Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Εάν το έγραφε σήμερα ο Μποστ!

Read more

Μπαλτάκος: Αν καταψηφιστεί καίριο νομοσχέδιο, πάμε σε εκλογές

maximou-2-thumb-mediumΔιαμηνύοντας ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση οπισθοδρόμησης και οπισθοχώρησης από τις θέσεις της, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος προειδοποίησε ότι αν κάποιο κρίσιμο νομοσχέδιο καταψηφιστεί, τότε θα προκηρυχθούν αμέσως εκλογές.«Την επόμενη κιόλας μέρα το πρωί. Όποτε και αν είναι αυτό. Είτε είναι Αύγουστος είτε Χριστούγεννα, αμέσως θα προκηρυχθούν εκλογές… Γι’ αυτό και ξαναλέω: να μην παίζει κάποιος με την αποφασιστικότητα του κ. Σαμαρά. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνει πίσω», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ρ/σ Βήμα.
Ερωτηθείς αν υπήρχε κίνδυνος να καταψηφιστεί το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο και γι’ αυτό ο ίδιος προειδοποίησε με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού απάντησε:
«Δεν νομίζω. Υπήρχαν διάφορες φωνές που ακούγονταν, έγιναν κάποιες παρεμβάσεις στο κείμενο, από αυτά που έλεγαν βουλευτές και ήταν σωστά και ψηφίστηκαν τελικά. Αλλά εκείνοι που έλεγαν ότι δεν ψηφίζουν το ένα ή το άλλο, θα έπρεπε να ξέρουν -και γι’ αυτό είπα αυτή τη φράση, όχι μόνο στους δημοσιογράφους, αλλά και ευρύτερα- ότι αν δεν ψηφίσουν, την επόμενη μέρα θα προκηρυχθούν εκλογές. Χωρίς δεύτερη κουβέντα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more

Καραμανλής: «Δεν τρώγεται εύκολα ο διορισμός του Παπουτσή»

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για τις συναντήσεις του πρώην πρωθυπουργού με βουλευτές
Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις συναντήσεις που είχε την προηγούμενη εβδομάδα στο γραφείο του στη Βουλή ο Κώστας Καραμανλής δημοσιεύουν σήμερα τα «Παραπολιτικά». Μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον διορισμό του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα, εξέλιξη για την οποία ο κ. Καραμανλής εμφανίσθηκε δυσαρεστημένος. «Δεν τρώγεται εύκολα ο διορισμός του Παπουτσή ως εκπροσώπου στην Παγκόσμια Τράπεζα» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά. Διαβάστε περισσότερο παρασκήνιο των συναντήσεων σήμερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Read more

Η ιστορική συνέντευξη του Παπανδρέου στον Παντελή Καψή (ΒΗΜΑ) το 2011.


Έτσι, για να καταλαβαινόμαστε…
Γ. Παπανδρέου: «Αλλαγές παντού»
Ο Πρωθυπουργός μιλάει για την πρόκληση των μεταρρυθμίσεων και τις αλλαγές στην κυβέρνηση
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  12/06/2011 05:45
Γ. Παπανδρέου: «Αλλαγές παντού»
Αθήνα
Αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλες τις αλλαγές που απαιτούνται για την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός κ.Γ.Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση των μέτρων εξηγεί πως δεν υπάρχει κανένα δίλημμα, παρά μόνο η θέλησή του να μη ζήσει ποτέ η ελληνική οικογένεια τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας. Υπογραμμίζει ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος από την υπογραφή του μνημονίου και επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του προς την αντιπολίτευση για εθνική συνεννόηση. «Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα οι πολιτικές δυνάμεις ότι έχουμε καταλάβει το διακύβευμα για την πατρίδα μας» λέει χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή πάντως στέλνει μήνυμα στους πολίτες που διαμαρτύρονται επισημαίνοντας ότι δικαίως αγανακτούν καθώς δεν μπορούν να ανεχθούν ένα πολιτικό σύστημα που οδήγησε στη σπατάλη και στη διαφθορά. «Κανείς όμως δεν μπορεί να κοροϊδεύει τον κόσμο» προσθέτει ο Πρωθυπουργός «ότι θα παραμείνουμε στο ευρώ αν δεν βάλουμε μόνοι μας τάξη στα του οίκου μας». 

- Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτή τη στιγμή δεχόσαστε μια διπλή πίεση από τους ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι θέλουν να προχωρήσετε πιο γρήγορα τις αλλαγές, και από τους αγανακτισμένους πολίτες που δεν αντέχουν άλλες θυσίες. Πώς θα αντιμετωπίσετε αυτό το δίλημμα;
«Δεν υπάρχουν διλήμματα, υπάρχει μόνο η απόφαση: Να μη ζήσει ποτέ η ελληνική οικογένεια τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας και να αλλάξουμε τόσο ριζικά τη χώρα μας ώστε να απαλλαγεί από επιτηρήσεις και να σταθεί στα δικά της πόδια. Δεν είναι θέμα πίεσης. Αυτό θέλουμε όλοι. Αυτό θέλουν όλοι οι σκεπτόμενοι Ελληνες, είτε διαδηλώνουν στις πλατείες είτε όχι. Η αλλαγή στο κράτος, η αλλαγή στο πολιτικό σύστημα, η αλλαγή στο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο της χώρας θέλει χρόνο- περισσότερο απ΄ ό,τι περίμενα, το ομολογώ. Και αυτόν τον χρόνο μάς τον δίνουν οι προσπάθειες και οι θυσίες των Ελλήνων που εξασφάλισαν τα δεκάδες δισεκατομμύρια του δανεισμού μας από τους λαούς της Ευρώπης και δευτερευόντως από το ΔΝΤ. Κάποιες αποφάσεις μας πόνεσαν και πονάνε κόσμο που δεν φταίει, το ξέρω. Αλλά είναι απαραίτητες για να μην καταρρεύσουμε, για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αλλες αποφάσεις μας ξεβολεύουν πολλούς που είχαν καθήσει για δεκαετίες στον σβέρκο των Ελλήνων, σπάνε κατεστημένες νοοτροπίες, ανατρέπουν τον κρατισμό και την πελατειακή λογική. Αυτοί λοιπόν που είχαν συνηθίσει στα πελατειακά προνόμια καλά θα κάνουν να συνηθίσουν στην ιδέα ότι θα ξεβολευτούν. Η Ελλάδα αλλάζει και θα αλλάξει ακόμη περισσότερο.
Οι θυσίες των πολλών μάς έδωσαν τον χρόνο- και δεν έχω κανέναν σκοπό να πάνε χαμένες ούτε οι θυσίες ούτε ο χρόνος. Εχουμε μία μοναδική, ίσως τελευταία, ευκαιρία να κάνουμε όσες αλλαγές περιμένουν όλοι οι Ελληνες για χρόνια».
Ακόμη και οι βουλευτές του ΠαΣοΚ δεν έχουν πειστεί ότι το μνημόνιο ήταν η σωστή συνταγή για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να αρχίσει η οικονομική ανάκαμψη. Τι τους απαντάτε;
«Ξέρουν ότι αν υπήρχε άλλη λύση θα την είχαμε επιλέξει. Ποτέ στη ζωή μου δεν φανταζόμουν ότι θα βρισκόμασταν μπροστά στην ανάγκη να κόψουμε συντάξεις για να μπορεί το κράτος να συνεχίσει να καταβάλλει συντάξεις. Να επιλέξουμε τη λιγότερο οδυνηρή από δύο επιλογές, η μία δύσκολη, η άλλη- αυτή της χρεοκοπίας- καταστροφική.
Πάνω στην Ελλάδα, εξαιτίας των επιλογών της προηγούμενης κυβέρνησης, στήθηκε μια πολύ ευρύτερη, διεθνών διαστάσεων κατάσταση στην οποία τα δικά μας υπαρκτά προβλήματα, το ευρώ, οι θεσμικές ατέλειες της ΕΕ, οι διχογνωμίες, οι φορολογικοί παράδεισοι και η διεθνής κερδοσκοπία έγιναν ένα και αδιαχώριστο σύνολο.
Το διακύβευμα ήταν διεθνές και τέτοιο παραμένει. Βρέθηκα πολλές φορές να ισορροπώ ανάμεσα σε πολύ διαφορετικούς περιορισμούς, προσπαθώντας να αφυπνίσω, να κινητοποιήσω, να χτίσω και να αξιοποιήσω συμμαχίες.
Και όλα αυτά με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, γιατί μια λάθος κίνηση, μια παραπάνω δήλωση, μπορούσε και μπορεί να διαλύσει τα πάντα. Ως τώρα είμαστε όρθιοι, ζωντανοί και προχωρούμε. Δεν είμαστε θαυματοποιοί, κύριε Καψή, μαχητές είμαστε.
Πολεμάμε. Γιατί σε ιδιόμορφο πόλεμο είμαστε. Αυτός ο πόλεμος είναι τόσο κοπιαστικός, απαιτεί τιτάνια προσπάθεια και ατσαλένια νεύρα. Δεν εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου να περάσει όσα περνώ. Στον πόλεμο κάνεις και λάθη. Τραυματίζεσαι. Ματώνεις. Χάνεις και μάχες. Αλλά το ζήτημα είναι να κερδίσεις τον πόλεμο για τη σωτηρία και την αλλαγή της πατρίδας. Αλλά θα τον κερδίσουμε τον πόλεμο.
Είναι εύκολο κανείς σήμερα να κάνει κριτική έχοντας αποφύγει τα αποτελέσματα μιας χρεοκοπίας. Οποιος ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από μια τέτοια κρίση με εύκολο τρόπο, ίσως να μην έχει κατανοήσει το μέγεθος και το βάθος της».
Στους ΚΤΕ του ΠαΣοΚ πολλοί βουλευτές κατηγορούν ευθέως τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου για αστοχίες και για λάθος προβλέψεις. Αναγνωρίζετε ότι έχουν δίκιο και ότιέγιναν λάθη; 

«Ούτε ο υπουργός Οικονομικών ούτε κανένας υπουργός λειτουργεί μόνος του. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές, οι επιτυχίες και τα λάθη επίσης. Και όλοι προσπαθούν για το καλό της χώρας, αλλιώς δεν θα ήταν στη θέση τους. Εχει αποτέλεσμα η προσπάθειά μας; Και μόνο, κύριε Καψή, ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ να συζητάμε για το σήμερα και το αύριο της χώρας είναι κατ΄ αρχάς η μεγαλύτερη επιτυχία μας.
Γιατί, αν είχαμε χρεοκοπήσει πέρυσι, τίποτε σήμερα δεν θα ήταν το ίδιο. Ούτε για εμάς τους πολιτικούς ούτε για εσάς τους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης στα οποία δουλεύετε ούτε για πολλούς επιχειρηματίες ούτε για τις τράπεζες, ούτε πάνω απ΄ όλα για την ελληνική οικογένεια.
Το 2010 πετύχαμε μείωση του ελλείμματος κατά 5%, την οποία οι εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ χαρακτήρισαν μοναδική στην ιστορία του Οργανισμού τα τελευταία 25 χρόνια. Πρόσφατα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι είπε ότι στη χώρα του, το Βέλγιο, θεωρήθηκε πετυχημένος υπουργός επειδή μείωσε το έλλειμμα 6% σε έξι χρόνια. Οι Ελληνες έκαναν σχεδόν το ίδιο σε έναν χρόνο, προσέθεσε.
Και θα σας πω κάτι: κανείς δεν περίμενε ότι θα το κάναμε. Γι΄ αυτό και οι ευρωπαίοι εταίροι μας ασχολούνται ακόμη μαζί μας. Γιατί, παρά τα λάθη και τις αστοχίες, έχουν καταλάβει ότι εννοούμε αυτά που λέμε. Αλλιώς θα μας είχαν γυρίσει ήδη την πλάτη. Αυτό που μας λένε όλοι από το εξωτερικό είναι “πετύχατε πολλά, χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια, μην καθυστερείτε”, όχι “αποτύχατε”. Ας μην αυτομαστιγωνόμαστε λοιπόν χωρίς λόγο. Ναι στην κριτική, όχι στην ισοπέδωση. Ας μην αδικούμε την εθνική προσπάθεια».
- Εχετε αποφασίσει τι θα κάνετε στην περίπτωση που κάποιοι βουλευτές του ΠαΣοΚ καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ή τους εφαρμοστικούς νόμους; 

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ είναι στην εμπροσθοφυλακή της εθνικής προσπάθειας. Μπορεί να ακούγονται και να λέγονται πολλά, αλλά εγώ ξέρω ότι η κριτική, ο έλεγχος και οι προτάσεις των βουλευτών μάς έχουν βοηθήσει στο έργο μας. Κάθε βουλευτής έχει γνώμη, άποψη και πάνω απ΄ όλα απόλυτη συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης μας απέναντι στον τόπο».
- Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση έχει τη νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα με βαριές συμφωνίες πουεκτείνονται χρονικά πέραν της θητείας της; Σκέπτεστε να προτείνετε πλειοψηφία των 180 για τη νέα δανειακή σύμβαση; 

«Γιατί, έχουμε τη νομιμοποίηση να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει;
Εξάλλου το θέμα της νομιμοποίησης ή όχι της κυβέρνησης λύθηκε μια και καλή με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, όταν όσοι επιχείρησαν να αλλοιώσουν το νόημα της ψήφου και να αμφισβητήσουν ουσιαστικά την πορεία μας πήραν την απάντησή τους.
Κάθε κυβέρνηση κάνει συμφωνίες που υπερβαίνουν τη θητεία της. Υπογράφει διεθνείς συνθήκες και δανειακές συμβάσεις και ψηφίζει νόμους που ισχύουν και μετά τις επόμενες εκλογές. Μήπως ρώτησε κανέναν η προηγούμενη κυβέρνηση όταν χρέωσε τη χώρα με άλλα 150 δισ. ευρώ;
Ενώ η δική μου κυβέρνηση λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια. Το θέμα μας επομένως δεν είναι αυτό. Ας καταλάβουν όλοι ότι η εποχή που καταναλώναμε περισσότερα από όσα παράγαμε και κυρίως η εποχή των ελλειμμάτων που δημιουργούσαν χρέος το οποίο πετάγαμε σαν σκουπίδια στην αυλή των επόμενων γενιών τελείωσε.
Οφείλουμε από του χρόνου να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα: οι δαπάνες του κράτους μείον τους τόκους για αποπληρωμή χρεών να είναι λιγότερες από τα έσοδά του. Ετσι και μόνο έτσι θα αρχίσουμε να μειώνουμε το δημόσιο χρέος που απειλεί να μας πνίξει. Μπορούμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε αυτή την αλήθεια; Αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα και για πάντα. Σημαίνει αυτό παντοτινή λιτότητα; Οχι. Σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να φτάσουμε σύντομα σε ένα χρονικό σημείο όπου το κράτος θα δαπανά όσα απολύτως χρειάζονται με διαφάνεια, θα εισπράττει όσα είναι δίκαιο να εισπράξει και τίποτε λιγότερο, οι κοινωνικές παροχές θα πηγαίνουν σε αυτούς που πραγματικά τις χρειάζονται και η ανάπτυξη θα βασίζεται σε υγιή στηρίγματα. Αυτό είναι το εθνικό μας στοίχημα. Μέχρι να φτάσουμε εκεί, για να μην καταρρεύσουμε, θα υπάρχουν και δύσκολες αποφάσεις, τις οποίες, αν είχαν γίνει όσα έπρεπε τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα παίρναμε ποτέ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και πάνω σε αυτήν θέλω να οικοδομήσω την εθνική συνεννόηση, που δεν είναι ζήτημα μιας ψηφοφορίας. Είναι ευρύτερο πολιτικό ζήτημα, ζήτημα εθνικής ευθύνης.
Το θέμα είναι να στείλουμε ένα μήνυμα όλες οι πολιτικές δυνάμεις ότι έχουμε καταλάβει το διακύβευμα για την πατρίδα μας και είμαστε αποφασισμένες να αντιμετωπίσουμε με ενότητα τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, ανεξάρτητα από τις επί μέρους δημοκρατικές διαφορές μας.
Γι΄ αυτό και ενσωματώσαμε πολλές από τις προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο Μεσοπρόθεσμο, γι΄ αυτό και απευθύναμε πατριωτική έκκληση σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων αλλά και σε κάθε βουλευτή ξεχωριστά να ακούσει τη φωνή της συνείδησής του και να ανταποκριθεί στο πατριωτικό του καθήκον, όπως όλοι μας έχουμε υποχρέωση. Η πρόσκληση αυτή, θέλω να τονίσω, είναι ανοικτή. Και η ανάγκη να απαντηθεί είναι πιο επείγουσα από ποτέ».
Μετανιώσατε ποτέ για τη φράση «λεφτά υπάρχουν»; 

«Ξεχνάτε ότι η φράση μου έλεγε “και πού πήγαν;”. Και σήμερα αν σπάσουμε τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, λεφτά θα υπάρχουν. Οπως π.χ. με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, που τους πρώτους μήνες που εφαρμόστηκε περιόρισε σημαντικά τις δαπάνες. Να τα τα λεφτά! Ναι, ξέρω ότι πολλοί αναπαράγουν αυτή τη φράση μου αποσπασματικά, χωρίς να μένουν στην ουσία της, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις στους πολίτες και την αίσθηση της εξαπάτησης. Ισως δεν μέτρησα αρκετά το γεγονός ότι ο δημόσιος διάλογος στη χώρα μας διεξάγεται περισσότερο με “ατάκες” παρά με ουσία και εμβάθυνση. Αλλά, κύριε Καψή, είναι ή δεν είναι η Ελλάδα μέσα στις 30 πλουσιότερες χώρες του κόσμου; Το πρόβλημα δεν είναι ότι είμαστε άτυχη χώρα. Είμαστε χώρα με κακή διαχείριση του πλούτου μας. Και αυτό αλλάζει – με δυσκολία αλλά αλλάζει! Σίγουρα υπερεκτιμήσαμε τις δυνατότητες του σημερινού ελληνικού κράτους να εντοπίσει άμεσα τον πλούτο εκεί που πραγματικά υπάρχει, να τον φορολογήσει και να προχωρήσει σε αναδιανομή του, προχωρήσαμε όμως».
Θα μπορούσαν να προσφέρουν σε καίριες θέσεις τεχνοκράτες με γνώση και κύρος στο εξωτερικό;
«Προφανώς. Εχουμε πολλά και πολύ καλά μυαλά. Και μπροστά στο μέγεθος της προσπάθειάς μας δεν περισσεύει κανένας. Εχω αποδείξει μέσω των ανοικτών διαδικασιών για την κάλυψη των θέσεων ευθύνης ότι δεν αποκλείω κανέναν Ελληνα, καμία Ελληνίδα, που μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα μας. Δεν αποκλείω επίσης πρόσωπα που είναι κοινής αποδοχής ή και από τα άλλα κόμματα για κρίσιμες θέσεις, κάτι που είπα και στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Δεν είμαι όμως της άποψης ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μία κυβέρνηση τεχνοκρατών».
Επειτα από τη συνάντησή σας με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο τουΕurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μιλήσατε για έναν αδύναμο δημόσιο τομέα και ζητήσατε τη συνδρομήτεχνοκρατών για την αναδιάρθρωσή του. Ορισμένοι μίλησαν για ανθύπατους στα υπουργεία, εσείς τι είδους βοήθεια εννοούσατε; 

«Αυτοί οι “ορισμένοι” καλά θα κάνουν να σταματήσουν την παραπληροφόρηση. Αρκετά πια. Κάποιοι παριστάνουν εδώ και μήνες τους “υπερπατριώτες” απέναντι σε μια κυβέρνηση δήθεν “ενδοτική” και “υποκινούμενη” από ξένα κέντρα. Τους επιστρέφω όλη την αθλιότητα. Φτάνει πια με τον σκοταδισμό και την πατριδοκαπηλία που δίχασε για δεκαετίες την ελληνική κοινωνία. Αρκετά πια. Είναι πατριωτικό να στερείς από τη χώρα σου τη δυνατότητα να προοδεύσει αντλώντας από την εμπειρία άλλων χωρών; Γιατί να μην έχουμε τη γνώμη και τις γνώσεις τους; Εκτός αν θεωρούν ότι έχουμε καλή δημόσια διοίκηση σήμερα και όλα τρέχουν ρολόι. Εκτός αν απειλούνται ότι θα χάσουν προνόμια και φέουδα. Εμείς αποφασίζουμε, δεν αποφασίζει κανένας άλλος. Από την άλλη, όμως, θα βρεθούν πολλοί και ιδιαίτερα μέσα στο Δημόσιο που αυτό θα το πολεμήσουν. Ηδη πολεμούν κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια που γίνεται γιατί τους ξεβολεύει. Ε, λυπάμαι πολύ, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο και πρέπει να αλλάξει.
Εγώ, όπως πολύ σωστά λέτε, έχω ζητήσει εδώ και καιρό την τεχνογνωσία άλλων κρατών-μελών της ΕΕ αλλά και του ΔΝΤ σε θέματα όπου εμείς χωλαίνουμε όπως είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η οργάνωση στο σύστημα υγείας, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η Παιδεία. Θέμα “ανθυπάτων” σε υπουργεία ούτε ετέθη ούτε θα δεχόμασταν να τεθεί ποτέ».
- Επαναφέρατε την ιδέα του δημοψηφίσματος για ορισμένες από τις μεγάλες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση. Για ποιες αλλαγές μιλάτε; Γιατί να γίνει δημοψήφισμα και όχι εκλογές; 

«Πριν από τρία χρόνια είχα πει στη Βουλή το εξής: “Η εμβάθυνση της δημοκρατίας στην Ελλάδα αποτελεί και δικό μου πολιτικό στοίχημα. Δεν πιστεύω στα παλιά πρότυπα ηγετών. Ο 21ος αιώνας απαιτεί ηγέτες που στηρίζουν και αγωνίζονται για τη μεγαλύτερη δυνατή δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών. Συνειδητή συμμετοχή ενημερωμένων πολιτών. Αυτή είναι η δική μου δημοκρατική παράδοση. Αυτός είμαι και θα είμαι”. Οι πολίτες απαιτούν να τους ακούμε. Διψούν για συμμετοχή, πέρα από την εκλογική ψήφο κάθε τέσσερα χρόνια. Τις αλλαγές που θέλουμε, αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, στο κράτος, στο οικονομικό και στο παραγωγικό μοντέλο, δεν θα τις φέρει κανένας σωτήρας. Εμείς όλοι πρέπει να τις κάνουμε. Δημοκρατικά, με τρόπο που δείχνει νέα εμπιστοσύνη και αξιοπιστία στους δημοκρατικούς μας θεσμούς. Γι΄ αυτό είπα ότι είμαι έτοιμος για τις μεγάλες αλλαγές που θα προωθήσουμε, να αξιοποιήσουμε ακόμη και τον θεσμό του δημοψηφίσματος για την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ή και τη γνώμη, όπως προβλέπει το σημερινό μας Σύνταγμα. Γι΄ αυτό και από πέρσι τον Ιούλιο έχω πει ότι θα φέρουμε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που μας επιτρέπουν να εφαρμόσουμε όταν χρειαστεί αυτή τη δημοκρατική πρόβλεψη του σημερινού Συντάγματος. Αυτό κάνουμε».
- Εκτιμάτε ότι υπάρχει κίνδυνος να μη δοθεί η πέμπτη δόση του δανείου; Είναι πιθανό να μετακυλισθούν κάποιες αποφάσεις για τον Σεπτέμβριο; 

«Εγώ θα δώσω τη μάχη μέχρι τέλους και στη Βουλή και στην ΕΕ. Θεωρώ ότι θέμα πέμπτης δόσης δεν θα υπάρξει εφόσον ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Παλεύουμε επίσης ώστε μέσα στον Ιούνιο να πετύχουμε μια σημαντική συμφωνία για τη χώρα μας και τα χρόνια που έρχονται. Ωστόσο, αν αυτό δεν γίνει, θα συνεχίσω να μάχομαι. Και αν πρέπει να φτάσουμε ως τον Σεπτέμβριο, θα δώσουμε πάλι τη μάχη».
- Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί απαράβατο όρο για να δοθεί η νέα βοήθεια στην Ελλάδα να πληρώσουν και οι τράπεζες.Πώς αντιμετωπίζετε αυτή την απαίτηση;
«Η ιδέα για συμμετοχή του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι θεωρητικά σωστή. Αυτό που επικράτησε τελικά ήταν πρόβλεψη για συμμετοχή των ιδιωτών σε περιπτώσεις αναδιάρθρωσης χρέους στην ΕΕ μετά το 2013. Αυτό όμως έφερε μέχρι τώρα το αντίθετο αποτέλεσμα. Εκανε τις αγορές πιο φοβικές, με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν πάλι τα ελληνικά, και όχι μόνο, spreads και να απομακρυνθεί η προοπτική μας για δανεισμό από τις αγορές. Ενας ιδιώτης επενδυτής αυτή τη στιγμή, αν θεωρεί ότι μπορεί να χάσει χρήματα, δεν έχει κανένα κίνητρο να αγοράσει ελληνικά ομόλογα. Εγώ είχα προτείνει άλλη προσέγγιση για να μην τιμωρούνται χώρες και να έχουμε πιο βιώσιμες λύσεις. Οπως τη συμμετοχή του τραπεζικού τομέα στο εγχείρημα μέσω της φορολόγησης των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, με τα έσοδα να κατευθύνονται σε ένα Ταμείο που θα μπορούσε να βοηθήσει τις επενδύσεις, να προωθήσει την ανάπτυξη και να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, αποφεύγοντας για πάντα τον κίνδυνο αναδιαρθρώσεων. Εναν νέο φόρο τύπου “Τobin”. Αυτή τη θέση μας εισηγήθηκε η ευρωβουλευτής μας Αννυ Ποδήματα εκ μέρους των Σοσιαλιστών και πέρασε με πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο. Προχθές υιοθετήθηκε η πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου και από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση. Προτείνω να κάνουμε το ίδιο στο δικό μας Κοινοβούλιο. Στην ίδια λογική ουσιαστικής απάντησης της ΕΕ στην κρίση κινείται και η πρότασή μας για τα ευρωομόλογα, που έχει υιοθετηθεί και εξετάζεται πλέον από τα όργανα της ΕΕ. Ο χρόνος πιέζει, η συζήτηση και η διαπραγμάτευση συνεχίζονται. Θα μείνω σε αυτά, αυτή τη στιγμή».
Αντιλαμβάνομαι την αγωνία που μετατρέπεται συχνά άδικα σε αφορισμό
- Σας προβληματίζουν τα συνεχόμενα φαινόμενα αποδοκιμασίας των υπουργών σας;
«Σαφώς και δεν θα ήθελα να συμβαίνει αυτό. Θα ήθελα να έχουμε την καλύτερη δυνατή σχέση με τους πολίτες. Αντιλαμβάνομαι όμως την αγωνία που, μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που ζούμε όλοι οι Ελληνες, μετατρέπεται συχνά άδικα σε αφορισμό. Αντιλαμβάνομαι όμως και τη δίκαιη κριτική, που κάνουν συχνά πολλοί πολίτες. Και πάντα έχω τα αφτιά μου και τα μάτια μου ανοιχτά. Από την άλλη, δεν δέχομαι την προσπάθεια ορισμένων να εμποδίσουν τον δημοκρατικό διάλογο και την επαφή μας με τους πολίτες. Το δικαίωμα στη δημοκρατική διαδικασία διαλόγου και διαβούλευσης δεν το χαρίζουμε σε κανέναν».
Πρώτος κρίνω αυστηρά αυτούς που επιλέγω
Βουλευτές σαςσάς κατηγορούν ότι έχετε πέντε υπουργούς-«κηπουρούς» στην κυβέρνηση,εννοώντας ότι έχετε ευνοήσει φίλους σας.Πώς το αντιμετωπίζετε αυτό; 

«Μοναδικό κριτήριο όλων των επιλογών μου είναι η καλύτερη προώθηση του δημοσίου συμφέροντος. Αυτό ισχύει και για τα κυβερνητικά σχήματα που επιλέγω. Και έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν πως, σε ό,τι με αφορά, μπροστά στο δημόσιο συμφέρον δεν υπάρχουν σύντροφοι, φίλοι, γνωστοί. Υπάρχουν μόνο αυτοί που μπορούν να υπηρετήσουν καλύτερα την κάθε θέση. Και με βάση αυτό, όλοι αξιολογούνται. Να είστε πάντως βέβαιος, κύριε Καψή, ότι είμαι ο πρώτος που κρίνει αυστηρά και με πολύ ορθολογικά κριτήρια τους ανθρώπους που επιλέγει, διότι σε τελικά ανάλυση εγώ έχω την ευθύνη».
Ασκείται επίσης κριτική ότι δεν υπάρχει αποτελεσματικός συντονισμός στην κυβέρνηση και ότι αντί για τα επίσημα όργανα προτιμάτε τα άτυπα υπουργικά συμβούλια και τις άτυπες ομάδες. Πώς το σχολιάζετε; 

«Ξέρετε εσείς κυβέρνηση που να έχει πάρει τόσο μεγάλες αλλά και δύσκολες αποφάσεις, που να έχει κάνει τόσο μεγάλες αλλαγές μέσα σε μόλις 20 μήνες; Θέλετε να συγκρίνουμε με το τι έγινε ή δεν έγινε κατά τη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης;
Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε ανταποκριθεί θετικά σε όλες τις τριμηνιαίες αξιολογήσεις των εταίρων μας, με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, πρωτοφανή πίεση και ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους; Ολα αυτά έγιναν από μια ασυντόνιστη κυβέρνηση; Μάλλον ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν ότι προσπαθώ μήνες τώρα να επιβάλω μια νέα κουλτούρα διαλόγου και διαβούλευσης σε όλα τα επίπεδα. Δεν μου αρέσει η απαξίωση των συλλογικών οργάνων όπως το Υπουργικό Συμβούλιο, με συνεδριάσεις-οπερέτες λίγων λεπτών, όπως γινόταν στην προηγούμενη κυβέρνηση. Θέλω να τους ακούω όλους και να με ακούν. Στο τέλος όμως παίρνουμε τεκμηριωμένες αποφάσεις, ιστορικές αποφάσεις».
Δεν πιστεύω ότι αυτοί που διαδηλώνουν θέλουν τη χρεοκοπία της χώρας
- Τι μηνύματα έχετε λάβει από το κίνημα των πλατειών;Πιστεύετε ότι έχετε εξηγήσει επαρκώς στους πολίτες τις συνέπειες της επιστροφής στη δραχμή;
«Το βασικό μήνυμα από τις πλατείες είναι ότι οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να ανεχθούν ένα πολιτικό σύστημα που για χρόνια λειτούργησε στην αδράνεια, που οδήγησε τη χώρα στη διαφθορά και στη σπατάλη. Δικαίως αγανακτούν με όλα αυτά οι Ελληνες και οι Ελληνίδες. Είμαι ο πρώτος που επεσήμανε αυτά τα προβλήματα, ακόμη και πριν από τις εκλογές του 2009, και δεσμεύτηκα ότι πάμε να τα αλλάξουμε όλα. Ναι, μπορεί αυτή τη στιγμή να καλούμαστε να λύσουμε το άμεσο πρόβλημα για να μπορούμε να στεκόμαστε στα πόδια μας και να μη χρεοκοπήσει η πατρίδα μας, όμως ποτέ δεν ξέχασα τη βασική μου υπόσχεση, που είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και αυτό θα κάνω.
Και καταλαβαίνω τις δυσκολίες που περνούν καθημερινά οι πολίτες. Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι υγιείς επιχειρηματίες. Πάνω απ΄ όλα οι νέοι, που σήμερα νιώθουν ότι πληρώνουν τα σπασμένα για λάθη και αμαρτίες που δεν διέπραξαν εκείνοι. Αλλά δεν πιστεύω ότι αυτοί που διαδηλώνουν στις πλατείες θέλουν τη χρεοκοπία της χώρας, ούτε μια επώδυνη επιστροφή στη δραχμή. Και δεν έχω κανέναν σκοπό να αφήσω την Ελλάδα να μπει σε μια οδυνηρή περιπέτεια. Με κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου όλων των Ελλήνων και την Ελλάδα αδύναμη, χωρίς την προστασία που της προσφέρει το ισχυρό νόμισμα. Είναι καταστάσεις που θα έκαναν τη σημερινή δοκιμασία να μοιάζει με Παράδεισο.
Αλλά κανείς δεν μπορεί πια να κοροϊδεύει τον κόσμο ότι θα παραμείνουμε στο ευρώ, αν δεν βάλουμε μόνοι μας τάξη στα του οίκου μας, αν δεν τιθασεύσουμε τα υπέρογκα ελλείμματα που κόντεψαν να μας ρίξουν στον γκρεμό.
Ή αν φανούμε ασυνεπείς προς τις υποχρεώσεις που αναλάβαμε απέναντι στους λαούς της Ευρώπης που μας δανείζουν. Και κανείς δεν μπορεί να κοροϊδεύει τον κόσμο ότι θα εξακολουθήσουν να μας δανείζουν χωρίς τίμημα: να παίρνουμε δηλαδή λεφτά χωρίς να κάνουμε τίποτε, χωρίς να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που περιμένουμε χρόνια. Και αυτό πιστεύω ζητεί κάθε σκεπτόμενος πολίτης, είτε διαδηλώνει στις πλατείες είτε όχι: αλλαγές παντού, αλλαγές τώρα, στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα, στο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο. Αυτό είναι το δικό μου καθήκον. Παλεύουμε με νοοτροπίες δεκαετιών που πρέπει να αλλάξουμε σε λίγα χρόνια. Είναι δύσκολο, το ξέρω και το καταλαβαίνω. Αλλά αυτόν τον δρόμο ξεκινήσαμε και θα τον φέρουμε εις πέρας».
Κάποιοι θέλουν να μας διώξουν από το ευρώ
- Πιστεύετε ότι πράγματι κάποιοι ευρωπαϊκοί κύκλοι εξυφαίνουν σενάρια για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ; 

«Οχι επίσημα, αλλά υπάρχει στο μυαλό κάποιων. Ελπίζω ότι αυτοί λιγοστεύουν κάθε μέρα όταν συνειδητοποιείται τι θα σήμαινε μια τέτοια εξέλιξη για την ίδια τη σταθερότητα της ευρωζώνης. Αρκεί εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας. Αρχικά το συστημικό πρόβλημα είχε υποβαθμιστεί. Εγώ βέβαια από την αρχή επεσήμανα ότι πέραν του ελληνικού προβλήματος- για το οποίο αναλάβαμε πλήρως την ευθύνη σε ό,τι αφορά τα δικά μας λάθη- υπάρχει και συστημικό πρόβλημα. Αυτό πολλοί δεν το άκουσαν ή δεν το θεώρησαν και ιδιαίτερα σημαντικό. Σήμερα είναι φανερό σε όλους, πρώτα απ΄ όλα διότι έχουν μπει και άλλες δύο χώρες σε αυτή τη διαδικασία. Απέναντι στο συστημικό πρόβλημα υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι πρέπει να δούμε τη σοβαρή αλλαγή του συστήματος του ευρώ για να μπορέσουμε πράγματι να έχουμε καλύτερο συντονισμό- ο Τρισέ μίλησε για ένα κεντρικό υπουργείο Οικονομικών. Να υπάρχουν επενδυτικά προγράμματα, καθώς η ΕΕ έχει τεράστιες δυνατότητες να αντλήσει από τις διεθνείς αγορές χρήματα για επενδύσεις σε υποδομές, για εκπαίδευση, για επενδύσεις σε δίκτυα, στην ενέργεια, στη νέα τεχνολογία. Επειδή όμως αυτά είναι δύσκολα, υπάρχουν οι άλλοι που σου λένε: Αντί να πάμε σε αυτά, δεν κόβουμε το πόδι που αυτή τη στιγμή είναι άρρωστο για να μην προχωρήσει η γάγγραινα; Μια αντίληψη δηλαδή ότι, αν φύγει η Ελλάδα, λύθηκε το πρόβλημα».
- Φοβάστε ότι μπορεί να επικρατήσουν τέτοιες απόψεις; 

«Φοβάμαι ότι αν είτε εμείς δεν είμαστε συνεπείς στις προσπάθειες που κάνουμε, είτε και η ΕΕ από τη δική της πλευρά δεν κατανοήσει το βάθος του προβλήματος, τότε αυτές οι σκέψεις θα ενισχυθούν. Γι΄ αυτό θεωρώ ότι, τουλάχιστον από τη δική μας πλευρά, παρά τις δυσκολίες πρέπει να δείξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια και αξιοπιστία ως χώρα, ώστε να μην μπορεί κανένας να πει ότι “εσείς φταίτε, εσείς είστε το πρόβλημα, φύγετε”».
Καλώ και τώρα τον κ. Σαμαρά να βάλει πλάτη
- Πώς κρίνετε τη στάση του κ. Αντ.Σαμαρά στο αίτημά σας για μια πολιτική συμφωνία στους βασικούς άξονες του Προγράμματος Σταθερότητας; 

«Δεν θέλω να την κρίνω στην παρούσα φάση. Δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν υπηρετεί το εθνικό συμφέρον, ότι προτιμά η χώρα να χρεοκοπήσει. Τον καλώ και τώρα να βάλει πλάτη στην εθνική προσπάθεια και ευελπιστώ πως θα ανταποκριθεί.
Αν, όπως λέει, “συμφωνούμε με τον στόχο, αλλά όχι με τον τρόπο”, υπάρχει έδαφος συνεννόησης. Να μας υποδείξει τον τρόπο που οδηγεί στον στόχο. Δεν γίνεται όμως να συμφωνείς με τον στόχο, π.χ. τη μείωση του ελλείμματος στο 7,5% το 2011, και ο τρόπος που προτείνεις να εκτοξεύει τα ελλείμματα πίσω στο 15%.
Η χώρα αναμένει ρεαλιστικές προτάσεις. Εγώ θα επιμείνω στην εθνική συνεννόηση. Στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχα μαζί του τού παρουσίασα πίνακα με 18 προτάσεις της ΝΔ που ήδη υλοποιούμε και άλλες 14 που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε. Το ίδιο έκανα και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Κάθησα και ξεψάχνισα τις θέσεις τους. Στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσα έτοιμος να προχωρήσουμε ακόμη και σε από κοινού διαπραγμάτευση με την τρόικα, ακόμη και σε από κοινού ορισμό προσώπων σε θέσεις-κλειδιά, όπως στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας. Θα επιμείνω στην εθνική συνεννόηση γιατί την εννοώ. Οχι γιατί η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει χωρίς αυτήνεμείς θα προχωρήσουμε-, αλλά γιατί το εθνικό μέτωπο ενισχύει την εθνική προσπάθεια. Το παράδειγμα της Πορτογαλίας είναι πολύ διδακτικό. Οι βασικές πολιτικές δυνάμεις εκεί έστειλαν παντού μήνυμα σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Γιατί όχι και εμείς;».
Read more

Εκτεταμένες ζημιές από την έκρηξη που είχε στόχο το σπίτι εισαγγελέως

Εκτεταμένες ζημιές από την έκρηξη που είχε στόχο το σπίτι εισαγγελέως
Αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της καταστροφής οι ένοικοι της πολυκατοικίας στη γωνία των οδών Υψηλάντου και Μανδηλαρά, οι οποίοι άναυδοι παρατηρούν τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η ισχυρότατη έκρηξη που συντάραξε την περιοχή στις 4:05 το πρωί του Σαββάτου.
Το οίκημα κρίνεται σχεδόν ακατοίκητο, ενώ δεκάδες ένοικοι βρίσκονται σε απελπισία αφού είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα... καθώς πόρτες, παράθυρα και κουφώματα έχουν πλέον αχρηστευτεί.

Οι ζημιές εκτείνονται σε μια απόσταση 200 μέτρων, με τουλάχιστον 15 οχήματα που ήταν παρκαρισμένα κοντά στο τόπο της έκρηξης να έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες, σύμφωνα με πληροφορίες του thessalianews.gr.

Οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται όμως στο υπόγειο πάρκινγκ της πολυκατοικίας, όπου ακόμη είναι άγνωστο πόσα οχήματα ήταν σταθμευμένα και πιθανότατα ανάμεσα σε αυτά και το ΙΧ της εισαγγελέως.

Ενδεικτικό της έντασης της έκρηξης είναι ότι σε κοντινό ζαχαροπλαστείο τα γλυκά βρέθηκαν στο...δρόμο, ενώ ίδια είναι η εικόνα που παρουσιάζει και διπλανό σούπερ μάρκετ τα προϊόντα από τα ράφια του οποίου έπεσαν στο δάπεδο.

Ακόμα και στην απέναντι πλευρά της Υψηλάντου σημειώθηκαν εκτεταμένες φθορές όπως σε ένα ίντερνετ Καφέ που έσπασαν οι υπολογιστές.
Αμέσως μετά την έκρηξη οι δράστες έγιναν «καπνός»
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από την αστυνομία, άγνωστοι τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της πολυκατοικίας, που αποτελείτο απο 4-5 κιλά μασούρια δυναμίτιδας, τα οποία πυροδότησαν με βραδύκαυστο φιτίλι ενός μέτρου.

Λίγο αργότερα σε κοντινή απόσταση, οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν έναν 39χρονο, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι κατάγεται από την Καλαμάτα.
Ο άνδρας αυτός, σύμφωνα με την αστυνομία δεν δικαιολόγησε την παρουσία του στη Λάρισα, ενώ στις ερωτήσεις των αστυνομικών για το πώς βρέθηκε εκεί απαντούσε «δεν θυμάμαι».

Ο ύποπτος κατέστρεψε το κινητό του τηλέφωνο
Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, την ώρα που ο ύποπτος είδε τους αστυνομικούς να τον πλησιάζουν, πρόλαβε και πέταξε με δύναμη στο κινητό του στο έδαφος, το έσπασε και άρχισε να το πατάει για να το διαλύσει, κάτι που κατάφερε να κάνει πριν προλάβουν οι αστυνομικοί να τον ακινητοποιήσουν.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/328184/ektetamenes-zimies-apo-tin-ekrixi-poy-eihe-stoho-to-spiti-eisaggeleos#ixzz2ZbMptfoj
Read more

Doro - I'm In Love With You

Read more

Η Σύντομη αυτή Ζωή ..


..αξίζει
εαν το είναι σου
 έχει


Τα άλλα όλα 
ασήμαντα
σου λέω
Read more

Τα κριτήρια για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών


Με ταχείς ρυθμούς προχωρεί το υπουργείο Παιδείας στη διοικητική τακτοποίηση των θεμάτων που προκύπτουν από τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών.
Η εφαρμογή του σχεδίου ξεκινά εντός του Ιουλίου, με στόχο η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει χωρίς διδακτικά κενά.

Αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων που αφορούν περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, η διαδικασία για τις μετατάξεις ξεκινά εντός του Ιουλίου και έως τις 10 Αυγούστου αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με τα ονόματα.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, αλλάζει η διαδικασία για τον καθορισμό των κενών θέσεων, τις υπηρεσιακές ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό αλλά και το πλεονάζον προσωπικό ανά ειδικότητα.

Σύμφωνα με το Έθνος τα κριτήρια για τις μεταθέσεις είναι:
  • Έγγαμοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν 4 μονάδες.
  • 4 μονάδες λαμβάνουν οι σε χηρεία εκπαιδευτικοί με ανήλικα παιδιά ή παιδιά που σπουδάζουν
  • Οι εκπαιδευτικοί που έχουν ανήλικα ή σπουδάζοντα παιδιά λαμβάνουν 4 μονάδες για το πρώτο παιδί, 4 για το δεύτερο, 6 για το τρίτο και 7 για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά
  • Η κατοχή κάθε επιπλέον πτυχίου ΑΕΙ δίνει 5 μονάδες
  • Tο μεταπτυχιακό δίνει 7 μονάδες
  • Το διδακτορικό δίνει 14 μονάδες
  • Οι εκπαιδευτικοί που προέρχονται από μετάταξη από την πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση λαμβάνουν τις μονάδες μετάθεσης της πλησιέστερης σχολικής μονάδας που υπηρετούσαν μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης μετάταξης τους.
Read more

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ (φωτο)! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΜΕ ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΟΪΜΠΛΕ!


Οι γερμανικές αρχές επέτρεψαν στους ναζι Τσαμηδες να παρελάσουν, κραυγάζοντας χιτλερικά συνθήματα του β’ ΠΠ! Και οι δήθεν “αντιναζιστές” Γερμανοί τους άφησαν ανενόχλητους, την ίδια στιγμή που ο Σόιμπλε βρισκόταν στην Ελλάδα!
Ούτε λέξη διαμαρτυρίας από την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση.

Αγαπητοί φίλοι,
σας στέλνω φωτογραφικό υλικό από την σημερινή ομιλία Αλβανών εθνικιστών στο κέντρο του Μονάχου (Stachus), όπου παρουσία 60-80 φανατικών οπαδών τους που έφτασαν από την Αλβανία και με κλαρίνα νταούλια και συνθήματα, διατύπωσαν την άποψη ότι αρκετά χρόνια αδικήθηκε η Αλβανία και αυτό πρέπει να ανατραπεί άμεσα. Θα πρέπει τα μικρά αλβανικά εδαφικά τμήματα, που δεν ανήκουν στη σημερινή Αλβανία, πρέπει να συνενωθούν, ώστε να δημιουργήσουν την μεγάλη Αλβανία και σαν τέτοια να μπεί στην ευρωπαϊκή κοινότητα.
Στην εξέδρα που στήσανε, είχαν για φόντο, χάρτη με κοκκινισμένη την μεγάλη Αλβανία.
Ανάμεσα στα διεκδικούμενα εδάφη διακρίνονται πανεύκολα τα ελληνικά ηπειρωτικά εδάφη και συγκεκριμένα η Θεσπρωτία, η Πάργα, η Πρέβεζα και λίγη Άρτα, καθώς και η Κέρκυρα με τους Διαπόντιους και τους Παξούς νήσους.
Το κεντρικό σύνθημα του πανώ, πάνω από αυτόν τον χάρτη έγραφε:
ΜΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στις φωτό με τους αριθμούς 20.23.46, 20.23.50 και 20.23.59 διακρίνονται πεντακάθαρα οι διεκδικούμενες ελληνικές περιοχές.
Στην φωτό με αριθμό 20.22.08, φαίνεται επίσης ο ίδιος χάρτης σε σμίκρυνση, ενώ επάνω στον χάρτη γράφει στα γερμανικά: ” επανένωση των (υπό ξένη κατοχή) μικρών αλβανικών περιοχών, σε μια μεγάλη Αλβανία, είναι το ξεκίνημα μιας μεγάλης δικαιοπραξίας, ενώ στη φωτό 20.19.43, φαίνονται οι σημαίες που ετοίμασαν για την Θεσπρωτία, όπου αναγράφεται το όνομα Τσαμουριά. 

Την όλη “παράσταση” παρακολούθησαν για λίγο διάφοροι περαστικοί Γερμανοί, και κάποιοι νεαροί Έλληνες, που εργάζονται στο Μόναχο. Σε ερώτησή μου προς αυτούς, “τί σημαίνουν όλα αυτά;”, έδειξαν παντελή άγνοια και αδιαφορία για τα αιτήματα των Αλβανών, τρανή απόδειξη των λαθεμένων πολιτικών των ελληνικών κυβερνήσεων…
Επίσης, σε απόσταση 20 μέτρων παρευρίσκονταν δύο (2) ένστολα αστυνομικά όργανα.
Η ηγεσία του προξενείου του Μονάχου, κάπου έπαιρνε τον καφέ της…
Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης
Read more

Στο… χρονοντούλαπο του ΠΑΣΟΚ τα πορίσματα για τα οικονομικά!

ΠΑΣΟΚ
Το Newsbomb έγκαιρα σας είχε ενημερώσει, πως τα πορίσματα των έξι (!) ελεγκτικών εταιριών για την διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο της ηγεσίας του Γ. Παπανδρέου όδευαν, μετά την παράδοσή τους στον σημερινό υπεύθυνο για τα οικονομικά του Κινήματος Ν. Σαλαγιάννη, για παραπομπή στις καλένδες.
 Σε μια τέτοια διαχείριση του σοβαρότατου αυτού θέματος συνηγορούσε το κοινό συμφέρον που έχουν αυτή ειδικά την περίοδο τόσο ο τέως όσο κι ο νυν αρχηγός.
Ο μεν Γιώργος είναι απόλυτα φυσικό να επιθυμεί να μην έρθουν και επίσημα στη δημοσιότητα τα πεπραγμένα των ημερών του γι’ αυτό το μείζον ζήτημα, που είναι συνολικότερα και ζήτημα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών, στο βαθμό που τα χρήματα που βρίσκονται στα κομματικά ταμεία (και αυτό αφορά όλα τα κόμματα…) προέρχονται είτε απ’ την κρατική επιχορήγηση είτε από δάνεια που έλαβαν τα κόμματα με όρους προκλητικότατους απ’ τις τράπεζες.
Ο Β. Βενιζέλος απ’ τη μεριά του θέλει γι’ αυτή την περίοδο να καταλαγιάσει το όλο θέμα, αφού η δημοσιοποίηση των πορισμάτων θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου και θα δημιουργούσε αξεπέραστα προβλήματα στο ήδη δεινά δοκιμαζόμενο ΠΑΣΟΚ.
Αλλά κάνει επίσης και μια άλλη, υστερόβουλη σκέψη:
Το «κρύψιμο» των πορισμάτων, η μη δημοσιοποίησή τους, καθιστά τον ΓΑΠ όμηρο του Βενιζέλου και τον αποτρέπει από κινήσεις αμφισβήτησης του διαδόχου του, πολύ δε περισσότερο τον αποτρέπει απ’ το να προχωρήσει σε ίδρυση ενός νέου κόμματος, όπως του προτείνουν κάμποσα στελέχη που του έχουν μείνει πιστά (έχουμε επ’ αυτού γράψει και αποκαλύψει σχετικά)!
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στην διαχείριση των ταμείων του ΠΑΣΟΚ για την επίμαχη περίοδο εμπλέκονται και στελέχη τα οποία και σήμερα κατέχουν κομματικό ρόλο και είναι και συνεργάτες του σημερινού αρχηγού!


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/327965/sto-hronontoylapo-toy-pasok-ta-porismata-gia-ta-oikonomika#ixzz2ZaYySCqE
Read more

Ένα τραγούδι-ύμνος στους πολεμιστές του 1974.

Ενας ελάχιστος φόρος Τιμής στους σύγχρονους Ηρωες του Εθνους μας, που πολέμησαν, σακατεύθηκαν και θυσιάσθηκαν το 1974 για την Ελευθερία της Ελληνικής μας Κύπρου. Οσοι κι αν τους ξεχάσανε, το Εθνος είναι εδώ και δεν ξεχνάει..! Ερμηνεύει το συγκρότημα «ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ».
Δείτε και ακούστε το τραγούδι εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=pNnF562_uaA

ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ
 Μία χούφτα Έλληνες τσακίσανε
τις ορδές του Αττίλα εισβολέα.
Σαν στις Θερμοπύλες πολεμήσανε
και στην Κύπρο έπεσαν γενναία.

Φλέβα αετών, γενιά Ημίθεων
της ΕΛΔΥΚ 300 μονομάχοι.
Ο Λεωνίδας άφησε στην θέση του:
Κουρούπη, Σταυριανάκο και Μπικάκη..

Λευκωσία, Λευκωσία
Σ’ υπεράσπισαν γερά
της ΕΛΔΥΚ τα παλληκάρια
με την Εθνική Φρουρά.

Λευκωσία, Λευκωσία
έχεις υπερασπιστές
της ΕΛΔΥΚ τα παλικάρια
ένδοξους πολεμιστές.
———-

Μα οι ήρωες αυτοί ξεχάστηκαν
απ’ την χώρα τους λησμονημένοι..
Για την Λευτεριά της θυσιάστηκαν
κι όσοι μείναν ζουν σακατεμένοι..

Βετεράνοι, όσοι κι αν σας πρόδωσαν
το Εθνος είναι εδώ και δεν ξεχνάει!
Την ανδρεία ψυχή σας δεν την σκότωσαν,
η Ιστορία δικαίωση ζητάει..

Λευκωσία, Λευκωσία
έχεις υπερασπιστές
της ΕΛΔΥΚ τα παλληκάρια
Ηρωες πολεμιστές

Της ΕΛΔΥΚ τα παλληκάρια
το εβδομήντα τέσσερα,
πολεμήσαν σαν λιοντάρια
και γενναία έπεσαν!

—————
Με αντρειωμένη ψυχή..
Τιτάνες, Ημίθεων γιοί…
Μεσ’ τους όλμους που σκάβουν την γη..
Μένουν όρθιοι και γελαστοί..!

“Είμαστε Ελληνες! Εδώ είναι Ελλάδα και θα πολεμήσουμε μέχρι ενός! Τα άρματα θα περάσουν από πάνω μας!”
Λοχαγός Σωτήριος Σταυριανάκος.

Λευκωσία, Λευκωσία
Σ’ υπεράσπισαν γερά
της ΕΛΔΥΚ τα παλληκάρια
με την Εθνική Φρουρά.

Λευκωσία, Λευκωσία
έχεις υπερασπιστές
της ΕΛΔΥΚ τα παλληκάρια
Ελληνες πολεμιστές.

Read more