Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Πάνε για "κούρεμα" 30% και με άδεια ταμεία εγγυώνται καταθέσεις!


Αφερέγγυες εγγυήσεις, διαρκή ψεύδη, υποκριτικός εφησυχασμός των πολιτών  για την πραγματική κατάσταση και τις εξελίξεις που έρχονται και πάνω απ’όλα διάψευση στην πράξη όλων των κυβερνητικών ισχυρισμών για την οικονομία από τον χειμώνα του 2010 μέχρι σήμεραπροκαλούν πανικό μεγαλύτερο και από αυτόν που δικαιολογούν τα πραγματικά γεγονότα στην οικονομία.
Γιατί – και αυτό το τονίζουμε – αντίθετα με ότι θέλουν να επιβάλουν οι οι διεθνείς σκεπουλαδόροι και οι εγχώριοι Κούισλινγκ για την χώρα , τα κράτη δεν πτωχεύουν. Αλλά πραγματικά τρομάζει και θέτει ερωτήματα για τις ...
πραγματικές τους προθέσεις η απόσταση λόγων και πραγματικών γεγονότων. 

Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για να καθησυχάσει τις ανησυχίες των πολιτών που ο ίδιος δημιούργησε με την δήλωσή του περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας», αλλά και τον πανικό που δημιουργήθηκε από την δήλωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου περί «στάσης πληρωμών δύο εβδομάδων ή και περισσότερο» είπε το απίστευτο «Εγγυούμαστε τις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών μέχρι 100.000 ευρώ μέχρι το τέλος του 2015»!
Οι καταθέσεις προστατεύονται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) και το όριο των 100.000 ευρώ ισχύει ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των λογαριασμών, το νόμισμα ή τη χώρα λειτουργίας του υποκαταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος στο οποίο τηρείται ο λογαριασμός.
Δηλαδή εγγυήθηκε ένα ποσό που υπολογίζεται σε 100-150 δισ. Ευρώ (συνολικές καταθέσεις  196 δισ. Ευρώ περίπου σήμερα).
Το ερώτημα είναι «Με ποια προσόντα;»
Με ποια προσόντα βγήκε ο υπουργός Οικονομικών και εγγυήθηκε συνολικές καταθέσεις που μπορεί να ανέρχονται σε ποσό πάνω από 100 δισ. Ευρώ; Τα κεφάλαια του Ταμείου στο τέλος του 2010 ανέρχονταν μόλις σε 1,4 δισ. ευρώ και οι συνολικοί πόροι που διαχειρίζεται στα 2,97 δισ. Ευρώ!
Όλο το κράτος στα ταμεία του έχει-δεν έχει 10 δισ. Ευρώ σήμερα. Για να εγγυηθείς κάτι, (βασικά μαθήματα α’ τριμήνου οικονομικού Πανεπιστημίου) απαιτείται να διαθέτεις είτε ίσο ποσό στα ταμεία σου, είτε να έχεις δυνατότητα άμεσης δανειοληψίας για να ικανοποιήσεις την απαίτηση της εγγύησής σου.
Κλασικό παράδειγμα η εγγυητική επιστολή τραπέζης. Η τράπεζα δεσμεύει ίσο ποσό με το περιεχόμενο της επιστολής. Ή οι εγγυητικές ΔΕΚΟ με εγγυητή το κράτος. Οι ΔΕΚΟ δεν έχουν λεφτά και δανείζονται με εγγυητή το κράτος. Όταν καταπίπτουν οι εγγυητικές λόγω αδυναμίας των ΔΕΚΟ να πληρώσουν, πληρώνει (ή καλύτερα πλήρωνε) το κράτος.
Ο Ε.Βενιζέλος, δηλαδή η κυβέρνηση, τώρα βάσει ποίων εγγυητικών αποθεματικών εγγυώνται τις καταθέσεις αν «βαρέσουν κανόνι» οι τράπεζες (στις οποίες όπως θα διαβάσετε παρακάτω σε λίγο η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη); Λεφτά δεν έχει, εγγυητές δεν έχει (η ΕΤΚ), χρυσό δεν έχει, εμπράγματες εγγυήσεις δεν έχει; Τι έχει; Θράσος! Πρώτα καταγγέλλει τους πάντες ότι «παίζουν με τις λέξεις» αφού έχει εξαγγείλει την χρεοκοπία της χώρας η ίδια η κυβέρνηση.
Όταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2008 είχε εγγυηθεί τις καταθέσεις είχε και περισσότερο ρευστό, δεν μιλούσαμε για ολική κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος,  αλλά πάνω απ’όλα είχε πιστοληπτική ικανότητα. Τίποτα από αυτά σήμερα δεν υπάρχει.
Βέβαια υπάρχει και ένα άλλο ενδεχόμενο: Αν τα διαθέσιμα κεφάλαια του Ταμείου, που προέρχονται από τακτικούς πόρους, δεν επαρκούν για την καταβολή αποζημιώσεων στους καταθέτες ιδρύματος που τελεί σε αδυναμία να τους επιστρέψει τις καταθέσεις τους, οι υπόλοιπες τράπεζες υποχρεούνται να καταβάλουν συμπληρωματική εισφορά, το ύψος της οποίας καθορίζεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.
Αλλά αυτό αφορά μία τράπεζα. Δεν αφορά όλες μαζί. Και εδώ που τα λέμε ήδη ένας μεγάλος τραπεζικός όμιλος έχει «χοντρά ζόρια» - ας το πούμε κομψά - και επιβιώνει με «εθνικές ενέσεις». Αν χρειαστεί όλες μαζί να «κατεβάσουν ρολά» λόγω αδυναμίας επανα- κεφαλαιοποίησης  των απωλειών από τα ομόλογα τι γίνεται;
Ας πάμε λοιπόν και στην ουσία του όλου ζητήματος, την «επιλεκτική πτώχευση». Η οποία είναι κανονικότατη πτώχευση και μάλιστα στην ελληνική περίπτωση ίσως εξελιχθεί και ακόμα χειρότερα από την πτώχευση τύπου Αργεντινής: Να εξελιχθεί σε μακρά πτωχευτική διαδικασία, όπου ούτε καν τα οφέλη μιας πτώχευσης (απαλλαγή από τις υποχρεώσεις έναντι των οφειλετών) δεν θα μπορεί να αποκομίσει η χώρα.
Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές στο defencenet.gr, του «κούρεμα» των ομολόγων θα αφορά ένα ποσοστό περί το 30%. Που σημαίνει ότι την ίδια στιγμή θα δημιουργηθεί μια «μαύρη τρύπα» κατ’ελάχιστον 20 και μάξιμουμ 25 δις. στις ελληνικές τράπεζες που έχουν αγοράσει ελληνικά ομόλογα, τα οποία δις. θα πρέπει να επανα-κεφαλοποιηθούν εντός 24 ωρών.
Σε διαφορετική περίπτωση οι τράπεζες βάσει των όσων ισχύουν στην ευρωζώνη δεν μπορούν να δραστηριοποιηθούν. Που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα; Θα τα δανείσει η κυβέρνηση; Δεν έχει. Θα τα εγγυηθεί η κυβέρνηση; Δεν μπορεί. Θα τα δώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα;  Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.
Για να εγκρίνει ένα τέτοιο ποσό και μάλιστα εντός 24 ωρών η ΕΚΤ είναι πολύ-πολύ δύσκολο. Και κάτι άλλο που έχει περάσει απαρατήρητο από τους πολλούς. Μόλις πριν μία εβδομάδα ο Ζων Κλωντ Τρισέ απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο  ελληνικής «επιλεκτικής χρεοκοπίας». Ακολούθησαν οι δηλώσεις Ε.Βενιζέλου και Γ.Παπανδρέου για στάση πληρωμών.
Από τότε κανένας από την άκρως λαλίστατη ΕΚΤ δεν ξαναμίλησε. Η σιωπή της ΕΚΤ που είναι το «κλειδί» για την επιβίωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος , μέσα στην θύελλα των ημερών, είναι άκρως ανησυχητική. Κακά τα ψέματα από την ΕΚΤ κρίνονται όλα και όχι από τις ανέξοδες «εγγυήσεις Βενιζέλου». Αν δεν χρηματοδοτήσει άμεσα με αυτά τα 20-25 δισ. και δεν επανα-κεφαλαιοποιήσει τις απώλειες από του «κούρεμα», τα πράγματα θα είναι πολύ-πολύ βαριά.
Και επειδή ακόμα στην κυβέρνηση αρνούνται να εξηγήσουν τι είναι η «επιλεκτική χρεοκοπία» (φτάσαμε να ακούσουμε από υπουργούς, βουλευτές, αργυρώνυτους τηλεσχολιαστές κλπ ότι είναι κάτι … καλό!) ας δούμε πως ορίζεται:  Το selective default, δηλαδή μια «επιλεκτική χρεοκοπία», είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι γνωστοί οίκοι αξιολόγησης κρίνουν ότι μια κυβέρνηση άσκησε κάποιας μορφής πίεση, ή εκβιασμό, προς κάποιες ομάδες «επιλεγμένων» ομολογιούχων, ώστε αυτοί να μην εξαργυρώσουν τα ομόλογά τους όταν λήξουν, αλλά να τα αντικαταστήσουν με άλλα- και αυτό να φαίνεται πως δήθεν έγινε σε εθελοντική βάση.
Αυτά τα νέα ομόλογα δεν θα είχαν τόσο ψηλά επιτόκια, όσο θα απαιτούσαν οι αγορές, προφανώς γιατί αυτά που θα απαιτούσαν οι αγορές θα ήταν εξαιρετικά υψηλά. Και θα ήταν εξαιρετικά υψηλά, γιατί τα οικονομικά και δημοσιονομικά χάλια του κράτους που εκδίδει αυτά τα ομόλογα, καθιστούν μια τέτοια τοποθέτηση εξαιρετικά ριψοκίνδυνη. Άρα λοιπόν έχουμε μια διαδικασία εκβιασμού των πιστωτών. Ούτε εθελοντική βάση, ούτε τίποτα. Το θέμα είναι μετά πως ο εκβιαζόμενος θα σου δανείσει πάλι! 
Το πρόβλημα είναι πλέον τεράστιο κυρίως επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν θα δεχόταν πλέον ως ενέχυρο για χρηματοδοτήσεις τα ομόλογα κράτους που βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας. Αυτό που λέγαμε παραπάνω.
Αν δεν γίνει αυτό, οι ελληνικές τράπεζες δε θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την ΕΚΤ και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, χωρίς καμία ρευστότητα, θα καταρρεύσει άμεσα.
Όσο για το μήνυμα Βενιζέλου προς τους πολίτες εκείνους, που έχουν μεταφέρει τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους, αν σε αυτές υπάρχουν κενά, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας ότι τα στοιχεία είναι πια προσιτά και θα γίνουν έλεγχοι, μακάρι να ήταν έτσι, τουλάχιστον για τους παράνομους και τους φοροφυγάδες. Αλλά ούτε αυτό ισχύει...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλιο του Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.μ' ένα απλό παράδειγμα: Στο πρώτο εξάμηνο του 2011 το ΙΚΑ δαπάνησε το 91% της κρατικής επιχορήγησης. Του μένει το 9% για 6 μήνες!!
Βέβαια... όλως τυχαίως αντιλήφθηκαν τώρα τους αριθμούς... τα νούμερα του υπουργείου και του ΙΚΑ!!
Θα βγούν, λέει, σαφάρι για όσους χρωστούν! Απειλούν και με κατασχέσεις φυλακίσεις!!
Τόσο καιρό... απολάμβαναν το φραπεδάκι τους!! Τώρα το παίζουν "ανησυχούντες" και "τυπικοί"... 
Τα αληταριά...
http://emprosdrama.blogspot.com/2011/07/30.html
Read more

Haircut, αναδιάρθρωση και σχέδιο ανασυγκρότησης ζητά για την Ελλάδα ο πρόεδρος της γερμανικής βιομηχανίας


Δυναμικό haircut και αναδιάρθρωση, παράλληλα με σχέδιο ανασυγκρότησης της εθνικής οικονομίας, προτείνει για το ελληνικό χρέος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας 'BDI,' Χανς Πέτερ Καϊτέλ.
Όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα 'Bild am Sonntag', ο Καϊτέλ απέστειλε σχετική επιστολή σε κορυφαίους παράγοντες της γερμανικής βιομηχανίας, στην οποία αναφέρει: «Πρώτον, πρέπει να μειωθεί το συνολικό ύψος του χρέους της χώρας σε ένα βιώσιμο επίπεδο. Δεύτερον, η Ελλάδα χρειάζεται ένα σχέδιο ανάπτυξης στο πνεύμα που λειτούργησε το 'Σχέδιο Σουμάν' (το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί για τη Γερμανία παλιότερα)».
Ο πρόεδρος του 'BDI' θεωρεί "αναπότρεπτη" τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει την ανάγκη να συνδυαστεί με τη χορήγηση αναπτυξιακής βοήθειας.

www.bankingnews.gr
Read more

Αποδοκίμασαν τον Τιμοσίδη στην Καβάλα


Ο υφυπουργός Υγείας την "πλήρωσε" για την κυβερνητική πολιτική απο τους αγανακτισμένους



Κανείς πολιτικός δεν γλιτώνει πλέον απο τις αποδοκιμασίες των πολιτικών.
Σήμερα έξω από τον χώρο του διοικητηρίου της Καβάλας, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας για τα έργα του ΕΣΠΑ στον τομέα Υγείας της Περιφ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συγκεντρώθηκε από νωρίς ομάδα πολιτών που αποδοκίμασε τους υφυπουργούς αλλά και τους βουλευτές που συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Οι πολίτες φώναξαν συνθήματα κατά του παρόντα υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, της κυβέρνησης και της Βουλής. Ωστόσο, αστυνομική δύναμη εμπόδισε την είσοδο των συγκεντρωμένων στονχώρο της συνάντησης χωρίς να προκληθούν εντάσεις ή επεισόδια.
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/201381/Default.aspx
Read more

ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ Τ ΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0ilvHGWTP3mI0O9grqyjC6f28LElS3ScVpBqud09ajetS_f79Eit9TNF9iarHXv_W-0-I4J6J9NVRuyGudvTNPBItYwY1AS2pzgPLv8QOSnDu0c_OEzX5Ikg_kynG2khiN9z3p_LGxWkM/s1600/perioxi.jpgΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ,ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ…ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ…ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ…
Βγάζουν την μικρολαμογιά για να τον φυγαδεύσουν ανώδυνα;
Σοβαρό πολιτικό αλλά και ηθικό ζήτημα προκύπτει για τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την αποκάλυψη ότι διαθέτει «οικογενειακό» αυθαίρετο μέσα στο δάσος! Η μητέρα του είναι ιδιοκτήτρια εξοχικής κατοικίας χτισμένης μέσα σε αναδασωτέα περιοχή στη Βραυρώνα Αττικής, στον οικισμό Χαμολιά. Το σπίτι, σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών Ανατολικής Αττικής κ. Αναστάσιο Καζάση, είναι αυθαίρετο και παράνομο, ενώ έχει εκδοθεί γι’ αυτό και απόφαση κατεδάφισης.
7.jpg
5.jpg
6.jpg
3.jpg
2.jpg
Η μητέρα του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και άλλοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στην περιοχή έχουν προσφύγει μάλιστα στη Δικαιοσύνη και στο ΥΠΕΧΩΔΕ για να νομιμοποιήσουν τα εντός αναδασωτέας δασικής έκτασης σπίτια τους. Ετσι, ως υπουργός Περιβάλλοντος, ο κ. Παπακωνσταντίνου καλείται να αποφασίσει ανάμεσα στα συμφέροντα της μητέρας του και του Δημοσίου… Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να δημιουργήσει πολλά πρόσθετα ερωτήματα για τη σπουδή του κ. Παπακωνσταντίνου να περιορίσει στο ελάχιστο δυνατό τις εξαιρέσεις στον νόμο-δώρο που ετοίμασε για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ώστε να νομιμοποιήσουν τις κατοικίες τους. «Μακάρι να νομιμοποιήσει και εμάς και ας είμαστε μέσα στο δάσος», λένε οι αυθαιρετούχοι της περιοχής, και ίσως ο κ. υπουργός τούς κάνει τη χάρη…
Σύμφωνα με την πράξη αποδοχής κληρονομιάς 4992/2006, η κυρία Ελένη-Αθηνά Κλεόπα, μητέρα του υπουργού κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κληρονόμησε από τον σκηνοθέτη Ηρακλή-Στυλιανό Παπαδάκη τμήμα μιας ισόγειας οικίας εμβαδού 156,60 τ.μ., που βρίσκεται σε οικόπεδο εμβαδού 762,57 μέτρων στη θέση Χαμολιά Βραυρώνας. Στη συνέχεια αγόρασε από άλλο ιδιοκτήτη και το υπόλοιπο τμήμα του ακινήτου. Οπως αναφέρεται στην πράξη αποδοχής, «το οικόπεδο βρίσκεται εκτός σχεδίου, είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο». Αν και μη οικοδομήσιμο, στο οικόπεδο χτίστηκε εξοχική κατοικία.
Το συνολικό τίμημα της αγοράς ανήλθε στα 7 εκατ. δραχμές. Το συγκεκριμένο σπίτι μέσα στο δάσος αποτελούσε για σειρά ετών στο παρελθόν το «καταφύγιο» της οικογένειας Παπακωνσταντίνου. Το επισκεπτόταν συχνά τα καλοκαίρια αλλά και τον χειμώνα για long weekends από Παρασκευή έως Δευτέρα. Αν και παράνομο, είναι μια πραγματική όαση μέσα σε ένα πευκοδάσος σε πολύ κοντινή απόσταση από τη θάλασσα. Οταν η οικογένεια Παπακωνσταντίνου αγόρασε το οικόπεδο στη Σέριφο και έφτιαξε εκεί μια νέα εξοχική κατοικία, οι εξορμήσεις στο σπίτι στη Βραυρώνα άρχισαν να μειώνονται.
Η μητέρα του υπουργού ξεκίνησε να το νοικιάζει, ψάχνοντας παράλληλα για αγοραστή. Αρχισε μάλιστα τις προσπάθειες πώλησης πριν από τέσσερα χρόνια, ζητώντας 300.000 ευρώ. Για την αγορά ενδιαφέρθηκε ένα ζευγάρι Γάλλων, όμως οι διαδικασίες δεν προχώρησαν όταν οι ενδιαφερόμενοι διαπίστωσαν ότι το σπίτι είναι αυθαίρετο και χτισμένο μέσα σε αναδασωτέα έκταση. Σε συνομιλία που είχαμε μαζί της, η κυρία Κλεόπα παραδέχτηκε ότι το σπίτι είναι αυθαίρετο, είπε ότι συνεχίζει να αναζητεί αγοραστή σε μια τιμή κοντά στις 300.000 ευρώ και πως κανείς δεν ενδιαφέρεται να το αγοράσει όταν μαθαίνει ότι είναι κτισμένο μέσα σε αναδασωτέα περιοχή.
«Επρεπε να είχε κατεδαφιστεί»
Σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών Ανατολικής Αττικής κ. Αναστάσιο Καζάση, το συγκεκριμένο σπίτι, όπως και πολλά ακόμη, είναι αυθαίρετα και έχουν κτιστεί μέσα στο δάσος.
Οπως αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Καζάσης, «ο νόμος του Τρίτση το 1983 έλεγε “δηλώστε και σώστε το”. Αφορούσε όλα τα αυθαίρετα πλην εκείνων που βρίσκονταν μέσα σε δάση, αιγιαλό, παραλία και αρχαιολογικούς χώρους. Τότε όμως πολλοί έσπευσαν να τα δηλώσουν, αποκρύπτοντας όμως το ότι είναι κτισμένα σε δάση ή παραλίες. Αυτή είναι η ιστορία και στην περιοχή που αναφέρετε. Η συγκεκριμένη έκταση έχει αναγνωριστεί ως ιδιωτική, είναι όμως δάσος. Οι κάτοικοι τώρα εκεί, όπως γνωρίζω, έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης κήρυξης της περιοχής ως αναδασωτέας. Μιλάμε όμως για ένα ιδιωτικό δάσος που παράνομα και αυθαίρετα οικοδομήθηκε».
Στο ερώτημα γιατί από τη στιγμή που έχουν χτιστεί αυθαίρετα μέσα στο δάσος δεν έχουν κατεδαφιστεί μέχρι σήμερα, ο κ. Καζάσης αναφέρει:
«Για όλα αυτά τα σπίτια υπάρχουν αποφάσεις κατεδάφισης. Και σας ρωτώ, έχετε δει να πέφτει κανένα απ’ αυτά; Κανονικά θα έπρεπε να είχαν εκτελεστεί τόσα χρόνια τα πρωτόκολλα κατεδάφισης, πράγμα που ωστόσο δεν έχει συμβεί», καταλήγει.
Η μητέρα του υπουργού μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του οικισμού αποφάσισαν να κινηθούν δικαστικά για να διεκδικήσουν τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων τους, προχωρώντας μάλιστα σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το ζήτημα ο υπουργός Περιβάλλοντος είχε την Πέμπτη συνάντηση με δασολόγο προκειμένου να έχει μια καλύτερη πληροφόρηση γύρω από το θέμα.
Εκανε και ανακαίνιση
Παρά το γεγονός ότι το σπίτι είναι αυθαίρετο, η κυρία Ελένη-Αρετή Κλέοπα αποφάσισε να προχωρήσει στην ανακαίνισή του, προκειμένου να συνεχίζει να το ενοικιάζει, ψάχνοντας παράλληλα αγοραστή. Στην απόφασή της συνέβαλε και το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζει, οι προηγούμενοι ενοικιαστές παραδίνοντας τα κλειδιά άφηναν πίσω τους ένα σωρό ζημιές.
Το σπίτι βάφτηκε από την αρχή, τοποθετήθηκαν καινούριες πέργκολες και τζαμαρίες και έγιναν τα απαραίτητα μερεμέτια. Μόνο τα κουφώματα δεν αλλάχτηκαν, καθώς η ιδιοκτήτριά του ήλπιζε ότι αυτό το έξοδο θα το κάλυπτε ο μελλοντικός αγοραστής. Το σπίτι διαθέτει ρεύμα και τηλέφωνο, είναι πλήρως επιπλωμένο και προσφέρεται μαζί και με τα κουζινικά σκεύη…
Το αναψυκτήριο Μαγγίνα ωχριά
Η αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» για το οικογενειακό αυθαίρετο του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εγείρει μείζον ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Από τη μία, ως αρμόδιος υπουργός προετοιμάζει ρύθμιση για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, και από την άλλη, διαχειρίζεται το προσωπικό ζήτημα της παράνομης έπαυλης που χτίστηκε χωρίς άδεια μέσα στο δάσος στην περιοχή της Βραυρώνας.
Η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, η συνταγματικότητα της οποίας αμφισβητείται τεκμηριωμένα, είναι μια σύνθετη υπόθεση και αφορά τη ζωή και την τσέπη εκατομμυρίων πολιτών. Απαιτεί σεβασμό στο περιβάλλον, κοινωνική ευαισθησία, λεπτούς χειρισμούς, αίσθημα δικαίου και γνώση του αντικειμένου. Ο αρμόδιος υπουργός που διαθέτει οικογενειακό αυθαίρετο δεν συγκεντρώνει τις παραπάνω προϋποθέσεις, είναι αδύνατο να εκπληρώσει αξιόπιστα τις πολιτικές και διοικητικές του υποχρεώσεις, αυτοακυρώνεται, ενώ πλήττει ευθέως την αξιοπιστία και το κύρος της κυβέρνησης την οποία υποτίθεται πως υπηρετεί.
Ενδεικτικό παράδειγμα πολιτικού και διαχειριστικού διλήμματος η κατεδάφιση των αυθαιρέτων που βρίσκονται σε δάση. Ο νόμος προβλέπει ρητά ότι πρέπει να κατεδαφιστούν. Από τη στιγμή που πάμε σε μια συνολική αντιμετώπιση του εκτεταμένου προβλήματος της αυθαίρετης δόμησης, τι θα πράξει ο υπουργός; Θα εφαρμόσει τον νόμο, θα τα κατεδαφίσει, μαζί και το δικό του; Και αν όχι, το προσωπικό του ενδιαφέρον δεν θα προκαλέσει τη δικαιολογημένη καχυποψία και αμφισβήτηση των πολιτών; Δεύτερο παράδειγμα οι δασικοί χάρτες που αναρτήθηκαν πρόσφατα από την προκάτοχό του κυρία Τίνα Μπιρμπίλη και «αποκάλυψαν» χιλιάδες αυθαίρετα, που συγκροτούν ολόκληρους οικισμούς. Με τι ηθικό ανάστημα θα δώσει λύση στο πρόβλημα;
Οταν ο κ. Παπακωνσταντίνου κλήθηκε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει το ΥΠΕΚΑ θα έπρεπε να ενημερώσει για το πρόβλημα και να αρνηθεί εξαρχής, να αναλάβει τουλάχιστον το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Προτίμησε, όμως, να το αποσιωπήσει και να μετατραπεί από κήνσορας της ηθικής και της διαφάνειας, όπως θέλει να θεωρείται, σε άτολμο πολιτικό που εξυπηρετεί προσωπικά του συμφέροντα. Η περίπτωση με το αναψυκτήριο του πρώην υπουργού Βασίλη Μαγγίνα ωχριά μπροστά του και τουλάχιστον εκείνος είχε την ευθιξία να παραιτηθεί.
Η οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο, με απόλυτη προσωπική ευθύνη του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος συσσώρευσε βάρη στην οικονομία και την έφερε στο χείλος του γκρεμού λέγοντας ψέματα τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας. Τώρα υπονομεύει με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο μια από τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, που συνδέεται άμεσα με τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και με την αναπτυξιακή προσπάθεια, αφού στοχεύει στην επανεκκίνηση της οικοδομικής δραστηριότητας και τη δημιουργία φιλικών προς το περιβάλλον τουριστικών καταλυμάτων.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ, αντί να εξοργίζει την κοινή γνώμη διατυπώνοντας το ερώτημα «Πού ήταν οι Αγανακτισμένοι τόσα χρόνια;», καλό θα ήταν αναλάβει τις ευθύνες του. Αντί να προκαλεί με τις δηλώσεις του και να κρύβεται πίσω από τη μητέρα του, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις απαράδεκτες επιλογές του. Πρέπει να καταλάβει πως με τη στάση του έχει μετατραπεί σε παράγοντα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και τώρα σε πρότυπο αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Ποτέ στην ιστορία του το ΠΑΣΟΚ δεν βρέθηκε να διατηρεί σε υπουργική θέση έναν κατ’ επίφαση πολιτικό που αντιμετωπίζει με προκλητική υπεροψία και αδιαφορία τον ελληνικό λαό.
Το «ΘΕΜΑ» από την έκδοσή του άσκησε κριτική χωρίς φόβο και πάθος σε υπουργούς και άλλους παράγοντες του δημόσιου βίου για παρανομίες και προκλητικές συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τον ρόλο και τις υποχρεώσεις πολιτικού. Η Ιστορία μάς δικαίωσε. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε να πράττουμε το ίδιο.
Φρίξος Δρακοντίδης
prezatv.blogspot.com
Απορια:Εγω πως δεν εχω αυθαιρετο?,οπου παω σπιτια μεσα σε δασος βλεπω.
Read more

Ω τι έκπληξις! Η εταιρεία που συνεργάζεται ο αδερφός του πρωθυπουργού, κατέχει CDS;


Κατέχετε CDS; Μήπως πλησιάζει ο καιρός που θα πληρωθείτε – Επενδύθηκαν 5,8 δις δολ και θα εισπραχθούν 30 δις δολ – Μικρή η έκθεση της Unigestion


Πλησιάζει ο καιρός που θα πληρωθούν τα CDS τα ασφάλιστρα έναντι ρίσκου χώρας. Την εκτίμηση αυτή διατυπώνουν πολλοί ξένοι που παρακολουθούν τα ελληνικά δρώμενα.
Αν υπάρξει selective default επιλεκτική χρεοκοπία – πιθανότητα πλέον υπερβολικά αυξημένη – δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και credit event δηλαδή πιστωτικό γεγονός.
Αν υπάρξει πιστωτικό γεγονός και εγκριθεί από την ISDA τον διεθνή οργανισμό swaps και παραγώγων που πιστοποιεί το πιστωτικό γεγονός και εγκρίνει τις πληρωμές CDS τότε υποχρεωτικά θα πληρωθούν τα CDS τα credit default swaps τα παράγωγα έναντι ρίσκου χώρας ή το παράγωγο προϊόν που αντισταθμίζει τον κίνδυνο χώρας αλλά κατ΄ ουσία αποτελεί κερδοσκοπικό εργαλείο εις βάρος της χώρας.
Τα CDS είναι επενδυτικό εργαλείο. Η Unigestion – σε αυτό το fund είναι συνεργάτης ο αδερφός του Γ. Παπανδρέου κατέχει CDS αλλά οι θέσεις μπορεί να θεωρηθούν περιορισμένες.
Σύμφωνα με ορισμένες πηγές που είναι κοντά στην εταιρία αναφέρουν ότι η εμπλοκή του αδερφού του πρωθυπουργού της Ελλάδος δεν σχετίζεται στην εταιρία με CDS. Την ίδια άποψη διατυπώνει και γνωστή ελληνίδα οικονομολόγος που έχει συνεργαστεί και με την Unigestion.
H Unigestion έχει πελάτες το DIP (Δανέζικο Ταμείο Συντάξεων Μηχανικών) την Fongepar την Νestlé Pensions την Dexia την Γαλλική ασφαλιστική εταιρία CNP Assurances κ.α.
Οι επενδύσεις σε CDS
Πρωτίστως να αναφερθεί ότι τα συνολικά επενδεδυμένα κεφάλαια σε CDS είναι 5,8 με 6 δις δολάρια και αν πληρωθούν όλα το κέρδος των κατόχων θα είναι 30 δις δολάρια. Εσχάτως μετά από πολύ καιρό παρατηρήθηκε αύξηση του αρχικού επενδεδυμένου κεφαλαίου στα CDS όπερ σημαίνει ότι κάποιοι ποντάρουν στην χρεοκοπία ή σε πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα και επενδύουν πάνω σε αυτό το γεγονός.
Αν δεν υπάρξει πιστωτικό γεγονός σε αυτή την φάση ακόμη και αν η Ελλάδα βαθμολογηθεί σε selective default οι κάτοχοι των CDS αν δεν έχουν λήξει έχουν τα περιθώρια της αναμονής.
Αν λήγουν τότε ή θα ρισκάρουν και θα τα ανανεώσουν ή δεν θα τα ανανεώσουν και θα χάσουν.
Η λογική λέει ότι όσοι ποντάρουν στην χρεοκοπία έχουν πάρει μεγάλο ρίσκο και αν τους βγει θα επιτύχουν υπερκέρδη.
Λόγω του δέλεαρ του υπερκέρδους οι κερδοσκόποι συνεχίζουν να ποντάρουν στην χρεοκοπία της Ελλάδος.
Με βάση πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει περίπου 1 δις από τα 5,5 με 6 δις δολάρια που είναι η συνολική έκθεση στα ελληνικά CDS τα κατέχουν έλληνες ή εμπλέκονται έλληνες.
Από αυτά τα CDS που είναι το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας αποτελούν παράγωγο προϊόν που δημιουργήθηκε από την J P Morgan και χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά καθολικά στην περίπτωση της Exxon με την υπόθεση Exxon Βαλντεζ το 1994.
Με βάση την παραδοσιακή τους λειτουργία για ένα επενδυτή που κατέχει 10 εκατ θέση σε ελληνικό χρέος θα πληρώσει για να αντισταθμίσει τον κίνδυνο αυτό 2,5 εκατ δολάρια καθώς το CDS βρίσκεται στις 2500 μονάδες βάσης δηλαδή θα πληρώσει απόδοση 25%.
Το CDS είναι ένα παράγωγο προϊόν που λειτουργεί ως ασφαλιστική δικλείδα σε περίπτωση αθέτησης πληρωμών.
Ως μηχανισμός αντιστάθμισης κινδύνου καλώς υπάρχει ως κερδοσκοπικό εργαλείο κατά χωρών και κοινωνιών κακώς υπάρχει θα προσθέσουμε.
Το ερώτημα όμως είναι απλό.
Όλοι μιλούν για την χρεοκοπία της χώρας για το αν θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός.
Αποφασίσαμε λοιπόν από την στιγμή που κάθε μέρα αναφερόμαστε σε αυτά τα θέματα να γράψουμε και για τους κατόχους των CDS.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αξιολογηθεί είναι πότε λήγουν τα CDS καθώς άλλο είναι να λήγουν σε 20 μέρες και άλλο σε 6 μήνες.
Με βάση ενδείξεις έως τα τέλη Ιουλίου λήγουν πάνω από 1,5 δις δολάρια θέσεις σε CDS και προφανώς μερικά εξ αυτών θα τα κατέχουν Έλληνες. Από αυτά τα 1,5 δισ περίπου 800 εκατ έχουν λήξει και πολλά έχουν ανανεωθεί.
Άρα το πρώτο πράγμα που ανησυχεί τον κάτοχο των CDS είναι αν υπάρξει πιστωτικό γεγονός, χρεοκοπία της Ελλάδος μέσα στον χρονικό ορίζοντα έως την λήξη των CDS.
Αν δεν υπάρξει πιστωτικό γεγονός π.χ. και έχετε επενδύσει 800 χιλ δολάρια ποντάροντας στην χρεοκοπία της χώρας τότε απλά ή τα χάνετε όλα ή ανανεώνετε για άλλους 3 ή 6 μήνες.
Όσων τα CDS λήγουν σε 3 ή 6 μήνες από τώρα ακόμη έχουν δρόμο και χρόνο.
Αν δεν υπάρξει πιστωτικό γεγονός λοιπόν οι κάτοχοι των CDS εφόσον έχουν αποφασίσει να μην τα ανανεώσουν τα χάνουν όλα.
Πόνταραν και έχασαν.
Αν υπάρξει όμως εκτροπή και χρεοκοπία της χώρας τότε εσείς που ποντάρατε στην χρεοκοπία της χώρας μας πρέπει να γνωρίζετε τα εξής.
Αν η λύση για το ελληνικό χρέος οδηγήσει σε πιστωτικό γεγονός τότε οι διεθνείς οίκοι θα έχουν βαθμολογήσει την Ελλάδα σε selective default σε ιδιότυπη χρεοκοπία.
Οι οίκοι θα αξιολογήσουν αν η Ελλάδα πρέπει να υποβαθμιστεί σε selective default δηλαδή σε ιδιότυπη χρεοκοπία ή όχι.
Αν αυτό συμβεί δηλαδή και υπάρξει ιδιότυπη χρεοκοπία τότε η η Διεθνής Ένωση Swaps και Παραγώγων (International Swaps and Derivatives Association – ISDA) θα επικυρώσει την ύπαρξη πιστωτικού γεγονότος και εν συνεχεία θα διακανονίσει την πληρωμή των CDS αν δεν επικυρώσει τότε απλά δεν υπάρχει πιστωτικό γεγονός άρα δεν τίθεται θέμα με τα CDS.
Πως πληρώνονται τα CDS;
Τα CDS πληρώνονται από τον προτελευταίο κάτοχο και από τους εκδότες.
Κοινώς αν κάποιος έχει αγοράσει από την HSBC ή την BofΑ ή την Goldman Sachs θα τα πληρωθεί από αυτούς.
Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr
http://olympia.gr
Read more

Χωρίς βιβλία....χωρίς μέλλον!


Το νέο σχολείο της Διαμαντοπούλου θα είναι φέτος ένα σχολείο χωρίς βιβλία. Ο Κυριακάτικος Ελεύθερος Τύπος σε  ρεπορτάζ που κάνει, δημοσιεύει σε αποκλειστικότητα ότι 55 ημέρες πριν αρχίσει η νέα σχολική χρονιά δεν έχει τυπωθεί ούτε ένα βιβλίο από τα 45 εκ. αντίτυπα που θα πρέπει να είναι στις σχολικές αίθουσες. Φυσικά δεν πιστεύουμε ότι είναι πρόβλημα που θα ιδρώσει το αυτί της κυρίας υπουργού.... 
Αλήθεια σε ποιο ξένο πανεπιστήμιο  είπατε ότι φοιτά το παιδί της;
Read more

Λοβέρδος: «Δημαγωγικό το ΠαΣοΚ πριν το 2009»!


Και αιχμές κατά Βενιζέλου:
«Λάθος ο όρος χρεοκοπία»!

Σε γενναία κριτική του κόμματός στο οποίο ανήκει, προέβη σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Mega.
Σε ένα από τα γνωστά του ειλικρινή ξεσπάσματα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε:
«Ήταν λάθος η άποψη που εξέφρασε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από τις εκλογές του 2009. Κατά βάση το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση υπήρξε δημαγωγικό. Είπε ότι επεσήμανε.
«Έκανε άλλα, ηρνείτο κάθε συζήτηση για διαρθρωτική αλλαγή. Ήταν ένα κόμμα κατά βάση του "όχι"», πρόσθεσε μεταξύ άλλων , ενώ ανέφερε:
 υπάρχουν λεφτά, ενώ δεν υπήρχαν»
«Ειδικά από μια φάση και μετά, συμφωνώ. Την κακή νοοτροπία τη δημιούργησε
το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, το έχω πει. Και το έχω πει, τώρα, στην κρίση».
Για το θέμα της επιλεκτικής χρεοκοπίας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα ήταν «πάρα πολύ προσεκτικός σε ό,τι αφορά τη χρήση όρων χρεοκοπία ή με κάποιον επιθετικό προσδιορισμό».

Μιχελάκης: «Αποδεικνύονται τα συνειδητά ψέματα»!

Μόλις έγιναν γνωστές οι δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μεχελάκης ανέφερε:
«Η σημερινή κυνική ομολογία του κ. Λοβέρδου, αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ συνειδητά έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό. Αποδεικνύει, ότι το κόμμα του έπαιξε πολιτικά παιχνίδια, χωρίς να το ενδιαφέρει η χώρα και η οικονομία. Για το ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά ο στόχος ήταν μόνο ένας. Η κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας με οποιοδήποτε τίμημα! Τίμημα όμως, που σήμερα το πληρώνουν οι πολίτες και η Πατρίδας μας.
Και κάτι ακόμα: Το μεγαλοπρεπές άδειασμα στον κ. Βενιζέλο, για το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος ομολογεί ότι ποτέ δεν θα έλεγε για “επιλεκτική χρεοκοπία”, θα μπορούσε να είναι απλά ένα…”συντροφικό μαχαίρωμα”, αν το κόστος δεν κινδύνευε να το πληρώσει ακριβά η χώρα».

Λοβέρδος: «Επιχειρώ να συμβάλλω σε κλίμα συνεννόησης»!
Ο υπουργός Υγείας,  σε συνέχεια της ανακοίνωσης του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τον κριτικό και αυτοκριτικό μου λόγο προσπαθώ, με τις όποιες δυνάμεις μου, να συμβάλω στη δημιουργία ενός κλίματος συνεννόησης. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί κλασικό δείγμα του μεταπολιτευτικού δημαγωγικού μικροκομματισμού, τον οποίο πρέπει να υπερβούμε για να προσφέρουμε στο λαό και στη χώρα την απαραίτητη συνεννόηση. Όσοι βλέπουμε αυτή τη συνεννόηση ως εθνική ανάγκη, θα πρέπει να αγνοήσουμε τους οπαδούς του μικροκομματισμού γιατί αυτοί πάντα ήταν πολύ μακριά από τις ανάγκες των Ελλήνων και της Ελλάδας».

Read more

Τέλειωσαν τα ψέματα για τον Παπανδρέου


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ
Η δημοσκοπική κατάρρευση που παρουσιάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι πραγματικά εντυπωσιακή αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από 15 ημέρες ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε έναν ανασχηματισμό που υποτίθεται ότι θα σηματοδοτούσε ένα νέο ξεκίνημα, ενώνοντας όλες τις δυνάμεις του κόμματός του. Η έρευνα της VPRC που δημοσιεύτηκε σήμερα στα «Επίκαιρα» κατέγραψε διαφορά τεσσάρων μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ, κυρίως όμως κατέγραψε μια πραγματική άβυσσο που χωρίζει πλέον την κυβέρνηση από την κοινωνία.
Η έλλειψη οποιασδήποτε ελπίδας και προοπτικής είναι αυτή που ουσιαστικά «εγγυάται» ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει πολιτικά.

Στο ερώτημα τι συναισθήματα έχετε για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, με αυθόρμητες απαντήσεις, το 27% των ερωτηθέντων απαντούν οργή και θυμό, το 24% αγανάκτηση και απογοήτευση, το 18% λύπη, το 11% αβεβαιότητα, το 10% απόγνωση και μόλις το 2% ελπίδα και αισιοδοξία και το 1% προσδοκία! Οι ερωτηθέντες δηλώνουν επίσης σε ποσοστό ρεκόρ (91%) ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την οικονομική κρίση ενώ κατά 90% απαντούν ότι αισθάνονται έλλειψη σιγουριάς όταν σκέφτονται το μέλλον τους. Μόνο το 15% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο σωστό δρόμο και την ίδια απάντηση δίνει μόλις το 29% του ποσοστού των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Ταυτόχρονα πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (54%) απαντούν ότι δεν πρόκειται να το ξαναψηφίσουν και ακόμη και στην ομάδα ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι «εκτός από το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ψηφίσει ποτέ άλλο κόμμα» προκύπτει ότι οι μισοί ακριβώς (50%) δεν επιθυμούν να το ψηφίσουν.
Είναι φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ βαδίζει χωρίς εφεδρείες και σε δραματική πλέον απόσταση από το μέσο Ελληνα πολίτη, ο οποίος αισθάνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τον κορόιδεψε κατ’ επανάληψη. Προεκλογικά όταν του είπε «λεφτά υπάρχουν» και μετεκλογικά όταν του έβαλε τα διλήμματα «Μνημόνιο ή χρεοκοπία» και «Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία», για να τον οδηγήσει τελικά στην «επιλεκτική χρεοκοπία». Τα περιθώρια έχουν στενέψει απειλητικά για τον Γιώργο Παπανδρέου και η προσφυγή στις κάλπες είναι πλέον αναπόφευκτη από την κοινωνική και πολιτική πίεση που θα κλιμακώνεται μέρα με την ημέρα.
http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=25370&catid=7
Read more

«Καλώ την Αντιπολίτευση να στηρίξει την κυβέρνηση και να ακολουθεί με στρατιωτική πειθαρχία αυτά που λέμε γιατί οι χειρισμοί πρέπει να είναι εθνικοί κ



Ο Βενιζέλος ως …Πάγκαλος (παππούς)


«Καλώ την Αντιπολίτευση να στηρίξει την κυβέρνηση και να ακολουθεί με στρατιωτική πειθαρχία αυτά που λέμε γιατί οι χειρισμοί πρέπει να είναι εθνικοί και αποτελεσματικοί.»

Ευάγγελος Βενιζέλος, Υπουργός Οικονομικών, Βουλή των Ελλήνων, Αθήνα 14-07-2011

Αυτό μάλλον θα είναι στο εξής το δημοκρατικό πνεύμα της Κυβέρνησής μας, που πασχίζει νυχθημερόν να μας σώσει.

Δε χωρεί, κυρίες και κύριοι, καμία αμφισβήτηση. Καμία άρνηση.

Οι εντολοδόχοι του Ελληνικού Λαού, οι οποίοι εύκολα βέβαια ξέχασαν γρήγορα ότι εξελέγησαν με άλλη συνθηματολογία και ατζέντα, σήμερα κουνούν το δάκτυλο και από βήματος του Κοινοβουλίου, αυτοχρίζονται σωτήρες που θα μας οδηγήσουν στη γη της Επαγγελίας . αφού πρώτα μας αφαλοκόψουν.
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2011/07/blog-post_6183.html
Read more

H Άννα αγνοεί τα blogs


Δεν είναι  το mega και δεν είναι  το ΣΚΑΙ οπότε προφανώς δεν αξίζει να ασχολείται. Ας το μάθει μόνο η blogosfaira λοιπόν ότι η Άννα και -πολλοί άλλοι πολιτικοί- αγνοούν με θάρρος και παρρησία τα blogs. Τι και αν μύρισαν εκλογές δεν μασάνε… Πολίτης στην Ελλάδα είναι μόνο αυτός που βγαίνει στα ΜΜΕ..

Διαβάστε…

Aπίστευτο θράσος

Δημοσιεύθηκε από Παραπολιτική
Εδώ 10 μέρες ένα blog με σεβαστή επισκεψιμότητα (aka Παραπολιτική) θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα προς το Υπουργείο Παιδείας το οποίο επέλεξε απλά να απαντήσει σε ένα 1ο βαθμό και μετά να μας αγνοεί.
Καταγγέλλουμε κάτι αρκετά βαρύ: η κ.Διαμαντοπούλου μέσω συγκεκριμένων συνεργατών της στελέχωσε αναξιοκρατικάένα δημόσιο φορέα που τελεί υπό κατάργηση και τώρα αναθέτει σε αυτούς που διόρισε να προσλάβουν ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ 150 συμβασιούχους.
Υποθέτω ότι γνωρίζουν στο Υπουργείο ότι η σιωπή τους φανερώνει πια ενοχή. Ας μάθουν κιόλας ότι η κ.Διαμαντοπούλου στα μάτια πολλών “τελείωσε” μετά από αυτό. Θα έχει πλάκα τώρα να την παρακολουθούμε να κατηγορεί για “διαφθορά” και “καθεστωτισμό” τους πρυτάνεις! Eίπε ο γαϊδαρος…
Read more

Δήλωση ΣΟΚ: Λοβέρδος: Είπαμε ότι λεφτά υπάρ χουν, ενώ δεν υπήρχαν


%25CE%259B%25CE%25BF.jpg
Δήλωση σοκ έκανε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», ο οποίος παραδέχτηκε ότι όταν το κόμμα του ήταν στην αντιπολίτευση «ήταν δημαγωγικό, λέγοντας ότι λεφτά υπάρχουν ενώ γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχαν».
Και αφού κύριε Λοβέρδε το κόμμα σου αναρριχήθηκε στην εξουσία με ψέμματατι στην ευχή κάνεις εσύ εκεί;
Εκμεταλλεύεσαι την κοροϊδία του κόσμου και την υφαρπαγή της ψήφου τους για να το 
“παίζεις” υπουργός; Εκμεταλλεύεσαι τα πειθήνια ΜΜΕ για να αναπαράξουν την υποκρισία ως θάρρος γνώμης και ως κοινό ψεμματάκι που όλοι οι πολιτικοί κάνουν ή που αλλιώς μας τα είχαν πει;
Και άντε και το πήρες χαμπάρι. Και είσαι τετριμμένος για το γεγονός. ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ; Γιατί δεν παραιτείσαι των υπουργικών σου καθηκόντων; Γιατί δεν βγαίνεις στους φίλους σου στο Mega να πεις: κοροϊδέψαμε την κοινωνία, τους δώσαμε ελπίδα, τους κλέψαμε την ψήφο τους, ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΜΕΝΗ. 
Ξέρεις κάτι υπουργέ Λοβέρδε; Είσαι χειρότερος από αυτούς που δεν το παραδέχονται. Αυτοί τουλάχιστον μπορούν να προσποιηθούν ότι και καλά δεν το είχαν καταλάβει; Είσαι πολύ χειρότερος. Είσαι ψεύτης και υποκριτής εκ προθέσεως και προμελέτης. Και αυτό στο ποινικό δίκαιο επιφέρει τουλάχιστον διπλάσια ποινή. Στην πολιτική είναι μαγκιά;
Για την ιστορία…….Όπως χαρακτηριστικά παραδέχτηκε στην εκπομπή των “κολλητών”, «είπαμε ότι λεφτά υπάρχουν, ενώ δεν υπήρχαν». Στη συνέχεια δε λέει ότι «την κακή νοοτροπία που υπάρχει τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετία του ‘80», ενώ προσθέτει ότι χρειάζεται η συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων (προφανώς θεωρώντας ότι όλοι είναι ίδιοι;) Loutraki One
Read more

Καψόνια της Μέρκελ στον Παπανδρέου, εξαιτίας της Χίλαρυ και των πετρελαίων!





Έξαλλη είναι η Μέρκελ με το πάρε- δώσε του Παπανδρέου με τους Αμερικανούς.
Η επίσκεψη της Χίλαρυ Κλίντον σε Ελλάδα και Toυρκία ήταν το κερασάκι στη τούρτα της οργής της.
-Ζήτα από τη Χίλαρυ  στην οποία θα δώσεις  τα πετρέλαια της χώρας σου, να σου εξασφαλίσει τα δις που σου λείπουν…,
Φαίνεται να μετέφερε η Άνγκελα στον πρωθυπουργό.
Ήταν αυτός ο λόγος-η επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα-που έκανε την  Γερμανίδα καγκελάριο να επιδιώξει  η σύνοδος  κορυφής του Eurogroup να ακολουθήσει αυτή της επίσκεψης της Αμερικανίδας στην Αθήνα.
Η Γερμανίδα θα φροντίσει να πληροφορηθεί (επειδή ως γνωστόν και οι τοίχοι έχουν αυτιά) ακόμη και την τελευταία  λεπτομέρεια  όλων όσων συμφωνήσουν ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Αμερικανίδα υπ. Εξωτερικών και ανάλογα θα καθορίσει τη στάση της απέναντι στη χώρα μας που πηγαίνει με χίλια προς τη χρεοκοπία…
Υ.Γ> Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είναι χωρισμένη σε 2 στρατόπεδα: το φιλοαμερικανικό που εκφράζει ο Γιώργος Παπανδρέου και το φιλογερμανικό επικεφαλής του οποίου είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Read more