Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Διαμαρτύρονται οι ξένοι οίκοι για την νέα απευθείας ανάθεση του ΟΠΑΠ στην Intralot

Διαμαρτύρονται οι ξένοι οίκοι για την νέα απευθείας ανάθεση του ΟΠΑΠ στην Intralot

Και το σκάνδαλο ( των απευθείας αναθέσεων) συνεχίζεται! Οι ξένοι οίκοι διαμαρτύρονται για το μονοπώλιο της Intralot με τον ΟΠΑΠ. Ο κ. Σπανουδάκης που φαίνεται να είχε αναλάβει ρόλο κατευναστικό τελικά δεν έπεισε.

Οι χθεσινές διαρροές από υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΠΑΠ ότι σύντομα αναμένεται η πρόσληψη συμβούλου, ο οποίος θα συντάξει τους όρους διενέργειας ενός διαγωνισμού για την επιλογή του νέου τεχνολογικού προμηθευτή του οργανισμού, έρχονται περισσότερο για να κατευνάσουν τις θυελλώδεις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν ευθύς εξ` αρχής , όταν φαινόταν «που πήγαινε το πράγμα» από πλευράς ΟΠΑΠ.

Η πρόθεση της διοίκησης του ΟΠΑΠ , λένε τα υψηλόβαθμα στελέχη του οργανισμού, είναι ο διαγωνισμός να διενεργηθεί μέσα στο φθινόπωρο, έτσι ώστε να έχει επιλεγεί ο ανάδοχος μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.
Όμως από την πλευρά των ξένων οίκων κάτι τέτοιο δεν γίνεται πιστευτό ( δυστυχώς σ` αυτό το σημείο έχουμε φθάσει) , καθώς υποστηρίζουν ότι είναι σίγουροι ότι η σύμβαση που συμφωνήθηκε στην ουσία δεν θα είναι 1+1 αλλά .. 2 έτη. Ο νοών νοείτω!

Κάποιοι δε εξ αυτών που γνωρίζουν πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα δεν δίστασαν να χαριτολογήσουν θέτοντας το θέμα ….στοιχηματικά. «Even Money !»

Τελικά όπως προέβλεπα ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ΜΟΝΟ το ετήσιο μερικό και όχι ολικό κόστος της σύμβασης που συμφωνήθηκε. Ήτοι 57 εκ. ευρώ (από τα κάτω των 45 εκατ. ευρώ που προέβλεπε σύμφωνα με τις δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών του στο Reuters).

Επαναλαμβάνω . Το μερικό κόστος και όχι το τελικό. Αυτό , σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται να φθάσει ή και να ξεπεράσει οριακά τα 200 εκατ. ευρώ.(με το ΦΠΑ). Γεγονός που αυτομάτως κατατάσσει την χθεσινή συμφωνηθείσα σύμβαση σε υψηλότερο επίπεδο από την (προ τριετίας) αρχική.

Εν αναμονή, πάντως, των εξελίξεων, κυβέρνηση και ΟΠΑΠ οφείλουν να δημοσιοποιήσουν το αληθινό της τίμημα. Εκτός και αν το open governor του Γ. Παπανδρέου ……εξαιρεί τις συμβάσεις ΟΠΑΠ-Intralot ! την σύμβαση με απευθείας ανάθεση στην Intralot και να δώσουν στη δημοσιότητα

Πάντως όπως πολύ εύστοχα έγραψε σε χθεσινό του σχόλιο αναγνώστης του site , βρισκόμαστε μόλις στο 18ο λεπτό και το σκορ έχει ήδη διαμορφωθεί ΔΙΑΠΛΟΚΗ – Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ = 1-0 ..