Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Αγωνιστική «υποδοχή» της υπουργού

Η κυβέρνηση καυχιέται, που, αντί να εκσυγχρονίσει έναν αναγκαίο για τις ανάγκες της χώρας σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κατέβασε τους διακόπτες λειτουργίας του

Αγωνιστικά «υποδέχτηκαν» οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη, που επισκέφτηκε χτες τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας και έθεσε εκτός λειτουργίας τη μονάδα 1. Στην κινητοποίηση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) και άλλων σωματείων της ΔΕΗ, ενάντια στο δουλεμπόριο των εργολαβιών στην Επιχείρηση, κυριάρχησε το σύνθημα «Μόνιμη και σταθερή δουλειά – να καταργηθούν τα δουλεμπορικά». Να σημειωθεί, ότι εκτός των άλλων, σε 130 εργαζόμενους σε εργολάβους οφείλονται δεδουλευμένα 4 – 7 μηνών.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν από το κυβερνητικό κλιμάκιο και τη διοίκηση της ΔΕΗ να ακούσουν τα αιτήματά τους και να παραλάβουν το υπόμνημα του ΣΕΕΕΝ, το οποίο απευθύνεται στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Επιχείρησης.

Στο υπόμνημα υπογραμμίζονται ανάμεσα στα άλλα: «Εργασιακός μεσαίωνας είναι οι ίδιες οι εργολαβίες, οι δίμηνες και οχτάμηνες συμβάσεις, η ανισότητα και αδικία για εργαζόμενους στην ίδια δουλειά». Σημειώνεται, επίσης, ότι «για να αρθούν οι μεσαιωνικές συνθήκες δουλειάς και να υπάρχουν απλές συνθήκες καπιταλιστικής βαρβαρότητας πρέπει τουλάχιστον να έχουμε ίση αμοιβή για ίση εργασία. Να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά τουλάχιστον στις μεγάλες επιχειρήσεις που υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες και είναι αναγκαιότητα για τις ίδιες τις επιχειρήσεις για να διατηρείται η τεχνογνωσία τους».

Η υπουργός, ωστόσο, δεν επισκέφτηκε το Σταθμό για τα προβλήματα των εργαζομένων στις εργολαβίες. Οπως δήλωσε, θεώρησε τιμή της «ότι με το πάτημα ενός κουμπιού έθεσα εκτός λειτουργίας μια ρυπογόνο μονάδα». Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά πολύ παλιών μονάδων της ΔΕΗ, που θα κλείσουν μέχρι το 2011. Μονάδες που θα μπορούσαν να είχαν εκσυγχρονιστεί ή αντικατασταθεί πολύ νωρίτερα, εάν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν «πάγωναν» το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ, για να …«απελευθερώσουν» την αγορά και να προσφέρουν ζωτικό χώρο για την κερδοφόρα ανάπτυξη ιδιωτικών επιχειρήσεων .

Η υπουργός επισκέφτηκε επίσης τα ορυχεία Αχλάδας και Βεύης, τους οικισμούς Ακρίνης και Αγίων Αναργύρων, ενώ στη Νομαρχία Φλώρινας και στην Κοζάνη, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συναντήθηκε με φορείς, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση ενεργεί «για το μέλλον των επόμενων γενεών», αποφεύγοντας να θίξει το γεγονός ότι ενταφιάζει αυτό το μέλλον.

(ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)

http://www.antinews.gr/?p=50574
Read more

Κανείς δεν περίμενε τόσο χλιαρή κοινωνική αντίδραση.


Ούτε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ούτε το ΔΝΤ και η ΕΕ, δεν περίμεναν τόσο χλιαρή αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας στο μνημόνιο που υπογράφηκε και στα μέτρα που κατ’ αρχήν επιβλήθηκαν και συνεχίζουν να επιβάλλονται. Η έκπληξή τους ήταν πολύ μεγάλη.
Το προπαγανδιστικό δίλημμα «ΔΝΤ ή πτώχευση», η κατασταλτική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ «όλοι είμαστε συνένοχοι» και το «διαίρει και βασίλευε» με την αντιπαράθεση μεταξύ των διαφόρων «ενοχοποιημένων» κοινωνικών ομάδων, σάστισαν την ελληνική κοινωνία και μέχρι τώρα βρίσκεται ακόμα σε εσωστρέφεια χωρίς...
να μπορεί να αντιδράσει, φοβούμενη μάλιστα για το αύριο, αφού οι πιο πολλοί πολίτες είναι κατάχρεοι στις τράπεζες και σε διάφορους άλλους ιδιώτες δανειστές.
Μετά την αναπάντεχη αυτή αποδοχή του δήθεν «μοιραίου», τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η Τρόϊκα αναθάρρησαν και σπεύδουν επειγόντως τώρα που η ελληνική κοινωνία είναι ακόμα σοκαρισμένη και ανοργάνωτη να της επιβάλουν και άλλα σκληρότερα μέτρα, προκειμένου να επιστραφούν τα χρήματα στους τοκογλύφους δανειστές.
Η άρνηση του Αντώνη Σαμαρά, στην ψήφιση του μνημονίου, αρχικά θορύβησε το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, γιατί ήταν μια άρνηση που ήρθε από εκεί που δεν το περίμεναν, αλλά όταν στη συνέχεια είδαν την παθητικότητα της ελληνικής κοινωνίας, επανήλθαν δριμύτεροι.
Ο φόβος του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος ήταν μήπως πάμε σε κοινωνική εξέγερση και προτιμήσουμε τη χρεοκοπία από τη δουλεία στο ΔΝΤ. Αυτό ως γνωστόν θα είχε ως συνέπεια την απώλεια χρημάτων για τους δανειστές, χωρίς όμως καμία απολύτως συνέπεια για την περιουσία του ελληνικού κράτους, ούτε νέα χρέη. Τώρα όμως, οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου προσωπικά, βάζουν την δημόσια περιουσία σε υποθήκευση και σε υπαγωγή της τύχης της στη ρύθμιση ξένων νομοθεσιών, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν το δημόσιο χρέος.
Τώρα δυστυχώς μας πήρε ο κατήφορος χωρίς γυρισμό και όταν κάποια στιγμή τύχει να πτωχεύσουμε, θα χάσουμε και τη δημόσια περιουσία που αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 300 δισεκατομμύρια ΕΥΡΩ, χώρια ο τεράστιος πλούτος που βρίσκεται στο υπέδαφος της χώρας.
http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/06/blog-post_8753.html
Read more

Η Ομογένεια εναντίον "Μακεδονίας του Βαρδάρη"

Επιστολή προς τα 300 μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου απέστειλαν τα μέλη του (αρκετά ισχυρού) Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου.
Στους αγαπητούς μας ομογενείς, όμως, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι πρέπει να πιέζουν τις Αμερικανικές κυβερνήσεις και όχι τις Ελληνικές.
Οι Ελληνικές κυβερνήσεις ξέρουν ότι δεν δικαιούνται τίποτε από το όνομα Μακεδονία, οι Σλάβοι γείτονές μας, όμως αυτοί ενθαρρύνονται από τους Αμερικάνους. Το πρόβλημά μας δεν είναι οι Σκοπιανοί, είναι οι Αμερικανοί. Αν οι Αμερικανοί σταματήσουν να...
ρίχνουν ευθύνες στην ελληνική πλευρά τεχνηέντως, για να μη λυθεί ποτέ το πρόβλημα, τότε θα το λύσουμε με τους γείτονές μας σε 10 λεπτά. Οι Αμερικανοί είναι αυτοί που έσπευσαν να βαφτίσουν Μακεδονία τα Σκόπια, οι Αμερικανοί είναι αυτοί που σε κάθε ευκαιρία επαινούν τους γείτονες και κατηγορούν την Ελλάδα, αντί να πουν στους Σκοπιανούς "αφού είστε Σλάβοι και το ξέρετε, τι τα θέλετε τα αγάλματα του Μεγ.Αλεξάνδρου και τις πλατείες του Φιλίππου. Αφού ξέρετε ότι είναι ελληνική κληρονομιά". Απλά πράγματα, που όλοι ξέρουμε, αλλά οι Αμερικανοί δεν θέλουν να ακούγονται για να παίζουν τα γεωπολιτικά τους παιχνίδια στην περιοχή.
...
ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ:
Αξιότιμα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου,
Εκ μέρους των μελών του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου
είμαστε εναντίον κάθε βεβιασμένης απόφασης προς λύση του θέματος της
ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας τη
στιγμή που η γενέτειρα βρίσκεται σε δύσκολες στιγμές και σφαδάζει κάτω
από τη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης.
Μέσα σ' αυτή τη συγκαιρεία την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 εμφανίζεται
πρωτοσέλιδο άρθρο έγκριτης εφημερίδας πανελλαδικής εμβέλειας που
ξεκινάει με την ασαφή φράση: «Κοντά σε συμφωνία στο όνομα
"Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη" βρίσκονται η Ελλάδα και η
ΠΓΔΜ.». Επίσης αναφέρει ότι «Η συγκεκριμένη ονομασία καλύπτει την
Ελληνική απαίτηση.» χωρίς να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη ονομασία
προωθεί τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων της Ενωμένης "Μακεδονίας" εφ'
όσον η "Μακεδονία" του Βαρδάρη υποεννοεί τη "Μακεδονία" του Πιρίν και
τη "Μακεδονία" του Αιγαίου. Αναγνωρίζοντας τα Σκόπια ως "Μακεδονία"
του Βαρδάρη δίνουμε κάθε ευκαιρία στην ΠΓΔΜ να διεκδικήσει τις
υπόλοιπες περιοχές της "διαιρεμένης Μακεδονίας". Αυτή η ευκαιρία θα
επιτευχτεί πιο εύκολα εφ' όσον η ΠΓΔΜ είναι χώρα, ενώ οι υπόλοιπες
περιοχές βρίσκονται σε γειτονικές χώρες. Δηλαδή εμείς οι ίδιοι
υπογράφουμε την απόσχεση της Μακεδονίας μας.
Εμείς, ως Έλληνες της Διασποράς που σεβόμαστε την Ελληνική πολιτιστική
μας κληρονομιά, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την
παραχώρηση του ονόματός μας, της ιστορίας μας και της εδαφικής
ακεραιότητας της γενέτειρας στους Σλάβους της ΠΓΔΜ και κάνουμε
έκκληση στους Έλληνες πολιτικούς να καταδικάσουν τέτοιου είδους
πρακτικές.
Με εκτίμηση,
Παύλος Κοτρότσιος Ανδριάννα Φιλιώτη
Paul Kotrotsios, MBA Ανδριάννα Φιλιώτη
President Γραμματεύς
Hellenic American National Council
Read more

Η Ρωσία βάζει στο παιχνίδι της ενεργειακής αναβάθμισης τα Σκόπια μεσω South Stream

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη, ειδικά στην περίοδο που φουντώνουν οι φήμες για την συμφωνία που έρχεται με το όνομα, ένα εθνικό αγκάθι που η κυβέρνηση Παπανδρέου θα βιαστεί να προσθέσει στο γενικό σάρωμα που έχει αναλάβει, πιθανότατα όσο ο κόσμος είναι απασχολημένος με τα μπάνια, το μουντιάλ και την ανεργία. Η Ρωσία αποφάσισε να επενδύσει ενεργειακά στα Σκόπια, δίνοντας μια σημαντική “ένεση” σε επίπεδο αναβάθμισης της γειτονικής χώρας σε μικρό αλλά σημαντικό ενεργειακό δίαυλο. Αυτό συμβαίνει σε μια χρονική στιγμή που τα Σκόπια αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά οικονομικά αλλά και εθνικά ζητήματα, με τις εσωτερικές πιέσεις απο τους Αλβανούς να πληθαίνουν.

Κίνηση ματ και ταυτόχρονη τιμωρία της Ρωσίας για την εξέλιξη του Μπουργκας – Αλεξανδρούπολη, και την γενικότερη απομάκρυνση της Ελλάδας απο μια πιο φιλορωσική στροφή;

Η ρωσική εταιρία Gasprom συμφώνησε να συμπεριληφθεί η ΠΓΔΜ στη διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream μέσω διακλάδωσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γιόργκι Ιβάνοφ. Ο Ιβάνοφ, ο οποίος βρίσκεται από την Πέμπτη στη Ρωσία, δήλωσε πως, παρόλο που ο αρχικός σχεδιασμός του South Stream παρέκαμπτε την ΠΓΔΜ, «θα έχουμε έτσι τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε φτηνή ενέργεια και ενεργειακή επάρκεια και σταθερότητα για τη χώρα».

Ο Ιβάνοφ συναντήθηκε την Πέμπτη 17 Ιουνίου με τον γενικό διευθυντή της Gasprom, Αλεξέι Μίλερ, στο πλαίσιο διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη ενώ σήμερα Παρασκευή είχε συνάντηση στην Αγία Πετρούπολη και με τον Ρώσο πρόεδρο, Ντμίτρι Μενβέντεφ. Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ , Ζόραν Στάβρεφσκι, ο οποίος συνοδεύει τον Γίοργκι Ιβάνοφ στην Αγία Πετρούπολη, ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολιτική απόφαση την οποία σύντομα θα ακολουθήσει υπογραφή σχετικής συμφωνίας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ομάδα ειδικών της Gasprom θα προσδιορίσει προηγουμένως την ακριβή διαδρομή της διακλάδωσης του αγωγού προς την ΠΓΔΜ, ενώ η υλοποίηση του σχεδίου θα ολοκληρωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ο Στάβρεσκι τόνισε επίσης ότι η απόφαση αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς έτσι η ΠΓΔΜ τοποθετείται πλέον εντός του παγκόσμιου ενεργειακού χάρτη. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της ΠΓΔΜ, η συνεργασία με την Gasprom φιλοδοξεί να συμπεριλάβει ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου της ΠΓΔΜ, καθώς και την κατασκευή σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας. Αγγελιοφόρος


http://olympia.gr/2010/06/19

Read more

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Γιατί δεν μιλάει ο Καραμανλής;...

Aπό τον Λάμπρο Ελαφονησιώτη













ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΝΩ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.
ΠΡΩΤΟΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ...
ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΓΑΠ.
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ. ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ.
ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΤΟ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ.
ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ.
ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ.
ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.
http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_7374.html
Read more

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ H KPMG ΚΑΙ Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


Από τον Βασίλη Μπόνιο

Τη Κυριακή 23 Μαίου, η "Ε" έγραφε: "Πριν από μερικές ημέρες το υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε σύμβαση με τις πέντε μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες της χώρας (PwC, Ernst &Young, Grant Thornton, Deloitte, KPMG) και το ΣΟΛ (Σώμα Ορκωτών Λογιστών), με την οποία τους αναθέτει τη διενέργεια ελέγχων για την πορεία των δαπανών του φετινού προϋπολογισμού. Η διάρκεια της σύμβασης περιορίζεται μόνο για την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού, μπορεί όμως να επεκταθεί. Οι πέντε εταιρείες συν ο ΣΟΛ θα διενεργούν δειγματοληπτικά ελέγχους σε μεγάλα κονδύλια δαπανών και κατά προτεραιότητα σε τομείς όπου υπάρχουν βάσιμες υποψίες μεγάλων στρεβλώσεων, όπως για παράδειγμα αυτός της δημόσιας υγείας…"

Δύο απ αυτές τις εταιρίες, η KPMG και η Deloitte, γνωρίζουν ποια πολιτικά λαμόγια στην Ελλάδα, πήραν τα πολλά λεφτά απο τα μαύρα ταμεία της Siemens!

Kι αυτό γιατί η ΚPMG διηνήργεσε το πρώτο εσωτερικό στα ταμεία της Siemens AG. O έλεγχος άρχισε στα μέσα του 2006 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Τα συμπεράσματα του ελέγχου αποτυπώθηκαν σε εμπιστευτική έκθεση με κωδικό SAS 99 Audit Procedures, στην οποία για πρώτη φορά γίνεται αναφορά στη λειτουργία παραλογιστηρίου από όπου περνούσαν με παράνομο τρόπο ποσά εκατομμυρίων για αδήλωτες πληρωμές και προμήθειες, μέσω ενός πολυπλόκαμου δικτύου offshore εταιρειών ανά τον κόσμο (και στην Ελλάδα).

Στην έκθεση της KPMG αναφέρθηκαν ονομαστικά περί τους 20 παραλήπτες τέτοιων διακριτικών πληρωμών ανάμεσά τους και οι Ελληνες πολιτικοί που πήραν τα 100 εκατομμύρια!

Η εταιρεία που δραστηριοποιούνταν στον τομέα των τηλεπικοινωνιών έκλεισε, η διοίκηση του ομίλου Siemens παραιτήθηκε και η νέα διοίκηση της Siemens συμφώνησε (με το πιστόλι στο κρόταφο) να προσλάβει για την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας και τη διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ, την αμερικανική δικηγορική εταιρεία Debevoise & Plimpton.

Η Debevoise και ο διεθνής χρηματοοικονομικός οίκος Deloitte & Touche εγκαταστάθηκαν στα κεντρικά γραφεία του γερμανικού κολοσσού στο Μόναχο στις αρχές του 2007.

Αρα η ΚPMG και η Deloitte & Touche, γνωρίζουν ποιά πολιτικά καθάρματα πήραν τις μίζες στη χώρα μας!

H έρευνα της KPMG που ήταν και η πιο εξονυχιστική παρέμεινε εμπιστευτική (με κωδικό SAS 99 Audit Procedures) , κι απόρρητη. Σ αυτή δεν έχει πρόσβαση η Εξεταστική της Βουλής που ερευνά τα μαύρα ταμεία. Ηταν όμως τόσο σημαντική που εξαιτίας της ξηλώθηκε όλη η διοίκηση της Siemens και το αμερικανικό δημόσιο πήρε ένα σκασμό εκατομμύρια αποζημίωση απο την γερμανική πολυεθνική!

Μόνο που κανένα όνομα παραλήπτη, ανάμεσά τους και οι Ελληνες πολιτικοί, δεν είδε το φως της δημοσιότητας.

Οι εταιρίες ΚPMG και Deloitte & Touche, κράτησαν για λογαριασμό των πελατών τους (αμερικανικό δημόσιο και Siemens τα ντοκουμέντα).

Ηταν μάλιστα τόσο συγκλονιστικά τα ντοκουμέντα αυτά ώστε ανάγκασαν τον Παπανδρέου και τον πρόσφατο θαμώνα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να αναθέσουν στις εταιρίες ΚPMG και Deloitte & Touche, τον έλεγχο της πορείας του προυπολογισμού της χώρας!

Να τους παραδώσουν στην ουσία το ταμείο! Τυχαίο, δεν νομίζω…

kourdistoportocali

olympia.gr

Read more

Θεωρία και πράξη



Ξεκίνησα να γράφω για το πώς μας δουλεύουν αλλά κατάλαβα ότι θα είναι βαρετό και το έκανα εικόνα. Δεν νομίζω να χρειάζεται επεξηγήσεις.

GM
http://olympia.gr/2010/06/18/
Read more

Ο Γκρουέφσκι μας εμπαίζει και οχι μόνο και εμείς ζητάμε να τον συναντήσουμε !!

Είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας σήμερα, Γκρουέφσκι: Ο Παπανδρέου επιδιώκει επαφές, κάμερες, χειραψίες, συνομιλίες.για τις δηλώσεις που έκανε ο Γκρουέφσκι.
Δηλώσεις προσβλητικές, αλαζονικές και αδιάλλακτες.
Και "πριν αλέκτωρ λαλήσει" ο κ. Παπανδρέου, έσπευσε και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία να συναντήσει τον Γκρουέφσκι !!!
Ο κ. Δρούτσας δήλωσε όπως θα δείτε πιο κάτω πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας επιδιώκει «όποτε οι δύο ηγέτες βρίσκονται στον ίδιο χώρο να αξιοποιούν την ευκαιρία για μια συνάντηση»
Είναι να χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες για φωτογραφίες...
Πως μπορείς κ. Παπανδρέου να ζητάς να συναντηθείς με κάποιον ο οποίος λίγες ώρες πριν, σε έχει ειρωνευτεί και έχει κατηγορήσει την χώρα λέγοντας ότι :
  • Ο Παπανδρέου επιδιώκει επαφές, κάμερες, χειραψίες, συνομιλίες...
  • Όταν οι Έλληνες λένε ότι δεν πρόκειται για την εθνική μας ταυτότητα, αλλά για την ονομασία, ψεύδονται
  • Η Ελλάδα δημιούργησε επί μακρόν ένα πρόβλημα που ελάχιστα αντιλαμβάνεται η Ευρώπη. Γνωρίζουμε ασφαλώς ότι πολλά προβλήματα επιλύονται στην Ευρώπη δια της συναίνεσης, αλλά όμως πρέπει να γίνει κάτι για να υπερπηδηθεί η παράλογη συμπεριφορά της Ελλάδας.
Η συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ν. Γκρουέφσκυ έγινε με ελληνική πρωτοβουλία, καθώς «πιστεύουμε πως οι απευθείας επαφές με την πλευρά των Σκοπίων, μόνον οφέλη μπορούν να προσφέρουν - τόσο στη βελτίωση των διμερών σχέσεων όσο και στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος του ονόματος» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημ. Δρούτσας. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, λίγο μετά από τη συνάντηση που είχε στο κτίριο του συμβουλίου υπουργών ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Γκρουέφσκι, ο κ. Δρούτσας σημείωσε πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας επιδιώκει «όποτε οι δύο ηγέτες βρίσκονται στον ίδιο χώρο να αξιοποιούν την ευκαιρία για μια συνάντηση».

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/
Read more

ΤΑ 700 SMS ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η δημοσιογραφική δεοντολογία και ηθική λέει ότι: «Οι Υπουργοί πρέπει να βγαίνουν στην τηλεόραση όταν ΔΕΝ θέλουν και όχι όταν θέλουν».
Γιατί οι δημοσιογράφοι ελέγχουν την εξουσία.
Η Υπουργός Παιδείας, όμως, ήταν σίγουρη ότι θα τα πήγαινε καλά στη συνέντευξή της στη ΝΕΤ στις 3 Μαΐου του 2010.
Τελικώς, βέβαια, η συνέντευξη αποδείχθηκε επεισοδιακή αφού οργισμένοι (προφανώς από το μονόλογο) αδιόριστοι καθηγητές εισέβαλαν στη ΝΕΤ και η Υπουργός φυγαδεύτηκε.
Η Άννα Διαμαντοπούλου ,πάντως, είχε...
φροντίσει να διαφημίσει την τηλεοπτική εμφάνισή της με την αποστολή SMS. Δεν αρκέστηκε στα επαναλαμβανόμενα trailer της ΝΕΤ.
Όπως, πάντως, απαντάει στη σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση τα SMS αυτά κόστισαν 28 ευρώ που τα πλήρωσε η ίδια.
Ο αριθμός των SMS-σύμφωνα με την απάντηση της Υπουργού- ήταν μόλις 700.
Σας στέλνουμε τη σχετική ερώτηση του Αργύρη Ντινόπουλου και την απάντηση της Υπουργού.


Read more

Σαμαράς: Μέτωπο με το Λαό για ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο

Σε μια από τις σημαντικότερες ομιλίες του μέχρι σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος να πρωτοστατήσουν σε μια πορεία προς τον λαό, σε μια «εκστρατεία εξωστρέφειας», όπως είπε, για να γίνει η ΝΔ «ένα μέτωπο μαζί με το λαό και την κοινωνία». Για να γίνει το στήριγμα και η ελπίδα του.

Μιλώντας στην τελευταία προ του Συνεδρίου της επόμενης εβδομάδος συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ο Α. Σαμαράς δεσμεύθηκε επίσης για

ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο Ανάπτυξης με Ανταγωνιστικότητα, Ανόρθωσης της χώρας με κοινωνική Δικαιοσύνη. Άνθισης της Δημοκρατίας με σεβασμό στον πολίτη και στα δικαιώματά του. Και Ειρήνης με Ελευθερία και Δικαιοσύνη

Αυτό το νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, αναζητά ο ελληνικός λαός για να ελπίσει ξανά, όπως είπε. Αυτό φοβούνται οι αντίπαλοί μας. Και γι αυτό μας πολεμούν λυσσαλέα.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να τους φοβόμαστε. Οι ίδιοι έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν, καθώς φάνηκαν ήδη τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούν το λαό. Εμείς είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Πολύ σύντομα αυτοί που μας πολεμούν θα ζητούν τη βοήθειά μας, κι αυτοί που προσπάθησαν να μας υπονομεύσουν θα ζητούν τη συνεργασία μας.

Προχωράμε μπροστά, αρκετά με την αυτοκριτική

Σηματοδοτώντας το τέλος της εσωστρέφειας και απαντώντας στις επικρίσεις για «καθυστερήσεις» ο πρόεδρος της ΝΔ είπε μεταξύ άλλων ότι «έπρεπε πρώτα να οργανώσουμε τα του οίκου μας», θέτοντας τις βάσεις για ένα νέο «οργανωτικό, ιδεολογικό και πολιτικό νέο ξεκίνημα».

«Αυτοκριτική έκανε το κόμμα μας και δεν θα λέμε όλο τα ίδια…» τόνισε ακόμα, ενώ έδωσε έμφαση στην ενότητα της παράταξης αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή, αλλά και τον …Κ. Μητσοτάκη (!).

Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία. την επίθεση στη Βουλή τους τελευταίους μήνες της κοινοβουλευτικής περιόδου που τελειώνει… Απ’ αυτόν τον πόλεμο φθοράς κατά της Νέας Δημοκρατίας προέκυψαν μόνο στοιχεία ενοχής… κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ!

Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ενοχής κατά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Όχι πως εμείς τα κάναμε όλα σωστά. Ούτε χάσαμε τις τελευταίες εκλογές χωρίς να υπάρχει λόγος… Προχωράμε μπροστά. Άλλωστε, η Παράταξή μας έχει πολλά για τα οποία νιώθει υπερήφανη: Κι όχι μόνο στα χρόνια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν σταθεροποιήθηκε η κοινοβουλευτική δημοκρατία και μπήκε η χώρα στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Και στη συνέχεια, στην Πρωθυπουργία του Κώστα Μητσοτάκη, όταν μπήκε το πρώτο φρένο στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και πρόσφατα. Κατά τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, προχώρησε η Ελλάδα σε στρατηγικής σημασίας επιλογές και αποφάσεις, όταν το ΠΑΣΟΚ, τότε στην Αντιπολίτευση, είτε τις αρνιόταν είτε τις υπονόμευε…Θυμηθείτε την αναβίωση της Συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη που θα μετέτρεπε την Ελλάδα σε στρατηγικό κόμβο της ενεργειακής πολιτικής: «Πεθαμένη υπόθεση» τη βρήκαμε. Την αναστήσαμε. Το ΠΑΣΟΚ την αμφισβήτησε, θυμίζω, με προεκλογική δήλωση του αρχηγού του. Τώρα, ως κυβέρνηση, ήλθε και την πυροβόλησε και πάλι…Θυμηθείτε ποια κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο για μια στρατηγική προσέγγιση με την Κίνα: τη συμφωνία με την COSCO για το λιμάνι του Πειραιά.

Η Ελλάδα ζητάει όραμα και ηγεσίας

.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο μεταίχμιο. Και η παράταξή μας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Η Ελλάδα βρίσκεται στις αρχές μιας κρίσης που ανατρέπει τον τρόπο με τον οποίο το πολιτικό μας σύστημα είχε μάθει να λειτουργεί, να σκέφτεται, να δρα και να αντιδρά.

Η παράταξή μας, που υπέστη μια σοβαρή ήττα τον περασμένο Οκτώβριο, κατάφερε στο μεταξύ να ξεπεράσει την κρίση, να ανασυνταχθεί, ήδη αναδιοργανώνεται σε όλα τα επίπεδα, κλείνει τους λογαριασμούς της με το χθες και σε λίγες μέρες πραγματοποιεί το 8ο Συνέδριο θέσεων και αρχών.

Που θα σημάνει την απαρχή μιας μεγάλης αλλαγής για την ίδια την Νέα Δημοκρατία, αλλά και για το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Γιατί η Ελληνική κοινωνία ζητάει κατεύθυνση – ξεκάθαρους στόχους – μέσα στη σύγχυση…

Ζητάει δρόμο να βγει από την κρίση.

Ζητάει ηγεσία να εμπιστευθεί.

Ζητάει όραμα να πιστέψει.

Ζητάει Ελπίδα, ώστε να σταθεί στα πόδια της και να αντιπαλέψει την εθνική κατάθλιψη που έχει φέρει το ΠΑΣΟΚ.

Όλα αυτά, μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να τα προσφέρει.

Δεν μπορεί να τα δώσει το ΠΑΣΟΚ, που μέχρι πριν λίγους μήνες έταζε στους πάντες στα πάντα, βεβαιώνοντας ότι «λεφτά» για παροχές «υπάρχουν».

Κι ύστερα συνειδητοποίησε ότι δεν ήξερε τι έλεγε…

Δεν είμαστε… ΠΑΣΟΚ, ούτε «εξαπτέρυγα»

Δεν αρνηθήκαμε να «βάλουμε πλάτη» για να στηρίξουμε τις προσπάθειες ανόρθωσης της χώρας. Δεν κάναμε ό,τι έκανε το ΠΑΣΟΚ πέρσι το Μάρτιο, όταν ήταν στην Αντιπολίτευση και ο τότε Πρωθυπουργός ζητούσε απ’ όλα τα κόμματα συναίνεση σε μια πολιτική τομών για να αποφευχθεί η κρίση. Όταν τότε του γύρισαν όλοι την πλάτη. Ανάμεσά τους ήταν και κάποιοι που όταν τους ζητούσε συναίνεση τότε τον αποδοκίμαζαν. Και σήμερα, οι ίδιοι, αυτό-προσφέρονται να βάλουν πλάτη στο ΠΑΣΟΚ για πολύ χειρότερα μέτρα! Δεν στήριζαν τα πολύ πιο ήπια μέτρα των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Και τώρα στηρίζουν ενθέρμως τα πολύ πιο επαχθή μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ… Γι’ αυτό και έχουν κερδίσει επάξια τον τίτλο των «εξαπτέρυγων» του ΠΑΣΟΚ…

Δεν διστάσαμε να πούμε όχι στο «μονόδρομο» που οδηγεί κατευθείαν σε μεγαλύτερη ύφεση, μεγαλύτερα ελλείμματα, μεγαλύτερο χρέος και χειρότερα μέτρα χωρίς προοπτική.

Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ εμείς, πρώτα να ψηφίζουμε κι ύστερα να προσπαθούμε να αλλάξουμε ό,τι μόλις ψηφίσαμε…

Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ εμείς, για να κάνουμε οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, χωρίς να σκεπτόμαστε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν θα αντέξουν τον ισοπεδωτικό και άδικο αυτό καταμερισμό.

Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ εμείς, για να δηλώνουμε χωρίς ντροπή δημόσια, ότι η μείωση των μισθών και των συντάξεων θα φέρει δήθεν και μείωση τιμών στα ράφια, για τον Έλληνα καταναλωτή. Και τώρα, αντίθετα, βλέπουμε τον πληθωρισμό, όχι μόνο να μην πέφτει, αλλά και να εκτινάσσεται πάνω από 5,5% για πρώτη φορά εδώ και χρόνια…

Να το κατόρθωμά τους, πέτυχαν το χειρότερο: Ύφεση, Πληθωρισμό και Ανεργία ταυτόχρονα!

Οι Έλληνες ζητούν να σταθεί η χώρα στα πόδια της.

Να πάρει τις τύχες της στα χέρια της.

Να λύσει μόνη της τα προβλήματά της.

Και να τα λύσει μια και καλή. Όχι με ημίμετρα, με ψέματα και με αυταπάτες.

Να απελευθερώσει το δυναμισμό και το δαιμόνιο του Έλληνα.

Να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου και τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του λαού της, της θέσης και της φύσης της Ελλάδας.

Να δώσει και να κερδίσει μια και καλή τη μεγάλη μάχη Ανταγωνιστικότητας!

Γιατί αν δεν το κάνει, τίποτε και κανείς δεν μπορεί να τη σώσει…

Κι αν το κάνει, καμιά ανάγκη «σωτηρίας» και «σωτήρων» δεν θα έχει!

Αυτά όλα ποιος τα εκφράζει;

Ποιος μπορεί να τα κάνει πράξη;

Ποιος μπορεί να τα εμπνεύσει στον Ελληνικό λαό;

Ποιος μπορεί να βγάλει επιτέλους την Ελλάδα από την «εθνική κατάθλιψη» στην οποία καθημερινά τον βυθίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ;

Όλοι ξέρετε την απάντηση:

Η δική μας Νέα Δημοκρατία…

Που τράβηξε βαθιά διαχωριστική γραμμή με το χθες. Και ασχολείται μόνο με το αύριο.

Που κατάφερε και ανασυντάχθηκε με ασήμαντους εσωτερικούς τριγμούς.

Και τώρα είμαστε όλοι ενωμένοι. Κι όλοι μαζί θα προχωρήσουμε.

Ποιος άλλος μπορεί να βγει και να πει, «ψάξτε τα όλα, δεν μας αγγίζει τίποτε», εκτός από τη Νέα Δημοκρατία;

Ποιος άλλος εκπροσωπεί τις βαθύτερες ανάγκες, εκφράζει τις βαθύτερες ανησυχίες, αλλά και τις πιο αυθεντικές φιλοδοξίες της ελληνικής κοινωνίας;

Ποιος άλλος μπορεί να κάνει δημόσια κριτική στην Αριστερά – όπως κάναμε για τα απαράδεκτα επεισόδιο με το Ζενίθ – αλλά χωρίς μισαλλοδοξία και χωρίς να κόβει τις γέφυρες διαλόγου μαζί της;

Ποιος άλλος μπορεί να εκφράσει τους εργαζόμενους που δικαίως θέλουν περισσότερη προστασία, αλλά και τους επιχειρηματίες, που δικαίως θέλουν περισσότερη ανταγωνιστικότητα;

Ποιος άλλος έχει αποδείξει ότι και «πλάτη» μπορεί να βάλει στα δύσκολα, για το καλό της χώρας, αλλά και ΟΧΙ μπορεί να πει, χωρίς να φοβάται τι θα πει ο ένας και ο άλλος, εντός κι εκτός Ελλάδας;

Ποια άλλη πολιτική δύναμη έχει αποδείξει ότι μπορεί να συσπειρώνει ένα τεράστιο μέρος των μελών και ψηφοφόρων της στις γραμμές της – είτε πρόκειται για εκλογή νέου αρχηγού είτε για εσωκομματικές εκλογές ανανέωσης των κομματικών οργάνων σε μια εποχή που το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται και τα κόμματα απαξιώνονται;

Ποια άλλη πολιτική δύναμη τολμά «άνοιγμα» στην βάση και στην κοινωνία, με τέτοια ανταπόκριση, σε τόσο δύσκολες εποχές;

Ποια άλλη πολιτική δύναμη αντιμετωπίζει τέτοιο «πόλεμο φθοράς» και παραμένει αλώβητη, τέτοιες προκλήσεις και παραμένει ενωμένη, υπερασπίζεται τις ιδέες της και ταυτόχρονα αλλάζει το «πρόσωπο» με το οποίo απευθύνεται στην κοινωνία;

Είμαστε εδώ, εμείς, με το έργο μας, με τα λάθη μας, με την αλήθεια μας και κυρίως με την Ελπίδα.

Που ξαναγεννιέται σιγά-σιγά και μας περιμένει να την προσφέρουμε και πάλι στον ελληνικό λαό!

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

Όλοι μαζί θα νικήσουμε!

(όλη η ομιλία εδώ: http://www.antinews.gr/?p=50447)

http://www.antinews.gr/?p=50449
Read more

Αναγνώστης γράφει για τα επεισόδια στο ΠΑΣΟΚ Ν. Ελβετίας

Σήμερα ντράπηκα που είμαι Έλληνας

Αγαπητό ANTINEWS

Γράφω για κάτι που έζησα απόψε πριν λίγη ώρα. Δεν έχω επικοινωνήσει ξανά μαζί σας, σας διαβάζω αν και διαφωνώ πολιτικά σε πολλά πράγματα, δεν ξέρω όμως που αλλού να το πω και να ακουστεί. Δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτή η κατρακύλα που μας έχουν ρίξει σαν λαό. Νιώθω ότι χάνουμε κάθε μέρα την αξία μας όχι απλά ως χώρα αλλά ως άνθρωποι. 

Οδηγούσα και στο ύψος της Ν. Ελβετίας είδα αναμπουμπούλα και την κυκλοφορία να έχει σταματήσει. Βγήκα από το αυτοκίνητο να δω τι γίνεται και είδα ότι υπήρχε κόσμος στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ που ήταν εκεί, κάποια τοπική προφανώς και είδα ανθρώπους μεγάλης ηλικίας να χτυπιούνται μεταξύ τους με μίσος! Πραγματικό μίσος και λύσσα! Δεν ξέρω για ποιό λόγο ούτε τι είχε προηγηθεί. Ήταν όμως άνθρωποι σοβαροί πενηντάρηδες και εξηντάρηδες που δεν θα σου πήγαινε το μυαλό ότι θα τους έβλεπες σ’ αυτή την κατάσταση.

Γιατί συγκλονίστηκα; Γιατί αυτές οι δύσκολες στιγμές θα έπρεπε να μας βρουν όλους ενωμένους και ειδικά αυτούς τους ανθρώπους να δίνουν το καλό παράδειγμα, αφού έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και έχουν περάσει πιο δύσκολες καταστάσεις, δικτατορίες κλπ. Εγώ είμαι 35 χρονών και προσπαθώ να μην το βάλω κάτω αφού σκέφτομαι ότι οι πατεράδες μας πέρασαν πιο δύσκολες εποχές αλλά τα κατάφεραν.

Πως αυτοί οι άνθρωποι θα δώσουν παράδειγμα όχι σ’ εμάς, αλλά σε εικοσάχρονα παιδιά που τώρα μαθαίνουν τη ζωή; Πως αυτοί οι άνθρωποι που υποτίθεται είναι πολιτικοποιημένοι και δε με νοιάζει σε πιο κόμμα ανήκουν αφού σίγουρα και στη ΝΔ τα ίδια θα συμβαίνουν. Αλλά αν στα κόμματα μεταξύ τους δε μπορούν να ενωθούν τότε πια ελπίδα έχουμε για το μέλλον;

Ναι, ψήφισα Γιώργο Παπανδρέου γιατί είχα βαρεθεί τις σκάρτες προσωπικότητες, τους Αλογοσκούφηδες και τις Ντόρες. Σήμερα απογοητεύτηκα γιατί σκέφτηκα ότι αυτοί οι άνθρωποι έβγαιναν με σημαιούλες και τον αποθέωναν αλλά δεν κατάλαβαν λέξη από όσα είπε. Αν τους βλέπατε θα καταλαβαίνατε.

Παρακαλώ αν το δημοσιεύσετε μην αναγράψετε τα στοιχεία μου.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Αναγνώστης

http://www.antinews.gr/?p=50392

Read more

Ποιός υπουργός ρωτήθηκε επίσημα αν πήγε στη Bilderberg?



Κι όμως! Έγινε ερώτηση στη Βουλή.


www.olympia.gr


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/bilderberg_17.html#ixzz0rBPbZekL
Read more

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Διαψεύδει η Τρόικα τον Παπακωνσταντίνου για την 2η δόση


Είναι σίγουρη η δεύτερη δόση του δανείου, έλεγε προ ημερών ο Γ. Παπακωνσταντίνου για να έρθουν πριν από λίγη ώρα οι ελεγκτές της Τρόικας να τον αδειάσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπαν ότι η δόση θα εξασφαλιστεί εφόσον στον επόμενο έλεγχο τον Ιούλιο θα είναι όλα καλά τα στοιχεία.

Σύμφωνα με τους ελεγκτές, ο έλεγχος θα γίνει σε 1,5 μήνα, τέλη Ιουλίου δηλαδή και τότε θα αποφασιστεί αν θα δοθούν τα χρήματα στα τέλη Αυγούστου. Αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί τότε θα φάμε τέτοια σφαλιάρα που θα μας έρθει ο ουρανός σφοντύλι. Διότι ούτε στις αγορές μπορούμε να βγούμε για δανεισμό, τα ταμεία είναι άδεια, οπότε διαλύεται το σύμπαν.

Και τότε ο κ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να μας εξηγήσει από που είχε τις πληροφορίες ότι είναι σίγουρος ο δανεισμός από τον μηχανισμό στήριξης
www.antinews.gr

Short URL: http://www.aitolia.gr/?p=3

Read more

Σαμαράς: Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ως γνωστόν, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής των χωρών-μελών της Ε.Ε.
Το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Βίλφρεντ Μαρτένς.
Η Σύνοδος του ΕΛΚ ξεκινά στις 17:30, με δείπνο εργασίας στο οποίο συμμετέχουν αρχηγοί κρατών, πρωθυπουργοί και αρχηγοί κομμάτων μελών του ΕΛΚ από τις χώρες μέλη της Ε.Ε.
Από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:......

«Αντικείμενο των σημερινών μου συναντήσεων είναι η ανάγκη καλύτερου οικονομικού συντονισμού στη διακυβέρνηση της Ε.Ε.
Υποστηρίζω:
Την ενίσχυση μηχανισμών άμυνας απέναντι στους κερδοσκόπους.
Την ανάγκη σύστασης ενός Ευρωπαϊκού Οίκου Αξιολόγησης υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Το διαφορετικό ρόλο που θα πρέπει να παίζει ο Ευρωπαϊκός Προϋπολογισμός και οι χώρες μέλη, ανάλογα με το αν βρισκόμαστε σε περίοδο ύφεσης ή ανάπτυξης.
Τέλος, υποστηρίζω ότι στην αξιολόγηση των δαπανών κάθε χώρας, θα πρέπει η Ευρώπη να συνυπολογίζει το ότι ορισμένες χώρες, όπως κατεξοχήν η Ελλάδα, ξοδεύουν τεράστια ποσά, τόσο για την άμυνά τους, όσο και για τη φύλαξη των συνόρων τους, που είναι, ταυτόχρονα, και σύνορα της ίδιας της Ευρώπης».
http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/06/blog-post_9276.html
Read more

Έλεος!!! Έρχεται νέο πακέτο 15 δις ευρώ στήριξης της ρευστότητας για τις τράπεζες!


Νέο πακέτο στήριξης της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών σχεδιάζει το ελληνικό δημόσιο ύψους 15 δις ευρώ και θα αφορά εγγυήσεις για ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών.
Σημειώνεται ότι το ελληνικό δημόσιο με τον Νόμο Αλογοσκούφη των 28 δις ευρώ είχε ενισχύει κεφάλαια και ρευστότητα των τραπεζών.
Ένα μέρος τους επανενεργοποιήθηκε ενώ έχει δημιουργηθεί και δεύτερο πακέτο που αφορά μόνο τις εγγυήσεις προς τις τράπεζες ύψους 15 δις ευρώ και το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία προσεχώς.
Άρα ουσιαστικά οι τράπεζες μέσω του ελληνικού δημοσίου θα αποκτήσουν ρευστότητα έως 38 δις ευρώ από το πακέτο του νόμου των 28 δις ευρώ και των 15 δις ευρώ των εγγυήσεων.
Σημειώνεται ότι τα 5 δις από τον νόμο Αλογοσκούφη αφορούσαν κεφάλαια.
Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι η οι εγγυήσεις δεν αποτελούν ρευστότητα που παρέχεται άμεσα από το ελληνικό δημόσιο.
Οι τράπεζες εκδίδουν τίτλους τους οποίους εγγυάται το ελληνικό δημόσιο.
Οι τίτλοι αυτοί καταλήγουν στην ΕΚΤ η οποία δίνει ρευστότητα.
Το πακέτο των 15 δις ευρώ είναι απαραίτητο καθώς οι τράπεζες θα αποκτήσουν επιπρόσθετο μηχανισμό ρευστότητας σε μια περίοδο όπου οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 15 με 16 δις ευρώ ή σωρευτικά 18 δις ευρώ περίπου.
(bankingnews.gr)
Read more

ΤΖΟΓΟΣ ΚΑΙ CALL GIRLS ΣΤΟ HELLAS VEGAS ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΔΩΝ!

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=173907


Σε Hellas Vegas μετατρέπεται η υπό τριπλή επιτήρηση χώρα μας, καθώς η κυβέρνηση απαντά με τζόγο παντού στη βαθιά ύφεση και όποιος αντέξει.

Χρυσές δουλειές για τους άρχοντες του τζόγου επιφυλάσσει το  πολυνομοσχέδιο για τη «ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων» Χρυσές δουλειές για τους άρχοντες του τζόγου επιφυλάσσει το πολυνομοσχέδιο για τη «ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων»


Εμβρόντητος μένει κανείς με το πεντασέλιδο «Ενημερωτικό σημείωμα για το υπουργικό συμβούλιο» που διενεμήθη προχθές από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου οι ομόλογοί του να ενημερωθούν για το νομοσχέδιο-καταιγίδα που έρχεται, με το οποίο ο τζόγος απελευθερώνεται, πολλαπλασιάζεται και φωτογραφίζεται ως προς τα συμφέροντα.

Η μεγάλη προσφορά της κυβέρνησης προς τους πολίτες, πάντως, θα είναι «η δημιουργία δικτύου απεξάρτησης από τον εθισμό» (έτσι γράφει το σημείωμα του υπουργού, σελ. 4) για την προστασία από τον τζόγο-παντού.

ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΙΣ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ

Το πολυνομοσχέδιο, με το οποίο απελευθερώνεται, διαδίδεται και εγκαθίσταται η εντατικότερη μορφή τζόγου στη χώρα, περιγράφεται ως ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων, με την κυβέρνηση να έχει επιλέξει ότι θα μοιράσει την τράπουλα των δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως σε 3 με 4 ισχυρούς, υψηλού προφίλ παίκτες.

Οι βασικές παρεμβάσεις θα γίνουν για τη δημιουργία αγοράς «φρουτακίων», δηλαδή Video Lottery Terminals, με την εγκατάσταση 50.000 μηχανών στην επικράτεια, και για την αδειοδότηση φορέων του διαδικτυακού ηλεκτρονικού στοιχήματος. Εξι με εφτά συνολικά άρχοντες του τζόγου θα αναδειχθούν από διαδικασίες ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού, τις οποίες το υπουργείο προκρίνει, έναντι του μοντέλου του απροσδιόριστου αριθμού παρόχων που προτείνουν σύσσωμα οι εμπλεκόμενοι με το θέμα φορείς.

Αυτές θα αφορούν τρεις άδειες για τα Videolotto και 3 με 4 άδειες για το διαδικτυακό στοίχημα.

ΟΠΑΠ-INTRALOT

Ηδη για τα 50.000 νέα «φρουτάκια» η «Ε» έχει παρουσιάσει αναλυτικά τις προβλέψεις του σχεδίου νόμου με το οποίο φωτογραφίζει ως προτιμητέους τον ΟΠΑΠ και τη «σύντροφό του» Intralot, ενώ το Δημόσιο υποστηρίζει ότι μπορεί να εξασφαλίσει εφάπαξ έσοδα από την αδειοδότηση ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Ως προς το διαδικτυακό στοίχημα, που όπως αναφέρεται στο σημείωμα δημιουργεί παράπλευρες σημαντικές απώλειες εσόδων για το Δημόσιο, λόγω της έλλειψης πλαισίου προτείνονται:

* Ορισμός του εξ αποστάσεως στοιχηματισμού και προσδιορισμός των επιτρεπόμενων και απαγορευμένων μορφών.

Υποχρεωτικά .gr

* Οι ιστοχώροι υποχρεωτικά πρέπει να έχουν κατάληξη .gr, ώστε να μπορούν να ελέγχονται από τις αρχές.

* Φορολόγηση των εσόδων στην πηγή κατά τη διάρκεια του στοιχηματισμού.

* Προδιαγραφές σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υποδομών και λειτουργίας του συστήματος των παρόχων, ώστε να εξασφαλίζεται η διακρίβωση της ταυτότητας των παικτών.

* Σε σχέση με το Ιπποδρομιακό στοίχημα καταιγιστικές αλλαγές συντελούνται στον ΟΔΙΕ και στη λειτουργία του, καθώς προτείνονται με το νομοσχέδιο ρυθμίσεις που αναθεωρούν την κατανομή των εισπράξεων της Ανώνυμης Εταιρείας.

Εντύπωση προκαλεί ότι προτείνεται μείωση στο ποσοστό του αναδιανεμόμενου κέρδους 80% στα επίπεδα του ανταγωνισμού (δεν αναφέρονται ποιοι είναι οι ανταγωνιστές).

* Τα διανεμόμενα ποσοστά εφεξής θα προσδιορίζονται επί των καθαρών εισπράξεων και όχι επί των ακαθαρίστων.

* Επί αλλοδαπών ιπποδρομιών που γίνονται στοιχήματα και δεν υφίστανται έπαθλα, το αντίστοιχο ποσοστό θα αποδίδεται στη Φίλιππο Ενωση Ελλάδας.

* Τεχνικά παιχνίδια, δηλαδή «φρουτάκια», θα μπορούν να εγκατασταθούν και στο δίκτυο της ΟΔΙΕ Α.Ε., ενώ μέσα στη γενική λαίλαπα καταργείται και η υποχρέωση απόδοσης προς το Ταμείο Πρόνοιας (ΤΑΠΕΑΠ) που μεταφέρεται προς τα αντιστοιχούντα ασφαλιστικά ταμεία.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ

* Με το νομοσχέδιο συστήνεται νέα ρυθμιστική εποπτική αρχή στο υπουργείο Οικονομικών (κάτι που δείχνει ότι είναι ουρά του υπουργείου και όχι αρχή) για το σύνολο των τυχερών παιχνιδιών. Η νέα αρχή θα έχει ενισχυμένες αρμοδιότητες, έσοδα, ενδιαφέρουσες πληροφορίες και φυσικά καλές αποδοχές για κάποια golden boys του τζόγου.

Προσεχώς νομοσχέδιο με διατάξεις για την προστασία μας από τον εθισμό του τζόγου. Του ΟΠΑΠ, του ΟΔΙΕ, του βιντεολόττο, του ιντερνετικού στοιχήματος, του Κόκκαλη και των άλλων παικτών που προθερμαίνονται για νέες... δουλειές με την άδεια της κυβέρνησης. *

http://kourdistoportocali.blogspot.com/

Read more



Σκληρή απάντηση από την Παμμακεδονική, έλαβε ο αρθρογράφος:

Συμφωνούμε με τη δήλωση του Richard Rahn στο άρθρο του της 3ης Ιουνίου 2010 στην Washington Times με τίτλο, Ο ανεύθυνος Γείτονας: Η Ελληνική Ανηθικότητα Χτυπά τη Βουλγαρία και τη Μακεδονία: «Είτε κάποιος είναι ιδιοκτήτης σπιτιού ή μιας χώρας, είναι προτιμότερο να ...
έχει υπεύθυνους και όχι ανεύθυνους γείτονες.» Ωστόσο, είναι πιο σημαντικό να έχει γείτονες που δεν κλέβουν την περιουσία των γειτόνων τους, όπως χρήματα, πιστωτικές κάρτες και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης. Με άρθρα σαν αυτό του κ. Rahn στην Washington Times, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), ενθαρρύνεται να διαπράξει παρόμοια εγκλήματα: να σφετεριστεί δηλαδή την ιστορία της γειτονικής της χώρας, την ταυτότητα και τον πολιτισμό της.

Βρήκαμε το άρθρο προσβλητικότατο για την Ελλάδα και το σύνολο του Ελληνισμού. Είναι ιστορικά αβάσιμο, βαθιά προκατειλημμένο και παραπλανητικό. Ο κ. Rahn θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Μακεδονία είναι ελληνική επαρχία. Θεωρούμε οποιαδήποτε αναφορά ως «Μακεδονία και Ελλάδα» ως δύο χωριστές οντότητες ως άμεση επίθεση εναντίον της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας. Ποια άραγε θα ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ, αν κάποιος μιλούσε για τη Νέα Αγγλία ή την Καλιφόρνια ως χωριστές οντότητες παντελώς ασύνδετες με τις Ηνωμένες Πολιτείες; Οι ΗΠΑ θα περίμεναν μήπως σε κάποια γωνιά και δεν θα αντιδρούσαν στην περίπτωση που το Κεμπέκ αποσχιζόταν από τον Καναδά και αποφάσιζε να μετονομαστεί ως Βερμόντ, Νέο Χάμσιαρ, Μέην ή Νέα Αγγλία;

Ο κ. Rahn θα πρέπει να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ # 817 της 7 Απριλίου 1993 και # 845 της 18 του Ιουνίου 1993, το επίσημο όνομα της χώρας στην οποία αναφέρεται είναι «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», ή απλά ΠΓΔΜ, έως ότου ένα μόνιμο όνομα συμφωνηθεί μεταξύ της χώρας αυτής και της Ελλάδας. Η ενδιάμεση συμφωνία αυτή υπογράφηκε από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, και ο σκοπός του ήταν να βρούμε ένα όνομα διαφορετικό από «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για την προαναφερθείσα χώρα καθώς αυτό ήταν και συνεχίζει να είναι η αιτία της διαφωνίας τους.

Όλοι οι ισχυρισμοί του κ. Rahn σ' αυτό το άρθρο δεν θα μπορούσαν να ήταν πιο μακριά από την αλήθεια. Θα μπορούσε μήπως ο συγγραφέας να μας υποδείξει ποιοι είναι αυτοί οι λόγιοι που συμφωνούν με την εξής ατάκα: «ακόμη αν και οι Σλάβοι αποτελούν την πλειονότητα του πληθυσμού για τα τελευταία 1.300 χρόνια στη γη που είναι σήμερα η χώρα της Μακεδονίας;»
Σύμφωνα με την τουρκική απογραφή του Χιλμί Πασά το 1906, στην περιοχή της Μακεδονίας (τμήμα της Ευρωπαϊκής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πριν από την απελευθέρωση της περιοχής από τους Τούρκους), δεν υπήρχε καμιά καταγεγραμμένη «Μακεδονική» εθνότητα:
423.000 ή 41,71% Μουσουλμάνοι (Τούρκοι και Αλβανοί)
259.000 ή 27,30% Έλληνες
178.000 ή 18,81% Βούλγαροι
13.150 ή 1,39% των Σέρβοι
73.000 ή 7,72% άλλοι

Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως τα Τουρκικά αρχεία είναι αρκετά ενδεικτικά της κατάστασης, δεδομένου ότι, ως ηγεμόνες της περιοχής, θα έδιναν ιδιαίτερη έμφαση ύπαρξης «Μακεδονικού» έθνους, αν ένα τέτοιο έθνος υπήρχε. Οι Έλληνες που ζούσαν στην Μακεδονία ήταν απλά Έλληνες και τίποτα άλλο.

Ο συγγραφέας αδυνατεί να εξηγήσει γιατί δεν υπήρχε «Μακεδονικός στρατός» για να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των υποτιθέμενων «εθνικά Μακεδόνων» στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της Συνθήκης του Βουκουρεστίου του 1913, η οποία καθόρισε τα σημερινά σύνορα της Ελλάδας με τους γείτονές της δεν υπήρξαν εκπρόσωποι από κανένα «Μακεδονικό Έθνος». Η Έκθεση του Carnegie (Έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής σχετικά με τα αίτια και τη διεξαγωγή των Βαλκανικών Πολέμων), όχι μόνο δεν κατέγραψε την ύπαρξη «Μακεδονικού» στρατού, αλλά δεν έκανε μνεία ύπαρξης οποιωνδήποτε αμάχων «εθνικά Μακεδόνων». Δεν αναρωτιέται ο κ. Rahn γιατί το Μανιφέστο του Κρούσεβου, το τόσο αγαπητό από το λαό της ΠΓΔΜ, δεν περιελάμβανε καμιά «Μακεδονική» εθνότητα; Στην πραγματικότητα απευθύνει έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Μακεδονίας, ως Μακεδόνες, «ανεξάρτητα από την πίστη, εθνότητα, φύλο ή συνείδηση"

Ο κ. Rahn φαίνεται να ξεχνά κάτι πολύ σημαντικό όταν αναφέρει πως «ο λαός της Μακεδονίας και της Βουλγαρίας θα αντιμετωπίσουν μια συρρίκνωση των αγορών τους ...» Ξεχνά ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις που υπάρχουν στην ΠΓΔΜ δημιούργησαν πάνω από 30.000 θέσεις εργασίας εκεί. Επιπλέον, η οικονομία της χώρας θα ευημερούσε περισσότερο εάν η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν ξόδευε εκατομμύρια δολάρια σε προπαγάνδα εναντίον των γειτόνων της και δεν επιδιδόταν σε στήσιμο αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του πατέρα του Φιλίππου στη μάταιη προσπάθειά της να απαρχαιώσει τα Σκόπια.

Η ΠΓΔΜ συμβάλλει στη δική της αστάθεια με την τεχνητή εκστρατεία οικοδόμησης έθνους εις βάρος της μεγάλης αλλά και ανήσυχης αλβανικής μειονότητάς της, η οποία γίνεται και περισσότερο ανυπόμονη καθώς περνά ο καιρός. Να ισχυριστούμε ότι τα οικονομικά προβλήματα της ΠΓΔΜ οφείλονται στην Ελλάδα και ότι θα πρέπει να εισαχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να σωθεί, είναι ψευτιές, ερασιτεχνισμός και μυρίζει προπαγάνδα. Αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, δεδομένου πως οι σχέσεις του κ. Rahn με τη Βουλγαρο-Αμερικανική κοινότητα είναι γνωστές και θα πρέπει να παρέχουν κάποιο είδος σύγκρουσης συμφερόντων, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει «Μακεδονικό έθνος και γλώσσα».

Τώρα, αν ο Μέγας Αλέξανδρος ή ο πατέρας του, ο βασιλιάς Φίλιππος Β ήταν Έλληνες ή όχι, γιατί ο κ. Rahn δεν ρίχνει μια ματιά στην επιστολή προς τον Πρόεδρο Barack Obama από 364 παγκοσμίως διακεκριμένους ιστορικούς, αρχαιολόγους και ερευνητές που αναφέρουν: "Οι απαντήσεις είναι ξεκάθαρες: ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, δεν ήταν Σλάβος και οι Σλάβοι και η γλώσσα τους δεν υπήρχαν στην πατρίδα του Αλέξανδρου την εποχή που έζησε ο Αλέξανδρος, αλλά κατέφτασαν 1000 χρόνια αργότερα ».

Ολόκληρο το γράμμα τους και η ακαδημαϊκή τεκμηρίωσή τους μπορεί να βρεθεί στη διεύθυνση: http://macedonia-evidence.org/obama-letter.html και πρέπει να διαβάζεται και χρησιμοποιείται σωστά από οποιονδήποτε γράφει ή σχολιάσει για το θέμα αυτό.

Για να υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, η ΠΓΔΜ πρέπει να απόσχει από την κλοπή της ταυτότητας της Μακεδονίας. Έτσι, η ΠΓΔΜ πρέπει να σταματήσει τη φαύλη προπαγάνδα μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το διαδίκτυο και κάθε άλλο μέσο δημοσιότητας και ιδιαίτερα την προκατειλημμένη αρθρολογία οικονομολόγων για την Washington Times. Θεωρούμε κάθε αναφορά προς την Ελλάδα ως διεφθαρμένη χώρα εχθρική προς τον Ελληνισμό.

Αντώνιος Παπαδόπουλος
Ύπατος Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ

Δημήτρης Χατζής
Ύπατος Γραμματέας Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/#ixzz0r5jgJIVJ

Read more

Ωραίο το ΠΑΣΟΚ ! Άπαιχτο

Είναι εξακριβωμένο ! Το ΠΑΣΟΚ "δεν υπάρχει" (με την έννοια που δίνουν οι πιτσιρικάδες).
Δεν παίζεται. Είναι το πιό έξυπνο κόμμα στον κόσμο. Αλλάζουν τα...
πάντα στα εργασιακά, μειώνονται οι αποζημιώσεις απόλυσης, μειώνονται οι κατώτατες αμοιβές, καταργείται στην ουσία η διαμεσολάβηση για την επίτευξη συμφωνίας στις συλλογικές συμβάσεις, με δυό λόγια, βομβαρδίζονται οι εργαζόμενοι και άνεργοι μισθωτοί, έχουμε κοσμοϊστορικές αλλαγές στα εργασιακά
και όλα αυτά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα περνάει με Προεδρικά Διατάγματα και όχι με νόμους, για να μην ...κουράζεται με εξηγήσεις στη Βουλή.
ΠΑΣΟΚάρα ! Μια κατηγορία μόνο του, στον παγκόσμιο ιδεολογικό χάρτη.
Read more

Ούτε η Θάτσερ δεν θα είχε σκεφθεί τέτοια εργασιακά μέτρα

Βόμβα στα θεμέλια των εργασιακών σχέσεων και λάδι στη φωτιά της κοινωνικής έκρηξης, βάζει το προεδρικό διάταγμα Λοβέρδου για τις αποζημιώσεις, τα όρια απολύσεων και τον κατώτατο μισθό για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Ο Λοβέρδος και η κυβέρνηση εμφανίζονται βασιλικότεροι του Βασιλέως βάζοντας ακόμη πιο σκληρούς όρους από αυτούς που ζητά το ΔΝΤ, ενώ δεν τολμούν να πάνε το νομοσχέδιο στην Βουλή και επιχειρούν να το περάσουν με Προεδρικό Διάταγμα

Για αιτία πολέμου μιλά η ΓΣΕΕ και δρομολογεί προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Το πιο δραματικό είναι το καθεστώς που θα ισχύσει για τις απολύσεις και τις αποζημιώσεις σε μια χρονική στιγμή που είτε υπάρχει πρόβλημα είτε όχι οι εταιρείες προχωρούν σε απομακρύνσεις υπαλλήλων. Πλέον η… σοσιαλιστική κυβέρνηση τους κάνει ένα ακόμη δώρα, δίνοντάς τους ελευθερία κινήσεων σε όλα.

Αυξάνει από 2% σε 5% το όριο των απολύσεων, οπότε δίνει το πράσινο φως για υπερδιπλάσιες απολύσεις κάθε μήνα, απ’ ότι ίσχυε μέχρι σήμερα.

Δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να πληρώνουν μέχρι και το μισό (50%) της αποζημίωσης που θα κατέβαλαν μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, εργοδότης που προειδοποιεί τον εργαζόμενο 4 μήνες πριν ότι θα τον απολύσει, μπορεί να του καταβάλει το 50% της αποζημίωσης που θα λάμβανε κανονικά. Αν δεν τους προειδοποιήσει, δηλαδή η απόλυση είναι ξαφνική τότε θα τους πληρώσει όλη την αποζημίωση. Συγκεκριμένα προβλέπεται:

1, Σύμβαση μισθωτού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, διάρκειας πέραν των δύο μηνών, δύναται να καταγγελθεί κατόπιν προηγούμενης έγγραφης προειδοποίησης του εργοδότη, ως εξής:

α) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από δύο (2) μήνες ως δέκα (10) χρόνια, απαιτείται προειδοποίηση ένας (1) μήνας πριν την απόλυση,

β) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από δέκα (10) χρόνια συμπληρωμένα ως δεκαπέντε (15) χρόνια, απαιτείται προειδοποίηση δύο (2) μηνών πριν την απόλυση

γ) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από δεκαπέντε (15) χρόνια συμπληρωμένα ως είκοσι (20) χρόνια , απαιτείται προειδοποίηση τριών (3) μηνών πριν την απόλυση.

δ) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από είκοσι (20) χρόνια συμπληρωμένα και άνω, απαιτείται προειδοποίηση τεσσάρων (4) μηνών πριν τη λύση της σύμβασης ή της σχέσης εργασίας.

Μαύρα τα μαντάτα και για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας αφού θα πληρώνονται με ποσοστό από 70% έως 85% του βασικού μισθού, ήτοι από 515 ευρώ έως 629 ευρώ. Φτηνή εργασία δηλαδή για χιλιάδες νέους οι οποίοι…. υποβιβάζονται από “γενιά των 700 ευρώ” σε “γενιά των 500”. Φυσικά τα λιγότερα χρήματα θα λαμβάνουν όσοι εντάσσονται στις ειδικές συμβάσεις μαθητείας τις οποίες θα έχει την ευχέρεια να βγάζει ο εργοδότης.

Το συμπέρασμα είναι ότι ανατρέπονται όλα για χάρη δήθεν της φθηνότερης εργασίας και ανταγωνιστικότητας. Πρόκειται καθαρά για δωράκι στους εργοδότες οι οποίοι θέτουν σε ομηρεία χιλιάδες εργαζόμενους και τους θέτουν διλήμματα όπως “σκάσε και δούλευε” αφού έτσι κι αλλιώς τα μισά λεφτά θα πάρεις για αποζημίωση και ο αντικαταστάτης θα πληρώνεται με 500 ευρώ.

Εύγε, ούτε η Θάτσερ δεν το είχε σκεφτεί.

Το Προεδρικό Διάταγμα

http://www.antinews.gr/?p=50178
Read more

«Δούλευε μέχρι να πεθάνεις…»

Το τελικό “ΟΚ” από την Τρόικα παίρνει την Πέμπτη το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφτιαξε η κυβέρνηση κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Μνημονίου. Όπως κατά καιρούς έχουμε γράψει, η κατεδάφιση όλων των ρυθμίσεων που ξέραμε μέχρι σήμερα είναι το βασικό του στοιχείο ενώ ανατρέπεται ο οικογενειακός προγραμματισμός διότι αυξάνονται τα χρόνια εργασίας και μειώνονται οι συντάξεις. Αναλυτικά τα βασικά σημεία του νέου ασφαλιστικού προβλέπουν:

1. Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, δηλαδή το ποσοστό αναπλήρωσης 1,2% επί 40 χρόνια (δηλαδή 48%) επισπεύδεται και θα ξεκινήσει το 2011 ή το αργότερο το 2013.

2.Αυξάνονται κατά 5 έως 15 τα χρόνια συνταξιοδότησης Κατ’ αρχάς από του χρόνου θα δουλεύουμε το ελάχιστο όλοι μέχρι τα 60 έτη. Ούτε οι μάνες με ανήλικα, ούτε τα βαρέα και ανθυγιεινά θα γλιτώσουν από αυτό το νούμερο.

3. Καταργούνται τα επόμενα χρόνια τα 35 ή 37 έτη συνταξιοδότησης. Όλοι θα δουλεύουν 40 χρόνια μέχρι τα 60 για πλήρη σύνταξη. Άγνωστο ακόμη ποια χρόνια θα ισχύουν, δηλαδή θητεία, γέννα, σπουδές κ.λπ.

4. Για να πάρει κάποιος πλήρη σύνταξη θα πρέπει ή να έχει συμπληρώσει τα 40 έτη και 60 χρόνια ή να φτάσει τα 65 έτη. Μάλιστα, από το 2020 το όριο αυτό θα αυξάνεται ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής. Οπότε, ο εφιάλτης δεν έχει τέλος.

5. Όποιος κάνει το… λάθος να βγει πριν τα 65 στη σύνταξη θα πληρώνει ποινή 6% για κάθε έτος σε όλες τις συντάξεις, κύρια, βασική και επικουρική.

6. Ξεκινά κατακαλόκαιρα η καταβολή υπέρ του ΛΑΦΚΑ. Όσοι παίρνουν σύνταξη πάνω από τα 1.400 ευρώ θα δουν μείωση από 3% έως 9% ο οποίος θα πηγαίνει, υποτίθεται, σ’ αυτό το ταμείο.

7. Φυσικά οι γυναίκες είναι οι μεγάλες χαμένες αφού θα κληθούν να δουλέψουν έως 15 χρόνια περισσότερο ώστε να εξομοιωθούν με τους άνδρες.

8. Τέλος, αρχίζει από το 2011 το πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων αφού αυτές προβλέπεται να δίνονται ανάλογα με το πόσο βιώσιμα είναι τα Ταμεία. Κι επειδή σχεδόν κανένα δεν είναι, ξεχάστε την επικουρική.

Φυσικά για όλα αυτά θα υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις, ήδη η ΓΣΕΕ μιλά για αντισυνταγματικά μέτρα. Αν όχι τώρα, από Σεπτέμβριο η χώρα μπαίνει σε μια βαθιά κοινωνική κρίση που δημιουργήθηκε από τις πολιτικές του παρελθόντος και τις αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης. Κι όσο κι αν βγαίνει στα κανάλια και “κλαίγεται” ο Α. Λοβέρδος, θα έλθει η ώρα της κρίσης.

http://www.antinews.gr/?p=50186

Read more

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Aς μην πάρουμε την επομένη Δόση από το ΔΝΤ

Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου στο Ιουνίου 16, 2010

Ναι θα δούμε την Ελλάδα να χρεοκοπεί αλλά και την ΕΕ να διαλύεται, τους Χρηματιστές να πηδούν από τα μπαλκόνια, το ευρώ να καταποντίζεται, τους τραπεζίτες σε κατάσταση πανικού και τέλος πάντων έτσι θα γίνει κατανοητό σε όλους γύρω μας ότι μας έχουν ανάγκη και οτι δεν είμαστε τα καλά παιδιά.

Αλλά δεν νομίζω να θέλει ο ΓΑΠ κάτι τέτοιο. Ούτε καν αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Ο ΓΑΠ θέλει να πληρώσουμε όλα τα λεφτά που χρωστάμε στους ξένους. Θεωρεί ότι έχει μπλέξει με την Ελλάδα και θέλει να προστατεύσει την αξιοπιστία του. Τυχών στάση πληρωμών κάποια εσωτερική ένταση κάποια αππιεθαρχία των Ελλήνων στις τράπεζες θα ήταν λεκές στο ηγετικό του κουστούμι.

Για ποια Ελλάδα ρε γαμώτο
http://papaioannou.wordpress.com/

Read more

Κάποιοι γνώριζαν τι θα συμβεί την 20η Απριλίου;

Κάποιοι γνώριζαν τι θα συμβεί την 20η Απριλίου;

«Η πετρελαιοκηλίδα είναι μικρή σε σχέση με το μέγεθος του ωκεανού». Όταν αυτή δήλωση ανήκει στον «μίστερ BP» Τόνι Χέιγουορντ , που έχει την απόλυτη ευθύνη για τον ξεχαρβαλωμένο πετρελαιαγωγό, που έχει μετατρέψει σε νεκρή φύση ένα μεγάλο μέρος του Κόλπου του Μέξικου και της έκρηξης της εξέδρας «Deepwater Horizon» , που έστειλε στονΒαδίζουμε λανθασμένα ως παγκόσμια κοινωνία. υγρό τάφο έντεκα εργαζόμενους , τότε κάτι δεν πάει καλά.

Αυτή η καταστροφή κρύβει -όπως όλα τα μεγάλα γεγονότα στον πλανήτη μας - αρκετά ….ερωτηματικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΒP Τόνι Χέιγουορντ πούλησε το 1/3 των μετοχών του στην εταιρεία του , ένα μήνα πριν από το δυστύχημα της 20ης Απριλίου.
Τυχαίο ;

Τον ακολούθησε λίγες ημέρες αργότερα ( τρεις εβδομάδες δηλ. πριν το δυστύχημα) η ….Goldman Sachs που έσπευσε να πουλήσει το 44% του μετοχικού της «πακέτου» στη BP. Απλή σύμπτωση;

Η Hallidurton Co , ήταν που , λίγες ημέρες πριν από την έκρηξη , είχε ολοκληρώσει το «τσιμέντωμα» της τρύπας της γεώτρησης ( σε βάθος 25.000 ποδών αντί των 18.000 ποδών που είναι το μέγιστο επιτρεπτό όριο, βάσει και της άδειας της) στο υποθαλάσσιο κοίτασμα , για την ενίσχυσή του.
Ως γνωστόν η Hallidurton του νεοσυντηρητικού Ντικ Τσέινι (πριν αυτός αναλάβει την αντιπροεδρία επί Μπους) εμφανίζεται και στους αγωγούς των Βαλκανίων και στην μεγαλύτερη βάση των ΗΠΑ επί ευρωπαϊκού εδάφους στο Κόσσοβο και στην κατασκευή της μεγαλύτερης πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αυτή στα Σκόπια ( που καθώς φαίνεται θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της CIA στην Ευρώπη ,την Δυτική Ασία και την Μέση Ανατολή) και στην σίτιση των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και σε εκατοντάδες άλλες υπεργολαβίες που έχουν σχέση με τις ΗΠΑ.

Οκτώ ημέρες , λοιπόν, πριν από την έκρηξη η Hallidurton αγόρασε την Boots & Coots Services , που μεταξύ άλλων κατασκευάζει μηχανήματα ….καθαρισμού πετρελαιοκηλίδων
( το 1991, στον πρώτο πόλεμο στον Περσικό είχε αναλάβει την κατάσβεση των πυρκαγιών σε περισσότερες από 700 πετρελαιοπηγές του Κουβέιτ , που πυρπόλησαν οι ιρακινές δυνάμεις υποχωρώντας) .

Τυχαία όλα αυτά ; Δεν νομίζω ! Μήπως λοιπόν Κάποιοι γνώριζαν τι θα συμβεί την 20η Απριλίου;

http://www.politis-gr.com/?p=2113

Read more

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 Δημόσιοι υπάλληλοι: Σε ετοιμότητα για την απογραφή(12-23/7)

Διαβάστε βήμα, βήμα τις κινήσεις των υπαλλήλων στο δημόσιο, προκειμένου να δηλώσουν ηλεκτρονικά και μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες το επαγγελματικό τους αποτύπωμα. Η κυβέρνηση προχωρά σε "επιχείρηση σκούπα". Στόχος είναι η δημιουργία Ενιαιας Αρχης Πληρωμής, μέσω της οποιας θα καταβάλλεται απο το Σεπτέμβριο η μισθοδοσία τους.Η διαδικασία απογραφής αφορά σε όλο το προσωπικό του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού [...]

Πρόκειται για:
*το μόνιμο προσωπικό
*το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου,
*το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,
*οι μετακλητοί, ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες των γραφείων των μελών της Κυβέρνησης και των Υφυπουργών, των γραφείων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, των γραφείων Προέδρων και Αντιπροέδρων των Ν.Π.Δ.Δ.,

*οι επί θητεία υπάλληλοι,
*οι υπάλληλοι κατηγορίας ειδικών θέσεων,
*οι δικηγόροι με έμμισθη εντολή,
*το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και

*οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί,
*το πάσης φύσεως διδακτικό και βοηθητικό διδακτικό προσωπικό των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, καθώς και το πάσης φύσεως διδακτικό προσωπικό των Σχολών του δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ.,
*οι δικαστικοί λειτουργοί και το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Ελεγκτικού Συνεδρίου,

*τα μόνιμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος,
*το επί θητεία και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στρατιωτικό και ένστολο προσωπικό των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη,

*οι ιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι μόνιμοι ιατροί, οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου, καθώς και οι επικουρικοί ιατροί.
*οι κληρικοί όλων των βαθμίδων και το προσωπικό της Εκκλησίας της Ελλάδος και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που υπάγονται στην εποπτεία Αυτής,
*οι διπλωματικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών,

*οι απασχολούμενοι με σύμβαση μίσθωσης έργου,
*οι διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι και αντιπρόεδροι των Ν.Π.Δ.Δ,
*οι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και τα μέλη των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών,
*τα αιρετά όργανα των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού,

Η απογραφή θα ξεκινήσει την Δευτέρα 12 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010 με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των υπόχρεων.

Οι προθεσμίες έχουν ως εξής:
ΑΦΜ Ημερομηνία
1 12/07/10
2 13/07/10
3 14/07/10
4 15/07/10
5 16/07/10
6 19/07/10
7 20/07/10
8 21/07/10
9 22/07/10
0 23/07/10

Οι υπόχρεοι της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του υπουργείου Οικονομικών απογράφονται μέσα στο χρονικό διάστημα από την 1η έως και την 9η Ιουλίου 2010.

Οι υπόχρεοι, θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονική σελίδα απογραφής, η οποία βρίσκεται στον ιστότοπο www.apografi.gov.gr. Τα στοιχεία που θα τους ζητηθούν είναι:
α) προσωπικά στοιχεία του υπαλλήλου,
β)στοιχεία υπηρεσιακής κατάστασης του υπαλλήλου και
γ) τίτλους σπουδών του υπαλλήλου.

Μετά την απογραφή του, ο υπάλληλος λαμβάνει κωδικό αριθμό πρόσβασης στα προσωπικά στοιχεία που έχει υποβάλει στην ατομική ηλεκτρονική σελίδα. Η σελίδα απογραφής επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και η ψευδής υποβολή στοιχείων αποτελεί ποινικό και πειθαρχικό παράπτωμα.

Όποιος είναι προγραμματισμένο να λείπει με άδεια θα μπορεί να κάνει αίτηση ώστε να απογραφεί από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Διοικητικού Προσωπικού της υπηρεσίας που υπηρετεί ή τον αναπληρωτή του. Με ευθύνη του προϊσταμένου τους απογράφονται και οι ασθενείς ή όσοι λείπουν για άλλους λόγους.

Σημειώστε ότι:
Μεταβολή των στοιχείων της ατομικής σελίδας των απογραφέντων μπορεί να γίνει μόνο από τις διευθύνσεις διοικητικού προσωπικού των υπηρεσιών.

Πηγή:nooz.gr
http://kontiloforos.blogspot.com/2010/06/12-237.html
Read more

Δήλωση Ε. Βόζεμπεργκ για θέμα βαθμολογητών των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων

Να δώσει άμεσα λύση "ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα", καλεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Α’ Αθηνών, Ελίζα Βόζεμπεργκ, αναφερόμενη στο θέμα που έχει ανακύψει με τους βαθμολογητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων. «Η αδυναμία της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να διαχειρισθεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις προσλαμβάνει πλέον δραματικές διαστάσεις. Την ώρα που δοκιμάζονται τα όρια της αντοχής 90.000 ελληνικών οικογενειών, η Υπουργός Παιδείας - με τις προκλητικές δηλώσεις της - ρίχνει λάδι στη φωτιά, εντείνοντας την αγανάκτηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, οι οποίοι πληρώνουν ακριβά τις συνέπειες της ενδοκυβερνητικής ασυνεννοησίας», σημειώνει η κ. Βόζεμπεργκ. Κάνει ακόμη λόγο για ανακολουθία λόγων και έργων με την ανάκληση της απόφασης για τις αμοιβές.
(ANA)
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/06/blog-post_5065.html
Read more

Mήπως ο “Ριζοσπάστης” είχε καλύτερο ρεπορτάζ; Οι δοσίλογοι του χθες και οι δοσιλογικές συμπεριφορές του σήμερα. « www.olympia.gr

Read more

Αξίζει πραγματικά να διαγράφεις το παρελθόν σου και το μέλλον σου κύριε Βορίδη για να προσφέρεις στήριξη στις ελεεινές μεθοδεύσεις της “Νέας Διακυβέρν

Είναι τελείως ανεξήγητη αυτή η συμπεριφορά. Όπως ήταν ακατάληπτο (όχι δεν θα χρησιμοποιήσουμε βαρύτερους χαρακτηρισμούς) η επίκληση της Πατρίδας για να προσυπογράψεις την απώλεια Εθνικής κυριαρχίας.

Εάν κάποιος έκανε αυτές τις δηλώσεις πριν από κάποιους μήνες, είμαστε σίγουροι ότι ο κύριος Βορίδης θα έπεφτε σαν πέλεκυς για να τον καρατομήσει.

Τώρα λοιπόν, προκειμένου να στηριχθεί η ληστρική απόφαση της κυβέρνησης για τα “φρουτάκια”, επιστρατεύεται πάλι ο κύριος Βορίδης και κάνει τις απίστευτες δηλώσεις που θα δείτε στο βίντεο. Πραγματικά δεν πιστεύαμε στ’ αυτιά μας όταν το βλέπαμε.

Τι διαφορά έχουν αυτές οι δηλώσεις από το “ας πρόσεχαν” του Σημίτη για το χρηματιστήριο που τόσο καταδίκασε ο ΛΑΟΣ; Αλήθεια, πως μπορεί ένας πολιτευτής που εξελέγει με το πρόσχημα του “πατριωτισμού” να προσυπογράφει και να υποστηρίζει με θέρμη μέτρα που παραπέμπουν …στις τελευταίες ημέρες της Βαβυλώνας; Διαβάστε και την άποψη της αναγνώστριας που μας έστειλε το βίντεο.


Boridis Vouli

This movie requires Adobe Flash for playback.

Σας στέλνω ένα video με τον Βορίδη να ζητάει την απελευθέρωση του τζόγου. Με πάθος κ περίσσια ειρωνία υποστηρίζει ότι άνθρωποι μπορεί να καταστραφούν αλλά τι να κάνουμε; Αυτοί θα φταίνε που δεν έλεγξαν τα πάθη τους. Και συνεχίζει ότι το κράτος δεν είναι μπαμπάς των ενήλικων πολιτών (σε αυτό θα συμφωνήσω…μάλλον για κράτος προαγωγό μιλάμε). Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βορίδη όποιος καταστραφεί ας πρόσεχε. Αλήθεια με τους ανήλικους κάτοικους αυτής της χώρας τι θα κάνουμε, θα τους κλείνουμε τα μάτια ή θα τους λέμε να επαναλαμβάνουν κάθε πρωι την φράση”τζόγος – τζιζ κακό!;” Με αυτή την μηδενιστική προσέγγιση τότε να νομιμοποιήσουμε και την κόκα, την ηρωίνη, τα όπλα, τα πάντα. Όυτως ή άλλως έχουν στηλιτεύσει τα πάντα, όσοι βρίσκουμε δουλειά, θα δουλευουμε για ψίχουλα μέχρι τα 70…ας γίνουμε λοιπόν ένα απέραντο φρενοκομείο νέων δίχως όραμα που κυνηγάνε το εύκολο χρήμα – πάντα με τις ευλογίες των βουλευτών μας… – ε και όποιος καταστραφεί ας πρόσεχε.

Αυτά από τον κ. Βορίδη…

Κρίμα κύριε Βορίδη. Δεν προβαίνουμε σε χαρακτηρισμούς γιατί πραγματικά δε μπορούμε να εξηγήσουμε αυτά που βλέπουμε.

http://olympia.gr/2010/06/16/voridis/#more-22357
Read more

Πεταλωτής: Υπήρχε μία ρήση του πρωθυπουργού για τα κυριαρχικά δικαιώματα μας, αυτό όμως, ειπώθηκε σε άλλον χρόνο..





















H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ..

Αυτή την δήλωση έκανε ο πρόεδρος της Ε.Ε Μαρόζο σύμφωνα με την Daily Mail
Διαβάστε τι δήλωσε:

- EU begin emergency billion-pound bailout of Spain
- Countries in debt may fall to dictators, EC chief warns
- 'Apocalyptic' vision as some states run out of money.

Democracy could ‘collapse’ in Greece, Spain and Portugal unless urgent action is taken to tackle the debt crisis, the head of the European Commission has warned.
In an extraordinary briefing to trade union chiefs last week, Commission President Jose Manuel Barroso set out an ‘apocalyptic’ vision in which crisis-hit countries in southern Europe could fall victim to military coups or popular uprisings as interest rates soar and public services collapse because their governments run out of money
Τόνισε ότι απειλείται η δημοκρατία στις χώρες με χρέος, εκτός αν ληφθούν άμεσα μέτρα κατά του χρέους. Είπε επίσης ότι μπορεί οι δημοκρατίες στη Ν. Ευρώπη μπορεί να πέσουν θύματα στρατιωτικών δικτατοριών... επειδή οι κυβερνήσεις μπορεί να ξεμείνουν από λεφτά
Επί του θέματος έγινε και σχετική ερώτηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο χθες σε συνέντευξη του στο ΝΕΤ 105,8
Τι μας είπε ο κ. Πεταλωτής..
Μήπως εννοεί ο κ. Μπαρόζο αυτό που όπως εδώ κατηγορείται και η κυβέρνηση ότι έχουμε εκχωρήσει δικαιώματα στην τρόικα, ότι είναι αυτό κατάλυση της Δημοκρατίας. Μήπως εννοεί αυτό το πράγμα;
Και φυσικά, ούτε εμείς έχουμε πει ποτέ ότι εκχωρήσαμε δικαιώματά μας. Υπήρχε μία ρήση του πρωθυπουργού για τα κυριαρχικά δικαιώματα μας, αυτό όμως, ειπώθηκε σε άλλον χρόνο και ειπώθηκε σε μία τελείως διαφορετική φάση της πολιτικής μας εξέλιξης.
Κατηγορείται λέει η κυβέρνηση ότι έχει εκχωρήσει δικαιώματα στην τρόικα, ότι είναι αυτό κατάλυση της Δημοκρατίας.
Αυτά λένε τα χαρτιά, οι συμφωνίες, οι συμβάσεις και οι υπογραφές κ. Πεταλωτή.
Δεν είναι θέμα κατηγορίας, είναι θέμα υπογραφών..
Το είχε πει ο πρωθυπουργός σε άλλο χρόνο, υπήρχε μια ρήση, έτσι γενικώς και αορίστως για την εθνική κυριαρχία.
Σε ποια διαφορετική πολιτική φάση αναφέρεστε κ. πεταλωτή;
Eσείς δεν είσαστε τότε κυβέρνηση και μας λέγατε μάλιστα ότι, δεν υπάρχει ανάγκη προσφυγής στο ΔΝΤ και ότι ήταν έσχατη λύση;
Εσείς δεν κάνατε 6 μήνες για να πάρετε τα όποια μέτρα, ενώ οι κερδοσκόποι έκαναν πάρτυ και σπέκουλα;
Nα μην δίνουμε λέτε και πολυ σημασία σε τέτοιες δηλώσεις...που γίνονται κάθε μέρα
Ναι αλλά δεν μιλάμε για μια τυχαία δήλωση και ένα τυχαίο πρόσωπο !!!
Την δήλωση την έκανε ο Μπαρόζο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής.
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης στο :
Έχω μάτια και βλέπω: Πεταλωτής: Υπήρχε μία ρήση του πρωθυπουργού για τα κυριαρχικά δικαιώματα μας, αυτό όμως, ειπώθηκε σε άλλον χρόνο..
Read more