Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Στο Τέλος της Παρέλασης!…Εκεί ο Ηγέτης!!!


Πελασγός ο Μιλήσιος

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2009, δέκα μέρες πριν τις εκλογές, ο κ. Παπανδρέου είχε ταξιδέψει στις ΗΠΑ. Παραβρέθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ , ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, και είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με τον Μπιλ Κλίντον στο συνέδριο που οργανώνει κάθε χρόνο το Ιδρυμα του πρώην αμερικανού προέδρου, στο οποίο ήταν παρών και ο τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος προηγουμένως είχε μιλήσει στη Γενική Συνέλευση και την επομένη συμμετείχε στη σύνοδο του G20.
Έξι μήνες πριν, στις 31 Μαρτίου του ίδιου έτους προήδρευε στη Νέα Υόρκη, στις εργασίες της «Επιτροπής Stiglitz». Αγορεύοντας έλεγε:
Το μήνυμα μας είναι καθαρό. Χρειάζονται σοβαρές τομές στο οικονομικό σύστημα, όχι διακοσμητικές.
Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, ούτε να υποστηρίζουμε, ούτε να επαναδημιουργήσουμε ένα οικονομικό σύστημα, ένα παλιό οικονομικό σύστημα, το οποίο δημιουργεί τεράστιες ανισότητες, το οποίο κατάφερε να διαμορφώσει μερικούς πολύ πλουσίους, αλλά και πολλούς φτωχούς. Ένα σύστημα, το οποίο καταστρέφει δουλειές, αλλά και το περιβάλλον μας. Ένα σύστημα, που δεν προστατεύει τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδήματα. Ένα σύστημα, το οποίο δημιουργεί τεράστιες αδικίες“(…)
Ο δε Joseph Stiglitz, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
Καθώς προχωράμε στο δύσκολο, αλλά σημαντικό έργο της υπέρβασης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, πρέπει αυτό να γίνει με τρόπους που συνάδουν με το όραμά μας για την παγκόσμια οικονομία και τις εθνικές οικονομίες που θέλουμε να δημιουργήσουμε”.
Τον Απρίλιο του 2011 ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, σε συνέντευξή του στο Canal+ , αποκάλυπτε ότι ο Γ. Παπανδρέου είχε ζητήσει την βοήθεια του ΔΝΤ από τον Νοέμβριο του 2009! και πρόσθετε ότι η συμφωνία για την προσφυγή της Ελλάδας έκλεισε με απόλυτη μυστικότητα σε 15 μέρες. Πρόκειται για τη συνέντευξή του στο Canal+, που αποσπάσματα έφερε στο φως της δημοσιότητας Ελληνική σατυρική εκπομπή, λέγοντας:
«Όταν λέω υπερβάλλοντας ότι, όταν ήρθε το ΔΝΤ (στην Ελλάδα), κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες, το κλείσαμε σε 15 ημέρες, διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο. Με είχε πάρει τηλέφωνο από τον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του 2009 λέγοντάς μου ότι χρειαζόμαστε βοήθεια».
Αλληλουχία γεγονότων, για τη δημιουργία του πολιτικού ψηφιδωτού. Ήταν ώριμες οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν. Υπόθεση Βατοπεδίου… Διανομή ρόλων. Δημοσιογράφοι-υπηρέτης του σκηνικού, που θα στηνόταν από τον Σατανικό σκηνοθέτη, που προσπαθούμε να αποκαλύψουμε στους εναπομείναντες νοήμονες Έλληνες.
Ιερά Μονή Βατοπεδίου, χώρος της Αγιοπνευματικής Δικαιοδοσίας της Εφόρου του Αγιονύμου Όρους, της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπου τεθλιμένοι, εμπερίστατοι, ευσεβείς, άσωτοι, και λογής κοινωνικά κλυδωνισμένοι καταφεύγουν για προσευχή και γαλήνη. Ανάμεσά τους και οι…εντεταλμένοι υπηρεσιών, Διπλωμάτες, οικονομικοί παράγοντες, περίεργοι και άξιοι προσοχής. Ξεχωριστή παρουσία του Πρίγκηπα του Βρεττανικού Βασιλείου, Καρόλου, γιού του Δούκα του Κέντ Φιλίππου.

Τον Απρίλιο του 2011 ο υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ΔΝΤ, Αντόνιο Μπόρχες σημείωνε πως “η Ελλάδα διαθέτει ιδιωτικοποιήσιμα αγαθά που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 100% του ΑΕΠ της και όταν είχαμε διαπραγματευθεί το πρόγραμμα βοήθειας, εμείς δεν είχαμε κατά νου ένα τέτοιο σενάριο αποκρατικοποίησεων” και κατέληγε «…εμείς δεν πρόκειται ποτέ να εμπλακούμε σε ένα πρόγραμμα, εάν δεν πιστεύουμε πως το πρόβλημα αυτό δύναται να επιλυθεί, πως το χρέος μπορεί να εξυπηρετηθεί».
Το ερώτημα που τίθεται, συνίσταται στο τί άλλαξε απότομα τη στάση του ΔΝΤ έναντι της Ελλάδος μέσω της δήλωσης του αξιωματούχου του Ταμείου, και τι ήταν αυτό που οΝτομινίκ Στρος Καν συνεντευξιάζετο στο Γαλλικό κανάλι με τις παραπάνω δηλώσεις του, οι οποίες ποτέ δεν παρουσιάσθηκαν στο εν λόγω μέσο, αναγκάζοντάς τον να το διαρρεύσει σε Ελληνικό ώστε να αποποιηθεί την συνευθύνη με τον Παπανδρέου για τους κρυφούς σχεδιασμούς εις βάρος της Ελλάδος!
Τί άρχισε να φοβάται ο Γάλλος πολιτικός;
Λέγεται, ότι στις εισηγήσεις του στην εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, διέκρινε κανείς μια αλλαγή της στάσης του στα νομισματικά αποθεματικά, προτείνοντας ένα καλάθι μεταξύ δολλαρίου, ευρώ, γουάν και ρουβλίου, εγκαταλείποντας την παγκόσμια αποκλειστικότητα του πράσινου νομίσματος. Αυτός είναι και ο λεγόμενος Δρόμος της Δαμασκού του Στρος Καν. Τρεις μηνές μετά, το Administration τον συλλάμβανε για …σεξουαλική κακοποίηση.
Τι δεν κατάφερε να αποτρέψει ο Γάλλος πολιτικός; Τι πήγε να προλάβει;
Τον περασμένο Μάρτιο,στις 29 Μαρτίου συγκεκριμένα, στη Σύνοδο κορυφής των BRICS στο Νέο Δελχί, ανακοινώθηκε σχέδιο που οι χώρες των BRICS συμφώνησαν να πιστώνει η μια την άλλη σε τοπικά νομίσματα. Αυτό θα διευκολύνει, λένε αξιωματούχοι, την οικονομική ανάπτυξη σε καιρό κρίσης.
Οι χώρες των BRICS, Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική, οικοδομούν μαζί μια ενωμένη αναπτυξιακή Τράπεζα και ενιαίο Χρηματιστηριακό Δείκτη.
Όταν εφαρμοστεί, θα είναι η πρώτη ενωμένη οικονομική επιχείρηση των πέντε χωρών και θα περιλαμβάνει το 45% του παγκοσμίου πληθυσμού και του 25% της οικονομίας του των 13 τρισεκατομυρίων δολλαρίων.
Η επίδραση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ελαττώθηκε σημαντικά την τελευταία δεκαετία” λέει ο Xiang Songzuo, της Τράπεζας της Κίνας, και συνεχίζει “κυρίως η προηγούμενη και η τέχουσα οικονομική κρίση με έκανε να πιστεύω, ότι δεν έπαιξαν τον ρόλο – διασώστη στην αποτροπή της κρίσης“.
Στο μέλλον, το ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα θα παίζουν όλο και μικρότερο ρόλο στην παγκόσμια οικονομία και οι οικονομικοί θεσμοί των BRICS θα παίζουν
σπουδαιότερο ρόλο, σύμφωνα μ’αυτόν.
Η Τράπεζα θα χρησιμοποιείται ως ένας πιστωτικός Οργανισμός κατά τη διάρκεια μελλοντικών οικονομικών κρίσεων όπως αυτή της Ευρώπης, ως επίσης και ως
προμηθευτής πόρων για προγράμματα των BRICS.
Η Τράπεζα επίσης θα ασχολείται με έναν πίνακα δείκτη ισοτιμιών μέχρι την Παρασκευή, προερχόμενοι από τα χρηματιστήρια των πέντε κρατών. Οι πράξεις θα
αγοράζονται σε τοπικά νομίσματα.
Τα κράτη επίσης σχεδιάζουν να υπογράψουν συμφωνίες διευκολύνοντας τράπεζες στην επέκταση της πίστωσης σε άλλα μέλη σε τοπικό νόμισμα, για να
ελαττώσουν το ρόλο του δολλαρίου στην αγορά μεταξύ των.
Αυτή είναι πλέον η Ανατολική Συμμαχία, μια τεράστια οικονομική συμμαχία που αποτρέπει τις κρίσεις και ενδυναμαμώνει τη συνοχή των BRICS. Τι ετοιμάζεται στη Διεθνή σκακιέρα;
Αν η Ανατολική Συμμαχία εγκολπωθεί και την Ινδονησία, τότε η Δυτική Συμμαχία οδηγείται στους Αιγός ποταμούς της.
Η ηγέτιδα δύναμή της διέπραξε τεράστια λάθη, προκάλεσε την κατάρευση της Ελλάδος, και μόλις διέγνωσε το εγκληματικό Λάθος της, ανέκρουσε πρύμναν για να διασώσει τα εναπομείναντα ερείπια. Στη αλλαγή της στάσης της είναι η στοχευμένη επανεκλογή του Ομπάμα για να αντιμετωπίσει την επελαύνουσα Ανατολική Συμμαχία και κυρίως την μη απώλεια της Ινδονησίας.
Η πρώτη της ενέργεια ήταν το ξήλωμα του σαθρού ancient regime (παληού καθεστώτος) της κυριαρχίας Κλίντον, αποσύροντας την Κυρία από την Διπλωματία, που αποδείχθηκε παίγνιο του Λαβρώφ και του Κινέζου ομολόγου της, και η αλλαγή του καθεστώτος των Μυστικών υπηρεσιών, χρησιμοποιώντας την πεπαλαιωμένη μέθοδο των…σεξουαλικών σκανδάλων.
Είναι η απάντηση στην αλλαγή φρουράς της Κινεζικής ηγεσίας και της αλλαγής ηγεσίας στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Παράλληλα, μαίνονται οι δολιχοδρομίες των ηγετών-Ευνούχων της πάλαι ποτέ Ευρωπαικής Ένωσης με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ κ. Λαγκάρντ για την τύχη της Ελλάδος, και τη λαίλαπα που θα ξεσπάσει στη Δύση μετά την επίσημη Πτώση της.
Στην Ελλάδα, τα μορμολύκια της “Μεταπολίτευσης”, αυτό το τυμπανιαίο πολιτικό προσωπικό, αναμένει τον ηγέτη που θα το “περισυλλέξει”.
Όλη η Ελλάδα αναμένει τον ηγέτη της που θα αναδυθεί μέσα από τα ερείπια της Καθημαγμένης Πολιτείας. Μέσα από την Πτώση, παρελαύνουν άνθρωποι του παληού Μεταπολιτευτικού καθεστώτος, ο λαός προσπαθεί εναγωνίως να αναγνωρίσει τον Ηγέτη της μέσα στο πλήθος. Αργεί να φανεί. Η παρέλαση συνεχίζεται και η οδύνη περισσεύει. Τίποτε δεν διακρίνεται ακόμα κι αναρωτιέται, πού είναι ο ηγέτης;
Στο Τέλος της Παρέλασης!… Εκεί ο Ηγέτης!!!
Πελασγός ο Μιλήσιος
Read more

Αφιέρωμα στο αίμα των Μνημονίων

 REUTERS-ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ

Eκεί μας έφτασε η πολιτική και οικονομική ελίτ που μας κυβερνά: Να κάνουν αφιερώματα τα διεθνή πρακτορεία για το κύμα αυτοκτονιών στην χώρα που είχε το χαμηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών της Ευρώπης! «Οι απόπειρες αυτοκτονίας αυξάνονται στην Ελλάδα της κρίσης», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters για το αίμα που χύνεται εδώ και δυόμιση χρόνια στην χώρα.
Το πρακτορείο αναφέρει ότι οι αυτοκτονίες είναι αποτέλεσμα της ύφεσης, των κοινωνικών προβλημάτων που αυτή δημιούργησε και βέβαια με τις πολιτικές του Μνημονίου που επιβάλλει η οικονομική ελίτ και υπογράφει η πολιτική. 
Στο ρεπορτάζ αναφέρονται τα στοιχεία που  έχει δώσει στη Βουλή ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με τα οποία το 2009 έγιναν 677 απόπειρες αυτοκτονίας, το 2010 έγιναν 830 και το 2011 έγιναν 927.
Για το 2012, έχουν καταγραφεί ήδη 690 περισταστικά μέχρι τον Αύγουστο και σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις που επικαλείται το ρεπορτάζ, η τάση που καταγράφεται είναι ανοδική.
Στη συνέχεια αναφέρεται η αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού, ο οποίος αυτοκτόνησε με όπλο έξω από τη Βουλή, επειδή όπως έγραφε στο σημείωμά του αρνήθηκε να βρίσκει φαγητό στα σκουπίδια.
Kάποτε απασχολούσαμε τον πλανήτη με τα επιτεύγματά μας και τον ηρωισμό μας και τώρα με το δράμα που βιώνουμε...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Read more

Chris Rea - As long as I have your love

Read more

ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ…


(ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ.
20121124-190055.jpg
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕ ΠΕΡΥΣΙ.
20121124-190132.jpg
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕ ΠΡΟΠΕΡΥΣΙ,
20121124-190155.jpg
Η αλήθεια είναι ότι η ανάκαμψη στην Ελλάδα θα έλθει μετά την παραδειγματική τιμωρία του κυρίου Προβόπουλου και των ομοίων του. Όχι αποπομπή, αλλά τιμωρία. Μέχρι τότε, ξεχάστε οποιαδήποτε ελπίδα για το μέλλον.
Read more

Ποιοί “προξενεύουν” τον Μπουτάρη στη ΝΔ;

dakepekoz: Ποιον άλλο θα σκεφτούνε να πάρουνε;;;; Τόσο ευρηματικούς δεν τους περιμέναμε!!! Αν είναι αλήθεια, μιλάμε για διαστροφή!! Επόμενος ο Τατσόπουλος!
Giannis-Boutaris
Αίσθηση έχει προκαλέσει το σημερινό ρεπορτάζ της “Ημερησίας του Σαββάτου” περί… πολιτικής προσέγγισης της Νέας Δημοκρατίας με τον Γιάννη Μπουτάρη, ώστε να είναι ο σημερινός δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκείνος τον οποίο θα υποδείξει και η Συγγρού για την αναμέτρηση του 2014.
Η έγκριτη εφημερίδα υποστηρίζει ότι “ο Γιάννης Μπουτάρης δεν αφήνει αδιάφορο το κυβερνητικό επιτελείο και τον πρωθυπουργό με τις δραστηριότητές και τοποθετήσεις του, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ήδη καταγράφεται αμοιβαίο ενδιαφέρον και ανίχνευση προθέσεων για το ενδεχόμενο στήριξής του για μια νέα θητεία”.
Το ρεπορτάζ της “Ημερησίας του Σαββάτου” συνεχίζει με την αποκάλυψη ότι “έχει ήδη υπάρξει μια έμμεση πρώτη επικοινωνία των δυο πλευρών, αμέσως μετά τη δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη ότι σκοπεύει να διεκδικήσει για δεύτερη φορά το δημαρχιακό αξίωμα”.
Η παραπάνω φημολογία πάντως προσκρούει στην εικόνα που υπάρχει για τον Γιάννη Μπουτάρη στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, που… δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Καθώς επίσης και στις φωνές που ακούγονται στη Θεσσαλονίκη για τα πεπραγμένα του.
Ο σημερινός δήμαρχος ακόμη, συνηθίζει να παίρνει “προχωρημένες” θέσεις, που πολλές φορές κρίνονται ακραίες, και κάθε άλλο παρά συμπορεύονται με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά.
Ήδη πάντως στη Θεσσαλονίκη έχει αρχίσει να κινείται ο Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος σκοπεύει να διεκδικήσει στις εκλογές του 2014 τον δημαρχιακό θώκο τον οποίο έχασε στην αναμέτρηση του 201ο, ενώ αντίστοιχες φιλοδοξίες λέγεται ότι έχει και ο αντιπεριφερειάρχης και πρώην βουλευτής Απόστολος Τζιτζικώστας.
Read more

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΑΡΧΗΣ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

dakepekoz: Εθνάρχης μπορεί να είναι κάποιος που έχει όραμα,που έχει την πυγμή να κυβερνήσει τη χώρα του και να αφήσει πίσω του έργο μακρόπνοο βελτιώνοντας τη ζωή του λαού του, αναβαθμίζοντας την παιδεία του,υπερασπιζόμενος την εθνική  ανεξαρτησία της χώρας του και την αξιοπρέπεια των πολιτών της!
Απάντηση στους υπηρέτες του συστήματος!!
Άναδημοσίευση άρθρου της 17ης Ιανουαρίου 2011

0
Ένα ενδιαφέρον αρθρο του Νικολάου Μάρτη για την προσφορά του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή,με αφορμή τα αποκαλυπτήρια που γίνονται αύριο στην παραλία Θεσσαλονίκης.Αξίζει να το διαβάσουμε όλοι.Είμαι υπερήφανος που έζησα κοντά σ ε αυτόν τον μεγάλο ηγέτη (Μαργαρίτης Τζίμας, βουλευτής)
<<Με αφορμή τα αποκαλυπτήρια την 17ηΙανουαρίου 2011 στην παραλία της Θεσσαλονίκης, πλησίον του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του ανδριάντα του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, Πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο του έφτιαξε η πόλη που αγάπησε και με τα έργα τα οποία ο ίδιος αποφάσισε και έγιναν, είχε ως συνέπεια την σημερινή προβολή της Θεσσαλονίκης, της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, αναφέρω την ανωτέρω αισιόδοξη δήλωση του κατά τις βουλευτικές εκλογές του 1963, την οποία έκανε εισερχόμενος στο δωμάτιο του Ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ, μόλις τελείωσε την ομιλία του προς τον λαό της Καβάλας ως Αρχηγός της Ε.Ρ.Ε.
Η προκήρυξη των εκλογών του 1963 συνέπιπτε με το τέλος της Οκταετίας διακυβερνήσεως των Κυβερνήσεων Καραμανλή (1955-1963). Οι επιδόσεις της Ελλάδας την περίοδο αυτή ήταν σε ορισμένους τομείς της Οικονομίας ανώτερες όλων των χωρών της Ευρώπης. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι:
-                Η δραχμή ήταν ισοδύναμη του Αμερικανικού Δολαρίου, του Γερμανικού Μάρκου και του Ελβετικού Φράγκου.
-                Ο πληθωρισμός ήταν 2%, ο μικρότερος στην Ευρώπη
-                Ο ρυθμός ανάπτυξης, με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ του 1953-1981, έφερνε την Ελλάδα πρώτη, με δεύτερη την Ιαπωνία, Τρίτη τη Γερμανία και τέταρτες τις ΗΠΑ.
-                Ο προϋπολογισμός, χωρίς Αμερικάνικη βοήθεια, διότι το Σχέδιο Μάρσαλ έληξε το 1953, ήταν πλεονασματικός.
Θαρραλέα φορολογικά και πιστωτικά κίνητρα για την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και καθολική κινητοποίηση προς αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών, συνετέλεσαν στο να προβληθεί η Ελλάδα ως υπόδειγμα ταχύτατα αναπτυσσόμενης χώρας, με αποτέλεσμα να επιτελέσει η Ελλάδα το μεγαλύτερο επίτευγμα της νεώτερης ιστορίας της και να συνδεθεί ΠΡΩΤΗ με την τότε ΕΟΚ των 6.
Την περίοδο 1955-63, χωρίς εξωτερική βοήθεια, έγιναν έργα, που αποτελούν και σήμερα την κύρια υποδομή για την ανάπτυξη της Ελλάδας. Σ’ αυτά περιλαμβάνονται:
1. Φράγματα ποταμών, αρδευτικά δίκτυα, αναδιάρθρωση γεωργικής παραγωγής, με συνέπεια να γίνουν γεωργικές βιομηχανίες (Ζαχάρεως, Λιπασμάτων κτλ).
2. Έργα οδοποιίας, που άλλαξαν τη φυσιογνωμία και την οικονομία (δρόμος Αθηνών – Θεσσαλονίκης και δρόμος Αθηνών – Σουνίου κλπ.).
3. Βασικές βιομηχανίες, όπως Αλουμινίου, Χαλυβουργίας, Ναυπηγεία, Διυλιστήρια, κτλ
4. Εξηλεκτρισμός, που αποτελεί τη βασική υποδομή οικονομικής ανάπτυξης, όπως :
α)     Αξιοποίηση λιγνιτοφόρου κοιτάσματος Πτολεμαϊδας, 25 εκατ. Δολαρίων. Τον Νοέμβριο 1959 εγκαινιάστηκε η πρώτη Μονάδα Πτολεμαϊδας. Τον Σεπτέμβριο 1960 θεμελιώθηκε η δεύτερη Μονάδα Πτολεμαϊδας.
β)     Το Δεκέμβριο 1960 θεμελιώθηκε το μεγαλύτερο Υδροηλεκτρικό του Αχελώου, που αποτέλεσε επιδίωξη από το 1918 της πολιτικής και τεχνικής ηγεσίας της χώρας.
γ)      Τον Οκτώβριο 1963 εγκαινιάστηκε η υδροηλεκτροπαραγωγική μονάδα του Μέγδοβα
δ)     Αποφασίστηκε και εν συνεχεία κατασκευάστηκε η υδροηλεκτροπαραγωγική μονάδα του Εδεσσαίου.
ε)      Έγινε σύνδεση ηλεκτρικού δικτύου Ελλάδας – Γιουγκοσλαβίας και μέσω της Γιουγκοσλαβίας διασύνδεσης με τα δίκτυα Δυτικής Ευρώπης
στ)   Αγοράστηκε η ΛΙΠΤΟΛ και εξασφάλισε την πρώτη ύλη (λιγνίτη) στη ΔΕΗ. Εξαγοράστηκε η ΗΕΑΠ από τους Άγγλους και εξασφάλισε τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ.
ζ)      Έγινε Μελέτη Υδροδυναμικού του Αλιάκμονα
η)     Έγιναν έρευνες και βρέθηκαν 400 εκατ. τόνοι λιγνίτη στη Μεγαλόπολη και 100 εκατ. τόνοι στο Αμύνταιο.
θ)      Έγιναν δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρισμού στην Κρήτη και υποβρύχιο καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Ρίου – Αντίρριου.
5. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Το 1959 φοιτούσαν στις Σχολές του Υπουργείου Βιομηχανίας 29.831 μαθητές. Στις Σχολές του Υπουργείου Εργασίας 14.000 μαθητές και στις Σχολές του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας 1.875 μαθητές. Η Βιομηχανική Σχολή έγινε Ανωτάτη (το σημερινό Πανεπιστήμιο Πειραιώς).
6. ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ – ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ: Δημιουργήθηκε στο Υπουργείο Βιομηχανίας η Διεύθυνση Βιοτεχνίαςκαι ιδρύθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Ελληνικής Χειροτεχνίας.
7. ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ: Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, που από τους αρχαίους συγγραφείς γνώριζε τη σημασία του ορυκτού πλούτου, ψηφίστηκε το Ν.Δ. «περί αργούντων μεταλλείων». Ψηφίστηκε Νόμος για την έρευνα υδρογονανθράκων και Νόμος «περί ραδιενεργών ορυκτών». Το ΙΓΕΥ σήμερα ΙΓΜΕ μεταφέρθηκε από το Υπουργείο Συντονισμού στο Υπουργείο Βιομηχανίας.
8. ΑΛΙΕΙΑ: Κατασκευάστηκαν 6 Ιχθυόσκαλες. Υπήρχε μόνο μία. Υπήρξε αφετηρία ιχθυοκαλλιεργειών και αναπτύχθηκε η Ατλαντική Αλιεία.
9.      ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. Καταρτίσθηκε ο νέος Οργανισμός του Υπουργείου Βιομηχανίας με αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου. Δημιουργήθηκαν: α. Γενική Διεύθυνση Βιομηχανίας, β. Γενική Διεύθυνση Μεταλλείων και γ. Το Ινστιτούτο Γεωλογίας μεταφέρθηκε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Βιομηχανίας.
10.    ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ: Εκσυγχρονισμός βιομηχανιών και βιοτεχνιών εγκαταστάσεων. Απαγόρευση εισαγωγής μεταχειρισμένων μηχανημάτων, με συνέπεια να αποκτήσει η βιομηχανία μας σύγχρονες μηχανολογικές εγκαταστάσεις. Φορολογικά κίνητρα για νέες επενδύσεις. Ψηφίστηκε ο Νόμος 4171/61 «περί λήψεως γενικών μέτρων για την υποβοήθηση της ανάπτυξης της οικονομίας» προς ενίσχυση παραγωγικών επενδύσεων, με τον οποίο έγιναν μεγαλύτερες επενδύσεις.
11.    Αυξήθηκε το μερίδιο της συμμετοχής της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
12.    Πάρθηκαν μέτρα προστασίας της εγχώριας κατασκευαστικής βιομηχανίας
13.    Έγινε εκσυγχρονισμός και κωδικοποίηση του Δασμολογίου.
14. Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ανάπτυξης (Ο.Β.Α.) ίδρυσε εταιρείες και ίδρυσε βιομηχανικές περιοχές.
15.    Έγινε το πρώτο πενταετές πρόγραμμα βιομηχανικής αναπτύξεως.
16.    ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Το Σύνταγμα του 1975 περιέλαβε Ειδική Διάταξη για το Περιβάλλον. Δημιουργήθηκε το 1975 Επιτροπή Περιβάλλοντος στο Υπουργείο Βορείου Ελλάδος.
17.    ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ. Κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Γερμανία αποφασίστηκαν και έγιναν διάφορες Μελέτες.
18.    ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ: Ο Ωνάσης ίδρυσε την Ολυμπιακή Αεροπορία. Ο Νιάρχος τα Ελληνικά Ναυπηγεία. Ο Καρράς την Τράπεζα Κρήτης, τα Ναυπηγεία Ευβοίας. Ο Ωνάσης ίδρυσε το Κοινοφελές ίδρυμα Νέας Υόρκης. Ο Μποδοσάκης παραχώρησε ολόκληρη την περιουσία του στο Ελληνικό Δημόσιο, δημιούργησε Νοσοκομεία, Υποτροφίες κτλ. Ο Ιωάννης Λάτσης βοήθησε τους σεισμοπαθείς της Καλαμάτας και έκανε Δωρεά 10 εκατ. Δολαρίων στο ΝΑΤ.  Και πολλοί άλλοί επιχειρηματίες βοήθησαν την οικονομία της χώρας, όπως π.χ. οι Οικογένειες Γουλανδρή – Πατέρα – Βαρδινογιάννη –  Κανελλόπουλου – Αγγελόπουλου – Τσάτου – Μεταξά – Κατσάμπα, καθώς και οι  Παπαλεξόπουλος, Παπαχρηστίδης, Περρωτής και Μαρινόπουλος. Ο Αγγελόπουλος π.χ. έκανε δωρεά 10 εκατ. Δολάρια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
19.    ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Αυτές περιελάμβαναν:
-          Μονάδα Πυρείων και Επεξεργασίας Ξύλου.
-          Εργοστάσιο Hard Board
-          Εργοστάσιο Αχυροκυτταρίνης
-          Εργοστάσιο Ελαστικών PIRELLI
-          Εργοστάσιο Πολυστερίνης DOW CHEMICAL
-          Εργοστάσιο τηλεοπτικού υλικού PHILLIPS
-          Εργοστάσιο Αμιαντοτσιμεντοσωλήνων
-          Άρχισαν συζητήσεις για βιομηχανικό συγκρότημα ESSO – PAPPAS
20.    Ο Ο.Β.Α. οργάνωσε 20 βιομηχανικές περιοχές, όπου εγκαταστάθηκαν 803 βιομηχανικές μονάδες.
21.    ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Για πρώτη φορά υπήρξε ενδιαφέρον για τον Κινηματογράφο, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως βιομηχανία, όπως σε όλες τις χώρες. Με τον χαρακτηρισμό  αυτό οι κινηματογραφικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζονταν ως βιομηχανικές, είχαν τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν από Τράπεζες και απέκτησαν Φορολογικά και δασμολογικά μέτρα, όπως οι βιομηχανίες. Έγινε ο πρώτος Νόμος «περί Κινηματογράφου», Θεσπίστηκε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ξένες ταινίες που γυρίστηκαν στην Ελλάδα (Κανόνια του Ναβαρόνε, ο Λέων της Σπάρτης) πρόβαλαν τη χώρα μας.
Τα ανωτέρω οικονομικά αποτελέσματα που πέτυχε η Ελλάδα χαρακτηρίστηκαν ως οικονομικό θαύμα, διότι η Ελλάδα, η πτωχότερη προπολεμικά χώρα της Ευρώπης, πλην της Αλβανίας, αντιμετώπισε επίθεση της Φασιστικής Ιταλίας και της Ναζιστικής Γερμανίας. Με τις θυσίες της και την ηρωική της ηρωική άμυνα, συνέβαλε στη διατήρηση της ελευθερίας των δημοκρατικών λαών και τη συμμαχική Νίκη. Υπέστη τριπλή εχθρική κατοχή (Γερμανών, Ιταλών, Βουλγάρων) και τέλος, ακολούθησε Εμφύλιος Πόλεμος,  κατά τον οποίο, οι υπό Κομμουνιστικά Καθεστώτα βόρειοι γείτονες μας, ενίσχυαν τον λεγόμενο «Δημοκρατικό Στρατό» που εμάχετο τις εθνικές δυνάμεις, γιά να περιέλθει η Ελλάδα στο Σοβιετικό μπλοκ.
Το 1942 ο Γάλλος Pierre Bourdan μιλώντας στο BBC είπε: «Με την πάροδο του χρόνου θα φανεί ότι μετά την απόφαση της Αγγλίας του 1940, ήταν η ανδρεία του ελληνικού λαού, που συνέβαλε περισσότερο για να σωθεί ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, ο δημιουργημένος από τον ίδιο αυτό λαό πριν από 2.400 χρόνια. Πρέπει να το σκέπτονται αυτό όταν θα διαμορφώσουν την Ευρώπη. Κάθε αχαριστία στην Ελλάδα θα ισοδυναμούσε με προδοσία προς την Ευρώπη».
Το όραμα του Καραμανλή να διατηρήσει την εξουσία 4 χρόνια από τις εκλογές του 1963 και μετά, ματαιώθηκε, διότι η ΕΡΕ έχασε τις εκλογές και νικήτρια ήταν η Ένωση Κέντρου, η οποία κέρδισε επίσης στις εκλογές του 1964 και εν συνεχεία το 1967 κηρύχθηκε Δικτατορία.
Το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γύρισε από το Παρίσι, αποκατέστησε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και ίδρυσε το κόμμα «Νέα Δημοκρατία». Η οικονομία παρουσίαζε συμπτώματα δεινής κρίσεως. Το ψυχολογικό κλίμα ήταν δυσμενέστατο λόγω της ανασφάλειας στο εσωτερικό και της διεθνούς οικονομικής δυσπιστίας. Μέλημα της Κυβερνήσεως Καραμανλή ήταν η τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και η αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης. Εφαρμόστηκε γενναία εισοδηματική πολιτική, προς όφελος των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων. Σε όλους τους τομείς οι Κυβερνητικές προσπάθειες απέδωσαν και η χώρα μας βρέθηκε  στην πρωτοπορία της οικονομικής προόδου.
Την 12η Ιουνίου 1975 η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση στον Πρόεδρο του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων γιά την ένταξή της στην ΕΟΚ. Την 24η Ιουλίου 1975 έλαβε γνώση το Συμβούλιο Υπουργών, το οποίο κάλεσε την Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων να γνωμοδοτήσει. Η Επιτροπή την 28.1.1976 γνωμοδότησε, αλλά έθετε όρους απαράδεκτους, που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ελληνικής Κυβερνήσεως. Την 31η Ιανουαρίου 1976 ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους Πρεσβευτές των χωρών της ΕΟΚ, στους οποίους προέβη σε έντονη διαμαρτυρία και επέδωσε γραπτό υπόμνημα για τον συσχετισμό του αιτήματος εντάξεως της Ελλάδος, με τις ελληνοτουρκικές διαφορές. Την ίδια  μέρα δήλωσε «Η Ελλάς ούτε επιθυμεί, ούτε δύναται να εκβιάσει την ένταξη της στην Κοινότητα, αλλά ούτε και θα εδέχετο να γίνει μέλος, κατά τρόπο που θίγει την αξιοπρέπεια του έθνους.» Την 9η Οκτωβρίου 1976 το Συμβούλιο Υπουργών αποφάσισε ομόφωνα την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ.
Την 31η Αυγούστου 1975, στα επίσημα εγκαίνια της ΔΕΘ, στην ομιλία μου ως Υπουργός Βορείου Ελλάδος, του υπενθύμισα την αισιόδοξη δήλωση του που έκανε στην Καβάλα μετά την ομιλία του στον λαό της Καβάλας κατά τις εκλογές του 1963 και του δήλωσα ότι έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για τη θεαματική ανάπτυξη της Ελλάδας που αποτελούσε βίωμα του.
Τα κυριότερα έργα μετά την μεταπολίτευση του 1974 συνοψίζονται ως ακολούθως:
-                Παρελήφθη ο σκελετός του εργοστασίου Ζαχάρεως Ορεστιάδας και ολοκληρώθηκε το 1974. Τα εγκαίνια λειτουργίας του εργοστασίου έγιναν 21.9.1976
-                Έγινε επέκταση του Ζαχαρουργείου Θεσσαλονίκης – Ξάνθης (25.6.1980).
-                Έγινε θεμελίωση Εργοστασίου Αμιάντου το 15.4.1978, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 18.4.1981.
-                Έγινε επέκταση του Εργοστασίου Φωσφορικών Λιπασμάτων της Καβάλας, γιά την παραγωγή  αμμωνίας, νιτρικού οξέως, νιτρικών και φωσφορικών λιπασμάτων και δημιουργήθηκαν μονάδες αποθηκεύσεως και συσκευασίας.
-                Τον Μάρτιο 1981 έγινε στο Βόλο θεμελίωση της μονάδας παραγωγής Σιδηροχρωμίου, από τον χρωμίτη της Κοζάνης.
-                ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΠΡΙΝΟΥ, ΘΑΣΟΥ: Το 1979 έγινε εγκατάσταση εξεδρών, παραγωγικές γεωτρήσεις και ίδρυση χερσαίων εγκαταστάσεων. Έναρξη παραγωγής  ακολούθησε το 1981.
-                Το 1975 έγιναν τα εγκαίνια της 2ης Μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της Καρδιάς Πτολεμαϊδος – 300 MW. Την 24.11.1980 λειτούργησε η 3η Μονάδα 300 MW και την 25.5.1981 λειτούργησε η 4ηΜονάδα 300 MW. Το συνολικό κόστος των έργων της Καρδιάς Πτολεμαϊδος έφτασε τα 500 εκατομμύρια δολλάρια, που θεωρείται η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα.
-                Το 1976 ανατέθηκε η κατασκευή της 3ης Μονάδας Καρδιάς στον Σοβιετικό Οίκο ΕΜΕ μετά την ματαίωση του έργου της Τύρφης των Φιλίππων και με συνεργασία Οίκου της Δυτικής Γερμανίας.
Υδροηλεκτρικά εργοστάσια (Υ.Η.Ε.) Σφηκιάς Ασωμάτων
Η αρχική δημοπρασία ακυρώθηκε και νέα δημοπρασία έγινε το 1979. Ο Πρωθυπουργός Ράλλης θεμελίωσε την Μονάδα 14.4.1981 και το 1985 λειτούργησε και το Υ.Η.Ε. Ασωμάτων 2 Χ 54 MW.
Με απόφαση της οικονομικής επιτροπής την 19η και 31η Μαϊου 1979, εγκρίθηκε η κατασκευή των 4 ηλεκτροπαραγωγών Μονάδων Αγίου Δημητρίου. Προσφορές υποβλήθηκαν στις 11.8.1979 και στις 7.3.1980 υπογράφτηκε η Σύμβαση της ΔΕΗ με την κοινοπραξία ALSTHOM ATLANTIQUE, STEININDUSTRIE, METKA, BIOKAT για τον εξοπλισμό της πρώτης και δεύτερης μονάδας. Την 5.12.1980 έγινε Σύμβαση ΔΕΗ με ΕΥΤ ΜΑΒ ΤΡΕ και ΜΕΤΚΑ, για τον εξοπλισμό τρίτης και τέταρτης Μονάδας, που λειτούργησαν 1985-1986.
Μονάδες Αγίου Δημητρίου
1η Μονάδα: 300 MW
2η Μονάδα: 300 MW
3η Μονάδα: 300 MW
4η Μονάδα: 300 MW
Με την 933/3.4.1978 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η εντατικοποίηση της εκμεταλλεύσεως των ορυχείων Αμυνταίου και Κομνηνών και η ένταξη των Μονάδων στο Αμύνταιο. Το 1980 ολοκληρώθηκε η μελέτη του Καθηγητού Georgen. Την 5.11.1980 αποφασίστηκε όπως από τον ατμό των Μονάδων γίνει θέρμανση κατοικιών του Αμυνταίου. Το 1981 υπεγράφη Σύμβαση. Οι μονάδες λειτούργησαν λίγο αργότερα.
ΑΥΣ Κομνηνών. Με απόφαση 933/78 αποφασίστηκε η δημιουργία 2 ηλεκτροπαραγωγών Μονάδων των 300 MW κάθε μία. Η Διακήρυξη της Δημοπρασίας έγινε το 1981
Υ.Η.Σ. Νέστου. Το 1976 άρχισαν γεωτρήσεις για τη Μονάδα Θησαυρού. Το 1981 περατώθηκε η μελέτη για τη δημοπρασία του έργου.
Παράλληλα προς τα ανωτέρω έργα έγινε δαπάνη πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών για την κατασκευή:
α)     Γραμμών μεταφοράς
β)     Υποσταθμών
γ)      Εκσκαφών
δ)     Ταινιοδρόμων
ε)      Γεωτρήσεων με ΙΓΜΕ
στ)   Διανοίξεως λιγνιτικών πεδίων
ζ)      Δεξαμενών
Την 14.9.1979 έγινε επέκταση του δικτύου ηλεκτρικής διασυνδέσεως με τη Γιουγκοσλαβία και προς τη Βουλγαρία
Έγιναν έρευνες και γεωτρήσεις γιά νέα κοιτάσματα χρωμιτών Κοζάνης, ουρανιούχα κοιτάσματα Σερρών, τύρφης Έδεσσας και γιά μεγάλα αποθέματα λιγνίτη στον Αχέρωντα.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Το 1979 έγιναν Μελέτες για την προστασία του Περιβάλλοντος Πτολεμαϊδας – Κοζάνης και το 1981 Μελέτες για νέα φίλτρα στις ηλεκτροπαραγωγικές Μονάδες Πτολεμαϊδας
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: Η αρχική Σύμβαση υπεγράφη στη Μόσχα 9.10.1979 από τον Ρώσο Πρωθυπουργό  Κοσύγκιν και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, συνοδευόμενο από τον Υπουργό Εξωτερικών Γεώργιο Ράλλη.
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Γεωθερμία. Το 1977 έγινε Σύμβαση της ΔΕΗ με την Ιταλική εταιρεία ΕΛΕΛ, για την αναζήτηση, έρευνα, παραγωγή και βιομηχανική εκμετάλλευση της γεωθερμικής ενέργειας στην Ελλάδα. Το 1980 έγινε έναρξη γεωτρήσεων από Ουγγρικό Οίκο  ΝΙΚΕ στη Μήλο και σε συνεργασία με το ΙΓΜΕ σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το 1983 έγινε Σύμβαση με τη Σοβιετική Ένωση για Μονάδα 3 MW στη Μήλο, η οποία λειτούργησε το 1986. Προβλέπετο επίσης ίδρυση 2 Μονάδων με ισχύ 60 MW η κάθε μία που θα διοχετευθεί με υποβρύχιο καλώδιο σε άλλα νησιά.
ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Με Ελληνογαλλική συνεργασία, λειτουργούσαν από το 1980 φωτοβολταϊκές μονάδες. Στην Αγία Ρούμελη Κρήτης 50 ΚW, στην Κύθνο 100 KW, στη Γαύδο 23,5 KW, στα Αντικύθηρα 33,4 KW, και στους  Άρκους 25 KW
ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Το 1980 υπογράφτηκε Σύμβαση με την εταιρεία ΜΑΚ της Δυτικής Γερμανίας και με χρηματοδότηση της Γερμανικής Κυβερνήσεως. Από το 1986 λειτουργούν αιολικά πάρκα στην Κύθνο 5Χ20 MW, στη Μύκονο 108 MW, και στην Κάρπαθο 175 ΚW. Εγκαταστάθηκαν από τη ΔΕΗ 15 αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 13.500 ΚW σε Ελληνικά νησιά. Το 1981 η ΕΟΚ χρηματοδότησε με 70 εκατ. Δρχ. τα προγράμματα των ανανεώσιμων πηγών, με προοπτική γιά την τότε  έγκριση άλλων 240 εκατ. Δρχ.
ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ: Την περίοδο 1975-1980 αρδεύτηκαν 503.000 στρέμματα.  Το 1980 έγιναν έργα για την άρδευση 1.131.000 στρεμμάτων στο Ανατολικό Βέρμιο και με δάνειο της Διεθνούς Τραπέζης 40 εκατ. Δολαρίων γιά την άρδευση των Φερρών – Άρδα, Σερρών, Χρυσουπόλεως Καβάλας και Πιερίας. Εκτός από αυτά έγινε και μεγάλος αριθμός εγγειοβελτιωτικών έργων από διάφορα προγράμματα.
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ: Στους αναπτυξιακούς Νόμους 289/76 και 849/78 μέχρι 1.4.1981 υπήχθησαν 1362 επιχειρήσεις. Εξ αυτών την 1.4.1981 λειτουργούσαν στη Μακεδονία – Θράκη 222 επιχειρήσεις και υπό σύσταση ευρίσκοντο ακόμη 139 επιχειρήσεις. Δεν αναφέρονται έργα ιδιωτικής πρωτοβουλίας που έγιναν βάσει άλλων γενικών για ολόκληρη την Ελλάδα αναπτυξιακών Νόμων.
Το 1981 τις εκλογές κέρδισε το ΠΑΣΟΚ. Ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου δήλωσε το 1985 ως Πρωθυπουργός, ότι εάν το έθνος δεν εξουδετερώσει το χρέος, το χρέος θα εξουδετερώσει το Έθνος. Με το δόγμα των κοινωνικοποιήσεων που εξήγγειλε το 1981 οι συνδικαλιστές με απεργίες και στάσεις εργασίας κρατικοποίησαν ορισμένες επιχειρήσεις όπως π.χ. τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κτλ, ενώ άλλες,  όπως π.χ. η Pirelli, το Εργοστάσιο Σόγιας Άρτας κτλ αποχώρησαν από την Ελλάδα και άλλες μείωσαν την παραγωγή τους. Οι συνδικαλιστές, θα ήταν πολύτιμοι για την εθνική οικονομία και για τους εργαζόμενους, εάν παράλληλα βοηθούσαν και τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν.
Το 1991 ο Κων/νος Καραμανλής αναγορεύτηκε επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρουσία πολλών πολιτικών μεταξύ των οποίων ήταν και οι Ανδρέας Παπανδρέου και Κων. Μητσοτάκης. Επειδή τότε συμπληρώνονταν 10 έτη από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναφέρθηκε στα πολιτικά και οικονομικά πλεονεκτήματα της εντάξεως και μεταξύ άλλων επισήμανε ότι: «Αν την δεκαετία αυτή δεν είχαμε εισπράξει δωρεάν ή με δάνεια 18 δισεκατομμύρια δραχμές, θα ήμασταν οριστικά πτωχευμένοι». Ας σημειωθεί ότι το 1955, όταν γιά πρώτη φορά ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, το κατά κεφαλή εισόδημα στην Ελλάδα ήταν 305 δολάρια Αμερικής, ενώ το 1981, είχε ανέλθει σε 4.300 δολάρια.
Νίκος Μάρτης
Πρώην Υπουργός
Read more

Η Αργεντινή αρνείται πάντοτε να καταβάλει έστω και ένα σεντ στα κερδοσκοπικά κεφάλαια!



Η Αργεντινή αρνείται πάντοτε να καταβάλει έστω και ένα σεντ στα κερδοσκοπικά κεφάλαια, τα οποία χαρακτηρίζει «σαρκοβόρα όρνεα, εκμεταλλευτές και τοκογλύφους»
Όλοι  οι παραπάνω πήγαν σε δικαστηριο της Νέας Υόρκης που επιδίκασε την πληρωμή 1,33 δισεκ. δολαρίων  υπέρ τους.
Ο δικαστής Τόμι Γκρίζα κάλεσε σήμερα την Αργεντινή, που επί δέκα χρόνια βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με κερδοσκοπικά επενδυτικά κεφάλαια, να τα πληρώσει «ταυτόχρονα, ή πριν» αποζημιώσει τους πιστωτές της, οι οποίοι δέχθηκαν να απομειώσουν τις απαιτήσεις τους στην ανταλλαγή τίτλων του κρατικού χρέους της.
Ο Γκρίζα κατ’ αυτά διέταξε την Bank of New York Mellon, μέσω της οποίας πραγματοποιούνται οι πληρωμές της Αργεντινής, να πληρώσει τα επενδυτικά αυτά κεφάλαια εάν το Μπουένος Άιρες δεν εκτελέσει την απόφαση.
Η κυβέρνηση της Αργεντινής δήλωσε πως πρόκειται να ασκήσει έφεση.
Η Αργεντινή αρνείται πάντοτε να καταβάλει έστω και ένα σεντ στα κερδοσκοπικά κεφάλαια, τα οποία χαρακτηρίζει «σαρκοβόρα όρνεα, εκμεταλλευτές και τοκογλύφους», διότι απαιτούν να αποζημιωθούν για το 100% των τίτλων συν τους τόκους, τη στιγμή που οι περισσότεροι από τους πιστωτές της (τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες κ.ά.) αποδέχθηκαν να απολέσουν το 75% της αξίας των αργεντίνικων τίτλων χρέους που διακατέχουν.
Read more

Αδημοσίευτο άρθρο του Crash “Σε επίσημη τροχιά θανάτου η Ελλάδα και ο λαός της”



Κι όμως είχαμε μια ακόμη επιτυχία. Αυτό μας διαβεβαίωσε ο υπουργός οικονομικών κ. Στουρνάρας με το γνωστό χαμόγελό του, που σε κανονικές συνθήκες θα απασχολούσε μόνο τους ειδικούς.
Είχαμε μια ακόμη επιτυχία.  
Η Ευρωομάδα (Eurogroup) μας έκανε πατ-πατ-πατ στο κεφάλι όπως κάνουν όλα τα καλά αφεντικά με τα σκυλάκια λουλού όταν νιώθουν ικανοποίηση από την πίστη και αφοσίωση του κατοικίδιου. Όμως, την δόση δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε θα την δώσουν. Κοκό λοιπόν όχι ακόμη. Κι όσο αργεί, τόσο καθυστερεί η απογείωση που μας έταξε, μέσα σε μια παράκρουση ανειλικρίνειας, ο κ. Σαμαράς.
ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
Στο Ανακοινωθέν που εξέδωσε το Eurogroup αναφέρει ότι «χαιρετίζει τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί προς την πλήρη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τρόικα για το επικαιροποιημένο πρόγραμμα προϋποθέσεων, συμπεριλαμβανομένου κι ενός ευρέως φάσματος ισχυρών και αναγκαίων μέτρων στους τομείς της δημοσιονομικής εξυγίανσης, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, τους αυτόματους μηχανισμούς διόρθωσης και την σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα.»
Φυσικά δεν παραλείπει να αναγνωρίσει «τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν ήδη καταβληθεί από τους Έλληνες πολίτες και είναι πεπεισμένη ότι η συνέχιση της δημοσιονομικής και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα επιτρέψουν – μετά από έναν ακόμη δύσκολο έτος – στην οικονομία να επιστρέψει σε μια διατηρήσιμη αναπτυξιακή πορεία, με αύξηση της απασχόλησης, η οποία είναι η καλύτερη εγγύηση για την Ελλάδα για ένα μέλλον με ευημερία.» Είναι το πατ-πατ-πατ στο κεφάλι του κατοικίδιου, που είπαμε, η οποία όπως πάντα συνοδεύεται από μια αόριστη υπόσχεση για ανταπόδοση.
Το κλειδί όμως αναφέρεται στην εξής παράγραφο του Ανακοινωθέντος: «Η Ευρωομάδα σημειώνει με ικανοποίηση ότι η Ελλάδα έχει αναπτύξει και δεσμεύεται να εφαρμόσει νέα μέσα πριν από την επόμενη εκταμίευση, για την ενίσχυση της διακυβέρνησης του προγράμματος που θα του επιτρέψει να παραμείνει σε τροχιά, κυρίως μέσω των μηχανισμών διόρθωσης για τη διασφάλιση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων και μια σημαντική ενίσχυση του υπάρχοντος λογαριασμού για την εξυπηρέτηση του χρέους.»
Τι σημαίνει αυτή η δήλωση; Τίποτε περισσότερο από την αποδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης των απαιτήσεων για εγκατάσταση μηχανισμών οριζόντιου ελέγχου των προϋπολογισμών τόσο για τις ΔΕΚΟ, τις τοπικές αρχές, αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ο μηχανισμός αυτός προβλέπεται στο Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 7 Νοεμβρίου και έχει αναλάβει τις αυτόματες οριζόντιες περικοπές όταν οι προϋπολογισμοί των ΔΕΚΟ, των τοπικών αρχών (περιφέρειες και δήμοι), αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα αποκλίνουν από τους αρχικούς δημοσιονομικούς στόχους που θα αναλύονται από εδώ και μπρος σε τριμηνιαίους, εξαμηνιαίους και ετήσιους.
Το ζήτημα, όμως, δεν σταματά εδώ. Στο σημείο αυτό αρχίζει. Κι αυτό γιατί δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιοι θα απαρτίζουν αυτούς τους μηχανισμούς. Εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε το «non paper» που δόθηκε στην δημοσιότητα από το ΠΑΣΟΚ ώστε να μπορέσει ο Βενιζέλος να παίξει τον ρόλο της απατημένης και ατιμασμένης συζύγου, φωνάζοντας «δεν είμαστε δα και προτεκτοράτο». Θυμάστε τι έγραφε;
Η ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ
Το πρώτο πράγμα που αναφέρει είναι η απαίτηση για «ενισχυμένη διακυβέρνηση και μηχανισμοί ελέγχου: Για να ενισχυθεί η αξιοπιστία πρέπει να υιοθετηθεί μια αυστηρή δημοσιονομική πολιτική (με εκούσιες αυτοδεσμεύσεις). Παρεκκλίσεις από τους στόχους του προγράμματος πρέπει να εξισορροπούνται με εσωτερικές προσαρμογές. Οι ακόλουθες προαπαιτούμενες ενέργειες πρέπει να εισαχθούν με νομοθετική ρύθμιση πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης.»
Για να μπορέσει να γίνει αυτό απαιτούν «αυτόματες περικοπές δαπανών: Η Ελλάδα εγκαθιδρύει έναν απλό κανόνα για τις δημόσιες δαπάνες. Με τη συμφωνία της τρόικας, τα ταμειακά ελλείμματα (παρεκκλίσεις από τον προϋπολογισμό) οδηγούν αυτόματα σε περικοπές δαπανών οι οποίες κατανέμονται εξίσου σε όλα τα προγράμματα δαπανών (ανάλογα με το μερίδιό τους στον προϋπολογισμό).» Με άλλα λόγια, με κάθε παρέκκλιση από τους στόχους που έχει θέσει η τρόικα και το μνημόνιο, θα επιβάλλονται αυτόματα οριζόντιες περικοπές των δαπανών και μάλιστα «εξίσου σε όλα τα προγράμματα δαπανών». Χωρίς ούτε καν να εξεταστούν οι λόγοι της απόκλισης από τους στόχους. Κι αυτό γιατί εκ προοιμίου δεν φταίνε οι στόχοι και οι συνταγές, φταίμε εμείς που δεν μπορούμε να τους πετύχουμε. Άρα στην πυρά!
Όλα αυτά έγιναν νόμος του κράτους με το Πολυνομοσχέδιο της 7ης Νοεμβρίου.
Το Γερμανικό υπουργείο με το «non paper» απαιτούσε την ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου από την task force «σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, ο προσδιορισμός θέσεων-κλειδιά στην ελληνική κρατική μηχανή για την κατάλληλη εκτέλεση και εποπτεία των προγραμμάτων προσαρμογής, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις χρηματοπιστωτικές ροές (δαπάνες και έσοδα) και διορισμός Ευρωπαίων ή Ελλήνων κρατικών λειτουργών (οι οποίοι θα απολαμβάνουν το ίδιο στάτους με τους ευρωπαίους ειδικούς ώστε να περιοριστεί η εξάρτησή τους από την πολιτική εξουσία) σ’ αυτές τις θέσεις-κλειδιά που αφορούν τη συμμόρφωση με το πρόγραμμα της τρόικα, αντικαθιστώντας τους έλληνες υπευθύνους.» Με άλλα λόγια, θα έπρεπε να ενισχυθεί ο ρόλος των διορισμένων επιτρόπων στην Ελλάδα, που εμφανίζονται ως «τεχνικοί σύμβουλοι» καταλαμβάνοντας επισήμως «θέσεις-κλειδιά» στον κρατικό μηχανισμό, όπου θα αντικαταστήσουν τους έλληνες υπευθύνους.
Μέχρι σήμερα ο ρόλος της task force, ήταν άτυπος, τώρα ζητούν να θεσμοθετηθεί επίσημα αναλαμβάνοντας τις «θέσεις-κλειδιά» στον κρατικό μηχανισμό. Κι όλοι αυτοί οι «ειδικοί», θυμηθείτε, έχουν καθεστώς ετεροδικίας στην χώρα μας, δηλαδή δεν υπάγονται στην ελληνική δικαιοσύνη, ούτε λογοδοτούν στην Ελλάδα. Το Πολυνομοσχέδιο προβλέπει την δημιουργία ειδικών οργάνων και διευθύνσεων χωρίς να ξεκαθαρίζει ποιος θα τους κατέχει.
Ο ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
Επιπλέον απαίτησαν να επεκταθεί η λειτουργία του «κλειστού λογαριασμού», όπου δεσμεύονται κατ’ απαίτηση της τρόικας τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού μέχρι να δοθεί η δόση. «Κλειστός λογαριασμός με εξωτερική διαχείριση: Ο κλειστός λογαριασμός που εγκρίθηκε από το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου ενισχύεται ώστε να εξασφαλίσει πως οι πόροι του προγράμματος θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του χρέους, και θα εξασφαλιστεί με την εγκαθίδρυση μιας διεθνούς διαχείρισης (για παράδειγμα από την ΕΚΤ). Όπως συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο, το χρέος θα εξυπηρετείται κατευθείαν από αυτόν τον λογαριασμό. Το EFSF και το ΔΝΤ εκταμιεύουν μετά από την εκτέλεση των συμφωνηθέντων διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων κατευθείαν από τον λογαριασμό και η ελληνική συνεισφορά στην εξυπηρέτηση του χρέους που ορίζεται από το Μνημόνιο θα καταβάλλεται επίσης σε αυτόν τον λογαριασμό.»
Το καινούριο που απαιτούσαν είναι, αφενός, να μετατεθεί ο «κλειστός λογαριασμός» από την Τράπεζα της Ελλάδος που βρίσκεται σήμερα υπό τον έλεγχο κλιμακίου του ΔΝΤ, στον απόλυτο έλεγχο της ΕΚΤ. Αφετέρου, εξαρτούν την εκταμίευση μέσω του «κλειστού λογαριασμού» από το αν και κατά πόσο έχουν εφαρμοστεί οι δεσμεύσεις σε σχέσεις με τις διαρθρωτικές αλλαγές (βλέπε ιδιωτικοποιήσεις και γενικό ξεπούλημα), αλλά και τις πολιτικές του μνημονίου. Μέχρι να καταβληθεί η δόση και να εκταμιευθεί το ελληνικό δημόσιο υποχρεούται να δεσμεύσει στον «κλειστό λογαριασμό» τα κρατικά του έσοδα. Για την δόση δηλαδή των 31,5 δις ευρώ, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμεύσει στον «κλειστό λογαριασμό» που διαχειρίζονται αποκλειστικά οι επίτροποι της τρόικας, σχεδόν το 63% των συνολικών τακτικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού σε ετήσια βάση. Τα έσοδα αυτά θα αποδεσμευτούν με την εκταμίευση της δόσης. Πότε θα γίνει αυτή; Μάλλον τέλη Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου στην καλύτερη περίπτωση. Πώς θα τα πληρώσει μισθούς, συντάξεις, τακτικές δαπάνες μέχρι τότε το ελληνικό δημόσιο, αφού τα έσοδά του θα είναι δεσμευμένα; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα.
Προφανώς, η τρόικα και τα αφεντικά της πήραν κι αυτό που ζητούσαν γι’ αυτό και στο Ανακοινωθέν του Eurogroup σημειώνουν με νόημα ότι υπήρξε «σημαντική ενίσχυση του υπάρχοντος λογαριασμού για την εξυπηρέτηση του χρέους.»
Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Το Πολυνομοσχέδιο όμως δεν περιορίστηκε μόνο στην θεσμοθέτηση ενός μηχανισμού ελέγχου και αυτόματων περικοπών που η κυβέρνηση, κατ’ εντολή της τρόικας και των δανειστών, είναι έτοιμη να τον παραδώσει σε «ειδικούς συμβούλους». Επέβαλε επίσης και τα εξής βασικά:
1.«Τα επιδόµατα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, που προβλέπονται από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη, ή ρήτρα ή όρο συλλογικής σύµβασης εργασίας, διαιτητική απόφαση ή µε ατοµική σύµβαση εργασίας ή συµφωνία, για λειτουργούς, υπαλλήλους και µισθωτούς του Δηµοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., και Ο.Τ.Α., καθώς και για τα µόνιµα στελέχη των Ενόπλων Δυνάµεων και αντίστοιχους της Ελληνικής Αστυνοµίας, του Πυροσβεστικού και Λιµενικού Σώµατος, καταργούνται από 1.1.2013.» Θυμάστε φαντάζομαι προεκλογικά τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο να αγωνίζονται και να θέτουν κόκκινες γραμμές γι’ αυτά. Τέρμα όλα.
2. «Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόµου, σε περίπτωση που έχουν καταπέσει ή καταπίπτουν εγγυήσεις που παρασχέθηκαν σε πιστωτικά ιδρύµατα, σύµφωνα µε τις διατάξεις των νόµων 3066/2002 (Α΄ 252) και 3912/2011 (Α΄ 17), η ανώνυµη εταιρεία µε την επωνυµία «ΕΘΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥ-
ΞΗΣ Α.Ε.» και τον ειδικό τίτλο «Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε.» εξοφλεί στο εξής τις σχετικές υποχρεώσεις της προς τα πιστωτικά ιδρύµατα, µε την καταβολή µετρητών, τα οποία της αποδίδονται από το Ελληνικό Δηµόσιο σε αντικατάσταση οµολόγων της παρ. 3 του άρθρου 22 του ν. 3775/2009 (Α΄ 122) που διακρατεί η εταιρεία.» Αυτό σημαίνει ότι οι μικρομεσαίοι που δανείστηκαν με την επιδότηση επιτοκίου μέσα από το ΤΕΜΠΕ θα πάψουν να χρωστάνε στις τράπεζες και η οφειλή τους θα μεταφερθεί στο Δημόσιο. Το τραπεζικό δάνειο μετατρέπεται σε δημόσια οφειλή. Οι τράπεζες πληρώνονται και φεύγουν από την μέση και μένει ο μικρομεσαίος να χρωστά στο δημόσιο και ο θεός βοηθός.
3. «Από την έναρξη της ισχύος του παρόντος νόµου καταργούνται οι θέσεις στις υπηρεσίες ή στους φορείς που εµπίπτουν στο πεδίο εφαρµογής της υποπαραγρά-
φου Ζ.1.1., οι οποίες απαριθµούνται στη συνέχεια κατά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα: Οι θέσεις της κατηγορίας ΔΕ των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού-Λογιστικού, Διοικητικού-Οικονοµικού και Διοικητικών Γραµµατέων των υπαλλήλων µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί µε διαγωνισµό ή µε διαδικασία επιλογής σύµφωνα µε προκαθορισµένα και αντικειµενικά
κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής ή µε ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται µε αυξηµένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας και εφόσον ο αριθµός των υπαλλήλων αυτών: αα) είναι ίσος ή µεγαλύτερος των δέκα (10) ανά υπηρεσία ή φορέα και ββ) ανέρχεται σε ποσοστό µικρότερο του 25% του συνολικού αριθµού των υπαλλήλων των ως άνω κλάδων και ειδικοτήτων ή το 10% του συνόλου του τακτικού προσωπικού που υπηρετούν στην οικεία υπηρεσία ή φορέα. Στο συνολικό αριθµό των υπαλλήλων της υπηρεσίας ή του φορέα που λαµβάνεται ως µέγεθος αναφοράς υπολογίζονται οι µόνιµοι πολιτικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι µε σχέση
εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθµίδας. Από την εφαρµογή της διάταξης αυτής εξαιρούνται οι φορείς κοινωνικής ασφάλι-
σης και φροντίδας, ο Οργανισµός Απασχόλησης Εργατικού Δυναµικού, τα νοσοκοµεία και η Γενική Γραµµατεία Πολιτισµού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευµά-
των, Πολιτισµού και Αθλητισµού. Οι υπάλληλοι των οποίων οι θέσεις καταργούνται τί-
θενται σε διαθεσιµότητα σύµφωνα µε την υποπαράγραφο Ζ.2 του παρόντος. Εντός πέντε (5) ηµερών από τη δηµοσίευση του παρόντος, οι Διευθύνσεις προσωπικού των  υπηρεσιών ή φορέων που καταλαµβάνονται από τις υποπαραγράφους Ζ2 και Ζ3 αποστέλλουν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθµισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατάλογο των ονοµάτων των υπαλλήλων οι οποίοι: α) τίθενται σε διαθεσιµότητα λόγω κατάργησης της θέσης τους, β) τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία.» Εδώ δεν μιλάμε μόνο για δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου της δημόσιας διοίκησης και όχι μόνο που οδηγούνται στην απόλυση με την δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Μιλάμε για το γκρέμισμα ολόκληρης της δημόσιας διοίκησης με την επιβολή του φόβου της απόλυσης, αλλά και της πιο απόλυτης εξάρτησης από τον πολιτικό προϊστάμενο που καλείται να αποφασίσει ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα μείνουν. Ο δημόσιος υπάλληλος, μόνιμος ή ιδιωτικού δικαίου, μετατρέπεται σε όμηρο των κυβερνώντων και της τρόικας.
4. «Από 1.1.2013 καταργούνται οι ακόλουθες διατάξεις νόµων, όπως ισχύουν σήµερα κατά το µέρος που αφορούν σε ειδικές επιδοτήσεις ανεργίας και ειδικές εισοδηµατικές ενισχύσεις ανεργίας, καθώς οι κανονιστικές και οι διοικητικές πράξεις.» Αυτό σημαίνει ότι οι ενισχύσεις και τα επιδόματα ανεργίας για τους εποχικούς εργαζομένους τελειώνουν μια για πάντα από τις αρχές του επόμενου χρόνου.
5. «Από 1.1.2013, όλα τα όρια ηλικίας της παραγράφου 1, καθώς και όλα τα ισχύοντα την 31.12.2012 όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης αρµοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου αυτά προβλέπονται, αυξάνονται κατά δύο (2) έτη.» Με άλλα λόγια από τον καινούργιο χρόνο, όποιος στοιχειοθετούσε δικαίωμα σύνταξης στα 65 έχασε. Θα πρέπει να περιμένει άλλα δυο χρόνια. Ζούμε πολύ κατά τον κ. Ρομπάι και επομένως πρέπει να ανέβει και όριο συνταξιοδότησης.
6. Από 1.1.2013 η μηνιαία σύνταξη, ή το άθροισµα των µηνιαίων συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ από οποιαδήποτε πηγή και για οποιαδήποτε αιτία µμειώνονται τουλάχιστον κατά 5% με κλιμάκωση.
7. «Με την παρούσα διάταξη θεσπίζεται νέο σύστηµα καθορισµού νόµιµου κατωτάτου µισθού υπαλλήλων και ηµεροµισθίου εργατοτεχνιτών, το οποίο τίθεται σε ισχύ την 1.4.2013.» Με τον τρόπο αυτό καταργείται στην πράξη η Εθνική Συλλογική Σύμβαση εργασίας, όπως και οι κλαδικές, με το υπουργείο να αποφασίζει αυθαίρετα και με δικά του κριτήρια τον κατώτατο μισθό για όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
(α) Για τους υπάλληλους άνω των 25 ετών ο κατώτατος µισθός ορίζεται 586,08 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες άνω των 25 ετών το κατώτατο ηµεροµίσθιο ορίζεται σε 26,18 ευρώ.
(β) Για τους υπάλληλους κάτω των 25 ετών ο κατώτατος µμισθός ορίζεται 510,95 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες κάτω των 25 ετών το κατώτατο ημερομίσθιο ορίζεται σε 22,83 ευρώ.
8. «Εργοδότης που προειδοποιεί εγγράφως τον εργαζόµενο κατά τα ανωτέρω, καταβάλλει στον απολυόµενο το ήµισυ της κατά το επόµενο εδάφιο του παρόντος αποζηµίωσης.» Με άλλα λόγια όχι μόνο απελευθερώνονται οι απολύσεις – ξέρετε για να καταπολεμηθεί η ανεργία, όπως μας λένε και δεν ντρέπονται – αλλά η ανακοίνωση της απόλυσης εγγράφως ισοδυναμεί με μείωση κατά το ήμισυ της αποζημίωσης στον εργαζόμενο.
9.  «Για κάθε περίοδο είκοσι τεσσάρων (24) ωρών, η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη από έντεκα (11) συνεχείς ώρες. Η περίοδος των είκοσι τεσσάρων (24) ωρών αρχίζει την 00:01 και λήγει την 24:00 ώρα.» Με τον τρόπο αυτό ανοίγει το παράθυρο διάπλατα για την αύξηση του συνεχούς ημερήσιου εργάσιμου ωραρίου έως και 13 ώρες. Το τι σημαίνει αυτό το ξέρουν ήδη πολύ καλά οι εργαζόμενοι στον τομέα του εμπορίου και κυρίως στα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ANSCHLUSS
Όμως, το τι ψήφισαν και που το πάνε δεν σταματά στην ολοκληρωτική διάλυση του εργασιακού, κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας. Η βαλίτσα πάει πολύ πιο μακριά. Στο «non paper» που αναφέραμε νωρίτερα υπάρχει η εξής πολύ ενδιαφέρουσα παράγραφος: «Εξωτερική εποπτεία του δημόσιου δανεισμού: Μπορεί να ζητηθεί από έναν εξωτερικό οργανισμό όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει οποιαδήποτε μορφή επιπλέον δανεισμού (παράλληλα με την εποπτεία των περιφερειακών και τοπικών αρχών από ορισμένα ομοσπονδιακά κράτη).» Τι λέει αυτή η παράγραφος; Ότι από εδώ και μπρος ο δημόσιος δανεισμός της χώρας, ακόμη κι αυτός με τα έντοκα γραμμάτια 3μηνα και 6μηνα, τίθεται υπό την εποπτεία και έγκριση της Κομισιόν. Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι το επόμενο μέσα στην παρένθεση: «παράλληλα με την εποπτεία των περιφερειακών και τοπικών αρχών από ορισμένα ομοσπονδιακά κράτη».
Τι εννοούν μ’ αυτό; Ότι η εποπτεία των περιφερειών και των τοπικών αρχών (όπως π.χ. των Δήμων) περνούν σε «ορισμένα ομοσπονδιακά κράτη». Αν δεν είναι εκχώρηση και προσάρτηση περιφερειών και δήμων της χώρας, τότε τι είναι; Και γιατί σε «ομοσπονδιακά κράτη» και όχι απλά σε «κράτη»; Αφενός, γιατί έτσι φωτογραφίζεται η Γερμανία, που είναι ομοσπονδιακό κράτος και, αφετέρου, διότι λόγω της ομοσπονδιακής δομής μπορεί η εκχώρηση ή η προσάρτηση της περιφέρειας ή του δήμου της Ελλάδας μπορεί να γίνει με όρους χαλαρής ομοσπονδιακής σχέσης. Έτσι Βαυαρία, π.χ., μπορεί να «εποπτεύει», δηλαδή να προσαρτήσει, την Πελοπόννησο ή την Θράκη. Πώς; Μα στα πλαίσια της «διεδαφικής συνεργασίας», που προβλέπει ήδη ο Καλλικράτης, ο οποίος δημιουργήθηκε εξαρχής για να μπορούν να εκχωρηθούν σε ξένα συμφέροντα οι ημιαυτόνομες περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας.
Μην απορείτε. Η ΕΕ και η ευρωζώνη είναι η «Ευρώπη των περιφερειών», όπως αυτοαποκαλείται, η προσάρτηση μιας περιφέρειας από μια άλλη, θεωρείται ως «συνεργασία» και όχι ως κρατικό προτεκτοράτο. Τι σημασία έχει αν τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, θα προσαρτήσουν τις ελληνικές περιφέρειες και δήμους. Δεν πρόκειται για αποικιοκρατία, αλλά για την ανάδειξη της «Ομόσπονδης Ενωμένης Ευρώπης», όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπαρόζο στις 12/9 φέτος στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης στο ευρωκοινοβούλιο.
Αν ακόμη υπάρχει έστω κι ένας αφελής έλληνας πολίτης που επιμένει να ρωτά γιατί τα κάνουν όλα αυτά ενώ ξέρουν – δεν μπορεί να μην ξέρουν! – ότι χειροτερεύουν την κατάσταση, τότε για μια ακόμη φορά θα του εξηγήσουμε το προφανές. Αυτό που βιώνουμε ως χώρας και λαός δεν είναι μια αντιλαϊκή πολιτική που γίνεται χειρότερη, αλλά η ρευστοποίηση ολόκληρης της χώρας. Η κατάσταση της χώρας και του λαού οδηγείται στα άκρα για να συντελεστεί αναίμακτα και με μπαμπεσιά η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της χώρας. Να εθιστεί ο λαός να είναι αυτός και οι γενιές που έρχονται δουλοπάροικος των δανειστών και κυρίως των Γερμανών. Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην χώρα μας είναι μια επιχείρηση Anschluss, όπως αυτή που έγινε από την ναζιστική Γερμανία στην Αυστρία το 1938 και όπως έγινε από την ρεβανσιστική Δυτική Γερμανία στην πάλαι ποτέ Γερμανική Λαϊκή Δημοκρατία το 1989. Οι περιφέρειες και οι δήμοι της Ελλάδας, θα προσαρτηθούν στα αντίστοιχα κρατίδια και δήμους της Γερμανίας προκειμένου να λεηλατηθούν και να εξασφαλίσει η Γερμανική άρχουσα τάξη την δική της διέξοδο από την κρίση, αλλά και την παγκόσμια θέση της.
Με την ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου, αλλά και του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2013, το ελληνικό κράτος τέθηκε σε τροχιά επίσημης διάλυσης, ενώ η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μετατράπηκε και πλήρη κατάλυσή της. Για να προλάβουμε τον κάθε αμόρφωτο μικροαστούλη λεβαντινοραγιά που ίσως νομίζει πώς έτσι θα γίνουμε Ευρωπαίοι και πιθανόν ισότιμοι των Γερμανών, το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσει πρώτα το τι απέγιναν τα 8 και πλέον εκατομμύρια των ανατολικογερμανών, πρώην πολιτών της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπέστησαν τοAnschluss του 1989. Όσοι από αυτούς είναι τυχεροί να έχουν δουλειά στην συντριπτική τους πλειοψηφία αμείβονται κάτω από 400 ευρώ (7,4 εκατομμύρια αναφέρουν οι Γερμανικές στατιστικές για το 2010) και το Γερμανικό κράτος τους συμπεριφέρεται χειρότερα απ’ ότι οι χιτλερικοί στους εβραίους κατά τον μεσοπόλεμο. Για κούληδες ψάχνει η Μέρκελ και οι ομοϊδεάτες της «ευρωπαιστές», όχι για ισότιμους πολίτες με δικαιώματα.
Για να καταλάβουμε τι σημαίνουν όλα αυτά θα θυμίσουμε ότι σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δημοσιοποίησε ορισμένα ονόματα αιρετών που βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας, απεσταλμένο της Καγκελαρίας στην Ελλάδα, κ. Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ ή συμμετέχουν στην Ελληνογερμανική Συμμαχία των Δημάρχων. Τους αποκάλυψε άλλωστε ο κ. Φούχτελ, όπως και το αντικείμενο των συνομιλιών τους. Δεν είναι άλλο από το ξεπούλημα των βασικών αρμοδιοτήτων των Δήμων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, σε ιδιώτες εγχώριους και μη. Ο κ. Φούχτελ και η Γερμανίδα Καγκελάριος κ. Άγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσαν την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ως προς τη σπουδή της κυβέρνησης και των αιρετών να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων.
Προς τι όλο αυτό το ενδιαφέρον; Μήπως για να έρθουν οι οργανωμένοι και έμπειροι Γερμανοί να μας φτιάξουν τους δήμους; Το ακούμε αυτό από ορισμένους. Η αλήθεια είναι άλλη. Οι Γερμανικοί δήμοι είναι καταχρεωμένοι σε βαθμό κακουργήματος. Με άλλα λόγια οι Γερμανικοί δήμοι και τα κρατίδια είναι στο χείλος της χρεοκοπίας. Είναι λοιπόν αναγκασμένα να χρηματοδοτηθούν είτε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση που θα σημάνει εκτίναξη του δημόσιου χρέους και ελλείμματος με αποτέλεσμα να υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας οι οίκοι αξιολόγησης και να εκτιναχθούν τα επιτόκια δανεισμού που σήμερα είναι γύρω 1% και δεν δημιουργούν πρόβλημα δανεισμού στην χώρα. Έτσι η Γερμανία θα γευτεί κι αυτή τον φαύλο κύκλο της χρεοκοπίας όπως και οι χώρες του Νότου.
Σε επιβεβαίωση αυτών των προθέσεων την Παρασκευή (9/11) έγινε στην Κολωνία ολόκληρη γιορτή για την συναδέλφωση (Anschluss) της Κολωνίας με την Θεσσαλονίκη παρουσία του κ. Φούχτελ, του κ. Μπουτάρη και του κ. Τάσου Τέλλογλου. Ο τελευταίος λίγο πριν είχε δώσει το στίγμα της όλης εκδήλωσης γράφοντας: «Όσοι πρωταγωνιστούν στις πράξεις αυτές [διαμαρτυρίας] φαίνεται ότι επιθυμούν να χρωστούν παντού και να μην πωλούν τίποτα. Όταν χρωστάς, πουλάς, και όταν έχεις ανάγκη κάθε ευρώ για να ξεχρεώσεις, πουλάς όσο-όσο. Έτσι ήταν και έτσι θα παραμείνει.» (Protagon, 3/11)
Καταλάβαμε τώρα τι γίνεται και τι διακυβεύεται γι’ αυτή την χώρα; Καταλάβαμε γιατί πρέπει να μιλάμε με όρους εθνέγερσης; Ελπίζω να το καταλάβει ο λαός μας πριν χρειαστεί να διώξουμε τους σύγχρονους ναζί και τους συνεργάτες τους με το αίμα μας, όπως το κάναμε με την παλιά ναζιστική κατοχή. L1
Το άρθρο γράφτηκε στις 13/11/2012 για το περιοδικό Crash, αλλά δεν δημοσιεύτηκε
Read more

Oι σύγχρονες δικτατορίες...

Read more