Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Μέσω δανεισμού το εφάπαξ

Μέσω δανεισμού με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου θα καλύψει το ταμείο πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων τις υποχρεώσεις του για τη χορήγηση του εφ απαξ σε περίπου 20.000 υπαλλήλους που έχουν υποβάλει σχετική αίτηση. Αυτό συμφωνήθηκε στη διάρκεια συνάντησης που είχαν ο υπ οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ Το κόστος για τους συγκεκριμένους δικαιούχους ανέρχεται σε 900.000 ευρώ και όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ Ηλίας Ηλιόπουλος μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχουν προστεθεί άλλες 10.000 αιτήσεις από εκπαιδευτικούς ανεβάζοντας το κόστος σε περίπου 1,2 δισ.

Εφιαλτική είναι πλέον η κατάσταση στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου στοιβάζονται 20.000 αιτήσεις για εφάπαξ και αναζητούνται απεγνωσμένα 900 εκατομμύρια ευρώ. Η μαζική φυγή των δημοσίων υπαλλήλων λόγω των επερχόμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό απειλεί να τινάξει στον “αέρα” το Ταμείο, καθώς φέτος αναμένεται να ανοίξουν την…πόρτα εξόδου περίπου 40.000 άτομα.

Το επόμενο διάστημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς μέσα στο καλοκαίρι υποβάλλονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αν δεν ανακοπεί το κύμα φυγής, τον Σεπτέμβριο θα εκκρεμούν 30.000 αιτήσεις για το εφάπαξ, με αποτέλεσμα να απαιτούνται 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ για την καταβολή του βοηθήματος.

(Απο το ΕΘΝΟΣ)
http://www.antinews.gr/?p=49926