Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Το άρθρο του μήνα


ΣΟΚ: Ο Στηβ Μαγκάρετ εντόπισε τα απαχθέντα μέλη της Εξεταστικής για τη Siemens, λίγο πριν ψοφήσουν!

Αργά χθες το απόγευμα στη Κατεχάκη.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, έπινε τον έβδομο εσπρέσσο καθώς παρακολουθούσε με προσήλωση το δελτίο του Μegα (μου).

Ο Χρυσοχοίδης έχει γνωρίσει πολλά λαγωνικά στη ζωή του: Πράκτορες του FBI, φίλους του Αλέξη Παπαχελά απο τη CIA, συνταξιούχους της Στάζι που είχαν ιστορίες να του διηγηθούν για τον Ρόκο και τον Κασκαντέρ, στελέχη της Μοσάντ που...
μας βοήθησαν το 2004 και φυσικά τους μεθοδικούς Αγγλους πράκτορες της φοβερής M16.

Κανείς τους, μα κανείς τους, δεν διέθετε την σημερινή εξυπνάδα του Μανώλη Καψή.
Ο Χρυσοχοίδης θα θυμάται για πολύ καιρό εκείνη τη στιγμή που οι σκοτούρες ράπιζαν το μυαλό του σαν κολασμένος αέρας στην έρημο κι ένιωσε την ανάγκη ν ανάψει ένα τσιγάρο. Δεν έβρισκε τον αναπτήρα του αλλά δεν μπήκε στο κόπο να τον αναζητήσει. Πλησίασε με το τσιγάρο στο στόμα την οθόνη της τηλεόρασης. Ο Μανώλης Καψής ράπιζε με το εφηβικό σφρίγος της εφυίας του, τον πρόεδρο των φορτηγατζήδων. Ξαφνικά το τσιγάρο του Χρυσοχοίδη, άρχισε να καίει. Η μυρωδιά του καπνού πλημμύρισε την αίθουσα. Το σπινθηροβόλο πνεύμα του Καψή, είχε ανάψει το τσιγάρο του Χρυσοχοίδη!
Ο Καψής πριν γίνει έξυπνος, ήτο ο αγαπημένος ήρωας του Μητσικώστα. Πείσμωσε, διάβασε, εκπαιδεύθηκε -όπως τα μέλη της Σέχτας- και αναβάθμισε το λογισμικό του. Η μετάλλαξη του Καψή προς το εφυέστερο, είναι κάτι σπάνιο στην ιστορία της Μεταφυσικής.
Πολλοί το συνδέουν με το Πείραμα της Φιλαδέλφειας.

Ακριβώς αυτό-το Πείραμα της Φιλαδέλφειας- ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης στην αίθουσα συσκέψεων του Υπ. Προστασίας. Μπροστά απο το τεράστιο οβαλ τραπέζι ένας μαυροπίνακας στον οποίο ήταν γραμμένα τα ονόματα των μελών της Εξεταστικής για την Siemens: Αηδόνης Χρήστος, Βαλυράκης Ιωσήφ, Γρηγοράκος Λεωνίδας, Κεγκέρογλου Βασίλειος, Μακρυπίδης Ανδρέας, Νικητιάδης Γεώργιος, Οικονόμου Παντελής, Παπαγεωργίου Αθανάσιος, Ρήγας Παναγιώτης, Τσόνογλου – Βυλλιώτη Βασιλική, Τζαβάρας Κωνσταντίνος, Νεράντζης Αναστάσιος, Καλαφάτης Σταύρος, Αποστολάκος Γρηγόριος, Καμμένος Παναγιώτης (Πάνος), Σταϊκούρας Χρήστος, Παφίλης Αθανάσιος, Αϊβαλιώτης Κωνσταντίνος, Παπαδημούλης Δημήτριος.

Η απαγωγή των μελών της Εξεταστικής απο συμμορία εξωγήινων, η μεταφυσική εξαφάνισή τους, είχε καταντήσει εφιάλτης για τον υπουργό. Τα ξένα ΜΜΕ αναρωτιόντουσαν διαρκώς πως μπορούν να εξαφανισθούν 20 τολμητίες βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, ενώ μερικοί απο τους πλέον διάσημους ντέντεκτιβ είχαν πλακώσει στην Αθήνα.

Ποιος είχε συμφέρον ν απαγάγει μια ολόκληρη Εξεταστική που ήταν έτοιμη να καλέσει τον Σωκράτη Κόκκαλη και τους Γεώργιο Καλδή και Αλέξανδρο Λέτσα, δικαιούχους των Placid blue και Fairways να καταθέσουν;

Η απαγωγή μυστήριο έκανε κόμπο το στομάχι του Χρυσοχοίδη.

Ηταν κι εκείνη η γαμημένη επιστολή -βόμβα με αποστολέα τον "Χρήστο Καραβέλα" που είχε σκοτώσει τον υπασπιστή του, λίγες ώρες μετά απο την έφοδο των ανδρών της ΕΥΠ σε βίλα των βορείων Προαστείων.

Ηταν όλα αυτά που τριβέλιζαν το μυαλό του βερροιώτη υπουργού στο οποίο άφηνε μια χαραμάδα ψυχαγωγίας η προτροπή: "κάντε διακοπές χωρίς ενοχές". Hταν ίσως η πιο έντιμη και ειλικρινής ατάκα πρωθυπουργού που ακούστηκε απο συστάσεως του Ελληνικού κράτους.

Αλλά για τον εργατικό Χρυσοχοίδη, δεν υπήρχε καιρός για χάσιμο. Μια ολόκληρη επιτροπή είχε εξαφανισθεί. Τι απέγινε; Ηταν ζωντανοί; Τους είχε απαγάγει ο Χριστοφοράκος; Μάλλον όχι. Σίγουρα οχι. Ο Χριστοφοράκος θα τους λάδωνε, γιατί να τους απαγάγει;

Τουλάχιστο τέσσερα απο τα μέλη της Εξεταστικής που γνωρίζουν καλά τον εξόριστο- κάπου στο Αιγαίο- Χριστοφοράκο, θα μπορούσαν να το επιβεβαιώσουν.

Το μυστήριο παρέμεινε!

Ο Χρυσοχοίδης πήρε τηλέφωνο τον Μανώλη Καψή για να του ζητήσει τη βοήθειά του.

-Υπουργέ μου, μεγαλομέγιστε, τα σέβη μου...Είναι τιμή μου και υποχρέωσή μου να επιστρατεύσω το φλογερό ταμπεραμέντο μου στη προσπάθειά σας να εντοπίσετε τους εξαφανισμένους συναδέλφους μου του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που θα σας πρότεινα μεγαλομέγιστε υπουργέ μου, είναι να επικοινωνήσετε με τον Στηβ Μαγκάρετ που βλέπαμε μικροί στο σήριαλ "Χαβάη 5-0". Πιστεύω οτι ο Στηβ μπορεί να εντοπίσει τους απαγωγείς...

Ο Χρυσοχοίδης δεν έχασε χρόνο. Επικοινώνησε με Χονολούλου και παρακάλεσε τον Μαγκάρετ να έλθει στην Ελλάδα. Στο μεταξύ...


-Πεινάω...Φέρτε μου τουλάχιστο κάτι να φάω. Θα ψοφήσω απο τη πείνα...
Απο το υπόγειο της φάρμας, κάπου στη Κόρινθο, η φωνή ακουγόταν σαν ψίθυρος καθώς τα μπεκ ποτίσματος του γκαζόν αλλοίωναν τη χροιά. Παρόλα αυτά ενα εκπαιδευμένο αυτί κουτσομπόλας πανελίστριας του Αλτερ, θα μπορούσε να διακρίνει την εξασθενημένη αλλά χαρακτηριστική φωνή του βουλευτή Πάνου Καμμένου.
-"Πάνο σκάσε, θα μας σκοτώσει η γριά..." ακούστηκε η κοφτή φωνή του Βαλυράκη.

Στο αεροδόμιο των Σπάτων ο ίδιος ο Χρυσοχοίδης θα υποδεχόταν τον Στηβ Μαγκάρετ και τον βοηθό του υπαστυνόμο Ντάνυ. Στο δρόμο καθ οδόν για το ξενοδοχείο κι ενώ ο υπουργός ενημέρωνε τους δύο καλεσμένους του, ο Στηβ Μαγκάρετ τον διέκοψε.

-Μιχάλη, θέλω να κατευθυνθούμε αυτή τη στιγμή στη Κορινθία. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.

Ο Χρυσοχοίδης έδωσε εντολή στον οδηγό να κινηθεί προς την Κόρινθο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρακολουθούσε ένα βίντεο στο You tube, που έδειχναν κάτι νέα μοντέλα κανό-καγιάκ με πέδιλα κάτω ακριβώς απο το σκάφος, που κατέληγαν σε πεντάλ μέσα στη καρίνα κάτι που επιτρέπει και στα πόδια να γυμνάζονται. Ο πρωθυπουργός ενθουσιασμένος αποφάσισε να πεταχθεί ως το Ελληνικό που βρισκόταν η αντιπροσωπεία για να τα δει απο κοντά.

Εκείνη τη στιγμή χτύπησε το κινητό του. Ηταν η μητέρα του Μαργαρίτα. Του τηλεφωνούσε απο το κτήμα της στην παραλία Κάτω Αλμυρής στη Κορινθία.

-Γιώργο, κάτι συμβαίνει. Βλέπω έξω απο το Κτήμα ένα υπουργικό αυτοκίνητο καθώς και τα συνοδευτικά. Φοβάμαι οτι μας εντοπίσανε δεν μπορώ να τους κρατήσω άλλο.

. Μητέρα ψυχραιμία, σας παρακαλώ. Ως τώρα δεν μας πήρε κανείς χαμπάρι. Στέλνω αμέσως με ελικόπτερο τον Χάρη Παμπούκη, θα τηλεφωνήσω και στη Πρεσβεία να στείλουν δυνάμεις για να συλλάβουν τον Χρυσοχοίδη. Ξέρει πολλά, έχει καταντήσει σκέτος βραχνάς.

Μητέρα, θέλω να κερδίσετε χρόνο. Αμολήστε τα σκυλιά. Δεν υπήρχε άλλη λύση απο την απαγωγή. Δεν είναι δυνατόν εγώ να δίνω, απο σεβασμό στον Κόκκαλη, άλλα 200 εκατομμύρια ευρώ, μέσω ΟΠΑΠ, και ο Καμμένος με τον Χρυσοχοίδη, να πάνε να τα τινάξουν όλα στον αέρα! Μην ξεχνάς οτι ο Χριστοφοράκος, ο Γιούνγκ και ο Καραβέλας είναι δεξιά χέρια του Σωκράτη.

Μητέρα, κερδίστε χρόνο σας παρακαλώ...Στέλνω ενισχύσεις!..