχαν κάτι να σας ρωτήσουν; Κάνατε και την “προπαγάνδα” σας περί … “οικονομικής κρίσης” … Σας πίστεψαν; 
http://teachers-limnou.blogspot.com/2010/10/blog-post_8889.html 
Read more

E. Κωνσταντινίδης (Βουλευτής Φλώρινας Ν.Δ.): Απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να αφαιρέσει αρμοδιότητες από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

« Η κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, άλλα υπόσχεται και άλλα πράττει. Με κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1505Β/6-9-2010) αφαιρεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και άλλες 4 περιφέρειες την αρμοδιότητα μελέτης και κατασκευής έργων υποδομής (οδικοί άξονες, σχολικά κτίρια κ.α.), στην περιοχή ευθύνης της και την αναθέτει στην ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.

Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση:

* απαξιώνει τον Καλλικράτη που τόσο μεγαλόστομα υποσχέθηκε ότι θα αναβαθμίσει την Αυτοδιοίκηση
* απαξιώνει τον θεσμό των αιρετών περιφερειαρχών
* αφαιρεί από τις τοπικές κοινωνίες το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιες για τις τύχες τους
* ενισχύει το κέντρο εις βάρος της περιφερειακής Ελλάδας
* προεξοφλεί την εκλογική της ήττα στις συγκεκριμένες Περιφέρειες, ψαλιδίζοντας τις αρμοδιότητες των μη αρεστών στο κίνημα.

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ήταν αυτός, που αναφερόμενος στους αιρετούς περιφερειάρχες, δήλωσε ότι επιθυμεί δίπλα του 13 νέους υπουργούς. Δεν ξεκαθάρισε όμως αν θα είναι υπουργοί με ή χωρίς χαρτοφυλάκιο. Τελικά αποδεικνύεται, ότι η πολιτική εξαπάτηση του Ελληνικού λαού συμβαίνει κατ΄ εξακολούθηση, χωρίς δισταγμούς και με περισσή προκλητικότητα.

Με πολύ ενδιαφέρον, επίσης, θα αναμένω, επί του θέματος την τοποθέτηση και την ξεκάθαρη θέση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Παπαϊορδανίδη, ο οποίος στηρίζεται πολιτικά από την κυβέρνηση του μνημονίου». 
Read more

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Γιάννης Καψής προς Θόδωρο Πάγκαλο:Είσαι φαύλος,συκοφάντης και κληρονόμος της "θείας Αγλαΐας"!!!

Τα Επίκαιρα που κυκλοφορούν σήμερα
Κάντε μεγέθυνση και διαβάστε την επιστολή φωτιά του Γιάννη Καψή προς τον Θόδωρο Πάγκαλο στο περιοδικό Επίκαιρα που κυκλοφόρησε σήμερα.
Ο δημοσιογράφος,πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ....
κατακεραυνώνει τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης αποκαλώντας τον "φαύλο","συκοφάντη" και κληρονόμο της "θείας Αγλαΐας"!!!

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος (πριν τις τελευταίες εκλογές) που παραθέτει ο κύριος Καψής,διαβάστε τον.

Πάγκαλος:Εσένα ποιος σε χρηματοδοτεί;

Καψής:Κανείς.

Πάγκαλος:Ε τότε δεν θα εκλεγείς.(όπως κι έγινε)!

Επίσης ο κύριος Καψής γράφει ότι από την πολιτική έφυγε φτωχότερος αφού αναγκάστηκε να πουλήσει ένα κτήμα και δύο σπίτια,ιδιοκτησίας της συζύγου του,αφήνοντας σοβαρές αιχμές για τον κληρονόμο της "θείας Αγλαΐας".

Ακόμα χαρακτηρίζει τις εκρήξεις του κυρίου Αντιπροέδρου αρλουμπολογίες που φτάνουν στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου  και απαξιώνουν την πολιτική στην πιο κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας.
Τέλος τον απειλεί με μήνυση σε περίπτωση απάντησης ενώ θα θεωρήσει τη σιωπή του αίτηση συγνώμης.
Ομορφος κόσμος,αγγελικά πλασμένος!
Read more

Καταργούν τη Νεότερη Ελληνική Ιστορία από το Λύκειο!

Θλιβερό φαινόμενο, χαρακτήρισε η Ελίζα Βόζενμπεργκ, την ουσιαστική κατάργηση της νεώτερης ελληνικής ιστορίας από το Λύκειο, μάθηκα το οποίο -όπως επισημαίνει- από υποχρεωτικό έγινε επιλογής.

«Δεν είναι τυχαία και η αφαίρεση της λέξεως "ΕΘΝΙΚΗ" από τον τίτλο του Υπουργείου Παιδείας», επισημαίνει χαρακτηριστικά η κ. Βόζενμπεργκ και καλεί την κυβέρνηση «να δώσει σαφείς εξηγήσεις για την βάναυση προσβολή εις βάρος της ιστορίας μας »

http://dexiextrem.blogspot.com/2010/10/blog-post_867.html 
Read more

Η καμπύλη του δημόσιου χρέους !

Από το 1981 έως σήμερα φαίνεται ποιος τα έφαγε τα λεφτά:

Read more

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ......
Χθές στο κεντρικό δελτίο του Mega δήλωσε ότι :
* -- Είναι κατά του Μνημονίου και ζήτησε να γίνει εδώ και τώρα αναθεωρησή του διότι απέτυχε, λέγοντας επιγραμματικά:
“Ενώ επιβλήθηκαν νέοι φόροι, τα έσοδα μειώθηκαν γιατί μειώθηκε η κατανάλωση”.* -- Είναι αποφασισμένος να καταψηφίσει την εξεταστική γιά την οικονομία διότι:
“Δε συμβάλλει στην πολιτική ζωή και την αντιμετώπιση της κρίσης η σωρεία εξεταστικών επιτροπών”
Όταν ρωτήθηκε, ότι τα όσα λέει συνιστούν την διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ, άνευ ετέρου απάντησε ότι, είναι έτοιμος να... διαγραφεί.!Μάλιστα δε, επειδή είπε ότι:
“Μεταξύ του προσχεδίου του προϋπολογισμού και του τελικού κειμένου υπάρχει μεγάλη απόσταση”, σε ερώτηση του Πρετεντέρη..... Καί τι υπάρχει ανάμεσα;
Απάντησε με σημασία:Οι... Αυτοδιοικητικές εκλογές.!
Δηλ., --ούτε λίγοούτε πολύ-- είπε:
Καταψηφίστε την Κυβέρνηση.!!!Άν αυτά συνέβαιναν στην Ν.Δ., τί πρωτοσέλιδα θα είχαν σήμερα οι εφημερίδες και τι θα αναμασούσαν τα Μ.Μ.Ε.;;;Καί όμως σήμερα, επιβλήθηκε μούγκα, το αποσιωπούν το γεγονός.!!!
 
Read more

“μερικοί δημοσιογράφοι – επιχειρηματίες, έχουν τόσα λεφτά που δεν δικαιολογούνται από το μισθό τους”. ΙΕΚ Κοντομηνάς;

Posted by olympiada στο Οκτωβρίου 7, 2010
Ο Γιάννης Λοβέρδος σήμερα στον Αντένα έθιξε ένα θέμα
στο οποίο έχουμε αναφερθεί συστηματικά στο παρελθόν και αποτελεί “ομερτά” στον χώρο των ΜΜ”Ε”. Δεν είναι άλλο από τις κολοσσιαίες περιουσίες που απέκτησαν ορισμένοι “λειτουργοί” των μέσων, που τους έδωσαν και την ευχέρεια να μετατραπούν σε επιχειρηματίες με πανάκριβα εκδοτικά και άλλα εγχειρήματα.

Που είναι το περίεργο; Ότι αυτοί οι μεγαλοδημοσιογράφοι – επιχειρηματίες δεν εργαζόντουσαν σε κάποιο κερδοφόρο μαγαζί όπου λόγω των κολοσσιαίων κερδών, απήλαυσαν και αυτοί τον καρπό του μόχθου τους. Αντίθετα, ενώ οι επιχειρήσεις που εργάζοντο βούλιαξαν στα χρέη, αυτοί σε ρόλο τρωκτικού, πήδησαν από το καράβι και βρέθηκαν με …θαλαμηγούς.
Ο κύριος Λοβέρδος όπως και οι παριστάμενοι που συμφώνησαν με τα λεγόμενα του, δεν τόλμησαν για ακόμα μία φορά να αναφέρουν ονόματα. Εμείς όμως καθότι συνωμοσιολόγοι και καχύποπτοι, έχουμε δύο “εύκαιρα”: Του μεγαλοεπιχειρηματία των ΜΜ”Ε” κυρίου Χατζηνικολάου που διαθέτει πλέον “καρέ του μέσου” και του κυρίου Τριανταφυλόπουλου.
Εκτός από τις αμύθητες περιουσίες και των δύο, την συμμετοχή σε επιχειρηματικά εγχειρήματα κ.α., έχουν και οι δύο έναν κοινό παρανομαστή: “Έγιναν”, μετά την συνεργασία τους με τον σταθμό Άλφα, τότε ιδιοκτησίας του κυρίου Κοντομηνά. Ποιά τα μεγέθη του σταθμού εκείνο το διάστημα;

Συνολικές ζημιές 244 εκατ. ευρώ για τον Άλφα το 2008!

Ναι, καλά διαβάζετε, 244 εκατομύρια Ευρώ ζημιές για την εταιρεία, υπέρογκες αμοιβές όμως για τους πολύτιμους συνεργάτες, κοινωνούς προφανώς στην “επιτυχία” αυτή.
———————————–
Ας δούμε λοιπόν ένα παράδειγμα από την πραγματική ζωή: Έστω ότι έχετε ένα περίπτερο στα Σούρμενα, το οποίο σας βάζει μέσα πέντε χιλιάρικα το μήνα. Ποιός ο λόγος α) να το κρατάτε ανοιχτό και β) να πληρώνετε τον υπάλληλο (που ως φαίνεται τα κάνει θάλασσα) με 15,000 το μήνα. Οι εμφανείς λόγοι είναι δύο:
1. Είστε μαζόχας
2. Ο υπάλληλος σας έχει καλό κονέ με τον Ιρανό “οικονομικό μετανάστη” της γειτονιάς και παίρνει ηρωΐνη χονδρική την οποία διακινεί με το κιλό μαζί με τις σοκοφρέτες, δημιουργώντας αδιαφανή κέρδη για εσάς, τα οποία ξεπλένετε αφορολόγητα μέσω του κύκλου εργασιών του περιπτέρου και της υπέρογκης μισθοδοσίας του υπαλλήλου.
Κλείνει το παράδειγμα
———————————
Βέβαια, ως γνωστόν τα ΜΜ”Ε” δεν πωλούν ναρκωτικά αλλά κυβερνοπρέζα, ποτίζοντας τις μάζες με αμφεταμινική αποχαύνωση τύπου “το μνημόνιο είναι απαραίτητο”, “το Βατοπαίδι είναι σκάνδαλο”, “Το παραδικαστικό δεν είναι και τόσο σκάνδαλο”. Αυτές οι υπηρεσίες είναι ανεκτίμητες για να συνεχίσουν να κρατούν τον λαό σε καταστολή και αμοίβονται ανάλογα. Εάν αμφιβάλλετε και διαφωνείτε, αναμένουμε τις δικές σας εξηγήσεις, με τα δικά σας παραδείγματα.
 http://olympia.gr/2010/10/07/greek-journalism/#more-33103
Read more

1 Χρόνος Διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ

Read more

Καμία συναίνεση στον κ. Παπανδρέου.


Ο κ. Παπανδρέου, παρότι γνώριζε την πλήρη κατάσταση της οικονομίας, δεν προσέφερε συναίνεση στην κυβέρνηση του κ. Καραμανλή όταν αυτός τη ζητούσε. Απεναντίας και ενώ γνώριζε την πλήρη κατάσταση της οικονομίας, απειλούσε για βουλευτικές εκλογές, εξ αιτίας της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και μάλιστα, το αστείο της υπόθεσης, όπως ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δήλωνε, είναι ότι θα επέλεγε το ίδιο πρόσωπο, δηλαδή τον κ. Παπούλια, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δηλαδή η σαφέστατη πρόθεσή του ήταν να γίνουν εκλογές και να ανέβει εκείνος στην εξουσία.

Σήμερα ζητάει συναίνεση. Σήμερα όμως είναι αργά. Καμία συναίνεση δεν πρόκειται να....
δοθεί στον κ. Παπανδρέου από κανέναν, πλην ορισμένων πάντοτε πρόθυμων εξαπτέρυγων. Εκείνος έκανε την επιλογή του και η Ιστορία θα κάνει τη δική της.

Αυτό εδώ το blog είχε σταθεί απέναντι στον κ. Καραμανλή, στα χρόνια της παντοδυναμίας του, για συγκεκριμένους λόγους. Όμως δεν μπορούμε σήμερα παρά να εξάρουμε το πολιτικό ανάστημα του ανδρός. Έκανε λάθη. Θεοποίησε τη θεωρία του διαχειριστή του συστήματος. Εμπιστεύτηκε λάθος πρόσωπα. Αλλά υπήρξε τίμιος και έδειξε στο τέλος πολιτικό ανάστημα.

Οποιοσδήποτε πολιτικάντης στη θέση του, δεν θα πήγαινε σε εκλογές τον Οκτώβριο του 2009. Θα δανειζόταν αθόρυβα, τότε που τα spreads ήταν χαμηλά, για να την βγάλει μέχρι το Μάρτιο του 2010 και εκεί θα πήγαινε σε βουλευτικές εκλογές με αποκλειστική ευθύνη του κ. Παπανδρέου ο οποίος, όπως είχε δηλώσει, θα έριχνε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, λόγω της μη εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τότε το κάζο για τον κ. Παπανδρέου, μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας, θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από το σημερινό και θα είχε ήδη πλέον εξαναγκαστεί σε παραίτηση.
Αυτό δεν το έπραξε ο κ. Καραμανλής.
Σήμερα λοιπόν ο κ. Παπανδρέου ζητάει συναίνεση.
Ε! όχι. Συναίνεση δεν θα πάρει.
Η πολιτική ευθιξία απαιτεί παραίτηση και χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο.
Read more

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 6-10-2010, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΓΚΑΛΟΝΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ   Γ. ΚΟΝΤΑΡΗΣ, ΜΟΥΚΑΣ 13ο ΚΟΖ   ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ
ΓΚΟΓΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ        2ο ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ                                       ΓΑΛΛΙΚΗΣ
ΙΣΜΙΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ                 9ο ΚΟΖΑΝΗΣ                                       ΠΕ70  
ΛΑΛΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ       1ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ                             ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΤΡΥΦΩΝ    ΚΟΜΝΗΝΩΝ                                        ΠΕ70     

ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΙΑ                          ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ                                      ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ         ΑΡΔΑΣΣΑ , 4ο, 10ο, 11ο ΠΤΟΛ.            ΓΑΛΛΙΚΗΣ
ΝΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ    8ο, 9ο ΚΟΖ.ΜΕΓΔΑΝΗΣ,ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

 ΠΕΡΣΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ       11ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ                               ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 
ΧΑΤΖΗΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ                                     ΠΕ11

ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ     ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ                              ΠΕ70



ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ:


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ       ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ                              ΤΖΙΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ      Γ.  ΚΟΝΤΑΡΗΣ (1ο Κοζ)           ΤΣΙΑΦΥΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ







Read more

«Εξομολόγηση» του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας για την ελληνική οικονομία και τον Γ.Παπανδρέου


Ο κ. Στάινμπρουκ καταλογίζει ευθύνες στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ επειδή δεν στήριξε έγκαιρα την Ελλάδα
Ο κ. Στάινμπρουκ καταλογίζει ευθύνες στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ επειδή δεν στήριξε έγκαιρα την Ελλάδα   (Φωτογραφία:  Reuters )
Αθήνα
Σε ένα διάλογο που είχε με τον Γ.Παπανδρέου, τον Ιανουάριο του 2009, στο Βερολίνο, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ, στο βιβλίο του που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «Σε ισορροπία».

Ο σοσιαλδημοκράτης κ. Στάινμπρουκ ήταν το «δεξί χέρι» της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ στην κυβέρνηση του «Μεγάλου Συνασπισμού» Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών, την περίοδο 2005-2009.


Σχετικά με τη συνάντηση, λοιπόν, που είχε με τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος ήταν τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρει τα εξής:


«Αφού ζήτησε τη συμβουλή μου για τους τρόπους μείωσης των ελλειμμάτων, ο Παπανδρέου είπε ότι "δεν ήταν πλέον βέβαιος αν πράγματι επιθυμούσε να κερδίσει τις εκλογές"».

Η δήλωση αυτή, που αποκάλυψε ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών, ερμηνεύεται από κύκλους της αντιπολίτευσης και ως επιβεβαίωση της θέσης τους ότι ο σημερινός πρωθυπουργός γνώριζε αρκετά πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, αλλά ωστόσο έλεγε προεκλογικά ότι «λεφτά υπάρχουν».   


Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι στο βιβλίο του ο κ. Στάινμπρουκ καταλογίζει ευθύνες στην Άνγκελα Μέρκελ, επειδή δεν στήριξε έγκαιρα την Ελλάδα, όταν στα τέλη του 2009 η χώρα βρέθηκε στο στόχαστρο της διεθνούς κερδοσκοπίας και οδηγήθηκε τελικά στην «αγκαλιά» της τρόικας.

Newsroom ΔΟΛ
Read more

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο

Θα υπολειτουργεί σήμερα ο δημόσιος τομέας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νέο προϋπολογισμό.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Σοβαρά προβλήματα θα υπάρξουν και στα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα. Κανονικά θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Η ΑΔΕΔΥ απευθυνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 11.30 το πρωί στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου. Απεργιακές συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις θα γίνουν σε σε πολλές άλλες πόλεις.

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει επίσης συγκέντρωση στις 11:00 στην Ομόνοια και στις 10:00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

http://taxalia.blogspot.com/2010/10/blog-post_07.html 
Read more

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Κύριε Καστανίδη, αυτό εμείς το λέμε ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ !


Σχετικά με το προηγούμενο θέμα (Για το διαγωνισμό για την πλήρωση κενών θέσεων Ειρηνοδικών), που μας έστειλε αναγνώστης:Έκανα μια έρευνα και μερικά τηλέφωνα σε φίλους δικηγόρους, οι οποίοι μου επιβεβαίωσαν τα όσα μας καταγγέλει ο αναγνώστης. Μάλιστα εις εξ αυτών χρησιμοποίησε τη λέξη "αλητεία". Αν αυτά τα κολπάκια γίνονται για την πρόσληψη δικαστών (!!!), τι άλλο να πούμε εμείς;Δείτε τι έγινε:Στις 5-10-2010, βγαίνει στο διαδίκτυο η προκήρυξη, η οποία είχε ημερομηνία 4-10-2010.
(http://www.ministryofjustice.gr/files/5_10_2010_prokirixi_eirinodikon.pdf)
Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι ημερομηνία του διαγωνισμού είναι η 6-12-2010.Αλλά στο εδάφιο 7, ης προκήρυξης, λέει ότι για να συμμετέχει κάποιος θα πρέπει να έχει καταθέσει αίτηση "δύο μήνες πριν την ημερομηνία του διαγωνισμού, δηλαδή μέχρι τις 6-10-2010, δηλαδή μέχρι σήμερα !!! Δηλαδή, οι δικηγόροι είχαν μία (-1-) μέρα για να καταθέσουν το δικαιολογητικό !!!Αν αυτό δεν είναι σκανδαλάρα, ποιό είναι; Θα μας εξηγήσει κανείς;Θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει "αβλεψία" και όχι σκοπιμότητα κι ότι ο αξιότιμος υπουργός δεν γνωρίζει τίποτε.
(taxalia)
Read more

Δηλώσεις κ. Πάγκαλου – Νέο Μισθολόγιο


Οι δηλώσεις του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης για ανίκανους δημοσίους υπαλλήλους και για το από κοινού «φάγωμα» των οικονομικών του κράτους από πολιτικούς και απλούς πολίτες είναι ενταγμένες στη γενικότερη πολιτική της Κυβέρνησης για απαξίωση και ενοχοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων. Είναι βέβαιο ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ούτε ανίκανοι είναι ούτε σχέση με το φαγοπότι των οικονομικών του κράτους έχουν.
Ο αποπροσανατολισμός και η μετάθεση ευθυνών στους Δημοσίους Υπαλλήλους έχει ως στόχο την αποδοχή και άλλων μέτρων εις βάρος τους. Όλοι γνωρίζουμε πως η Κυβέρνηση ετοιμάζει χαράτσι ύψους 7 δις € για το νέο έτος μέσω αυξήσεων φόρων και περικοπών μισθών και συντάξεων.
Η περικοπή των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων θα πραγματοποιηθεί μέσω του νέου μισθολογίου που θα εφαρμοστεί από το 2011. Η κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει ως όχημα το νέο μισθολόγιο για την εξοικονόμηση 2,5 δις € ως το 2013 μέσω της σταδιακής κατάργησης επιδομάτων σε συνδυασμό με την αλλαγή του συστήματος αμοιβών για του νεοεισερχόμενους υπαλλήλους, το ύψος του μισθού των οποίων θα συγκλίνει με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.
Η κυβέρνηση δεν κατάλαβε πως οι Δημόσιοι Υπάλληλοι μετά την επιβολή της πιο άγριας και βάρβαρης λιτότητας, έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να αγωνιστούν για ένα νέο, ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο που θα ενσωματώνει όλα τα επιδόματα στο βασικό μισθό και θα στοχεύει στην αύξηση και όχι στη μείωση των αποδοχών.

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Read more

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης “έπιασε” τα κολπάκια με τις ελεγχόμενες διαρροές και κατέθεσε επερώτηση.

Posted by olympiada στο Οκτωβρίου 6, 2010

http://olympiada.files.wordpress.com/2010/10/cea3cea4cea5ce9bce99ce91ce9dce99ce94ce97cea31.jpg?w=200&h=300Τα παραμυθάκια με τις ελεγχόμενες διαρροές για μέτρηση αντιδράσεων πριν την υλοποίηση κάποιας αντιλαϊκής – προκλητικής απόφασης, είναι πάγια τακτική του ΠΑΣΟΚ. Έτσι και τώρα, ο “καλά πληροφορημένος” αρθρογράφος των Νέων έφερε στο προσκήνιο ένα θέμα που ακούγεται μόνο ως ανέκδοτο. Επειδή από την κυβέρνηση του “Λεφτά υπάρχουν” τα ανέκδοτα αποτελούν κύρια πολιτική επιλογή, ο Στυλιανίδης “τσίμπησε” την διαρροή και κατέθεσε σχετική επερώτηση. Αναμένουμε με αγωνία την απάντηση.

ΘΕΜΑ: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ»

Σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» (06/10/2010-σελ. 14-15) και του Αδέσμευτου Τύπου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ετοιμάζει αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών σε όλες τις τάξεις του Λυκείου. Με έκπληξη διαπιστώνει κανείς ότι στα σχέδια του Υπουργείου είναι η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του μαθήματος της ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και η αντικατάστασή του από το μάθημα της Ευρωπαϊκής Ιστορίας και της Ιστορίας των Ιδεών, το οποίο μάλιστα θα είναι και μάθημα επιλογής.

Ε Ρ Ω Τ Α Τ Α Ι
η κ. Υπουργός

Προτίθεται όντως το Υπουργείο Παιδείας να καταργήσει το μάθημα της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας από το Λύκειο;

Αθήνα, 06 / 10 / 2010

http://olympia.gr/2010/10/06/%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%AD%CF%80%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%BF/#comments 

Read more

Ακρίβεια; Δεν πάτε καλά ρε! Που την είδατε;


Είδος Ποσοστιαία αύξηση
1 Πετρέλαιο Θέρμανσης 39,58%
2 Φυσικό αέριο 33,91%
3 Οινοπνευματώδη ποτά 33,21%
4 Καύσιμα αυτοκινήτου 32,90%
5 Καύσιμα λιπαντικά 32,51%
6 Τέλη κυκλοφορίας- διόδια 28,74%
7 Ταξί 24,20%
8 Καπνός 19,80%
9 Υπηρεσίες ιδιωτικών ταχυδρομείων (COURIER) 17,85%
10 Λαχανικά νωπά 16,02%
11 Μπύρες 14,45%
12 Νοσοκομεία και κλινικές 8,81%
13 Κινητή τηλεφωνία 8,35%
14 Στέγαση 8,09%
Read more

Νέοι φόροι 5,3 δισ. ευρώ το 2011,Παπανδρέου στη Κοζάνη το 2009 “Λεφτά υπάρχουν αν τα διεκδικήσεις”

από την ειδησεογραφία 
Νέα φορολογικά μέτρα ύψους 5,31 δισ. ευρώ έρχονται το 2011, όπως προβλέπει το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού. Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών και η έκτακτη εισφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις (για δεύτερο έτος) θα αποδώσουν 1 δισ. ευρώ, από δικαιώματα και άδειες τυχερών παιχνιδιών προβλέπονται 700 εκατ. ευρώ, ενώ το τέλος διατήρησης ημιυπαίθριων και τα αυθαίρετα εκτιμάται ότι θα φέρουν στα ταμεία του Δημοσίου επιπλέον 1,3 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζω την ομίλια Παπανδρέου στη Κοζανη τον Σεπτέμβριο του 2009  
Να τον χαίρονται τα κορόιδα που χειροκροτούσαν και κόρναραν στο άκουσμα των αρλούμπων που ξέρναγε τότε…Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ! 
http://citizengr.wordpress.com/2010/10/06/%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9-53-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%84%CE%BF-2011%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84/ 
Read more

Έκαψε την... γούνα της Διαμαντοπούλου ο Καρχιμάκης

diamantopoulou a.jpg
Την... γούνα της Άννα Διαμαντοπούλου "έκαψε" ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, με την ανάθεση στην υπουργό Παιδείας της εποπτείας του εκλογικού αγώνα στη Δυτική Μακεδονία.
Και αυτό γιατί ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Παπαιορδανίδης λέγεται ότι δεν "τραβάει", με αποτέλεσμα στην Ιπποκράτους να συγκαταλέγουν την Δυτική Μακεδονία στις "γαλάζιες" Περιφέρειες.
Πάντως, όπως σχολίαζαν σήμερα κυβερνητικά στελέχη, η αποστολή αυτή ενισχύει το προφίλ της κ. Διαμαντοπούλου, η οποία πλέον εμφανίζεται ως ο άνθρωπος για τις δύσκολες αποστολές.
Απο την άλλη, όμως πρόσθεταν ότι μια μεγάλη ήττα του κ. Παπαιορδανίδη, απο τον "γαλάζιο" υποψήφιο Περιφερειάρχη και νυν νομάρχη Κοζάνης Γιώργο Δάκη, θα προκαλούσε ρωγμές στο ηγετικό της προφίλ... 
http://www.parapolitika.gr/el/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CF%88%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82 
Read more

Η λειτουργία της Κυβέρνησης και της Βουλής

του Κ. Μητσοτάκη
Άρθρο στην εφημερίδα "Καθημερινή"

Περίμενα με ενδιαφέρον την απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε ερώτηση που κατέθεσα πρόσφατα στην Βουλή για την πρόοδο εφαρμογής της ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους χώρους. Θυμίζω ότι στο αναθεωρημένο Μνημόνιο, η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει την είσπραξη τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ το χρόνο από την ‘τακτοποίηση’ των ημιυπαίθριων. Κατά συνέπεια, η πορεία υλοποίησης του προγράμματος θα έπρεπε να τυγχάνει της συστηματικής παρακολούθησης του αρμόδιου υπουργείου.

Στα έξι χρόνια της κοινοβουλευτικής μου πορείας έχω καταθέσει πολλές ερωτήσεις και στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι απαντήσεις των Υπουργείων βαθμολογούνται κάτω από τη βάση. Για πρώτη φορά, όμως, η απάντηση των πενήντα λέξεων που έλαβα από τον, κατά τα άλλα συμπαθή, Υφυπουργό Περιβάλλοντος, αγγίζει τα όρια του παραλόγου και αναδεικνύει διαχρονικές παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος.
Με την ερώτησή μου ζητούσα συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσες αιτήσεις πολιτών έχουν κατατεθεί, πόσες έχουν διεκπεραιωθεί και πόσα έσοδα έχουν εισπραχθεί στο τετράμηνο εφαρμογής του μέτρου. Η έγγραφη απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου ήταν επί λέξει ότι «το πρόγραμμα εξελίσσεται με αυξανόμενη εντυπωσιακά την προσέλευση των πολιτών…» και «τα ακριβή στοιχεία τηρούνται στις κατά τόπους πολεοδομικές υπηρεσίες από όπου έχουν ζητηθεί και αναμένονται…»!
Το ότι δεν πήρα τελικά καμία ουσιαστική απάντηση στην ερώτησή μου είναι το πρώτο προφανές συμπέρασμα και ίσως θα ήταν προτιμότερο για το αρμόδιο Υπουργείο να μην είχε καν απαντήσει. Το σημαντικότερο όμως ζήτημα, κατά τη γνώμη μου, με αφορμή αυτό το περιστατικό, είναι ο αναχρονιστικός τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης και της δημόσιας διοίκησης και η απαξίωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Ξεχωρίζω τρεις (μόνο) πτυχές του ζητήματος:

1. Το Υπουργείο που είχε την νομοθετική πρωτοβουλία και διατηρεί την ευθύνη παρακολούθησης και εφαρμογής ενός κρίσιμου κυβερνητικού μέτρου, στην συγκεκριμένη περίπτωση για τους ημιυπαίθριους, παραδέχεται επίσημα ότι δεν έχει απολύτως καμία ιδέα ούτε για το πώς εξελίσσεται ούτε για το ποια είναι η πρόοδος και η αποτελεσματικότητά του.
2. Οι υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης, στην προκειμένη περίπτωση οι πολεοδομίες, με την ανοχή του πολιτικού συστήματος δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να αγνοούν ένα αίτημα της πολιτικής ηγεσίας και να μην ενημερώνουν ούτε το αρμόδιο Υπουργείο ούτε τη Βουλή για στοιχεία τα οποία έχουν ζητηθεί επίσημα.
3. Ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης είναι μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες του πολιτεύματος και της Βουλής η οποία δυστυχώς έχει εκφυλλιστεί, συχνά και με ευθύνη των ίδιων των βουλευτών, σε μία copy paste διαδικασία χωρίς ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο την οποία κανένας δεν παίρνει και πολύ στα σοβαρά.

Όλα τα παραπάνω έχουν κοινό παρανομαστή την ανικανότητα και την απροθυμία του πολιτικού συστήματος να βάλει σε τάξη τα του οίκου του. Όσο δεν κοιτιόμαστε με ειλικρίνεια στον καθρέφτη και δεν αποφασίζουμε να αναμετρηθούμε με γενναιότητα με τις αδυναμίες μας, τόσο το πολιτικό σύστημα θα απαξιώνεται ακόμα περισσότερο στη συνείδηση της κοινωνίας. Όσο μένουμε προσκολλημένοι ή κρυβόμαστε πίσω από γραφειοκρατικές και δαιδαλώδεις διαδικασίες προκειμένου να μην αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, τόσο θα αποτυγχάνουμε να πείσουμε τους πολίτες ότι οι θυσίες τις οποίες καλούνται να κάνουν πιάνουν τόπο. Όσο τελικά κανένας από εμάς, κυβέρνηση, βουλευτές, υπηρεσίες του Κράτους δεν αισθάνεται την ανάγκη ή δεν υποχρεώνεται να δώσει λόγο για τα πεπραγμένα του τόσο περισσότερο η χώρα και η κοινωνία μας θα βυθίζεται στο τέλμα.
Read more

George, δεν κάνεις οικονομία σπίτι;



του Ν.Γ. Δρόσου
Δημοσιεύθηκε: 07:53 – 05/10/10 
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!
Εάν κάποιος διαπιστώσει ότι τα χρήματα που κερδίζει δεν του αρκούν για την κάλυψη των αναγκώνούτε καν τα χρέη του, οφείλει πρώτα απ’ όλα να αναπροσαρμόσει το επίπεδο αυτών των αναγκών. του και ταυτόχρονα βλέπει ότι κινδυνεύει να μην μπορεί να εξυπηρετήσει
Εάν θα μπορούσε να βρει και μια επιπρόσθετη απασχόληση ή μια άλλη πηγή εσόδων, ακόμη καλύτερα.
Πρώτη προτεραιότητα, όμως, οφείλει να είναι ο περιορισμός των δαπανών του.
Ο φίλτατος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, υπουργός των Οικονομικών, κατά τα φαινόμενα δεν συμμερίζεται αυτήν την εκτίμηση.
Το προσχέδιο προϋπολογισμού 2011 που κατέθεσε χθες αυτό δείχνει, καθώς οι βασικές του δημοσιονομικές παραδοχές αφορούν: πρώτον, στη σώρευση νέων φόρων συνολικού ύψους 5,31 δισ. ευρώ ή 2,3% του ΑΕΠ στην «καμπούρα» των έντιμων φορολογουμένων της χώρας αυτής και των κάποτε κερδοφόρων επιχειρήσεων και δεύτερον, στη μικρότερη του αναμενομένου και εν τέλει του δέοντος μείωση των δημοσίων δαπανών, κατά 1,4 δισ. ευρώ ή 0,6% του ΑΕΠ.
Στο συνολικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα συνυπολογίζεται και ποσό 2,44 δισ. ευρώ, ή 1,1% του ΑΕΠ, που αφορά στην απόδοση ενός μίγματος μέτρων που ελήφθησαν φέτος, από πλευράς τόσο δαπανών όσο και εσόδων, και αναμένεται να συνεχίσουν να αποδίδουν και το επόμενο έτος.
Με λίγα λόγια, ο φίλτατος κ. Παπακωνσταντίνου επιλέγει για ακόμη μία φορά την εύκολη λύση για τον ίδιο και το ελληνικό δημόσιο και την επίπονη λύση για όσους εργάζονται και αποδίδουν, ως οφείλουν, τους φόρους τους.
Το εντυπωσιακό της όλης υπόθεσης, δε, δεν είναι μόνον ότι τα βάρη πέφτουν για ακόμη μια φορά στους συνήθεις υπόπτους, αλλά ότι καλούνται και τα πλέον δυναμικά τμήματα της οικονομίας, ήτοι οι μεγάλες επιχειρήσεις, να καταβάλουν για άλλη μια χρονιά έκτακτη εισφορά ύψους ενός δισ. ευρώ επί των κερδών που είχαν κατά τη χρήση του 2009 και όχι την τρέχουσα, κατά την οποία είναι βέβαιο ότι θα έχουν μικρότερα κέρδη και δυσμενέστερη ταμειακή θέση και ρευστότητα.
Παράλληλα, ο φίλτατος κ. Παπακωνσταντίνου στερεί από την ελληνική οικονομία και την οποιαδήποτε αναπτυξιακή προοπτική, καθώς προδιαγράφει, βάσει του προσχεδίου του προϋπολογισμού που κατέθεσε χθες, τη σημαντική μείωση της ζήτησης, τόσο της ιδιωτικής, λόγω φόρων και ύφεσης, όσο και της δημόσιας, λόγω μείωσης του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
Τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση κατά την πεντάμηνη περίοδο υλοποίησης του μνημονίου το οποίο συνυπέγραψε με την τρόικα ΔΝΤ - Ε.Ε. - ΕΚΤ ήταν κυρίως εισπρακτικού χαρακτήρα και μείωσης μισθολογικών δαπανών, ενώ, με την εξαίρεση του «Καλλικράτη» και του ασφαλιστικού, περιορισμένες υπήρξαν οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις της σε ζητήματα διαρθρωτικού χαρακτήρα.
Ακόμη και αυτή η περιβόητη απελευθέρωση του επαγγέλματος των μεταφορέων θα αργήσει «να φανεί» στην πορεία της οικονομίας.
Η αδυναμία της κυβέρνησης, πρώτον να περιορίσει σημαντικά το εύρος και τις δαπάνες της κρατικής μηχανής και δεύτερον, να ελέγξει τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, μάστιγες για τον προϋπολογισμό και τα ασφαλιστικά ταμεία, αντίστοιχα, την ωθούν στη διαιώνιση αδικιών και στερούν τον τόπο από αναπτυξιακή προοπτική.
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού μάλλον απογοήτευσε.

Το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού θα διαφέρει ή η κυβέρνηση έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της για κάλυψη των αναγκών της σε μια «δεύτερη δουλειά» από την Κίνα ή το Κατάρ;

Σχόλιο μας
Είναι δυνατον ο πρωθυπουργός μας να λάβει αποφάσεις που θα μειώσουν το τεράστιο μέγεθος του δημοσίου τομέα και θα κόψουν τις τεράστιες δαπάνες του όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν μέγα τμήμα των ψηφοφόρων του μιας και η συντριπτική τους πλειοψηφεία προέρχεται από πελατειακά ρουσφέτια του ΠΑΣΟΚ; Πλήρωνε κορόιδο που δουλεύεις στον ιδιωτικό τομέα!!!ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΣΜΟ!
http://citizengr.wordpress.com/2010/10/05/george-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9/ 
 
Read more

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ        ΜΑΡΙΑ ΠΕ05- ΓΑΛΛΙΚΗΣ
ΓΚΑΛΟΝΑΚΗ    ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΕ07- ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΔΗΜΑ ΝΑΤΑΛΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΕ07- ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ
ΣΙΑΛΤΣΗ ΑΝΘΗ ΠΕ07- ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ


ΛΑΛΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ       ΠΛΗΡ
ΜΙΧΑΗΛ

ΠΕΡΣΙΔΗΣ
ΒΑΪΑ

ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΠΛΗΡ


ΠΛΗΡ 










Read more

Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Read more

Παιδεία…. "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν"



    Μείωση διορισμών εκπαιδευτικών κατά 50%.
      Αύξηση των συνταξιοδοτήσεων των εκπαιδευτικών κατά 300% σε σχέση με το 2009.
      Αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από 25 σε 27-28.
     Συγχώνευση τμημάτων και κατάργηση σχολικών μονάδων ολιγοθέσιων σχολείων.
      Μείωση των επιχορηγήσεων για κάλυψη λειτουργικών εξόδων των σχολείων (θέρμανση, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κ.λπ.) κατά 55%.
     Δημιουργία 800 πιλοτικών ολοήμερων δημοτικών σχολείων, χωρίς τις υπάρχουσες σχολικές υποδομές (έλλειψη αιθουσών και εργαστηρίων) και χωρίς τους απαραίτητους επιπλέον διορισμούς εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.
    Μείωση των ήδη χαμηλών ετήσιων αποδοχών των εκπαιδευτικών, κατά 20%.
Κοινός παρονομαστής όλων των επιμέρους προβλημάτων, η υποχρηματοδότηση της παιδείας.
Αποτέλεσμα: υποβάθμιση παροχής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Ο στόχος της διάθεσης του 5% του ΑΕΠ για την παιδεία, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα (από το 1936) των εκπαιδευτικών, για την ποιοτικότερη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αποτελεί ανεφάρμοστη προεκλογική δέσμευση, όλων των τελευταίων κυβερνήσεων.
            Δυστυχώς σε μια ομολογουμένως δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση βρίσκεται στο μεγαλύτερο οικονομικό αδιέξοδο των τελευταίων δεκαετιών.
            Οι κρατικές επιχορηγήσεις για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πτολεμαΐδας, μειώθηκαν κατά 55% σε σχέση με το αντίστοιχο πρώτο εξάμηνο του 2009. Με την τεράστια αυτή μείωση των ήδη ανεπαρκών οικονομικών επιχορηγήσεων των σχολικών επιτροπών, τα χρήματα που πιστώθηκαν στο Δήμο Πτολεμαΐδας, από το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν επαρκούν να καλύψουν τα βασικά λειτουργικά έξοδα και τις λοιπές ανελαστικές δαπάνες λειτουργίας των σχολικών μονάδων, όπως η θέρμανση, η ηλεκτροδότηση, οι τηλεπικοινωνίες κ.λπ.  
            Άμεσος και ορατός πλέον ο κίνδυνος, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενόψει χειμώνα και πιθανολογούμενης αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, να μη μπορέσουν να θερμανθούν.
            Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας, συναντήθηκε ιεραρχικά με όλους τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς φορείς και τους κοινοποίησε τους κινδύνους και τα προβλήματα που καλούνται οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς να αντιμετωπίσουν. Προχωρά δε σε έκκληση για αύξηση της χρηματοδότησης της παιδείας ως ποσοστού του ΑΕΠ στο 5%, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά αναδιανομή των προτεραιοτήτων χρηματοδότησης.
            Η φετινή σχολική χρονιά δεν είναι ευοίωνη. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν πως θα πράξουν ότι είναι δυνατό για να κυλήσει με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα, αλλά στον αγώνα αυτό δε θα πρέπει να αισθάνονται μόνοι τους. 
Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Εορδαίας
Read more