Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.

Παρατηρείται, τελευταίως, τόσον εκ μέρους της Κυβερνήσεως και του "Συστήματος" Πασοκ, όσον, όμως, - όλως, περιέργως - και εκ μέρους ορισμένων ... "νεοδημοκρατών", μια έντονη προσπάθεια, κατά του Κ. Καραμανλή, περί ενοχοποιήσεώς του, χλευασμού του, επιρρίψεως, σ' αυτόν, όλων των ευθυνών, για την σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας μας και, γενικώς, περί αποδομήσεως της προσωπικότητάς του, προκειμένου να απαξιωθεί στα μάτια του Ελληνικού λαού.

Και το Πασοκ και οι εξωτερικοί "πάτρωνες" είναι φυσικό να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, διότι ... τρέμουν τον Κ. Καραμανλή. Αφού, λοιπόν, δεν διαθέτουν πραγματικούς λόγους, που θα τους επέτρεπαν να στραφούν εναντίον του, "παίζουν" το παιχνίδι τους, χρησιμοποιώντας ψέματα, λάσπη και, γενικά, ανήθικες και απαράδεκτες τακτικές, τουλάχιστον, για κόμματα, που θέλουν να λένε, πως υιοθετούν τις δημοκρατικές αξίες....


Η συμπεριφορά, όμως, των .... "νεοδημοκρατών", που καταφέρονται, με τόση μανία, κατά του Κ. Καραμανλή, δεν μπορεί, επ' ουδενί, να χαρακτηρισθεί "φυσιολογική" ή "δικαιολογημένη", ιδιαίτερα, μάλιστα, αν ληφθεί υπ' όψη, ότι ο Κ. Καραμανλής, προεκλογικά, και τα λάθη των κυβερνήσεών του εντόπισε και τα παραδέχθηκε και τα αξιολόγησε και έκανε τον απολογισμό του στον Ελλ. λαό και, τέλος, αξιοπρεπέστατα, ανέλαβε και την πολιτική, επ' αυτών, ευθύνη, χωρίς, καν, να εξετάσει αν, πράγματι, την είχε ή όχι..., με αποτέλεσμα η συμπεριφορά των συγκεκριμένων νεοδημοκρατών να είναι, όντως, αξιοπερίεργη, ενώ ουδέν θετικό να προσφέρει, στο κόμμα της Ν.Δ. και στον νυν πρόεδρο.


Είναι, όμως, άδικο να δέχεται ο Κ. Καραμανλής αυτόν τον καταιγισμό κατηγοριών, από εχθρούς και... "φίλους", οι οποίοι, πάντως, επιμελώς, θέλουν να αγνοούν το τεράστιο κυβερνητικό έργο, που επετεύχθη, επί των ημερών του.


Προς άρση, λοιπόν, αυτής της απαράδεκτης καταστάσεως, γράφτηκε το κείμενο, που ακολουθεί.


Θα ήθελα, να διευκρινίσω, πως, γράφοντάς το, είχα την επιθυμία, να εκφράσω όχι, μόνον, τις δικές μου απόψεις και τα δικά μου συναισθήματα, αλλά, επίσης, τις απόψεις και τα συναισθήματα και όσων ομοϊδεατών μου βλέπουν τα πράγματα, από την ίδια, με μένα, σκοπιά και, ενδεχομένως, υιοθετούν το παρόν κείμενο. Γι' αυτό ας μου επιτραπεί η χρήση του πρώτου πληθυντικού προσώπου και ας μου συγχωρεθεί η αρκετά μεγάλη έκταση του κειμένου, που, όμως, νομίζω, πως είναι δικαιολογημένη..


΄Οσοι, λοιπόν, υιοθετούμε το παρόν κείμενο, θέλουμε, πρώτα απ’ όλα, να ξεκαθαρίσουμε, ότι, ακόμη κι αν είμαστε προσωπολάτρες, δεν φορούμε παρωπίδες. ΄Εχουμε, δηλαδή, και την ευθυκρισία, ώστε να αντιλαμβανόμαστε τα λάθη, αλλά και το θάρρος να αποδεχόμαστε τα σφάλματα και τις λανθασμένες πολιτικές και επιλογές - σε όποιες, βεβαίως, περιπτώσεις υπήρξαν -, από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ., κατά την πρωθυπουργία του Κ. Καραμανλή.


Υπάρχει, όμως, τεράστια απόσταση, από το σημείο να έχουμε το θάρρος να αποδεχόμεθα τα όποια λάθη και παραλείψεις των κυβερνήσεων της Ν.Δ., ασκώντας και την δέουσα κριτική, μέχρι του σημείου να βλέπουμε να μηδενίζεται το κολοσσιαίο, πράγματι, έργο των πεντέμισι ετών διακυβερνήσεως της χώρας, από τον Κ. Καραμανλή και να καθιστάμεθα μάρτυρες μιας μεθοδευμένης και λυσσαλέας προσπάθειας απαξιώσεως του έργου και αποδομήσεως της προσωπικότητάς του.


Είναι γεγονός, πως έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση, έναντι της οποίας είναι αδύνατο να παραμένουμε, πλέον, απαθείς.


Ως ενεργοί πολίτες και ως δεδηλωμένοι οπαδοί της Ν.Δ. και των αξιών, που αυτή η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη πρεσβεύει - η οποία έχει αποδείξει, διαχρονικά, ότι θέτει την προστασία του Εθνικού και Δημοσίου συμφέροντος υπεράνω προσωπικών και κομματικών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων -, θέλουμε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, τόσον έναντι της χώρας μας, όσον και της παρατάξεώς μας, να αναδείξουμε, στον Ελληνικό λαό, τα χονδροειδή ψέματα, που η προπαγάνδα του Πασοκ κατασκεύασε και προσπαθεί, συνεπικουρούμενη από τα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων - που αυτό το ίδιο, κατά την υπερεικοσαετή φαύλη διακυβέρνησή του, εξέθρεψε -, να επιβάλει, ως, δήθεν, αλήθεια, παραποιώντας τα πραγματικά στοιχεία και γεγονότα.


Η Ν.Δ. και, ιδιαίτερα, ο Κ. Καραμανλής, από τότε, ακόμη, που ανέλαβε την ηγεσία της Ν.Δ., αντιμετωπίσθηκαν αρνητικά – για να μην πούμε «εχθρικά» -, από τα φιλικά, προς το Πασοκ, ΜΜΕ, που είναι και τα περισσότερα. Η κατάσταση, βεβαίως, χειροτέρεψε, το 2004, με την ανάληψη της εξουσίας από την Ν.Δ. Η τακτική, που τα εν λόγω ΜΜΕ ακολούθησαν, ήταν, αφ’ ενός, η αποσιώπηση ή ο υποβιβασμός και, εν πάση περιπτώσει, η μη ανάδειξη του, ομολογουμένως, τεράστιου κυβερνητικού έργου της Ν.Δ., αφ’ ετέρου, η υπερβολική προβολή και ανάδειξη οποιουδήποτε «αρνητικού», γι’ αυτήν, θέματος και, τέλος, η εκτόξευση τόνων λάσπης και παραπληροφορήσεως, με στόχο την απαξίωση του κυβερνητικού έργου και, παράλληλα, την αποδόμηση της προσωπικότητας του Κ. Καραμανλή. ΄Ετσι, προβλήθηκαν εκπομπές επί εκπομπών και έγιναν «τηλεδίκες» επί «τηλεδικών», στις οποίες, με απλές εικασίες, συνειρμούς και, πάντως, χωρίς αποδείξεις, «δικάσθηκαν και καταδικάσθηκαν» σωρός στελεχών της Ν.Δ. ΄Οσον αφορά, λοιπόν, την Ν.Δ., τα εν λόγω ΜΜΕ παρουσίαζαν την «τρίχα», ως «τριχιά» και διΰλιζαν τον κώνωπα, ενώ, ως προς το Πασοκ, κατάπιναν την κάμηλον. Την ίδια, άλλωστε, τακτική, ακολουθούν και σήμερα. Με τον τρόπο, όμως, αυτόν, παρουσιάζοντας, δηλαδή, τα πράγματα, κατά το δοκούν και κατά τα συμφέροντά τους, τα εν λόγω ΜΜΕ κατάφεραν, τελικά, να επηρεάσουν την κοινή γνώμη - που, δυστυχώς, εμπιστεύθηκε και εξακολουθεί να εμπιστεύεται την «ενημέρωσή» της, αποκλειστικά, σ’ αυτά – και να την στρέψουν εναντίον της Ν.Δ. και του Κ. Καραμανλή. Ακόμη και οπαδοί της Ν.Δ. υπέστησαν την «πλύση εγκεφάλου» των ΜΜΕ και επηρεασμένοι, από την συνεχή προπαγάνδα τους, γύρισαν, τελικά, την πλάτη, στην Ν.Δ. και στον Κ. Καραμανλή – με τα γνωστά, σήμερα, αποτελέσματα -, αποδεχόμενοι, ως αλήθειες, τα ψέματα και την λάσπη, που, ανελέητα και επί χρόνια, εκτοξεύοντο, απ’ αυτά, εναντίον τους.


Είναι γεγονός, πως κάποια στελέχη της Ν.Δ. δεν στάθηκαν στο ύψος τους, δεν αναγνώρισαν την τιμή, που τους έκανε ο Κ. Καραμανλής, αναθέτοντάς τους θέσεις και αξιώματα και, τελικά, δεν απεδείχθησαν άξιοι της εμπιστοσύνης του, αφού, με την συμπεριφορά τους, δημιούργησαν πρόβλημα και στον Κ. Καραμανλή και στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και στην Παράταξή μας. Είναι, πάντως, αλήθεια, πως όλοι όσων τα ονόματα αναμείχθηκαν σε «περίεργες» ιστορίες, απομακρύνθησαν, αμέσως από τις θέσεις τους και, όταν έπρεπε, οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη. Αυτή η αντιμετώπιση ήταν καινοφανής, στην πολιτική ζωή του τόπου, λαμβανομένου υπ’ όψη, ότι, επί των κυβερνήσεων του Πασοκ, ίσχυε η ατιμωρησία και, μάλιστα, σε όλο της το μεγαλείο.


Είναι, επίσης, γεγονός, ότι και ο Κ. Καραμανλής, κατά την άσκηση της πρωθυπουργίας του, την περίοδο 2004 -2009, έκανε και λάθη, όπως, άλλωστε και ο ίδιος έχει παραδεχθεί.


Το πρώτο και μεγαλύτερο λάθος του ήταν, ότι κυβέρνησε με αντιλήψεις Ευρωπαίου πολιτικού - Σκανδιναυϊκής, μάλιστα, χώρας -, χωρίς να προχωρήσει, αμέσως, σε αλλαγές των προσώπων, που συνιστούσαν το βαθύ κράτος του Πασοκ, με συνέπεια το έργο της κυβερνήσεώς του να «σαμποτάρεται» εκ των έσω και να μην είναι δυνατή η εφαρμογή της πολιτικής της. Κλασσική περίπτωση, η κατάρρευση του εισπρακτικού μηχανισμού του Δημοσίου, από τα ελεγχόμενα, από το Πασοκ, συνδικάτα, με συνέπεια, την έκρηξη του χρέους.

Ο Κ. Καραμανλής, κρίνων εξ ιδίων τα αλλότρια, δεν μπορούσε να πιστέψει, ούτε καν να διανοηθεί, πως υπήρχε, ποτέ, περίπτωση ΄Ελληνες, για χάρη των κομματικών τους συμφερόντων, να εργασθούν, συνειδητά, κατά της χώρας μας. Δυστυχώς, όμως, αυτή είναι η αλήθεια, την οποία, βεβαίως, ουδέποτε θα αναδείξουν τα ΜΜΕ.

Το δεύτερο λάθος του ήταν, ότι έδειξε μεγαθυμία, έναντι των πολιτικών του αντιπάλων. Αντί, λοιπόν, να συστήσει Εξεταστικές Επιτροπές και αντί να μετατρέψει την Ελλ. Βουλή και την χώρα μας, σε ένα τεράστιο Δικαστήριο, παραπέμποντας, σε Προανακριτικές Επιτροπές, την σωρεία των σκανδάλων, που βάραιναν την κυβέρνηση Σημίτη, με μέγιστο εκείνο του Χρηματιστηρίου - όπου χάθηκαν οι οικονομίες μιας ζωής του Ελληνικού λαού -, προτίμησε, χάρη της ψυχικής ενότητας των Ελλήνων και της εθνικής σύμπνοιας, να μην διαχωρίσει τον λαό, σε δυο αλληλοσπαρασσόμενα στρατόπεδα, παρά να αφήσει την Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της, όσο χρονοβόρο κι αν ήταν. Εξ άλλου, η τακτική, που ακολουθήθηκε, το 1990, από τον Κ. Μητσοτάκη, με την παραπομπή του Ανδρέα και του Μ. Κουτσόγιωργα στο Ειδικό Δικαστήριο, δεν θεωρήθηκε, στην συνέχεια, ως επιτυχής, ενώ, σίγουρα, ουδέν προσέφερε στην «κάθαρση» , ούτε οφέλησε κάποιον, πολύ δε περισσότερο, τον ίδιον τον Ελληνικό λαό.


Το τρίτο λάθος του ήταν, ότι δεν ανέδειξε - στις σωστές του, τουλάχιστον, διαστάσεις - το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας, όπως το παρέλαβε, από την κυβέρνηση Σημίτη και δεν προχώρησε σε σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για την κατάντια της οικονομίας, την «δημιουργική λογιστική» και την παραποίηση των οικονομικών στοιχείων, αλλά και τους «άθλους», με την Goldman Sachs, με αποτέλεσμα, να φθάσουμε, σήμερα, στο σημείο, να είναι η κυβέρνηση ΓΑΠ εκείνη, που να απειλεί με σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Απειλεί, δηλαδή, σήμερα, με σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η κυβέρνηση του Πασοκ, του οποίου οι, κατά καιρούς, κυβερνήσεις είναι εκείνες, που φέρουν το μέγιστο μερίδιο ευθύνης, για την τραγική κατάσταση της οικονομίας μας, γεγονός, που γνωρίζει, άριστα, η κυβέρνηση του ΓΑΠ, γι’αυτό, άλλωστε, και δεν τολμά να συμπεριλάβει, στο ερευνητέο διάστημα, και την περίοδο 1993 - 2004, αλλά, υπούλως και τεχνηέντως, επιδιώκει να περιορίσει την σχετική έρευνα στην περίοδο 2004 -2009, δηλαδή, στην περίοδο της διακυβερνήσεως της Ν.Δ.! Παρά ταύτα, με περισσή υποκρισία, ευαγγελίζεται την, δήθεν, «κάθαρση».

Δυστυχώς, όμως, αυτές είναι οι συνέπειες της μεγαθυμίας του Κ. Καραμανλή.

Το τέταρτο και τελευταίο λάθος του Κ. Καραμανλή ήταν, ότι έδειξε, σε ορισμένα πρόσωπα, περισσότερη εμπιστοσύνη, από εκείνη, που πρέπει να έχει ένας πρωθυπουργός, όσον αφορά τους συνεργάτες του. Στην πολιτική, δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί και, απ’ ότι φαίνεται, ούτε «φιλίες». Ο αείμνηστος Εθνάρχης μας και θείος του, Κων/νος Καραμανλής, είχε πει το περίφημο: «στέγνωσα την ψυχή μου, για να κυβερνήσω», υπονοώντας, ότι έμεινε μόνος του, χωρίς φίλους, προκειμένου να μπορέσει να κυβερνήσει.

Ο Κ. Καραμανλής ο νεώτερος είναι πολύ ανθρώπινος κι αυτό - ενώ, για ένα «κοινό» άνθρωπο, είναι εξαιρετικό προτέρημα -, σε ένα πολιτικό ηγέτη, δημιουργεί προβλήματα.

ΑΥΤΑ, σε γενικές γραμμές, ΗΤΑΝ ΤΑ ΛΑΘΗ του Κ. Καραμανλή.


Εμείς, όπως διευκρινίσαμε στην αρχή, δεν φοράμε παρωπίδες. Πρέπει, όμως, να τονίσουμε, ότι, σίγουρα, προτιμούμε ένα πολιτικό ηγέτη ανθρώπινο, μεγαλόθυμο, με αντιλήψεις πολιτικού του 21ου αιώνα, που διαπνέεται από το Εθνικό συμφέρον και την αγάπη προς την Πατρίδα και τον λαό, από κάποιους άλλους πολιτικούς, κατευθυνόμενους και υποταγέντες στα όποια ντόπια και ξένα συμφέροντα.


ΕΙΝΑΙ, όμως, ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.


Προ παντός ετέρου, θα πρέπει να επισημάνουμε, πως, όταν η Ν.Δ. και ο Κ. Καραμανλής ανέλαβαν την εξουσία, τον Μάρτιο του 2004, το δημόσιο χρέος της χώρας μας ήταν στο 107-108 % του ΑΕΠ - που σημαίνει, πως, από τα 100 Ευρώ, που εισέπραττε η Ελλάδα, όφειλε, μόνο για δάνεια και τόκους, … 107-108 Ευρώ -, το έλλειμμα ήταν στο 7,5 % του ΑΕΠ και η ανεργία στο 11,3 (560.000 άνεργοι).

Επίσης, θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι παρέλαβε ένα υδροκέφαλο και αναποτελεσματικό κράτος, ενώ, 5 μήνες προ της ενάρξεως των Ολυμπιακών Αγώνων, πολλά από τα Ολυμπιακά Έργα ήταν ημιτελή.

Το έργο του Κ. Καραμανλή είναι πολυσχιδές και μακράς πνοής. Δεν υπάρχει τμήμα της οικονομίας και της κοινωνίας, για το οποίο να μην έλαβε και να μην εφάρμοσε μέτρα αμέσου αποδόσεως, αλλά και μέτρα αποδόσεως σε βάθος χρόνου. Είναι, μάλιστα, το κυβερνητικό έργο του Κ. Καραμανλή τόσο μεγάλο και σημαντικό, για τα μόλις 5,5 χρόνια, που κυβέρνησε, ώστε, από μόνο του, δίνει την πρέπουσα απάντηση, σε όλους εκείνους τους φαιδρούς και κακοήθεις, που, με περισσή μοχθηρία, διέδιδαν, πως, δήθεν, δεν είχε όρεξη να δουλέψει. ΄Οποιος δεν έχει όρεξη να δουλέψει δεν μπορεί να παράξει τόσο μεγάλο έργο.

΄Οσο για τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετώπισε τα Εθνικά μας Θέματα, θεωρούμε, ότι θα περάσουν πολλά χρόνια, για να ξαναδούμε Ηγέτη αυτού του διαμετρήματος.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα, όπως αυτά προκύπτουν, από το έργο του και ας αναφερθούμε - εντελώς, ενδεικτικά, βεβαίως -, σ’ αυτό.


Η πρώτη μεγάλη πρόκληση, αλλά και πρώτη προτεραιότητα, για τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, ήταν η διοργάνωση των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Παρέλαβε χαώδη κατάσταση. ΄Εργα ημιτελή, που δημιουργούσαν κίνδυνο απωλείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Η κυβέρνηση Σημίτη, λίγους μήνες προ της ενάρξεως των Ολυμπιακών Αγώνων, είχε αφήσει τα έργα στην τύχη τους. Ας θυμηθούμε, ότι, κατά την ανάληψη της διακυβερνήσεως της χώρας, από τον Κ. Καραμανλή – δηλαδή, λίγους, μόλις, μήνες, πριν από την διεξαγωγή των Ο.Α. -, ο εργολάβος, που είχε την ευθύνη κατασκευής της Λεωφόρου Μαραθώνος, είχε κηρυχθεί έκπτωτος. Με μια τιτάνεια, όμως, προσπάθεια, από τους υπουργούς της Ν.Δ., υπό την καθοδήγηση, βεβαίως, του Κ. Καραμανλή και με συνεργεία εργατών, που εργάζοντο, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και επί καθημερινής βάσεως, τελείωσαν όλα τα έργα, στην ώρα τους και, έτσι, έστω και με την ψυχή στο στόμα, μπορέσαμε να οργανώσουμε τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τότε - το 2004, δηλαδή -, η χώρα μας έλαμψε διεθνώς, σε αντίθεση με το σήμερα, που η χώρα μας, εξ αιτίας των επιλογών, ενεργειών και της εν γένει συμπεριφοράς της κυβερνήσεως του ΓΑΠ, έχει απωλέσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και έχει καταστεί ο περίγελως της Υφήλιου και το παράδειγμα προς αποφυγή.

Στην ΠΑΙΔΕΙΑ, έλαβε πρόνοια κατασκευής εκατοντάδων νέων σχολείων και νέων αιθουσών διδασκαλίας, αλλά και ανακαινίσεως παλαιοτέρων, ώστε να υπάρχουν σωστές συνθήκες εκπαιδεύσεως. Στα, μόλις, 5,5 χρόνια, που κυβέρνησε η Ν.Δ., κατασκευάστηκαν 580 νέες σχολικές μονάδες, αναπλάστηκαν 300 παλιές, ενώ ευρίσκετο σε εξέλιξη και υλοποιείτο η κατασκευή άλλων 1.233 και δημιουργούντο 55 νέα ειδικά σχολεία. Παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις, με ψήφιση νόμου, έβαλε στην σωστή της βάση την έννοια του «ασύλου» στα Πανεπιστήμια, παρέχοντας το δικαίωμα, στους Πρυτάνεις, να ζητούν την επέμβαση της αστυνομίας, όταν το κρίνουν απαραίτητο. Και είναι ορθό, διότι, βεβαίως, η καθιέρωση της «ασυλίας», στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αφορούσε, την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, και όχι την ασυδοσία, την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας και την κάλυψη εγκληματικών πράξεων, όπως είχε καταντήσει. Στήριξε την Μαριέττα Γιαννάκου και, για πρώτη φορά, ψηφίστηκε νόμος, που αντιμετώπιζε τα θέματα της Παιδείας και, ειδικά, της ανώτερης και ανώτατης, στις σωστές τους βάσεις, καθιερώνοντας την αξιολόγηση του έργου των διδασκόντων, γεγονός, που φάνηκε αδιανόητο στην Πασοκοκρατούμενη και Αριστεροκρατούμενη Πανεπιστημιακή Κοινότητα, η οποία, συνεπικουρούμενη από τις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που τρομοκρατούσε τους φοιτητές και απαγόρευε την είσοδό τους στα Πανεπιστήμια, ξεκίνησε απεργίες, για να μην εφαρμοσθεί ο νόμος. Δηλαδή, για να μην κρίνεται το έργο τους και να μη αξιολογούνται οι κ.κ. καθηγητές του Πασοκ και της Αριστεράς, που επιθυμούν να είναι ανεξέλεγκτοι.

Σήμερα, βλέπουμε, ότι οδηγούμεθα στην κατάργηση του νόμου, που απέβλεπε στην ανύψωση της στάθμης των Πανεπιστημίων μας και της, σ’ αυτά, διδασκαλίας. Και δεν είναι, μόνον, αυτό, αλλά καταργήθηκε και η βάση του δέκα (10), για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, με αποτέλεσμα να εισάγονται σε σχολές παιδιά, που έλαβαν τους βαθμούς 4 και 5 στις εισαγωγικές εξετάσεις. Διερωτάται κανείς τι είδους γνώσεις θα έχουν τα παιδιά, που θα βγαίνουν από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ και τι είδους Παιδεία θα υπάρχει στην χώρα μας.

Στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ, η κυβέρνηση της Ν.Δ. - εκτός από εκατοντάδες μικρά και μεγαλύτερα έργα, σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε τοπικό ή νομαρχιακό επίπεδο - προχώρησε την κατασκευή της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με αποπεράτωση του Πέταλου του Μαλλιακού και κατασκευή 300, επί πλέον, χιλιομέτρων - ας θυμηθούμε, τι έγινε, επί Λαλιώτη, στην Μαλακάσα, όπου όλος ο δρόμος «έφυγε», σε μια νεροποντή. Αποπεράτωσε το μεγαλύτερο και δυσκολότερο κομμάτι της Εγνατίας Οδού, με τους κατακόρυφους άξονες. Συγκεκριμένως, ολοκλήρωσε την Εγνατία Οδό, με την κατασκευή 509 νέων χιλιομέτρων, που ήταν και τα δυσκολότερα (αυτά, με τα συνεχή και αλλεπάλληλα τούνελ), υλοποιώντας, έτσι, σε 5,5, μόλις, χρόνια, περισσότερο έργο, από εκείνο, που είχε υλοποιήσει το Πασοκ, κατά την προηγούμενη 10ετία. Επίσης, επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατασκευή των οδών αναπτύξεως (η Ιωνία Οδός, οι 2 μεγάλοι εθνικοί άξονες στην Πελοπόννησο, δηλαδή, η Εθνική οδός Κορίνθου – Πατρών – Καλαμάτας και η οδός Τριπόλεως – Σπάρτης και ο Άξονας Κεντρ. Ελλάδος), έργα, που έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί, από τα Β.΄ και Γ.΄ Κ.Π.Σ., που διαχειρίσθηκαν οι κυβερνήσεις Σημίτη. Επίσης, επεξετάθη το Μετρό των Αθηνών, σε διπλάσια έκταση και άρχισαν οι εργασίες, οι οποίες συνεχίσθηκαν, με γοργούς ρυθμούς, για την κατασκευή του Μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο, μάλιστα, σχεδιάζετο να επεκταθεί μέχρι την Καλαμαριά. Εκσυγχρονίσθηκε και επεξετάθη ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ), με 3 νέους σταθμούς, ενώ η γραμμή του έφθασε μέχρι τον ΄Αγ. Στέφανο. Το τράμ έφθασε στην Βούλα και είχε ξεκινήσει η επέκτασή του, προς τον Πειραιά. Ολοκληρώθηκε η γραμμή του Προαστιακού, μέχρι την Κόρινθο. Κατασκευάστηκαν 12 λιμάνια. Εκσυγχρονίσθηκαν 8 αεροδρόμια και εκτελούντο έργα σε άλλα 6. Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης, μετά από πολλά χρόνια, άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο κοινό, με μια μόνιμη έκθεση, αφιερωμένη στην ιστορία της πόλεως της Θεσσαλονίκης. Εκσυγχρονίσθηκε το αρδευτικό έργο του Αξιού. Ανακατασκευάσθηκε το αρδευτικό δίκτυο του Δήμου Κατερίνης. Κατασκευάσθηκε φράγμα στην λεκάνη Φιλιατρινού του Ν. Μεσσηνίας. Κατασκευάστηκε το φράγμα Τσικαλαριού στην Νάξο. ΄Εγιναν έργα, για την μεταφορά νερού, από τον Νέστο, στην πεδιάδα της Ξάνθης. ΄Εγινε το αρδευτικό έργο Βορείας Ζώνης Λίμνης Πολυφύτου Ν. Κοζάνης. Εκσυχρονίσθηκαν και ανακαινίσθηκαν τμήματα αρδευτικών δικτύων του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. ΄Εγινε ο σταθμός υγροποιημένων φυσικών αερίων στην Β. Ελλάδα. Ξεκίνησε και περατώθηκε το έργο αξιοποιήσεως των υδάτων του Ανάβαλου, που ήταν, επί μια 20ετία, στα σχέδια. Ολοκληρώθηκε το νέο Μουσείο της Ακροπόλεως, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας. Καθιερώθηκε ψηφιακή έκθεση, που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, όπου, μέσω προηγμένων τεχνολογιών και ψηφιακών εργαλείων, παρέχονται ιστορικές πληροφορίες, για τους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επί Ν.Δ., εκτελείτο το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων υποδομής, ύψους 19 δις Ευρώ. Από αυτά, μέσω της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), του οποίου η εφαρμογή αποτέλεσε Ευρωπαϊκή πρωτοπορία της κυβερνήσεως της Ν.Δ., εκτελούντο 407 νέα έργα.
Γενικώς, επί εποχής Κ. Καραμανλή, η Ελλάδα είχε, πράγματι, μετατραπεί σε ένα τεράστιο εργοτάξιο.

Στον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ, παρ’ όλες τις πιέσεις των διεθνών κύκλων, ο Κ. Καραμανλής όχι, μόνον, δεν δέχθηκε αλλαγές, αλλ’ αντιθέτως, ισχυροποίησε τις συλλογικές συμβάσεις. Αύξησε τις κοινωνικές δαπάνες, κατά 63%. Αύξησε το επίδομα ανεργίας, από 311 ευρώ, το 2004, σε 454 Ευρώ. Αύξησε το ΕΚΑΣ, από 141 Ευρώ, το 2004, σε 230 Ευρώ. ΄Ιδρυσε το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, για να ανακουφίσει τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. ΄Εδωσε έκτακτα επιδόματα, συνολικού ύψους 300 εκατ. Ευρώ, για ενίσχυση συνταξιούχων και δικαιούχων ΕΚΑΣ και ΟΓΑ, αλλά ενίσχυσε και ανέργους του ΟΑΕΔ και άτομα, με ειδικές ανάγκες. ΄Εδωσε 500 εκατ. Ευρώ, για ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών. Αύξησε την βασική σύνταξη, κατά 64% (από 201 Ευρώ, το 2004, σε 330 Ευρώ). ΄Εδωσε ενίσχυση 2.000 Ευρώ, για κάθε παιδί, πέραν του 3ου. ΄Ελυσε το θέμα με τα πανωτόκια, που, επί σειρά ετών, βασάνιζε τον Ελλ. λαό. Επέστρεψε, σε όλους τους συνταξιούχους, το ΛΑΦΚΑ, που, παρανόμως, κατακρατούσε, από τους συνταξιούχους, η κυβέρνηση Σημίτη.

Σήμερα, με την κυβέρνηση του ΓΑΠ, το Κοινωνικό Κράτος και οι Εργασικές Πρόνοιες εξαφανίζονται και, με τις ευλογίες του ΔΝΤ - στο οποίο μας οδήγησε ο ΓΑΠ, ερήμην και άνευ της εγκρίσεως ή συγκαταθέσεώς μας, δηλαδή, παρανόμως -, εισερχόμεθα σε κοινωνικό και εργασιακό Μεσαίωνα, όπου οι ΄Ελληνες εργαζόμενοι καλούνται να δουλεύουν, ως είλωτες, με μισθό πείνας, χωρίς ωράριο, επί 40, τουλάχιστον, χρόνια και με την Δαμόκλειο σπάθη της απολύσεως, συνεχώς, πάνω από το κεφάλι τους, ώστε, στα 65 τους – αν, βεβαίως, κατορθώσουν να επιζήσουν, μέχρι τότε -, να λάβουν, ως σύνταξη, ψίχουλα, που δεν θα τους φθάνουν ούτε για να περάσουν την μια εβδομάδα, από τις τέσσερις, του μήνα.

Στην ΥΓΕΙΑ, η κυβέρνηση της Ν.Δ. ξεκίνησε και αποπεράτωσε σειρά νοσοκομείων στην περιφέρεια. Λειτούργησε το «ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ», που, επί Σημίτη, απαξιώνετο, κλεισμένο, λόγω αντιδικίας του με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παραδόθηκαν έξι (6) νέα Κέντρα Υγείας και δύο (2), ακόμη, ευρίσκοντο υπό κατασκευή. Παραδόθηκαν τρία (3) νέα Νοσοκομεία (Βόλου, Καβάλας, Γεν. Ογκολογικό - Αγ. Ανάργυροι) και κατασκευάζοντο άλλα επτά (7) (Κέρκυρα, Κατερίνη, Ζάκυνθο, Χίο, Αγρίνιο, Χαλκίδα, Θήρα). Επεκτάθηκαν και αναβαθμίστηκαν οκτώ (8) Νοσοκομεία και ευρίσκοντο, υπό κατασκευή, οι επεκτάσεις και αναβαθμίσεις άλλων εννέα (9).

Επί διακυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, βελτιώθηκαν, αισθητά, οι παρέχομενες, προς τους ασφαλισμένους, υγειονομικές και νοσοκομειακές υπηρεσίες, εν αντιθέσει με σήμερα, που δεν υπάρχουν ούτε ….γάζες και κινδυνεύουν η υγεία, η σωματική ακεραιότητα, ακόμη και η ζωή των πολιτών, ιδιαίτερα, μάλιστα, εκείνων, που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ, ο Κ. Καραμανλής λειτούργησε με μόνη πρόνοια και προτεραιότητα την θωράκιση της Πατρίδας, με ενίσχυση και ενδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα, η κυβέρνηση ΓΑΠ παραλαμβάνει, από τους Γερμανούς, υποβρύχιο - που, μέχρι σήμερα, αρνούμεθα να παραλάβουμε, διότι….γέρνει -, για το οποίο η χώρα μας πλήρωσε 500 εκατομμύρια Ευρώ και για το οποίο, σύμφωνα με τις καταγγελίες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα γερμανικά ναυπηγεία κατέβαλαν, επί εποχής Σημίτη, για μίζες, 70 εκατομμύρια Ευρώ.

Για το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ο Κ. Καραμανλής αντέστη στις πολλαπλές πιέσεις του ξένου παράγοντα και προχώρησε σε συμφωνίες, που ήταν λίαν επωφελείς για την Ελλάδα, αφού θα αναβάθμιζαν την γεωστρατηγική της θέση, θα απέτρεπαν την μονομερή εξάρτηση της χώρας μας, από το πετρέλαιο και θα την καθιστούσαν ενεργειακό κόμβο. ΄Ετσι συνήψε συμφωνίες, για τους κάτωθι αγωγούς:

α) Αγωγός διασυνδέσεως Τουρκίας – Ελλάδος – Ιταλίας (δημιουργία διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου, από τις χώρες της Κασπίας, προς την Δ. Ευρώπη. Αποτελείται από δύο αγωγούς διασυνδέσεως:
1) τον Ελληνο – Τουρκικό και
2) Τον Ελληνο – Ιταλικό, που αποτελείται από δυο τμήματα, χερσαίο και
υποθαλάσσιο.
β) Αγωγός SOUTH STREAM:
Αγωγός φυσικού αερίου, από Ρωσία. Στόχος η προώθηση της πολιτικής της διαφοροποιήσεως των οδεύσεων ενεργείας της Ε.Ε., με νέα όδευση, μέσω Μαύρης Θάλασσας, προς Ελλάδα και Ευρώπη.
γ) Αγωγός Φυσικού Αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας:
Ο σχεδιασμός του αγωγού, ως αγωγού διπλής ροής, είχε, ως στόχο, την ενίσχυση της ασφαλούς τροφοδοτήσεως της Ελληνικής αγοράς φυσικού αερίου, την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδος στην διαμετακόμιση αερίου, προς Ευρώπη και την ενίσχυση της «περιφερειακής διαστάσεως» του ενεργειακού διαδρόμου Τουρκίας – Ελλάδος – Ιταλίας.
δ) Δεύτερη Ηλεκτρική Διασύνδεση Ελλάδος – Βουλγαρίας:
Η νέα δεύτερη διασύνδετική Γραμμή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, με Βουλγαρία, είχε, ως στόχο, την βελτίωση της ασφάλειας εφοδιασμού ηλεκτρικής ενέργειας και την αξιοπιστία λειτουργίας των ηλεκτρικών συστημάτων των χωρών της Βαλκανικής.
ε) Αγωγός Πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη:
Μεταφορά αργού πετρελαίου, στις διεθνείς αγορές, λειτουργώντας, ως συπληρωματική δίοδος μεταφοράς πετρελαίου, μέσω των στενών Βοσπόρου, γεγονός, που θα συνέβαλε στην μείωση περιβαλλοντικού ρίσκου, άρα και στην αύξηση ενεργειακής ασφάλειας της περιοχής.
Εξ αντιδιαστολής, ο ΓΑΠ, δεν πρόλαβε να εκλεγεί και, αμέσως, «πήρε πίσω» την συμφωνία με τον Πούτιν, για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, αφήνοντας πεδίο λαμπρό στην Τουρκία και την ευχέρεια να καταστεί εκείνη ο μόνος ενεργειακός κόμβος στη περιοχή μας, ενώ, παράλληλα, άρχισε και τα τετ – α – τετ, με τον Γκρουέφσκι των Σκοπίων, με τον οποίο Κύριος οίδεν τι συζητεί, αφού ουδεμία επίσημη ανακοίνωση έχει εκδοθεί.
Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι , σχετικά με το σχέδιο Ανάν, που παρουσίασαν οι ΗΠΑ, για το Κυπριακό, ο Κ. Καραμανλής δεν δίστασε να ταχθεί υπέρ του Κυπριακού λαού, δηλώνωντας, ότι εκείνος είναι, που πρέπει να αποφασίσει και η όποια απόφασή του θα είναι σεβαστή και αποδεκτή, από την Ελλάδα, εν αντιθέσει, προς τον ΓΑΠ, που, ως αρχηγός, τότε, της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, ετάχθη, αναφανδόν, υπέρ του σχεδίου Ανάν, αδιαφορώντας για την βούληση του Κυπριακού λαού, ο οποίος, τελικά, το απέρριψε, με πλειοψηφία μεγαλύτερη του 70%.
Πέραν, όμως, όλων αυτών, ο Κ. Καραμανλής ΤΟΛΜΗΣΕ αυτό, που δεν έχει τολμήσει όχι, μόνον, άλλος ΄Ελληνας πολιτικός, αλλά ούτε άλλος Ευρωπαίος Ηγέτης. Όρθωσε, δηλαδή, το ανάστημά του - ορθώνοντας, έτσι, και το Εθνικό Ανάστημά μας - και, ενώπιον του Μπους - του πλανητάρχη, δηλαδή -, ο οποίος δεν πίστευε στα αυτιά του, είπε «ΟΧΙ» στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Αυτή και μόνον η ενέργειά του, κατέταξε τον Κ. Καραμανλή τον νεώτερο, στο Πάνθεον των Μεγάλων Ελλήνων Πρωθυπουργών!

Στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ο Κ. Καραμανλής πήρε μέτρα, αμέσως μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου και σταθεροποίησε τα μεγέθη της, που είχαν αλλοιωθεί επικίνδυνα, από την «δημιουργική λογιστική» και τα «κόλπα» με την Goldman Sachs της εποχής Σημίτη. ΄Ετσι, η χώρα μας, όταν της κτύπησε την πόρτα η διεθνής οικονομική κρίση, ήταν θωρακισμένη, γι’ αυτό και τα επακόλουθά της καθυστέρησαν να γίνουν αισθητά, στην Ελλάδα και δεν ήταν τόσο έντονα. Συγχρόνως, φρόντισε να επιτύχει την, κατά 100%, απορροφητικότητα του Γ.΄ ΚΠΣ, η οποία, μετά τα 4 χρόνια εφαρμογής του (2000 – 2004), ήταν, μόλις, στο 23%. Εγγυήθηκε τις καταθέσεις, μέχρι του ποσού των 100.000 Ευρώ (από μ/ 20.000, που ίσχυε). Αύξησε το κατώτερο όριο, για προσωποκράτηση, λόγω μη καταβολής ληξιπροθέσμων οφειλών, μεταξύ ιδιωτών, από 1.550, στις 30.000 Ευρώ. Αποκρατικοποίησε την Ο.Α., μετά από δεκετείς αποτυχημένες προσπάθειες του Πασοκ. Μέσα στα 5,5 χρόνια της διακυβερνήσεως της χώρας από την Ν.Δ., τριπλασιάστηκε η εγκατεστημένη ισχύς ανανεωσίμων πηγών ενεργείας, που είχε εγκατασταθεί τα προηγούμενα 20 χρόνια και από 430, μηνιαίως, το 2004, ανήλθε στα 1.350, με στοχο, το 2020, να παράγεται ενέργεια στο ύψος του 18% της τελικής καταναλώσεως.

Η Ελλάδα, επί ημερών Ν.Δ. και Κ. Καραμανλή, ήταν μια από τις 4 χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Σουηδία, Μ. Βρετανία), που ευρίσκετο μέσα στους στόχους, που όριζε το Πρωτόκολλο του Κιότο, αποδεικνύοντας, με έργα και όχι με λόγια, ότι ευρίσκετο στην πρώτη γραμμή της διεθνούς προσπάθειας, κατά της κλιματικής αλλαγής. Και ας μην ξεχνάμε, πως, από τις 3.000 χωματερές, που παρέλαβε, η Ν.Δ., το 2004, έκλεισε τις 2.500, δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο, το ενδιαφέρον της για το περιβάλλον.
Η Ελλάδα, επί Ν.Δ., ευρίσκετο στην 8 θέση, παγκοσμίως και στην πρώτη στην Ε.Ε., στους ετήσιους ρυθμούς Ευρυζωνικής αναπτύξεως, αφού η διείσδυση της Ευρυζωνικότητας, από 0,1%, το 2004, ανέβηκε στο 13,5%, λαμβάνουσα την 6η θέση, μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.
Επί ημερών της Ν.Δ., μειώθηκε, κατά 88%, το μέσο κόστος πακέτων συνδέσεως υψηλής ταχύτητας, έχοντας φθάσει στα 25,3 Ευρώ τον μήνα, ενώ, πριν το 2004, κυμαίνετο στα 217 Ευρώ.
Προχώρησε σε ρηξικέλευθες διεθνείς επιλογές, φέρνοντας, στο λιμάνι του Πειραιά, τους Κινέζους της COSCO, επένδυση λίαν επωφελή, για την χώρα μας, που ο ΓΑΠ πολέμησε λυσσαλέα, για να φθάσει, σήμερα, στο σημείο να θεωρει τους Κινέζους, τον «σωτήρα» της παραπαίουσας, από τους ολέθριους χειρισμούς του, εθνικής μας οικονομίας.

ΤΕΛΟΣ, ο Κ. Καραμανλής, με την πολιτική αλλά και κοινωνική του ζωή, έδωσε το άριστο παράδειγμα εντιμότητας, σεμνότητας και ταπεινότητας, σε όλους, ανεξαιρέτως, άσχετα, αν οι περισσότεροι δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να το ακολουθήσουν.

Και θα πρέπει να αναγνωρίσουμε, ότι, στις σχέσεις του, με τον Ελληνικό λαό, ο Κ. Καραμανλής ήταν απόλυτα ειλικρινής. Είχε το θάρρος να πει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, στον οποίον ούτε έταξε ούτε μοίρασε φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις. Απλά, αφού, με πλήρη ειλικρίνεια, εξέθεσε, στους πολίτες, την κατάσταση, ζήτησε την εμπιστοσύνη τους και την 3ετή ανοχή και υπομονή τους. Δυστυχώς, όμως, ο λαός, φαίνεται, πως δεν θέλει να ακούει την αλήθεια, παρά προτιμά να ακούει ό,τι χαϊδεύει τα αυτιά του, ας πρόκειται και για τερατώδη και πασιφανή ψέματα, αλλά, ακόμη και για αναίσχυντη, εις βάρος του, κοροϊδία.

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο Κ. Καραμανλής παραμένει, επί τόσους μήνες, σιωπηλός και δεν αντικρούει τα όσα εξαπολύονται, εις βάρος του και εις βάρος των κυβερνήσεών του. Κι όμως, ο Κ. Καραμανλής, προεκλογικά και μέσα από τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις του, έχει δώσει όλες τις απαντήσεις, επί όλων, ανεξαιρέτως, των θεμάτων, έχει κάνει την απογραφή και αυτοκριτική του, έχει δώσει τις εξηγήσεις στον Ελλ. λαό και έχει αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες, ακόμη και για θέματα, για τα οποία ο ίδιος ουδεμία ευθύνη είχε. Ό,τι, δηλαδή, ήταν να πει και του επιτρέπετο, το έχει πει. Σήμερα, κι αν ακόμη απεφάσιζε να μιλήσει, είναι βέβαιο, πως τα λόγια του θα πήγαιναν χαμένα, αφού θα μιλούσε σε «ώτα μη ακουόντων», ενώ ό, τι κι αν έλεγε θα διαστρεβλώνετο, από τα γνωστά ΜΜΕ, που θα εύρισκαν, βεβαίως, και την ευκαιρία να αποστρέψουν το ενδιαφέρον του κόσμου, από τα όσα σοβαρότατα συμβαίνουν, σήμερα, τα οποία αφορούν όλους μας, αφού εφτελίζουν την ζωή και την αξιοπρέπειά μας και μας βάζουν σε μεγάλες και πολύχρονες δυσκολίες, από τις οποίες δεν ξέρουμε αν, τελικά, θα μπορέσουμε, ποτέ, να βγούμε. Εξ άλλου, όλοι, λίγο – πολύ, γνωρίζουμε τις πραγματικές αιτίες, του «πολέμου», κατά του Κ. Καραμανλή και της Ν.Δ. Αν, τώρα, ορισμένοι επιθυμούν να ακούσουν, από το στόμα του, ότι η όλη «επίθεση» εναντίον του και τα εξ αυτής αποτελέσματα, είχαν, ως πραγματική αιτία, το γεγονός ότι, παρά τις πιέσεις, δεν υπεραμύνθηκε του σχεδίου Ανάν, ότι, παρά την αντίθετη βούληση των ΗΠΑ, προχώρησε στις συμφωνίες, με την Ρωσία, για τους αγωγούς Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και South Stream, ότι, παρά την αντίθετη βούληση, αλλά και τις πιέσεις των ΗΠΑ, άσκησε veto, για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (ας μην ξεχνάμε, πως οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει, στα Σκόπια, την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή – και όχι μόνον – βάση τους και επιθυμούν, διακαώς, την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, καθώς και στην Ε.Ε.), αυτά, όσο και αν συζητούνται, μεταξύ μας και όσο και αν αποτελούν «κοινό μυστικό», δεν είναι δυνατόν να ειπωθούν από τον ίδιον. Ούτε, βεβαίως, μπορεί να αποκαλυφθεί, από τον ίδιον, ο λόγος, για τον οποίο στοχοποιήθηκαν, επί των ημερών του, από τους όποιους εμπρηστές, ολόκληρη η Ελλάδα, αλλά και η Αθήνα, που κατακάηκαν και όχι, μόνον, μια φορά.

Γι’ αυτό και ορισμένοι φίλοι του Κ. Καραμανλή δεν θα πρέπει να αισθάνονται απογοήτευση ή/και αγανάκτηση, για την «σιωπή» του Κ. Καραμανλή. Αντιθέτως, η σιωπή του θα πρέπει να τους προβληματίσει και, μάλιστα, ιδιαίτερα σοβαρά, διότι, όπως και να το κάνουμε, είναι εξόχως… εκκωφαντική και, ομολογουμένως, τα λέει όλα. ΄Οποιος, λοιπόν, δεν καταλαβαίνει την σημερινή σιωπή του Κ. Καραμανλή, φαίνεται, πως δεν έχει καταλάβει ούτε τα λόγια του.

Αντιθέτως, ο ΓΑΠ - καίτοι εγνώριζε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας μας και ότι δεν είχε την δυνατότητα να δώσει, στον Ελληνικό λαό, ούτε μια δραχμή - εψεύδετο, ασυστόλως, υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες και διαβεβαιώνοντας τον Ελληνικό λαό, πως: «χρήματα υπάρχουν και, μάλιστα, πολλά», μόνο και μόνο, για να τον παραπλανήσει και να υφαρπάξει την ψήφο του. Στην συνέχεια και ενώ έλαβε την πολυπόθητη, γι’ αυτόν, εξουσία, αντί να λάβει, άμεσως, μέτρα, ώστε να συγκρατήσει την οικονομία, άφησε να περάσει μεγάλο και πολύτιμο χρονικό διάστημα, που δυσχέρανε, κατά πολύ, την οικονομική μας κατάσταση, ενώ ο ίδιος και η παρέα του περιδιάβαιναν, ανά την Ευρώπη και την Αμερική, διατυμπανίζοντας, πως η χώρα μας βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας και παρομοιάζοντάς την με τον «Τιτανικό», κλείνοντας, έτσι, τις πόρτες βοηθείας, ενώ, παράλληλα, αρνήθηκαν να λάβουν, τον Δεκέμβριο του 2009, προσφερόμενο δάνειο 15 δισεκατομμυρίων Ευρώ, με επιτόκιο 1,5% (επί πλέον των Γερμανικών ομολόγων) - έλαβαν, μόνον τα 5 εκατ. Ευρώ, αν και γνώριζαν πως το ποσό αυτό δεν επαρκούσε για την κάλυψη των αμέσων υποχρεώσεων της χώρας μας -, αρνήθηκαν, τον Ιανουάριο του 2010, να λάβουν δάνειο 20 δισεκατ. Ευρώ, με επιτόκιο 5,5,%, αλλά … «θυμήθηκαν», πως η χώρα μας έπρεπε να δανεισθεί, για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες ανάγκες της, όταν τα επιτόκια είχαν υπερβεί το 8% και είχαν καταστεί απαγορευτικά και το ΔΝΤ φάνταζε, πλέον, ως μονόδρομος.

Δι’ αυτού του, ομολογουμένως, σατανικού τρόπου, ο ΓΑΠ και η παρέα του δρομολόγησαν τις διαδικασίες και έστρωσαν τον δρόμο, που, τελικά, μας οδήγησε στα δόντια του ΔΝΤ, το οποίο, όπως, τουλάχιστον, φαίνεται, ήταν και ο πρωταρχικός τους στόχος και η μόνη επιδίωξή τους.

Είναι γεγονός, πώς οι μετέπειτα εξελίξεις δικαίωσαν, πλήρως, τον Κ. Καραμανλή, αλλά, δυστυχώς, είναι, πλέον, αργά. Οι ΄Ελληνες και, ιδιαίτερα, οι ψηφοφόροι της Ν.Δ., παρασυρθέντες, όπως προελέχθη, από την καθημερινή, ολοκληρωτική και πολύπλευρη επίθεση του συνόλου των ηλεκτρονικών μέσων ενημερώσεως και του μεγαλύτερου μέρους του έντυπου τύπου, κατά του Κ. Καραμανλή, ατομικώς, αλλά και κατά της Ν.Δ. και των στελεχών της, δεν στήριξαν, όπως είχαν υποχρέωση, έναντι της Πατρίδας, του εαυτού τους και των παιδιών τους, ούτε τον ίδιον, ούτε την παράταξη της Ν. Δ. Όπως προκύπτει - και, μάλιστα, κατά άμεσον τρόπο -, από τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του 2009, οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. δεν μετεστράφησαν και δεν ψήφισαν το Πασοκ - αφού, οι ψήφοι, που έλαβε το Πασοκ ήταν, μόλις, 9.000 περισσότερες, από εκείνες, που είχε λάβει το 2004, όταν είχε χάσει, παταγωδώς, τις εκλογές -, αλλά επέλεξαν την αποχή, την άκυρη ή την λευκή ψήφο ή άλλα μικρότερα κόμματα, για να δείξουν, έτσι, την αγανάκτηση ή/και απογοήτευσή τους, με συνέπεια, όμως, σήμερα, να φθάσουμε στο έσχατο σημείο, που βρισκόμαστε και να είμαστε καταδικασμένοι να διαχειρίζεται τις τύχες της Ελλάδος και των Ελλήνων ένας ολίγιστος και δεδομένος Πρωθυπουργός.


Αυτή είναι η πραγματικότητα, για τα «έργα και τις ημέρες» του Κ. Καραμανλή, ο οποίος, δικαιώνεται, ήδη, πλήρως, από την εξέλιξη των πραγμάτων και τον οποίον – είναι βέβαιον - , πως θα δικαιώσει, πλήρως, και ο Ιστορικός του μέλλοντος, που, με την ευθυκρισία, την αντικειμενικότητα και την αποστασιοποίηση, από τις προσωπικές επιθυμίες και τις συναισθηματικές προσεγγίσεις, που επιφέρει η χρονική απόσταση, θα αναδείξει το έργο και την προσωπικότητα του Κ. Καραμανλή του νεώτερου, κατατάσσοντάς τον στους μεγάλους ΄Ελληνες πολιτικούς, ενώ - βέβαιον, επίσης, είναι -, πως θα κατατάξει τον Γιώργο Παπανδρέου του Ανδρέα στις μαύρες δέλτους της Ιστορίας μας.


***************

Ειρήνη Α. Γαλαντή
Ιούλιος 2010
***************
Read more

Γενναίες αυξήσεις για τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού

Προχθές ψηφίστηκε στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής από τη κυβερνητική πλειοψηφία τροπολογία σύμφωνα με την οποία αυξάνεται το όριο των απολαβών εκτός έδρας κατά είκοσι (20) μέρες στους συνεργάτες του πρωθυπουργικού και των υπουργικών γραφείων ή των γραφείων των γενικών γραμματέων.
Με την ίδια τροπολογία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με την εντυπωσιακή ονομασία «Δημοσιονομική Διαχείριση και Ευθύνη»(sic!) αυξάνεται και ο μισθός κατά …1.000 ευρώ του γενικού διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).
Όπως καταλαβαίνετε άρχισαν οι εξαιρέσεις από το πρόγραμμα λιτότητας και περικοπής των μισθών. Στην προκειμένη μάλιστα περίπτωση δεν μιλάμε απλά για μη μείωση των μισθών τους αλλά για εντυπωσιακή αύξηση των υψηλά ιστάμενων παραγόντων της Κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα που οι μισθοί όλων των εργαζομένων έχουν περικοπεί , οι συντάξεις μετατρέπονται σε επιδόματα και το ευρώ αναζητείται από τον Έλληνα πολίτη ως ….
απολεσθέν αντικείμενο, αυτά τα πράγματα είναι προκλήσεις!
Όσο και εάν προσπάθησαν να το περάσουν μέσω του Θερινού Τμήματος της Βουλής ,για προφανείς λόγους, δεν έχουν αντιληφθεί ότι μπορεί να κρυφθεί από τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ γενικότερα ( αφού λίγες τροπολογίες πιο κάτω και στο ίδιο νομοσχέδιο τους «χάριζαν» κάποια εκατ. ευρώ), αλλά η νέα μορφή επικοινωνίας , το διαδίκτυο δεν έχει τέτοιου είδους περιορισμούς και αγκυλώσεις.
«Η κοινωνία προετοιμάζει το έγκλημα. Ο εγκληματίας το διαπράττει»,έλεγε ο Βίκτωρ Ουγκώ. Παραφράζοντας λοιπόν ελαφρά τον μεγαλύτερο Γάλλο Συγγραφέα και τοποθετώντας την στο σημερινό πολιτικό στάτους , η φράση θα μπορούσε να αποδοθεί ως εξής: « To ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει το έγκλημα και τα θερινά τμήματα της Βουλής το διαπράττουν».
Γιατί δεν είναι φυσικά μόνο το ανωτέρω παράδειγμα. Είναι και η ουσιαστική κατάργηση του ΟΜΕΔ και των συλλογικών συμβάσεων κατ` επέκταση, η χαριστική ρύθμιση – χρονική μετατόπιση του 20% των εσόδων από τις διαφημίσεις που θα έπρεπε να αποδίδουν οι «καναλάρχες» ( αλλά …δεν!), οι …πονηρές υπερ-αρμοδιότητες του Υπουργού Οικονομικών, μέχρι και η πώληση …άυλων δικαιωμάτων (προσοχή!) και αποσύνδεση του ξεπουλήματος από τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Όμως για αυτά θα γράψω ξεχωριστά για το καθένα με νεώτερα και αναλυτικότερα άρθρα…
Γιατί καθημερινά αυτή η κυβέρνηση εκτίθεται ανεπανόρθωτα γιατί απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την διαφάνεια , την εθνική ανεξαρτησία και τις ανάγκες του λαού , τις οποίες μάλιστα τις αντιμετωπίζει με …εχθρικό τρόπο!
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_9781.html#more
Read more

Όποιοι δημοσιογράφοι και όσοι τους βάζουν να καταστείλουν όλες τις απεργίες των Ελλήνων εργαζομένων θα μας βρουν απέναντί τους...

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας απίστευτης απεργοσπαστικής μανίας που έχει κυριεύσει όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και όχι μόνο και όλους σχεδόν τους δημοσιογράφους-παρουσιαστές.
Η δημοσιογραφία έχει αλλάξει πρόσωπο και από ανεξάρτητη έχει γίνει απόλυτα εξαρτημένη από συμφέροντα είτε ιδιωτικά είτε κρατικά. Όποιοι δημοσιογράφοι και όσοι τους βάζουν να καταστείλουν όλες τις απεργίες των Ελλήνων εργαζομένων θα μας βρουν απέναντί τους.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια καταστολής και συκοφάντησης των απεργιών εργαζομένων οι οποίοι προσπαθούν είτε να...

διατηρήσουν τα κεκτημένα τους είτε να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην λαίλαπα του ΔΝΤ και της πλουτοκρατίας.
Εμείς οι τεχνικοί ζούμε και εισπράττουμε καθημερινά τις αντιδράσεις άλλες φορές ήπιες και άλλες φορές βίαιες των απεργών κάθε κλάδου και πληρώνουμε τα σπασμένα κάποιων μεγαλοδημοσιογράφων οι οποίοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Είμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων της χώρας που όπως και εμείς έτσι και αυτοί δεν θέλουμε να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Για τον λόγο αυτό καταδικάζουμε και το περιστατικό βίας απεργών εναντίον συναδέλφων μας τεχνικών στο υπουργείο μεταφορών δηλώνουμε ότι είμαστε με όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται ότι, αυτοί που σαμποτάρουν τον αγώνα τους δεν είμαστε εμείς αλλά τα μεγάλα συμφέροντα και όποιοι δημοσιογράφοι τα υπηρετούν:
Εμείς είμαστε συνάδελφοι με τους δημοσιογράφους που υπερασπίζονται μια και μόνο εξουσία: Του Λαού. Είμαστε με τους δημοσιογράφους που υπερασπίζονται την αλήθεια και την ελευθεροτυπία, κόντρα σε κάθε εξουσία και στα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτές. Και τέλος όπως λένε κάποιοι συνάδελφοι μας δημοσιογράφοι: τον πόλεμο θα τον χάσουν.
Γιατί η υπεροψία τους, η αλαζονεία τους και αυταρχισμός τους, που έχουν πλέον φτάσει στα άστρα του ουρανού εξ αιτίας της αμηχανίας-υποχώρησης της κοινωνικής πλειοψηφίας μπροστά στην επέλαση των βαρβάρων της Κυβέρνησης και της Τρόικας, δεν τους επιτρέπει να αφουγκραστούν την, όχι και τόσο, υπόκωφη οργή της κοινωνίας και των μη προνομιούχων της.
Εμείς στηρίζουμε τους δίκαιους κοινωνικούς αγώνες. Τους προτιμάμε ακόμα και με τις υπερβολές και τα λάθη τους. Διότι αντιστεκόμαστε στην κατοχή της Ελλάδας από την Τρόικα. Αυτοί θέλουν να μας κάνουν όλους ζόμπι. Σε λίγο, αν τους το επιτρέψουμε, θα απαγορεύσουν την απεργία, την διαδήλωση, το συλλαλητήριο, την διαμαρτυρία, την αντίσταση. Γι’ αυτό όποιος κλάδος ή πολίτης αντιστέκεται διασύρεται, στοχοποιείται. Τελευταίο ισχυρό όπλο τους ο κοινωνικός αυτοματισμός. Στρέφουν την μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη. Απάντηση υπάρχει. Ο κόσμος να τους ρίξει στον κάλαθο των αχρήστων.
Προς όλους τους συναδέλφους μας εργαζόμενους στα ΜΜΕ με oποιαδήποτε ειδικότητα:
Τα ψέματα τελείωσαν. Ο καθένας μας πρέπει να διαλέξει. Ή μαζί τους ή με την κοινωνία!
για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ
Read more

Το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» παραμένει αλώβητο

Ο τρόπος με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ, στο παρελθόν, αλλά και σήμερα άσκησε και ασκεί τη διακυβέρνηση της χώρας είναι γνωστός σε όλους τους Έλληνες πολίτες και ψηφοφόρους. Είναι όμως και μοναδικός: Για παράδειγμα, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ισχυρίζεται σήμερα ότι «λεφτά υπάρχουν», και αύριο, με την ίδια ευκολία και άνεση, ότι «λεφτά δεν υπάρχουν»!

Το «σοσιαλιστικό» αυτό κόμμα, ως προς τις ιδεολογικές του αφετηρίες, μπορεί τη μία μέρα να οδηγεί τη χώρα στην αυστηρή επιτήρηση ενός καπιταλιστικού μηχανισμού (ΔΝΤ) και την ίδια στιγμή να «πουλάει» στο λαό ότι μάχεται στο πλευρό του για να κάνει την επιτήρηση ελαφρότερη… Είναι το κόμμα που, ακόμα και όταν βρεθεί μπροστά σε ένα κρίσιμο αποφασιστικό δίλημμα, επιμένει να διεκδικεί την πατρότητα και των δύο αντίθετων απόψεων. Το ΠΑΣΟΚ τα μπορεί όλα:

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου να μεθόδευσε το γιγαντισμό του κράτους, με πρωτοφανή διόγκωση του δημόσιου τομέα και το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου να καταγγέλλει με το ίδιο πάθος το γιγαντισμό του κράτους, αποδίδοντας μάλιστα την ευθύνη στους αντιπάλους του.

Η μοναδικό αυτό κόμμα, παγκοσμίως, περιέγραφε ο Κώστας Καραμανλής όταν καθιέρωνε τον όρο «σύστημα ΠΑΣΟΚ» και ζητούσε από το λαό να το αποδοκιμάσει.

Το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» έδρασε και πάλι χθες πανηγυρικά:

Μόλις η Ν. Δημοκρατία παρουσίασε στον εισαγγελέα τέσσερα πορίσματα που αποδεικνύουν ότι το Δημόσιο δεν υπέστη ζημιά από την ανταλλαγή των ακινήτων στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, την ίδια μέρα, διαβιβάσθηκε στη Βουλή η δικογραφία που αφορά στα παραποιημένα στοιχεία για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για στελέχη, αλλά και τον πρώην αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Καραμανλή. Τυχαίο;

Αν όχι, ο όρος «σύστημα ΠΑΣΟΚ» παραμένει, δυστυχώς, δραματικά επίκαιρος…

http://www.apogevmatini.gr/?p=88430
Read more

Είμαστε όλοι φορτηγατζήδες

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιουλίου 31, 2010

the bondholder

Ένα άρθρο που κυκλοφόρησε αρκετά στο ιντερνέτ ήταν το άρθρο όπου ένας αμερικανικός κολοσσός έκανε σχέδια για να ελαττώσει το κόστος παραγωγής. Ο πρόεδρος αντί να κόψει προσωπικό έκοψε μισθούς από όλους.

Και είχε πει τα σοφά λόγια « άνθρωπος που είναι απελπισμένος, που πιστεύει ότι δεν έχει να χάσει τίποτα, δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει»

Αυτά τα λόγια μου ήρθαν στο μυαλό καθώς έβλεπα τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη. Οικογενειάρχες, άνθρωποι του μόχθου, τα έβαλαν με αστυνομικούς – κάτι που πριν πέντε μέρες πριν δεν θα τους είχε περάσει καν από το μυαλό.

Γιατί;

Πρώτον αισθάνεται ότι χάνει την περιουσία του. Για σκεφτείτε να έχετε επένδυση 100- 200 χλ σε ένα μαγαζί. Έχεις βάλει το σπίτι σου σε υποθήκη για να αγοράσεις τον εξοπλισμό και ξαφνικά άρχετε το κράτος και σου λέει «το μαγαζί δεν είναι δικό σου. ΣΤΟ ΠΑΙΡΝΩ».

Δεύτερον όταν οι αντιπρόσωποι του που πάνε στα υπουργεία να συζητήσουν τους περιφρονούν και τους βλέπουν για πρώτη φορά στην τρίτη μέρα της απεργίας.

Δεν καταλαβαίνει γιατί έφεραν τώρα το νομοσχέδιο ενώ ήταν να συζητηθεί τέλος Αύγουστου . Ήθελαν να τους πιάσουν στον ύπνο;.

Και τελικά του φέρνει μπροστά σε αδιέξοδο. Του δίνει φύλλο πορείας.

Και τον εμπαίζει. Ήμαστε έτοιμοι για διάλογο λένε στα παπαγαλάκια τους ενώ ο στρατός ετοιμάζετε να σου πάρει την δουλειά.

Και τον εμπαίζει. Του λέει για νόμους και για σύνταγμα ενώ όπως έχει ακούσει αυτοί έχουν παρανομήσει και αυτοί έχουν ποδοπατήσει το Σύνταγμα

Και το ποιο σπουδαίο. Αυτός κοιτά την οικογένεια του και αγωνιά γιατί αύριο θα έρθει η τράπεζα να πάρει το σπίτι του που έβαλε υποθήκη ενώ αυτοί δεν χάνουν τίποτα.

Τι έχει μπροστά του. Μια ομάδα που τον κλέβει, τον γράφει, του φέρνετε ύπουλα τον θεώρει ηλίθιο (με φύλλο πορείας μιλεί για διάλογο) και του στέλνει στρατό και στο τέλος τα παΐδια του είναι αυτά που θα χάσουν το σπίτι τους.

Το θλιβερό είναι αυτή η ομάδα είναι η κυβέρνηση του τόπου του που έχει απαγάγει την χωρά και έχει εφαρμόσει αυτές τις μεθόδους αρκετές φόρες στο διάστημα των τελευταίων 8 μηνών. Και θα είναι εκεί και τους επομένους 40μηνες -διότι το ψαρί από το κεφάλι βρωμάει. Η ελπίδα για κάτι δίκαιο χάνετε στο βάθος χρόνου.

Έτσι οι φορτηγατζήδες αν και παλεύουν για το δίκιο αίτημα να μην χαθούν οι περιουσίες τους, έχουν αναλάβει άλλη μεγαλύτερη αποστολή. Την γενναία αντιμετώπιση ενός σάπιου συστήματος που έχει χάσει την ηθική του πυξίδα.

Και όχι από σύμπτωση, το Ταν η επί Τας μπορούν να το λένε με υπερηφάνεια διότι ο αγώνας τους είναι μεγάλος και υποσυνείδητα όλος ο λαός καταλαβαίνει αυτόν τον αγώνα.

Και από αυτή την οπτική γωνία όλοι θα θέλαμε – και θα ήταν τιμή μας – να είμαστε φορτηγατζήδες.

ΥΠ Είμαι άνθρωπος της αγοράς και πρέπει να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα. Είμαι όμως και προϊόν του Μπραχαμι και ξέρω τι σημαίνει η αγωνιά για το αύριο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταστρέφεις για να κτίσεις. Διότι ότι κτήσεις σε συντρίμμια μόνο σύντριμμα θα έχεις. Στην Αργεντινή παραδόξως η λεωφορειατζήδες άρχισαν τον αγώνα εναντίον του ΔΝΤ. Τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα αυτοί θα είναι ο επόμενος στόχος του ΔΝΤ.



http://olympia.gr/2010/07/31/%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%AE%CE%B4%CE%B5%CF%82/
Read more

Οι 10 εντολές

Ενα νέο μίνι Μνημόνιο θα υπογράψει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα- κατά το πρότυπο του αρχικού Μνημονίου- ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας.
Πρόκειται για την έκθεση της τρόικας για την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου, την οποία ετοιμάζει εντατικά από χθες η αντιπροσωπεία της, επισημαίνοντας επιτυχίες αλλά και αδυναμίες που διαπίστωσε και υποδεικνύοντας, εν είδει «εντολών», τα επόμενα βήματα που.....
πρέπει να γίνουν.
Η επίμαχη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η εξυγίανση ΟΣΕ και συγκοινωνιών, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και μια πλήρης αναλογιστική μελέτη για το Ασφαλιστικό είναι μερικές από τις «εντολές» που διατυπώνονται στην έκθεση, την οποία θα συνυπογράψει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ώστε να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Το νέο αυτό μίνι Μνημόνιο, ναι μεν δεν ζητά πρόσθετα μέτρα, αλλά συγκεκριμενοποιεί ορισμένες γενικές δεσμεύσεις του αρχικού με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ θέτει και νέα χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή των μέτρων.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι η τρόικα δεν είναι αυτή που πίεσε για επιτάχυνση π.χ. του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, όσο η κυβέρνηση που φαίνεται πως θέλει να τελειώνει γρήγορα με τα καυτά θέματα για να περιορίσει το πολιτικό κόστος. Πάντως, ύστερα από δεύτερη σκέψη, τρόικα και κυβέρνηση συμφωνούν να μην πιέσουν υπερβολικά για γρήγορες λύσεις σε όλα τα θέματα, ώστε να αποφύγουν λάθη που δύσκολα διορθώνονται εκ των υστέρων, αλλά απλώς να φροντίσουν να μη χαθεί η δυναμική που έχει δημιουργηθεί. Το μίνι Μνημόνιο δίνει κατεύθυνση στην κυβέρνηση ως προς το πώς πρέπει να κινηθεί για να εισπράξει η χώρα την τρίτη δόση του δανείου, 9 δισ. ευρώ, τον Δεκέμβριο. Κι αυτό γιατί η χορήγηση της 2ης δόσης, επίσης 9 δισ. ευρώ, τον Σεπτέμβριο είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη. Η τρόικα, παρά τις παρατηρήσεις της, κατά την πρώτη εβδομάδα της παραμονής της εδώ διαπίστωσε πρόοδο στην εφαρμογή του Μνημονίου και αποκόμισε θετικές εντυπώσεις σε γενικές γραμμές, τουλάχιστον ως προς την προσπάθεια που καταβάλλεται. Η εισήγηση τόσο της Κομισιόν όσο και του ΔΝΤ θα είναι επομένως θετική για να εκταμιευθούν τα χρήματα στις 13 Σεπτεμβρίου. Αυτό που θέλει όμως τώρα και θα υποδείξει μέσω του Μνημονίου, είναι να γίνουν όλα όσα χρειάζονται ώστε να διορθωθούν τα προβλήματα και να πετύχει το πρόγραμμα και στη συνέχεια.

Νέα
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/07/10.html#more

Read more

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ


Ευρείες ανακατατάξεις στον σκληρό πυρήνα του κράτους, με μαζικές μετακινήσεις προσωπικού, συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις οργανισμών και φορέων και θέσπιση νέου μισθολογίου, σηματοδοτεί η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, όπως άφησαν να εννοηθεί οι αρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών κκ. Ι. Ραγκούσης και Γ. Παπακωνσταντίνου αντίστοιχα, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Ραγκούσης επιβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει ο «Καλλικράτης» στο κεντρικό κράτος, που προβλέπει, εκτός των άλλων, τη μεταστέγαση όλων των υπουργείων, την επανεξέταση όλων των οργανισμών λειτουργίας τους και την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων μεταξύ των φορέων της διοίκησης. «Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης θέσεων στο Δημόσιο» διαβεβαίωσε ωστόσο, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο δεν έχει τεθεί ούτε από την τρόικα. Εκανε όμως λόγο για καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και επανέλαβε ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση.

O υπουργός Οικονομικών, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι μετά την απογραφή του προσωπικού στον δημόσιο τομέα ανοίγει ο δρόμος για το ενιαίο μισθολόγιο. Ταυτόχρονα, όπως είπε, θα καταβληθεί προσπάθεια να εντοπιστούν αμοιβές που είναι ασύμβατες με την κείμενη νομοθεσία και διαβεβαίωσε ότι μετά και την πιστοποίηση της μισθοδοσίας από κάθε φορέα θα ξεκινήσει (σ.σ.: από την 1η Νοεμβρίου) η καταβολή των αποδοχών των υπαλλήλων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. «Θα πρέπει να υπάρχει λογοδοσία για το πώς ξοδεύονται τα χρήματα» κατέληξε.

Το σύνολο των απογραφέντων υπαλλήλων μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, το οποίο, όπως έγινε χθες γνωστό, εδέχθη και επίθεση από χάκερς, ανέρχεται σε 768.009. Ο αριθμός αυτός, όπως ελέχθη χαρακτηριστικά, μπορεί να εμφανίζει κάποιες διαφορές σε σχέση με τον πραγματικό. Και αυτό διότι είναι δυνατόν να έχουν απογραφεί από παρανόηση ή σκόπιμα υπάλληλοι που δεν είχαν υποχρέωση να απογραφούν (π.χ., συνταξιούχοι του Δημοσίου, συμβασιούχοι των οποίων η σύμβαση έχει λήξει, εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ κτλ.). Από την άλλη πλευρά, εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να μην έχουν απογραφεί από παρανόηση, λόγω προβλήματος ή από αντίδραση, αμειβόμενοι που είχαν την υποχρέωση να απογραφούν (π.χ., αμειβόμενοι από ειδικούς λογαριασμούς, υπάλληλοι που απουσίαζαν σε άδεια), ενώ έχει καταγραφεί και περίπτωση υπαλλήλου που δεν απογράφηκε λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, από τους απογεγραμμένους υπαλλήλους το 54% είναι άνδρες και το 46% γυναίκες. Η πλειονότητα των υπαλλήλων (258.280) είναι μεταξύ 40 και 50 ετών, ενώ ακολουθούν οι υπάλληλοι (205.277) που είναι μεταξύ 30 και 40 ετών. Η πρώτη… ανατροπή που καταγράφει η απογραφή όμως έχει σχέση με το μορφωτικό επίπεδο των υπαλλήλων. Ετσι το 39% είναι πλέον πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ενώ ακολουθούν οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι αποτελούν το 28% του συνόλου. Οι υπάλληλοι ειδικών θέσεων είναι 10%, υποχρεωτικής εκπαίδευσης 9% και τεχνολογικής εκπαίδευσης 9%. Από τους 768.009 υπαλλήλους, η συντριπτική τους πλειονότητα, δηλαδή οι 625.738, είναι μόνιμοι. Σημαντικά αυξημένος, γεγονός το οποίο ερμηνεύεται από την απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, εμφανίζεται και ο αριθμός των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι ανέρχονται σε 53.833.

Αντιθέτως, μειωμένος εμφανίζεται ο αριθμός των συμβασιούχων, τόσο έργου όσο και ορισμένου χρόνου, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανανεώνονται πλέον οι συμβάσεις τους.

Ετσι οι υπάλληλοι ορισμένου χρόνου είναι 44.811 και οι συμβασιούχοι έργου 14.345, ενώ 1.175 υπάλληλοι είναι μετακλητοί και υπηρετούν στα γραφεία των υπουργών και των βουλευτών, 873 είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων, 1.003

εργάζονται με έμμισθη εντολή και 12.609 είναι αιρετοί.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι αριθμοί της απογραφής διαψεύδουν μια συστηματική και χρόνια παραποίηση- διαστρέβλωση της πραγματικότητας με αναφορές για 1,5-2, ακόμη και 2,5 εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους. Αποδεικνύεται, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ότι τόσο σε αριθμό όσο και σε μισθολογική δαπάνη είμαστε κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ΑΔΕΔΥ, με την ευκαιρία της απογραφής, ζητεί: πρώτον, τον τερματισμό της πολιτικής απαξίωσης των δημοσίων υπηρεσιών για τη διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησής τους, δεύτερον, τη δημοκρατική αναδιοργάνωση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, και, τρίτον, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής.

Κοντά στο ένα εκατομμύριο ο συνολικός αριθμός
Η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων της απογραφής προτίθεται να προχωρήσει και σε απογραφή των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των κρατικών ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο. Η πρωτοβουλία αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να αποσαφηνιστεί πλήρως ο ακριβής αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων- μισθοδοτούμενων ή μη από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο αριθμός που θα προκύψει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα ανεβάσει τελικά τον συνολικό αριθμό των υπαλλήλων από 950.000 έως και 1 εκατ. άτομα.

Ταυτόχρονα, η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, που θα υπάγεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, θα ξεκινήσει τις διασταυρώσεις των στοιχείων έτσι ώστε να καταστεί δυνατόν από την 1η Νοεμβρίου 2010 όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου να μισθοδοτούνται από έναν κοινό λογαριασμό του κράτους.

Από το υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε ήδη και η κατάρτιση του μητρώου των υπαλλήλων, που περιλαμβάνει στοιχεία για τις θέσεις που κατέχουν, τα χρόνια υπηρεσίας τους, τους τίτλους σπουδών και, εν γένει, το καθεστώς απασχόλησή τους.

Τα στοιχεία αυτά θα επιτρέψουν ώστε να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος που θα περιλαμβάνουν, εκτός των άλλων, και μαζικές μετακινήσεις προσωπικού από την μια υπηρεσία στην άλλη εντός βεβαίως του ιδίου υπουργείου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=346255&dt=31/07/2010#ixzz0vF4ltns1
http://www.realpolitics.gr/?p=27031

Read more

Διαμαρτύρονται οι ξένοι οίκοι για την νέα απευθείας ανάθεση του ΟΠΑΠ στην Intralot

Διαμαρτύρονται οι ξένοι οίκοι για την νέα απευθείας ανάθεση του ΟΠΑΠ στην Intralot

Και το σκάνδαλο ( των απευθείας αναθέσεων) συνεχίζεται! Οι ξένοι οίκοι διαμαρτύρονται για το μονοπώλιο της Intralot με τον ΟΠΑΠ. Ο κ. Σπανουδάκης που φαίνεται να είχε αναλάβει ρόλο κατευναστικό τελικά δεν έπεισε.

Οι χθεσινές διαρροές από υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΠΑΠ ότι σύντομα αναμένεται η πρόσληψη συμβούλου, ο οποίος θα συντάξει τους όρους διενέργειας ενός διαγωνισμού για την επιλογή του νέου τεχνολογικού προμηθευτή του οργανισμού, έρχονται περισσότερο για να κατευνάσουν τις θυελλώδεις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν ευθύς εξ` αρχής , όταν φαινόταν «που πήγαινε το πράγμα» από πλευράς ΟΠΑΠ.

Η πρόθεση της διοίκησης του ΟΠΑΠ , λένε τα υψηλόβαθμα στελέχη του οργανισμού, είναι ο διαγωνισμός να διενεργηθεί μέσα στο φθινόπωρο, έτσι ώστε να έχει επιλεγεί ο ανάδοχος μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.
Όμως από την πλευρά των ξένων οίκων κάτι τέτοιο δεν γίνεται πιστευτό ( δυστυχώς σ` αυτό το σημείο έχουμε φθάσει) , καθώς υποστηρίζουν ότι είναι σίγουροι ότι η σύμβαση που συμφωνήθηκε στην ουσία δεν θα είναι 1+1 αλλά .. 2 έτη. Ο νοών νοείτω!

Κάποιοι δε εξ αυτών που γνωρίζουν πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα δεν δίστασαν να χαριτολογήσουν θέτοντας το θέμα ….στοιχηματικά. «Even Money !»

Τελικά όπως προέβλεπα ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ΜΟΝΟ το ετήσιο μερικό και όχι ολικό κόστος της σύμβασης που συμφωνήθηκε. Ήτοι 57 εκ. ευρώ (από τα κάτω των 45 εκατ. ευρώ που προέβλεπε σύμφωνα με τις δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών του στο Reuters).

Επαναλαμβάνω . Το μερικό κόστος και όχι το τελικό. Αυτό , σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται να φθάσει ή και να ξεπεράσει οριακά τα 200 εκατ. ευρώ.(με το ΦΠΑ). Γεγονός που αυτομάτως κατατάσσει την χθεσινή συμφωνηθείσα σύμβαση σε υψηλότερο επίπεδο από την (προ τριετίας) αρχική.

Εν αναμονή, πάντως, των εξελίξεων, κυβέρνηση και ΟΠΑΠ οφείλουν να δημοσιοποιήσουν το αληθινό της τίμημα. Εκτός και αν το open governor του Γ. Παπανδρέου ……εξαιρεί τις συμβάσεις ΟΠΑΠ-Intralot ! την σύμβαση με απευθείας ανάθεση στην Intralot και να δώσουν στη δημοσιότητα

Πάντως όπως πολύ εύστοχα έγραψε σε χθεσινό του σχόλιο αναγνώστης του site , βρισκόμαστε μόλις στο 18ο λεπτό και το σκορ έχει ήδη διαμορφωθεί ΔΙΑΠΛΟΚΗ – Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ = 1-0 ..

Read more

Το άρθρο του μήνα


ΣΟΚ: Ο Στηβ Μαγκάρετ εντόπισε τα απαχθέντα μέλη της Εξεταστικής για τη Siemens, λίγο πριν ψοφήσουν!

Αργά χθες το απόγευμα στη Κατεχάκη.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, έπινε τον έβδομο εσπρέσσο καθώς παρακολουθούσε με προσήλωση το δελτίο του Μegα (μου).

Ο Χρυσοχοίδης έχει γνωρίσει πολλά λαγωνικά στη ζωή του: Πράκτορες του FBI, φίλους του Αλέξη Παπαχελά απο τη CIA, συνταξιούχους της Στάζι που είχαν ιστορίες να του διηγηθούν για τον Ρόκο και τον Κασκαντέρ, στελέχη της Μοσάντ που...
μας βοήθησαν το 2004 και φυσικά τους μεθοδικούς Αγγλους πράκτορες της φοβερής M16.

Κανείς τους, μα κανείς τους, δεν διέθετε την σημερινή εξυπνάδα του Μανώλη Καψή.
Ο Χρυσοχοίδης θα θυμάται για πολύ καιρό εκείνη τη στιγμή που οι σκοτούρες ράπιζαν το μυαλό του σαν κολασμένος αέρας στην έρημο κι ένιωσε την ανάγκη ν ανάψει ένα τσιγάρο. Δεν έβρισκε τον αναπτήρα του αλλά δεν μπήκε στο κόπο να τον αναζητήσει. Πλησίασε με το τσιγάρο στο στόμα την οθόνη της τηλεόρασης. Ο Μανώλης Καψής ράπιζε με το εφηβικό σφρίγος της εφυίας του, τον πρόεδρο των φορτηγατζήδων. Ξαφνικά το τσιγάρο του Χρυσοχοίδη, άρχισε να καίει. Η μυρωδιά του καπνού πλημμύρισε την αίθουσα. Το σπινθηροβόλο πνεύμα του Καψή, είχε ανάψει το τσιγάρο του Χρυσοχοίδη!
Ο Καψής πριν γίνει έξυπνος, ήτο ο αγαπημένος ήρωας του Μητσικώστα. Πείσμωσε, διάβασε, εκπαιδεύθηκε -όπως τα μέλη της Σέχτας- και αναβάθμισε το λογισμικό του. Η μετάλλαξη του Καψή προς το εφυέστερο, είναι κάτι σπάνιο στην ιστορία της Μεταφυσικής.
Πολλοί το συνδέουν με το Πείραμα της Φιλαδέλφειας.

Ακριβώς αυτό-το Πείραμα της Φιλαδέλφειας- ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης στην αίθουσα συσκέψεων του Υπ. Προστασίας. Μπροστά απο το τεράστιο οβαλ τραπέζι ένας μαυροπίνακας στον οποίο ήταν γραμμένα τα ονόματα των μελών της Εξεταστικής για την Siemens: Αηδόνης Χρήστος, Βαλυράκης Ιωσήφ, Γρηγοράκος Λεωνίδας, Κεγκέρογλου Βασίλειος, Μακρυπίδης Ανδρέας, Νικητιάδης Γεώργιος, Οικονόμου Παντελής, Παπαγεωργίου Αθανάσιος, Ρήγας Παναγιώτης, Τσόνογλου – Βυλλιώτη Βασιλική, Τζαβάρας Κωνσταντίνος, Νεράντζης Αναστάσιος, Καλαφάτης Σταύρος, Αποστολάκος Γρηγόριος, Καμμένος Παναγιώτης (Πάνος), Σταϊκούρας Χρήστος, Παφίλης Αθανάσιος, Αϊβαλιώτης Κωνσταντίνος, Παπαδημούλης Δημήτριος.

Η απαγωγή των μελών της Εξεταστικής απο συμμορία εξωγήινων, η μεταφυσική εξαφάνισή τους, είχε καταντήσει εφιάλτης για τον υπουργό. Τα ξένα ΜΜΕ αναρωτιόντουσαν διαρκώς πως μπορούν να εξαφανισθούν 20 τολμητίες βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, ενώ μερικοί απο τους πλέον διάσημους ντέντεκτιβ είχαν πλακώσει στην Αθήνα.

Ποιος είχε συμφέρον ν απαγάγει μια ολόκληρη Εξεταστική που ήταν έτοιμη να καλέσει τον Σωκράτη Κόκκαλη και τους Γεώργιο Καλδή και Αλέξανδρο Λέτσα, δικαιούχους των Placid blue και Fairways να καταθέσουν;

Η απαγωγή μυστήριο έκανε κόμπο το στομάχι του Χρυσοχοίδη.

Ηταν κι εκείνη η γαμημένη επιστολή -βόμβα με αποστολέα τον "Χρήστο Καραβέλα" που είχε σκοτώσει τον υπασπιστή του, λίγες ώρες μετά απο την έφοδο των ανδρών της ΕΥΠ σε βίλα των βορείων Προαστείων.

Ηταν όλα αυτά που τριβέλιζαν το μυαλό του βερροιώτη υπουργού στο οποίο άφηνε μια χαραμάδα ψυχαγωγίας η προτροπή: "κάντε διακοπές χωρίς ενοχές". Hταν ίσως η πιο έντιμη και ειλικρινής ατάκα πρωθυπουργού που ακούστηκε απο συστάσεως του Ελληνικού κράτους.

Αλλά για τον εργατικό Χρυσοχοίδη, δεν υπήρχε καιρός για χάσιμο. Μια ολόκληρη επιτροπή είχε εξαφανισθεί. Τι απέγινε; Ηταν ζωντανοί; Τους είχε απαγάγει ο Χριστοφοράκος; Μάλλον όχι. Σίγουρα οχι. Ο Χριστοφοράκος θα τους λάδωνε, γιατί να τους απαγάγει;

Τουλάχιστο τέσσερα απο τα μέλη της Εξεταστικής που γνωρίζουν καλά τον εξόριστο- κάπου στο Αιγαίο- Χριστοφοράκο, θα μπορούσαν να το επιβεβαιώσουν.

Το μυστήριο παρέμεινε!

Ο Χρυσοχοίδης πήρε τηλέφωνο τον Μανώλη Καψή για να του ζητήσει τη βοήθειά του.

-Υπουργέ μου, μεγαλομέγιστε, τα σέβη μου...Είναι τιμή μου και υποχρέωσή μου να επιστρατεύσω το φλογερό ταμπεραμέντο μου στη προσπάθειά σας να εντοπίσετε τους εξαφανισμένους συναδέλφους μου του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που θα σας πρότεινα μεγαλομέγιστε υπουργέ μου, είναι να επικοινωνήσετε με τον Στηβ Μαγκάρετ που βλέπαμε μικροί στο σήριαλ "Χαβάη 5-0". Πιστεύω οτι ο Στηβ μπορεί να εντοπίσει τους απαγωγείς...

Ο Χρυσοχοίδης δεν έχασε χρόνο. Επικοινώνησε με Χονολούλου και παρακάλεσε τον Μαγκάρετ να έλθει στην Ελλάδα. Στο μεταξύ...


-Πεινάω...Φέρτε μου τουλάχιστο κάτι να φάω. Θα ψοφήσω απο τη πείνα...
Απο το υπόγειο της φάρμας, κάπου στη Κόρινθο, η φωνή ακουγόταν σαν ψίθυρος καθώς τα μπεκ ποτίσματος του γκαζόν αλλοίωναν τη χροιά. Παρόλα αυτά ενα εκπαιδευμένο αυτί κουτσομπόλας πανελίστριας του Αλτερ, θα μπορούσε να διακρίνει την εξασθενημένη αλλά χαρακτηριστική φωνή του βουλευτή Πάνου Καμμένου.
-"Πάνο σκάσε, θα μας σκοτώσει η γριά..." ακούστηκε η κοφτή φωνή του Βαλυράκη.

Στο αεροδόμιο των Σπάτων ο ίδιος ο Χρυσοχοίδης θα υποδεχόταν τον Στηβ Μαγκάρετ και τον βοηθό του υπαστυνόμο Ντάνυ. Στο δρόμο καθ οδόν για το ξενοδοχείο κι ενώ ο υπουργός ενημέρωνε τους δύο καλεσμένους του, ο Στηβ Μαγκάρετ τον διέκοψε.

-Μιχάλη, θέλω να κατευθυνθούμε αυτή τη στιγμή στη Κορινθία. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.

Ο Χρυσοχοίδης έδωσε εντολή στον οδηγό να κινηθεί προς την Κόρινθο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρακολουθούσε ένα βίντεο στο You tube, που έδειχναν κάτι νέα μοντέλα κανό-καγιάκ με πέδιλα κάτω ακριβώς απο το σκάφος, που κατέληγαν σε πεντάλ μέσα στη καρίνα κάτι που επιτρέπει και στα πόδια να γυμνάζονται. Ο πρωθυπουργός ενθουσιασμένος αποφάσισε να πεταχθεί ως το Ελληνικό που βρισκόταν η αντιπροσωπεία για να τα δει απο κοντά.

Εκείνη τη στιγμή χτύπησε το κινητό του. Ηταν η μητέρα του Μαργαρίτα. Του τηλεφωνούσε απο το κτήμα της στην παραλία Κάτω Αλμυρής στη Κορινθία.

-Γιώργο, κάτι συμβαίνει. Βλέπω έξω απο το Κτήμα ένα υπουργικό αυτοκίνητο καθώς και τα συνοδευτικά. Φοβάμαι οτι μας εντοπίσανε δεν μπορώ να τους κρατήσω άλλο.

. Μητέρα ψυχραιμία, σας παρακαλώ. Ως τώρα δεν μας πήρε κανείς χαμπάρι. Στέλνω αμέσως με ελικόπτερο τον Χάρη Παμπούκη, θα τηλεφωνήσω και στη Πρεσβεία να στείλουν δυνάμεις για να συλλάβουν τον Χρυσοχοίδη. Ξέρει πολλά, έχει καταντήσει σκέτος βραχνάς.

Μητέρα, θέλω να κερδίσετε χρόνο. Αμολήστε τα σκυλιά. Δεν υπήρχε άλλη λύση απο την απαγωγή. Δεν είναι δυνατόν εγώ να δίνω, απο σεβασμό στον Κόκκαλη, άλλα 200 εκατομμύρια ευρώ, μέσω ΟΠΑΠ, και ο Καμμένος με τον Χρυσοχοίδη, να πάνε να τα τινάξουν όλα στον αέρα! Μην ξεχνάς οτι ο Χριστοφοράκος, ο Γιούνγκ και ο Καραβέλας είναι δεξιά χέρια του Σωκράτη.

Μητέρα, κερδίστε χρόνο σας παρακαλώ...Στέλνω ενισχύσεις!..


Read more

Το ΔΝΤ παίρνει μίιζες από πολυεθνικές;

Πίσω από το ΔΝΤ ερχονται πολυεθνικές και αγοράζουν τα πάντα κοψοχρονιά. Τώρα έβαλαν στο μάτι την ενέργεια και τις παραγωγικές μονάδες… Στο enet.gr διαβάζουμε…

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Κ. Μαθιουδάκης, επιβεβαίωσε τις πιέσεις της τρόικας για την πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ σε ιδιώτες. Διευκρίνισε ότι η πρόταση δεν βρίσκει σύμφωνη την ελληνική κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε ότι υπάρχουν τεχνικά και ουσιαστικά προβλήματα που δεν επιτρέπουν την εφαρμογή της. Οι ελεγκτές της τρόικας έθεσαν επί τάπητος το ζήτημα απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής τους στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο εναλλακτικών λύσεων, σε περίπτωση που δεν θα προχωρήσει η πρόταση για τη μερική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

===================

Σχόλιο: Βιάζονται να κλεισουν οι δουλειές να πληρωθούν να φύγουν πριν σκάσει η χώρα και

http://papaioannou.wordpress.com/2010/07/31/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%BD%CF%84-%CF%80%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%AF%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82/
Read more

Στη πισίνα του Miramare...


http://nonews-news.blogspot.com/2010/07/miramare.html

Μόνο στο Nonews-NEWS
Πάνω από 1.000 άτομα σε κρητικό γλέντι στην πισίνα του Miramare. Ο πρωθυπουργός χόρεψε για λίγο και κάθισε στη συνέχεια στο τραπέζι (φωτογραφία αποκλειστική του Ν-Ν) ανάμεσα στους...

...Φίλιππο Πετσάλνικο, πρόεδρο της Βουλής, το Μιχάλη Καρχιμάκη, που 'ταν πάντα δίπλα του, το νομάρχη Πειραιά Γ. Μίχα, τον πρώην υπουργό Σταύρο Μπένο και βουλευτές του νησιού. Από το τραπέζι έλειπε και σχολιάστηκε από τους Πασόκους ο πρώην υπουργός Μ. Σκουλάκης.

Μαζί με τον πρωθυπουργό και η σύζυγος του Άντα. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και υπό τους ήχους της κρητικής λύρας ο Γιώργος Παπανδρέου αποχώρησε γιατί το πρόγραμμα του ξεκινάει από τις 6:30 το πρωί με ασκήσεις στο γυμναστήριο και στη συνέχεια κωπηλασία...

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=2626
Read more

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Στην Κοζάνη ο Μαγκριώτης, παρουσίασε το σχέδιο για τη Δυτ. Μακεδονία

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, επισκέφθηκε σήμερα το Νομό Κοζάνης. Ο Υφυπουργός μαζί με τους Βουλευτές, Πάρη Κουκουλόπουλο και Θανάση Χαντάβα, τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κίρκο και τον Πρόεδρο της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Τάσο Μουρατίδη, επισκέφθηκαν το υπό μελέτη τμήμα «Κοίλα-Αεροδρόμιο-Καρυδίτσα-Ρύμνιο», του οδικού άξονα «Νίκη-Φλώρινα-Κοζάνη-Λάρισα».

Στη συνέχεια, μαζί με Νομάρχες και Δημάρχους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και εκπροσώπους του τεχνικού κόσμου της περιοχής....

πραγματοποίησαν ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της ΠΔΜ. Ο Υφυπουργός παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για την κατασκευή των αναπτυξιακών υποδομών στη Δυτική Μακεδονία. Ακολούθησε συνέντευξη τύπου, στην οποία ο κ. Μαγκριώτης τόνισε:

«Η οικονομική και κοινωνική υποχώρηση της Δυτικής Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλη. Η κατασκευή του οριζόντιου άξονα της Εγνατίας χωρίς την ταυτόχρονη κατασκευή του καθέτου άξονα της Εγνατίας «Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Φλώρινα-Νίκη» απομόνωσε ιδιαίτερα το νόμο Φλώρινας. Δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος γι’ αυτό επιλογή μας είναι να επιταχύνουμε τις διαδικασίες ολοκλήρωσης των μελετών.

Ο Οδικός άξονας «Νίκη-Κοζάνη-Λάρισα» είναι ένα σημαντικό έργο υποδομής το οποίο συνδέει την περιοχή με την Εγνατία Οδό, τον ΠΑΘΕ τα σύνορα της FYROM.

Άμεσα θα υπογράψουμε Κοινή Υπουργική για να εκχωρήσουμε στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ να αναλάβει τη μελέτη τμημάτων και τη συνολική εποπτεία των μελετών που εκπονούνται από άλλες υπηρεσίες, για την κατασκευή κατά τμήματα του άξονα «Λάρισα-Κοζάνη-Νίκη». Στόχος είναι η ενιαία διαχείριση του έργου, η σύντομη μελετητική του ωρίμανση και η κατά τμήματα κατασκευή του».

Ο Υφυπουργός αναφερόμενος και σε άλλα συγκοινωνιακά έργα της ΠΔΜ είπε:

«Ο δρόμος «Γρεβενών-Βασιλίτσας», είναι ένα έργο σημαντικό τόσο για την τουριστική ανάπτυξη των Γρεβενών και ιδιαίτερα του ορεινού όγκου της περιοχή, όσο και για την οδική ασφάλεια λόγω της υπάρχουσας κίνησης, η οποία μάλιστα αναμένεται να αυξηθεί, και λόγω της ολοκλήρωσης της Εγνατίας αλλά και της σταδιακής υλοποίησης των καθέτων αξόνων στη Δυτική Μακεδονία, καθώς και του Ε65 στη Θεσσαλία, έργα που βρίσκονται σε διάφορα στάδια προγραμματισμού και υλοποίησης. Η κυβέρνηση αποφάσισε το έργο αυτό, σε συνεργασία με την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μετά από διαβούλευση με τους φορείς της Περιφέρειας, να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας με προϋπολογισμό 33 εκατ. ευρώ».

Όσον αφορά στο δρόμο «Δεσκάτης-Γρεβενών», ο Υφυπουργός σημείωσε: «Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, εάν υπάρχει και συμφωνία των τοπικών αρχών, μπορεί να αναλάβει τη μελέτη αυτού του δρόμου και στη συνέχεια θα διασφαλίσουμε τους πόρους για την χρηματοδότησή του.

Η συνολική κατασκευή του οδικού άξονα «Νίκη-Φλώρινα-Πτολεμαΐδα Κοζάνη- Ελασσόνα-Λάρισα» θα κοστίσει περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Η απελθούσα κυβέρνηση για την κατασκευή του άξονα αυτού είχε εγγράψει ενδεικτικά στο ΕΣΠΑ μόνο 100 εκατ. ευρώ.

Στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας έχουμε διασφαλίσει τους πόρους για τη μελέτη όλων των τμημάτων του άξονα. Οι μελέτες μερικών τμημάτων έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί και για το σύνολό τους θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί μέχρι το φθινόπωρο.

Στην αναμόρφωση των Διευρωπαϊκών Δικτύων που συζητιέται αυτήν την περίοδο στη ΕΕ, έχουμε προτείνει να ενταχθεί και ο άξονας αυτός. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τα διαθρωτικά ταμεία της ΕΕ. Τέλος, στους επόμενους μήνες θα δημοπρατήσουμε το τελευταίο τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού, «Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή» το οποίο ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

Επίσης, μέχρι το τέλος του 2010 και μέσα στο 2011 θα δημοπρατήσουμε το τμήμα «Νίκη-Φλώρινα» και δυο τμήματα στο νομό Λάρισας, στην περιοχή Ελευθεροχωρίου και Ελασσόνας, που θα έχουν μελετητική ωριμότητα. Αθροιστικά, οι χρηματοδοτήσεις αυτές φτάνουν το ύψος των 400 εκατ. ευρώ, περίπου».
***
Τη Δευτέρα 2 Αυγούστου ο Υφυπουργός θα συναντηθεί με την Διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να συζητηθούν τα έργα υποδομών της Περιφέρεια

Read more

Ο Θανάσης Κλιγκόπουλος (ιδιοκτήτης βυτιοφόρου) έκανε σκόνη την κυβερνητική προπαγάνδα

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ.

ΔΕΝ ΗΡΘΑΜΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΑΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Ολόκληρο το βίντεο εδώ:

…και το λεγόμενο “Μεγάλο κανάλι”. Τους έκανε σκόνη με την (δικαιολογημένη) οργή του και με απλά επιχειρήματα.

http://olympia.gr/2010/07/29/%CE%BF-%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CF%85/#comments
Read more

Η ΦΥΛΑΚΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ


Η Δήλωση

Επειδή πληροφορούμαστε ότι οι κύριοι της ΤΡΟΪΚΑ που συζητούν σήμερα με την Ελληνική αντιπροσωπεία έθεσαν θέμα πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων, με κάθε σοβαρότητα, προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην υποκύψει σ΄αυτές τις παράλογες και προκλητικές απαιτήσεις.


Σε όλα υπάρχουν όρια.!!!
Την επιχείρηση του Ελληνικού λαού δεν θα επιτρέψουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να την ξεπουλήσει.
Εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε.!!!
Για ότι συμβεί την ευθύνη δεν θα την φέρουμε εμείς.
Η ΦΥΛΑΚΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Read more

Κυβερνητική απόφαση η εμπλοκή του στρατού στη διάθεση καυσίμων

"Πολεμική" ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγο (στις 18.50) η διυπουργική επιτροπή που συνεδριάζει στο Υπουργείο Μεταφορών, με την οποία κατηγορεί τους απεργούς ιδιοκτήτες βυτιοφόρων ότι στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου, επισhμαίνει τις βαριές συνέπειες που θα έχει η ανυπακοή και κυρίως αναφέρεται στην εμπλοκή του στρατού ο οποίος θα αναλάβει τον εφοδιασμό κρίσιμων εγκαταστάσεων και στη στεριά αλλά και στη θάλασσα.
Read more

Bουτιά (στο κενό) 20 μέτρων στο Miramare...

http://nonews-news.blogspot.com/2010/07/20-miramare.html

Μόνο στο Νοnews-NEWS
12:45 ακριβώς ο πρωθυπουργός έφτασε στο ξενοδοχείο Miramare στο Λασίθι -που όπου εδώ και μέρες σας έχουμε αποκαλύψει- θα μιλήσει σε συνέδριο Κρητών της ομογένειας.

Στις 12:54 ο πρωθυπουργός κατέβηκε στο γυμναστήριο και έκανε ασκήσεις με βαράκια. Στη...

...συνέχεια πήγε στην πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων του ξενοδοχείου κι έριξε ένα μακροβούτι 20 μέτρων αφήνοντας άναυδους του παριστάμενους.

Η πισίνα είναι μικρή όμως για τις αθλητικές επιδόσεις του Γιώργου και ήδη έχει γίνει σχετική προετοιμασία να κωπηλατήσει με κανώ σε ανοιχτή θάλασσα.

Είμαστε εδώ και θα σας κρατάμε ενήμερους...

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=2618

Read more