Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Αφιέρωμα στο αίμα των Μνημονίων

 REUTERS-ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ

Eκεί μας έφτασε η πολιτική και οικονομική ελίτ που μας κυβερνά: Να κάνουν αφιερώματα τα διεθνή πρακτορεία για το κύμα αυτοκτονιών στην χώρα που είχε το χαμηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών της Ευρώπης! «Οι απόπειρες αυτοκτονίας αυξάνονται στην Ελλάδα της κρίσης», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters για το αίμα που χύνεται εδώ και δυόμιση χρόνια στην χώρα.
Το πρακτορείο αναφέρει ότι οι αυτοκτονίες είναι αποτέλεσμα της ύφεσης, των κοινωνικών προβλημάτων που αυτή δημιούργησε και βέβαια με τις πολιτικές του Μνημονίου που επιβάλλει η οικονομική ελίτ και υπογράφει η πολιτική. 
Στο ρεπορτάζ αναφέρονται τα στοιχεία που  έχει δώσει στη Βουλή ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με τα οποία το 2009 έγιναν 677 απόπειρες αυτοκτονίας, το 2010 έγιναν 830 και το 2011 έγιναν 927.
Για το 2012, έχουν καταγραφεί ήδη 690 περισταστικά μέχρι τον Αύγουστο και σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις που επικαλείται το ρεπορτάζ, η τάση που καταγράφεται είναι ανοδική.
Στη συνέχεια αναφέρεται η αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού, ο οποίος αυτοκτόνησε με όπλο έξω από τη Βουλή, επειδή όπως έγραφε στο σημείωμά του αρνήθηκε να βρίσκει φαγητό στα σκουπίδια.
Kάποτε απασχολούσαμε τον πλανήτη με τα επιτεύγματά μας και τον ηρωισμό μας και τώρα με το δράμα που βιώνουμε...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr