Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Mea Culpa


Σε μια κρίσιμη στιγμή για την κοινωνία που πλήττεται πλέον οικονομικά από μία ανήμπορη κυβέρνηση, αλλά και για το συνδικαλιστικό κίνημα που απαξιώνεται καθημερινά από τα κυβερνητικά ΜΜΕ, η ΔΑΚΕ διέπραξε το μεγαλύτερο λάθος των τελευταίων χρόνων.
Κόντρα στις απαιτήσεις της εποχής, των απλών δασκάλων, της βάσης και στην εκφρασμένη αντίρρηση των συνδικαλιστών της, η ΚΕ της ΔΑΚΕ δασκάλων αποφάσισε να συμπράξει με την ΠΑΣΚ για τη συγκρότηση του προεδρείου της ΔΟΕ.
Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο απώτερος στόχος του εισηγητή αυτής της πρότασης, αλλά γνωρίζω ότι προκάλεσε θυμό και θυμηδία στα χιλιάδες απλά μέλη της ΔΑΚΕ.
Θυμό γιατί βλέπουν ότι ενώ πλήττεται τόσο βάναυσα ο επαγγελματικός προσανατολισμός τους, ενώ βλέπουν τον κοινωνικό ιστό να διασπάται με άμεσο αποδέκτη την εκπαίδευση και τη ζωή τους μέσα σε αυτό, εγκλωβίζονται σε μία πρόταση που βάλλει ουσιαστικά το σχολείο, το μοναδικό ίσως κομμάτι της κοινωνίας στο οποίο θα μπορούσε να επενδύσει το συνδικαλιστικό κίνημα για ένα καλύτερο αύριο.
Ρωτούνται λοιπόν τα μέλη ΚΕ, που ψήφισαν υπέρ της σύμπραξης στη ΔΟΕ με την ΠΑΣΚ :
Συμφωνούν με την έως μέχρι σήμερα πορεία της ΔΟΕ ;
Συμφωνούν με την αναιμική αντίδραση της στην καταιγίδα των μέτρων;
Συμφωνούν με την παράταξη που απαξίωσε τον κλάδο με τον Κυβερνητικό συνδικαλισμό που παράγει;
Συμφωνούν με την παράταξη που οδήγησε με καθαρά κομματικά κριτήρια ένα κλάδο σε μια πολυήμερη απεργία για τα105 € και τώρα που χάνονται πολλά περισσότερα ποιεί την νήσσα ;
Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή πιστεύω ότι η απόφαση αυτών που ψήφισαν το ΝΑΙ στην σύμπραξη με την ΠΑΣΚ για το Προεδρείο της ΔΟΕ ήταν σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση με τη βούληση της βάσης.
Επίσης εκφράζω την λύπη μου για την παραίτηση του μέλους της ΚΕ Αλέξανδρου Τεκίδη.

AΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΥΣΠΕ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΔΑΚΕ ΠΕ