Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα!


Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/
Και ξαφνικά έσκασε το μεγάλο ΜΠΑΜ! Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντέλης απέστειλε στην Βουλή την δικογραφία που είχε σχηματισθεί σχετικά με την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο 1 και μετά από τις καταγγελίες του τέως εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ κ. Π. Ρουμελιώτη με το εξής περιεχόμενο: Το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας ήταν από την αρχή καταδικασμένο να αποτύχει.
Η παραπάνω καταγγελία είχε γίνει από τον...
τέως εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ κ. Π. Ρουμελιώτη, κατά την διάρκεια συνέντευξης στους New York Times στην οποία μεταξύ άλλων είχε αναφέρει: «Γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα, λόγω και του γεγονότος της συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ, που δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας».
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Π. Ρουμελιώτης είχε αναφέρει ακόμα ότι «η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές συνέπειες του προγράμματος για την ελληνική οικονομία, καθώς η μεγάλη ύφεση δεν οφείλεται στη μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, όπως υποστηρίζει η τρόικα, αλλά στις μεγάλες περικοπές δαπανών που συνέβαλαν στην υφεσιακή περιδίνηση, πλήττοντας δραστικά την εσωτερική ζήτηση».
Με αφορμή αυτή την συνέντευξη συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου (οι γνωστοί κηπουρό-Αθανασάκηδες) απέδωσαν τις θέσεις του κ. Π. Ρουμελιώτη στην νυν επαγγελματική του ιδιότητα σε μεγάλη τράπεζα του ιδιωτικού τομέα, με την οποία -πάντα κατά τους κηπουρό-Αθανασάκηδες- ο Γιώργος Παπανδρέου είχε και συνεχίζει να έχει μεγάλη κόντρα.
Η παραπάνω θέση των συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέουπροκάλεσαν την εκ νέου αντίδραση του κ. Π. Ρουμελιώτη ο οποίος δημοσίως διατύπωσε τα εξής ερωτήματα προς τον τέως Πρωθυπουργό:
- Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν;
- Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη;
- Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής;
Πιθανότατα όλα τα παραπάνω και ίσως ακόμα και άλλα στοιχεία που δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας, περιλαμβάνονται στην δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντέλη. Η συγκεκριμένη δικογραφία είχε διαβιβαστεί στον αντιεισαγγελέα του  Αρείου Πάγου από τους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ.  Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.
Και τώρα αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα στο εσωτερικό μέτωπο για την φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Μπροστά μας βρίσκεται ένας πολύ δύσκολος χειμώνας για το σύνολο των Ελλήνων. Η ανθρωπιστική τραγωδία είναι προ των πυλών. Λιμός και εξαθλίωση απειλούν ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.  Ποιος είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτό την κατάσταση; Για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ο Γιώργος Παπανδρέου.
Δικαίως λοιπόν η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης,αφού υπομένει τις οδυνηρές συνέπειες αυτής της πολιτικής, απαιτεί τουλάχιστον διερεύνηση των άγνωστων πτυχών της τραγωδίας. Η δικαιοσύνη έστω και αργά (αφού παρόμοιες καταγγελίες σαν αυτές του κ. Π. Ρουμελιώτη είχαν δει το φώς της δημοσιότητας πολύ έγκαιρα) έκανε το συνταγματικό της καθήκον. Απομένει στην πολιτική ηγεσία να κάνει το δικό της καθήκον και να στείλει τον Γιώργο Παπανδρέου στην εξεταστική επιτροπή και από εκεί στο Ειδικό Δικαστήριο.
Θα το κάνει;
Η στήλη έχει απαντήσει εδώ και καιρό σε σειρά άρθρων με τελευταίο αυτό στις 16 Οκτωβρίου 2012 με τίτλο: Όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα!