Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Αυτό που φωνάζουμε χρόνια: υπάρχει δυνατότητα να αποβληθεί η Siemens από όλους τους Ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς και είναι στο χέρι της Ελλάδας!

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιουνίου 14, 2010


Αυτό προς γνώση και αποκάλυψη κάποιων παπαγάλων που επιμένουν ότι “πρέπει να απαγορεύσουμε (στο μιλητό) στη Siemens να μετέχει στους Ελληνικούς διαγωνισμούς!”

Η Siemens δεν δίνει ΔΕΚΑΡΑ για το αν θα ξαναπάρει Ελληνικό διαγωνισμό. Έχει ήδη κάνει το πλιάτσικο. Οπότε η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι απλή:

1. Η Siemens καλείται να δώσει όλα τα ονόματα αποδεκτών στους μαύρους λογαριασμούς και γενικά όπου διέθεσε χρήμα μέσω ξένων αλλά ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΤΑΝ. Αυτή γιατί δεν την ακουμπά κανείς;

2. Η Siemens πρέπει να κληθεί να επιστρέψει κάποια δις Ευρώ από συμβάσεις που δεν υλοποιήθηκαν, αποδείχτηκαν ελλιπείς ή υπερτιμολογημένες από την Deveboise. ΑΜΕΣΑ.

Εάν δεν το κάνει αυτό, ας βγει ΑΜΕΣΑ μία καταδικαστική απόφαση για την εταιρεία σε Ελληνικό δικαστήριο ώστε η εταιρεία ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕ.

Δείτε τι λέει ο Παπαδημούλης για το θέμα:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Εδώ να εισφέρω και μία πληροφορία. Θα ζητήσω να μοιραστεί και στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής. Από το Μάρτιο του 2007 υπάρχει απάντηση σε ερώτηση που έθεσα ως Ευρωβουλευτής του Συνασπισμού στην Κομισιόν, η οποία λέει ότι θα μπορούσε να αποκλειστεί από τους διαγωνισμούς η Siemens, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, για παραβίαση της Οδηγίας 18/2004 και πιο συγκεκριμένα του άρθρου 45, για δωροδοκία που συνιστά παραβίαση της Κοινοτικής Νομοθεσίας περί Ανταγωνισμού, αλλά αυτό προϋποθέτει τελεσίδικη δικαστική απόφαση καταδίκης για δωροδοκία.

Το γεγονός, δηλαδή, ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε δικαστική εκκαθάριση του θέματος στην Ελλάδα, είναι ο λόγος που συνεχίζει να μετέχει κανονικά η Siemens στους διαγωνισμούς. Κι εξηγεί και γιατί η Siemens έκλεισε την υπόθεση με οικονομικούς διακανονισμούς για να αποφύγει καταδίκες, εξηγεί και το συμβιβασμό Siemens – Χριστοφοράκου, εξηγεί και τη μετατροπή του αδικήματος Χριστοφοράκου από δωροδοκία σε απιστία.


http://olympia.gr/2010/06/14/%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CF%85%CE%BD/#more-22212